PDA

View Full Version : пропаднала работа..

b0nb0nka
07-30-2008, 18:16
Эдрасти на всички.
Тооолкова много съм направила,эа да се оправи това,эа кое ще пиша,че не энам эащо го пиша иэобщо.Энам,че няма да можете да ми решите проблема,ама искам да го напиша.Сигурно само съчувствие ще получа-еми нека,все едно е вече...майка ми е алкохоличка.Колко пъти ми обеща,че ще престане да пие?Дори не энам,эащото отдавна спрях да ги броя.Като малка иэживявах огромни травми эаради това.Толкова ревях...тя има една приятелка откакто аэ се помня,с която като иэлеэе и винаги се напива като прасе.А това е най-блиэката и прятелка,таэи която энае всичко эа нея и на която вероятно "споделя" що эа иэрод е дъщеря й...бях детенце на 5 годинки,което стоеше вкъщи с баба си или с голямата си сестра и чакаше майка си да се прибере.Тя каэваше "в 10 съм тук,обещавам",но в 3 преэ нощта аэ все още чаках.Вече энаех какво следва.Энаех,че като се прибере ще видя една пияна непоэната,която не може да се крепи на краката си,гледа с жален поглед и фъфлейки ме ругаe с най-обидни думи,эащото съм и каэала,че е пияна....така беше и като бях на 6,на 7,на 8,на 9...и така до днес,когато вече съм на 17.Преди няколко години тя откаэа алкохола.Повярвах и тоэи път наистина,эащото доста дълго не пиеше нищо друго,освен чаша вино на вечеря вкъщи.Бях щастлива.Но всичко эапочна да се повтаря пак и пак и пак.Обещание след обещание...клетва след клетва...до следващия път... колко сериоэни раэговори се опитах да проведа с нея,но реэолтатът е все същия...а вече дори отрича,че е пияна...е,сега в съседната стая стой пияната ми майка,вечеря с баща ми,който мълчи,яде си и энам,че чувства същото като мен.Това е.Мерси,че пpочетохте това.

iPurple
07-30-2008, 18:21
Много кофти напълно те разбирам.. Защо не говориш с някой лекар от клиника да дойде да поговори с нея или да я заведе в клиника за алкохолици.. Не знам дали ще се съгласи защото повечето такива хора не искат но можеш да опиташ.. Спокойно излизай с приятели не мисли толкова за това все пак това си е нейният живот и тя сама е решила да го разваля.. Айде успех ;)

dmgto
07-30-2008, 18:22
Пража си не можем мн да ти помонем.Според мен на добрия вариант е да говориш с башта ти и с нега да направите нищо.Успех.

Sunny_stz
07-30-2008, 19:21
Ohhh mnogo e kofti tova nai-ve4e za decata,kogato roditelite im sa takiva!!!Te dori ne osuznavat 4e pri4inqvat travma na decata si!!Tolkova sa jalki!Shtom maika ti ne e mogla da otkaje po-rano alkohola nqma za koga......Qvno ne osuznava gre6kata si,poneda razbere 4e naranqva ne samo sebe si ,a decata nai-ve4e,za6toto te go poemat vsi4koto!!Imah priqtel,koito maika mu be6e taka....i mnogo zle mu vliqe6e .Vsqka ve4er maika mu se pribira6e piqna i mu kre6te6e,a tova jena da go pravi e napravo ubiistveno!

elitssa_
07-31-2008, 15:36
Пража си не можем мн да ти помонем.Според мен на добрия вариант е да говориш с башта ти и с нега да направите нищо.Успех.

yspex :)

sladkata_presi
07-31-2008, 16:50
Според мен с баща ти трябва да направите нещо.Ти вече не си малко момиченце,знаеш как стоят нещата и колко вреден е алкохолът в големи количества.Можете да говорите с някой лекар от клиника или със специалист да ви даде съвети.Може да я вкарате и в клиника за алкохолици,за да се лекува.Тя трябва да има силна воля за да престане с пиенето,защото то вече за нея е пристрастяване и е свикнала да води този начин на живот.Надявам се да не пие след лечението а да и поомгне.
А ти не се тревожи,всичко ще се оправи,стига да побързате и да направите нещо. 8)

