- Форум
- За ТeenProblem.net
- Предложения, похвали, критики и въпроси към сайта и екипа ни
- Критика относно дейността на екипа Ви...
От някъде половин час наблюдавам в раздел Секс страхотното флууд парти, което се получи. Спамери и флуудери винаги ще има. Тях никой не може да ги спре. Но аз се чудя как може в сайт с мащабите не Teen Problem никой от екипа да не се вясне толкова време ?
Не казвам, че никой си няма лично време, свобода и т.н. Но сте 21 души екип. И все един да не може да хвърли едно око и то вечер в пиков час. Според мен това е доста лоша политика на поддръжка на сайта. Забелязвате ли как драстично намалява писането в раздела при подобни изцепки ?
Това, което ви казвам с добри чувства, тъй като харесвам сайта е, че трябва да си създадете някаква организация и периодично всеки просто да хвърля едно око точно за такива спамери. Защото тази вечер така, утре вечер така и накрая ще изгубите много потребители, които няма как да пишат, заради тоя флуудер.
Замислете се. Ако не харесвате това, което ви пиша, спокойно можете да изтриете темата. Ако аз не ви харесвам можете да ме блокирате. Ако мислите, че съм прав, перфектно. Занимавам се с два сайта с отделни форуми от доста време и съм започнал да усещам кога как трябва да се действа, за да няма подобни случаи.
Поздрави, AceXe
Coki вече не е в екипа ни.
Иначе критиката е основателна. Със стартирането на новата версия ще имаме нови модератори, възможност за сигнали и състема за постоянен контрол. А флуда вече е овладят, потребителя е изтрит и баннат. Макар и с малко забавяне.
Модераторите на базата на какво ги избирате ?Първоначално написано от alex
Системата за сигналите според мен е ненужна. Ще има много фалшиви сигнали от "просто да го цъкна". А постоянния контрол.... Има варианти да си вкарате мод, който директно да изключва потребител, ако пусне n брой мнения/теми за n време.![]()
искам да съм модераторрррррррррррррр![]()
![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
тоя па..Първоначално написано от tuzaro
![]()
Добре,alex !![]()
Аз пък имам друга идея.
Трябва постоянно да има админ във форума,или потребител с администраторски права,и щом забележи че някой пуска спам,флууди и т.н веднага да бъде банната по IP за седмица !
Ако след седмица продължава пък в същият дух - пак по IP,обаче за месец....ако пак неразбира година...две...и т.н.
Като баннете първите 10-ма умници,и после стой и гледай само.Никой няма да смее да се ебава,щото като му натресеш бан по IP без право да чете и сайта,и форума ще го видя тогава аз него....![]()
Мисля че и това е решение на проблема...![]()
![]()
![]()
Аз те спирам с 2 клика на мишката, а ти си играеш ПОНЕ 7-10 мин да регваш нов мейл и акаунт. В краен случай ако ми образуваш НЯКАКВА мисловна дейност или заченка на застояване СПЕЦИАЛНО заради теб пред форума, блокирам ви кардинално цялата мрежа до сутринта докато се успокоиш, пък ти си рескай главата в стената ако искаш - хем ще се понаспиш малко, хем аз после няма да отговарям в подобни теми.Първоначално написано от tqnkо
Решения има и те се вземат, напоследък не бях много редовен, сега отново съм на линия.
Предлагам да не си ги мерим, поне не на наша територия) Ботчето ти може по много различни начини да се неутрализира тук, ние не падаме от Марс, а до колкото знам сис админа обичал 'много' някой да се прави на хитър на гърба на отрочето му
Иначе си прав за идеята )
Аз най-често засичам Кремчето и oth_fenka. Като се има в предвид, че повечето време докато съм на компютъра, съм тук. А и плюс това...защо имам чувството, че oth_fenka влиза само в раздел "Новини и съобщения", за да погледне поредния линк в "Модераторска помощ" ?!
Най-лесно е така, ето ти линка, заключи темата и т.н., но както и да е. Поне можехте да си направите график. Еди кой си модератор да влиза в еди колко си часа за еди колко си минути. Ваша работа си е, разбира се, не се мешам, нямам нищо против някои от вас, ако това ще си помислите. Нито имам намерението да давам акъл и т.н., давам предложение, а това какво ще предприемате вие, си е личен ваш избор. Важното е най-вече да се игнорират спамерите навреме, че знаете какви са ставали разделите....от горе до долу - едно и също и е много досадно!
