View Full Version : с бебе на 17
нямам проблем, нямам въпрос, просто искамдам да споделя и да си кажете мнението
в края на миналата учебна година, една приятелка ми съобщи, че е бременна в 6 месец. кара цветна. не се изненадах мн мн щото си и личеше одавна че напълнява. като чух новината много мноог се зарадвах. тя е страхотен човек и ще бъде страхотна майка. преди 3-4 седмици роди здраво момченце. радвам се за нея. ще си ходи горе долу редовно на даскало. живота не е свършил.и най важното тя очича бащаата на детето и той също я обича. да са живи и драви и много любов и късмет за тях:) за протокола той и е първият
не зн дали ако е разбрала по рано щеше да обортира..но това си е чисто убиство. хора, ако не искате да ставате млади родители моля ви пазете се. аз не ги съда или нещо подобно, просто мисля, че е доста трудно да имаш дете на 17 в днешно време, а за протокола преди около 50 години на по 17-18 са имали поне по 1 дете. примерно баба ми е родила майка ми на 18, а се е оженила на 17:)
а и още нещо, я питайте родителите си колко от вас са запланувани деца. вднешно време се повече забременят, без да са искали деца и да правят опити
аз лично твърфда, че съм плод на бурна студентска нощ, е може да са искали дете тогава същност не съм ги питала, но се тая
каже вие кфо мислите за тази история :)
moita maika me e rodila na 36,no e iskala tova 6toto pyrvoto i dete e ymrqlo pyk az sym tretoto koeto e rodila de :D ... takam po temata: tvoita priqtelka da e jiva i zdrava i deteto i sy6to,no i na men mi e mn 4ydno kak 6te se spravq s y4ili6teto 4e posle i yniversiteta /ako 6te hodi de/ za tova dete pari trqbvat +vklu4vam 4e i rabota trqbva e mn stana dano pone tatkoto da e svesten i da nosi mangizite i da i pomaga na momi4eto 4e gorki4kata tq...
girl_in_black
09-16-2008, 19:32
Не е невъзможно да отгледаш дете на тази възраст, но е много трудно.Задължително трябва да имаш помощ от някой-било от по-големия баща на детето, било от родителите на момичето.Но аз съм против това да имаш бебе преди да завършиш училище-нито може да си осигуриш добро бъдеще, нито може да отгледаш детето както трябва, нито може да му се радваш, както трябва. Всеки казва, че абортът е убийство и наистина много трудно човек може да се реши на тази крачка, но понякога наистина е по-добрият вариант.И за да не се налага да вземате такива решения-използвайте презервативи-нито ще обеднеете, нито ще се увредите от това.
cvetelinaaa
09-16-2008, 19:36
радвам се за тях, но аз лично мисля че не е много нормално. тя е още дете, а това е наистина голяма отговорност. едва ли ще и бъде толкова лесно, а и според мен е трябвало да си поживее още и да опита повече неща в живота. не съм против абортите, защото мисля че е много по добре да махнеш детето ако нямаш възможността да му осигуриш добро бъдеще или не си способен да се грижиш за него. ако наистина твоята приятелка и гаджето и успеят да се задържат заедно, ще е страхотно, но това става много рядко, особено ако си на 17.
Rise_Against
09-16-2008, 19:36
тя не може да му предложи нищичко на това дете! какво любовта ли ще го храни,любовта ли ще го облече,любовта ли ще му даде образование и тн. аз не я съдя,дори напротив-такива неща се случват,но за да имаш дете не се изискват някакви си години,дали ще си на 17 или на 27 понякога няма значение,защото за дете се изисква постоянен доход и жилище!
иначе им желая щастие и късмет,а на бебчо да е жив и здрав! :-)
Бас лова, че авторът на темата е от Сандански.
Знам за кое момиче става въпрос.
Нека са живи и здрави.
