PDA

View Full Version : Няколко продукти за растеж на косата...

Me4TaI_za_Me4ti
08-06-2008, 12:43
Реших да си направя домашна маска на косата и поразтитах няколко приятелки какво използват те... та става въпрос за това как да стимулирам разтежа на косата... четох и че ампулите Тривитамнол, рициновото, бадемовото масло и зехтина помагат (за хиноновата вода знам, но ефекта е баве- чак след месец и пол. - два)... бихте ли ми казали, ако сте ползвали, каква е цената на тези ампули, за да ида подготвена в аптеката? и горе-долу колко пари струват тези балсами... и вярно ли е, че е полезно само 2 пъти в седмицата да ги правя, за да не третирам мн косата... мерси предварително за отговорите, ммн ще ми помогнете :( :oops: 8-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :( :( :(

kalpazanka
08-06-2008, 12:54
Само да вметна- хиноните са едно/клас съединения в органичната химия/, а хининовата вода съвсем друго!

Бадемовото масло е около 2.30, а хининовата вода- 2.50. По-евтинките ампули за растеж на косата са около 1.50 лв. Тривитаминол се купува от ветеринарните аптеки, но идея нямам колко струва, защото това не бих сложила на косата си. Защо не се снабдиш с маски за коса/Gliss/ и със спрейовете им за подхранване? Няма да е зле и да си вземеш и кристали/5.00 лв./, ако спрейовете ти се сторят скъпички/7.90 лв./.

fiama
08-06-2008, 12:55
Няма смисъл да си правиш подхранващи маски на косата повече от 2 пъти в седмицата. Че то и това е много всъщност, но ако ти е силно увредена косата за известен период от време е допустимо. Иначе смятам, че веднъж седмично, или веднъж на 2 седмици е напълно достатъчно. Добри продукти си изброила, можеш да ги смесваш и редуваш по много начини, предполагам си прочела примерни маски. Но незнам какъв ефект очакваш, щом да изчакаш месец-два за да ти израсте косата ти се вижда много време? Няма продукт, с който косата ти ше порасте с повече от 2 см на месец. Ампулите са на различни цени, зависи от марката. По-достъпните са около 2 лв, но ако питаш за нешо наистина добро и професионално, като Виши или Пантогар, цената ще е около 5-10 лв за ампулката. Не знам за кои балсами питаш колко струват, ако имаш конкретна марка предвид попитай пак :)

Liar
08-06-2008, 13:07
На Виши ампулите са 4 и нещо едната.А Пантогар ампули ли имат???
А Тривитаминолът струва 5-6лв за 100мл.

Me4TaI_za_Me4ti
08-06-2008, 13:11
kalpazanka, правописна грешка, както казах мн добре знам какво е хининова вода, купих си от аптеката за 90 ст., доволна съм. Интересувам се главно от ампулите Тривитаминол, знам, че се използват върху животни, но на една приятелка баща й е ветиринарен лекар, тя ми ги препоръча и каза, че са напълно безвредни. Косата става по-лъскава,и дори по-гъста. Съдържали страшно количествно витамини... но забравих да я питам каква е цената. Някой ако знае плс да се каже. На Глис имам един розовичък спрей, разклаща се, смесват се течностите вътре и пръскам... ами хубав е, по-здрава и по-блестяща ми е косата, но не помага за растежа... щом бадемовото масло е толкова евтино ще си взема, миси мн за информацията и на двете... а искам да попитам какво представляват тези кристали за коса :shock: :(

ELFIQ
08-06-2008, 13:27
значи... аз наскоро прочетох една тема специално за Тривитаминола и мн се колебаех дали да си взема,но се реших и си взех... :) определено е безвреден,само веднъж съм се правила,но косата ми е мн по мека и лъскава няма никакви странични ефекти и тем подобни глупости-това е комплекс от витамини няма никаква химия...
аз съм доволна и ще продължавам да си правя маски с него..
струва 5.50 от ветеринарната аптека едно шишенце можеби ще стигне за 1 месец някъде,понеже се слага по 1 лъжица най мн 2 към маската а то е доста ,прави се 1 или 2 пъти в седмицата (може да си слагаш балсам,жълтък,зехтин,кисел мляко и такива продукти ... )

а кристалите (поне тези които аз ползвам ) са на силиконова основа-моята коса е мн къдрава .. използвам ги за фиксация,придават бясък и правят коста по мека,също предпазват от горещата струя на сешоара понеже аз си изправям бритона мн често (почти всеки ден ) доволна съм и от тях :)

kalpazanka
08-06-2008, 13:35
Точно така! Кристалите съдържат силикон- предпазват от образуване на двойни връхчета, както и от вредното въздействие на сешоара и пресата за коса. Нанася се с пръсти най-много върху връхчетата, а по останалата дължина, за да нанесеш равномерно, трябва съвсем малко количество от тях/2-3 капки на дланта ти/. И една тънкост- като си миеш косата, използвай шампоан само за измиване на корените!
Можеш да си вземеш и балсам-маска на Гарниер с мигновено действие. Имай предвид, че ако си червенокоса, всички балсами и маски ще отмият много бързо цвета ти!

InnchetO
08-06-2008, 13:42
Така .. сега и аз да питам .. кое от всички тези неща дава най-бърз резултат ? и колко горе-долу израства косата за 1месец ? също прочетох и нещо за сгъстяване .. може ли малко повече инфо :) ?

kalpazanka
08-06-2008, 13:47
Нищо не действа като с магическа пръчка! Резултати ще видиш след поне месец! Иначе заложи на маските! И на витамини! При мен се получи така- след 6 месеца употреба на маска+кристали косата спря да цъфти, започна да израства и нова и си я постригвам 2 пъти годишно!

InnchetO
08-06-2008, 13:51
Нищо не действа като с магическа пръчка! Резултати ще видиш след поне месец! Иначе заложи на маските! И на витамини! При мен се получи така- след 6 месеца употреба на маска+кристали косата спря да цъфти, започна да израства и нова и си я постригвам 2 пъти годишно!

А каква маска исползваш ? :)

Извинявай ако ставам досадна с въпросите си :)

Me4TaI_za_Me4ti
08-06-2008, 13:53
10 x за информацията, страхотни сте, но тези кристали всъщност... ох не разбрах... как така кристали а пък нанасяш 2-3 капки :( извинявайте, че ставам нахална... а единствената готова маска, която ползвам е l`Oreal Professionnel-ABSOLUTE REPAIR, видях я в един салон, невероятна е, скъпичка, но след всички процедури косата се възстановява максимално бързо :) Но и тя не помага за растежа на косата. А на Гарниер моеж да си взема, стига да има и други доволни.
InnchetO`bE, четох, че ако редовно използваш маски с Тривитаминол, някакъв алкохол и зехтин или мас за 3 месеца косата расте с 8 сантиметра, но нз доколко е вярвно... мисля да опитам :)
А някъде четох, че ампули течен аналгин, чесън на прах и мед също помагат :)

kalpazanka
08-06-2008, 13:55
Кристалите са течни- Cristalli Liquidi by BioPharma, а маската на Gliss с масло от арган и ший. Но много ми се ще да си взема и новата с масло от дива роза. 8)

ELFIQ
08-06-2008, 13:56
КРИСТАЛИТЕ скъпа са течна субстанция , за тва по няколко капки те са малко мазнички ама са мн хубави :wink:

Me4TaI_za_Me4ti
08-06-2008, 14:02
Колко струват кристалите?
На Gliss кака ми ми остави шампоана си, един тъмнорозов, мисля, че е този, за който говориш, от новата серия с масло от дива роза, и е доста качествен, но всичко с екстрат от коприна на тази марка е 100 пъти по-хубаво, убедила съм се :grin:

ELFIQ
08-06-2008, 14:07
ми мойте кристали са 5.50,но има и по 25 лв.

Me4TaI_za_Me4ti
08-06-2008, 14:24
Каква марка са? Трябва да си взема :)

ELFIQ
08-06-2008, 14:29
тея мойте се казват CRISTALLI LIQUIDI нямат някво специално име ( в сребриста опаковка са , на био фарма )

Cvetito53
08-06-2008, 14:47
ELFIQ написа:

тея мойте се казват CRISTALLI LIQUIDI нямат някво специално име ( в сребриста опаковка са , на био фарма )

+1 I az izpolzvam tezi kristali i sam mn dovolna ot tqh! :)

InnchetO
08-06-2008, 15:51
аз преди малко си купих от един магазин за козметика кристали марката им е SERI maximactive и струват 7.70 :) такива ползва и фризьорката ми :)

InnchetO
08-06-2008, 20:41
Кристалите са течни- Cristalli Liquidi by BioPharma, а маската на Gliss с масло от арган и ший. Но много ми се ще да си взема и новата с масло от дива роза. 8)

а пак да питам .. при положение , че ползваш и маските и кристалите .. по колко горе долу ти расте косата за месец ? не че бързам толкова за резултата просто ми е интересно :)

Inlofee
08-06-2008, 21:12
нали няма да е проблем ако ползвам хининова вода,бадемово масло и кристали:P аа и рециново масло от време на време :D искам да ми порастне по-бързооо :-|

stealthyGirl
08-06-2008, 22:19
нали няма да е проблем ако ползвам хининова вода,бадемово масло и кристали:P аа и рециново масло от време на време :D искам да ми порастне по-бързооо :-|Ами сигурно ще имаш дълга мазна коса, но к'во те бърка - дълга е! 8-)

Иначе и аз съм доволна от маската на Глис с екстракти от арган и ший, ама не съм забелязала да ми расте по-бързо косата, само е по-бляскава и здрава.

kalpazanka
08-07-2008, 08:29
Вижте какво, косъмът си расте с по сантиметър всеки месец- това НЯМА как да го промените, но с подхранване и елиминиране на двойни връхчета избягвате постригването! А като не я скъсявате с фанатична прецизност всеки месец, дължината й се увеличава!

InnchetO
08-07-2008, 10:58
Вижте какво, косъмът си расте с по сантиметър всеки месец- това НЯМА как да го промените, но с подхранване и елиминиране на двойни връхчета избягвате постригването! А като не я скъсявате с фанатична прецизност всеки месец, дължината й се увеличава!

е то по тая логикаа .. цялата тая работа е безсмислена .. примерно аз дори сега си се подстригвам на около 3 месеца .. :? тцтц тъкмо ми вкарахте малко надежда и .. :?

sladku_bebzi
08-07-2008, 11:27
аз преди малко си купих от един магазин за козметика кристали марката им е SERI maximactive и струват 7.70 :) такива ползва и фризьорката ми :)

И моите са същите,
само че в по-голяма опаковка,
и бившата ми фризиорка
използваше такива.
Иначе аз си взех и
балсам на Глис с/у цъфтящи краища.

Me4TaI_za_Me4ti
08-07-2008, 12:15

е то по тая логикаа .. цялата тая работа е безсмислена .. примерно аз дори сега си се подстригвам на около 3 месеца .. :? тцтц тъкмо ми вкарахте малко надежда и .. :?

На косата е заложено всеки месец да расте с 1, 1 сантиметър и половина... но, ако полагаш необходимите грижи за нея и не оставиш да призвола на съдбата, ако я подхранваш и не я гориш всеки ден с преси и маши, ще ускориш нейният разстеж... ако нямаше файда от всички тези маски и лекарства никой нямаше да ги купува и нямаше да има подобни рецепти... растежът може да се стимулира... както антибиотиците влияят на обмятана на вещаствата и лекуват, както хормоналните хапчета помагат, така и от ампулите от вида на Тривитаминол има ефект... разстежът на косата е най-силен през топлите дни, през пролетта и лятото... поддържай косата си редовно, пробвай с някой от тези продукти и се убеди сама ;) успех :)

InnchetO
08-07-2008, 14:03

На косата е заложено всеки месец да расте с 1, 1 сантиметър и половина... но, ако полагаш необходимите грижи за нея и не оставиш да призвола на съдбата, ако я подхранваш и не я гориш всеки ден с преси и маши, ще ускориш нейният разстеж... ако нямаше файда от всички тези маски и лекарства никой нямаше да ги купува и нямаше да има подобни рецепти... растежът може да се стимулира... както антибиотиците влияят на обмятана на вещаствата и лекуват, както хормоналните хапчета помагат, така и от ампулите от вида на Тривитаминол има ефект... разстежът на косата е най-силен през топлите дни, през пролетта и лятото... поддържай косата си редовно, пробвай с някой от тези продукти и се убеди сама ;) успех :)

емм мерси :)

miley_love
08-07-2008, 14:11
Амм...Искам да попитам от серията на Gliss дава ли ефект фърху растежа на косата :? :? :? И също така се чудех на каква цена са горе-долу :-P :)

mariiche
08-07-2008, 19:40
С хининова вода опита една моя приятелка и беше доста доволна :) .. но на нея и трябваше само заради бретона ,иначе и действаше .

Monina
08-07-2008, 23:36
Препоръчвам хининова вода.Аз съм много доволна от нея. :)

SabrinaAa
08-11-2008, 23:13
kalpazanka, правописна грешка, както казах мн добре знам какво е хининова вода, купих си от аптеката за 90 ст., доволна съм. Интересувам се главно от ампулите Тривитаминол, знам, че се използват върху животни, но на една приятелка баща й е ветиринарен лекар, тя ми ги препоръча и каза, че са напълно безвредни. Косата става по-лъскава,и дори по-гъста. Съдържали страшно количествно витамини... но забравих да я питам каква е цената. Някой ако знае плс да се каже. На Глис имам един розовичък спрей, разклаща се, смесват се течностите вътре и пръскам... ами хубав е, по-здрава и по-блестяща ми е косата, но не помага за растежа... щом бадемовото масло е толкова евтино ще си взема, миси мн за информацията и на двете... а искам да попитам какво представляват тези кристали за коса :shock: :(
:grin: :grin: :-o

TasteOfSin
08-12-2008, 08:54
Едно време и аз използвах хининова вода, но вече не.Реших, че няма кой знае какъв ефект.За сметка на това забелязах, че доста добре се отразява на ноктите ми и са забележително по-здрави и сега я използвам за тях. :grin:

indecent
08-12-2008, 08:56
Едно време и аз използвах хининова вода, но вече не.Реших, че няма кой знае какъв ефект.За сметка на това забелязах, че доста добре се отразява на ноктите ми и са забележително по-здрави и сега я използвам за тях. :grin:

слагаш си хининова вода на ноктите ли ?

TasteOfSin
08-12-2008, 09:17

слагаш си хининова вода на ноктите ли ?

Ми общо взето.Когато я използвах за косата,пръсках и втривах в корените и ноктите ми се заздравяваха.И сега пръскам само в/y ноктите и мисля, че има ефект. :)

pebbals
02-12-2009, 12:56
А бе може ли да ми кажете по подробно за хининовата вода?Ще ми помогне ли срещу двойните краища и изсушаването с пресата? :) :-)

Wrathchild
02-12-2009, 13:08
За това, че ставала мазна са пълни глупости. Всичко зависи как ще я измиеш. Ако плеснеш 2 капки шампоан, ами мазна ще е. Аз като ползвам стимулант за коса и бадемово масло (редувам ги, и 2те са на Икаров) и хининова вода всеки ден и я мия добре защо не ми е мазна? И защо фризьорката ми от 2 години ме хвали каква хубава и подхранена коса имам?
Иначе и на мен много ми растат ноктите от хининовата вода.

KaDEeMlqkoTO
01-05-2010, 16:52
Аз иам сериозен проблем с косата.Миналата година плесках по 2 шепи гел ся квича че ми е опадала отгоре полвината.Дали някакви маски и ампули ще ми помогнат?

titinkaa
01-05-2010, 16:58
И аз съм много доволна от Тривитаминола,в началото го правех с няколко продукта,но от извесно време само с него се мажа,една приятелка се маже само с него и определено има голям ефект,но за всичко се иска търпение и постоянство,за да имаш това което искаш.Иначе ползвам кристали-български на марката MAGY и съм доволна :) даже скоро ще ми свършват и мисля да си взема на Gliss :) :-)

sunshine955
01-05-2010, 19:24
аз съм доволна от бадемовото масло :)
правя си 1 път в седмицата маска .. (не всеки път слагам от него)
трябва да я подхранваш за да расте ..... прави си маски с зехтин,яйце ии така ,, ще намериш много в гугъла
ако искаш да ти кажа коя маска си правя аз :) :)

sunshine955
01-05-2010, 19:27
правила ли си и някакви маски ?
третираш ли я ?

simov
03-20-2015, 08:35
Л-цистеин /аминокиселина/ за красива и еластична коса, гладка и здрава кожа и нокти.

Л-цистеин е заменима аминокиселина, която се съдържа в протеина бета-кератин, който е основен структурен елемент за формирането на косата, ноктите и кожата. П одпомага за формирането на колаген, който е ключов за здравето и еластичността на кожата, косата и ноктите. Л-Цистеин е необходим за формирането на аминокиселината Таурин и е важен компонент за формирането на мощния антиоксидант Глутатион . Л-Цистеин подпомага детоксификацията на тялото от вредни токсини и защитава мозъка и черния дроб от разрушителното действие на алкохол, цигари и др.
Изгражда и заздравява структурата на кожата, косата и ноктите;
• Подпомага производството на колаген;
• Подобрява еластичността на косата и кожата;
Л-Цистеин подобрява структурата на лигавицата на стомаха и тънките черва, което подкрепя храносмилателната система срещу вредните въздействия от приема на различни лекарства (аспирин и др.). Особено важен е за метаболизма на различни биохимични съединения като Коензим-А, Биотин, Липоева киселина и Глутатион.
Л-Цистеин е добре да се комбинира със Селен (Selenium), витамин B-6 и витамин Е за максимална ефективност.
Препоръчителен прием 1-2 гр. на ден с обилно вода.
Продуктът не е лекарствено средство.
L-cysteine hcl monohydrate 99 %, usp. bp.
Цена: 500 гр. - 40 лв. и куриерски.
За контакт 0876265091.