Влез

View Full Version : Тъпите хлебарки.помогнете:(

ninka_baby
08-27-2008, 21:57
Боже хораа...съседите над нас са завъдили хлебарки още от зимата,ама сега започнаха да идват и у нас.. :( на 3-4 дена се появява по една примерно..преди малко пак пребих една:(((( сложила съм такива кубчета някакви да ядат и да мрат,обаче то дойде ли..трябва да лази,лази и евентуално да стигне до кубчето и да яде.а само при мисълта,че тая твар ще ми лази по нещата ме побърква..;[[[ Викам на баща ми да пръскаме,ама то се пръска ,когато са някжо нашествие..а тук няма мнооого.. Говорихме и със съседите да викаме фирма да пръска целия вход,обаче са стисни и не искат да дадат пари;( Никога до сега не е имало у нас. аа и п.п не са от тея гадните ,големите,тлъсти ама пак си е хлебаркаа..охх кажете някой по-ефикасен начин..кажете нещо просто.. :( :( :(

Viche
08-27-2008, 22:18
щом не искат да пръскат и кубчетата не помагат само бой с чехлата :D

AceXe
08-27-2008, 22:22
Свиквай... Хлебарките са резистентни гадове. Т.е. отровите в началото ги убиват, после за месец се развиват и започват да ги използват за храна. Говорете със съседите си да ги прочистят. Спасение иначе нема.

AnNiE
08-27-2008, 22:25
Ehh ama ti se radvai che na 3-4 dni po 1 vijdash.. :D :D ai da ne govora che nqq otturvane ot teq mrusni gadinki :-D Raid Max -> tova e spasenieto :D

ninka_baby
08-27-2008, 22:27
Ehh ama ti se radvai che na 3-4 dni po 1 vijdash.. :D :D ai da ne govora che nqq otturvane ot teq mrusni gadinki :-D Raid Max -> tova e spasenieto :D

raid max,ама тва е за пръскане..аз кво да пръскам като те не са мноог..на рояци ниакви,за да ги пръскам.. :?

Zqpkov
08-27-2008, 22:45
aко си от Пловдив няма спасение без прускане !

chocoleptic
08-27-2008, 22:53
Мощно с чехлите.

Шегувам се.
Пробвай с райт.

besten
08-27-2008, 22:55
Те са вкусни. Пробвал съм ги... Много са яки ;)

Yancheto
08-28-2008, 07:13
^Йъъкс! :shock:

Нищо,че не са много,напръскай апартамента,почиствай пода от трохи,погрижи се шкафовете , в които има храна да са хубаво затворени.Може да опиташ да намериш мястото,от което евентуално излизат и да напръскаш с нещо. :)

fche4
08-28-2008, 07:31
от плд съм и няма спасение :( от съседите иджат у нас,а ся на всичкото отгоре и МНМНМНМНМНМНМНМН мравки се появиха :( :( :( УЖАСНО ЕЕЕЕЕЕ :smt088

Boyd
08-28-2008, 10:29

Toва е временно! Иначе не е това спасението.

Спасението е BASF - oтрова, която по предписания на пакетчето може да засегне и топлокръвни, т.е. котки, кучета (на кучета не действа със сигурност), хаместери и т.н. Няма цвят, вкус, миризма, но много голям инкубационен период има и е достатъчно веднъж в годината да се пръска.

Като се прибрах от морето, хем е пръскано миналата година, имаше измрели мухи и някакви други насекоми влизали вечерно време през прозореца.

DJACK
08-28-2008, 18:12
Честно да ви кажа никога прес живота си не съм виждал хлебарка, може ли да дадете някой линк ,картинка

slavito007
08-28-2008, 19:38
Честно да ви кажа никога прес живота си не съм виждал хлебарка, може ли да дадете някой линк ,картинка

Ето ти една красавица : http://keetsa.com/blog/wp-content/uploads/2007/10/cockroach.jpg

С чехлата и бой докат мърда. Ама я смачкай, щото като я тупнеш, за секунда се съвзема.Вземи един райд макс (златист или червен беше) и пръскай всеки месец профилактично. Той има някакво допълнително действие около 2 седмици май.

AceXe
08-28-2008, 20:28

Ето ти една красавица : http://keetsa.com/blog/wp-content/uploads/2007/10/cockroach.jpg

С чехлата и бой докат мърда. Ама я смачкай, щото като я тупнеш, за секунда се съвзема.Вземи един райд макс (златист или червен беше) и пръскай всеки месец профилактично. Той има някакво допълнително действие около 2 седмици май.

Това Бразилски съскащи хлебарки. Така се казват и такива в България има само по терариумите. Недей да плашиш хората, Обикновените хлебарки са гнусни, но са колкото нокътче. Ряко - по-големи.

LovelyGirl
08-28-2008, 20:39
Има по магазините едно дето е като тебешир бяло и с подобна форма,
взимаш от него и драскаш по пода и по ъглите.
У нас също се бяха завъдили и с тава изчезнаха :)
И то Слава Богу,защото изпитвам някакъв страхотен ужас от тях :-#

westggirl
08-28-2008, 20:50
като нема пайд пробвай с циф и мр. мускул дейста от личен опит :D

BePoHuKa
08-29-2008, 04:10

Това Бразилски съскащи хлебарки. Така се казват и такива в България има само по терариумите. Недей да плашиш хората, Обикновените хлебарки са гнусни, но са колкото нокътче. Ряко - по-големи.
Какво нокътче бълнуваш бе??Много по-големи са от нокътче!!!Ако говорим за дебелите,черни хлебарки..а онея сиви,тънки гадории с антенките са мн гнусни ама не толкоз колкото истинска "сочна" хлебарка..блякс..мн гадно само кат помисля и настръхвам!Аз скоро не съм виждала между другото,но перфектно знам как изглеждат!
п.с.DJACK не се прай на луд ако обичаш!Да не си живял в инкубатор ,че не си виждал хлебарка??Тва е невъзможно ;)Освен ако не си на 2 години! :razz: