View Full Version : Прави ми впечатление че сте леко заблудени...
belphegor
09-05-2008, 15:22
Чета си разни мнения, пускани по различни теми и ми прави впечатление как много хора твърдят че под 18, 16 или 14 години било незаконно да се прави секс. WTF?!? - викам си аз. Все си мисля, че в България няма закон под каква възраст може да правиш секс. Незаконно е мъж над 18 години(като мен) да прави секс с момиче под 14 (като доста от вас), дори момичето да е съгласно. Хммм... поправете ме ако греша.
Bellatrix
09-05-2008, 15:31
В България ако правиш секс и нямаш навършени 14 години, има опасност партниорът ти да бъде съден от теб или от родителите ти, особено, ако е пълнолетен. Другото не е вярно. А и, ако и двамата са били съгласни, едва ли може да бъде съден единият.
Lady_Chocolight
09-05-2008, 15:32
Правилно.
Плюс това "малките дечица, които много знаят" ги е имало още в древна Елада, когато са спали едни с други и с мъже (за момчета говоря).
А ако някой е чел мемоарите на Казанова, на доста места се срещат 12, 13 и 14-годишни момиченца, с които е спал... и невинаги са били девствени.
Винаги го е имало това явление. Просто сега му се дава гласност, благодарение на анонимността на Интернет.
Плюс това далеч не всички малолетни същества, които говорят надълго и нашироко за секс, са го правили наистина.
Не мисля, че има място за паника, цъкане с език и "Боже-е-е, накъде отива този свят".
До 14 ли е била границата!? Олее.... ужас. :shock:
belphegor
09-05-2008, 15:44
MMM съгласен съм с Наде - Дървен Философ, че сега се дава повече гласност и затова изглежда все едно че сега децата са станали по-развратни. Иначе в Тайланд и Шри Ланка примерно границата е 13 години, и то отскоро. Преди това е била 15 или 16, но е имало твърде много случаи и правителствата са били принудени да я свалят.
rozova_lady
09-05-2008, 16:09
Има камара закони които не се спазват в България!
ако всичко е било по взаимно съгласие няма как да се стигне до съд... май
swords1010
09-05-2008, 16:23
belphegor, именно това, което казваш е вярно. :)
Чл. 150. (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 89 от 1986 г., бр. 107 от 1996 г., бр. 75 от 2006 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното му състояние или чрез привеждането му в такова състояние, се наказва с лишаване от свобода до шест години, а в особено тежък случай - с лишаване от свобода от две до осем години.
Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.
(2) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(НК)
Mariolcheto
09-05-2008, 16:24
И да има някакви закони в България кой ли ги спазва-НИКОЙ!Така,че и да има и да няма закони все едно! 8)
Love0nlyMyself
09-05-2008, 16:34
като гледам 12 годишни се чукат с 21 годишни пък закона къде се губи и аз нз
belphegor
09-05-2008, 16:54
swords1010, от къде намери тази информация, че аз когато пусках темата не успях да намеря цитат от закона?
Ruskia1936
09-05-2008, 17:25
nqma takiva jivotni.
ebe6 i bqgash .
DevilWish
09-05-2008, 17:49
В България ако правиш секс и нямаш навършени 14 години, има опасност партниорът ти да бъде съден от теб или от родителите ти, особено, ако е пълнолетен. Другото не е вярно. А и, ако и двамата са били съгласни, едва ли може да бъде съден единият.
+1
belphegor, именно това, което казваш е вярно. :)
Чл. 150. (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 89 от 1986 г., бр. 107 от 1996 г., бр. 75 от 2006 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното му състояние или чрез привеждането му в такова състояние, се наказва с лишаване от свобода до шест години, а в особено тежък случай - с лишаване от свобода от две до осем години.
Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.
(2) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(НК)
Това е така.Но надали някой в България го спазва.Ако беше така нямаше да има самотни майки на по 12-14,и не това не са само ромките,има и българки,такива.