PDA

View Full Version : "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" МОНОГАМИЯТА?

ELFIQ
08-02-2008, 16:58
Вярвате ли в нея?Мислите ли,че можете да живеете с един човек цял живот? :-o Колкото и да се обичате-склонни ли сте на изневяра? :oops:

Аз например мисля,че ако срещнеш подходящия-един живот едва ли ще е достатъчен .... :)

BlindedAngel
08-02-2008, 17:00
Разбира се че може.А щом обичаш някой хич не ти минават мисли от сорта на "изневяра" през главата ти :)

partychild
08-02-2008, 17:02
за моногамията..и да вярно е ,когато срещнеш човека , с който искаш да си завинаги не ти стига един живот :) и не бих изневерила

SINDEL
08-02-2008, 17:03
За съм, ако си намерил то4ен 4овек.

h0t_lipS~anD_kisSes
08-02-2008, 17:03
Даже и цялата вечност ше ти се стори малко! :-D ;)

TinkyWinky
08-02-2008, 17:36
ЗА моногамията съм, може да се живее с 1 човек цял живот, но ако и двамата са щастливи и се радват на връзката :)

soul1199
08-02-2008, 17:38
ЗА моногамията съм, може да се живее с 1 човек цял живот, но ако и двамата са щастливи и се радват на връзката :)+1

Mementomori
08-02-2008, 17:42
Аз също съм "за" моногамията.С правилния човек,всичко е възможно,не го намирам за остаряло,консервативно и прочие!

DYNAMIC
08-02-2008, 18:06
аз съм против моногамията :)

не мога да си представя цял живот с 1 човек,иначе съм за сериозните връзки,но нз някак си според мен всичко е до време :)

BaiToq
08-02-2008, 18:12
Вярвате ли в нея?Мислите ли,че можете да живеете с един човек цял живот? :-o Колкото и да се обичате-склонни ли сте на изневяра? :oops:

Аз например мисля,че ако срещнеш подходящия-един живот едва ли ще е достатъчен .... :)
Май ти не знаеш какво е моногамия.
Да си моногамен не означава,
че си с човека доживот,ами
че не изневеряваш и имаш сериозна връзка.
По принцип съм за.

PePeLePew
08-02-2008, 18:14
Против ..... предполагам всички мнения ЗА са от жени .... да така трябва да е вие търсите партнюр,които да ви осигорява сигурност и стабилност за дълго време обаче от другата страна сме ние и предполгам че всички ще са на моето мнение ПРОТИВ .... просто търсим повече жени,които да задоволяват различните ни нужди тази тема има 2 страни и аз така ги приемам

CuRly_Doll
08-02-2008, 18:16
Аз съм ЗА моногамията - щом обичаш един човек би трябвало да имаш очи само за него,НО съм срещала много малко момчета,които са на моето мнение ...

cherinka
08-02-2008, 18:18
Против ..... предполагам всички мнения ЗА са от жени .... да така трябва да е вие търсите партнюр,които да ви осигорява сигурност и стабилност за дълго време обаче от другата страна сме ние и предполгам че всички ще са на моето мнение ПРОТИВ .... просто търсим повече жени,които да задоволяват различните ни нужди тази тема има 2 страни и аз така ги приемам
И аз съм на това мнение.
Никога никога никога не може си верен на един човек.
Ама никога!

ELFIQ
08-02-2008, 18:36

Май ти не знаеш какво е моногамия.
Да си моногамен не означава,
че си с човека доживот,ами
че не изневеряваш и имаш сериозна връзка.
По принцип съм за.

еми именно ако обичаш дадения човек , няма да му изневериш ...

cherinka
08-02-2008, 18:38
Да, бе, а аз съм барби...

BaiToq
08-02-2008, 18:40
Да, бе, а аз съм барби...
На този днес мое да не
му изневериш,на другия утре,
на третия-другиден 8-)

PLuScHeTo
08-02-2008, 18:58
Искаш ли да си с даден човек и ако го обичаш, за друг няма да мислиш и дори няма да се сетиш, че може да легнеш с него

sh3_1s_7h3_0n3
08-02-2008, 19:11
За да повярвам, че мога да живея цял живот само с един човек, трябва той да ми е доказал, че също би могъл да живее само с мен. :) Защото ако съм му се доверила напълно, пък той се е издънил, колкото и да го обичам, не бих могла да му простя на 100% и всичко постепеннос ще приключи. А пък и едва ли на тези години някой на някого може да обещае такова нещо. За това и са ми много странни тия бракове на по 22-3-4 години... струват ми се прекалено "ранни". За да си достатъчно готов да се 'обречеш' с един човек, трябва да си достатъчно зрял, сериозен и наживял се. Това не означава, че животът трябва да спре, но вече се преминава на по-различен етап.

Pliok0019
08-02-2008, 19:15
Естествено. Ако не мога да бъда само с даден човек, защо ми е изобщо да бъда с него?!