Преценката, мненията и избора са си ваши. я
Дано забележим още по-голяма промяна, не само в броя на модераторите, а и разлика от преди.![]()
Лек и приятен ден!
Като ти банне цялата под мрежа на доставчика,тогава ще те видя,и какъв бой ще ядеш само от други клиенти на доставчика....тъй че не се отваряй щото не са решили - не са спряли някой...
И как да стане този график според теб? Ето, аз вчера по програма имам до 7-ми час, но ми се наложи да остана на работа и да се занимавам с документация до 4 часа. Като се върнах от цял ден висене на компютър, поседях 5 минути и просто не издържах повече. Лошо ми стана....И като гледам и в бъдеще ще е така, защото преподавам компютърни дисциплини, защото магистратурата ми е уеб базирана, защото разработвам проекти пак на компютър. Понякога и да имам време, не ми се стои пред компютъра. Мога ли да знам точно кога ще съм натоварена и кога - не? А и нещата се менят. Казала съм до края на месеца, че тук ще влизам много рядко, защото имам адски много ангажименти......но точно в кой ден и в кой час мога да съм тук-не мога да кажа........Първоначално написано от ~LaDy_Dy~
Първоначално написано от krem4et0
Чакай сега! Да съм казала нещо против теб?! Казах, че си по-активна попринцип! И да, всеки човек си има ангажименти все пак!![]()
eпа щом модераторите нямат време, да се назначат нови![]()
хах може и да ставамПървоначално написано от tqnkо
![]()
Не съм съгласен с някои мнения.
1) Обяснете ми как този тип е успял да заобиколи защитата срещу флууд от 15 секунди ?
2) Това продължи близо 40 минути като изписа цели 5-6 страници с теми в най-коментирания раздел.
3) Факт е, че наистина банването е 100 пъти по-бързо от регистрацията на нов e-mail и след това акаунт тук. Но какво от това ?
4) Назначаването на още 100 модератора според мен ще затрудни работата ви, отколкото да я улесни. Много е просто. Сблъсък на интереси, засечки, конфликти. Просто твърде много народ става на хорото, да не говорим, че трудно така се синхронизирате за различите си екипни въпроси.
5) На базата на какво избирате модератори? Пак ви питам, защото ми е интересно. Случайни хора, конкурси, хора, които познавате ?
Въпросът е принципен. Ако подобрите системата този проблем няма да го имате. Факт е, че phpBB е толкова масово използван, че са му открити сума дупки и в Google ги има всичките. Помислете си. IPB в много отношения е по-добра и стабилна система. И там такива смешни заобиколки с флууд защитата не минават.
А и още нещо... Вие още ли банвате по мрежа? Защо го правите? Една мрежа може да са 10 души, но може и да са хиляда. Защо трябва заради един идиот, да спирате достъпа на още сума народ?
Ставате.Първоначално написано от tqnkо
![]()
И аз това се питам...Първоначално написано от AceXe
Бан на под-мрежа е рядко явление и е превантивна мярка, но не и постоянна. Има и други начини да се отстранят нахалниците. Не мисля, че трябва да провеждаме конференция на тема 'сигурност' - идеята е това, коеот ще повторя вече за хиляден път във форума: само ви се струва, че не се работи по сайта - работи се и то много и всеки ден трием сигурно стотици флууд атаки толкова бързо, че дори не разбирате за тях, банове на мрежи се слагат и махат постоянно, работи се с доставчици - въобще тече един добре завоалиран постоянен процес на наблюдение и контрол.
Е, случва се разбира се между 3 и 7 сутринта някой да мине между капките, но това не е толкова страшно.
Ами за да може на тоя идидот да му набият канчето после,и да му дойде на акъла да не спами вече...поне аз така мисля.Първоначално написано от ~LaDy_Dy~
То всички ставаме,хватката е като се назначи някой нов да си върши работата,а не като вас.Според мен и двамата нестава,специално хилядите регове на Тянко,и още толкова му баннати и изтрити акаунти + това че за 5 дена направи 3000 мнения спам...Първоначално написано от ~LaDy_Dy~
Не се боря за титла най-голям спамер !![]()
+1Първоначално написано от tqnkо
Какво да кажем а хората с +12000 мнения ?
то има и с 20 000Първоначално написано от tqnkо
![]()
ти си най големия спамер, за 2 месеца 4 000, и колко бан-нати.... мачока требе да те изгониПървоначално написано от tqnkо
![]()
за последното и не са 100, по-малко саПървоначално написано от tqnkо
![]()