View Full Version : Кога започва цикъла?
maniqgirl
09-01-2008, 13:40
na 11 sum i sporet tova :cikala zapo4va 1 2 godini sled zapo4vaneto na gurdite da rastut. a ve4e minaha 2i polovina.1 vupros:tova vqrno li e? i 2ri :ako tva e vqrno kak da razbera 4e 6te zapo4ne za6toto ako sum v daskaloto i po4ne 6te mnoo kofti :(
molq nikoj da ne pi6e idiot6ini
Нарушена т.7
moderated by oth_fenka
anonimencho
09-01-2008, 13:52
обикновено е цикала зопачва 1-2 години след разраствонето на гърдите, но при всеки организъм е различно, така че не се притеснявай. :)
anonimencho
09-01-2008, 13:52
обикновено е цикала зопачва 1-2 години след разраствонето на гърдите, но при всеки организъм е различно, така че не се притеснявай. :)
Не се притеснявай .. при всеки е различно ..
1 Отговор : Дали е вярно незнам ..
2 Отговор : Ако си на училище казваш на госпожата да те пусне у вас .. слагаш си съответно превръзка или тампон .. и си готова ..
btw в повечето случаи , когато ти дойде не тръгва изведнъж много .. :) ако го забележиш по-рано нямаш грижи .. :)
anonimencho
09-01-2008, 13:55
0бикновено цикъла започва 1-2 години след разрастванто на гърдите, но при всеки организъм е различно, така че не се притеснявай. :)
ami za 1 vypros pri vseki e razli4no taka 4e ne se pritesnqvai,a za 2 vypros pri pove4eto momi4eta se razbira ako predi tova gi boli korema dolo nisko ili gi bolqt gyrdite... :)
girl_in_black
09-01-2008, 14:16
При всеки е индивидуално.На мен ми дойде на 11, но на повечето момичета на моята възраст им дойде доста по-късно, така че няма за какво да се притесняваш.А и е хубаво да си носиш превръзка в чантата, в случай, че ти дойде в училище или някъде другаде.
maniqgirl
09-01-2008, 14:25
mersi za otgovorite i sega 6te malko pomo6 moje li? na dwete mi naj dobri frends majkite ima sa goworili s tqh i sa im kypili dori prevruzki i sa ima kazali da si nosqt w 4antata a mojta dori ne e goworiila za tva .trqbwali az da podam temata na razgowor i ako da kak ta men mnooo me sram :oops:
maniqgirl
09-01-2008, 14:26
kakwo te4enie?
sujelqwam 4e zadawam tolkowa wuprosi ama iskam da sum podgotvena
girl_in_black
09-01-2008, 14:29
mersi za otgovorite i sega 6te malko pomo6 moje li? na dwete mi naj dobri frends majkite ima sa goworili s tqh i sa im kypili dori prevruzki i sa ima kazali da si nosqt w 4antata a mojta dori ne e goworiila za tva .trqbwali az da podam temata na razgowor i ako da kak ta men mnooo me sram :oops:
Ами и моята не еговорила преди да ми дойде на тази тема, но като ми доиде аз и казах и тя ми купуваше превръзки.
Не се притеснявай, на мен ми дойде на 14 :)
А гърдите ми пораснаха на 11.
Ако след като станеш на 14 не ти идва, ходи на лекар :)
Ако искаш да знаеш нещо за месечния цъкъл питай майка ти, или някоя близка по-възрастна жена от семейството. Можеш да я питаш на нея кога и е дошло примерно или нещо такова. И няма нищо срамно в това да си купуваш превръзки :)
vaseto0o
09-01-2008, 20:12
Хах в старото ми даскало което бях до 4 клас разбрах че на седмокласниците са им чели лекций и са им давали презервативи за всеки случай "" :D
А в гимназията ми са идвали от едно известно радио, забравих кое неква кампания анти спин и имаше фрий кондоми :D
Ест аз разбрах последен и за мене не остана...
Та въпросните предмети бяха главно пълнени с вода или слагани по дръжките на вратите :razz:
fifinkathefreak
09-01-2008, 21:17
С майка ми не съм по-близка от съседката( с тази разлика,че на майка ми поне знам името).Когато ми дойде не й казах.Взех си превръзки от нейните.Един път (около половин година по-късно) ме видя да "крада" от нея и по този начин разбра истината.Не,че има значение.
Ако се тревожиш да говориш - купи си сама или вземи на заем.А и си на 11,майка ти надали очаква да ти дойде толкова рано цикъла.По тяхно време е идвал по-късничко :)
vaseto0o
09-01-2008, 21:22
С майка ми не съм по-близка от съседката( с тази разлика,че на майка ми поне знам името).Когато ми дойде не й казах.Взех си превръзки от нейните.Един път (около половин година по-късно) ме видя да "крада" от нея и по този начин разбра истината.Не,че има значение.
Ако се тревожиш да говориш - купи си сама или вземи на заем.А и си на 11,майка ти надали очаква да ти дойде толкова рано цикъла.По тяхно време е идвал по-късничко :)
между другото е вярно, заради боклуците в храната която ядем! Също така в пласмасата от която се правят бутилки има еидн изкуствен хормон...
В щатите момичетата им идва на около 10 годинки а момчетата влизат в пубертет на около 17-18 години и тва е...
бе въоще не е вярно бв.. имам цикал от 12 годишна и съм с малки гурди..така че.. свеки си има ралични гени.. и си има определен разстеж ;)
vaseto0o
09-01-2008, 22:29
Аве имам един въпрос ама не ми трябва отговор :razz:
Може ли да кажете че имате въпрос да напишете тема и да кажете че имате нужда от отговор това ме разбииии :D
kuklichka_bg
09-01-2008, 22:46
na 11 sum i sporet tova :cikala zapo4va 1 2 godini sled zapo4vaneto na gurdite da rastut. a ve4e minaha 2i polovina.1 vupros:tova vqrno li e? i 2ri :ako tva e vqrno kak da razbera 4e 6te zapo4ne za6toto ako sum v daskaloto i po4ne 6te mnoo kofti :(
molq nikoj da ne pi6e idiot6ini
ti si zasi4ala li be abe ti da ne si misli6 4e kato po4ne da te4e shte 6urne se edno e 4e6ma spx ;pPp