Вярвам в моногамията и съм "за" нея.

kifla
08-02-2008, 19:21
Аз пък смятам ,че е възможно да прекараш живота си само с един човек стига и от двете страни чувствата да са еднакво силни!

dreaml1nd_
08-02-2008, 19:23
попринцип да... обаче винаги има ситуации, в който може да се получи гаф... така де кой е безгрешен :grin:

Sweet_Play_F
08-02-2008, 19:29
Да,може.Жив пример са баби и дядовци,които се държат за ръчичка и се целуват.За едни такива съседи бях попитала моята баба веднъж и каза че са така още от отделенията,демек 5,6 клас в даскало. :)

MayKyTy
08-02-2008, 19:42
Аз съм твърдо ПРОТИВ искам да ви кажа, че един живот е много дълъг период от време и просто е навъзможно да си само с 1 човек ... пък и е безсмислено, защото откъде ще знаеш, че там някъде не те чака някой, който е по-подходящ за теб ?!? :P

ELFIQ
08-02-2008, 20:36
Искаш ли да си с даден човек и ако го обичаш, за друг няма да мислиш и дори няма да се сетиш, че може да легнеш с него

именно :) мн точно го каза :)

MoHuTo
08-02-2008, 22:10
Ако смяташ, че си срещнал правилния човек и искаш да бъдеш точно с него, тогава съм ЗА, в противен случай не.. :)

krem4et0
08-03-2008, 07:19
Била съм само с 1 и той е бил само с мен. наскоро си говорихме дали си представяме да сме заедно винаги, да нямаме никога друг, дали ни плаши това.........Не! Тазиш мисъл ни кара да се чувстваме щастливи. Отдала съм тялото, сърцето и душата си на този мъж......не могат да принадлежат на никой друг вече. Не и по този начин. За моногамията съм, но не е нещо като принцип, който трябва да устоявам. за моногамията съм, защото просто не ЖЕЛАЯ никога да съм с никой друг. За моногамията съм, защот когато си с точния човек, ти просто го чувстваш чст от себе си, част от собственото си съществуване. Дори и не можеш да си помислиш да си с друг....а и не искаш.

Ifchetu
08-03-2008, 07:23
Аз съм с моя приятел от 4 години. Обичаме се и никога не сме си изневерявали. Вярно, че сме имали трудни моменти, но и това е минало. Не подкрепям изневярата и това е нещото, което най мразя. Вярвам, че може да живееш цял живот с един човек без да му изневеряваш.

xSaShEtOx
08-03-2008, 07:53
za opredeleno. Neznam zashto. Prosto ponqkoga si mislq che e taka.

vesinka91
08-03-2008, 08:07
Ako istinski obichash nqma da izneverish... :P

sh3_1s_7h3_0n3
08-03-2008, 08:08
Отдала съм тялото, сърцето и душата си на този мъж......не могат да принадлежат на никой друг вече. Не и по този начин. За моногамията съм, но не е нещо като принцип, който трябва да устоявам. за моногамията съм, защото просто не ЖЕЛАЯ никога да съм с никой друг. За моногамията съм, защот когато си с точния човек, ти просто го чувстваш чст от себе си, част от собственото си съществуване. Дори и не можеш да си помислиш да си с друг....а и не искаш.

+ 6547653475965654535668607987 \:D/

...чак ме и разчувства, егати. :mrgreen: ;)

dmgto
08-03-2008, 08:12
Зависи ако си на 13,14,15 години според мен трябв ада си притв.Но после вече е наи хубаво да си с 1. :)

alkobalko
08-03-2008, 08:42
Да, мисля, че е възможно един човек да ти дава всичко, от което се нуждаеш.
Аз срещнах такъв човек и съм сигурна, че това е ТОЙ!
Твърдо против изневярата съм, това е подло предателство не само спрямо човека до теб, но и спрямо теб самата.

UnForgiving
08-03-2008, 09:46
Принципно, когато наистина обичаш даден човек с всеки друг малко или много ти е гадно, поне аз съм така. Но в същото време не може да си с даден човек един ужасно дълъг период от време, да не говорим за цял живот и нито веднъж да не се вгледаш в някой друг, нито веднъж да не ти мине мисълта за секс с някой друг. Против моногамията съм всеки има нужда от разнообразие и това не значи, че не обича човека до себе си.

Josefinne
08-03-2008, 10:04
Според мен човек може да бъде моногамен, по-точно трябва да бъде моногамен. Защо ли? Ами, тези, на кои им се е случвало да изневеряват, винаги са знаели, че не постъпват правилно, дори и да им е харесвало. Затова по-скоро е естествено да си моногамен, макар че се случва така, че да не постъпваме и така както трябва. Мисля, че бих живяла цял живот и с един човек. Не знам дали винаги и 100% ще му бъда вярна, защото цял живот е едно наистина дълго време. Но според мен, ако любовта е истински силна, тя може да преодолее и изневярата.

darla
08-03-2008, 12:55
ako muja mi misle6e kato tebe,bih mu kazala v liceto,4e e ne6tastnik!

sh3_1s_7h3_0n3
08-03-2008, 12:58

Какви различни нужди имате, които ЕДНА жена не би могла да ги задоволи?!

