Влез

View Full Version : Бихте ли се унижили да влезете в чалга заведение заради люби

Страници : [1] 2

anonymous485803
10-14-2008, 20:28
Очевидно поста и анкетата ми са насочени към тези, които не слушат и по-скоро мразят чалгата като мене. За мен това е висша форма на простотия, от която ми се повдига. За съжаление е толкова плъзнала в нашето общество, че колкото и да бягам от нея, зная някои песни на Азис и други поп фолк дейци. За мен влизането в чалга заведение е дълбоко под достойнството ми, и нещо от което бих се срамувал ако направя. Ако ще и най-красивата жена да ме накара да отида и после секса да е в кърпа вързан не бих го направил. Та въпросът ми към Вас е, бихте ли се унижили да влезнете в чалга заведение заради любим човек или заради обект на свалки? Склонни ли сте на такъв компромис?
Спомням си как последния 8-ми декември с колегите го ударихме на нощен живот. Като по чудо се събрахме всички в един ресторант, но после 70% от тях отидоха на чалга заведения, другите се прибраха, а аз и друг колега, понеже имаме по-странни музикални вкусове отидохме на Псай транс парти /музика с която съм закърмен и продължавам да слушам до днес/ и се изкефихме много яко. Хайде споделете мнение.

B3B0K
10-14-2008, 20:44
:-o tam ne qdeme hora be 4ovek :-D dobre de ot 4asti. 6te otgovora na drug vapros" 6te vleze6 v zavedenie/dikoteka kadeto puskat trans zaradi svalka"
emiiii da sig bih .6te se otkaja v momenta v koito slepoo4ieto mi zapo4ne da pulsira(ili po to4no cqlata mi glava)

samoubiika
10-14-2008, 20:45
Не бих!
Аз съм човек на рока,хеви метала,хип-хопа,р&би-то...какво е това чалга клуб.
Аз не влизам заради брат си в Planeta Payner пък камо ли за човек с който не виждам бъдещето си ;д;д тфа е ебати ташака.Аре моля ви се :razz:

blood_dodo
10-14-2008, 21:41
Не... Няма човек, който да ме накара да вляза там... Само от мисълта по колко противен начин ще си загубя времето ми се повдига.

varnen4e
10-14-2008, 21:49
Какво пък толкова унизително има да влезеш в чалга заведение. Това са лигави работи. Това, че си посетил такова място не те прави "чалгар"... Не се превземайте.

Iv4eTy
10-14-2008, 22:04
Оф пак почнахте с глупавите теми!
Който, където иска и където му е приятно там ходи. Но пък ако си с някой, когото обичаш и уважаваш ще можеш да се прежалиш толкова за една вечер да отидеш някаде! Все пак връзките се градят на компромиси и ако правиш проблеми само заради това кой какъв стил музика слуша.... :lol: то просто ще сте ебати двойката.

Jo_Ni_To
10-14-2008, 22:28
Аз пък бих си влязла :D :D :D що пък не...и то ако става въпрос за готино момче още поечи.. :grin: :grin: :D

BuzkatA
10-14-2008, 23:05
Никога няма да направя такъв компромис за когото и да е ...

От 4 години несъм влизал в чалга заведение ... и повече никога няма да го направя!

Въобще просто всеки да си ходи където иска.... но аз в чалга няма да вляза повече!

huligankata
10-14-2008, 23:34
Въпреки че слушам пълна противоположност на чалгата - рок,метъл ако приятелят ми има желание да отиде там веднъж в годината заедно с мен защо да не отида? Интересни са ми отрицателните изказвания - какъв е тоя светоглед? Да наистина разни хора, разни идеали, но такива неща като "никога не бих отишъл/а за никого" .. Не си ли давате сметка, че по този начин показвате неуважение към приятеля си? Е наистина чалгата съкс ама майната му за една вечер да му/й направиш кеф - какво лошо? Няма да ви хване болест ..

BlindedAngel
10-15-2008, 05:39
Не бих!
Аз не влизам заради брат си в Planeta Payner пък камо ли за човек с който не виждам бъдещето си ;д;д тфа е ебати ташака.Аре моля ви се :razz:
Ха - ха човеко на рока, хеви метала и т.н.Всички сте почти еднакви и тесногръди...И на мене първата ми природа е метала но обаче като изляза вечер на диско аз директно забивам в чалгата за да мога да си изкарам супер...И направи една грешка - ти не си човек на рока и т.н.
Ти си жена на рока,хеви метала и т.н. !!!!!!! :-x

mynichka
10-15-2008, 05:45
Щом той го иска ще вляза :lol:

soul1199
10-15-2008, 06:25
ne,ne bih!,mrazq q taq prosta 4alga,az v reisovete se nervq,kat q puskat,4e,kamo li da vlqza,az 6e ymra v toq ad

MoOnLiGhT_ShAdOw
10-15-2008, 06:56
Определено не вярвам, че ще си харесам баш чалгаджия. :)

Blab
10-15-2008, 07:03
Заради приятел съм влизала.(по баловете, в "Биад", за половин-един час, щях да се сбия с един от тъпарите от охраната, вместо това си тръгнах.)

!Друг път не бих влязла!

Abigoria
10-15-2008, 07:33
Никога :booooomb:

hahavteen
10-15-2008, 07:43
Аз пък не съм ограничена и слушам всичко така че нямам никакъв проблем да вляза някъде независимо каква музика пускат. :)

Scarface_
10-15-2008, 07:44
влизам и без да ме карат...и аз едно време не слушах чалга ! сичко е комплекси...едно време запомнете :?

Mr_Crowley
10-15-2008, 07:59
Виж сега, ще ти го кажа много просто и ясно пък дано и на чалгарите да им влезе в празните кратунки. НЕ НЕ и пак НЕ, не бих влязъл поради една много проста причина. НЕ МОЖЕ чалгарка да бъде обект на моя свалка и следователно няма да се унижа до толкова, че да влизам...просто не мога да си падна по такава...все ми е е тая дали ядат хора или пишки там. Чалгата е начин на поведение и на мислене...щом слуша чалга, значи и повърхностна, празна и слабоумна. Сега тука вече ги виждам как ще започнат - тоя е някакъв комплексар, няма да влезе, защото не ме е виждал мен и т.н. - БОЛИ МЕ ШНОРХЕЛА. Ако ще и мис Калифорния да се кълчи под циганските ритми, тя ще си остане проста продажна циганка. Ще ви го обясня и по друг начин: След като всички се барате на много умни и начетени, то няма как да не знаете, че същите тия мангали, пред които вие се кланяте са клали, изнасилвали, ограбвали, унижавали и какво ли още не бабите ви, дядовците ви и въобще предците ви! И сега искате да ми кажете, че е нормално аз да започна да слушам и да възхвалявам музиката на същите тия гнусари...ДА АМА НЕ!!! И проклети да сте, и триклети, и петклети, и...7-8 и да сте паднали и да го духате на същите тия турчоля със бради по 3 метра докато припаднете. Мамка ви и чалгари, ей заради това няма да стъпя в чалгарница и не ми обяснявайте, че слушате чалга само на маса - щом човек я слуша, значи е супер тесногръд и малоумен. Радостното е, че все още се срещат хора, които се съпротивляват срещу нея и посланията й...а за останалите...ще запалим по една свещ, докато танцуваме върху гробовете на чалгата.... :smt067 :smt068 :smt070 :smt066

Pliok0019
10-15-2008, 10:31
Да, бих. (:

jghgh
10-15-2008, 10:33
Пиша този пост, без да съм чела темата. Ще я прочета след като постна коментара, но може би няма да коментирам

Заглавието е ясно...
Не е унижение, компромис е. Доста неприятен компромис, но не и унижение. Не е унижение да се жертваш понякога.

Blo0dyBitch
10-15-2008, 12:23
съжалявам...не мога и не бих
най-малкото за сега нямам хора слушащи до такава степен чалга,че да ме замъкнат по такива места...колкото и ограничено да звучи,не мога да си предствя да се влюбя в човек който е фен на подобна гавра с думата музика
в краен случай бих влязла но за 10-15 мин максимум колкото да придумам човека да си тръгнем...аз никога не бих замъкнала авер слушащ чалга на метъл концерт-просто съм наясно,че нема му хареса и не бих искала да го мъча

hahavteen
10-15-2008, 12:34
Твърде насериозно се взимате... :?

Baby_b
10-15-2008, 16:17
Аз си ходя и без това по чалгата, то само това се върти по заведенията вие кво иската. Пък да не говорим, че когато сте 15-20 човека компания и в началото на вечерта ти е супер и после всеки каже "Ае на бар" и ти няма да идеш. За мене тая снобарщина е по-противна от това да отидеш някъде и да ти е добре.

8)

victoriq
10-15-2008, 17:04
Определено не!Никога не бих направила такава гнусотия!Дори и Господ да ме моли,пак не бих!ДОЛУ ЧАЛГАТА! :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078 :smt078

Blo0dyBitch
10-15-2008, 17:37
Твърде насериозно се взимате... :?
и кво лошо има в това,че не харесваме такава "музика" и си гледаме интересите?!
въпрос на личен избор и предпочитания...
защо бих си причинила нещо,което не ти доставя удоволствие?!
а и пак казвам-шансът да си падна по човек слушащ чалга е 0,00001%

devil_feel_f
10-15-2008, 17:59
Определено не!Ако дадения обект харесва тази музика, а аз не - как ще се разбираме тогава?Ние трябва постоянно да се караме заради музиката, което обезсмисля връзката напълно.Тези, които си я харесват, да си я слушат - никой не им е забранил по никакъв начин, но това не означава, че тези, които я мразят, са комплексари и т.н.Просто всеки човек си има различен вкус и предпочитание към музиката и ние нямаме право да съдим или обиждаме тези, които не слушат нашия стил.Иначе защо има толкова различни стилове в музиката?

pinky_shine
10-15-2008, 18:00
Бих се прежалила ако си заслужава :-D

kuklichka_bg
10-15-2008, 18:51
se edno da vlqza v metalllski klub po smartno ne vlizammmmmmmm :grin: :grin: ama 4alga ne otkazvam

sextazy_baby
10-15-2008, 19:16
Ако той настоява ще влезна,но такова нещо досега не се е случвало,защото и двамата си падаме по хаус

cherinka
10-15-2008, 19:45
Какво пък толкова унизително има да влезеш в чалга заведение. Това са лигави работи. Това, че си посетил такова място не те прави "чалгар"... Не се превземайте.
Да..
За мен е тъпо да се ограничаваш в каквото и да било.

Щом не можеш да се забавляваш на такава музика какво ще правиш с гаджето си!!? Закакво ще бъдеш с нея при положение, че нощния живот също ще е значим фактор във връзката ви, а той ако липсва само защото не можете да отидете в едно и също заведение , ще тряа да търсите смисъл във връзката си другаде.
Баси ква глупост написах.

Мноо ме кефи това, което казваш "ЗА МЕН Е УНИЖЕНИЕ" ала бала :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Красивото беше там, че поне пак имаш мнение....
И черната слава пак е слава!

Излагаш се.....

защо бих си причинила нещо,което не ти доставя удоволствие?!
Лесно да хулиш и обиждаш и да се изтъкваш като НАЙ-, НАЙ- и да си живееш в собствените предразсъдъци и самичка да се ограничаваш.
Прекалено лесно е..
Малко хора бих успяли да преборят "страховете' си ако мога така да го нарека..
:lol: :lol:

п.п. сори, спрях да влизам в любов от доста време, ама днес по някво любопитство реших да влеза и изписах супер мноо глупости. Извинявайте ме, няма повече :D :D :D :D

Bee*
10-15-2008, 20:19
Да,бе,да,то по тая логика никой не ходи,като ви чета мненията
а са претъпкани..ххаха
от такива дето ''мразели чалгата''

MusicIsTheKey
10-15-2008, 21:42
Що за ограничено мислене имат повечето хора тук?
Както преди съм казвала - в този форум всички са перфектни - красиви, не изневеряват, умни, не слушат чалга. (Нещо, което се смята за добро качество, а всъщност е поредната незначителна простотия) В такъв случай, как заведенията, пускащи този тип музика, се 'пръскат по шевовете'?

Ако дадения обект харесва тази музика, а аз не - как ще се разбираме тогава?Ние трябва постоянно да се караме заради музиката, което обезсмисля връзката напълно

Нима определяш даден човек по музиката, която слуша? Нима ще зарежеш някое приятелство, защото някой е фен на чалгата?
Като гледам повечето коментари.. се отчайвам. Слънчице си го каза много точно - 'Твърде насериозно се взимате'.

