Влез

View Full Version : Въпроси за цикъла

pam1
07-28-2008, 19:42
Единия съм го задавала,но не ми се е отговаряло,та той е Когато си във цикъл и правиш секс без презерватив има ли вероятност да забременееш и съответно защо :-o
А втория - Ако пиеш кафе в млада възраст (14-17) възможно ли е да ти закаснява цикълът :-o
благодарско :-)

FeelMyPain
07-28-2008, 19:45
1.Да.Защото сперматозоидите живеят няколко дена в благоприятна среда каквато е вагината.
2.Тогава на 99% от тийнейджърките би им закъснявал не мислиш ли?

huligankata
07-28-2008, 19:46
Можеш да забременееш да, защото овулацията не винаги съвпада с менструацията. А за второто не съм чувала за подобно нещо - мисля че нема особена логика.. Нз

girl_in_black
07-28-2008, 19:46
По първия въпрос- много малко вероятно е овулацията и менструацията да съвпадат -следователно вероятността е малка.Но по време на цикъл е хубаво да се прави секс с презерватив, защото вероятността от инфекции е по-голяма, а и от хигиенна гледна точка.
По втория въпрос-не, не е възможно

pam1
07-28-2008, 19:51
втория въпрос беше малко глупав верну ама тряше да попитам :-) мерси

krem4et0
07-29-2008, 07:48
Можеш да забременееш да, защото овулацията не винаги съвпада с менструацията. А за второто не съм чувала за подобно нещо - мисля че нема особена логика.. Нз

Овулацията не съвпада с менструацията, а е около 2 седмици преди нея. Рядкост е да съвпада. Именно при такава ситуация е възможно да се забременее. Но е рядкост.