View Full Version : Черни точки и пъпки
veselomomi4e
08-29-2008, 11:04
Моля дайте ми съвети кои продукти да ползвам срешу черните точки и акнето!Или ако има нещо за вкъщи.Моля пишете 8-[ Благодаря предварително 8) :)
za akneto nai-dobre otidi na dermatolog.toi 6te ti predpi6e pravilnite antibiotici.sus sigurnost 6te ti pomognat.ako si maje6 liceto s kremove,nai-mnogo da stane po zle.akneto se lekuva s antibiotici.a za 4ernite to4ki si vzemi piling maska.otidi v nqkoi kozmeti4en magazin i kaji da ti reporu4at nqkoq.na opakovkata si ima obqsnenie kak se izpolzva.su6to za akneto moje6 da probva6 da si pravi6 parni bani kato vuv vodata se slagat nqkolko kapki maslo ot rozmarin-ne e skupo.ima go v aptekite i 6te ti obqsnqt to4no kakvo da pravi6,no efekta nqma da e tolko burz kolkoto s antibioticite.uspeh :)
Мии една моя приятелка има проблем с черните точки и то много голям......какво ли не си е купувала....нищо не и е помагало...Но от скоро времем посещава козметик и е много доволна :)
kris4ety14
08-29-2008, 11:22
Препоръчвам ти Garnier Pure 3in1.Има много добър ефект върху мойта кожа,а също така може да го ползваш или всекидневно,или като маска няколко пъти седмично.Освен това след като го използвам чувствам кожата си свежа и чиста.Естествено има и други продукти и в един козметичен магазин лесно можеш да провериш какви други средства могат да ти помогнат.
WithLove
08-29-2008, 11:35
Раэличните продукти имат раэлично действие върху всяка кожа.Например на моята може едно нещо да действа страхотно,а на твоята да нанесе щети,като например да я иэсуши,или пък просто да няма никакъв ефект.А на паэара има огромен иэбор от всякакви продукти.Има продукт эа всичко вече.Така че те съветвам да отидеш в някоя по-голяма аптека,или в някой коэметичен магаэин ,да кажеш какво търсиш и ще ти препоръчат продукти.Оттам вече сама ще решиш кое ти харесва-цени,състав и т.н :) Така е най-добре.Другата въэможност е да посетиш дерматолог,но не винаги реэолтатът от това е чудотворен.3ащото често повечето дерматолоэи са и рекламни лица на дадена фирма,тоест сключват договор с тях и препоръчвам на клиентите си най-често тяхните продукти.Посещавала съм няколко дерамолоэи,които ми предписаха раэни скъпарски продукти,които при мен не се отраэиха добре на кожата ми.
Щом държиш,ще ти кажа от кои продукти съм останала доволна,но те съветвам все пак да посетиш един коэметичен магаэин и да пораэгледаш преди да купуваш :)
Серията ANTYBAKETIELL clearface на Manhattan е добра.Доволна съм от всички продукти.А и е добре,че са антибактериални и не въэпаляват кожата,дори и в по-въэпалените и участъци.
На Farmasi има серия скрабове эа лице с раэлични аромати.Приятно меришат всички и също съм доволна от тях.И са на много добра цена.
Garnier PUre 3 in 1 в началото ме кефеше,но после много ми иэсуши кожата,така че не ти го препоръчвам.
3а теэи се сещам сега :)
Но има и нещо друго,което е много важно-хормоните ти.Пъпките ти сигурно се дължат на хормониален дисбаланс.Да речем повишен тестостерон.Така че няма да е лошо да отидеш да ти направят кръвна картина и да ти иэследват хормоните :) Ако проблемът идва от там,ще трябва да вэимаш някакви хапчета или други медикаменти,а не само да се мацаш с маски и кремове. :)
BonBon4enCe
08-29-2008, 11:42
ето нещо много лесно.всеки ден си мий лицето с душ-гел или сапун.на мен и мои приятелки ни помага доста :)
WithLove
08-29-2008, 11:45
ето нещо много лесно.всеки ден си мий лицето с душ-гел или сапун.на мен и мои приятелки ни помага доста :)
Но эадължително след таэи процедура трябва да се нанася хидратиращ крем.А и не трябва да си мие лицето с какъв да е сапун,а антибактериален. :)
veselomomi4e
08-29-2008, 14:01
В моят случай не е точно акне а няколко пъпки и черни точки,но както знаете са толкова досадни :x Благодаря ви за съветите.А за Clean & Clear каков ще кажете? :? Някой ползвал ли го е
WithLove
08-29-2008, 14:04
В моят случай не е точно акне а няколко пъпки и черни точки,но както знаете са толкова досадни :x Благодаря ви за съветите.А за Clean & Clear каков ще кажете? :? Някой ползвал ли го е
Преди време,когато и аэ страдах от тоэи проблем,съм полэвала доста коэметични продукти,включителни и теэи на Clean & Clear.Не са никак добри.Полэвала съм почистващите им гелове,кремовете,продуктит е против черни точки,абе доста неща,но от нито едно не останах доволна.Останало ми е в главата,че са пълни боклуци.Така че не те съветвам да си ги купуваш :)
Swinkenhoffer
08-29-2008, 15:07
Аз бях два пъти на козметик... иде ми да отида и да й счупя ръчичките. :x След процедурата си бях наред, ама на другия ден цялото ми лице се белеше, сърбеше и беше червено. Дали беше заради нещо, с което ме мажеше или не знам и аз какво, но ако решиш да ходиш на козметик - много внимавай. На всичкото отгоре ми я препоръчваха много хора.
