View Full Version : За лъжите
GameMaster
09-26-2008, 19:47
Zdraveite vsichki.Vlqzoh malko vyv foruma i reshih da pusna 1 tema sled neskashniq si den.Moje da vi se stori glupava temata no...Ako iskate pishete.Ta...Dneska sled kato nqkoi hora na koito mnogo durjah me predadoha i izlugaha mnogo typo se pochustvah malko gadno :( Koeto e normalno.Nai-veche bivshiq mi s koito iskah da podurjam pone priqtelski otnosheniq me izluga osobeno glupavo.Stana mi chudno i reshih da vi zapitam...Vas chesto sluchva li vi se da vi lujat?I zashto vinagi horata s dobri namereniq i dusha trqbva da stradat i da budat lugani?Stradate li mnogo ili tyrsite otmashtenie? (Razkajete nqkoq podobna situaciq i kakvo napravihte,kak svyrshi vsichko)
Лъгана съм доста пъти - къде сериозно,къде не чак толкова...Но след последният път,определено вече нищо не може да ме учуди...,но от последният път се научих,че не всичко...е така както изглежда...И се научих да виждам положителната страна от цялата ситуация...
Не ми се разказва...какво точно стана...,но като цяло бях предадена от най-добрата си приятелка и човека,който обичах и си мислех,че и той ме обича...
Научи се да извличаш поучителните неща от трудните моменти и се опитай да не го преживяваш толкова тежко.
ANTIHUMAN
09-26-2008, 19:56
Не мога да определя дали ме лъжат често или не ,защото просто не мога да разбера кога ме лъжат.Често се случва да си мислят ,че аз ги лъжа ,а аз не лъжа особенно приятелите си ,но честно Мони вече се чудя дали има такива!
Дали страда много или търся отмъщение? - Да страдам много като загубя приятели ,както се случи наскоро.Но приятели ми бяха тези където ме заебаха заради едно изречение което е : ,,Живота е лесен!'' Отмъщение?Не в никакъв случай.!Отмъщението е за слабите.
S_L_A_D_U_R_K_A
09-26-2008, 20:00
Скъпа, ежедневно всеки бъде лъган, аз също многократно съм била лъгана: гаджета, приятели, приятелки...има адски много случаи, в които съм се чувствала ужасно заради поредното предателство. Изход в отмъщението няма, съвета ми е да простиш, прости на тези хора пред себе си и ще видиш,че ще ти олекне. Каквото и да е станало е за добро, най-малкото си разбрала кой е искрен с теб и кой не. Продължи напред и не мисли нещата толкова много, за съжаление живота ще те сблъска с още много такива ситуации.
key_of_hell
09-26-2008, 20:02
Oh mila po-golqma lujkinq ot men samata ne poznavam, s koeto ne se gordeq!Sigurno boli mnogo da si ot drugata strana, no iskam da te uspokoq ot moqta ne e po-malko bolezneno!Nai-trudnoto e da razbere6 4e tolkova si se oplel v lujite 4e kogato se opita6 da kaje6 istinata ne si spomnq6 koq be6e tq!
Predpolagam 4e ne e lesno da povqrva6 4e mnogo boli da gleda6 kak zaradi lujite koito dori ne si razbral kak to4no si suzdal gubi6 horata na koito durji6, kak stradat bez da sa go zaslujili, kak edinstveniq zlodei si ti, no 6te ti kaja 4e e po-bolezneno ot vsi4ko koeto moje da ti se slu4i!
A ina4e za otmu6tenieto 6te kaja samo 4e tova 4e si naranena ne ti dava pravoto da se prevru6ta6 v 4udovi6te!Ne go pravi zaradi sebe si!
GameMaster
09-26-2008, 20:03
Ne vij sega....To dosta sa me lugali,no veche i do tolkova mi puka de :D Beshe mi interesno da razbera drugite hora kak reagirat v takiva situacii.A za men...Reshila sym proshka da ne dam poneje horata ne zaslujavat i edva li shet se razkaivat.Omruznalo mi e da ticham az da se opravqm sve s dadena lichnost...
