PDA

View Full Version : Кое вреди повече- кичури или цялостно боядисване?

Vikitooo
08-07-2008, 04:11
Ааа муцани пак да Ви питам 8-)

Кое мислите, че е по-вредно: кичурите или боята за коса?

То вярно, ще кажете, че и в двата случея вреди на косата, но пък съм чувала, а и от опит знам, че кичурите яко вредят. И с фризьорката ми спорих онзи ден, тя казва, че при кичурите се обработва определена част от косата, а не цялата както е при боята. Но пак аз си оставам на мнение, че кичурите са по-вредни от цялостното боядисване на косата.

Вие сте :-)

jujulinkaa
08-07-2008, 05:00
мм.. според мен цялото боядисване на косата вреди повече по простата причина че боядисваш цялата коса не малка част както при кичурите :)

Vikitooo
08-07-2008, 05:04
мм.. според мен цялото боядисване на косата вреди повече по простата причина че боядисваш цялата коса не малка част както при кичурите :)

Да, ama при русите кичури се използва bleach, за да се изруси, което още повече съсипва косъма.

psychopath
08-07-2008, 05:40
ако следваш логиката ще стигнеш до отговора ;)

Vikitooo
08-07-2008, 05:52

Не съм много по логичните задачи...

BlueCat
08-07-2008, 05:52

Да, ama при русите кичури се използва bleach, за да се изруси, което още повече съсипва косъма.

А какво е това bleach?

psychopath
08-07-2008, 05:53

Не съм много по логичните задачи...цялостно боядисване :)

Vikitooo
08-07-2008, 05:56
Сега не ми казвайте, че кичурите са по-вредни от цялостното боядисване. :o

P.С Bleach, демек белина, използва се при изрусяването. Незнам може на Български да си има специален термин, ама е много вредно. Специално направено да ти обезцвети косъма.

LipSoFAnAnGel
08-07-2008, 06:47

blackfate
08-07-2008, 07:05
Е цялата естествено ... При кичурите с каквото и да се правят, то е само на участъци от косата, а не на цялата... докъто ако я боядисаш цялата ... цялата коса е засегната :)

bebitooo___
08-07-2008, 07:14
Зависи каквъв цвят ще се боядисваш, но попринцип кичурите горят много повече косата от колкото примерно една тъмна боя.. :)

Vikitooo
08-07-2008, 08:02
Зависи каквъв цвят ще се боядисваш, но попринцип кичурите горят много повече косата от колкото примерно една тъмна боя.. :)

Хаха казаха ли ви го!!!! 8)

kalpazanka
08-07-2008, 08:11
Кичурите са по-безвредният вариант! Казва ви го човек, който е експериментирал с двете! Боядисвала съм се само веднъж, а косата ми не можа да се възстанови 2 години! Докато с кичури си карам от 6-ти клас! А откакто се използват "контрасти", вредата за косата е сведена до минимум!

Liar
08-07-2008, 08:12
Ако се колебаеш дали да се боядисаш цялата руса или само кичури,кичурите са по-малко вредни,защото се обработва по-малък участък от косата.Ако става въпрос за сравнение между тъмни кичури и тъмен цвят за цялата коса,кичури по-добре.Ако става въпрос за сравнение между руси кичури и цялостно потъмняване-горе-долу едно и също.При първото се изгаря много косата,но малка част от нея.При второ се изгаря малко,но пък цялата...

stelenceto1
08-07-2008, 08:18
наистина кичурите са по- голямото зло от една тъмна боя, но са по-добрия вариянт в сравнение с цялостното изрусяване на косата и според мен :)

jujulinkaa
08-07-2008, 13:17
Ще си псуна мазна дълга коса, ще се къдря и ще с направя руси ромски кичури :)

ужаС ! :lol:

GetNasty
08-07-2008, 14:42

Не съм много по логичните задачи...

:razz: пхаха ебахти задачата човек :razz: :D :-)

vanes4etu
08-07-2008, 19:55
mn qsno 4e cqlostnoto boqdisvane vredi pove4e.. az imam ki4uri i kosata mi si ostana su6tata edna priqtelka si q boqdisa cqlata i zapo4na da se kusa i da pada

Fickle
08-09-2008, 13:28
кичурите.. ако са руси.. те ми изтощиха повече косата, каро се има предвид, че съм си боядисвала цялата коса в черно

Pliok0019
08-09-2008, 14:06
Русата боя е по-вредна от кичурите.

Spider4eto
08-09-2008, 16:32
Зависи от това какъв цвят е цялостното боядисване и кичурите. Ако кичурите са светло руси а боядисването някакъв тъмен цвят - кичурите, ако обратното- цялостното боядисване

mil4eto_
08-11-2008, 08:11
Зависи.
Кичурите горят много косата,но пък могат да стоят страхотно-лично аз много харесвам много,тънки кичури един тон по-светли от основния цвят.
За боядисването е много относително-дали си се обезцветявала(защото това е,което най-много изтощава косата),с каква боя се боядисваш,каква козметика за коса използваш...

Inalcanzable
08-11-2008, 12:56
цялото боядисване ест.

Baby_b
08-11-2008, 14:12
Ами аз съм на мнение, че кичурите вредят много повече, защото съм била с кичури и косата ми все едно увяхна цялата, а преди 2 месеца се боядисах и така да го кажа си възвърна живота. Не знам с каква боя ме боядисаха, то все едно си е моя си цвят, ама сега косата ми е с много повече блясък и все 1 тая боя я възтанови от гадните кичури. На мене кичурите ми бяха правени с обезцветител и първо станаха супер ама косата ми стана на нищо. Са с тая боя си е супер .

Spider4eto
08-11-2008, 15:40
Ами аз съм на мнение, че кичурите вредят много повече, защото съм била с кичури и косата ми все едно увяхна цялата, а преди 2 месеца се боядисах и така да го кажа си възвърна живота. Не знам с каква боя ме боядисаха, то все едно си е моя си цвят, ама сега косата ми е с много повече блясък и все 1 тая боя я възтанови от гадните кичури. На мене кичурите ми бяха правени с обезцветител и първо станаха супер ама косата ми стана на нищо. Са с тая боя си е супер . дам тук си права, ам представи си че ти боядисваха цялата коса с цвета на кичурите, трябва цялата да се обезцвети и боядиса, тогава мисля вредата щеше да е по-голяма

Swinkenhoffer
08-11-2008, 16:06
Абе, кичурите, които вие си правите, до корените ли стигат? о.О Щото аз съм правила доста пъти, ама ми нахлупваха една шапка и така боята не стигаше до корена => по-малко вредно. 8-)

SeXyL[!]Nk@
08-12-2008, 06:36
Миля,че цялостно боядисване.

Baby_b
08-12-2008, 09:19
Ами аз съм на мнение, че кичурите вредят много повече, защото съм била с кичури и косата ми все едно увяхна цялата, а преди 2 месеца се боядисах и така да го кажа си възвърна живота. Не знам с каква боя ме боядисаха, то все едно си е моя си цвят, ама сега косата ми е с много повече блясък и все 1 тая боя я възтанови от гадните кичури. На мене кичурите ми бяха правени с обезцветител и първо станаха супер ама косата ми стана на нищо. Са с тая боя си е супер . дам тук си права, ам представи си че ти боядисваха цялата коса с цвета на кичурите, трябва цялата да се обезцвети и боядиса, тогава мисля вредата щеше да е по-голяма
Дам така вече не си представям на какво ще заприлича косата :shock:

BoRe
08-12-2008, 11:44
кичурите изтощават повече но по малка част от косата
:)

Fx1
08-12-2008, 12:22
Много грешите!
Кичурите изтощават косата много повече.
Едно цялостно боядисване, ако е направено с качествени бои може дори да подхрани и придаде блясък на косата.

Защо кичурите изтощават повече? Например - ако си с нормална коса, косите, направени на кичури ще станат по-сухи. За да е здрава косата, ще трябва да използваш различни продукти за 2та типа коса, които вече имаш (нормална и суха), но естествено това е невъзможно. Ето защо косата започва да се изтощава постепенно. Няма шампоани, маски, спрейове за "коси на кичури". Докато за изтощени изрусени коси - има, и то много добри!

Разбира се голямо значение има поддръжката - една коса може да изглежда жива и красива с кичури в началото, но след години третиране, пораженията ще са много по-големи, от на една боядисвана коса.

Ice
08-12-2008, 14:23
Определено кичурите.Била съм на кичури, а пък сега се боядисвам.При кичурите косата ми беше наистина много изтощена и как да го кажа фърчаща.

gerito0o3
07-04-2012, 07:00
А аз ще си правя слънчеви кичури, само че ще са цветни ... ще навредят ли ? :(

gugii
07-05-2012, 09:14
Кичурите според мен са по-изтощаващи, въпреки че третираш само части от косата си

Blessed_
07-05-2012, 17:45
Естествено, че цялостното боядисване. Дори и кичурите да са руси, а цялата коса в кестеняво, не в русо, пак цялостното вреди повече, защото е на по-голям участък и какъвто и цвят боя да е пак съдържа амоняк и други вещества, които вредят на косата. Нямаше смисъл да го пиша, понеже темата е стара, но нищо. :D

neverbackdownx
07-27-2012, 13:25
Мм.. аз мисля,че цялото боядисване на косата вреди повече, защото боядисваш по-голяма част от косата, ама не знам, питай някой ;d !

titinkaa
07-27-2012, 14:23
кичурите