View Full Version : Критика относно дейността на екипа Ви...
От някъде половин час наблюдавам в раздел Секс страхотното флууд парти, което се получи. Спамери и флуудери винаги ще има. Тях никой не може да ги спре. Но аз се чудя как може в сайт с мащабите не Teen Problem никой от екипа да не се вясне толкова време ?
Не казвам, че никой си няма лично време, свобода и т.н. Но сте 21 души екип. И все един да не може да хвърли едно око и то вечер в пиков час. Според мен това е доста лоша политика на поддръжка на сайта. Забелязвате ли как драстично намалява писането в раздела при подобни изцепки ?
Това, което ви казвам с добри чувства, тъй като харесвам сайта е, че трябва да си създадете някаква организация и периодично всеки просто да хвърля едно око точно за такива спамери. Защото тази вечер така, утре вечер така и накрая ще изгубите много потребители, които няма как да пишат, заради тоя флуудер.
Замислете се. Ако не харесвате това, което ви пиша, спокойно можете да изтриете темата. Ако аз не ви харесвам можете да ме блокирате. Ако мислите, че съм прав, перфектно. Занимавам се с два сайта с отделни форуми от доста време и съм започнал да усещам кога как трябва да се действа, за да няма подобни случаи.
Поздрави, AceXe
Coki вече не е в екипа ни.
Иначе критиката е основателна. Със стартирането на новата версия ще имаме нови модератори, възможност за сигнали и състема за постоянен контрол. А флуда вече е овладят, потребителя е изтрит и баннат. Макар и с малко забавяне.
Coki вече не е в екипа ни.
Иначе критиката е основателна. Със стартирането на новата версия ще имаме нови модератори, възможност за сигнали и състема за постоянен контрол. А флуда вече е овладят, потребителя е изтрит и баннат. Макар и с малко забавяне.
Модераторите на базата на какво ги избирате ?
Системата за сигналите според мен е ненужна. Ще има много фалшиви сигнали от "просто да го цъкна". А постоянния контрол.... Има варианти да си вкарате мод, който директно да изключва потребител, ако пусне n брой мнения/теми за n време. :)
искам да съм модераторрррррррррррррр :( :(
fuckingwhore
09-20-2008, 00:43
искам да съм модераторрррррррррррррр :( :(
тоя па.. 8-)
Добре,alex ! :)
Аз пък имам друга идея.
Трябва постоянно да има админ във форума,или потребител с администраторски права,и щом забележи че някой пуска спам,флууди и т.н веднага да бъде банната по IP за седмица !
Ако след седмица продължава пък в същият дух - пак по IP,обаче за месец....ако пак неразбира година...две...и т.н.
Като баннете първите 10-ма умници,и после стой и гледай само.Никой няма да смее да се ебава,щото като му натресеш бан по IP без право да чете и сайта,и форума ще го видя тогава аз него.... :x
Мисля че и това е решение на проблема... :) :) :)
^ Не се решава проблема..
Пример: Аз влизам с фейк акаунт и почвам да спамя като ония.. снощи и какво става.. вие идвате след 10/30 минути банвате ме ресетартвам си модема.. правя си нова поща и т.н. и влизам пак пак и пак докато накрая няма никои и целия форум лудне ? :lol:
Аз те спирам с 2 клика на мишката, а ти си играеш ПОНЕ 7-10 мин да регваш нов мейл и акаунт. В краен случай ако ми образуваш НЯКАКВА мисловна дейност или заченка на застояване СПЕЦИАЛНО заради теб пред форума, блокирам ви кардинално цялата мрежа до сутринта докато се успокоиш, пък ти си рескай главата в стената ако искаш - хем ще се понаспиш малко, хем аз после няма да отговарям в подобни теми.
Решения има и те се вземат, напоследък не бях много редовен, сега отново съм на линия.
