Влез

View Full Version : Търси се.../съвет/

schrei
10-04-2008, 00:00
Темата може да ви се стори глупава,а и се чудих в коя секция да я сложа,ама...
Че да тая година ще сменям даскалото ще бъда 8.И се надявам покрай това да мина на тъно-тоест да се успея да получа това което искам.
-Синя коса и пиърсинг.
Като се има впредвид че майка ми е старомодна/подметнах преди дни че една фр на 16 се е боядисала и тя-ами то това са глупости!И едно перо да си сложи.То това е за хора завършили учлище-бяха думите и/-и все се съобразява с хорското мнение и бля бля..едвали би склонила,а и незнам как да и подхвърля че искам.Баща ми няма думата,ако тя склони,нооо незнам как да и кажа,незнам кога-дали към началото на следващата учебна година или?И изобщо бих ви била благодарна за всякакви съвети :/
А,когато вие искате нещо малкoо по-така да речем как го постигате?Как казвате на родителите си?Дейстате ли драстично дори и без тяхно знание?
Макар и глупава за някои /или всички/ за мен това е важно.И като знам как би реагирала на подобно подмятане от моя страна-съвсем губя представа как да започна,а не искам да я нараня като го направя без нейно позволение.Тя държи на тези неща и макар и от моя страна една такава постъпка без нейно съгласие да означава разпореждане с моя живот за нея това е потъпкване на родителския авторитет.Честно казано понякога много ме дразни,но...какво мога да направя освен да чакам да стана на 18 за да съм напъъъъълно свободна.
И така,съвети?

thegmin
10-04-2008, 00:34
Може би защото съм на 4 кафета или пък защото ме цепи главата, така и не разбрах какъв ти е проблема?

schrei
10-04-2008, 01:16
Или по-скоро аз така и не си формулирах въпроса правилно хах...ама айде простено ми в 3 сутринта...че :
Искам синя коса и пиърсинг/и/ (абе и тату не отказвам,ама то може и без предварителни известия) :D
-И да как да поставя въпроса на майка ми,така че да каже да. :(
О_О ама и като гледам колко букви съм изяла...и колко неразбран е 1 пост,не се учудвам чe има неразбрали...

Хехe да си имам проблемите,дe...ама нз за мен е важно .. ;/

Im_on_the_Outside
10-04-2008, 04:30
Исканията ти са типично тийнейджърски. След няколко години ще се окопитиш и няма да изпитваш нуждата да демонстрираш колко си различна,единствена,щура или както искаш го наречи.

Обясни това на майка си. Какво ще й коства да ти позволи малко свобода? Все пак не говорим за наркотици,проституция и алкохол. Промяната в цвета на косата няма да промени характера ти.

Iria
10-04-2008, 05:10
Хаха, не знам как да й го кажеш :), така че да не й подкопаеш родителския авторитет. Това със синята коса ми изглежда много смешно, но както ти си решиш. Пиърсингът си е нещо нормално, можеш да си сложиш магнит да видиш как ще подейства и ако не ти се карат да се пробиеш .

denuutu
10-04-2008, 06:47
еми..квото и да и кажеш тя няма да те рабере и няма да ти позволи нито се боядисаш нит нищо....Така че ако искаш мн да се боядисаш и да напраис пиърсинг направи си тайно ...после мамчето ти ще разбере сиорно ще има скандал но при свършен факт :-) Успех мила

eminemims
10-04-2008, 07:43
майка ти е права за синята коса :D
и аз не бих дала на детето си да се прави на клоун - пак лично мнение
за пиърсинга - всичко с времето си,след месец,два,три,година щи даде спокойно ...

snejana67
10-04-2008, 07:44
синя коса :D :D :D постави ги при свършен факт и готово каквото стане :D :D :D

mynichka
10-04-2008, 08:37
Направо им казвам какво искам и когато не стане ..почвам да се сърдя и ..те ми дават :D

SunShinePearl
10-04-2008, 10:42
ми аз пък само съобщавам на родителите ми нещата не ги питам ама за синята коса :lol: :lol: :lol: направо ме разби и аз да бях нямаше да позволя на детето си,моли я мн ама мн за пиърснга около 1 седмица само тва и говори няма как да не ти даде

schrei
10-04-2008, 12:43
Мерси много за отговорите :-) Очаквах да буда линчувана. :-D

А,пиърсинга искам да е на долната устна...и на езика,но да започнем с устната хах :D
А,синьото все още незнам дали искам да е много синьо /за пример цвета на екипите на Левски...нещо такова/ или черно със син оттенък-което смятам че ще ми отива повече,а и не е толкова фрапиращо...
Но,още се чудя как да и сервирам какво искам....в смисъл в какво време и примерно към началото на учебната година...или от сега да свиква.Аз
Аз питах вече дали може да ме пробият без родител /на 14 съм/ ама те ньц :/ трябвало 16 о.О и така,мислех ако не ми позволи или пък забрани,мога и без нейно разрешени,но като знам колко лично приема нещата....бррр размисли и страсти...

LINKNOT
10-05-2008, 05:23
И аз го исках това със синята коса. 8-) То още ми е като идея де,ама надали ще се осъществи. За обецата на долната устна пак така. Искам да е с дискретно надписче LP .. :oops: Аз за разлика от теб обаче мога спокойно да го направя без да питам нашите,ама все още не съм се вханала. Сигурно няма да стане скоро. :)

Seducti0n
10-05-2008, 09:00
Миличка, виж сега и аз преди време все си повтарях като стана на 18 това, като стана на 18 онова и сега какво-нищо.Пролетта ми предстои да навърша 17 и си оставам същото момиче, искащо да порасне, гонешо вятъра...

Ти на колкото и години да станеш няма да промениш консервативното мислене на майка си.За родителите децата, винаги си остават такива, дори след като създадат свое семейство.
Намери начин да говориш с майка ти и да и покажешу че желанията ти не са кой знае какво/от твоя гледна точка/, ако е против, настоявай за това да изложи ясни доводи.Опитай в началото дая склониш да ти позволи само едното, пък след известно време се бори и за другото.
Успех! :wink: