View Full Version : Прееякулационната течност
Sapphire_Illusion
09-10-2008, 16:34
Понеже навсякъде се появява този въпрос, е хубаво да има тема, която да обясни доколко има опасност от течността, която излиза от пениса преди еякулация и дали в нея се съдържа сперма и може да се забременее.
ОТ ПРЕЕЯК. Т. се ЗАБРЕМЕНЯВА:
:booooomb: Предполага се, че има много по-малко сперматозоиди
:booooomb: Тя може да избута спермата от предишен акт.
ОТ ПРЕЕЯК. Т. НЕ се ЗАБРЕМЕНЯВА:
:booooomb: Изследвания на малък брой хора показват отсъствие на сперматозоиди в нея - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12286905 ; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12286905
Като цяло, от това се разбира, че е по-сигурно да се ползват презервативи... но също така сочи, че коитус интеруптус е сравнително приличен контрацептивен метод и вероятността за бременност е банално малка.
Love0nlyMyself
09-10-2008, 16:37
АМА Я ИМА !!
Sapphire_Illusion
09-10-2008, 16:41
Окей, де, окей, доказателства...
MostHated
09-10-2008, 17:09
да ти источа малко ? к'фи доказателства е?!
Sapphire_Illusion
09-10-2008, 17:11
Открих две изследвания, според които сперма в тая течност НЯМА.
Намери ми някаква статия, документ, лекарско твърдение, където се казва, че ИМА.
Идеята е не просто да спорим, а да измерим вероятността и опасността.
MostHated
09-10-2008, 17:14
Намери ми някаква статия, документ, лекарско твърдение, където се казва, че ИМА.
при всеки е различно, не можеш да сметнеш каква е вероятноста от забременяване!
Love0nlyMyself
09-10-2008, 17:18
добре дде ти си открил нещо което дори не е на бг .. преди е имало изследвания които доказвали че има сперматозоиди вътре сега си открил 2 неща или колкото каза които твърдят обратното и успорват доста мнения които мислят и е било доказано че съдържа
малко объркано се получи ама дано си ме разбрал :)))
Sapphire_Illusion
09-10-2008, 17:24
Именно, разбирам те... противоречат си. Но може ли да дадете линк към статиите, които показват, че в прд. т. има сперма?
На английски са, ако искате, мога да ги преведа. Мисля обаче, че повечето от нас ги разбират.
Двата теста, които съм дал, са съответно от 1993 и 2003 година. Трябвани нещо по-ново с по-твърдо потвърждение, да знаем доколко е рискът към това.
Давайте линкове към статии, коментари и прочие, за да разберем наистина.
Love0nlyMyself
09-10-2008, 17:30
Именно, разбирам те... противоречат си. Но може ли да дадете линк към статиите, които показват, че в прд. т. има сперма?
На английски са, ако искате, мога да ги преведа. Мисля обаче, че повечето от нас ги разбират.
Двата теста, които съм дал, са съответно от 1993 и 2003 година. Трябвани нещо по-ново с по-твърдо потвърждение, да знаем доколко е рискът към това.
спокойно разбирам английски ... сега ще се опитам да намеря нещо по ново :)
Love0nlyMyself
09-10-2008, 17:30
споко разбирам английски .. мога да го разбера .. ще се опитам да намеря нещо по ново така :)