Да неби случайно тея хора да са от Мездра :D
значи тя си живее при родителите й и те разбира се и помагат + тфа има по голяма кака и същност като се замислите, нямате ли поне един роднина който да помага в такива слувай
аз ако имам избор първо мисля, че няма да се реша на аборт, първо заради опасностите и второ няма да мога да го понеса психичски. гаджето и е по голямо от нея с една година. ае ще се оправат сигорна съм :)
Вече съм сигурен че са от Мездра даже майката е в моя клас 8-) Да им е живо и здраво детето и да са все така щастливи :)
nejnaDROGA
09-16-2008, 19:54
тя не може да му предложи нищичко на това дете! какво любовта ли ще го храни,любовта ли ще го облече,любовта ли ще му даде образование и тн.
А от къде знаеш,че няма да може да му предложи нищо?!Авторката никъде не споменава финансовото състояние на родителите на момичето,на родителите на момчето и на самото момче ... Това,че е родила на 17 год. не я прави бедна (споменавам го,защото съм сигурна,че за много хора от форума тя е бедна щом не е направила аборт и т.н. :x )!!!
Но нека не се караме ;)
По темата:Да им е живо и здраво бебченцето :-) Мисля,че щом 2-ма човека се обичат и ги свързва нещо толкова прекрасно всичките им проблеми ще им се сторят по-лесно разрешими :) (за което искрено се надявам) А и както казваха в рекламата на едно предаване (забравих името :o ) "и не забравяйте,че на бабите внуците няма кой да им ги гледа освен те самите" (това в кръга на шегата естествено :-D ) Намекът ми беше,че щом бебчо е на този свят и си е при мама и тате значи и двете баби и двамата дядовци не са били против неговата поява и естествено ще помагат :) Желая им успех и взаимно щастие :-)
Аз пък мисля, че са от Сандански!
Ама нека авторът на темата да каже :)
Ем то кучетата по-рано имат деца, пъ никой не ги обвинява.. не е толкова страшно.. huh
я стига-лапе,лапе ще гледа.не знам как може да я подкрепяш 4естно казано,ясно че ти е аверка и т.н.,обичат се,но до кога ... не знам ,не знам...прекалено ще е трудно и просто не знам как ще се справят.а до колкото знам,както аз,така и сестра ми сме били планувани деца...
Не го приемам .. може би,защото преживях изключително трудно загубата на братчето ми и оттогава като чуя аборт и ми се свива сърцето. И все пак така и не си оформих мнението по тази тема.
Мисля,че хората трябва да се пазят и дори на 16 ако се обичат им се случи такова нещо да спрат с предрасъдъците и с някакви криворазбрани ценности и морал ...
Аборта за мен е предумишлено убийство. Това е много тежък момент в живота на всяка жена. И вече всяко пето 17,18 годишно момиче сигурно е правило аборт ... не го одобрявам изобщо ;]
Seducti0n
09-16-2008, 22:32
Хъх, от Мездра, пък да не я знам девойката... :shock:
мързи ме да чета
ми като те мързи да четеш не коментирай,за да трупаш мнения :-x :-x :-x :-x :-x :-x
gPa3HuTeJl
09-17-2008, 06:01
греда ! ако беше преэаредила това нямаше да се случи !
anichkaaaa
09-17-2008, 06:16
греда ! ако беше преэаредила това нямаше да се случи !
хахахаха съгласна ! :grin:
Не мисля, 4е е най-доброто решение на света да раждаш на 17, но все пак те са си преценили.
Аз на нейно място щях да направя аборт - окей, сега много се оби4ат, но са деца... Не знам :?
SK0RP10N
09-17-2008, 09:37
Ами хубаво.Мен това какво ме грее ?
Всеки си преценява. Аз лично не бих могла да родя дете толкова малка... Но щом са щастливи - няма нищо лошо.