DiTeraNNo
10-15-2008, 21:57
Директен отговор - да, бих, ама хипотетичната вероятност да ми се наложи клони към нула ;)

hottie
10-15-2008, 22:24
Ами - не няма да отида на чалга заведение, защото момчето, с което съм или ще съм няма да слуша чалга. Имам приятели, които слушат от време на време чалга и не ги отхвърлям, но не мога да се разбирам толкова добре с човек, който харесва тази музика, че да ми е гадже. Едни от най-хубавите ми мигове с моето момче е да си слушаме заедно музика вечер. Е как ще стане ако той слуша чалга :shock: ! Може да ви се стурва ограничено, но какво да се прави. :)
Иначе в подобно заведение съм влизала веднъж от любопитство, простотията беше навсякъде, беше ужасяващо. Няк'ви кючеци на масата, тресат се цици,паласки 8-) мирише на пот ииии се мятат няк'ви безумни салфетки - мъже по ланци, жени с претрупан грим ... :-o

Mr_Crowley
10-16-2008, 06:31
Аааааа......the_hottie.......ти изкърти фаянса!!! Толкова детайлно го описа, че си го представих и повърнах :smt078 :smt078 :smt078
Но, съм съгласен с теб - КОЕЕТО СИ Е ТАКА, ТАКА СИ Е!!! :razz: :razz: :razz:

hottie
10-16-2008, 08:30
:D :D :D чак на мен ми стана гадно като си го прочетох 8-)

Mr_Crowley
10-16-2008, 08:39
А представяш ли си, че има хора за които този начин на забавление е идеала за петък вечер или събота, или за когато и там да е! Как да не им се радваш на чалгарите...ама както казваше Карбовски - Интелигентния човек не може да има нищо против чалгата, това е като да се опитваш да оперираш висока температура! А пък аз винаги съм казвал, че селенията не е географско определение, а начин на мислене и на поведение!!! :razz: :razz: :razz:

hahavteen
10-16-2008, 08:49
Мда странно защо ли след като слушам чалга съм приета по първо желание (психология) от 120 човека от цял свят в Дрезден?
Сигурно защото съм тъпа и проста нали?
Пък и кой е казал че човек може да слуша само един стил?
Ти изобщо знаеш ли значението на думата "тесногръд"? Как може аз дето уважавам всички стилови и хората които ги слушат независимо дали ми харесват или не да съм "тесногръда" ама ти дето определяш и съдиш хората заради музикалните им предпочитания да си широко скроен? :?
Много глупости се изписаха в тая тема и не мога да разбера какъв ви е проблема. Аз лично си пускам чалга от време на време просто защото повечето текстове са супер забавни и ме карат да се смея а музиката е ритмична и мога да си денся на нея. Проблемът е къде? Аз за разлика от някои други хора не се мисля за нещо повече просто защото отричам нещо което не познавам (защото съм сигурна че не сте слушали чалга) и не съдя хората защото са различни от мен. :-o

TechnoSphere
10-16-2008, 08:52
Не мисля, че любимия или обекта ми на свалки би харесвал този род музика...
така че не би ми се наложило...
а ако света се побърка съвсем и се изправя срещу това... май не бих,
защотоооо тази музика ме кара да се чувствам странно и не на място...
тя не ме харесва 8-)

hottie
10-16-2008, 08:59
А представяш ли си, че има хора за които този начин на забавление е идеала за петък вечер или събота, или за когато и там да е! Как да не им се радваш на чалгарите...ама както казваше Карбовски - Интелигентния човек не може да има нищо против чалгата, това е като да се опитваш да оперираш висока температура! А пък аз винаги съм казвал, че селенията не е географско определение, а начин на мислене и на поведение!!! :razz: :razz: :razz:

Абе не, всеки си има собствен начин на забавление и на убиване на времето. Нямам нищо против стига всеки да се съобразява с другия. Но и много хора, които слушат чалга не се съобразяват с нас, защото например на 8ми декември се слуша САМО чалга. Поне при нас. И дори да искаш да си пуснеш друга песен всички те гледат накриво, сядат си по местата и като свърши пак я сменят :-x Трябва и едните и другите да се съобразяват, защото излиза, че хората които слушат чалга са за оплакване.
А не е ! На нас това ни се налага постоянно - по телевизията, радиото, улицата,списанията,вестниц ите,билбордовете, заведенията и купоните. Много повече са чалга заведенията отколкото рок заведенията.
Някой питал ли ме е мен дали искам да си отглеждам детето в страна, където простащината е на показ!!??Където ми се размята пред лицето билборда на Галена по дини с дупка на оная й работа(с извинение!!)????????????

Mr_Crowley
10-16-2008, 09:07
Това дали си приета в Дрезден, Сорбоната или където и да е не говори изобщо дали си интелигентен човек, или дали си широко скроена. Фактът, че го споменаваш без време и не на място говори, че обичаш да се самоизтъкваш. Ама ти ги разбираш повече тия неща, ти си психоложката! Айде няма нужда да си обясняваме какво е влиянието върху подрастващото поколение на тая "музика", опс пак извинявай - пак навлизам в твоята територия...айде после да не ми обясняват как била весела и забавна музика и как била за маса! Ти, госпожице начетена и широкоскроена, предполагам знаеш какво означава и от къде поизлиза думата чалга? А? Ако не, само да те светна, на цигански идва от "шалджъ" което значи "пея". Второ, отново би трябвало да знаеш, че същите тия, които са я измислили тая музика са ни тровили и мъчили 5 века. Да знам, минало и бля бля бля, да ама не! Защото сигурно не знаеш, ама когато са идвали турските воиски да вземат предците ни за еничари (предполагам знаеш какво означава) пред тях е вървял оркестър, който е свирел точно тия мазнички, турски, гнусни, ориенталски ритми пред които сега вие благовеете...Е, няма да стане, всеки който има поне малко чувство за националнма идентичност би трябвало поне да се замисли над тия неща. Въпреки, че какво ли ти ги обяснявам на теб, та ти си една от ония които заминават, "защото тук е трудно"! Там живота е уреден! Майната ви на всички, които избрахте лесния път и си бихте камшиците, загърбвайки всичко родно!

hahavteen
10-16-2008, 09:12
Абе не, всеки си има собствен начин на забавление и на убиване на времето. Нямам нищо против стига всеки да се съобразява с другия. Но и много хора, които слушат чалга не се съобразяват с нас, защото например на 8ми декември се слуша САМО чалга. Поне при нас. И дори да искаш да си пуснеш друга песен всички те гледат накриво, сядат си по местата и като свърши пак я сменят :-x Трябва и едните и другите да се съобразяват, защото излиза, че хората които слушат чалга са за оплакване.
А не е ! На нас това ни се налага постоянно - по телевизията, радиото, улицата,списанията,вестниц ите,билбордовете, заведенията и купоните. Много повече са чалга заведенията отколкото рок заведенията.
Някой питал ли ме е мен дали искам да си отглеждам детето в страна, където простащината е на показ!!??Където ми се размята пред лицето билборда на Галена по дини с дупка на оная й работа(с извинение!!)????????????

Еми не е като да не си права.. И аз не одобрявам НАЛАГАНЕТО на даден стил а пък и в БГ имам чувството че нищо друго не се слуша! Има 100 музикални канала за поп фолк...
Аз живея в чужбина. На мен чалгата ми напомня на моментите в България, на приятелите, на купоните... Защото и в мойта компания след третата чашка се пускат кючеци само дето на мен това изобщо не ми пречи :D
Дразни ме само че всички които слушат чалга биват заклеймявани като прости, нечистоплътни, курви и не знам и аз какво още. Нещата далеч не са такива. Пък и не слушам САМО това. За мен музиката е посто музика... Пускам си песните според това в какво настроение съм а не дали е метъл, хип хоп, рок или нещо друго.
Музиката не определя даден човек :)

Mr.Crowley няма да се разправям с тебе. Само да поясня че от 10 години не живея в Бъгария.

Re5peC7
10-16-2008, 09:16
ама квото се превземата амаа... унижение е да влезнеш някъде където пускат чалга така ли? хахахах и както го правите все едно е баси и жертвата :razz:

Mr_Crowley
10-16-2008, 09:18
Аз също не искам да се разправяме. В общи линии тази тема е неизчерпаема и можем да си говорим алабализми до другата седмица. Имам само един съвет към теб, с най-добри чувства разбира се, след като живееш в чужбина от дълго време накарай някой близък да ти изпрати книгата на Антон Дончев "Време разделно" и си я чети от време на време. Примерно когато ти домъчнее за БГ!
Поздрави

Re5peC7
10-16-2008, 09:18
Както преди съм казвала - в този форум всички са перфектни - красиви, не изневеряват, умни, не слушат чалга. (Нещо, което се смята за добро качество, а всъщност е поредната незначителна простотия) В такъв случай, как заведенията, пускащи този тип музика, се 'пръскат по шевовете'?

Ако дадения обект харесва тази музика, а аз не - как ще се разбираме тогава?Ние трябва постоянно да се караме заради музиката, което обезсмисля връзката напълно

Нима определяш даден човек по музиката, която слуша? Нима ще зарежеш някое приятелство, защото някой е фен на чалгата?
Като гледам повечето коментари.. се отчайвам. Слънчице си го каза много точно - 'Твърде насериозно се взимате'.

ей тва е истината :) + 1 000 000 000

hottie
10-16-2008, 09:22

Еми не е като да не си права.. И аз не одобрявам НАЛАГАНЕТО на даден стил а пък и в БГ имам чувството че нищо друго не се слуша! Има 100 музикални канала за поп фолк...
Аз живея в чужбина. На мен чалгата ми напомня на моментите в България, на приятелите, на купоните... Защото и в мойта компания след третата чашка се пускат кючеци само дето на мен това изобщо не ми пречи :D
Дразни ме само че всички които слушат чалга биват заклеймявани като прости, нечистоплътни, курви и не знам и аз какво още. Нещата далеч не са такива. Пък и не слушам САМО това. За мен музиката е посто музика... Пускам си песните според това в какво настроение съм а не дали е метъл, хип хоп, рок или нещо друго.
Музиката не определя даден човек :)

Mr.Crowley няма да се разправям с тебе. Само да поясня че от 10 години не живея в Бъгария.

Разбирам какво искаш да кажеш :) Виж - не мога да сложа всички под един знаменател, разбира се. Има и умни и готини хора, които слушат чалга. Тук веднага се сещам за krem4eto, която всъщност ме убеди в това. Както и един приятел, който изведнъж прослуша чалга..ей така от нищото. Ама какво да направя. Няма да приключа отношенията си с него заради това.
Но аз тези хора ги разделям на две групи - едните, които си слушат кротко кротко от време на време и другите, които киснат по заведенията, обличат се като ку*рви, подражават нон стоп на Анелия,Камелия и всичките ... ия и вече го приемат прекалено на сериозно ми се струва.
Но на мен просто цялата тази чалга ми идва в повече.Няма такава простащина като у нас никъде другаде ми се струва.

Не може ли просто тази "музика" да се слуша кротко, кротко без да се пропагандира, рекламира..вече имам чувството,че това е най-важното в България. И тези хора ги наричаме звезди. Те ни представляват в момента :shock:

blood_dodo
10-16-2008, 09:45
В нашата мила държава НИЩО не е наред. Ама абсолютно нищо. Ако ми намерите нещо, което да е наред, то браво!
А, сетих се. От време на време идват добри групи... И толкова!

Тъй че чалгата е просто поредния симптом, нищо повече.

Wrathchild
10-16-2008, 09:59
Е, любимият човек не слуша чалга, така че нямам този проблем.
Не бих влязла в такова заведение. Ако искам да се видя с него, но е върл чалгар, любител на клубове тип Дай-Дай (макар че като си представя аудиторията там, трудно бих харесала някой дори за обикновен познат) и не би възприел моята музика - бих се срещнала с него примерно в някое кафене, където пускат поп примерно - неутрална територия. Или в някой парк.
И аз като Хоти не съм фенка на пропагандата на този тип... 'музика'. Определено не ми харесва факта, че всеки втори билборд е с някоя фолк дива, както и факта, че имам чувството, че в рекламите на български продукти умишлено се избира лице от тези среди...

ValzZi
10-16-2008, 11:41
Не бих!
Ха - ха човеко на рока, хеви метала и т.н.Всички сте почти еднакви и тесногръди...И на мене първата ми природа е метала но обаче като изляза вечер на диско аз директно забивам в чалгата за да мога да си изкарам супер...И направи една грешка - ти не си човек на рока и т.н.
Ти си жена на рока,хеви метала и т.н. !!!!!!! :-x

е ама и ти си много зле жените не са ли хора уее "Метълчеее"?!
не скушам чалга и това да вляза в чалга клуб е като да вляза в стрийптиз и целия град да ме види...НЕ МЕРСИ!
не ми харесват тези заведенийца и не ми е приятно там за това не ходя там и любомият ми човек ъщо не би отишал тамн иначе нямаше да ми е любим човек следователно няма да ми се налага да го последвам.. :)

Mr_Crowley
10-16-2008, 12:50
Според мен и двамата сме в голяма заблуда ама айде...човек на рока и метъл музиката никога не би наредил тези стилове до хип хоп и RnB

cherinka
10-16-2008, 13:53
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Neon Black
10-16-2008, 14:27
Според мен и двамата сме в голяма заблуда ама айде...човек на рока и метъл музиката никога не би наредил тези стилове до хип хоп и RnB
Mr.Crowley, има разлика между родолюбство и твоята изкривена патриотарщина.

Чалгата е доста далеч от представите ми за добра музика, но в никакъв случай не ме дразни (в смисъл, че ако хората с мен желаят да посетят чалга клуб, не се правя на интересен), стига да не се прекалява с някакъв озобено злостен кючек (това се отнася и крайната метъл музика, крайната електронна и крайната каква да е музика).

Но мисълта ми беше друга - некомпетентни и безкрайно изостанали са мненията, че чалгата е пошла музика-наследство от времената на турското робство. Всъщност, в повечето случаи тя Е пошла, но по съвсем други причини, които не смятам да коментирам тук.

Mr.Crowley, знаеш ли как българите са завладели земите на юг от Дунав? С огън и меч. Дедите ни са били воини-завоеватели, които са нахлули в границите на една установена, християнска империя и със сила са заграбили земите й. Безброй храмове са били срутени, безброй градове и села - обезлюдени, безброй исторически паметници - разрушени.

Странно е, че във всички български учебници по история византийците са представяни като "лошите" - коварни, подли, дебнещи всяка възможност да разрушат българската "идилия". Истината е, че това е било тяхно право. Това са били техни земи. Може би претенции могат да отправят траките, ако отдавна не са били асимилирани от поданиците на Римската империя. Ала фактите остават - нашата държава е изградена с желязо. Нашите владетели също са били крайно жестоки в определени моменти (нужно е само да спомена как Калоян се е разправил с византийските защитници на крепостта Варна например, хвърляни от стените в рова, а оцелелите - заровени живи).

