PDA

View Full Version : Противозачатъчните хапчета и свършването !?!

juuuuu
08-23-2008, 08:01
Ходих на гинеколог и ми предписаха противозачатъчни хапчета Новинет. Предписаха ми го не само заради половия живот, а защото когато ще ми идва много боли, а и последния път имах много силна и болезнена овулация :o Уж тези хапчета били ниско дозирани.
Та въпросите ми са: Някой пробвал ли е Новинет? Доволни ли сте? Знам, че шанса да забременея е мноого малък, но да позволявам ли на приятелят ми да свърва в мен (ходим от мноооооого време)?
Благодаря за отговорите. :)

Melosa
08-23-2008, 08:14
Новинт не съм пробвала,аз съм на Ясмин,те също са нискодозирани.Доколкото знам ефекта им беше еднакъв-не се надебеляваше и гърдите се увеличават малко.Може да си свършва най-спокойно в теб ако си пиеш навреме хапчетата,аз позволявам от повече от година :wink:

marmalad4e
08-23-2008, 09:00
аз пия новинет от може би 4год вече...но когато на мен ми ги предписаха, гинеколога ми каза да си имам едно на ум, защото ми ги предписва не като контрацептив, а за регулиране на цикъла..така че за да си напълно сигурна и спокойна, трябваше да попиташ, когато ти ги предписа, достатъчни ли са или не

blackfate
08-23-2008, 09:47
И на мен ми предписаха тях, заради болките и обилна менструация + контрацептивна цел ... Още не съм ги почнала, защото още не ми е дошло, като ги почна ще видя и ще ти кажа как са при мен, надявам се да нямам проблеми с тях ... :)
Иначе, аз съм се разбрала, никакво свършване в мен, независимо от хапчетата ...

Xrisenceto
08-23-2008, 09:57
Земаи си хап4енцата и исползваите презерватив 6ото винаги може да стане некои гаф

Melosa
08-23-2008, 12:23
Хапчетата с контрацептивна цел са предназначени за хора,които не искат или не могат да ползват презерватив и са по-сигурни от презерватива ако ги взимаш всеки ден в приблизително 1 и същ час.Според мен е глупаво да ползваш хапчета и презерватив едновременно,ще изгубиш едно няколко пъти по-хубаво усещане и то без опасност от забременяване.Ако ползваш някакви други медикаменти,които да може да им отслабят действието тогава се слага презерватив.

SpOrTs_GiRl
08-23-2008, 12:27
Иначе, аз съм се разбрала, никакво свършване в мен, независимо от хапчетата ...
И аз така мисля.

LiloTa
08-23-2008, 12:28
Хапчетата с контрацептивна цел са предназначени за хора,които не искат или не могат да ползват презерватив и са по-сигурни от презерватива ако ги взимаш всеки ден в приблизително 1 и същ час.Според мен е глупаво да ползваш хапчета и презерватив едновременно,ще изгубиш едно няколко пъти по-хубаво усещане и то без опасност от забременяване.Ако ползваш някакви други медикаменти,които да може да им отслабят действието тогава се слага презерватив.

+1 аз също пия Жанин и нито ползваме кондоми,нито съм му забранила да свършва в мен :)

juuuuu
08-23-2008, 22:18
Земаи си хап4енцата и исползваите презерватив 6ото винаги може да стане некои гаф
да бе как пък не, за какво ще ги пия :?

Boyd
08-23-2008, 22:21
Болезнена овулация..не знам дали си имала, по-скоро да си имала болезнена меструация.

По другите въпроси да се изкажат компетентни лица.

