PDA

View Full Version : Относно родителите и Аборта

Есенен_Ден
08-25-2008, 07:51
Какво е мнението на родителите Ви относно аборта?Споделете и вашете виждания.

Лично моята майка го приема като нормално нещо и винаги ще е до мен...

prettyIdeath
08-25-2008, 08:00
Не сме говорили на тая тема, но аз съм твърдо против.. може би защото не ми е стигнало до главата / да чукна на дърво дано не се и налага /. Стига да съм пълнолетна, никога няма да направя аборт! Не ми е виновно детето, че аз не съм се предпазвала...

SpOrTs_GiRl
08-25-2008, 08:05
По принцип точна на тази тема не сме говорили .. Но до колкото знам е против аборта. Още повече, че е забременяла на 17 и е родила брат ми на 18. Точно заради това е взела висшето си за 2 години и е учила двойно повече. На 20-21 години вече е била с образование и работа.
А дали би ме подкрепила за такова нещо? .. Разбира се. Все пак е родител. Не познавам родител, който не би помогнал на детето си, било то и в такъв момент..
Да не дава Господ такива неща.. Аз лично съм твърдо против аборта.

MostHated
08-25-2008, 08:20
Не сме говорили на тая тема, но аз съм твърдо против.. може би защото не ми е стигнало до главата / да чукна на дърво дано не се и налага /. Стига да съм пълнолетна, никога няма да направя аборт! Не ми е виновно детето, че аз не съм се предпазвала...

да бе прецакай си живота заради дете...
дано да не ти се случва де

kalpazanka
08-25-2008, 08:30
Подхвърлихме си тази тема вкъщи по повод мацката, която роди на 15, без да знае, че е бременна, та тогава казах на майка ми, че ако забременея и не искам детето, по-добре да абортирам, отколкото да го оставя в дом за сираци. Мисля, че срещнах одобрение от нейна страна.... И ме успокои, че дори и самотна майка да съм, ако искам да го запазя, ще помагат!

Love0nlyMyself
08-25-2008, 08:35
нз не съм говорила с майка ми за това ама аз съм и за и против

Bellatrix
08-25-2008, 08:40
За аборта съм. То аз съм още дете къде ще гледам мое си?! :? :? :? А майка ми ще ми помогне в такъв случай (да чукнем на дърво да не става) и ще ме подкрепи :)

MiLeNcHeToO
08-25-2008, 08:53
Говорили сме си и тя като мен е ЗА аборта.Сега естествено ще се намери някой,който да обяснява,че е ужасно,убивал се човешки живот и тем подобни глупости :-D Според мен е много по-правилно да предотвратиш раждането на нежелано дете тъй като ти няма как да му дадеш пълноценен живот,детето ще се мъчи както и родителя.Не можеш да го отгледаш,възпиташ,отдадеш нужните грижи както след 5-10 години примерно.Живота ти би се провалил щом трябва да гледаш дете,а ти самата още неможеш да се оправиш :?

PepElqShKaAa
08-25-2008, 09:02
не съм говорила с тях за това..но аз съм против или поне сега така си мисля,не бих причинила това на бебето ми..

Rise_Against
08-25-2008, 09:15
майка ми е ''за'' аборта,ако ми се случи да забременея сега (на 16 съм),и мисля че като цяло не е против,защото самата тя е равила 4 аборта преди да ме роди. за да ме сплаши да внимавам ми казва,че ако забеменея ще си го гледам и ще го дондуркам! :( но аз знам,че не е така. не е правилно да се раждат деца ако си нямаш стабилно положение-добра работа,сигурно жилище и тн. има хора,които не постигат тези неща на 26,а какво остава за едно 16годишно моми4енце! :?

vaseto0o
08-25-2008, 09:22
Напълно съм съгласен! Първо трябва да си усигориш образование и стабилна работа с добри доходи и жилище, защото иначе просто ще мъчиш себе си и детето!

hahavteen
08-25-2008, 10:12
Майка ми е казала че внуците си няма да ги гледа повече от 2 дни в месеца така че да си опичам акъла. Ако забременея и не мога да се грижа за детето сама тогава по-добре аборт.
Знам че звучи гадно и не съм убедена че наистина няма да си гледа внучето ако имам нужда но все пак няма да и натреса детето си а не мисля че ще мога да следвам и да гледам бебе.

krem4et0
08-25-2008, 11:53
Казала ми е, ако нещо стане да й кажа, за да подготвим почвата пред бащата. ще го гледа и толкова. Тя е на 54 и й е време за баба....ама все пак си имам и кака.