Турците не са с нищо по-жестоки от който и да е завоевател в човешката история. Твоята метъл музика произхожда от Севера, нали? Е, точно предците на северняците - нормани и викинги, са били едни от най-бруталните грабители на Средновековието - пиратските им рейдове по крайбрежието на Европа, опустошаването на стотици манастири, църкви, градове и села, безсмислените кръвопролития и изнасилвания са тяхна запазена марка.

И какво сега - не трябва да слушаме норвежки метъл защото прапрапрадядовците им са били безмозъчни убийци?

Американците буквално са извършили геноцид над коренното население на континента, не трябва да слушаме американска музика?

Германците са предизвикали смъртта на десетки милиони в двете световни воини, провокирани от тях, да изоставим ли постиженията им заради минали грешки?

Руснаците са избили милиони в прибалтийските републики, Полша, Финландия, Китай, Япония и дори много повече от самите си сънародници, трябва ли да ги заклеймяваме?

На фона на тези световни сили и още много други като тях, турските действия в Родопа са били като невинно пощипване за хилядите години кланета в историята на човешкия род.

Не е правилно и не е морално да осъждаш нечия култура, религия и постижения в изкуството заради неща, отдалечени на стотици години.

Поздрав, Rammstein - Morgenstern..

Mr_Crowley
10-16-2008, 15:07
Поздравявам те! Най-искрено, разбира се! Ти си втория човек в този форум, който виждам да си изразявамислите грамотно и на кирилица!!! Иначе по темата, да за повечето от нещата си абсолютно прав. Не отричам, но тази дискусия не е за тук определено...Приемам всичките ти доводи, но просто единственото което ми идва наум е израза " Смъртта на милиони е статистика, смъртта на близки е трагедия!", и в този ред на мисли, не мисля, че е редно да се сравняват последствията от английската инвазия в Америка с "турското присъствие" по българските земи. По тази логика хайде да се опитаме да обясним на афганистанците колко много са задължени на руснаците и на американците, нищо че са ги окупирали и изтребвали. Или пък да се опитаме да обясним на руснаците колко всъщност не са прави да воюват с чеченците. Или на сърбите да им кажем, че не са прави за Косово. Нашата история си е наша и тя ни е в кръвта. Не това, което се опитват 20 години да ни пробута Доган и компания. Аз лично не мога да коленича пред тях и нямам намерение да го правя, както искаш така си го наричай, ако искаш патриотарщина, ако искаш лудост...

BaiToq
10-16-2008, 15:11
За мен това е висша форма на простотия, от която ми се повдига.
А за мен темата ти е висша
форма на ограниченост.
Казвам го не защото слушам чалга,
щях да го кажа ако ще и за
класическа музика да ставаше дума.
Много здраве(ако си ме разбрал).

snejana67
10-16-2008, 15:31
8-) никога

Mr_Crowley
10-16-2008, 16:35
Съгласен съм с теб, че българите не сме галили с перце тези които сме завладявали.
Но това не значи че не мога да отричам тази музика поради тези причини. Напротив, били сме завоеватели и сега сме се превърнали в паплач с потурчено - доброволно - съзнание и душа. Неграмотни сме, незнаещи сме и на всичко отгоре отново ни управляват турци. Имам много такива приятели и не смятам, че всички са такива гадняри, но това не значи, че трябва да позволявам да ме потурчат отново, този път с перце.
Що се отнася до чалгата, една от основните нотки в нея са цигански и тук май няма какво повече да се каже.
Не разбирам защо, след като винаги сме имали толкова хубава народна музика, хубава естрадна музика, дори хубава рок музика, сега трябва да се кефя на някаква груба, просташка смес между фолклора на съседите ни и да я припознавам като наша. Защото като отидеш някъде по света ще разбереш, че идеята за БГ музика е точно тази чалга. Тогава те питат - ама вие нали сте като турците?

Никой не казва, че тя е наследство от турците, ако беше такова щеше да е част от народопсихологията още от създаването на Третото БГ царство. Но не е така. Наложиха ни я наскоро, както ни наложиха некачествено образование, долнопробно здравеопазване и всичко останало. Превърнахме се в някакви откачени неграмотни мекотели, които скачат по масите, въртят си гъзовете и друскат цици. Ами не ми е кеф, не ми е весело.
Как едно време живеехме без нея, как оцелявахме, как се веселяхме? Как по дяволите нашите родители са се женели без чалга, как са оцелявали?

И само искам да знам, след като българите са били такива, а те наистина са били, кой от съседите ни слуша бг музика? Много ми е любопитно дали като идеш в Гърция, в някоя таверна ще се завърти едно Дунавско хоро, или пък в Турция!

Да не говорим, че викингите не са пеели хеви метъл нападайки враговете си.

Турската музика почти не е претърпяла развитие, тя винаги е била такава.

Освен това няма американска музика, тя е резултат от многото нации донесли на новия континент културата си.

И какво е това сравнение - постиженията на германците с чалгата, направо ме заби... Думи нямам!!! Не знаех, че в Израел се слуша предимно немска музика. Сигурно си я пускат по сватбите и по купоните. Най-вече маршовете на Третия райх.

Освен това не съм осъждал ничия религия, постижения в изкуството или културата, осъждам нашата култура, сега в настоящия момент!!!

Nam3less3
10-16-2008, 17:08
Очевидно поста и анкетата ми са насочени към тези, които не слушат и по-скоро мразят чалгата като мене. За мен това е висша форма на простотия, от която ми се повдига. За съжаление е толкова плъзнала в нашето общество, че колкото и да бягам от нея, зная някои песни на Азис и други поп фолк дейци. За мен влизането в чалга заведение е дълбоко под достойнството ми, и нещо от което бих се срамувал ако направя. Ако ще и най-красивата жена да ме накара да отида и после секса да е в кърпа вързан не бих го направил. Та въпросът ми към Вас е, бихте ли се унижили да влезнете в чалга заведение заради любим човек или заради обект на свалки? Склонни ли сте на такъв компромис?
Спомням си как последния 8-ми декември с колегите го ударихме на нощен живот. Като по чудо се събрахме всички в един ресторант, но после 70% от тях отидоха на чалга заведения, другите се прибраха, а аз и друг колега, понеже имаме по-странни музикални вкусове отидохме на Псай транс парти /музика с която съм закърмен и продължавам да слушам до днес/ и се изкефихме много яко. Хайде споделете мнение.Унижение било... под достойнството ти било...
Яко те блъскат комплексите, или си висш човек от интелигенцията? Или асоциален ограничен тип. Всичките, които познавам и не могат да отидат на поп-фолк дискотека са такива до един. :booooomb:

258
10-16-2008, 18:09
Що пък да не? :?

anonymous485803
10-16-2008, 19:20
Яко те блъскат комплексите, или си висш човек от интелигенцията? Или асоциален ограничен тип.
Всичките, които познавам и не могат да отидат на поп-фолк дискотека са такива до един. :booooomb:

Аз пък всичките които познавам детоходят по поп-фолк заведения са точно такива каквито изброи, или ги блъскат комплексите или са с някаква форма на асоциалност. :) Ще ти дам пример за последното даже. Част от хората които ходят по такива места отиват да се сбият след като се напият. За сравнение, на партитата с електронна музика които посещавам, никога не е ставало конфликт между хората, и е абсурдно да стане сбиване.

Bee*
10-16-2008, 19:35

Ама ти искаш да те питат ли??
То е ясно,че не може всички да са доволни.
Те,ако тръгнат да угаждат на всички-кво ще стане с тая държава??
Щом не ти харесва,се махай,никой е те държи на сила тук.

miloto_girl_4e
10-16-2008, 19:43
Заради любимия човек бих влезнала навсякъде..
Все пак трябва да се правят компромиси във всяко едно отношение..
Не мисля, че да влезнеш на място, където не ти харесва с причина е чак толкова унизително..

Im_on_the_Outside
10-16-2008, 21:57
Да,бих. Не,че аз слушам такава музика,но унижение е превзето казано.

5StaR
10-16-2008, 21:59
3 големи водки и хода от чалга до деад метъл само да има с кой 8-) 8-)

huligankata
10-16-2008, 22:20
Много са ми интересни тия силни думи " Аз?! Кога ще си падна по чалгар - НИКОГА" или "Като слуша еди кво си спирам да го обичам." .................. Гаджето ми слуша сръбско, аз слушам рок и метъл - и какво стана сега ?!?!? Радиационни ли сме - трябва да скъсаме май, а ? Музиката е средство за успокоение, за доставяне на кеф - не определя живота ти, приятелите ти и любовта ти .. Въпрос на предпочитания е и ако слушаш един стил, а тоя до тебе друг тва не значи, че ако общувате ще те хване теня ....... Ще пораснете и вие някога ..

HardcoreSyndrome
10-16-2008, 22:38
Не. Имам чувствителен нос, а там мирише на простотия. 8-) :lol:
п.с. Ебаавам се 8-) 8)

Jumbie483
10-16-2008, 23:32
Не виждам как моя приятел ще ме накара да вляза...но ако наистина някога го направи, ще вляза без да се замисля.
Мен пък ми е под нивото да съдя хора по това каква музика слушат и къде ходят :shock:

Niakoitam
10-16-2008, 23:44
Бих отишъл.Особено заради любим човек или обект на свалки.Ако не ми е зор няма да мятам гюбеци макар че понякога в името на веселието и това е нужно.Чалгата изобщо не ми пречи.Харесвам песните,които са ми по вкуса независимо дали ще са чалга,поп,рок,метъл,хаус,кл� �сика и т.н Не ми пука изобщо стила,аз слушам песните.И ако наистина толкова много колкото се изказаха че не слушат чалга,даже ненанвиждат,то тези където я правеха щяха да си ходят все гладни и опърпани и нямаше да има толкова много реклами.

А,да и за някой потребители тук,ако обичате,и аз съм патриот ама не обръщайте отново темата на "България на три морета".Като някои толкова ненавиждат турците ще им го накривят тамън.Като тоя Петър от ББ4.Хем Турция е по-голяма от България,хем войската им е по-силна.Ако са искали да ни присъединяват към Турция са щели да го направят това още преди да влезнеме в НАТО.Ако сте толкова патриоти се опитайте да направите нещо за страната си,а не само да гледате назад в историята и да се дръвчите и в крайна сметка политиците да са ви виновни за всичко.

BaiToq
10-17-2008, 03:41
Хем Турция е по-голяма от България,хем войската им е по-силна.Ако са искали да ни присъединяват към Турция са щели да го направят това още преди да влезнеме в НАТО.Ако сте толкова патриоти се опитайте да направите нещо за страната си,а не само да гледате назад в историята и да се дръвчите и в крайна сметка политиците да са ви виновни за всичко.
Хахаха.
Ти явно хеч не си
наясно със световното положение.
Само да те питам-
кой ще позволи(от Великите сили)
Турция да влезе толкова навътре в Европа???

Dobromir
10-17-2008, 05:04
aide aide ibati prevzemkite tyka...Kato udarite po 4-5 vodki znam va si4kite kak fyrlqte giubeci na nqkoi mazen kiuchek...

Yancheto
10-17-2008, 06:20
Разбира се,че бих,макар и попринцип да не слушам чалга.Какво толкова ще ми стане?

Niakoitam
10-17-2008, 08:28
Хем Турция е по-голяма от България,хем войската им е по-силна.Ако са искали да ни присъединяват към Турция са щели да го направят това още преди да влезнеме в НАТО.Ако сте толкова патриоти се опитайте да направите нещо за страната си,а не само да гледате назад в историята и да се дръвчите и в крайна сметка политиците да са ви виновни за всичко.
Хахаха.
Ти явно хеч не си
наясно със световното положение.
Само да те питам-
кой ще позволи(от Великите сили)
Турция да влезе толкова навътре в Европа???

Че аз според теб друго ли съм казал.Същото самоче с други думи.А бъди сигурен че ако Великите сили имаха интерес от това никой нямаше точно нас да ни пита.Сега ни спасява и това че сме в НАТО И ЕС,пък и Турция няма особени претенции към територията на България.По скоро имат интерес към някои гръцки територии такаче те трябва да му мислят.Та както казах ако имат интерес Великите сили никой няма да ни пита точно нас.Да не питаха Сърбия за отделянето на Черна гора?А за Косово?Да не питаха Грузия за Абхазия?И това в най новата ни история.Ама темата беше друга всъщност. :)

slun4ice_90
10-17-2008, 16:43
:lol: Смешното в тази тема е,че повечето,които казват: "Тая мръсна чалга ли ще слушам хах да бе НИКОГА",го правят слушат я,ходят в клубовете,където се пуска и т.н....Бих влязла ДА,защото слушам този стил музика и не ме е срам да си го призная. Има хубави песни макар и малко,които те карат да "потъваш" в мелодията и самата песен...По-тъпо е да я слушаш скришом хаха и да й се кефиш,а пред другите да я плюеш.... :shock: :? "Фалшиви хора-празни тикви".......

hottie
10-17-2008, 19:09

Ама ти искаш да те питат ли??
То е ясно,че не може всички да са доволни.
Те,ако тръгнат да угаждат на всички-кво ще стане с тая държава??
Щом не ти харесва,се махай,никой е те държи на сила тук.

Ами явно на теб ти допада да си отглеждаш така децата и да си правят порно клипчета и т.н....И това, което написа само простак може да го каже.

Lysit0
10-17-2008, 19:16
1-во: Да бих влязла,защо не?Това си е музика като всички останали даже много по- хубава от метъла,ако метъл може да се нарече изобщо музика.Слушам фолк,но не само фолк,почти сичко слушам.
2-ро ,темата ти е в грешен раздел.
И трето ,но не на последно по важност,такива теми както и расиските са забранени.