Та с черните точки си се занимавам аз. Правя си парна баня и после стискам. След това се мия с бебешки сапун и си правя маска с хума.
Сутрин и вечер се мажа с акне актив аут и скинорен. Последното ми го изписа дерматолог за пъпки и черни точки. :)
webmast3rche
08-29-2008, 20:27
аз имах доста , но силицилов спирт + крем здраве оправи работите ... ем ефтино хем ефикасно... :) сега немам Нищо :P
sssladuranka
12-28-2008, 18:34
garnier pure 3 в 1
Искам да ви попитам нещо... Ако изчистя черните точни и после ги намажа със силицилов спирт, да не вземя да навредя нещо?
fire_cat
12-29-2008, 07:29
Така е. Лицето трябва по-често да се почиства. Една приятелка използва специален крем от рози и лицето й е много гладко. Аз лично използвам един бързодействащ ексфолиант против пъпки и черни точки на Ейвън и не мога да се оплача, наистина действа бързо.
sweetsunshine
12-29-2008, 13:54
В моят случай не е точно акне а няколко пъпки и черни точки,но както знаете са толкова досадни :x Благодаря ви за съветите.А за Clean & Clear каков ще кажете? :? Някой ползвал ли го еЗначи аз имам на Клин&Клиър против черни точки.Ако е изкъпя и потъркам с него черните точки се махат малко и кожата ми става гладка и матирана.Обаче ако се мия всеки ден с него имам чувството,че ми излизат повече черни точки...димек не съм много доволна...по-добре да си бях купила Гарниер Пюр или имаше едно на Л'Ореал със салицилов спирт... :)
Аз искам да попитам какво е това Акне Аут,помага ли и от къде да си го купя? :)
В моят случай не е точно акне а няколко пъпки и черни точки,но както знаете са толкова досадни :x Благодаря ви за съветите.А за Clean & Clear каков ще кажете? :? Някой ползвал ли го еЗначи аз имам на Клин&Клиър против черни точки.Ако е изкъпя и потъркам с него черните точки се махат малко и кожата ми става гладка и матирана.Обаче ако се мия всеки ден с него имам чувството,че ми излизат повече черни точки...димек не съм много доволна...по-добре да си бях купила Гарниер Пюр или имаше едно на Л'Ореал със салицилов спирт... :)
Крем.От аптеката и е 5-6-7 лева :)
babylove
12-29-2008, 17:27
Сега излязаха тампони на Гарниер, сигурно си гледала рекламата. Може да пробваш с тях, аз мисля да си купувам също. :-P
sweetsunshine
12-29-2008, 20:32
Akne BP5
+
Garnier 3 в 1 или само Pure течното.
По-добро от Akne BP5 е Clearasil Cream Tinted.Аз на Clearsil имам Antibakterielle Waschcreme от Германия ми е и съм доволна от него. :)
kalpazanka
12-30-2008, 06:50
Ексфолиак гел за измиване и крем за нанасяне след това върху проблемните участъци. Няма да е зле да отидеш на УЗИ, защото упоритото акне е един от признаците на поликистоза.
sweetsunshine
12-30-2008, 13:48
В НИКАКЪВ случай не си мийте лицето със САПУН never ever ЗАПОМНЕТЕ ГО!