blackfate
08-24-2008, 07:06
Ами при правилна употреба на хапчетата - т.е. да се взимат в точно определен час и тн, да не се пропуска хапче, контраценптивния ефект е 99.9% ... което си е едно меко казано огромно число ...
juuuuu ... мога да ти кажа, че и аз в началото не исках да си представям противозачатъчни .... все пак съм на 15 години, "да си тровя организма с хормони" ... Както каза някой, ОК са за заместване на презервативи ... ами при нас като всичко се къса, въпреки правилно поставяне (изсъхват и се късат) ... Както и да е, реших се и отидох ан лекар .... Казах, че искам ОК ... тя първоначално ми вика, че 15г. е леко ниска летва за почване на ОК, обаче след прегледа моментално ми изписа хапчета.... Оказа се че имам обърната матка от където идват 4-5 МЕГА болезнени дни менструация, със обилно течение... Толкова обилно, че аз на 1 час трябва да сменям ОБ НОРМАЛ (не мини) защото вече са фул... И които не знае и не е изпитвал адската болка при менструация неможе да говори ... Имало е дни, когато се събуждам посред нощ заради тая болка, превивам се като червей, пия какви ли не лекарства, които действат само за 1 час и след това болката ми се струва още по непоносима, все те дерат отвътре ...
Та, край със словоизлияията - ОК не са само хапче против бебета... те регулират хормони, менструация, болки, цикъл и т.н.
А аз сега след 1-2 дена, трябва да ми дойде, и почвам новинет .... дано боли по малко като ми дойде, защото от вчера искам да се самоубия вече

juuuuu
08-24-2008, 21:39
Ами при правилна употреба на хапчетата - т.е. да се взимат в точно определен час и тн, да не се пропуска хапче, контраценптивния ефект е 99.9% ... което си е едно меко казано огромно число ...
juuuuu ... мога да ти кажа, че и аз в началото не исках да си представям противозачатъчни .... все пак съм на 15 години, "да си тровя организма с хормони" ... Както каза някой, ОК са за заместване на презервативи ... ами при нас като всичко се къса, въпреки правилно поставяне (изсъхват и се късат) ... Както и да е, реших се и отидох ан лекар .... Казах, че искам ОК ... тя първоначално ми вика, че 15г. е леко ниска летва за почване на ОК, обаче след прегледа моментално ми изписа хапчета.... Оказа се че имам обърната матка от където идват 4-5 МЕГА болезнени дни менструация, със обилно течение... Толкова обилно, че аз на 1 час трябва да сменям ОБ НОРМАЛ (не мини) защото вече са фул... И които не знае и не е изпитвал адската болка при менструация неможе да говори ... Имало е дни, когато се събуждам посред нощ заради тая болка, превивам се като червей, пия какви ли не лекарства, които действат само за 1 час и след това болката ми се струва още по непоносима, все те дерат отвътре ...
Та, край със словоизлияията - ОК не са само хапче против бебета... те регулират хормони, менструация, болки, цикъл и т.н.
А аз сега след 1-2 дена, трябва да ми дойде, и почвам новинет .... дано боли по малко като ми дойде, защото от вчера искам да се самоубия вече
аз след 2седмици ще ги почна. Пиши как се чувстваш :-) успех :D

krem4et0
08-25-2008, 14:25
не му давай да свършва поне 1-вия месец. Още организмът не се е настроил, а и ти не си свикнала с приема им и може да пропуснеш. Аз съм на 23, с 4 годишна връзка, пия ОК, правим секс без презерватив, но той не свършва в мен. Може да е 2 на 1000, ама има риск, който все още не искам да поемам!

blackfate
09-03-2008, 18:20
Както обещах, почнах ги и сега пиша ...
Пия новинет от 7 дни вече ... Ми не съм качила нито 1 килограм за тази седмица, нямам оплаквания, освен че обикновено менструацията ми свършва на 6-7я ден, а сега 7 ден и продължава да тече, да вярно, малко е, но е ярко червено и няма белези да спира ...
Ако до 3-4 дена не ми свърши окончателно ще посетя лекарката ми, с възможност смяна на хапчетата, незнам и аз ... от едни чувам че е нормално 1я пмесец да ми тече повече защото организма се приспособява, от други чувам, че това е признах, че хапчетата са ми ниско дозирани ... Ако може някой да ме ориентира, но аз така или иначе понеделник, вторник ще посетя лекарския кабинет!!!

bebok
09-03-2008, 18:40
.Доколкото знам ефекта им беше еднакъв-не се надебеляваше и гърдите се увеличават малко.Може да си свършва най-спокойно в теб ако си пиеш навреме хапчетата,аз позволявам от повече от година :wink:
+1 :)