SK0RP10N
09-17-2008, 09:42
Ами като не те грее не оставяй тъпи коментари ;)
На мен с бебе на 17 ми звучи като дете гледа бебе, да не кажем бебе гледа бебе :-D Не мисля, че момичето е зряло на тази възраст, за да стане майка! За всичко друго нямам проблем. Да когато двама души се обичат няма граници и годините не са такава, НО за отглеждането на деца ... мисля че е рано . А иначе да си живи и здрави и бебока най-вече :-)
Стига де! Момичето просто казва какви съдби има. Като не те грее не влизай в темата и не пиши! :x
На мен с бебе на 17 ми звучи като дете гледа бебе, да не кажем бебе гледа бебе :-D Не мисля, че момичето е зряло на тази възраст, за да стане майка! За всичко друго нямам проблем. Да когато двама души се обичат няма граници и годините не са такава, НО за отглеждането на деца ... мисля че е рано . А иначе да си живи и здрави и бебока най-вече :-)
Бебе гледа бебе, не, нито дете гледа бебе. На 17 е нито пораснала, нито малка, но ако има подкрепа и акъл в главата да си завърши образованието, евала!
Бебе гледа бебе, не, нито дете гледа бебе. На 17 е нито пораснала, нито малка, но ако има подкрепа и акъл в главата да си завърши образованието, евала!
Бебе гледа бебе може би наистина е малко пресилено, но 17 годишно момиче не е порасно достатъчно за ролята на майка! Но това сега няма значение дано да е щастлива и да се справя добре ... :)
Всичко е до времена и нрави. Едно времем задачата на жената е била да ражда деца и да чисти. Днеска те са равнопоставени с мъжа и за това се приема че първо родителите трябва да осигорят добър живот за детето си а след това да го правят :) Това е моето мнение
the_legend_of_one_love
09-17-2008, 11:48
em 6ansa baby... da sa jivi i zdravi dano da ne stavam maika na 17
ThereIsNoWayOut
09-17-2008, 11:48
желая им здраве , успех и щастие
Бебе гледа бебе може би наистина е малко пресилено, но 17 годишно момиче не е порасно достатъчно за ролята на майка! Но това сега няма значение дано да е щастлива и да се справя добре ... :)
Да, но като се замисли човек за хората в 20-ти век, женили са се на по 16, раждали са на по 17, но ето, че сега времената са съвсем други и за някои е странно момиче да роди на 17, но .... :)
сега от къде е не е важно (бтв и двамата не познаха), но явно има и други такива в бг
ае идеята ми е, че живота не свършва когата майката роди по млада. баба ми както вече споменах се е оженила на 17 (2-3 месеца преди 18) и е родила майка ми на 18. баба ми е завършила висше и има още 1 дете (леля ми :D )
по нейно време и по рано г/д така е ставало.
в някой страни още се женат млади и стават млади майки, но за тях си е нормално. + това щом на момието й дойде циката тя вече е може да има деца. от биологична гледна точка няма нищо ненормално.
не съм споменала финансово състояние защото не съм й счетоводителка, а и защото това вече не ми влиза мн мн в работата.
+ това, нали важното е да сме щастливи, като цяло от наша гледна точка ние се стремим да бъдем щастливи и задоволени. хората учат в даскало за да могат да учат в университет, за да могат да си намерат хубава работа, за да могат да изкарат добри пари за да си купуват разни неща и да бъдат щастливи. даа, сванахте ми идеята.
и нещо люпопитно, дъщерята на една сенаторка (и заместинк президент на един кандидат) в сащ също е на 17 и е бременна.
Това, че ги има не означава, че трябва да бъдем безотговорни ...
милички не искам да ме разбирате погрешно. не ви казвам имайте дена на 16-17-18. просто искам да ви кажа, че не е толкова страшно
по света има хиляди такива млади майки. и никоя не е искала да забременява. просто се е случило.
и още нещо тези който казаха, че на щом е на 1 значи бебе гледа бебе. ей аз съм на 17 и се смятам за доста голям и отговорен човек. е не бих искала дете, но всъщност много зависи от човека. има харо на 17 дето са с акъла на 12 годишни и такива с акъла на 25 годишни (примерно) така, че не се карайте. много много зависи от човека, средата в която живее и тн.
и искам да попитам тук във форума има ли млади майки? и как се справяте. любопитно ми е:)