View Full Version : гадно положение
Здравейте. Имам един пробл за който ми е адски гадно. Супер рядко през целия си живот съм се чувствала така. ТУк чета статии за родители, които с екарат, но при мен също е гадно защото имам чувството че майка ми търпи всичко мълчалво. А по "всичко" се разбира баща ми. Пролемът е че те изобщо не са един за друг. Той ходи с анцунг на ресторант.....и други такива неща, които и мен ме дразнят. Наистина той се държи "селски" все едно сме н село. А тя има цял гадрдероб рокли, които от мн отдавна не е обличала...Освен това имам чувството че всичко в подрдбата на апартамента ни я дразни....може би това е защото когато са се оженили баба ми и дядо ми са се изнесли и са оставили апартамента с мебелите в него и само малка част от тях са променени....Може би проблемът е че са се оженили след като тя е забременяла и може да се обичат, но определено това не е мъжа за нея. Тя е изискана, а той не. Например когато сме на ресторант ( рядкост) той си поръчва малко неща само да не харчим пари....и всичко това е нервиращо защото разваля удоволствието....Имам чувството че майка ми е компенсирала някои неща с един неин колега, но тази история май е приключила.....Същината на проблемът ми е че имам чувството че майка ми е нещастна с баща ми и просто преглъща всичко търпеливо. Другият проблем е че и мен ме дрязнят някои "селски" неща в баща ми, а като се замисля че са женени от почти 20 години.....Скандалите са рядкост, но може би е по-гадно да гледаш безразличието на майка ми към това което е баща ми......уф нз :(
ell_ownz
09-23-2008, 20:23
govori s maika ti ako mislish 4e tova shte i pomogne. ima i golqma veroqtnost da otre4e si4ko est, no ako smqtash 4e nqma da ti puka ako sa razdeleni, pokaji i go, za da moje tq da polu4i svobodata si. ako puk mislish 4e shte ti teji na suvesta [shtoto se pak she e gadno moje bi za bashta ti] nishto ne kazvai i ne pravi. nz..samo tvoe e reshenieto
mynichka
09-24-2008, 05:08
и аз мисля така ...но баща ми не се държи "селски" но просто е пончкога меко казано "отвратителен" ..аз съм си свинкнала с това , но мама се примирява някак мълчаливо ..а виждам че и е гадноо :(
VerryBerry
09-24-2008, 08:50
И моят баща понякога е такъв и въобще не е приятно.Обаче майка ми не го търпя а някак си го "превъзпита".Е,пак се лигави понякога но не чак толкова,колкото когато съм била мъничка.Може би майка ти трябва да бъде по-упорита и да си настоява на своето а не да си трае и тогава ще има някакъв ефект.Късмет
И моят баща понякога е такъв и въобще не е приятно.Обаче майка ми не го търпя а някак си го "превъзпита".Е,пак се лигави понякога но не чак толкова,колкото когато съм била мъничка.Може би майка ти трябва да бъде по-упорита и да си настоява на своето а не да си трае и тогава ще има някакъв ефект.Късмет наистина проблемът може и да е в нея , защото не държи на своето...но за почти 20 години сигурно вече и е писнало да го "превъзпитава"
tarataika
09-24-2008, 09:37
Те двамата си знаят най-добре. Според мен майка ти премълчава всичко търпеливо, защото иска ти да израснеш в нормална семейна среда, а не като дете на разведени или постояно вдигащи скандали родители. А може би и не е права - ти сама показваш с темата, че вече си достатъчно пораснала, че разбираш положението, в което се намират. А пък и 20 години никак не са малко, все пак това е 1/3 от съзнатлния живот...Предполагам, че навикът да са двамата заедно също им дава стимул да продължават. Ти обаче нищо не казваш за това как баща ти реагира на цялата тази ситуация, на него н му ли прави впечатление вашето резервирано отношение?
ThunderGoddess
09-24-2008, 13:48
Нищо не можеш да направиш. Имаш късмет, че си имаш майка и баща, ако искаш да знаеш. Защото за разлика от твоя селчо, аз имам изискан и ерудиран баща, на който не го еня за семейството, което е направил. Има си любовница, твърде вероятно, отказва да яде със семейството, отказва да се връща в къщи ("Имал много работа"), отказва да дава пари ("Защото решил да се погрижи за себе си"). Един мъж не може да се превъзпита, по-ското у вас ще заприлича на бойно поле. Майка се опита да превъзпитава баща ми и това е прекрасния резултат. Формално женени. Иначе секвартиранти, нищо повече. Така, че според мен майка ти е взела правилното решение да търпи - предполагам баща ти си има и добрите качества, с които е заслужил жена като нея и в крайна сметка тя се е омъжила за него и предполагам си е дала сметка с какъв мъж се заема. Моя съвет е да се опиташ да видиш добрите страни на баща си като човек, защото в крайна сметка е родител, за което заслужава също уважение :) . А майка ти е голяма, ще се оправи. Можеш да я облекчиш като си поговорите за това :)
TheNewReligion
09-24-2008, 17:25
Има хора, които просто не могат смело да изкажат собственото си мнение. Ако, смяташ че майка ти е нещастна с баща ти говори с нея- може, пък да сподели с теб нещо, което не иначе не смее. :) Успех и помни, че ако някой трябва да взима решение- това е майка ти. :wink:
Те двамата си знаят най-добре. Според мен майка ти премълчава всичко търпеливо, защото иска ти да израснеш в нормална семейна среда, а не като дете на разведени или постояно вдигащи скандали родители. А може би и не е права - ти сама показваш с темата, че вече си достатъчно пораснала, че разбираш положението, в което се намират. А пък и 20 години никак не са малко, все пак това е 1/3 от съзнатлния живот...Предполагам, че навикът да са двамата заедно също им дава стимул да продължават. Ти обаче нищо не казваш за това как баща ти реагира на цялата тази ситуация, на него н му ли прави впечатление вашето резервирано отношение?Ми той не обича или не може да разговаря когато става дума за чувствата на майка ми. Пртиснципно аз мн го обичам и той мн ни обича. Работи и изпълнява повечето от нашите прищевки, въпреки че е прекалено голям спестовник ( което също е тема за спор) . НО когато се скарат той обикновнно си излиза навън , после се връща и си ляга а на следващия ден вс е ок. Ако обичаше да разговаря за чувства сигурно щеше да е по-добре. А що се отнася до някои "селски" навици, майка ми му е правила забележка, но все пак това му наранява достойнството и не променя нещата, защото все пак си е зрял човек да си решава за себе си....Може би дори не си дава сметлка за някои неща, които дразнят майка ми....
sasha_90
09-25-2008, 13:59
Не виждам смисъл да отидеш на ресторант и да похарчиш повече от 60лв,като можеш само до 50, даречем.Може и да ти свуча "селски",но никога не е излишно да спестиш някой лев,вместо да харчиш,докато свършат всичките пари,които имаш.
Не виждам смисъл да отидеш на ресторант и да похарчиш повече от 60лв,като можеш само до 50, даречем.Може и да ти свуча "селски",но никога не е излишно да спестиш някой лев,вместо да харчиш,докато свършат всичките пари,които имаш. ми аз не говоря за 5о или 6о лв , а за начин на мислене, който ограничава щастието в живота и ти пречи да се отпуснеш.....Да отидеш на ресторант и да си вжемещ само една салата само за да не харчиш пари....
verdjitO
11-14-2008, 15:42
да ти имам проблема :D кфо искаш да се разведат щото майка ти ходи с рокли на ресторант, а баща ти с анцунг ли?? :?