View Full Version : Чувствителноста предимство или слабост?
Реших да пусна тази тема за да видя какво мислите по въпроса за чувствителноста на някои хора, няма значение момчета,мъже или момичета, жени. Дали мислите, че това е предимство за човека или обратното, недостатък който пречи и създава винаги проблеми. Иска ми се да чуя вашото мнение и спрямо това дали е плюс в любовта :) Очаквам вашата гледна точка! Ще се радвам да я чуя и обсъдим :)
Реших да пусна тази тема за да видя какво мислите по въпроса за чувствителноста на някои хора, няма значение момчета,мъже или момичета, жени. Дали мислите, че това е предимство за човека или обратното, недостатък който пречи и създава винаги проблеми. Иска ми се да чуя вашото мнение и спрямо това дали е плюс в любовта :) Очаквам вашата гледна точка! Ще се радвам да я чуя и обсъдим :)
Аз съм достатъчно чувствителна и поне според мен това е недостатък ,защото така другите си играят повече с теб и с чувствата ти.
tarataika
09-25-2008, 14:16
би трябвало да е предимство, ама в днешно време е недостатък
съгласен съм с вас и двете мнения са верни, но не е ли това живота? Нали трябва да осетиш, че живееш макар и понякога чувствата да са отрицателни
SunShinePearl
09-25-2008, 14:22
аз съм мн чувствителна и емоционална и понякога това мн ми пречи,някои си мислят че преигравам,но не е така и това само най-близките го разбират.Кофти е в днешно време да ти пука за другия и да се опитваш да помогнеш защото всички се чудят как да те прекарат и наистина понякога за такива хора като мен е доста трудно,но понякога това служи и за + разбира се
slun4ice_90
09-25-2008, 14:40
Реших да пусна тази тема за да видя какво мислите по въпроса за чувствителноста на някои хора, няма значение момчета,мъже или момичета, жени. Дали мислите, че това е предимство за човека или обратното, недостатък който пречи и създава винаги проблеми. Иска ми се да чуя вашото мнение и спрямо това дали е плюс в любовта :) Очаквам вашата гледна точка! Ще се радвам да я чуя и обсъдим :) Аз съм прекалено чувствителна,емоционална,д ива,влюбчива и още куп неща...Не смятам,че това е плюс в любовта даже пречи... :? Мразя тази част от характера ми..... :x :-o Но какво да се прави...Такава съм си! :)
Ами зависи от ситуацията..
Може да е предимство , а може и да е недостатък.
Slave4You
09-25-2008, 15:10
Ем много ще е тъпо да кажа, че трябва да е нещо средно, но май е така. Не е хубаво да си като направен от камък, но обикновено твърде чувствителните остават разочаровани ;) Така че може би е по-добре да не приемаш работите толкова навътре все пак :?
Jumbie483
09-25-2008, 15:14
Ами зависи от ситуацията..
Може да е предимство , а може и да е недостатък.
много точно казано 8)
GabisiTa
09-25-2008, 15:45
Моята огромна чувствителност по-скоро я определям като недостатък... Понякога ми създава ужасни проблеми и искам да не съм такава, но... :?
it_ends_tonight_
09-25-2008, 16:01
Първо да направим разлика между чуствителен и наивен! Чуствителния не винаги е дупедавец и това не означава, че щом е чуствителен някой може да си играе с него. А наивния не винаги пък е чуствителен ;]
Така че можем да отсъдим, че чуствителността е нещо невинно и чисто. Много от най-големите творци (тоест и успели мъже, жени) са вложили капка от чуствителността си в произведенията си (било то стихове, разкази, картини, песни, скулптури, музика и пр.) В любовта чуствеността самоможе да помогне за едно красиво изживяване (специално за секса ;) ) Тъй че чуствителността в никакъв случай не е минус.
Ivalinka
09-25-2008, 16:05
при мен е в излишък..така че определено не е предимство...но ако е в умерено количество,е добре :)
MemoRieS
09-25-2008, 16:09
недостатък (личен опит)
Първо да направим разлика между чуствителен и наивен! Чуствителния не винаги е дупедавец и това не означава, че щом е чуствителен някой може да си играе с него. А наивния не винаги пък е чуствителен ;]
Така че можем да отсъдим, че чуствителността е нещо невинно и чисто. Много от най-големите творци (тоест и успели мъже, жени) са вложили капка от чуствителността си в произведенията си (било то стихове, разкази, картини, песни, скулптури, музика и пр.) В любовта чуствеността самоможе да помогне за едно красиво изживяване (специално за секса ;) ) Тъй че чуствителността в никакъв случай не е минус.
A da napravi6 razlika mejdu "4ustvitelen" i "4uVstvitelen" iska6 li,pomislih,4e e gre6ka ot burzane,ama si go napisal NEGRAMOTNo pone 10 puti! Vurni se v 1vi klas,posle se opitvai da dava6 tolkova seriozni i zadulbo4eni mneniq!!!
anichkaaaa
09-25-2008, 16:33
Ами зависи .. Ако си момче и си чувствителен веднага се започва с определения от типа : "емо , женчо , педал " и тн или най - честото изказване : " ай стегни се ве мъж си " И кво като е мъж ?! Те нямат чувства ли ?! :?
soul1199
09-25-2008, 16:37
nedostatuk,6oto v toq svqt :?
psihqsala
09-25-2008, 16:56
По принцип би трябвало да е плюс,но в обществото всеки гледа само как да те прецака,за да се чувства той добре,всеки е пресмтелив,лъжлив,егоистич ен и до някаква степен манипулатор. А чувствителните хора са по-лесни за манипулиране. Така 'тарикатите' се чувстват по-хитри, абее с други думи не си е работа да си чувствителен, при положение,че всичко опира да пари и интереси...
Принципно би трябвало да е някъв плюс,ама....
Аре за момиче е разбираемо ако е чувствителна,все пак е момиче....
ААма на момче не отива много,много...Аз си признавам не съм от тия коравосърдечните,понякога се замислям от дребни неща...Но както и да е ,за мен чувствителноста е слабост----> по-добре е да я няма,отколкото да я има...лично мое мнение....
Ще ти отговоря от гледна точка на моя опит :)
Когато си още неопитен,млад,нямаш тренинг с хорските простотии и задни мисли е много,много лесно да бъдеш наранен. Та исках да кажа,че в началото вреди,но повярвай ми, ако съумееш да запазиш поне малко от тази си чувствителност и не се озлобиш след поредното нараняване.. после ще ти е в огромен плюс. Огромен плюс. Точно защото все по-малко хора са поне мъничко чувствителни и се забелязва.
Bloodlust
09-25-2008, 17:15
Прекомерната чувствителност, за мен е недостатък. Не защото, видиш ли, светът ни е гаден, а защото прекалено чувствителните хора, залагат само на усещанията си и пренебрегват разума. Но не е добре да се разчита и само на логиката.
Специално в една вързка, чувствителността може да навреди. Например на единият от партньорите да му дойде някакъв импулс и да направи нещо от емоционалност, което после, като премисли, ще съжали, че е сторил. Освен това емоционалните хора са по-уязвими, по-навътре приемат нещата и лесно могат да бъдат наранени, дори неумишлено.
Когато си още неопитен,млад,нямаш тренинг с хорските простотии и задни мисли е много,много лесно да бъдеш наранен. Та исках да кажа,че в началото вреди,но повярвай ми, ако съумееш да запазиш поне малко от тази си чувствителност и не се озлобиш след поредното нараняване.. после ще ти е в огромен плюс. Огромен плюс. Точно защото все по-малко хора са поне мъничко чувствителни и се забелязва.
Омразата е лошо нещо,но пък чувствителността...Да носи някакви плюсове може би,но може би носи повече минуси...Когато те анранят твърде много ще си кажеш"писна ми да ем нараняват,няма смисъл от тая чувствителност,сантимента ност...."
moon_flower
09-25-2008, 17:18
В крайна сметка винаги се оказва отрицателна черта.
Lacey_66
09-25-2008, 18:34
Аз съм достатъчно чувствителна и поне според мен това е недостатък ,защото така другите си играят повече с теб и с чувствата ти.
:( :( :( +1 :? при мен е така .... :-k :-k #-o
Омразата е лошо нещо,но пък чувствителността...Да носи някакви плюсове може би,но може би носи повече минуси...Когато те анранят твърде много ще си кажеш"писна ми да ем нараняват,няма смисъл от тая чувствителност,сантимента ност...."
Точно от това,ако съумееш да се предпазиш, ще бъдеш много над другите.
Съветът ми е: не губете чувствителността си напълно,но и не се оставяйте само чувствата да ви водят. Просто времето, вкоето живеем не го позволява. Рано или късно се озверяваме-дали към мъжете/жените, дали към родители,дали към колегите.. важното е да съхраним човешкото.
к'ви сте такива всичките бе...нито един от вас ли не може да си контролира емоциите и чувствата :shock: пфф ... имам чувството,че съм ненормален така...