Предлагам да не си ги мерим, поне не на наша територия) Ботчето ти може по много различни начини да се неутрализира тук, ние не падаме от Марс, а до колкото знам сис админа обичал 'много' някой да се прави на хитър на гърба на отрочето му ;)
Иначе си прав за идеята )
Аз най-често засичам Кремчето и oth_fenka. Като се има в предвид, че повечето време докато съм на компютъра, съм тук. А и плюс това...защо имам чувството, че oth_fenka влиза само в раздел "Новини и съобщения", за да погледне поредния линк в "Модераторска помощ" ?!
Най-лесно е така, ето ти линка, заключи темата и т.н., но както и да е. Поне можехте да си направите график. Еди кой си модератор да влиза в еди колко си часа за еди колко си минути. Ваша работа си е, разбира се, не се мешам, нямам нищо против някои от вас, ако това ще си помислите. Нито имам намерението да давам акъл и т.н., давам предложение, а това какво ще предприемате вие, си е личен ваш избор. Важното е най-вече да се игнорират спамерите навреме, че знаете какви са ставали разделите....от горе до долу - едно и също и е много досадно!
Преценката, мненията и избора са си ваши. я
Дано забележим още по-голяма промяна, не само в броя на модераторите, а и разлика от преди. :)
Лек и приятен ден!
Като ти банне цялата под мрежа на доставчика,тогава ще те видя,и какъв бой ще ядеш само от други клиенти на доставчика.... 8) тъй че не се отваряй щото не са решили - не са спряли някой...
krem4et0
09-20-2008, 08:35
Аз най-често засичам Кремчето и oth_fenka. Като се има в предвид, че повечето време докато съм на компютъра, съм тук. А и плюс това...защо имам чувството, че oth_fenka влиза само в раздел "Новини и съобщения", за да погледне поредния линк в "Модераторска помощ" ?!
Най-лесно е така, ето ти линка, заключи темата и т.н., но както и да е. Поне можехте да си направите график. Еди кой си модератор да влиза в еди колко си часа за еди колко си минути. Ваша работа си е, разбира се, не се мешам, нямам нищо против някои от вас, ако това ще си помислите. Нито имам намерението да давам акъл и т.н., давам предложение, а това какво ще предприемате вие, си е личен ваш избор. Важното е най-вече да се игнорират спамерите навреме, че знаете какви са ставали разделите....от горе до долу - едно и също и е много досадно!
Дано забележим още по-голяма промяна, не само в броя на модераторите, а и разлика от преди. :)
Лек и приятен ден!
И как да стане този график според теб? Ето, аз вчера по програма имам до 7-ми час, но ми се наложи да остана на работа и да се занимавам с документация до 4 часа. Като се върнах от цял ден висене на компютър, поседях 5 минути и просто не издържах повече. Лошо ми стана....И като гледам и в бъдеще ще е така, защото преподавам компютърни дисциплини, защото магистратурата ми е уеб базирана, защото разработвам проекти пак на компютър. Понякога и да имам време, не ми се стои пред компютъра. Мога ли да знам точно кога ще съм натоварена и кога - не? А и нещата се менят. Казала съм до края на месеца, че тук ще влизам много рядко, защото имам адски много ангажименти......но точно в кой ден и в кой час мога да съм тук-не мога да кажа........
Лек и приятен ден!
И как да стане този график според теб? Ето, аз вчера по програма имам до 7-ми час, но ми се наложи да остана на работа и да се занимавам с документация до 4 часа. Като се върнах от цял ден висене на компютър, поседях 5 минути и просто не издържах повече. Лошо ми стана....И като гледам и в бъдеще ще е така, защото преподавам компютърни дисциплини, защото магистратурата ми е уеб базирана, защото разработвам проекти пак на компютър. Понякога и да имам време, не ми се стои пред компютъра. Мога ли да знам точно кога ще съм натоварена и кога - не? А и нещата се менят. Казала съм до края на месеца, че тук ще влизам много рядко, защото имам адски много ангажименти......но точно в кой ден и в кой час мога да съм тук-не мога да кажа........
Чакай сега! Да съм казала нещо против теб?! Казах, че си по-активна попринцип! И да, всеки човек си има ангажименти все пак! ;)
eпа щом модераторите нямат време, да се назначат нови :-o
eпа щом модераторите нямат време, да се назначат нови :-o Ти не ставаш за тоя пост според мен. :lol:хах може и да ставам :lol:
Не съм съгласен с някои мнения.
1) Обяснете ми как този тип е успял да заобиколи защитата срещу флууд от 15 секунди ?
2) Това продължи близо 40 минути като изписа цели 5-6 страници с теми в най-коментирания раздел.
3) Факт е, че наистина банването е 100 пъти по-бързо от регистрацията на нов e-mail и след това акаунт тук. Но какво от това ?
4) Назначаването на още 100 модератора според мен ще затрудни работата ви, отколкото да я улесни. Много е просто. Сблъсък на интереси, засечки, конфликти. Просто твърде много народ става на хорото, да не говорим, че трудно така се синхронизирате за различите си екипни въпроси.
5) На базата на какво избирате модератори? Пак ви питам, защото ми е интересно. Случайни хора, конкурси, хора, които познавате ?
Въпросът е принципен. Ако подобрите системата този проблем няма да го имате. Факт е, че phpBB е толкова масово използван, че са му открити сума дупки и в Google ги има всичките. Помислете си. IPB в много отношения е по-добра и стабилна система. И там такива смешни заобиколки с флууд защитата не минават.
А и още нещо... Вие още ли банвате по мрежа? Защо го правите? Една мрежа може да са 10 души, но може и да са хиляда. Защо трябва заради един идиот, да спирате достъпа на още сума народ?
eпа щом модераторите нямат време, да се назначат нови :-o Ти не ставаш за тоя пост според мен. :lol:
Ставате. ;)
А и още нещо... Вие още ли банвате по мрежа? Защо го правите? Една мрежа може да са 10 души, но може и да са хиляда. Защо трябва заради един идиот, да спирате достъпа на още сума народ?
И аз това се питам...
Бан на под-мрежа е рядко явление и е превантивна мярка, но не и постоянна. Има и други начини да се отстранят нахалниците. Не мисля, че трябва да провеждаме конференция на тема 'сигурност' - идеята е това, коеот ще повторя вече за хиляден път във форума: само ви се струва, че не се работи по сайта - работи се и то много и всеки ден трием сигурно стотици флууд атаки толкова бързо, че дори не разбирате за тях, банове на мрежи се слагат и махат постоянно, работи се с доставчици - въобще тече един добре завоалиран постоянен процес на наблюдение и контрол.
Е, случва се разбира се между 3 и 7 сутринта някой да мине между капките, но това не е толкова страшно.
И аз това се питам...
Ами за да може на тоя идидот да му набият канчето после,и да му дойде на акъла да не спами вече...поне аз така мисля.
eпа щом модераторите нямат време, да се назначат нови :-o Ти не ставаш за тоя пост според мен. :lol:
Ставате. ;)
То всички ставаме,хватката е като се назначи някой нов да си върши работата,а не като вас.Според мен и двамата нестава,специално хилядите регове на Тянко,и още толкова му баннати и изтрити акаунти + това че за 5 дена направи 3000 мнения спам...
Не се боря за титла най-голям спамер ! :-D
То всички ставаме,хватката е като се назначи някой нов да си върши работата,а не като вас.Според мен и двамата нестава,специално хилядите регове на Тянко,и още толкова му баннати и изтрити акаунти + това че за 5 дена направи 3000 мнения спам...Хайде да не ме коментираш. Тук не искам слава а най-вече да се забавлявам и да науча още нещо което в даскало и от приятели не съм. До сега в този форум съм се регнал точно 2пати ако това е от значение. Ако имам хиляди акаунти това е по погрешка на хилядите усери които не знаят как да си направят паролата така, че аз да нея разбера. И какво, че имам 3000 мнения ? Проблем http://img236.imageshack.us/img236/687/clipboard01zi2.jpg http://i.data.bg/08/03/05/841207_orig.jpg дай да коментираме? Това, че пиша на всякаде в форума и седя повече време не ме прави по голям спамер от теб.
+1
Какво да кажем а хората с +12000 мнения ?
PiruBloodz
09-20-2008, 10:32
хората с +12000 мнения са от много време..
хората с +12000 мнения са от много време..Има 15к + от тази година ? :-Pто има и с 20 000 8)
хората с +12000 мнения са от много време..Има 15к + от тази година ? :-Pто има и с 20 000 8) :lol: :lol: :lol: Много си заблуден наистина.. говорихме си за тая година тия с многото мнения. А не от 2005-та с(:ти си най големия спамер, за 2 месеца 4 000, и колко бан-нати.... мачока требе да те изгони 8)
хората с +12000 мнения са от много време..Има 15к + от тази година ? :-Pто има и с 20 000 8) :lol: :lol: :lol: Много си заблуден наистина.. говорихме си за тая година тия с многото мнения. А не от 2005-та с(:ти си най големия спамер, за 2 месеца 4 000, и колко бан-нати.... мачока требе да те изгони 8) Ауч наистина обръщате внимание на "мненията" .. за какво да ме гони, че съм редовен посетител на форума ли? Или защото помагам на някои.. или защото имам със 100 мнения повече от теб?за последното и не са 100, по-малко са :-P
RiseGirl
09-20-2008, 12:07
А и плюс това...защо имам чувството, че oth_fenka влиза само в раздел "Новини и съобщения", за да погледне поредния линк в "Модераторска помощ" ?!
С грешно впечатление си останала :wink:
krem4et0
09-20-2008, 13:54
~LaDy_Dy~, благодарна съм ти за оценката. Цитирах твоят пост по повод на графика, който искаш да въвдем, а това не е възможно на практика.
хората с +12000 мнения са от много време..Има 15к + от тази година ? :-Pто има и с 20 000 8) :lol: :lol: :lol: Много си заблуден наистина.. говорихме си за тая година тия с многото мнения. А не от 2005-та с(:ти си най големия спамер, за 2 месеца 4 000, и колко бан-нати.... мачока требе да те изгони 8) Ауч наистина обръщате внимание на "мненията" .. за какво да ме гони, че съм редовен посетител на форума ли? Или защото помагам на някои.. или защото имам със 100 мнения повече от теб?за последното и не са 100, по-малко са :-P
Недей, защото ставаш смешен. Ако ще си ги мерите по това кой колко писал, значи си много зле. Форума е голям, на ден се пускат стотици теми и какво, толкова ли е нередно някой просто да е по-активен? Заяждаш се доста тъпо и това говори зле само за теб.
Недей, защото ставаш смешен. Ако ще си ги мерите по това кой колко писал, значи си много зле. Форума е голям, на ден се пускат стотици теми и какво, толкова ли е нередно някой просто да е по-активен? Заяждаш се доста тъпо и това говори зле само за теб.
Съгласен !
Такааа...обърнахме го на спам и обиди.За да не разваляме същността на темата,хайде да се обиждаме тук - http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=3762557#3762557
Очаквам всички там !
~LaDy_Dy~, благодарна съм ти за оценката. Цитирах твоят пост по повод на графика, който искаш да въвдем, а това не е възможно на практика.
Просто тази идея ми се роди първа в главата. :neutral: ::: :smt003 :-| :-|
ResidentEvil
09-20-2008, 16:26
Напълно съм съгласен с всичко написано от AceXe до тук, и браво на него за темата.
И аз съм забелязал, че по някой път няма никой от екипа онлайн. Не казвам, че не си вършите работата, и вие си имате личен живот и не може да сте по цял ден тук. Но може би трябва да избирате и хора които имат повече свободно време. Това, че е 3, 4, 6 часа сутринта не значи, че не трябва да има онлайн модератор. Форума е достатъчно голям и с достатъчно много потребители за да има кой да пише денонощно в него. Така би трябвало да е и с модераторите, винаги трябва да има поне по 1 във форума... 21 човека не са малко за да не могат да се справят с форума, явно причината не е само в това. Но не съм аз човека който трябва да ви се меси в работата, само изказвам мнението си. Надявам се да не съм обидил някой от екипа, които се стараят на нас да ни е угодно, а някой хора дори и не ги уважават за това...