Wrathchild
08-03-2008, 13:09
Зависи какво разбирате под моногамия. Ако значи през целият си живот да си бил само с един единствен партньор е на практика невъзможно. Ако е това, което разбирам аз - докато си с един човек да си само с него без да му кръшкаш с 330 други, съм твърдо за. Най-малкото от уважение...

krem4et0
08-03-2008, 13:32
Зависи какво разбирате под моногамия. Ако значи през целият си живот да си бил само с един единствен партньор е на практика невъзможно. Ако е това, което разбирам аз - докато си с един човек да си само с него без да му кръшкаш с 330 други, съм твърдо за. Най-малкото от уважение...

Защо да е невъзможно? Майка ми и баща ми не са били с друг. да не говорим за бабите и дядовците ни......И аз искам като тях

Wrathchild
08-03-2008, 13:37

Защо да е невъзможно? Майка ми и баща ми не са били с друг. да не говорим за бабите и дядовците ни......И аз искам като тяхЗащото е голяма рядкост да попаднеш от раз на точният човек. Не, че е невъзможно, защото аз лично мисля, че с твоя приятел надали ще се разделите. Но както казах, това е просто едно изключение. А моите баба и дядо не са си били единствени впрочем :shock:

TechnoSphere
08-03-2008, 14:07

Защо да е невъзможно? Майка ми и баща ми не са били с друг. да не говорим за бабите и дядовците ни......И аз искам като тях
За бабите и дядовците... не е ли малко далеч от сега?
В днешно време мисленето и ценностите са се променили... коренно различни от тогава...

Сега моногамността зависи от индивидуалното съзнание на всеки...

Аз съм за, но това ще стане само при наличие на чувства... във всеки друг случай е почти невъзможно да си моногамен... :)

trayana
08-03-2008, 15:55
Може разбира се!

kalpazanka
08-03-2008, 17:10
За моногамията съм! Най-малко съвестта ми няма да ме остави на мира след нещо подобно! А чрез изневяра унижавам и човека, с когото съм! И не смятам, че заслужава подобно отношение!

sulley
08-03-2008, 19:03
за мен,който оби4а не изневерява.мисля 4е има любов за цял живот или поне нещо подобно.щастливец е който я намери.

krem4et0
08-04-2008, 06:03

Защо да е невъзможно? Майка ми и баща ми не са били с друг. да не говорим за бабите и дядовците ни......И аз искам като тяхЗащото е голяма рядкост да попаднеш от раз на точният човек. Не, че е невъзможно, защото аз лично мисля, че с твоя приятел надали ще се разделите. Но както казах, това е просто едно изключение. А моите баба и дядо не са си били единствени впрочем :shock:

Е, и аз знам, че след като баба ми почина, дядо ми си имаше друга, но все пак беше 8 години вдовец..а и на 68-70 едва ли е вършел нещо по-така. Но при дргите ми баба и дядо не е така. Да са ми живи и здрави на 14-ти август правят 55 години брачен живот.
Майка ми и баща ми са заедно от 11-ти клас, а сега са на по 54.....просто явно моногамията ми е генетично заложена.

InFaTuAtEd
08-18-2008, 13:46
за моногамията..и да вярно е ,когато срещнеш човека , с който искаш да си завинаги не ти стига един живот :) и не бих изневерила

много точно казано :)

ImmortalForever
08-18-2008, 14:31
Мисля, че след като живеем в 21 век, моногамията се губи изобщо като понятие..и живия пример е пред очите ни-виждаме го всеки ден...Що се отнася до мен? Не, не съм склонна на моногамия, аз съм човек, на разнообразието, обичащ промените и едва ли щом търся нова тръпка има нещо, което би ме задържало при старата.. Така мисля аз.. И да -склонна съм на изневяра...Партньора ми сам си е виновен, че съм му изневерила! :) Тфа е мойто мнение! :) И кфо значи "не ми стига един живот".. Ми живейте за мига, правете това което искате... Утре ще ударите камбаната, ще заровите нос в чемшира и прочие и ще е гадно да не сте изживели живота на макс, както и възможностите, които той ви предлага... ;) Обичате някого..окей, ама "винаги може и повече и по-добре!" :)

sasha_90
08-18-2008, 14:36
Когато обичаш не изневеряваш.Аз съм на този принцип!

evichka_lonelyy
08-18-2008, 14:38
За моногамията съм! Най-малко съвестта ми няма да ме остави на мира след нещо подобно! А чрез изневяра унижавам и човека, с когото съм! И не смятам, че заслужава подобно отношение!

+1