- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Прави ми впечатление че сте леко заблудени...
Чета си разни мнения, пускани по различни теми и ми прави впечатление как много хора твърдят че под 18, 16 или 14 години било незаконно да се прави секс. WTF?!? - викам си аз. Все си мисля, че в България няма закон под каква възраст може да правиш секс. Незаконно е мъж над 18 години(като мен) да прави секс с момиче под 14 (като доста от вас), дори момичето да е съгласно. Хммм... поправете ме ако греша.
В България ако правиш секс и нямаш навършени 14 години, има опасност партниорът ти да бъде съден от теб или от родителите ти, особено, ако е пълнолетен. Другото не е вярно. А и, ако и двамата са били съгласни, едва ли може да бъде съден единият.
Правилно.
Плюс това "малките дечица, които много знаят" ги е имало още в древна Елада, когато са спали едни с други и с мъже (за момчета говоря).
А ако някой е чел мемоарите на Казанова, на доста места се срещат 12, 13 и 14-годишни момиченца, с които е спал... и невинаги са били девствени.
Винаги го е имало това явление. Просто сега му се дава гласност, благодарение на анонимността на Интернет.
Плюс това далеч не всички малолетни същества, които говорят надълго и нашироко за секс, са го правили наистина.
Не мисля, че има място за паника, цъкане с език и "Боже-е-е, накъде отива този свят".
Нищо няма да е вечно, винаги прието,
всичко си отива глухо с удар на сърцето,
като пясъчен часовник то се мъчи да отмери
онова неизмеримо, което трябва да намеря.
До 14 ли е била границата!? Олее.... ужас.![]()
MMM съгласен съм с Наде - Дървен Философ, че сега се дава повече гласност и затова изглежда все едно че сега децата са станали по-развратни. Иначе в Тайланд и Шри Ланка примерно границата е 13 години, и то отскоро. Преди това е била 15 или 16, но е имало твърде много случаи и правителствата са били принудени да я свалят.
Има камара закони които не се спазват в България!
ако всичко е било по взаимно съгласие няма как да се стигне до съд... май
belphegor, именно това, което казваш е вярно.![]()
(НК)Чл. 150. (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 89 от 1986 г., бр. 107 от 1996 г., бр. 75 от 2006 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното му състояние или чрез привеждането му в такова състояние, се наказва с лишаване от свобода до шест години, а в особено тежък случай - с лишаване от свобода от две до осем години.
Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.
(2) Който се съвъкупи с лице, навършило 14-годишна възраст, което не разбира свойството или значението на извършеното, се наказва с лишаване от свобода до три години.
И да има някакви закони в България кой ли ги спазва-НИКОЙ!Така,че и да има и да няма закони все едно!![]()
като гледам 12 годишни се чукат с 21 годишни пък закона къде се губи и аз нз
Роден си от УДОВОЛСТВИЕ ... Живей за УДОВОЛСТВИЕ ...
swords1010, от къде намери тази информация, че аз когато пусках темата не успях да намеря цитат от закона?
nqma takiva jivotni.
ebe6 i bqgash .
Първоначално написано от swords1010
Това е така.Но надали някой в България го спазва.Ако беше така нямаше да има самотни майки на по 12-14,и не това не са само ромките,има и българки,такива.