.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Няколко продукти за растеж на косата...

Реших да си направя домашна маска на косата и поразтитах няколко приятелки какво използват те... та става въпрос за това как да стимулирам разтежа на косата... четох и че ампулите Тривитамнол, рициновото, бадемовото масло и зехтина помагат (за хиноновата вода знам, но ефекта е баве- чак след месец и пол. - два)... бихте ли ми казали, ако сте ползвали, каква е цената на тези ампули, за да ида подготвена в аптеката? и горе-долу колко пари струват тези балсами... и вярно ли е, че е полезно само 2 пъти в седмицата да ги правя, за да не третирам мн косата... мерси предварително за отговорите, ммн ще ми помогнете

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Само да вметна- хиноните са едно/клас съединения в органичната химия/, а хининовата вода съвсем друго!

Бадемовото масло е около 2.30, а хининовата вода- 2.50. По-евтинките ампули за растеж на косата са около 1.50 лв. Тривитаминол се купува от ветеринарните аптеки, но идея нямам колко струва, защото това не бих сложила на косата си. Защо не се снабдиш с маски за коса/Gliss/ и със спрейовете им за подхранване? Няма да е зле и да си вземеш и кристали/5.00 лв./, ако спрейовете ти се сторят скъпички/7.90 лв./.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Няма смисъл да си правиш подхранващи маски на косата повече от 2 пъти в седмицата. Че то и това е много всъщност, но ако ти е силно увредена косата за известен период от време е допустимо. Иначе смятам, че веднъж седмично, или веднъж на 2 седмици е напълно достатъчно. Добри продукти си изброила, можеш да ги смесваш и редуваш по много начини, предполагам си прочела примерни маски. Но незнам какъв ефект очакваш, щом да изчакаш месец-два за да ти израсте косата ти се вижда много време? Няма продукт, с който косата ти ше порасте с повече от 2 см на месец. Ампулите са на различни цени, зависи от марката. По-достъпните са около 2 лв, но ако питаш за нешо наистина добро и професионално, като Виши или Пантогар, цената ще е около 5-10 лв за ампулката. Не знам за кои балсами питаш колко струват, ако имаш конкретна марка предвид попитай пак

На Виши ампулите са 4 и нещо едната.А Пантогар ампули ли имат???
    А Тривитаминолът струва 5-6лв за 100мл.

kalpazanka, правописна грешка, както казах мн добре знам какво е хининова вода, купих си от аптеката за 90 ст., доволна съм. Интересувам се главно от ампулите Тривитаминол, знам, че се използват върху животни, но на една приятелка баща й е ветиринарен лекар, тя ми ги препоръча и каза, че са напълно безвредни. Косата става по-лъскава,и дори по-гъста. Съдържали страшно количествно витамини... но забравих да я питам каква е цената. Някой ако знае плс да се каже. На Глис имам един розовичък спрей, разклаща се, смесват се течностите вътре и пръскам... ами хубав е, по-здрава и по-блестяща ми е косата, но не помага за растежа... щом бадемовото масло е толкова евтино ще си взема, миси мн за информацията и на двете... а искам да попитам какво представляват тези кристали за коса

Град
    На края на дъгата :)
    значи... аз наскоро прочетох една тема специално за Тривитаминола и мн се колебаех дали да си взема,но се реших и си взех... определено е безвреден,само веднъж съм се правила,но косата ми е мн по мека и лъскава няма никакви странични ефекти и тем подобни глупости-това е комплекс от витамини няма никаква химия...
    аз съм доволна и ще продължавам да си правя маски с него..
    струва 5.50 от ветеринарната аптека едно шишенце можеби ще стигне за 1 месец някъде,понеже се слага по 1 лъжица най мн 2 към маската а то е доста ,прави се 1 или 2 пъти в седмицата (може да си слагаш балсам,жълтък,зехтин,кисел мляко и такива продукти ... )

а кристалите (поне тези които аз ползвам ) са на силиконова основа-моята коса е мн къдрава .. използвам ги за фиксация,придават бясък и правят коста по мека,също предпазват от горещата струя на сешоара понеже аз си изправям бритона мн често (почти всеки ден ) доволна съм и от тях
    Това което сам си направиш,и Господ не може да ти го причини!!!

"Не можеш без мен" - стой и гледай дали не мога !!!

Град
    пространството на Дисе
    Точно така! Кристалите съдържат силикон- предпазват от образуване на двойни връхчета, както и от вредното въздействие на сешоара и пресата за коса. Нанася се с пръсти най-много върху връхчетата, а по останалата дължина, за да нанесеш равномерно, трябва съвсем малко количество от тях/2-3 капки на дланта ти/. И една тънкост- като си миеш косата, използвай шампоан само за измиване на корените!
    Можеш да си вземеш и балсам-маска на Гарниер с мигновено действие. Имай предвид, че ако си червенокоса, всички балсами и маски ще отмият много бързо цвета ти!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    На слънцето :>
    Така .. сега и аз да питам .. кое от всички тези неща дава най-бърз резултат ? и колко горе-долу израства косата за 1месец ? също прочетох и нещо за сгъстяване .. може ли малко повече инфо ?

Град
    пространството на Дисе
    Нищо не действа като с магическа пръчка! Резултати ще видиш след поне месец! Иначе заложи на маските! И на витамини! При мен се получи така- след 6 месеца употреба на маска+кристали косата спря да цъфти, започна да израства и нова и си я постригвам 2 пъти годишно!

Град
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Нищо не действа като с магическа пръчка! Резултати ще видиш след поне месец! Иначе заложи на маските! И на витамини! При мен се получи така- след 6 месеца употреба на маска+кристали косата спря да цъфти, започна да израства и нова и си я постригвам 2 пъти годишно!
    А каква маска исползваш ?

Извинявай ако ставам досадна с въпросите си

10 x за информацията, страхотни сте, но тези кристали всъщност... ох не разбрах... как така кристали а пък нанасяш 2-3 капки извинявайте, че ставам нахална... а единствената готова маска, която ползвам е l`Oreal Professionnel-ABSOLUTE REPAIR, видях я в един салон, невероятна е, скъпичка, но след всички процедури косата се възстановява максимално бързо Но и тя не помага за растежа на косата. А на Гарниер моеж да си взема, стига да има и други доволни.
    InnchetO`bE, четох, че ако редовно използваш маски с Тривитаминол, някакъв алкохол и зехтин или мас за 3 месеца косата расте с 8 сантиметра, но нз доколко е вярвно... мисля да опитам
    А някъде четох, че ампули течен аналгин, чесън на прах и мед също помагат

Град
    пространството на Дисе
    Кристалите са течни- Cristalli Liquidi by BioPharma, а маската на Gliss с масло от арган и ший. Но много ми се ще да си взема и новата с масло от дива роза.

Град
    КРИСТАЛИТЕ скъпа са течна субстанция , за тва по няколко капки те са малко мазнички ама са мн хубави

Колко струват кристалите?
    На Gliss кака ми ми остави шампоана си, един тъмнорозов, мисля, че е този, за който говориш, от новата серия с масло от дива роза, и е доста качествен, но всичко с екстрат от коприна на тази марка е 100 пъти по-хубаво, убедила съм се

Град
    ми мойте кристали са 5.50,но има и по 25 лв.

Каква марка са? Трябва да си взема

Град
    тея мойте се казват CRISTALLI LIQUIDI нямат някво специално име ( в сребриста опаковка са , на био фарма )

ELFIQ написа:

тея мойте се казват CRISTALLI LIQUIDI нямат някво специално име ( в сребриста опаковка са , на био фарма )
    +1 I az izpolzvam tezi kristali i sam mn dovolna ot tqh!

Град
    аз преди малко си купих от един магазин за козметика кристали марката им е SERI maximactive и струват 7.70 такива ползва и фризьорката ми

Град
    Кристалите са течни- Cristalli Liquidi by BioPharma, а маската на Gliss с масло от арган и ший. Но много ми се ще да си взема и новата с масло от дива роза.

а пак да питам .. при положение , че ползваш и маските и кристалите .. по колко горе долу ти расте косата за месец ? не че бързам толкова за резултата просто ми е интересно

нали няма да е проблем ако ползвам хининова вода,бадемово масло и кристали:P аа и рециново масло от време на време искам да ми порастне по-бързооо
    "Eдно е ди се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш !

Н.Хайтов

Цитирай Първоначално написано от Inlofee*
    нали няма да е проблем ако ползвам хининова вода,бадемово масло и кристали:P аа и рециново масло от време на време искам да ми порастне по-бързооо
    Ами сигурно ще имаш дълга мазна коса, но к'во те бърка - дълга е!

Иначе и аз съм доволна от маската на Глис с екстракти от арган и ший, ама не съм забелязала да ми расте по-бързо косата, само е по-бляскава и здрава.

Град
    пространството на Дисе
    Вижте какво, косъмът си расте с по сантиметър всеки месец- това НЯМА как да го промените, но с подхранване и елиминиране на двойни връхчета избягвате постригването! А като не я скъсявате с фанатична прецизност всеки месец, дължината й се увеличава!

Град
    Вижте какво, косъмът си расте с по сантиметър всеки месец- това НЯМА как да го промените, но с подхранване и елиминиране на двойни връхчета избягвате постригването! А като не я скъсявате с фанатична прецизност всеки месец, дължината й се увеличава!
    е то по тая логикаа .. цялата тая работа е безсмислена .. примерно аз дори сега си се подстригвам на около 3 месеца .. тцтц тъкмо ми вкарахте малко надежда и ..

Цитирай Първоначално написано от InnchetO`bE
    аз преди малко си купих от един магазин за козметика кристали марката им е SERI maximactive и струват 7.70 такива ползва и фризьорката ми
    И моите са същите,
    само че в по-голяма опаковка,
    и бившата ми фризиорка
    използваше такива.
    Иначе аз си взех и
    балсам на Глис с/у цъфтящи краища.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си