View Full Version : Искам бебе
Kakvi sa purvite simptomi na bremennosta i dali moje6 da razbere6,4e si bremenna predi da ti e zakusnql.Sorry za temata,moje da se povtarq,no za men e mn vajno da znam poneje iskam bebe
girl_in_black
09-11-2008, 12:40
Не може да разбереш дали си бременна преди да ти е закъснял цикълът-това е първият симптом.На колко си?
vaseto0o
09-11-2008, 12:46
На 17 или 18 е 8)
Po4ti na 20 sam znam,4e 6te si pomislite,4e sam malka,no s priqtelq mi ve4e sme sgodeni i skoro moje bi 6te se ojenim a az iskam bebe.A i aika mi me e rodila na 20-znam li moje da prili4am na neq :-D :-D :-D :-D
girl_in_black
09-11-2008, 12:48
Ако наистина си 89 набор-не мислишли, че ти е рано за бебе.Как ще го гледаш?Как ще се издържаш?Това не е играчка,която захвърляш щом ти омръзне.
girl_in_black
09-11-2008, 12:49
Po4ti na 20 sam znam,4e 6te si pomislite,4e sam malka,no s priqtelq mi ve4e sme sgodeni i skoro moje bi 6te se ojenim a az iskam bebe.A i aika mi me e rodila na 20-znam li moje da prili4am na neq :-D :-D :-D :-D
Вие се оженете щом сте решили, но първо завършете висше, намерете си стабилна работа, пък после мислете за бебе.
Hey znam,4e ne e igra4ka i ne smqtam da go zahvarlqm kato mnogo drugi jeni/deca.Za izdurjaneto ne se pritesnqvai-6tom iskam bebe tova zna4i,4e 6te moga da go izdarjam
MostHated
09-11-2008, 12:50
Ти случайно Айше ли се казваш ?
Ne ne se kazvam Ai6e i ne sam ot romski proizhod-kazvam se Madlen-Magi i ne mislq,4e 20g sa malko za da stane6 maika
Evanescencefan
09-11-2008, 12:58
Чрез тест за бременност?
П.П:Не искам да ти се меся,но както казаха останалите-помисли преди това.Кога ще учиш и ще си търсиш работа,как ще издържате детето с приятеля си и наистина ли сватбата и сигурна?Щом обаче си решила,мога да ти пожелая само късмет и успех.
Непонятно ми е как може да искаш дете преди още да си се омъжила.И аз съм на твойте години - скоро на 20 ще стана и въпреки това съвсем не се чувствам подготвена (психически, пък и материално) за бебе.Явно, че няма да учиш щом за дете искаш да се грижиш - помисли какво би могла да му предложиш първо пък тогава се захващай с нещо подобно.
deepinlove
09-11-2008, 13:02
Hey znam,4e ne e igra4ka i ne smqtam da go zahvarlqm kato mnogo drugi jeni/deca.Za izdurjaneto ne se pritesnqvai-6tom iskam bebe tova zna4i,4e 6te moga da go izdarjam
Щом като ще можеш да го издържаш, а това според мен е най-важното, тогава ти пожелавам да родиш най-прекрасното бебе на света. Успех за в бъдеще.
Hora 6tom sam re6ila da imam dete zna4i ima s kakvo da go izdarjam,znam,4e ne e igra4ka i nemislq da go zarqzvam-a 6to se otnasq do obrazovanieto(vis6e)i za tova ne se pritesnqvaite studentka sam i tova ne mi pre4i ot redovno da zapi6a zado4no
MostHated
09-11-2008, 13:04
Ne ne se kazvam Ai6e i ne sam ot romski proizhod-kazvam se Madlen-Magi i ne mislq,4e 20g sa malko za da stane6 maika
добре, но за накратко пак ще ти викам Айше!
girl_in_black
09-11-2008, 13:05
Hora 6tom sam re6ila da imam dete zna4i ima s kakvo da go izdarjam,znam,4e ne e igra4ka i nemislq da go zarqzvam-a 6to se otnasq do obrazovanieto(vis6e)i za tova ne se pritesnqvaite studentka sam i tova ne mi pre4i ot redovno da zapi6a zado4no
Тогава успех и здраво бебе!
MostHated
09-11-2008, 13:10
чудно ми е що не си поживееш още малко... и после дете...