Vanir
10-17-2008, 20:20
Естествено, че не.
1.Не слушам тази музика. Причини:Лишение от техничните инструментали, налични в метъл стиловете->заменени с кокоши напъни.
2.Там се събира утайката на обществото, всички простаци, заблудени дечица и напарфюмирани индивиди, филмирани че са мн готини.

Чалгата не е музика, разберете го. Тя е индустрия, не е музика на турците, а проста манипулация, в която мн хора са вкарани..

Bee*
10-17-2008, 20:25
Вкарал си се у филма вече :razz: .

S_u_M_m_E_r
10-17-2008, 20:27
заради .. приятели съм влизала .. и бих влязла пак .. :) ..

S_u_M_m_E_r
10-17-2008, 20:27
заради .. приятели съм влизала .. и бих влязла пак .. :) ..

temptati0n
10-17-2008, 20:52
м0же би :(

Attila_The_Hun
10-23-2008, 11:14
А, ето я моята тема. Така, аз съм музикант и мога да ви кажа туй онуй за музиката и за чалгата.
Музиката, деца, не са просто някакви си звуци и ритъм на който се кефите, ако сте останали с това впечатление, значи много грешите и си вредите. Музиката са предимно идеи, начин на мислене, житейска философия и принципи, предадени чрез звуци (и текст). На различните стилове отговарят и различни начини на обличане, на поведение и възприемане на света. Същото се отнася и за чалгата. Много просто може да я анализирате: 1. Основни идеи. 2.Начин на мислене. 3.Начин на обличане. 4. Поведение и т.н. Това е ВЛИЯНИЕТО на музиката. Това, че слушаш чалга, не значи че си тъп, се обличаш като селянин, си груб, неграмотен и необразован, но значи че музиката ти влияе в тази посока, много много бавно, но постоянно и сигурно. Всичко това става на подсъзнателно ниво, което рано или късно, с един или друг аспект (симптом) избива и в съзнанието. Така, че трябва МНОГО да внимавате каква музика слушате, да мислите и да си правите изводите. :-o

krem4et0
10-23-2008, 11:23
Приятелят ми не слуша и не харесва чалгата. Но е идвал доста пъти по заведения с мен....не е умрял.

Attila_The_Hun, слушам чалга от 12-13 години. В момента съм висшистка, уча 2-ро висше магистърска програма и съм учителка в търговска гимназия.........явно много лошо ми влияе тая Преслава.

Сестра ми също слуша от толкова години, а е доктор по икономика и преподавател във ВУЗ..........

П.С. Изключително съм щастлива, че до себе си имам човек, който ме цени заради самата мен, а не заради това, което слушам(вече е по-скоро слушах, защото почти нямам свободно време) за удоволствие. Аз не слушам чалга. Аз слушам и чувам само това!!! И!? Това не е е попречило на рокаджия и метълист като него да ме хареса и де ме заобича. А още на 4-тата среща го заведох на чалготека.........Няма да влизам в безкрайния спор дали чалга феновете са тъпи, прости и прочие. Всеки с мнението си. Аз не подбирам приятелите си по това. Радвам се, че и те не са ме пренебрегнали, само защото вкусовете ни се разминават. С тези приятели делим маса всяка седмица (даже и по няколко пъти седмично), прекарваме си супер и никой не натрапва музикалните си предпочитания-слушаме всичко. А и щом моята връзка с човек, чийто идеал за жена е абсолютно противоположен на визията, стила и музикалния ми вкус, е вече над 4 години.......значи в крайна сметка това не е толкова важно. И да, не е унижение, а компромис. И аз съм ходила в метълски заведения (а обстановката там е по-гадна дори), и той е ходил по дискотеки и кръчми с мен...Ако искаме да сме заедно дадена вечер-ще се съобразим. Не е кой знае какво.

TheGirlNextDoor
10-23-2008, 11:35
м без проблем ша са умъкна.. :smt050

Miimiinka
10-23-2008, 11:45
Абе вие сте много интересни бе.Да не би,като влезете и край ще умрете.Принципно говора няма значение дали е заради някой или не.Това,че не харесвате тая музика незначи,че ако влезете в чалга клуб някой ще ви се смее.Ако ще ви се смеят то това ще са некви комплексари дето нищо не разбират.Ок ваш си избор на стил да не е,кой знае кво чалгата ама на нея стават най-яките купони нали така.Почти цела България чалга слуша и това е най-разпространения стил у нас.Кво ви е толко под нивото това,че примерно можете да влезете в дискотека с поп-фолк?Ае не се превземайте толкова,че щело ви е под нивото и т.н.Кво искате да кажете,че тея дет слушат стила са некви ограничени и тъпи селяни ли?Пффф мн жалко мислят някой.

По темата за мене няма да има проблем. ; ))

Alderis
10-23-2008, 11:45
И на мене първата ми природа е метала... аз директно забивам в чалгата за да мога да си изкарам супер

Съжалявам но то си написал най-голямото отрицание (не се сещам за точния термин в момента) на тоя свят. Само ще ти кажа да не се заблуждаваш...ти нямаш нищо общо с метъла.

По темата: Да влизал съм в чалга заведение, но не заради момиче, това е комромис, който няма да направя, а заради приятел. Той, въпреки че слуша чалга е човек, който аз много уважавам т.е. заслужил е да направя тая жертва заради него. Това беше преди 5 години, но ако се върна назад пак бих го направил. Гледам максимално да намаля допира си с чалгата, когато обаче имам допир с нея съм развил едно много много важно умение ... да я игнорирам и да не я чувам въобще.

Attila_The_Hun, слушам чалга от 12-13 години. В момента съм висшистка, уча 2-ро висше магистърска програма и съм учителка в търговска гимназия.........явно много лошо ми влияе тая Преслава.

Ей по тва изречение те хванах че се заблуждаваш!!! Извинявай, че ще го напиша, но според мен няма по-глупав човек от този, записал повече от едно висше в България, ако въобще тая пародия можем да я наречем образование. А за сестра ти която е доктор по икономика, умножи по 2 т'ва което казах в предното изречение и ще разбереш кво ми е мнението. Та ДА ...явно чалгата все пак ти е повлияла зле.

А да за малко да забравя...защо се заблуждавате, включително и ти krem4et0, че когото някои е слушал повече от веднъж "nothing else matters" значи е метъл??

ПП. Не целя да се заяждам, просто изразявам мнение.

Miimiinka
10-23-2008, 12:17
И на мене първата ми природа е метала... аз директно забивам в чалгата за да мога да си изкарам супер

Съжалявам но то си написал най-голямото отрицание (не се сещам за точния термин в момента) на тоя свят. Само ще ти кажа да не се заблуждаваш...ти нямаш нищо общо с метъла.

По темата: Да влизал съм в чалга заведение, но не заради момиче, това е комромис, който няма да направя, а заради приятел. Той, въпреки че слуша чалга е човек, който аз много уважавам т.е. заслужил е да направя тая жертва заради него. Това беше преди 5 години, но ако се върна назад пак бих го направил. Гледам максимално да намаля допира си с чалгата, когато обаче имам допир с нея съм развил едно много много важно умение ... да я игнорирам и да не я чувам въобще.

Ей по тва изречение те хванах че се заблуждаваш!!! Извинявай, че ще го напиша, но според мен няма по-глупав човек от този, записал повече от едно висше в България, ако въобще тая пародия можем да я наречем образование. А за сестра ти която е доктор по икономика, умножи по 2 т'ва което казах в предното изречение и ще разбереш кво ми е мнението. Та ДА ...явно чалгата все пак ти е повлияла зле.

А да за малко да забравя...защо се заблуждавате, включително и ти krem4et0, че когото някои е слушал повече от веднъж "nothing else matters" значи е метъл??

ПП. Не целя да се заяждам, просто изразявам мнение.

Кво нещо завиждаш ли,че докато си слушаш простия метъл някой се напрягат и учат,както каза момичето за второ висше.Това,че някой е решил да има две висши образования не значи,че се заблуждава с нещо.Аз не виждам от какво се заблуждава. :o Май ти се заблуждаваш.

krem4et0
10-23-2008, 12:25
Alderis, стечение на обстоятелствата е 2-рото висше. Просто сменям научното направление и понеже се учи 6 семестъра, се пише 2-ро висше. Реално аз продължавам същата специалност, в същия ВУЗ, признават ми 3 семестъра, о формално съм 2-ро висше :-D. Реално са дипломирам другата есен с бакалавърска степен в направление "Математика и компютърни науки" и магистърска-в направление "Икономика", но специалността е една и съща......малко неуредици при акредитацията, ама това вече не зависи от мен. Просто дистанционна магистратура в моето направление от бакалавърската степен има само във Варна, но и тази година не се е сформирала. Малко е овъртяно, но дано ме разбра.

П.С.Мъжът е доста по-голям фен. Щом има 1000 диска с рок, концерти, филми о тематиката и прочие.....просто не ми го натрапва. Голям меломан е. Но иначе "Металика" не понася.

Alderis
10-23-2008, 12:39
Кво нещо завиждаш ли,че докато си слушаш простия метъл някой се напрягат и учат,както каза момичето за второ висше.Това,че някой е решил да има две висши образования не значи,че се заблуждава с нещо.Аз не виждам от какво се заблуждава. :o Май ти се заблуждаваш.

1. Ъъъъъъ сега ще ти докажа кой е прост...аз мога да ти изброя поне 50 парчета, които са написани преди повече от 50г., когато аз и ти сме били в ташкент, и все още се помнят от 99% от хората на тоя свят. Само че съм сигурен, че ти не можеш да се сетиш дори и за 1 чалга написана преди 3 години да речем, въпреки че слушаш тая музика.

2. Личи си че не си записала още университет. Ако беше, щеше да знаеш, че това е просто начин едни хора да ти съберат парите и няма нищо общо с образование. Ако хвана една маймуна от зоо парка, ще я обуча да завърши произволно посочен от теб университет в България. И да също имам висше образование и мога смело да кажа че е най- голямата грешка в живота ми. Ако се върна назад със същите пари щях да се образовам много повече и сега нямаше да бачкам като луд, за да изкарам малко повече пари от приятелите ми със средно...

А за заблудите...май само ти си заблудена, че знаеш нещо по въпроса...

krem4et0
10-23-2008, 12:44
Аз съм доволна от образованието си. Най-малкото без него нямаше да работя това, което сега. А работата ми сред млади хора ми носи истинско удоволствие и си я върша с огромно желание и задоволство. за мен е истински празник да отида на работа и децата наистина ме разтоварват...За мен не е било загуба на време и на пари. чувствам се на много по-високо ниво, отколкото преди 4 години. Въпрос на гледна точка явно. А и да ти кажа не ми е било особено скъпо. Следвала съм в Свищов. Таксите са били минимални, а учебници почти не съм купувала, защото сме малък поток и никой не печаташе за нас. Е, магистратурата си е кожодерство, но искам да кандидатствам за аспирант и без нея не може.

И преди да кажеш нещо по въпроса за аспирантурата, ще вметна, че в академичен град като Свищов, там е единственото развитие. А аз желание да живея в голям град нямам.

Alderis
10-23-2008, 13:09
Аз съм доволна от образованието си. Най-малкото без него нямаше да работя това, което сега. А работата ми сред млади хора ми носи истинско удоволствие и си я върша с огромно желание и задоволство. за мен е истински празник да отида на работа и децата наистина ме разтоварват...За мен не е било загуба на време и на пари. чувствам се на много по-високо ниво, отколкото преди 4 години. Въпрос на гледна точка явно. А и да ти кажа не ми е било особено скъпо. Следвала съм в Свищов. Таксите са били минимални, а учебници почти не съм купувала, защото сме малък поток и никой не печаташе за нас. Е, магистратурата си е кожодерство, но искам да кандидатствам за аспирант и без нея не може.

И преди да кажеш нещо по въпроса за аспирантурата, ще вметна, че в академичен град като Свищов, там е единственото развитие. А аз желание да живея в голям град нямам.

Да явно е въпрос на гледна точка...ти си знаеш най-добре, кое е най-доброто развитие за теб, не искам и няма да те съдя, просто изказах мнение за БГ образованието :) . Щом си доволна още по-добре.

За да не е съвсем спам постът, ми ето и едно поздравче за чалга феновете :D http://www.youtube.com/watch?v=RzNyKXFvJNQ :D

Miimiinka
10-23-2008, 13:25

1. Ъъъъъъ сега ще ти докажа кой е прост...аз мога да ти изброя поне 50 парчета, които са написани преди повече от 50г., когато аз и ти сме били в ташкент, и все още се помнят от 99% от хората на тоя свят. Само че съм сигурен, че ти не можеш да се сетиш дори и за 1 чалга написана преди 3 години да речем, въпреки че слушаш тая музика.

2. Личи си че не си записала още университет. Ако беше, щеше да знаеш, че това е просто начин едни хора да ти съберат парите и няма нищо общо с образование. Ако хвана една маймуна от зоо парка, ще я обуча да завърши произволно посочен от теб университет в България. И да също имам висше образование и мога смело да кажа че е най- голямата грешка в живота ми. Ако се върна назад със същите пари щях да се образовам много повече и сега нямаше да бачкам като луд, за да изкарам малко повече пари от приятелите ми със средно...

А за заблудите...май само ти си заблудена, че знаеш нещо по въпроса...
Извинявай миличък ама мога да ти изброя не 1 а поне 100 песни от преди 3 или 4 години ако искаш.Мога и преди 5 години да ти изброя.Как искаш.Не си мисли,че не съм запозната със стила "чалга" защото си в голяма грешка.След,като 2 години бях в балета на "Пайнер" сметни,колко съм запозната. ; ))

Attila_The_Hun
10-23-2008, 19:14
Приятелят ми не слуша и не харесва чалгата. Но е идвал доста пъти по заведения с мен....не е умрял.

Сестра ми също слуша от толкова години, а е доктор по икономика и преподавател във ВУЗ..........

П.С. Изключително съм щастлива, че до себе си имам човек, който ме цени заради самата мен, а не заради това, което слушам(вече е по-скоро слушах, защото почти нямам свободно време) за удоволствие. Аз не слушам чалга. Аз слушам и чувам само това!!! И!? Това не е е попречило на рокаджия и метълист като него да ме хареса и де ме заобича. А още на 4-тата среща го заведох на чалготека.........Няма да влизам в безкрайния спор дали чалга феновете са тъпи, прости и прочие. Всеки с мнението си. Аз не подбирам приятелите си по това. Радвам се, че и те не са ме пренебрегнали, само защото вкусовете ни се разминават. С тези приятели делим маса всяка седмица (даже и по няколко пъти седмично), прекарваме си супер и никой не натрапва музикалните си предпочитания-слушаме всичко. А и щом моята връзка с човек, чийто идеал за жена е абсолютно противоположен на визията, стила и музикалния ми вкус, е вече над 4 години.......значи в крайна сметка това не е толкова важно. И да, не е унижение, а компромис. И аз съм ходила в метълски заведения (а обстановката там е по-гадна дори), и той е ходил по дискотеки и кръчми с мен...Ако искаме да сме заедно дадена вечер-ще се съобразим. Не е кой знае какво.

Ще се цитирам и ще доразвия мисълта си, защото явно не е бил достатъчно изчерпателен коментара

Това, че слушаш чалга, не значи че си тъп, се обличаш като селянин, си груб, неграмотен и необразован, но значи че музиката ти влияе в тази посока, много много бавно, но постоянно и сигурно. Всичко това става на подсъзнателно ниво, което рано или късно, с един или друг аспект (симптом) избива и в съзнанието
Мога да вметна още неща, за да доизясня тезата си. МУЗИКАТА ВЛИЯЕ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО по определен начин. Тъй като се занимаваш с интелектуална дейност трудно би оглупяла в следствие на музиката, но създалото се напрежение в подсъзнанието може да предизвика определени промени в поведението след време. Може да станеш нервна и раздразнителна, да получиш тикове и други прояви на неспокойствие, вследствие на натрупаното напрежение от чалгата (както и други стилове музика). А ако искате да ви обяснявам защо чалгата създава напрежение ще трябва направо цел научен труд да пиша.

Mokasino
10-23-2008, 19:21
Не бих.

LizZz
10-23-2008, 20:22
Ми не.

AFT
10-23-2008, 20:39
Не виждам как харесвам някой, който слуша чалга (щот дори не се движа в такива кръгове,ако мога така да се изразя :Д ) => ноуп. Ама ако се наложи, ще вляза, не е като случайно да си разваля няква репутация or smth, ако чуя малко чалга, няма да умра. Сестра ми е чалгарка.

Alderis
10-23-2008, 20:51
Извинявай миличък ама мога да ти изброя не 1 а поне 100 песни от преди 3 или 4 години ако искаш.Мога и преди 5 години да ти изброя.Как искаш.Не си мисли,че не съм запозната със стила "чалга" защото си в голяма грешка.След,като 2 години бях в балета на "Пайнер" сметни,колко съм запозната. ; ))
:D Щом на миличък и бебе започнахме да си говорим, значи ясна работата...ще се разберем с теб. :-D :)

Та значи бебе, явно съм останал неразбран. Имах в предвид следното...аз и ти тръгваме по една улица на произволно избран град...и питаме хората следното "избройте 5 песни, които са на повече от 5 години"...Абсолютно съм сигурен, че при 100 от 100 човека поне 3 от 5 песни ще са РОК и максимум 1 на всеки 20 души ще е чалга. Понеже одеве ме контрира...в университета на тоя предмет му казвахме статистика...а статистиката не лъже :) . Krem4eto нали е с неколко висши...може да потвърди :D 8-) .

Второто нещо...ти си умно момиче...най-големият концерт в целия свят до сега (за няколко хиляди години земна история) е на РОК група (ако се интересуваш коя лесно ще провериш). Втория по големина концерт на света е пак на рок група. Най-слушаната музика в световен мащаб на всички времена е пак рок. Всичко най в музиката е РОК...не знам защо въобще се опитваме да сравним чалгата, която е музика с 18г. история, с музика която е с над 70г. история и която ще остане дълго след чалгата.

Трето: за това тая държава е толкоз проста, щото 90% от младото поколение се опитва да подражава на личности като Слави Трифонов, Глория, Камелия, Азис и още хиляди тъпаци като гореизброените. Само за справка...господин Трифонов му трябваха 30г. за да завърши гореспоменатото и прехвалено от теб образование.

Та бебе мисля, че ти загуби тоя спор преди да е започнал :) , а колкото за танците при Пайнера, ОК. Браво, Ако беше певица е друга играта. Едно е да танцуваш за пари, друго е некой да те е метнал, че можеш да пееш и ти до толкова да си поверваш, че даже да се земеш за звезда :D . Едно време, в казармата, и аз бех във военния хор, ама ако ме чуеш как пея на живо...вервай ми нема се задържиш дълго.

_eLITO_
10-23-2008, 22:02
Pochti vsichki slyshat chalga... Samo ne moga da razbera za kfo ne si priznavate, pri polojenie che ne mojesh da sednesh na masa i da slyshash metal, kolkoto i da ti e lubim tozi stil :grin: Ne kazvam che vsichkite chalga pesni sa ynikalni, no ima i izklucheniq vse pak!!!

Miimiinka
10-24-2008, 09:18
:D Щом на миличък и бебе започнахме да си говорим, значи ясна работата...ще се разберем с теб. :-D :)

Та значи бебе, явно съм останал неразбран. Имах в предвид следното...аз и ти тръгваме по една улица на произволно избран град...и питаме хората следното "избройте 5 песни, които са на повече от 5 години"...Абсолютно съм сигурен, че при 100 от 100 човека поне 3 от 5 песни ще са РОК и максимум 1 на всеки 20 души ще е чалга. Понеже одеве ме контрира...в университета на тоя предмет му казвахме статистика...а статистиката не лъже :) . Krem4eto нали е с неколко висши...може да потвърди :D 8-) .

Второто нещо...ти си умно момиче...най-големият концерт в целия свят до сега (за няколко хиляди години земна история) е на РОК група (ако се интересуваш коя лесно ще провериш). Втория по големина концерт на света е пак на рок група. Най-слушаната музика в световен мащаб на всички времена е пак рок. Всичко най в музиката е РОК...не знам защо въобще се опитваме да сравним чалгата, която е музика с 18г. история, с музика която е с над 70г. история и която ще остане дълго след чалгата.

Трето: за това тая държава е толкоз проста, щото 90% от младото поколение се опитва да подражава на личности като Слави Трифонов, Глория, Камелия, Азис и още хиляди тъпаци като гореизброените. Само за справка...господин Трифонов му трябваха 30г. за да завърши гореспоменатото и прехвалено от теб образование.

Та бебе мисля, че ти загуби тоя спор преди да е започнал :) , а колкото за танците при Пайнера, ОК. Браво, Ако беше певица е друга играта. Едно е да танцуваш за пари, друго е некой да те е метнал, че можеш да пееш и ти до толкова да си поверваш, че даже да се земеш за звезда :D . Едно време, в казармата, и аз бех във военния хор, ама ако ме чуеш как пея на живо...вервай ми нема се задържиш дълго.

Първо никъде не съм споменала думата "бебе" :( . Второ мен и да ми кажат,че мога да пея няма ме излъжат защото е така колкото и просто да звучи от моята уста.Понеже се занимавам с музика и хода да пеене.Имам глас,който и преди да почна да хода на уроци си беше добре развит. Бебенце да спрем тоя спор,че почна да ме кефиш :D

Alderis
10-24-2008, 10:10
Бебенце да спрем тоя спор,че почна да ме кефиш :D

:D ;-) :mrgreen: \:D/ :smt006 :D

hottie
10-24-2008, 10:27
Всъщност спора се превърна в : За или против чалгата :D

Всеки си има вкус бе хора ! Някои слушат чалга , други не.
Аз съм от тези, които не слушат, което не значи задължително че се кефя на транс или метъл ...
А тези, които я слушат ами да си я слушат. Защо всички трябва да се събираме под един покрив?Аз имам приятели, които слушат чалга и когато те ходят в БИАД аз пък не ходя. И какво толкова?Да не би да сме се изпокарали?Никой не може да задължи другия да слуша нещо си. А вече ако се окажат под един покрив на рожден ден, например се правят компромиси :) демек от всичко по малко.

ForgottenHopes
10-24-2008, 10:53
Аз съм от тези, които не се ограничават в музика. Обожавам рока и пънка, харесвам много готик-метъла, а против чалгата нямам нищо против... Като отида на кръчма играя, като отида на концерт се клатя... Живее си живота и ми е добре. А вие си спорете кое е по-стойностно...

По темата... Не влизам никъде заради някой си там определено. Ако ще влизам е защото искам да вляза, а не защото ще видя някой, който искам да сваля.

krem4et0
10-24-2008, 11:14
Alderis, аз статистика не съм учила от 10 клас, а и там беше 1 засукан пич, който сваляхме непрекъснато :D

А иначе за нервостта-аз съм си нервна от дете, когато чалгата не съществуваше......даже като слушам се отпускам повече. Изобщо не ме напряга. Напрягам се като ми се налага да изслушам 4 минутна песен от друг жанр......А за техно и 30 секунди са способни да ме доведат до побъркване.

Miimiinka
10-24-2008, 11:46
Alderis, аз статистика не съм учила от 10 клас, а и там беше 1 засукан пич, който сваляхме непрекъснато :D

А иначе за нервостта-аз съм си нервна от дете, когато чалгата не съществуваше......даже като слушам се отпускам повече. Изобщо не ме напряга. Напрягам се като ми се налага да изслушам 4 минутна песен от друг жанр......А за техно и 30 секунди са способни да ме доведат до побъркване.
На същото мнение съм.Значи работа в една пицария,като сервитьорка(уж само за лятото но как и да е)и там не пускаме чалга а денс...Има хубави песни дето пускаме но и такива дет толко ме напрягат,че незнам как издължам 13 часа да слушам това.

hrisiiiiii
10-24-2008, 11:53
Не бих го направила, защото човек трябва да има някакъв стил и да следва интересите си. Щом вече имам изградено мнение против чалгата, никакви условия не биха ме убедили да престъпя границата на достойнството си.

Ifko
10-24-2008, 12:15
к'фо шъ се унижавам , а съм си чалгар :D

Rofl4e
10-24-2008, 12:30
Като коне с капаци стее жалки сте ниокга няма да влезна и кфо ще рече тва пфф има някой мн смислени текстове на чалга изпълнители и не виждам нищо унижаващо в това да идеш в чалга клуб пък и мн по яко е от колкото да слушам менсън или там някои подобен на него който се дере и крещи като луд и да ме заболи главата пък ако си превеждам и текстовете сиг ще и поварна.. :x

Miimiinka
10-24-2008, 12:36
Като коне с капаци стее жалки сте ниокга няма да влезна и кфо ще рече тва пфф има някой мн смислени текстове на чалга изпълнители и не виждам нищо унижаващо в това да идеш в чалга клуб пък и мн по яко е от колкото да слушам менсън или там някои подобен на него който се дере и крещи като луд и да ме заболи главата пък ако си превеждам и текстовете сиг ще и поварна.. :x
Ето още един,който е на мойто мнение.Вие много присърце сте се взели.Кво е това,че щяло да ви е под достойнството? Пффф

Attila_The_Hun
10-24-2008, 12:40
Тука за метъла съм съгласен, има някои много извратени неща, но останалото...
Основната причина, поради която никога няма да влеза в чалготека, е защото съм загрижен за душевното си здраве!

krem4et0
10-24-2008, 14:09
По същата причина мен не можеш да ме видиш на хаус или техно парти :-)

Alderis
10-24-2008, 15:27
има някой мн смислени текстове на чалга изпълнители

Нещо не се сещам за такъв...

менсън или там някои подобен

Видя ли ся к'о стана...Менсън не е метъл, а е алтернатив, който както 90% от всеки стил на тая планета води началото си от рок-а...дай да не задълбаваме в тая посока, щото и ваще знания по темата са малко, а и аз лесно ще оборя всеки ваш аргумент и ептен ще оспамим темата...да кажем че всеки има собствен стил музика и не разбира стиловете на останалите...

По същата причина мен не можеш да ме видиш на хаус или техно парти :-)

Е нали много обичаше твойто момче...ако тои те помоли ко праим?? :D 8-)

krem4et0
10-24-2008, 16:23
О, той не ги понася също. Щом в "Карлуш"(абсолютна метълска дупка) съм ходила с него и то не е път, значи го обичам достатъчно. Ще отида много ясно, ако искам тази вечер да сме двамата. Общо взето във всяка дупка бих се навряла щом съм с него. Мога така да се абстрахирам от музика, пространство, обстановка....само да не мирише гадно, че съм много чувствителна по въпроса.

nicolepcd
10-24-2008, 16:27
Пфф... кво значение има музиката? Баси, като почннете да се пренасяте... :?