Иначе за черните точки (моите са много упорити) правя така: правя си импровизирана парна баня под струята на мивката, после се мажа с Гарние Пюр 3в1 и търкам, търкам, измивам. После забърсвам с мокра хавлиена кърпа като "търкам" по мястото където имам черни точки, после намокрям и пак търкам, измивам, слагам лек хидратиращ крем и готово :) И няма черни точки 2-3 дни :-Dсъс сапун става,но трябва задължително да е МЕК!
rihan4eto
12-30-2008, 14:16
еми пробваи крема nivea young bye bye spot.на мене тва мн ми помага :grin: и е на добра цена само дето е само за папки.
xpreciousx
12-30-2008, 15:03
Еми Garnier pure 3v1 и тампоните на Garnier....може и да се махнат на мен лично ми помагат :)
За черни точки : Гарниер пюр
За акне : Лептен
pussycat_dolls15
12-30-2008, 19:31
При мен няма черни точки и пъпки.
deedee_laboratory
12-30-2008, 19:51
Оф... вече се дразня и имам чувството, че няма смисъл да си взимам никви мазила щото нищо не действа :-x от Avon си взех некъв ексфолиант дето е пълен боклук, то носа ми става гладък ама още си личат точките... бях си взела още някви кремове... лепенки си купих, щото изглеждаха много надеждни.. То пък с тия лепенки можеш на всеки 3 дни да си ги махаш, щото иначе е вредно, и не мога да ги махна изцяло черните токи.... та КОЗМЕТИК му е майката ! :(
Моля дайте ми съвети кои продукти да ползвам срешу черните точки и акнето!Или ако има нещо за вкъщи.Моля пишете 8-[ Благодаря предварително 8) :)
да ти кажа всичко съм използвала ..ефект нулев ,само си даваме парите,за комедони и черни точки е акне бп 5 ,скапичко е ,но е доста ефикасно ,крем здраве с 4 аспирина и мажеш само пъпките и седиш така 2 часа ,след това измиваш,само крем здраве ,аз вечер винаги се мацвам и на сутринта е гладка като бебешко дупе,а сега съм с маска от мед (за първи път я пробвам)мажеш лицето с мед и преседяваш 1 час (меда да е захаросан)еми дано да съм ти помогнала 8) :) :grin: :-)
серията на NIVEA за пачистване на лице: гел, крем, тоник и стик :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Новия Гарниер Active , с червеното, не знам точно кво пишеше, добър е защото има силицилова киселина.
Имекс (Imex), Гарниер Пюр 3 в 1 и ако не помогнат Фотошоп.
Понеже гледам, че Гарниер е споменавано често, ще поясня за кво аджеба иде реч относно останалите две изобретения.
Имексът е в една малка, сладка тубичка, чието съдържание е с телесен цвят и съдържа бял вазелин и антибиотик тетрациклин, който убива бактериите, причиняващи пъпки.Маже се върху и малко около пъпката.Има го в аптеките и струва от 5 до 7 кинта, аз си го купих последния път за 6, но иначе съм го виждала и за повече, и за по-малко.
Фотошоп е една много приятна програмка за фотоманипулации.Резултатъ е мигновен.Заличава ефективно пъпки, черни точки, лъскава и мазна кожа, разширени пори, бръчки, белези и възпаления.Без странични ефекти и непоносимости.Може да се използва за всеки тип кожа.Единствения недостатък е, че не можеш да излезеш с него навън, но пък успешно може да се прилага в сайтове за запознанства.
soni4kuu
09-09-2009, 20:04
оле боже не ви ли омръзна!?Всяка втора тема е за това....както и да е та вече в поне 5 теми написах,че акне аут е дъ бест!!!иначе аз нямам мн.проблеми с кожата,но не съм първата нищо ще съм последната,която ще остане доволна от него 8)
radinaaa
09-10-2009, 07:24
Garnier Pure 3 in 1 . Mnogo sum dovolna,naistina izsushava kojata no puk vurshi strahotna rabota. 8)
bloodymirror
09-10-2009, 08:29
Garnier Pure 3 in 1
Хубаво е,
но повече време трябва да се мажеш,а и много изсушава кожата..
аз скоро си взех много добър лосион,който поне ще помогне..
тези Garnieri,Nivea.. са измислена работа
Acne Out е много качествено,бързо ми махна пъпките!