Za6to li izob6to zahvanah tazi tema-qvno nikoi ne me razbira-ako vie vse o6te ne ste gotovi da imate deca i semeistvo az iskam i sam sigurna,4e 6te se spravq.Nepriqtno mi e da me nari4a6 Ai6e-az sam 4ista balgarka ot rod koito nqma da spomena,a 6to se otnasq do izdarjaneto na deteto i az i priqtelq mi sme ot mnogo zamojni semeistva da ne kaja bogati.Ako 6te pi6tete o6te gluposti i 6te me obvinqvate po-dobre ne pi6ete.Ne sam tuk za da me obijdate,a za da mi davate saveti-v koeto mnogo se samnqvam ve4e
A i blagodarq za hubavite pojelaniq :) ot horata koito ne me uprekvat
sasha_90
09-11-2008, 13:16
И от кога си студентка?Ако съдя по "89" от ника ти си на 19-чак догодина ставаш на 20 и си студентка първа година.
MostHated
09-11-2008, 13:16
Щом толкова го искаш, за какво са ти съвети. Действай, да е живо и здраво и да има хубав живот! Това е...
A ti ne dopuska6 li,4e moje da sam zapo4nala u4ili6te na 6g
sladkoto8801
09-11-2008, 13:38
Човек не може спокойно да пусне тема тук -или ще бъде упрекван ,или обиждан...Мацката не е питала дали да ражда на тия години или не ,дали ще е по добре да си поживее или да роди ,а как да разбере дали е бременна.... :-x
И мисля че да родиш на тия години има предимства....
Мацка щом се чувстваш готова действайте.Сестра ми разбра че е бременна малко след като й закъсня с тест.
Пожелавам ти МНОГО УСПЕХ :-)
ReBEELdE
09-11-2008, 14:20
aide 4akame rezultata 6te ima li beb4e :-) :-) :-) :oops: :oops: :oops: :) :-D :-D :grin: :grin:
sh3_1s_7h3_0n3
09-11-2008, 14:23
Ти хубаво искаш бебе, ама ще можеш ли да го гледаш? Ще имаш ли възможност да му осигуриш условията, от които се нуждае?! :-o
bulgarche
09-11-2008, 14:29
Големи малоумници имало в тоя форум. Вие на колко искате да роди? На 30 ли? И като стана на 20 детето вие да сте пенсионери? Майка ми е родила на 20 години и 4 дена. Мисля че е напълно нормално. Сестра ми роди на 20 години и почти 2 месеца. Има 3-4 бивши съученички които също си имат деца. Ако мислите първо за голямата кариера, купищата пари и т.н. ще станете същите, като гледката от снощи: майка ми ми показва свои съученици, за разлика от мйка ми обаче те не разкарват с количката внучетоси, а дъщеря си. На 40 години с бебе не ми се връзва. Майката спокойно може да учи задочно, а момчето да работи. Заради такива като вас намаляваме със всяка година и скоро ще ме малцинство. Нормално многобройните цигани и турци да ни управляват.
angelovarna
09-11-2008, 14:42
Аз съм свидетел на един подобен случай:
Един съученик, който нищо не може, не може дето се казва една клечка за г*за да си одяла, си намери приятелка, която взе че му пусна (първата) и след 6 месеца връзка решиха да имат дете и да се женят.
Момичето е от заможно семейство, а той няма пари (за справка - момчето е набор 86, а тя мой набор - 87). Момчето е свикнало да разчита на мама и тати при проблем (пък дори и да няма проблем). Момичето... работи си и изкарва каквото може. С доход 400лв. на месец как ще живеят не знам, но си е тяхна работа. Решили са родителите им да ги издържат.
За мен това лично е пълна глупост.
В случая на авторката - хубаво е, че и двамата сте от заможни семейства, така ще има какво да наследите и кой да ви помага. Много е хубаво, че сте решили да си имате дете, след като сте го решили - никой няма правото да ви съди за каквото и да било - на достатъчно години сте. Живота си е живот и не свършва след създаването на поколение, можете да си го живеете когато и както пожелаете. Миналата пролет ходих до Карлово, и по пътя към Пловдив спрях да разгледам едно село, дори едни баби снимах, та се позаприказвахме, оказа се, че са раждали и на по 14 15 години, съответно и тогава са се женили. Имат правнучета и са щастливи. По този въпрос да попитам другите - по-важно ли е да подскачаш облечен тъпо в дискотеките, отколкото да бъдеш щастлив и да правиш нещо смислено в този и без това кратък живот.