Scarface_
09-26-2008, 20:06
колкото по-добър си толкова повече те ебават ...с мен се случва всеки път от страна на гаджета... ест. сички съжаляват но аз съм човек с принципи и не прощавам... но продължавам да бъда добър за съжаление...така че не се коси , се пак да се надяваме че има някой там горе и ша връща на секи тъпкано на нас добротата на другите ...кой квото заслужава ;)
S_L_A_D_U_R_K_A
09-26-2008, 20:08
Ne vij sega....To dosta sa me lugali,no veche i do tolkova mi puka de :D Beshe mi interesno da razbera drugite hora kak reagirat v takiva situacii.A za men...Reshila sym proshka da ne dam poneje horata ne zaslujavat i edva li shet se razkaivat.Omruznalo mi e da ticham az da se opravqm sve s dadena lichnost...
Лесно е да мразиш, изкуството е да прощаваш...Ти прощаваш пред себе си, не ти говоря да продължиш да общуваш с тях, а да освободиш съзнанието си, защото по този начин се натоварваш, а те не го заслужават да се мъчиш заради тях :)
GameMaster
09-26-2008, 20:11
Da prava si mnogo.No ne mi puka kakvoto i da stava.Bolqlo me e mnogo cql jivot ot luji i izmami.Veche proshka ne davam a syznanieto mi e chisto poneje ohladnqh kato chovek.Da naistina mojem da si ostanem s nadejdata che tam gore ima nqkoi i toi se griji vsichki zlodeaniq da budat nakaani,no da vi kaja nqma spravedlivost na tozi svqt.
key_of_hell
09-26-2008, 20:18
Nikoi ne kazva da prosti6, kazah go na edno momi4e koeto mi be6e mn skupa priqtelka, 6te go kaja i na teb: Kolkoto po-nasturveno trugva6 v otmus6tenieto tolkova po-silno naranqva6 sebe si!
S_L_A_D_U_R_K_A
09-26-2008, 20:21
Nikoi ne kazva da prosti6, kazah go na edno momi4e koeto mi be6e mn skupa priqtelka, 6te go kaja i na teb: Kolkoto po-nasturveno trugva6 v otmus6tenieto tolkova po-silno naranqva6 sebe si!
Много си права, колкото повече мислиш за отмъщение толкова повече влагаш чувства в това и се нараняваш
Абсолютно.
И аз на моята "приятелка" съм й простила,не я мразя,не искам да й отмъщавам,но не я искам в живота си отново...
Lacey_66
09-26-2008, 20:23
:-o Ами кво да кажа при мен хората не са спират ... с лъжите ... не ме дразни тва че го правят непрекъснато ... а ме дразни това че си мислят че им се връзвам... :o но както и да е .... мисля че добре преценям ситуациите напоследък и най вече гледам да не обръщам голямо внимание на тва... :-P :-) :-) :-) :-)
ANTIHUMAN
09-26-2008, 20:33
Oh mila po-golqma lujkinq ot men samata ne poznavam, s koeto ne se gordeq!Sigurno boli mnogo da si ot drugata strana, no iskam da te uspokoq ot moqta ne e po-malko bolezneno!Nai-trudnoto e da razbere6 4e tolkova si se oplel v lujite 4e kogato se opita6 da kaje6 istinata ne si spomnq6 koq be6e tq!
Predpolagam 4e ne e lesno da povqrva6 4e mnogo boli da gleda6 kak zaradi lujite koito dori ne si razbral kak to4no si suzdal gubi6 horata na koito durji6, kak stradat bez da sa go zaslujili, kak edinstveniq zlodei si ti, no 6te ti kaja 4e e po-bolezneno ot vsi4ko koeto moje da ti se slu4i!
A ina4e za otmu6tenieto 6te kaja samo 4e tova 4e si naranena ne ti dava pravoto da se prevru6ta6 v 4udovi6te!Ne go pravi zaradi sebe si!
key_of_hell моля те спри!!!Сякаш чета себе си преди 1 година!Бил съм на твоето място и до такава степен съм се оплитал ,че като ми кажат нещо което АЗ съм казал , в този момент го отричам.Не ми беше лесно да се променя ,но го направих и се гордея с това ,дано и ти да успееш!Повярвай ми много по-добре съм в момента отколкото като бях като теб!