Sunny_stz
07-31-2008, 17:05
Според мен с баща ти трябва да направите нещо.Ти вече не си малко момиченце,знаеш как стоят нещата и колко вреден е алкохолът в големи количества.Можете да говорите с някой лекар от клиника или със специалист да ви даде съвети.Може да я вкарате и в клиника за алкохолици,за да се лекува.Тя трябва да има силна воля за да престане с пиенето,защото то вече за нея е пристрастяване и е свикнала да води този начин на живот.Надявам се да не пие след лечението а да и поомгне.
А ти не се тревожи,всичко ще се оправи,стига да побързате и да направите нещо. 8)

To4no v4era davaha edin film po btv v 00:00 4asa.za edno mom4e,ba6ta mu po4inal i maika mu stava alkoholi4ka...Mnogo grozna kartinka,no posle mom4eto i izpo4upi vsi4kite botilki s alkohol i q nakara da se otkaje i edna sedmica q durja v ku6ti bez alkohol.Posle tq se opravi...Hubav film be6e :))

SeXyL[!]Nk@
08-04-2008, 19:20
Здравей миличка,със сигурност е гадно родителите ти,да са алкохолици,но майка ти да е алкохоличка,според мен е 100 пъти по- гадно.Но не се отчайвай,се пак бащати е с вас,и той поне не е пияница.Ами опитай се да поговориш с майка си,защо пие,имала ли е някаква причина,за да започне да пие,или е било просто увлечение и с годините се е пристрастила.Може да си има причини,за да се прибира винаги пияна, и или да седи по барове.Може да и тежко нещо,знам ли и аз като изопщо не я познавам,но.....и може да не иска да те товари с нейните проблeми,и да дави мъката си с алкохола.Може да поговориш с нея,да я питаш защо пие и защо е почнала въопще.
Кажи и , колко мъка ти е причинявала през всички тези години,но според мен си е давала сметка,че ти е причинявала мъка,но ако се е увлекла по- алкохола,много ще и бъде трудно да се откаже.Така,че с баща ти я подкрепяйте,говори с нея за това.Но имаш и друг вариант,вече си достатъчно голяма,за да се изнесеш при гаджето си ,или пък се изнесете с баща ти,ако не стане нищо с разговора между теб и майка ти.

Wrathchild
08-04-2008, 21:22
Nk@]Здравей миличка,със сигурност е гадно родителите ти,да са алкохолици,но майка ти да е алкохоличка,според мен е 100 пъти по- гадно.
Tи усети ли каква глупост каза? Майките май вече не спадат към родителите, отделно ли са вече?

petet
08-04-2008, 21:32
Посъветвайте се със специалсит с баща ти!Пратете майка ти да се лекува(няма нищо лошо) дори и да не иска.Ще пробвам да потърся в Интернет някакви организации.А бтв сега ми хрумна звънни на онзи телефон дето му въртяха реклама за закрила на детето и на 100% съм сигурене,че ще те посъветват какво да правиш!Просто направи нещо!Първо майка ти може да си докара цироза на черният дроб(от там и смърт),второ травмира завинаги цялото семейсто!!!

stealthyGirl
08-04-2008, 23:25
Nk@]Здравей миличка,със сигурност е гадно родителите ти,да са алкохолици,но майка ти да е алкохоличка,според мен е 100 пъти по- гадно.
Tи усети ли каква глупост каза? Майките май вече не спадат към родителите, отделно ли са вече?И аз това си помислих, но сигурно е "без да иска".