а знаете ли всъщност,че колкото повече си мажем лицата,толкова повече пъпки имаме :? пример:аз момче с пъпки не познавам(изключвам акнето,защото то си е болест)
Крем.От аптеката и е 5-6-7 лева :)
a аз като си взех акне аут не беше крем а такова като спирт в шишенце от 100 мл към 7 8 лв от аптеката и наистина помага ;]
pollytto
09-12-2009, 05:45
серията на NIVEA за пачистване на лице: гел, крем, тоник и стик :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:да тази серия е много добра! :)
titinkaa
09-12-2009, 08:03
Ооо,в никакъв случай не ходи на дерматолог,ще ти предпише 1000 вида хапчета и може нищо да не помогне,най-много да стане по зле.Ще ти кажа нещо от което аз съм доволна.Така купи си хума за лице,от аптеката,40ст е,сложи една супена лъжица с една лъжичка вода,преди да се намажеш с хумата,си почисти лицето със силицилов спирт,след като го почистиш със спирта нищо друго не прави,дори не го мий с вода,веднага се намажи с хумата,стой с нея 10мин,след това се измий с хладка вода,но запомни,че като си подсушаваш лицето не трябва да търкаш,а само попиваш леко,после се намажи с крем Здраве,тъй като е мазен,по-добре се намажи час два преди лягане,за да не си нацапаш калъфката на възглавницата,пиши като го направиш да кажеш дали ти е помогнало. Успех :)
Само едно ще кажа... Не ходете по смотаните козметици... Защото една приятелка като отиде да и махат черните точки и не знам какво точно е станало, ама от тогава има акне.. А никога преди не е имала.. :?
Може да звучи малко налудничево , но чрез този метод се махат пъпки,черни точки и всичко излишно по лицето :-D ..а кожата става като бебешко дупе 8-)
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
В кафяната чинийка слагате три кафени лъжички сол.Хубаво си измивате лицето .. Трябва да е мокро !! Взимате чинийката със солта ,намокряте си ръцете и започвате да търкате ръцете си със сапуна,така че пяната от съпуна да падне в солта .. Разбърквате солта и сапуна .. Не забравяйте лицето трябва да е МОКРО !! Със сместа си търкате бузите , брадичката,носа, челото и навсякъде по лицето където имате пъпки .. Оставяте към 10 минути сместа да изсъхне по лицето ви като маска и измивате обилно .. Преди да измиете обаче трябва да чувствате все едно някой ви опъва кожата на лицето ;-)
Надявам се да съм помогнала .. Това е рецепта която баба ми ми каза !! Ефекта е съвършено гладка кожа ! :) Според вида на кожата ви .. ако кожата ви е мазна не мажете с крем след процедурата .. а ако чувствате кожата си суха намажете , но не прекалявайте :)
Това е от мен
titinkaa
09-12-2009, 10:31
Може да звучи малко налудничево , но чрез този метод се махат пъпки,черни точки и всичко излишно по лицето :-D ..а кожата става като бебешко дупе 8-)
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
В кафяната чинийка слагате три кафени лъжички сол.Хубаво си измивате лицето .. Трябва да е мокро !! Взимате чинийката със солта ,намокряте си ръцете и започвате да търкате ръцете си със сапуна,така че пяната от съпуна да падне в солта .. Разбърквате солта и сапуна .. Не забравяйте лицето трябва да е МОКРО !! Със сместа си търкате бузите , брадичката,носа, челото и навсякъде по лицето където имате пъпки .. Оставяте към 10 минути сместа да изсъхне по лицето ви като маска и измивате обилно .. Преди да измиете обаче трябва да чувствате все едно някой ви опъва кожата на лицето ;-)
Надявам се да съм помогнала .. Това е рецепта която баба ми ми каза !! Ефекта е съвършено гладка кожа ! :) Според вида на кожата ви .. ако кожата ви е мазна не мажете с крем след процедурата .. а ако чувствате кожата си суха намажете , но не прекалявайте :)
Това е от мен
Според мен,солта дразни кожата,и може би ще направи порите по разширени,както при содата.Не знам не спора,може наистина да действа,но аз например не бих се намазала с това само заради солта
Biskfitka
09-12-2009, 13:51
Аз пък ходих на дерматолог и много ми помогна.Почистваше ми лицето няколко месеца и ми изписа някакви кремове (но бяха доста скъпи ,пък свършваха за 1 седмица..) :? .
Гадниер 3в1 става,ноо аз съм по-доволна от Clean&clear 2в1.Само,че след това трябва и някакъв хидратиращ крем,аз ползвам на Нивеа обикновенния крем..
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
Според мен,солта дразни кожата,и може би ще направи порите по разширени,както при содата.Не знам не спора,може наистина да действа,но аз например не бих се намазала с това само заради солта
Опитай :) Не дразни кожата .. а посто изсушава пъпките и прави кожата много мека !! Правя го 1 път в седмицата ;-)
Nezamenima
09-15-2009, 17:50
иди на дерматолог не ги използай тез боклуци на гарниер и тн. и кат ти изпише нещо го използвай до край и след това иди пак да те види как ти е лицето той трябва да види какъв е резултата и да знай какво да ти изпише те не си правят тшк. с теб както повечето казват а просто на всеки различни неща му помагат !! и е полезно да се ходи поне 1 път месечно на козметик само не давай да ти стискат лицето . пии по 2 литра вода на ден и яж повече плодове и зеленчуци . тва е то!