ChoCohoLiC
10-24-2008, 16:41
Има разлика от чалга и мазни кючеци :) АЗ СЛУШАМ ЧАЛГА и не ме е срам от тва..има една песен дето се пее "..знам че ги мразиш,толкова ги мразиш,че знаеш песните им до една!" Не е унизително да слушаш чалга,айде седни и пии спосойно една ракия на ония железарии дето се едно си хванал електрожена и се опитваш да нарешеш "Титаник" за вторични суровини :razz: :razz: :razz:

Chawder
10-24-2008, 17:12
Би трябвало да си търсиш човек от твоята категория..а не под нея..и след като мнението ти за чалгата е такова, не е нормално да бъдеш заинтересован, освен физически, от същество, слушащо чалга..а за физическото, man, навсякъде другаде може да се намери каквото и да е друго същество по-умно от чалгаджия(::
И в тази насока: не, не бих влязла, няма кого да търся там! :)

Bee*
10-24-2008, 18:13

Е нали не слушаш чалга?!
Как тогава знаеш текста на всяка чалга песен!?!?

Attila_The_Hun
10-24-2008, 18:47

Е нали не слушаш чалга?!
Ще не ще, ще знае некои текстове, защото е бил неволна жертва на чалгата. Вървиш си по улицата, и некой засилил чалгата от колата. Искаш да спиш и съседите ти - селяни правят купон, и съответно чалгата до дупка. Идеш на механа да слушаш народна музика, ония надупят чалгата. Е ТЕ ТОВА Е ПРОСТАЩИНАТА В БЪЛГАРИЯ!

Bee*
10-24-2008, 18:52

Е нали не слушаш чалга?!
Ще не ще, ще знае некои текстове, защото е бил неволна жертва на чалгата. Вървиш си по улицата, и некой засилил чалгата от колата. Искаш да спиш и съседите ти - селяни правят купон, и съответно чалгата до дупка. Идеш на механа да слушаш народна музика, ония надупят чалгата. Е ТЕ ТОВА Е ПРОСТАЩИНАТА В БЪЛГАРИЯ!

Преди да го отговаряш на нещо го прочети!!
ТО е ясно,че всеки е чувал поне 1 чалга песен,но той говори,че от ВСИЧКИ няма нито една стойностна!

hottie
10-24-2008, 19:16

Е нали не слушаш чалга?!

Еее и аз да съм съгласна с Attila :grin:

Armani_P
10-24-2008, 19:20
Всички сме по малко чалгари стига ми се правихте на светци ... чалгата събира хората,виждал съм как метъли,рапъри,емота танцуват на чалга - така че - удряй гюбека и се весели,за това е живота! :grin:

NeverTheSame
10-24-2008, 19:25
Всички сме по малко чалгари стига ми се правихте на светци ... чалгата събира хората,виждал съм как метъли,рапъри,емота танцуват на чалга - така че - удряй гюбека и се весели,за това е живота! :grin:

напълно съм съгласна...най-яките купони стават с чалга..независимо каква муцзика слушаш.
и да,аз бих влязла..не само заради свалка или любим,но и просто да си изкарам супер.

nicolepcd
10-24-2008, 19:27
Те тва е изказване! 8-) Никой не слушал, амаа... тва си е българската музика и искате или не ще ви се налага да я слушате ;) Не знам защо вече се разделихте на чалгари, метъли, рапъри и т.н... :? Обаче най са ми забавни тия, дет като чуят чалга и почнат да се пренасят, да си запушват ушите... да приказват как щели да повърнат... но иначе знаят перфенктно кой я пее песента :lol: Еххх...

DiTeraNNo
10-24-2008, 19:48
Как няма да знаем бе, нали постоянно ни заливате отвсякъде....та не ми разправяйте глупости "всеки да си слушал каквото иска"....как, като отвсякъде се лее текст тип "напипай го™". При останалите стилове музика и да го има това натрапване - далеч по-малко е.

anonymous485803
10-24-2008, 19:55
Много си издухан мойто момче.Бягай на село да пасеш козичките като не ти отърва чалгата.Това е новата музика,няма да намериш заведение или дискотека в което да не пускат чалга.И на мене отначало не ми допадаше,но след това и свикнах.Няма музика която да докосва по-добре душата ти (говоря за поп-фолк баладите).Ако за тебе това е унижение знай че си супер задръстено копеле и такова ще си останеш.
Който не харесва чалга е издухан и да ходи да си слуша разните там трансове,метъли и габа.Точка.

http://philosophy.log.bg/article.php?type=&page=1&article_id=12449
Дано да има повече хора като тебе :grin: :D

Nam3less3
10-24-2008, 20:45
Проклети позьори, лицемери, голяма интелигенция сте, че да не ходите по чалга клубове както селяните правели. Хората отиват там с компания да пийнат, да се забавляват, да потанцуват, да не говорим че мелодията е чудесна за танци, и че текстовете са именно за купони, и за отношението между мъжа и жената. Къде на маса без чалгийца?
През оная работа ми е колко високо-интелигетни и смислени са текстовете, нито ми пука дали изпълнителки са прости силиконки или са като марая кери. Чалгате е музика за забавление, в нея е духа на купона. Не става за избиване на комплекси, както някой от останалите стилове.
Това е болестно състояние, веднъж да идеш на чалга клуб и после да ревеш че не понасяш музиката, или да наричат останалите тъпаци, че ходели там.
Абсолютно съм забелязал, че поне 80% от хората, които не слушат чалга, или не се вписват в компанийте, или са комплексирани, а останалите 20% може да не им допада музиката, но поне не реват и не се правят на интелигенция, като псуват чалгарите.

Attila_The_Hun
10-24-2008, 21:26

Е нали не слушаш чалга?!

Еее и аз да съм съгласна с Attila :grin:

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Е ще дойдеш ти на мойто мнение. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Attila_The_Hun
10-24-2008, 21:33
Проклети позьори, лицемери, голяма интелигенция сте, че да не ходите по чалга клубове както селяните правели. Хората отиват там с компания да пийнат, да се забавляват, да потанцуват, да не говорим че мелодията е чудесна за танци, и че текстовете са именно за купони, и за отношението между мъжа и жената. Къде на маса без чалгийца?
През оная работа ми е колко високо-интелигетни и смислени са текстовете, нито ми пука дали изпълнителки са прости силиконки или са като марая кери. Чалгате е музика за забавление, в нея е духа на купона. Не става за избиване на комплекси, както някой от останалите стилове.
Това е болестно състояние, веднъж да идеш на чалга клуб и после да ревеш че не понасяш музиката, или да наричат останалите тъпаци, че ходели там.
Абсолютно съм забелязал, че поне 80% от хората, които не слушат чалга, или не се вписват в компанийте, или са комплексирани, а останалите 20% може да не им допада музиката, но поне не реват и не се правят на интелигенция, като псуват чалгарите.

Добре господин некомплексиран чалга-интелигенте! Ако искаш мога да ти викна трима професора по музика, двама теоретици и един композитор, да ти направят анализ на няколко чалга парчета и да им направят естетическа оценка. Предварително знам какъв ще е крайния резултат - чалгата не струва. Елементарна хармония, никакви динамични нюанси, елементарна структура и често малоумен текст. Нищо стойностно.

Rofl4e
10-24-2008, 21:34
Аттила виж ся.. и аз мразя песни от рода на бял мерцедес или радка пиратка които съм сиг че абсолютно всички във форума сме ги слушали поне по 13767346 пъти и им знаем текстовите, аз мога да ти дам пример за една песен на софи маринова и устата буря малко е стара но тази песен има мн як текст..! 8)

NeJnO_UhAniE
10-24-2008, 21:46
Спомням си как последния 8-ми декември с колегите го ударихме на нощен живот. Като по чудо се събрахме всички в един ресторант, но после 70% от тях отидоха на чалга заведения, другите се прибраха, а аз и друг колега, понеже имаме по-странни музикални вкусове отидохме на Псай транс парти /музика с която съм закърмен и продължавам да слушам до днес/ и се изкефихме много яко. Хайде споделете мнение.

az slu6am 4alga.tq ne e unijenie ZA MEN !!! no bih se ynijila zaradi lubim,nali vse pak 6te go obi4am,a lubovta iziskva kompromisi :-)

iPurple
10-24-2008, 21:47
мдам..

Alderis
10-24-2008, 23:56

Е нали не слушаш чалга?!
Гледай ся Bee*...за да не харесваш нещо трябва да го познаваш. Да речем...най-много се смея на скинари, които като ги питаш кой е Гьобелс и те те гледат тъпо...видиш ли видели те че имало некъв на име Хитлер, който мразел некви хора и решили и те да ги мразят,но защо всъщност са против тези хора и те не знаят. С две думи видяла жабата че подковават коня и тя си вдигнала крака...Та идеята е следната...на тоя свят има няколко неща които не харесвам. Две от тях обаче са чалгата и религията. От тоя форум (целия) едва ли има някой който да е прочел повече религиозна литература от мен, както и да е изслушал по-тъпи чалга от мен, т.е. когато казвам, че не я харесвам и не я слушам аз наистина имам в предвит точно това. Колкото до другите стилове, аз ги уважавам, поради причина че не ги разбирам, т.е. аз не разбирам стила наречен рап, хаус и т.н. нито съм чел нещо за тези стилове, нито мога да кажа нещо компетентно за тях (само ще вметна, че въпреки че слушам хард рок, бях на концерта на Снооп Дог, най-добрият в този стил музика според мен), но да ми се издигат в култ личности, като слави трифонов, камелия и азис в култ....хора, хиляди пъти по-прости от мен...съжалявам, но това не мога да приема.

Къде на маса без чалгийца? Чалгата е музика за забавление, в нея е духа на купона.
Това баш е най-голямата заблуда....

Абсолютно съм забелязал, че поне 80% от хората, които не слушат чалга, или не се вписват в компанийте, или са комплексирани,
Извинявай, не искам да те обидя, но по-тъпо изказване не съм чел през живота си...като е толкоз значима чалгата...само едно парче на 20 години искам да ми дадеш?? Няма, а?? Е как ще има, като "Тигре Тигре" беше преди 14 г.?? Само ми посочи чалга концерта събрал 1 милион души...за 10 години сумарно събрани, всички чалга концерти, няма да съберат толкова хора на куп, колкото е събрал рока с 1 концерт!!!

устата
А па тоя олигофрен, некой толкова го е излъгал че прави музика, че не знам, как не го е срам да се показва пред хората...

krem4et0
10-25-2008, 06:16
Абе щом преди години концерт на Лепа Брена е събрал 20 000, а е бил в Свищов.....град с население тогава без студентите около 25 000.....И аз съм била (на 5 и си спомням само как дойде с хеликоптер). Концертът й в София най-посещаваният музикален форум в историята на българската концертна дейност - над 100 000 души(източник Уикипедия).
И да не забравяме ограниченият мащаб на разпространение на чалгата. Как в страна с население няма и 8 милиона, очакваш 1 милион на който и да е концерт?
Иначе мисля, че нашите певци имат много да стигат колегите си в Сърбия. Там нещата (без клиповете, които са отврат) са доста по-добре. Най-вче, че това е поп музиката в тази страна. А нашата поп-музика от къде чарпи идеи? Определено не е самородна и уникална....

Nam3less3
10-25-2008, 10:38
Каквато и да е чалгата, е най-слушата по купони и дискотеки, в колата, на маса и т.н., и на хората най им харесва за тия цели.
Трябва да се съобразяваме с интересите на мнозинството.
Чалгата е музика за купони и забавления, тя няма за цел да показва високо-интелигенти текстове за размисъл.
Чалгари са тия, не които знаят всички изпълнителки, а които обичат да ходят с компания да пийнат, да се забавляват, и да потанцуват с мацки в поп-фолк клуба. Тия, дето са против това, явно са някви комплексирани асоциални, или високо-интелигентни зубъри.
А веднъж на една кръчма едни метъли се напиха и запяха "две, три, четири..."...

Attila_The_Hun
10-25-2008, 13:18
Каквато и да е чалгата, е най-слушата по купони и дискотеки, в колата, на маса и т.н., и на хората най им харесва за тия цели.
Чалгата е музика за купони и забавления, тя няма за цел да показва високо-интелигенти текстове за размисъл.
Чалгари са тия, не които знаят всички изпълнителки, а които обичат да ходят с компания да пийнат, да се забавляват, и да потанцуват с мацки в поп-фолк клуба. Тия, дето са против това, явно са някви комплексирани асоциални, или високо-интелигентни зубъри.
Еми ще ти кажа нещо много просто - какъвто ти е акъла такава музика избираш. Интелектуалците не слушат чалга. Защо? Предразсъдъци? Няма такова нещо. Просто не им отговаря на мисленето и на разбирането за света. А поклонението пред масовата култура винаги води до морална деградация...

Nam3less3
10-25-2008, 13:21
Еми ще ти кажа нещо много просто - какъвто ти е акъла такава музика избираш. Интелектуалците не слушат чалга. Защо? Предразсъдъци? Няма такова нещо. Просто не им отговаря на мисленето и на разбирането за света. А поклонението пред масовата култура винаги води до морална деградация...Чалгата няма за цел да отговаря на разбирането на света и т.н.
Интелектуалците на ходят по дискотеки и купони.
Чалгата отговаря на мисленето по време на забавления.
Чалгата е музиката на купона и жените, който е млад и ходи по дискотеки и купони я слуша с удоволствие.

scoobydors
10-25-2008, 13:29
Колкото и любим да ми е този човек, няма да вляза. Там е бахти бардака на всички курви и мангали :lol: Къв ташак ще диря аз при тея изчадия :D
+ тая противна музика... Неееее !!! :D

Attila_The_Hun
10-25-2008, 13:31
Не знам, но аз не мога да се забавлявам на тази музика, тя създава напрежение, а вие си въобразявате, че разпускате. О, БОЖЕ! Това е музиката на масовата култура. Тя никога не може да бъде смислена. То не знам дали въобще може да се нарече музика, то няма никаква музикална стойност... Ами добре щом сте си втълпили, че ви харесва, друсайте си се. Единствената причина за това е, че не разбирате другите музикални стилове. Колкото по-елементарен е даден стил, толкова на повече хора се харесва, защото не изисква мисленето и сетивата за да бъде дълбоко осъзнат. Колкото е по-сложна музиката, толкова по-трудна за разбиране е, но толкова по-голямо удоволствие и душевна хармония предизвиква за тези, които имат сетивата да я възприемат...

hottie
10-25-2008, 14:13
Не знам, но аз не мога да се забавлявам на тази музика, тя създава напрежение, а вие си въобразявате, че разпускате. О, БОЖЕ! Това е музиката на масовата култура. Тя никога не може да бъде смислена. То не знам дали въобще може да се нарече музика, то няма никаква музикална стойност... Ами добре щом сте си втълпили, че ви харесва, друсайте си се. Единствената причина за това е, че не разбирате другите музикални стилове. Колкото по-елементарен е даден стил, толкова на повече хора се харесва, защото не изисква мисленето и сетивата за да бъде дълбоко осъзнат. Колкото е по-сложна музиката, толкова по-трудна за разбиране е, но толкова по-голямо удоволствие и душевна хармония предизвиква за тези, които имат сетивата да я възприемат...