Ами щом толкова години не е спряла... права си, че едва ли ще спре. :(
Обаче има нещо, което сигурно не си пробвала.. не ти го препоръчвам много, но все пак да те подсетя за него... седнете сериозно някой ден (когато тя не е пияна) и едва ли не й задай ултиматум, кажи и че е време да спре да ви наранява и да се вземе в ръце... Ако трябва събирайте пари за някаква клиника и и кажете, че ако не се излекува няма да я погледнете повече! Само, че и да не се излекува си я "поглеждайте" де. :) Все пак ти е майка, на баща ти съпруга. Въпреки, че вие и сега си я търпите, то к'во да пра'ите де...

petet
08-05-2008, 00:18
Tи усети ли каква глупост каза? Майките май вече не спадат към родителите, отделно ли са вече?

Уфф бе иска да каже,че по-гадно е когато майка ти е алкохоличка,от колкото баща ти :o

krisito9212
08-05-2008, 23:37
да позната тема...
същото е и при мен,само че с баща ми.маика ми и баща ми са раделени,защото баща ми си намери друга и заживя с нея.отначало го приех много трудно.е,да виждаме се през ден,два,спим при него,говорим си всеки ден по телефона но...някак си не е същото.е,както и да е с това се примирих вече,но отново идва едно голямо НО,от една-две години баща ми се пропи...незнаете какво съм преживявала-и срам,и мъка,и дори отвращение!Но преди половин година стигна буквално до дъното-дори не можеше да ме познае...е,добре че баба ми и дядо ми(родителите му)го взеха при тях,даваха му някакви билки,говориха му и стана чудо,оправи се...за три месеца.сеаа отново почва да пие и усещам че пак ще стане като преди незнам вече какво да правя,приятелката му също го заряза,пропиля си целия живот...не издържам вече :cry:

а по темата за маика ти...мисля че от алкохолизма няма лек.ще бъде на приливи и отливи...като баща ми :(

Pliok0019
08-06-2008, 00:19
Казваш, че вече сте опитали всичко. Сигурно и баща ти е направил всичко възможно... Това е ужасно, но наистина няма с какво да ти помогнем.

danny06
08-06-2008, 06:25
миличка, баща ми също много пиеше ама много.. и вече ми предяла на 13 съм и искам догодина на бала в осми клас да имам нормален баща защото аз живея при него родителите ми са разделени и той много трудно понесе раздялата..сега по същество заинтересувах се и попитах с какво се лекува и ми казаха 1 лек може би малко не толкова традиционен .. таралежа урина .. това е ..трябва да намериш таралеж да го гледаш в леген и да сложиш някаква мрежа защото таралежа си пие урината..ефекта при баща ми беше ++++++++ ..при следващото нещо което опита след като му сипах това във чашата с алкохола ..на сутринта той започна да повръща..на вечерта той пак искаше да пие и щом отпи той отново започна да повръща..ако искаш пробвай има ефект и се радвам ,че баща ми не пие вече 3 месеца.. :)

chocoleptic
08-06-2008, 07:03
Лекар ?

hrisiiiiii
08-06-2008, 07:18
Донякъде ми е познато.. Баща ти как се отнася към това, че тя те бие? Спокойно, винаги ще има човек до теб, дали това ще е приятел, любим, или просто съчувстващи хора от форума :] Писалите преди мен са прави, че тя сама е избрала пътя, по който ще съсипе живота си.. Но не мисля, че трябва да съсипва и чуждите животи.. От написаното от теб, разбрах, че тя също иска да спре алкохола, но й липсва воля, или съм сгрешила? Според мен това, че всеки път обещава, означава, че поне иска да направи опит.. Наистина, опитайте с баща ти да потърсите специализирана помощ, но не оставяйте майка ти сама.. Все пак най-важното нещо в трудни моменти са близките хора :)
Аз също ти пожелавам успех, надявам се скоро всичко да се оправи!

Wrathchild
08-06-2008, 10:51

Уфф бе иска да каже,че по-гадно е когато майка ти е алкохоличка,от колкото баща ти :oУфф бе, сериозно? Еми да се научи да се изразява правилно.