Лесно е да мразиш, изкуството е да прощаваш...Ти прощаваш пред себе си, не ти говоря да продължиш да общуваш с тях, а да освободиш съзнанието си, защото по този начин се натоварваш, а те не го заслужават да се мъчиш заради тях :)
Напълно съгласен ,но не ли е това вид слабост? :? :-o
Luda_do_poluda
09-26-2008, 20:36
колкото по-добър си толкова повече те ебават ...с мен се случва всеки път от страна на гаджета... ест. сички съжаляват но аз съм човек с принципи и не прощавам... но продължавам да бъда добър за съжаление...така че не се коси , се пак да се надяваме че има някой там горе и ша връща на секи тъпкано на нас добротата на другите ...кой квото заслужава ;)
Случайно да имаш нещо общо с blessedonebe ?
Luda_do_poluda
09-26-2008, 20:36
key_of_hell
09-26-2008, 20:44
key_of_hell моля те спри!!!Сякаш чета себе си преди 1 година!Бил съм на твоето място и до такава степен съм се оплитал ,че като ми кажат нещо което АЗ съм казал , в този момент го отричам.Не ми беше лесно да се променя ,но го направих и се гордея с това ,дано и ти да успееш!Повярвай ми много по-добре съм в момента отколкото като бях като теб!
dobre e da znam 4e ima hora koito sa izjivqli su6toto, a ina4e az se promenih zaradi 4oveka s koito sum v momenta i zaradi priqtelka!Opredeleno sum po-dobre sega no o6te e mn trudno za6toto horata lesno gubqt doverie a e mn trudno, ne nevuzmojno e da si go vurne6!V ob6ti linii sum v period v koito se samobi4uvam zaradi minalite si postupki!
S_L_A_D_U_R_K_A
09-26-2008, 20:48
Напротив, точно в това се изразява силата на човек да прости пред себе си, когато всичко в него мрази начина, по който са се държали с него. Не говорим да забравим или да продължим взаимоотношенията с този човек, а просто да превъзмогнем :)
ANTIHUMAN
09-26-2008, 21:44
Напротив, точно в това се изразява силата на човек да прости пред себе си, когато всичко в него мрази начина, по който са се държали с него. Не говорим да забравим или да продължим взаимоотношенията с този човек, а просто да превъзмогнем :)
Аха ,ясно ,но мисля ,че точно този етап на превъзмогване е най-труден.Ок прощавам всичко пред себе си ,но как да простиш въпросното държание.Не ,не говоря да отмъщаваш ,но след всичко не остава ли някаква рана или болка ,точно онова чуство на слабост?Колкото и да е силен даден човек психически той просто не издържа на напрежението и ето тук ми идва на акъла една хубава мисъл точно по тази тема: ,,С хора около теб е лошо , без тях не може!''
В крайна сметка какво се оказва?Моето наблюдение е следното: ,,Ако сме от страната на ранимия (предадени от приятел или изоставени от гадже макар ,че второто може да се подложи на съмнения) ние се затваряме вътре в себе си и точно тогава губим вяра не само в хората ,но и в себе си което е най-лошо.Не , аз не говоря за онова затваряне в което хората не споделят и пазят всичко за себе си ,аз говоря за онова другото , което ранимия човек е весел пред общителноста (това включва всяко съсловие: родители ,приятели ,близки ,учители ,непознати даже и врагове ,всичко от А до Я) ,а като се прибере е тъжен ,но не го показва.Казва какво му се е случило на приятелите си ,но не му минава ,защото нали олеква като споделиш ,но този човек не е така.Той споделя не му е проблем ,казва на много хора ,но пак му е тежко (душевно имам предвид).
Имам няколко въпроса към теб S_L_A_D_U_R_K_A ,но може и да отговори и друг съфорумец.
1. На какво се дължи това?
2. Възможно ли е човек да вярва на другите ,но не и на себе си?
3. Не трябва ли да слагаме всичко под съмнение?
4. Човек ,ако вярва на себе си ,а не на другите не ли е егоистично от негова страна?
5. Защо човек позволява след като е наранен веднъж да го нараняват още?
6. (въпрос 5.) Вид мазохизъм ли е това или просто вярата ,че този път няма да бъде наранен?
