Влез

View Full Version : Гадно ми е просто...

ElisaDay
09-11-2008, 18:37
Здравейте.В моето семейство никой никога не говори с мен за проблеми. Ето сега преди няма и 30 минути разбирам, че наще искат да продават апартамента, защото сме имали някакви дългове към ТЕЦ и няма как иначе да ги платят :( Ужасно мъчно ми е :cry: Обожавам си апартамента.
Но защо никой никога нищо не ми казва, по дяволите.Попитах мама защо не са ми казали по-рано, а тя отвърна "Ти си дете, ще ти казваме това, което преценяваме за добре.В момента няма какво да ти кажа..като има ще го направя." Е, как да ги разбирам тези думи ? :( Опитах се да говоря с нея, но уви .. попитах и баща ми .. същата история :(
Ох .. просто исках някъде да се оплача :cry: Знам,че освен да ме посъветвате да говоря с тях няма какво друго,но..
Уф много ми е болно :-#

Boyd
09-11-2008, 18:43
Трябва да им покажеш, че не си дете и мислиш като разумен човек. Апропо, на колко си ?

s3xy
09-11-2008, 18:46
кажи им че вече не си дете, могат да ти се доверяват и си отговорна, обясни им че докато са били заровени в проблеми не са забелязали как си пораснала и се чувстваш незачетена *момент на голям плач и ридания* и готово, вече те считат като възрастен, ако не помогне повтори го няколко пъти, давам гаранция за метода :D

ElisaDay
09-11-2008, 18:48
На 16 съм

zoben_pitbul
09-11-2008, 18:49
Доста гадна история...Ясно е,че мнението им няма да се промени за ден, пробвай друго(малко ще ми е кофти съвета спрямо тях,но не дават друг избор...)Накарай ги да се притеснят за теб-все едно си НАИСТИНА ДЪЛБОКО депресирана от това,което се случва и най-вече факта, че не са ти казали. Така със сигурност ще разберат, че ако не друго поне това има голямо значение за теб.
П.п.:Пределно ясно ми е,че сега някой ще каже:"Ако направи това ще изглежда като ревливо дете". Това донякъде е вярно, но за момента друго решение има ли, щом разговора не помага?

Boyd
09-11-2008, 18:52
При някои по-самонадеяни и по-старомодни, да не кажа по-смотани, родители се получава така, че с разговор нищо не се постига, защото те си знаят техното и иди спори с тях. Едно си баба знае....

Знаете как е, просто момичето трябва да се докаже, което не е решение, защото ако родителите й са такива с каквито прилагателни ги описах по-горе - файда няма.

dolce_lady94
09-11-2008, 19:12
ohh.. radvam se 4e ne moga da se opla4a ot takyf problem s men vinagi razgovarqt za po4ti vsi4ko :P ami pokaji im che ne si nekoq parcalena kukli4ka koqto da vrutkat na prusta si a im pokaji 4e i ti imash mnenie i ambicii :) yspeh neka te razberat

xxxSnowflakexxx
09-11-2008, 19:27
Трябва да им покажеш, че не си дете и мислиш като разумен човек. Апропо, на колко си ?

ValzZi
09-11-2008, 19:30
според мен те вече са взели това решение и да им се оплакваш няма никакво значение
те са прави
просто не искат да те занимават с ненужни грижи
за да не се притесняваш и ти за финансовото ви състояние
няма какво да направиш
просто си живей безгрижно живота докато можеш
:)

ElisaDay
09-11-2008, 19:38
ValzZi, ама не мога просто така да го пренебрегна.Не мога да си живея безгрижно, поне за момента.Тук са ми спомените, тук ми е живота!Ще умра ако не съм си в любимото апартаментче!Сигурно си мислите, че съм луда, ама не е така!И мисълта само, че ще се разделим - баща ми и аз у едната баба, а майка ми и сестра ми при другата баба .. ме ужасява :cry:

Sladuranka :)
09-12-2008, 14:06
да гадно е относно другото място..ще го преживееш :-)
оле ти си на 16..аз съм почти на толкова,
а майка вече иска да говорим сериозно мн отдавна
Въпреки обаче че си говяорим за разни работи,
на нея когато й изнася ми казва че съм малка 8-)
Ама някой път ще я докарам аз нейната :lol:

Seducti0n
09-12-2008, 16:11
Здравей, мила.
Много е неприятно родителите да те подценяват.
На години може и да си малка, но това не означава, че не си част от това семейство и че нямаш правото да знаеш каквото и да се случва с него.
На ваще сигурно им е много напрегнато заради натрупаните дългове.
Може би не са искали да те тревожат и теб/тоест са се стремили към това да избегнат сегашното ти състояние/.
Когато хората имат лоша новина за съобщаване или се навиват адски трудно да я оповестят или отлагат във времето.
Не се сърди на родителите си, а направи опит да ги разбереш и да им укажеш подкрепа в този тежък момент.Сигурна съм, че много те обичат, а също така ще оценят загрижеността ти, макар и да не дадат външен израз.
Успех и дано в най-скоро време да се стабилизира положението.

wersa4e
09-12-2008, 18:37
да наистина трябва да покажеш не само с действия но и с думи че си пораснала и че могат да разчитат на теб 8)

Naasko
09-12-2008, 19:24
А защо не погледнем под друг ъгъл до едно време всичко е цветя и рози и в един момент падаш на земята в реалността. Не може ли просто да те спасяват от този момент на този етап да се радваш на безгрижния живот, тепърва ще ти се случват различни приятни и дай боже малко неприятни неща.
PS: Какви са тези сметки, че апартамент да продавате има кредити за тази работа :lol:

Im_on_the_Outside
09-12-2008, 21:59
Често срещан проблем. Родителите да подценяват децата си. Редно е да те информират за решенията,които взимат. Ти също имаш право на глас.

Промените винаги са трудни. Това,което се случва със семейството ти е кофти,но знае ли човек,може да е за добро.

На 16 си. Остават ти още няколко години преди да заминеш да учиш. Предполагам,че ще го направиш. Тогава пак ще ти е тежко,а тази история с преместването ще те "кали" за следващата по-голяма промяна в живота ти. Свиквай. Няма как.