В момента съм на 21, не мисля за деца, понеже нямам нито богати родители, нито роднини. Сам се издържам и сам си градя бъдещето. Но след 25г. смятам сериозно да се позамисля. :) Защото именно поколението дава смисъл на всичко това, което се опитваме да изградим. Иначе после, след като животът ни свърши, кой ще има полза и ще запомни това което сме изградили?!?
;)
До авторката: Объркала си форума, тук се събират главно деца, които малко трудно разсъждават. Успех в създаването на това ново семейство. Много щастие ви пожелавам. :)
sextazy_baby
09-11-2008, 14:42
Щом като ще можеш да го издържаш, а това според мен е най-важното, тогава ти пожелавам да родиш най-прекрасното бебе на света. Успех за в бъдеще.
+1 :)
няма смисъл да пишете коментари от сорта не си ли много малка,как ще го издържаш ...тя е решила мислила ...Единствено пита как може да разбере ами тест за бременност дори и да ти дйде може да имаш цветна бременност ...успех :-)
аве не мога да ви разбера.... всеки почва да и дава съвети и да я разубеждава...някой молил ли ви е?! защо и се бъркате-щом смята че има възможност и го иска,какъв ви е проблема на вас?! Момичето има конкретен въпрос-ако не можете да и отговорите защо пишете въобще.... :?
Таа по темата-или чакаш цикъла или ако са минали 14 дена от акта-тест...други симптоми толкова рано мисля че няма....
krem4et0
09-11-2008, 15:13
По въпросът ти-можеш да си направиш кравен тест 1-2 дни преди очакваната дата на менструацията. това е методът за най-ранно диагностициране. Не се отчайвай, ако не стане първите няколко месеца. Следи овулацията си, прави секс когато и колкото трябва. Посети форума бгмама, защото там има жени с повече опит от нас, чиеято основна задача е да се пазим да не забременеем.
Но имам нещо да ти кажа-не е лошо като решиш да имаш бебе, да се образоваш при по-големи специалистхи и да попрочетеш по въпроса. Аз съм на 23, а кака ми на 31 и деца нямаме и не искаме да имаме още няколко години. за мен 20 е прекалено рано, не сам заради парите. Психически просто не си зрла за майка, каквото и да казваш. Въпросът не опира до раждане и отглеждане на дете. Тук става дума и за възпитание, а то е много по-важно и отговорно. Не мисл, че в наши дни момичетата на 20 са зрели до такава степен, че да възпитат и да направят от 3 кила месо човек. Помисли си дали си готова да си опора и пример за друго човешко същество. Успех и като е станало-пиши.
Добре, защо има толкова много хора, които смятат за нередно да имаш дете на 20? Тази възраст в никакъв случай не може да се нарече "твърде ранна за бебе". Айде стига сте давали акъл, моля ви се.
sladkoto8801
09-11-2008, 18:16
Добре, защо има толкова много хора, които смятат за нередно да имаш дете на 20? Тази възраст в никакъв случай не може да се нарече "твърде ранна за бебе". Айде стига сте давали акъл, моля ви се.
Изобщо не им се връзвай-тази възраст си е нормална и има много +++.Всеки гледа да говори там кадето не му е работа.Аз не видях ти да искаш съвет какво да правиш....
Щом си готова действай-това е много хубаво нещо.Успехчета :-)
pravete kfoto shtete tova si e vashiq jivot ;) nadqvam se da ste shtaslivi :) i da imate bliznaci momi4e i mom4e taka i dvamata shte imate rabota :) :-)
vaseto0o
09-11-2008, 22:25
Майка ти горката на 40 ще стане баба, но както и да е, щом сте решили и имате възможности няма лошо ;)
Аз лично бих изчакал поне до 25, за да не си пропилея младините с бебета... Но всеки мисли различно :)
Стига сте и опявали на момичето
Първо поне го иска и не е случайно направено
Второ колко теми има из форума за 14 годишни вие тука момичето на 20
Трето що да учи може пък да е фраш с пари и да няма нужда
psychopath
09-12-2008, 01:41
епа яла че ти направим :D
бе за какво обиждате Госпожицата.. има до себе си човек когото обича,на 20 и според мене е твърде зряла да за си прецени дали може да има дете :) Просто пита за симптомите кои са, вие (някои от вас) даже и в личния и живот се намесихте...тя ако беше от ромски произход нямаше да роди на 20, а на 12(както онова лапе по новините го даваха даже)!Българска простотия.. :? :? :? :?
Вие се оженете щом сте решили, но първо завършете висше, намерете си стабилна работа, пък после мислете за бебе.
Тук си права, но все пак всеки има право на личен избор. Трудно ще й е да гледа бебе и да учи, но ако има кой да й помага....идеално. Късмет! :)) А тест можеш да си направиш една седмица след акта, за да разбереш дали си бременна. :)
krem4et0
09-12-2008, 08:35
1 седмица след акта е твърде рано. минимум 14 дни!
В момента съм на 21, не мисля за деца, понеже нямам нито богати родители, нито роднини. Сам се издържам и сам си градя бъдещето. Но след 25г. смятам сериозно да се позамисля. :) Защото именно поколението дава смисъл на всичко това, което се опитваме да изградим. Иначе после, след като животът ни свърши, кой ще има полза и ще запомни това което сме изградили?!?
;)
До авторката: Объркала си форума, тук се събират главно деца, които малко трудно разсъждават. Успех в създаването на това ново семейство. Много щастие ви пожелавам. :)
Не смятам, че е нужно да имаш богати родители, за да имаш дете на 20. Майка ми е била почти на 21, когато ме е родила, след 2 години е родила и брат ми. Междувременно е учила висше, с баща ми са живяли на 300 км от родителите си и не са разчитали финансово на тях. Но са преценили, че така искат и че ще се справят. Майка ми казва, че се радва, че ни е родила рано - "Не бих понесла двама сополанковци на по 10-12 години да ми се разхождат тук в момента" :D (в рамките на шегата го казва, разбира се)
Авторката - наистина си сбъркала форума, тук пишещите основно се притесняват как да НЕ забременеят и няма да те разберат.
0оф.. Коментарите на първата страница са адски глупави! Щом така си е преценила какво и давате акъл, че е малка?! Не е нито на 13 нито на 15... И мен майка ми ме е родила на 20 години и не знам какво лошо има в днешно време да станеш майка на 20?
ReBEELdE
09-12-2008, 11:45
Mnogo to4no kazano :-) :-) :P :) :)
Love0nlyMyself
09-12-2008, 11:54
напиши в гоогъл симптоми на бременноста и ще ти излязът :)
blackfate
09-12-2008, 12:31
Значи мацка - първо ти пожелавам да родиш здраво и прекрасно бебе и да порастне още по здраво и прекрасно... Радвам се че си намерила някой който да обичаш и да те обича и да имате дете! И поздравления за годежа...
Значи ... около 2 седмици (14 дни) след евентаулното "зачеване" се появява едно такова минимално кафеникаво зацапване (поне така съм чела)... макар че не е работа на това да разчиташ! .... Най възможно е , както знаеш да забременеш някъде 14-15 ден от цикъла ти...
Абе като си свършва всеки път в теб без презервативи общо зето е малко вероятно да не забременееш ... ако ти закъснее 2-3 дена правиш тест ако покаже 2 черти - честито от сега (защото едва ли ще правиш тема да се похвалиш)... Късмет
Много интересни хора сте...Ако авторката беше пуснала тема...,че е бременна и иска да направи аборт...щяхте да започнете да я нападате,че е достатъчно голяма,за да поеме отговорност...А сега момичето като казва,че иска дете и е сигурна в това...започвате да й четете морал,че й е рано!
Към авторката щом си решила да направиш такава стъпка - честито!По принцип при бременност гърдите стават доста чувствителни при някои жени това се проявява още в самото начало...Но най-сигурно е да поизчакаш известно време и да си направиш тест или преглед при гинеколог :)
В мнението преди моето има доста съвети,най-важното е да не се стресираш на тази тема и да не се превръща във фикс идея,защото това може и да ти навреди.Успех!