Много често са ме лъгали и после като разбера,ме лъжат,че не са ме лъгали... :D Обърках са... И всички излизат с извинението "ам аз го направих за твое добро"...до колко е така незнам,но винаги прощавам :) и то не защото съм наивна или нещо такова...просто съм свикнала да прощавам на хората,но естествено губя доверието си в тях. :)
em men sa me lagali mn pati i mi e stavalo super gadno :( i ot togava sam mn nedover4iv ama nema smisal ot otma6tenie spored men :) ako moje6 po nqkakav na4in da nakara6 tezi tvoi priqteli det sa te izlagali da se po4uvstvat po sa6tiq na4in po koito se 4uvstva6 ti 6te im vleze akal v glavata :)
GameMaster
09-27-2008, 07:21
Da mislq che trqbva da se pogrija za tqh kakto podobava ;-) ...
Не харесвам лъжата и тези,които я използват
Еми, лъгана съм - къде за малки, къде за по-големи неща, но боли.Винаги боли, ако те е излъгал скъп човек.Но, ако не е било с лошо намерение или наистина да те лъже за негова изгода - според мен трябва да се прости.Лошо е, когато започнат да те лъжат в очите и могат да го направят.
mynichka
09-27-2008, 10:21
и мен ме лъжат и предполагам ,че доста често ...просто игнорирам човека който го е направил и за мен вече не съществува
misspurple
09-27-2008, 10:37
Просто вече не се впечатлявам от никой и нищо.Преди влагах много чувства,вярваХ,бях щастлива за момент и после всичко се сриваше.Вече не вярвам на никой,и не мисля,че някой има чисти намерения,макар,че има и такива хора,но са малко.Живота ме направи такава,че загубих себе си някъде..всички лъжат,всички хора са лицемери,отмъщение дали търся..не,то само си идва след време,просто всичко се връща в живота :)
zizita_88
09-27-2008, 11:00
знам че е много неприятно. бившия ми ме лъжеше най-нахално в очите а е бил с друга. той ми беше като опора и разчитах много на него беше ми за пример а всъщност сега се оказа най - лочия пример. имал е отношения с една моя позната и всичко се разигравало под носа ми подозирах , но любовта е сляпа. не ми станма никак приятно, но знаеш ли, нищо от това което ни се случва не е случайно на този свят трябва да си вземеш поука от ситуацията , да запомниш неприятното чувство което изпитваш , за да не повториш тапата му грешка и ти, защото не е хубаво невиновните хора да се нараняват. пак и нали знаеш всичко се връща и колкото по-късно толкова по-мръсно! той Господ си знае работата това е като изпитание за теб разбираш че има и много долни хора на този свят , сблъскваш се с тях и се научаваш да се пазиш. моят съвет е сто по надалеч от боклуците , че миришат да не се изцапаш и ти да миришеш после :D
misspurple
09-27-2008, 11:29
Да,ако човек е до такава степен объркан,че не може да прецени,дали това,което мисли е вярно..то тогава,каквото ти кажат другите,вярваш на всичко сляпо,защото си казваш :"Те гледат от страни" и виждат нещата по реалистично..
Зависи от човека..Затова има песимисти,оптимисти и реалисти.Първите 2 живеят в заблуди..аз лично съм от песимистите и винаги си мисля,че има И още нещо,разбира се - лошо.Винаги мисля,че някой крие нещо от мен,или ме лъже.Винаги имам съмнения.
4. Човек ,ако вярва на себе си ,а не на другите не ли е егоистично от негова страна?
Не е егоистично,или може би до една степен,защото винаги трябва да слагаме себе си на първо място т.е. малко егоизъм,който е напълно нормален според мен и е напълно естествено да вярваш на себе си !
Не всеки позволява.Някои хора като се опарят,бягат надалеч.Но други продължават да търсят любовта или приятелството например,зависи кой за какво се бори.
6. (въпрос 5.) Вид мазохизъм ли е това или просто вярата ,че този път няма да бъде наранен?