Имаше едно проучване. Беше направен профила на хората от Б-я, които слуват чалга.
Аз съм си го изрязала и цитирам :

Анкетата е направена с извадка от 15 000 човека от цялата страна, като възрастта е между 18 и 70г. Половината са мъже, другата половина жени.

Резултатите показат,че :
--> 75% от хората, които слушат този тип музика не знаят английски.
--> 68% не са излизали извън България.
--> цели 75% не знаят от обща култура нищо за Моцарт, за Queen и пр.
--> На въпроса "кой е Бетовен/Бетховен?" 78 % от анкетираните отговарят "куче"
--> Средният месечен доход на анкетираните е 380лв
--> 93% от жените искат да си поставят силикон !!!!!!!!!!
--> 58% от мъжете искат да имат отношения с поп фолк дива.

И не ме нападайте не го измислям аз :)

Armani_P
10-25-2008, 14:34

ОЛЕЛЕ ! Какво е лошото на това ?
-- Силиконът не само дава самочувствие,но пък и останалите повече забелязват жената...
-- Всеки мъж иска да има отношения с хубава жена ...

Nam3less3
10-25-2008, 14:37
Пълни глупости. Аз познавам много умни хора, които обичат да ходят на чалга дискотека.

SuNsEt
10-25-2008, 14:49
Не...Ако трябва да ходя с някой от семейството,ще им кажа,че не ми се ходи.Да измислят нещо друго или просто ще пропусна...Ако е гадже-харесвам пънкари,метъли...скинове.Пр� �сто няма и дума да стане за чалга заведение. :-D

hottie
10-25-2008, 15:16
Пълни глупости. Аз познавам много умни хора, които обичат да ходят на чалга дискотека.

Някъде да пише 100%?????

DiTeraNNo
10-25-2008, 15:18

:razz:

Мисля че това слага край на всякакви спорове по темата доколко е полезна чалгата за интелектуалното развитие 8)

Nam3less3
10-25-2008, 15:50

Мисля че това слага край на всякакви спорове по темата доколко е полезна чалгата за интелектуалното развитие 8)Няма значение дали е полезна. Ако си непокварен от музиката, може да я слушаш.

darla
10-25-2008, 15:55

ОЛЕЛЕ ! Какво е лошото на това ?
-- Силиконът не само дава самочувствие,но пък и останалите повече забелязват жената...
-- Всеки мъж иска да има отношения с хубава жена ...
Da,de,nali za tova govorim.Sus silikon edna jena biva zabelqzvana pove4e kato seksualen obekt,a ne kato JENA S KA4ESTVA!
Muja iska da ima ne kakvi da e po-specialno otno6eniq sus folk diva,a 4isto seksualni otno6eniq.nali tova vtulp[qva 4algata u mladite hora-SEXA prodava!Ta koe e dobroto v tova?jenata sama da se oprili4ava kato kurva,a muja da ne iska ka4estvena jena,a kurva.
Izkazvam mnenie,nqmam ni6to protiv silikona!

Bee*
10-25-2008, 16:29
Имаше едно проучване. Беше направен профила на хората от Б-я, които слуват чалга.

Анкетата е направена с извадка от 15 000 човека от цялата страна, като възрастта е между 18 и 70г. Половината са мъже, другата половина жени.

Резултатите показат,че :

1.Езика ли е важен или това да ти харесва дадена песен?
2.И??Това нещо за товята култура ли е,ти сам ли си го избираш???
5.Хората не са виновни,че получават по толкова пари,не всички може да са богаташи,нали??
6.Ми и аз искам.Кво лошо има да имаш големи цици??Не може ли да не слушам чалга и да искам големи цици?
Ако фолкпевиците бяха сакати,кьорави и космати щеше да ме учуди,кое му е ненормалното на тва един мъж да иска хубава жена?

nali tova vtulp[qva 4algata u mladite hora-SEXA prodava!

Хахахаа ама това само чалгата го втълпява?ХАхахахаха
не,не,не не го срещаме постоянно по реклами,в списания...
ХАХАХХА ЗА СИЧКО ВИ Е ВИНОВНА ЧАЛГАТА
сигурно и тя ви е виновна,че сте си купили гадна лютеница??

darla
10-25-2008, 16:45
^a po vestnicite i spisaniqta koi sa???nali pak folk divite blestqt ot vsqka stranica???v koeto nqma ni6to lo6o-da sa hubavi jeni,ama da ne sa praveni po kalup!

nicolepcd
10-25-2008, 17:45
Оффффффф... безсмислен спор се води тука. Хората си слушат чалга и си им харесва. Нито някакви анкети, нито нищо няма да ги накара да спрат. Егати, бъдете малко по-толерантни :? Като си чалгар... дай да се самоубиеш, а? :-o А съм сигурна, че половината от тези, които не биха в НИКАКЪВ случай слушали чалга просто пишат така, за да не им се нахвърли половината форум... :x Това си е музика... с текс, мелодия... Ако направим сравнение с американската музика... всичкото това, дето го дават по Сити и Дъ войс... и ако сравним текстовете и клиповете... голяма разлика няма да намерим :? Но защо трябва да се хвърляте на вашето, на родното... Ебаси, вие като само плювате българското, не очаквайте България да не ви оплюва... :? Не слушам българска чалга, но когато съм в такава компания слушам и не ми пука :? Всичко мога да слушам, всяка песен си я свързвам с нещо, независиомо дали е чалга или не...
Ма като почнете да ми философствате тукаа... :? А относно анкетата - ми че то си зависи от годината, в която е направена... през 2000 всички само чалга слушаха, и си има песни, които всеки иска или не - знае. Такива бяха времената, че само това се слушаше. Но изведнъж на някой велик ум му хрумна, че чалгата била срамна... бла-бла... :-o Вярно е, че половината чалга звезди са леко курвички, но пък това си им е работата... Факт е, че им знаете имената и някоя и друга песен...
Само не ми се карайте, казвам каквото мисля...

Bee*
10-25-2008, 17:50
^a po vestnicite i spisaniqta koi sa???nali pak folk divite blestqt ot vsqka stranica???v koeto nqma ni6to lo6o-da sa hubavi jeni,ama da ne sa praveni po kalup!
Оф,да,ве само па те са в тия списания
В рекламата на водка флирт къде видя фолкпевици(примерно..) ?
тя не внушава ли,че секса продава?

darla
10-25-2008, 18:00
ne kazah,4e SAMO te sa tam,a 4e OSNOVNO te sa tam!Razlika pravi6 li?!?!?!A kvo 6te kaje6 za Mara otvara4kata,za reklamata na Pe6terska s ovcata Preslava i tem podobni prostotii?!?!??!

hottie
10-25-2008, 19:14
[quote=the_hottie]Имаше едно проучване. Беше направен профила на хората от Б-я, които слуват чалга.

Резултатите показат,че :

1.Езика ли е важен или това да ти харесва дадена песен? - Не търсиш смисъла на и значението на въпроса. Това показва, че чалгата е по лесна и проста за слушане, тъй като й е разбираем текста!
2.И??Това нещо за товята култура ли е,ти сам ли си го избираш??? Смисъла е , че хората не знаят какво се крие извън света на чалгата
5.Хората не са виновни,че получават по толкова пари,не всички може да са богаташи,нали?? - Не но е показателно за социалния статус6.Ми и аз искам.Кво лошо има да имаш големи цици??Не може ли да не слушам чалга и да искам големи цици? от влиянието на чалгата е и от там идват комплексите за идеализирана жена
Ако фолкпевиците бяха сакати,кьорави и космати щеше да ме учуди,кое му е ненормалното на тва един мъж да иска хубава жена?

ChoCohoLiC
10-25-2008, 19:35
Продължавам да не разбирам кво против чалгата имате :?

Bee*
10-25-2008, 19:53
1.Езика ли е важен или това да ти харесва дадена песен? - Не търсиш смисъла на и значението на въпроса. Това показва, че чалгата е по лесна и проста за слушане, тъй като й е разбираем текста!

2.И??Това нещо за товята култура ли е,ти сам ли си го избираш??? Смисъла е , че хората не знаят какво се крие извън света на чалгата
Да,ок,аз понеже не съм излизала извън България никога не съм чувала чужда музика :razz: Тук не можеш да я слушаш явно..забранено е
5.Хората не са виновни,че получават по толкова пари,не всички може да са богаташи,нали?? - Не но е показателно за социалния статус
И?Бюджета може да ти е 100000 на месец и пак да си слушаш чалга...Тоа до пари ли е хахахаа
6.Ми и аз искам.Кво лошо има да имаш големи цици??Не може ли да не слушам чалга и да искам големи цици? от влиянието на чалгата е и от там идват комплексите за идеализирана жена
От никъде другаде не идват?
Никъде другаде не се показват цици или пък хубави жени?
В другите страни всички жени по телевизията са с пуловери и бради?

Bee*
10-25-2008, 19:57
ne kazah,4e SAMO te sa tam,a 4e OSNOVNO te sa tam!Razlika pravi6 li?!?!?!A kvo 6te kaje6 za Mara otvara4kata,za reklamata na Pe6terska s ovcata Preslava i tem podobni prostotii?!?!??!
те такива реклами правят,щото има хляб в тях
А Преслава,ако беше овца нямаше да стигне до тук
не я защитавам,не съм няква върла члага фенка,но както и да е..

ChoCohoLiC
10-25-2008, 20:03
И Преслава е на Карнобатска, а Галена и Емилия са на Пещерска :)

mihichkaaa
10-25-2008, 20:03
Да,по простата причина че и аз слушам :D

chokolate_girl
10-25-2008, 20:06
ако на това му викаш унижение ,незнам за къде си тръгнал...в живота има мн по-трудни и сложни неща от колкото някаква си музика и предпочитаяния.Все пак чалгата не яде хора,аз също не съм чалга фенка,ама като дойде например Преслава да пее в някой гррад всички ходите да я слушате и гледате,а твърдите че не сте чалгари..айде...айде...всеки малко или мн слуша дадени парчета няма кво да се правиите на ''различни''

hottie
10-25-2008, 20:07

Да,ок,аз понеже не съм излизала извън България никога не съм чувала чужда музика :razz: Тук не можеш да я слушаш явно..забранено е
5.Хората не са виновни,че получават по толкова пари,не всички може да са богаташи,нали?? - Не но е показателно за социалния статус
И?Бюджета може да ти е 100000 на месец и пак да си слушаш чалга...Тоа до пари ли е хахахаа
6.Ми и аз искам.Кво лошо има да имаш големи цици??Не може ли да не слушам чалга и да искам големи цици? от влиянието на чалгата е и от там идват комплексите за идеализирана жена
От никъде другаде не идват?
Никъде другаде не се показват цици или пък хубави жени?
В другите страни всички жени по телевизията са с пуловери и бради? Да - но там не се натрапва образа на големи цици и разголени тела. Тук само се сблъскваш с гнусни реклами на Галена по цици и дупка в областта на ..... не знам си коя друга пак гола, някакви такива супер просташки снимки и клипове. И то децата ги виждат.

Attila_The_Hun
10-25-2008, 21:20
Другарко върла защитнице на чалгата, ти слушала ли си някога нещо друго? Бийтълс, Елвис? Някой бранденбургски концерт на Бах? Симфония на Бетовен, опера на Моцарт, балет на Чайковски, опера на Верди или Пучини? Какво познаваш ти от музиката на цивилизацията? По тия теми не спорете с мене, това ми е специалността, с това един ден ако е рекъл Бог ще си искарвам прехраната... :-o

Bee*
10-25-2008, 22:25
Другарко върла защитнице на чалгата, ти слушала ли си някога нещо друго? Бийтълс, Елвис? Някой бранденбургски концерт на Бах? Симфония на Бетовен, опера на Моцарт, балет на Чайковски, опера на Верди или Пучини? Какво познаваш ти от музиката на цивилизацията? По тия теми не спорете с мене, това ми е специалността, с това един ден ако е рекъл Бог ще си искарвам прехраната... :-o

И да съм слушала-кво?
Не ме кефат тия стилове,не ги слушам
за всеки 'хубава музика' е различно
няма някви определени норми за 'хубаво'' в музиката,
всеки си го изгражда сам за себе си
ти не можеш да ми наалагаш твоите предпочитания
щом искаш си ги слушай

Attila_The_Hun
10-25-2008, 22:40

И да съм слушала-кво?
щом искаш си ги слушай
ХАХАХА... Нищо не ти налагам, просто питам, защото съм сигурен, че тия имена дето ти ги изредих въобще не си ги чувала даже... Всеки избира каква музика да слуша, но разбира се за да избере, трябва първо да познава тази музика. При повечето в България е така, че познават чалгата и почти нищо друго и са поставени пред тежката дилема: "чалга или чалга". В тоя случай какво да избере човек?