LovelyGirl
08-25-2008, 11:57
Ние сме говорили на тая тема и тя ми е казвала,че ако стане нещо мога да разчитам на подкрепата й винаги и да става дума за аборт.
Тя е забременяла със сестра ми на 18 и знае колко е трудно да гледаш дете на тази възраст,за това ми казва,че е мн важно да се пазя.

6emet4e
08-25-2008, 12:15
с майка ми не съм го обсъждала
но аз съм ЗА - по-добре да предотвратиш раждането на нещо за което не можеш да се грижиш-независимо дали нямаш физическа или финансова възможност,вместо да тормозиш и себе си и детето или пък още по-лошо- да го оставиш в дом... :?

nefchi_bs
08-25-2008, 13:01
Ами майка е за аборта...Гоеорили сме за това и тя каза,че ако стане нещо(недай си боже)да й кажа,за да измислим как да кажем на баща ми после ще мислим...Аз лично съм против аборта,това си е един вид убийство но какво ми остава да направя как едно дете ще гледа дете? :shock: И според мен това че след като направиш аборт имало голяма вероятност да нямаш деца не е вярно защото майка е имала 4 аборта преди да се родя и все пак има дете...

huligankata
08-25-2008, 13:15
Не съм говорила с майка ми за това, но вярвам че би ме подкрепила. Незнам може би съм повече склонна да направя аборт отколкото да запазя детето ( да чукна да не ми се налагат такива неща). Наистина пълнолетна съм никой не би ме съдил и т.н. но за мен е по редно да уча висше, да си намеря добра работа, жилище и чак тогава да мисля за деца . Иначе .. няма да е редно - искам да осигуря хубав живот на детето си, а не да се лишаваме, както ние с бащата така и него да лишаваме от много неща.. За да имаш дете трябва да имаш и добра среда за възпитанието и отглеждането му, която в момента няма как да му дам ..

jambo_bs
08-25-2008, 13:54
По принцип точна на тази тема не сме говорили .. Но до колкото знам е против аборта. Още повече, че е забременяла на 17 и е родила брат ми на 18. Точно заради това е взела висшето си за 2 години и е учила двойно повече. На 20-21 години вече е била с образование и работа.
А дали би ме подкрепила за такова нещо? .. Разбира се. Все пак е родител. Не познавам родител, който не би помогнал на детето си, било то и в такъв момент..
Да не дава Господ такива неща.. Аз лично съм твърдо против аборта.

Съгласен съм макар че съм момче :)

TomorrowCanWait
08-25-2008, 16:38
miii poprincip na taq v11zrast e dobre da se naprai abort akooooo nali zabremenee6..oba4e..az s1m na mnenie 4e nqma ni6t0 p0 hybav0 0t t0va da dade6 n0v jiv0t :) :) :)

s0rry che pisha na latinica...BG-t0 mi ne6 se e precakal0 kat natisna nqkfa bykva i izliza s1vsem razli4na

Есенен_Ден
08-25-2008, 16:42
Майка ми е правила 5-6 аборта и накрая съм се появила аз и после пак е абортирала,защото е пиела вредни хапчета и по-добре е било до го махне отколкото до е увредено....и найстина това и по добрия вяриянт отколкота да не знаеш какво да го правиш това дете!

EmeLLin
08-25-2008, 19:08
о и аз както повечето не съм говорила с нашите на тая тема, ама аз съм за и ако ми се случи вярвам и те ще ме подкрепят...първо, защото аз самата съм още дете, камо ли да гледам, освен тва както казаха тук повевчето смятам, че човек трябва да има стабилен живот, за да може и детето да има такъв, тка че опр съм за...

B.O.OM..
08-25-2008, 19:40
о и аз както повечето не съм говорила с нашите на тая тема, ама аз съм за и ако ми се случи вярвам и те ще ме подкрепят...първо, защото аз самата съм още дете, камо ли да гледам, освен тва както казаха тук повевчето смятам, че човек трябва да има стабилен живот, за да може и детето да има такъв, тка че опр съм за...

t1n4e7o
08-25-2008, 19:55
Незнам, но с майка ми не сме си говорили на тази тема. Казвала ми е само да не направя някоя беля, че после баща ми щял да ни..... и двете... Може би ще ме подкрепи, макар, че после и на двете ни ще ни е криво. :( Абе да чукна на дърво, не ми се е случвало и дане не ми се случи без да съм готова за дете.

zvezdii4kaa
08-25-2008, 20:59
хмм не било правилно да раждаш дите ката не можеш да се грижиш за него... а е мн правилно да го убиеш преди да се е родило...като си бил-а безотговорен-а трябва да си понесеш последствията а не да отнемаш 1 човешки живот...