И тук при всеки е различно.Аз ще говоря за себе си.Надявах се на нов резултат.Просто си мислиш,че този път е различно,хората са други,ситуацията друга,имаш вяра,имаш сила да продължиш,и да създадеш нещо силно,нещо вечно,нещо голямо.Но когато само ти я имаш тази мотивация,а другите си гледат кефа,както се казва един човек сам нищо не може да направи..и тогава вече,се започват проблемите,защото твоите представи,че този път ще е различно се разбиват и натам знаете какво се случва. :)
Това е моето мнение. :)
slun4ice_90
09-27-2008, 14:30
Лъгали са ме,но това не ми пречи да вярвам пак в добротата...Всеки човек е поне малко добър....няма го като във филмите.Най-добрият и най-лошият..Понякога или в повечето случай се случва хората смачкани от живота да стават гадни и подли....Но въпреки това в тях се крие доброто..Много хора смятат,че да си добър е едва ли не вече отживелица...Не мисля така!Трябва да сме добри с тези,с които са добри към нас....А към тези,които не ни мислят хубавото просто да не се занимаваме с тях.... :) Човек не трябва и да се затваря след като веднъж е бил предаден,защото пък по този начин губи....Някой в тази тема беше казал,че няма приятели и,че в днешно време всичко е интереси... :? Това не е точно така...Все още ги има истинските и свестни, добри хора....Вярвам и в това,че ние българите въпреки всичките си недостатъци сме ДОБРИ!Просто животът на никой не е лек и всички предпочитат да гледат само и единствено СЕБЕ СИ!По темата ти Мони,ще кажа,че се преживява,важното е това да не те прави недоверчива,когато се запознаваш с други хора!Всичко хубаво ти желая! :-)
nicolepcd
09-27-2008, 16:51
Мда, то всички все някога лъжат и биват лъгани... :) Мен доста са ме лъгали, но пък вече си знам на кого мога да вярвам и на кого - не :) Просто не се доверявай напълно на някой, защото винаги може да те "изненада". А за отмъщение - това вече си зависи от човека... Зависи какво е преживял, колко е озлобен и т.н. (: Аз например не мога да отмъщавам, защото прекалено бързо забравям за лошото иии все се опитвам да съм в добри отношения с всички, а и си знам, че не съм аз тази, която трябва да им прави на гадно... някой ден може само да се извинят, а ако пък не - все някога ще им се върне ;)
S_L_A_D_U_R_K_A
09-27-2008, 17:17
1. На какво се дължи това?
Загубвайки вярата в околните, човек загубва и вярата в себе си, защото толкова пъти е нараняван и по този начин създава една обвивка, пред останалите може да не го показва много, но в някои моменти и най-вече когато остане сам, тази самота се обажда. Да, възможно е да вярваме на другите вместо на нас самите, много често се сблъскваме с такива хора в ежедневието, за които това какво казват другите е по-важно от това, което те самите мислят. Или най-често срещаната грешка, която правим: да се сравняваме с някой друг, по този начин издигаме този другия и показваме, макар и косвено, че той е над нас. Друга ситуация е как ние сме с един човек, държи се прекрасно, но някой "недоброжелател" ни казва лоша приказка и ние повярваме. За мен такива хора не са достойни за уважение, трябва всеки да обича себе си и да цени мнението си и да вярва в способностите си. Относно съмнението, за съжаление, когато един човек е много нараняван логично е да почва по-трудно да се доверява, което не винаги ни е от полза, защото по този начин може да изпуснен "истинският" човек и не може да се отпуснем изцяло, въпреки това, аз съм на мнение, че не трябва толкова лесно да се доверяваме, пък който има сериозни намерения към нас ще ни разбере и ще се опита по всякакви начини да ни докаже, че може да му се има доверие. Не мисля, че е егоистично да вярваме на себе си, все пак живота си е наш, незнаеш на кой може да имаш доверие и кой ти мисли добро и лошо, затова май най-сигурно е да вярваш на себе си. У всеки един остава надеждата, че ще намери щастието и следващият път няма да бъде нараняван. Въпреки всичко трябва да бъдем силни и да вярваме, че всичко ще е наред, и да сме благодарни за това, което имаме. Често всеки от нас забравя важните неща като това, че сме живи, здрави...и гледаме малките проблеми и веднага вадим извода, че сме нещастни, а не трябва. Обичайте се и не позволявайте някой да се играе с вас или пък да ви обърква настроенията! Така сами си вредим на себе си, а за този, който ни е наранил трябва да сме доволни, че сме се отървали от него. По-добре ли щеше да е да не знаем какъв е всъщност и да продължаваме да се доверяваме :?