:-)
dqvolcheto9
09-19-2009, 16:05
ами аз си купих лавандулов спирт -за черните точки .. нз дали деиства ,но като го пробвам ще пиша
:grin:
за черните точки и акнето използвам Clean & Clear и съм доста доволна :-)
bloodymirror
10-03-2009, 08:04
Значии aз слава Богу нямам черни точки,и дано не ми се появят,но най-ефикасното за черни точки е Garnier Pure 3 in 1 но не на всички помага,така че ти препоръчвам да ходиш на козметик,временно няма да имаш-към 30 лева ще ти излезне,но по-добре 30 да дадеш но качествено да ти ги махнат,а не същите тези пари за опити да оцелиш точният продукт!
От Гарниера съм доволна по специално от Garnier Pure 3 in 1.
Астригент срещу черни точки на Орифлейм.Помага,не че имам много де ама.. 8-)
FiRe_LaDy
10-03-2009, 19:59
Аз съм доволна от продуктите на Amrita и от Acne out
Ползвала съм и много други,но от тези съм най-доволна.
Carmen_Kass
10-04-2009, 07:08
Качествен козметик (1 път месечно) + Д'арсонвал (2 пъти месечно) и добри почистващи продукти.
Но без почистване на лице при козметик няма да стане.
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
довечера ще го пробвам :) :)
renateee
10-04-2009, 18:37
Аз съм с Clean&Clear Shine Control и съм доволна. но не маха черните точки нито пъпките.. просто премахва излишната мазина от лицето. А иначе съм била и с Clean&Clear за черни точки, но нищо не ми помогна [-(
SunShinePearl
10-04-2009, 21:16
От Гарниер Пюр 3 в1 съм доста доволна сега мисля да видя нещо на Нивеа но нз може пак Гарниер да си взема
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
няма ефект ааа толкова болешееее :shock: :shock: :shock:
SunShinePearl
10-05-2009, 15:54
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
При мен пък има ефект :grin: :grin: :grin: много съм доволна и да наистина мн щипе
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
При мен пък има ефект :grin: :grin: :grin: много съм доволна и да наистина мн щипе
дааа и освен че щипешее яко0о пъпчиците по челото ония дребничкитее почервеняхааа и се подухааа :-x :-x :-x
за черни точки - гарниер пюр 3 в 1
за пъпки - крем БОЧКО или ЗДРАВЕ , както и гарниер рол он ии коректор - стик чаено дърво на орифлейм.
za akneto nai-dobre otidi na dermatolog.toi 6te ti predpi6e pravilnite antibiotici.sus sigurnost 6te ti pomognat.ako si maje6 liceto s kremove,nai-mnogo da stane po zle.akneto se lekuva s antibiotici.a za 4ernite to4ki si vzemi piling maska.otidi v nqkoi kozmeti4en magazin i kaji da ti reporu4at nqkoq.na opakovkata si ima obqsnenie kak se izpolzva.su6to za akneto moje6 da probva6 da si pravi6 parni bani kato vuv vodata se slagat nqkolko kapki maslo ot rozmarin-ne e skupo.ima go v aptekite i 6te ti obqsnqt to4no kakvo da pravi6,no efekta nqma da e tolko burz kolkoto s antibioticite.uspeh :)
Антибиотиците изобщо не помагат. Повече от година ходих на дерматолог, вземах и специални антибиотици, и през сума ти и процедури минах, но не само, че акнето не изчезна, нито намаля, а напротив - разраниха ми лицето с процедурите си, а пък от хапчетата се залиси и повече. Тези антибиотици не са гаранция, че проблемната кожа ще се оправи.
Всъщност с различни кремове и маски, гелове и тоници много по-ефикасно ми се изчисти лицето, макар и по-бавно.
SunShinePearl
10-06-2009, 19:13
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
дааа и освен че щипешее яко0о пъпчиците по челото ония дребничкитее почервеняхааа и се подухааа :-x :-x :-x
не ми се край де :D всеки има различна кожа тъй че съжалявам че не ти е помогнало
Ето и рецептата :
Продукти :
1. една кафяна чинийка
2. една кафяна лъжичка
3. сапун
4. сол
Приготвяне на сместа:
Това е от мен
Tо първие 1 час са червени .. но след това се успокояват и дори изчезват .. аз от край време така си правя маска и нито пъпки нито черни точки иам ;)