Според мен трябва да сте малко по-строги... Примерно за Спам, защо не наказвате даден потребител който спами, дори и едно мнение да е, ако се редактира от модератор/администратор и потребителя се накаже за следващия път може да е по разумен... Знам, че се наказват, но само тези които спамят твърде много. Имам предвид в сериозните раздели, примерно някой има проблем и си пуска тема, някой му отговаря друг пък не е съгласен и стават едни спорове които нямат нищо общо по темата и дадения проблем. Така едно 20-30% от мненията в някой теми са чист спам, не помагат с нищо. Коментари с една емотиконка са спам, но някой от тях не се трият даже. Ако бях написал само една емотка в този си коментар, най-много щяхте да го изтриете, но аз си оставам безнаказан, и утре пак ще пиша. Но ако ми дадете предупреждение, може да се уплаша малко и да се опитам да не спамя повече така (дадох пример със себе си, но може и да е всеки друг) Защо да не е като във форумите големите тракери, защо да не се наказва дори и за едно мнение спам. Защо няма система за предупреждения, която да не позволява да се пише за известен период от време. Примерно за спам, да се дава 1, 2, 5 дни "читателски статус", в зависимост от нарушението, независимо кое правило е напушено. А те като видят, че не ги наказвате и си продължават... Да, тъпите спамери няма да ги спре, но поне по редовните ще се ограничат да спамят поне малко. Просто смятам, че така ще се намали спама до някъде, дори и малко да е пак е нещо. Както и да е, това също си е ваша работа какво правите, аз само изказвам мнение!
Защо също не се трият неактивните потребители, сега има ~68 000 но колко от тях не се влизали от години и нямат нито едно мнение. Има някой регистрирани дори от 2002 година без нито едно мнение, та те дори са забравили за форума сигурно, що оставало да си спомнят, че имат акаунт и съм сигурен, че няма и да ги ползват! Защо да няма система която изтрива неактивните потребители, тези които нямат никакви мнение, които не са влизали отдавна. Те не помагат с нищо на сайта, просто една бройка...
Ловеч, съгласна съм с това, което си написал.
И аз се питам, няма ли да е по-добре да се изтрият неактивните потребители, най-вече тези с по 1-2 мнения, влизали, за да пуснат тема, отговрено им е и край.
ResidentEvil
09-20-2008, 16:44
:) това сме го коментирали и наистина е по-добре да не ги изтриват.
1во има такива който ползват акаунтите си, обаче не пишат.
2ро защо да ги изтриват?
3то и ние какво печелим от всичко?
1. Те добре си четат, под неактивни се има предвид такива който не влизат в акаунтите си. Тези който си влизат и четат но не пишат не се считат за неактивни.
2. Защо пък да стоят? От каква полза са, или просто така да се трупат за едната бройка, и в крайна сметка да си ползват акаунтите една 10-20% от тази бройка!
3. И ние какво печелим като не се трият? Гордеем се с бройката ли?
DjBaloon
09-20-2008, 17:01
За толкова неща може да се критикува,а вие намерихте това което е най-малко основателно...
Нито вие можете да задължите екипа на форума да ви осигури деномощен пазач
Нито форума ще го направи (особено с тия графици)
Модерирането е една доброволна работа
няма начин да те задължат ти да си тук всеки ден от 5 до 8 8-)
mhmhmhmhm
09-20-2008, 21:32
в секс верно е ебати флууда
спортс гърл ли ква беше и оная плинцескъ напрао...
JoeBanana
09-21-2008, 07:36
стига сте се натягали, малки доброжелатели, стига http://store2.data.bg/kiromastikata/mrPower.gif
вече ги няма спама и флъда отпреди години.
темата е псолютно излишна !http://store2.data.bg/kiromastikata/mrPower.gif
Каквото решат, това да правят...