NEsumdani
09-27-2008, 18:09
Zdraveite vsichki.Vlqzoh malko vyv foruma i reshih da pusna 1 tema sled neskashniq si den.Moje da vi se stori glupava temata no...Ako iskate pishete.Ta...Dneska sled kato nqkoi hora na koito mnogo durjah me predadoha i izlugaha mnogo typo se pochustvah malko gadno :( Koeto e normalno.Nai-veche bivshiq mi s koito iskah da podurjam pone priqtelski otnosheniq me izluga osobeno glupavo.Stana mi chudno i reshih da vi zapitam...Vas chesto sluchva li vi se da vi lujat?I zashto vinagi horata s dobri namereniq i dusha trqbva da stradat i da budat lugani?Stradate li mnogo ili tyrsite otmashtenie? (Razkajete nqkoq podobna situaciq i kakvo napravihte,kak svyrshi vsichko)
О за лъжите .... често са ме лъгало по този начин и от тогава съм станал страшно подозрителен ... даже вече кат се запозная с някои се чудя " а бе аджеба тос/тас дали си каза истинското име" или нешо от сорта . Просто 1 път подведат ли ме ... губя всякаква вяря в искреността на хората :(
GameMaster
09-28-2008, 12:44
Da...Ot temata mi stignahme do izvoda che pisaha mnogo i dobri hora otgovori koito sa bili mnogo lugani.Izvestna chast ot tqh vse oshte se doverqvat a drugi sa nedoverchivi.I taka de...Pishete oshte mneniq v debata Za Lujite :o
ANTIHUMAN
09-30-2008, 09:29
Da...Ot temata mi stignahme do izvoda che pisaha mnogo i dobri hora otgovori koito sa bili mnogo lugani.Izvestna chast ot tqh vse oshte se doverqvat a drugi sa nedoverchivi.I taka de...Pishete oshte mneniq v debata Za Lujite :o
Аз продължавам с темата по една единствена причина!Мисля ,че има нещо които се скриха и не се казват.Не мога само да разбера защо повечето се доверяват след като са били излъгани не един път?Надеждата ли ви крепи?Сигурно ,но за мен надеждата е за страхливците!
moonlady
09-30-2008, 11:07
.. омръзна ми вече от така наречените "истински" приятели .. такива нямам,имам само някакви си правещи се на такива .. осъзнах го след една подобна на твоята случка .. използват те и после те захвърлят :o
Лъгана съм,лъжат ме и ще ме лъжат,ако мога така да се изразя.Хората са такива,че са готови да излъжат само и само да постигнат това,което искат.А от всичко най-много мразя лъжата.Лъжата за мен е предателство.Имал си доверие на някого,а той се е възползвал от това и те е излъгал само и само на него да му е всичко наред,е това не мога да го простя.Лъжата ее нааааай-противното нещо на тоя свят сериозно :o
Вече ги надживях тези неща. Става ми много мъчно,засягам се да .. но си взимам поука и продължавам напред. Все пак няма незаменими и незабравими хора нали?
Да си лъжат .. мен съвестта ми е чиста ;)
Scarface_
10-01-2008, 08:01
не нямам, :o защо ?
GameMaster
10-04-2008, 19:54
Da ti kaja az ne se vrushtam v povecheto sluchai pri horata koito sa me lugali.Tova slaga kraq na otnosheniqta ni...
Seducti0n
10-04-2008, 20:07
Всъщност постоянно ни лъжат, но това е защото ние сами го позволяваме, като си затваруме очите за истината.Понякога, може да се счете за компромис, но превърне ли се в обичайната практика няма връщане назад.
Да, гадно е чувството някой да те гледа в очите и да те лъже най-нагло, но повече боли, ако не можеш да уловиш нечестността в думите на отсрешния в самия момент, а осъзнаеш истината на много по-късен етап.
Колкото по-късно, толкова по-мръсно.
Както всеки, така и аз съм ставала жертва на нечии лъжи, не веднъж или два пъти.Определено е страшно болезнено и унизително, но се налага да понесем последствията от едно напразно гласувано доверие... :?
aka6a_vamp
10-04-2008, 20:13
не аз отмъщавам...има си съдба за тая работа...тано или късно всеки си получава заслуженото!
angel4ee
10-04-2008, 20:38
много скоро ми се случи,направих се че му прощавам,но истината е че няма да го забравя и винаги ще имам едно на ум