От това което чета виждам, че доста хора бъркат чувствителноста с наивноста.Това са различни неща.Всеки човек е наивен докато не се сблъска с реалноста , но дали всеки е чувствителен.Още един погрешен извод е това, че чувствителните хора вземат решенията спрямо чувствата си и повлияни от тях. Не е така! Вярно е че прекалената чувствителност кара човек сякаш да си изгради един по-различен свят, но не винаги това влияе на решенията му в реалния :) но според мен всички тези хора които казаха, че са чувствителни и смятат това за негативно ужасно много губят като се предават така. Това качество може да се превърне в един огормен плюс (е докато се постигне това има малко препядствия, но ефекта след това е много полезен до края на живота) Та моя съвет е превърнете това в плюс, като се наслъждавате на живота повече и по-силно от другите :P просто разграничавате действителноста от нереалното, използвате винаги разума си и живеете за момента :)
lonatika
09-25-2008, 19:05
при всеки е ралично при едни от полза при др не :)
mArMaLaDkA
09-25-2008, 19:07
Много мразя да нямам собствено мнение един вид,като слагам "+1" на някое мнение,но това,което каза ra4ence е много вярно,същото мисля и аз.
к'ви сте такива всичките бе...нито един от вас ли не може да си контролира емоциите и чувствата :shock: пфф ... имам чувството,че съм ненормален така... това е така защото още не са се сблъскали със събития които да ги накарат да го направят, за да могат да изградят характера си за по-напред :) радвам се, че ти си успял
GreenFairy
09-25-2008, 19:13
Не мога да определя дали е недостатък или качество, но определено не трябва да е като в моето положение. Аз съм много чуствителна, но понеже това много пъти ми е пречело съм се научила да сдържам емоциите си. Най-лошото е, че вече не ги прикривам умерено, а прекалявам и изглежда, че ми е абсолютно все тая и не ми пука въобще. И всичко е защото се опитвам да не обръщам внимание на негативите, забравям да изразя щаститето което ме обзема всеки път когато ми се случи нещо хубаво.
най-готино е когато намериш точния баланс на двете. Нито много... нито малко... посредата си е идеално. Ти мисля, че малко си се поовлякла все пак има още време да се поправи де :P не е ли смисъла да изживееш всеки момент на 100% да вземеш положителното и оставиш настрани отрицателното. Когато е станало нещо което те кара да си радостен да се радваш толкова колкото ти душа иска, а когато има нещо лошо просто трябва да се преживее възможно най-бързо, защото колкото и да се тръшка човек то е станало вече и няма връщане назад, може само да го прескочи на две на три и хоп пак щастие :) не е трудно мисля, нужно е само да се повярва
модерната дума която използват критиците е "БИЧ" :-o
Според мен е недостатък,защото много хора се възползват от това и те нараняват. Но и не е хубаво като се замисля да си прекалено безчувствен,защото на другите им омръзва да показваш незаинтересованост и се умарят да ти дават любов,а нищо да не получават например.
Аз съм много чувствителна ... но в отношенията си с хората ... на ръка се броят тези,заради които дори от един малък спор ми става гадно иии могат да ме накарат по някакъв начин да се натъжа от някаква постъпка или да се трогна :)
недостатък е...попринцип е предимоство,носега вече е адкси голям недостатък...покажеш ли,че те боли или си много влюбена или прощаваш лесно...просто тис е качват на главата..затова никога не си показвам чувствата :)
slun4ice_90
09-25-2008, 20:24
недостатък е...попринцип е предимоство,носега вече е адкси голям недостатък...покажеш ли,че те боли или си много влюбена или прощаваш лесно...просто тис е качват на главата..затова никога не си показвам чувствата :) И това не е опция..да не си показваш чувствата... :-o
Whyniser
09-25-2008, 20:27
Ми за всеки отделно.Всеки е различен,уникален сам по себе си.За мен в любовта играе голяма роля,но в живота прекалено много вреди (поне за мене) :-o
Nofacenoname
09-26-2008, 11:03
Слабост която я имам искам да я премахна,но немога.Понякога искам да се превърна в робот и да не чувствам нищо,да не ми пука за никой да си живея живота но нестава :-#
hahavteen
09-26-2008, 11:25
Да си емоционален не е добре но да си чувствителен е предимство.
Да си чувствителен е предимство...Кой човек не иска да бъде разбиран,а и за да си чувствителен това означава обикновено и мил/а...кой не иска да е такъв,а да играе лошата роля??!
girls_aloud_
10-05-2008, 11:43
аз съм много чувствителна и според мене това е слабост :?
Така е.
Мчи ако си чувствителен, доста ще страдаш ф любоФта, докато не намериш подходящия човек, ма тогаз ши са накефиш на макс, вервай ми... :):)
Щом си чувствителен,эначи си емоционален.А това е яко.
Kostadin_682
10-05-2008, 19:53
съгласен съм с вас и двете мнения са верни, но не е ли това живота? Нали трябва да осетиш, че живееш макар и понякога чувствата да са отрицателни
+1
Abbie_Broken
10-05-2008, 19:56
Емии аз съм доста чувствителна и мисля, че не е мн хубаво тфа... абе ддз
Oпределено не е предимство.
Ми аз съм чувствителна,но пренебрегвам чувствата си и ни ги показвам. :) И всеки си мисли,че не ми пука за нищо,но аз и така искам да е.Според мен няма "безчувтвени" хора.Има хора,като мен,които се боят да не бъдат наранени и да не изглеждат жалки в хорските очи. #-o
BringYourOwnBeer
10-05-2008, 20:15
Аве то чувствителността се разбира от повечето като - ако си чувствителен трябва да ревеш много. Вие нали озъзнавате че като питате дали си чувстителен питате дали изпитваш любов, радост, мъка и въобще дали имаш каквито и да са чувства.
В днешно време чувствителността може да е минус само ако изглежда сякаш преувеличаваш (да ревеш за щяло и нещяло) и всякви подобни
Ето вземете за примера оня коравия (терминатора ) от биг брадър. Той си каза аз съм МНОГО чувствителен. Той си го призна и никой нищо не му каза (въпреки че имаше спорове дали преиграва). Ако има някой за който да е минус че е чувствителен/емоционален (все същото) то това са емотата. Реват за всичко без причина
KILL THOSE GODDAMNED EMO's
PeopleAlwaysLeave
10-05-2008, 22:56
За мен лично е недостатък. Хубаво да си чувствителен до някаква степен, но при мен е прекомерно и общо взето приемем и най-малкото нещо навътре.
GetNasty
10-06-2008, 08:04
слабост. Това да си чувствителен е най-голямата грешка на човека.
Затова трябва да ставаме свръхчовеци.
mynichka
10-06-2008, 08:28
предимство е според мен :)
GetNasty
10-06-2008, 08:36
Затова трябва да ставаме свръхчовеци.
Не, турбо гъзари.
NaNa_SladuRana
10-06-2008, 14:37
необходимост :oops:
YouR-Life
10-16-2008, 07:07
+ 1
MiMcHeToOo
10-16-2008, 07:11
Слабост! А знаете, че слабоста е много кофти нещо... В никъв случай тва не може да ти е предимство, защото повечето хора са кофти и го използват срещу теб!
Ami az sam mnogo 4uvstvitelna ,i mnogo pati sum si kazvala ,4e tva mnogo mi pre4i i samo si stradam .No vapreki tva mislia 4e e po-skoro predimstvo :)
Голям минус........................................ беше :o ...(не могат да те направят на глупак ,ако не си.) :P
В тази тема вероятно се срещат доста и разнообразни мнения.. Моето е,че чувствителността има както плюсове,така и минуси.. Ако човек не е достатъчно чувствителен,едва ли би могъл да признае абсолютно всичко за своите чувства пред партньора си..но така може и да се получи обратното.. По-чувствителните хора приемат нещата по-навътре... Обиждат се от по-малки и "незначителни" неща.. Със сигурност е доста трудно да се определи дали това е плюс за любовта или не.. Но,нека чуем и други мнения..Темата ми харесва,поздравления! :-)
Nam3less3
10-16-2008, 17:17
В зависимост от човека, чувствителността може да бъде превърната в предимство или слабост. Аз виждам само предимства в нея.
fuckingwhore
10-21-2008, 20:22
слабост..
Nam3less3
10-21-2008, 20:51
Всъщност като се замисля, чувствителността е от най-полезните качества. Благодарение на нея, правя пълен анализ на човека, с който говоря. А и не знам защо за някой е слабост, проблемът е във вас.
Armani_P
10-21-2008, 21:01
\:D/
Spored men chuvstvitelnostta e losho neshto,kogato si popadnal na losh chovek ; ) Ako si s pravilniq,toi nqma da zaloupotrebqva s tova tvoe kachestvo,a shte se suobrazqva s nego:)
аз съм съгласна с kifla,но все пак според мен дали чувствителността се определя дали е нещо хубаво или лошо според количеството,в което съществува
FiRe_LaDy
10-24-2008, 13:53
+ 1