Bee*
10-25-2008, 22:48
Къде написах,че слушам чалга????
а тея имена съм ги чувала,разбира се
просто ме дразни това,че от година някъде сичко живо се обърна срещу чалгата,а преди тва сички само тва слушаха или айде едно 95 процента

krem4et0
10-26-2008, 07:51
Е, не съм ходила в чужбина. Ама и майка ми до 53годишна възраст не беше, а не слуша чалга. И да, нетният ми доход е под 380 лв, но бруто е повече......всъщност за нетен или брутен доход става дума? Иначе на другите критерии за чалга-фен не отговарям. Бетовен и Моцарт съм слушала доста. За Queen-знам кои са и съм ги слушала не еднократно. Като цяло ходя повече на поп-джаз-рок концерти, защото такива се организират тук. Реално съм ходила на 5-6 чалга концерта и на поне 10 пъти повече от друг тип. Знам английски и определено не искам да си слагам силикон....

darla
10-26-2008, 07:55

И да съм слушала-кво?
щом искаш си ги слушай

"hubava" muzika nqma,ima KA4ESTVENA, CENNA i ostava6ta zavinagi v istoriqta muzika
a do tozi,koito me popravi za tova koq ovca v kq reklama u4astva-PROSTETE NEVEJESTVOTO na "ne"-PROSVETENITE!!!

gabinka_
10-26-2008, 08:05
не се превземайте чак толкова :smt040

krem4et0
10-26-2008, 08:07
Ок може да не е качествена. То да висиш пред компютъра също не е полезно, ама го правим всички, защото се забавляваме. И щом на мен нещо ми допада, значи за МЕН е хубаво. Хубаво и лошо са субективни понятия и като такива всеки ги дефинира за себе си. Може рокът да е 100 пъти по-хубав за теб, но на мен няма как да ми хареса, защото по моите критерии не е хубава музика. Но да речем аз го слушам от уважение към мъжа си, защото той го харесва и в определен момент иска да го слуша. Трябва да направя компромис. Но това не значи че ми харесва, просто търпя.

pandelka
10-26-2008, 08:25
Да бих влязла ..и не мисля че ще се унижавам... колкото и да не ми е на сърце чалгата все пак България я знаят с тея надути силиконки!

hottie
10-26-2008, 08:43
Е, не съм ходила в чужбина. Ама и майка ми до 53годишна възраст не беше, а не слуша чалга. И да, нетният ми доход е под 380 лв, но бруто е повече......всъщност за нетен или брутен доход става дума? Иначе на другите критерии за чалга-фен не отговарям. Бетовен и Моцарт съм слушала доста. За Queen-знам кои са и съм ги слушала не еднократно. Като цяло ходя повече на поп-джаз-рок концерти, защото такива се организират тук. Реално съм ходила на 5-6 чалга концерта и на поне 10 пъти повече от друг тип. Знам английски и определено не искам да си слагам силикон....

Пак повтарям,че никъге не шише 100%. Знам много добре, че има изключения :) Нали това ми е професията.

krem4et0
10-26-2008, 11:14
Аз на тия статистики и социологически изследвания хич не вярвам. как може 97% от българите да харесват химна, като сума ти народ иска да се връща за химн "Шуми Марица"....Питали 1000 човека, ама от София, нали?

hottie
10-26-2008, 11:49
Аз на тия статистики и социологически изследвания хич не вярвам. как може 97% от българите да харесват химна, като сума ти народ иска да се връща за химн "Шуми Марица"....Питали 1000 човека, ама от София, нали?

Има много фалшиви и некачествени агенции. Ако е извадката е от 1000 човека резултата е грешен! Верно ли 1000 човека са питали?И само от София? :shock: некадърници :booooomb:

Attila_The_Hun
10-26-2008, 13:02
Казах каквото имам да казвам по темата. Опитах се да ви обясня на разбираем език какво представлява музиката и чалгата и какво влияние може да има върху съзнанието. Който разбрал, разбрал... :-o

olii
10-26-2008, 13:06
Моят приятел не слуша чалга, но зареди мен се УНИЖАВА да влиза в такива заведения.

krem4et0
10-26-2008, 18:26
the_hottie-сред 1000 човека се провежда проучването в играта "Всичко по 10". Но не знам дали са от София......Ед0ва ли обаче има някой от населено място пъд 10 000 души.

hottie
10-26-2008, 18:55
Те тия игрички са несериозни :)

Wrathchild
10-26-2008, 20:20
Като чуя твърдението, че 'на маса за къде без чалга', рак ме хваща.
Ами те в чужбина миличките, там по САЩ и Западна Европа, ами че те май никакви купони и забавления си нямат като си нямат чалгийка да си сръбнат ракийката с нея... :-o

Naughty_
10-26-2008, 20:43
аз чак сега разбирам,че е унижение да влезнеш в чалга клуб :shock: ужас , колко съм изостанала :lol:
само дето чалгата преди 10 години няма нищо общо с поп-фолка сега, които даже 60% от него клони към поп... ама всеки с предрасъсъците си.... 8-)

Ino
10-26-2008, 20:49
не,не бих.
аз съм човек със самоуважение

hottie
10-27-2008, 05:56
Аз мисля, че тази тема е безмислена :D

voodoodoll1
10-27-2008, 07:19
За любим човек-да
За проста свалка-не 8-)

krem4et0
10-27-2008, 13:05
Всъщност ако мъжът свири на китара и пеем БГ рок или пък си правим караоке се забавлявам и без чалга. Но просто не мога да го изтанцувам. Все ми иде постъпателното движение в ханша :D

eXciTeD
10-27-2008, 13:26
Охо, и питаш... ;d не ми и трябва любим човек че да вляза :grin: :-)

hgfh
10-27-2008, 14:44
е що пък да не вляза ?
8-) даже ще бъде инересно

woshata
10-27-2008, 14:45
не..ма веднъж с бившия влязохме в планета клуб да си търсиме супа :lol: :razz: :razz: 8-) набързо след тва излязохме :D

Naughty_
10-27-2008, 19:15

Kisses_P
10-27-2008, 20:11
Заради любим човек отивам където поиска.Заради обект на свалки според зависи.По-вероятно не

_FaShIoN_
10-30-2008, 10:43
Много се дразня е така някой като почне да обижда определен стил музиак и хората които я слушат.... :-x хора,разберете всеки има право на свой личен избор...хубаво не ви харесва тая музика,за кфо трябва да обиждате????И кфо за един човек съдите по тфа кфа музика слуша ли????Осъзнайте се малко...престанете се правите на интерестни... :-x
А по темата..зависи какво и колко значи този човек за мен... :)

Punisherrr
10-30-2008, 13:06
Ха,че аз първо не бих била с някой,който посещава чалга сбирки 8-) така че няма да ми се налага да влизам :-D

trayana
10-30-2008, 14:05

+1

crazygirl13
10-30-2008, 16:34
Не :booooomb:

keep_smiling
10-30-2008, 16:35

+1

+1
Жалко е, че хората дори и в един форум не могат да се отпуснат и да бъдат себе си, а се нагласят според това как ще се харесат на останалите... какво остава за реалния живот...
По темата: Стила на музика или на обличане не прави хората хора, а още по- малко ги разделя на "добри" и "лоши", "приятели" и "неприятели"! Бих влязла, макар че вярвай ми не знам името на нито една чалга песен! Не ме и интересува...

Beyonce
11-01-2008, 21:07
Abe q stiga!!!! kakvo 6te pravi tam liubimiq mi 4ovek??? 8)

leoparda93sl
11-01-2008, 21:12
the fuck? :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

draki4ka
11-01-2008, 23:00
въпроса на анкетата не трябваше да бъде такъв според мене :
Бихте ли се унижили да влезете в заведение не по вашия стил и музика заради любим човек или обект на свалки? нешо такова защото сеедно въпроса е за всикчи които не слушат чалга :) аз лично бих ако мн харесвам даденич човек 8-)

sweet_maika
11-02-2008, 04:51
offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ffffffffffffffffffffffffff ......tq opredeleno nqmala da si haresa 4algadjiq :razz: i kvo idva mom4e pri teb zapoznavate se i purviq ti vapros e TI SLU6A6 LI 4ALGA AKO SLU6A6 DA ZNAE6 4E HI4 NE ME KEFI6 :razz: ctctctcttctctctctctct eiiiiiiiiiiiiiiiiiii mn smotani hora ima i plitki i praznoglavi kato teb i dokato e taka....vse 6te ste sami!po sashtata logika ti utre 6te kaje6 4e ne haresva6 i muje s obuvki sigurno trqbva da sa vinagi v kecove mn ste plitki be deca tova e mnenie,hobi, harakter koito vie ne mojete da izbirate v daden 4ovek-kakvo ozna4ava nqma da si haresam nikoga 4algadjiq na bas 4e to4no takav 6te ti se padne i 6te vlubi6 i 6te maaaa6 giubeci kato pobarkana zaradi nego :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

MP
11-02-2008, 07:23
По принцип не бих влязъл никога,но заради любим човек може и да се наложи :shock:

babity
11-02-2008, 08:34

Подкрепям напълно това изказване. Първо: не смятам, че харесването на който и да е вид музика може да бъде признак за ниска култура. И второ: не мисля, че ако харесвате различни видове музика това ще бъде непреодолим проблем на връзката. Точно пък музиката няма никакво отношение с любовта. Имала съм гадже, което си харесва метъл, аз лично предпочитам чалга (не основно, но я предпочитам пред някои видове метъл) и имахме хубава връзка, още повече, че музиката никога не е била повод да се скараме или пък ни е раздалечавала. Напротив, ако си достъчно търпелив и тактичен мисля, че може да е причина да ви сближи. Моето момче се чувстваше много приятно когато му задавах въпроси за музиката, която харесва или за другите му интереси, които не споделях.

Nam3less3
11-02-2008, 08:52
Честно казано, няма да тръгна с момиче, каквото и да е то, ако отказва да ходи по чалга клубове. Не понасям ограничеността и лицемерието. Няма такива неща като някой, дето да не понася даслуша чалга, всичко са комплекси, или анти-купонджийски настроения. Пък и всички приятели ходят в такива заведения.

folkmaniq
11-02-2008, 12:56
:booooomb: :-) :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :booooomb:

zaribena
11-02-2008, 14:33
Ама никога не бих се унижила така 8) Първо защото не бих си хванала чалгар и второ мразя чалга 8-)

Nam3less3
11-02-2008, 14:36
Ама никога не бих се унижила така 8) Първо защото не бих си хванала чалгар и второ мразя чалга 8-) Аз пък не бих се унижил да си хвана някоя като тебе, кой знае ква замаляла метълка/рапърка/скейтърка си :razz:

draki4ka
11-02-2008, 14:59
знаете ли какео според мене тея дето викат че не биха напраивили такова нещо са някфи егоисти 1 ако си обичка6 гаджето трябава да правиш компромиси винаги може да се раберете да не ходите на чалга заведение ами някаде друга КОМПРОМИС тфа държи връззката 50% :)

sweet_maika
11-03-2008, 07:35
bravo na vas-VIE I DVAMATA SLU6ATE HAUS togava se ojenete i ne izkazvaite mneniq na takiva temi nqkaksi ne se vpisvate-VIE I DVAMATA SLU6ATE HAUS :razz: kvo ni interesuva vie dvamata kakvo slu6ate vaprosa e sledniq bihte li vlqzli v 4alga zavedenie zaradi dajeto si daje i taka ne e no naro4no ne go napisah kakto e zadaden 6toto mn tapo e zadaden BIHTE LI SE UNIJILI??? :razz: kakvo ozna4ava bihte li se unijili tam ne se vliza sas svaleni ga6ti za da se uniji6 6to za pros vapros??? :-o HORA SLU6AITE SI KVOTO ISKATE..,A AKO SE NALOJI DA VLEZNETE NQKADE ZARADI LUBOVTA NA JIVOTA SI I 4OVEKA KOGOTO OBI4ATE AZ SMQTAM 4E ZARADI LUBIM 4OVEK AKO GO OBI4A6 ISTINSKI SE VLIZA I V ADA,kvi sa tiq mneniq plitki ot sorta i gospod da me moli nqma da vlqza,4e koq si ti plunko takava ta gospod da te moli???naprotiv i toi ti se smee 4e si tolkova plitka i ograni4ena :razz: :razz: :razz: ne moga da povqrvam 4e ima takiva maloumnici s takova samo4ustvie,NA VSI4KI KOITO OBI4AT VSQKAKVA MUZIKA MN CELUVKI!AZ SLU6AM VSI4KO!STARITE HORA SA KAZALI RAZLIKA OT EDNATA DO DR MUZIKA SA 2 4A6KI ALKOHOL!!!PITE SI PO MALKO I SE VESELETE NA VSQKADE!

vesinka91
11-03-2008, 12:24
Emi poprincip ne bih vlqzla no v dneshno vreme e trudno da izbqgash ot 4algata poneje tq se slusha na vsqkade no kato po4na ve4e da ne izdyrjam v zavedenieto shte si trygna :)

Nam3less3
11-03-2008, 12:28
В тая тема половината послъгват. Ама във форумите всеки е свестен, точен, интелигентен, и никой не си признава че ходи да се натиска в чалга клуба :-D

Punisherrr
11-03-2008, 12:32
В тая тема половината послъгват. Ама във форумите всеки е свестен, точен, интелигентен, и никой не си признава че ходи да се натиска в чалга клуба :-D

8-) ааами! те са толко безсрамммни,че не си праат труда даже да лъжат O:)

moonlady
11-03-2008, 16:16
естествено .. :grin:

Blo0dyBitch
11-03-2008, 18:02
такааам,тая тема бая е пораснала и като гледам всеки си пише тва дет си го знаее и не може да приеме факта,че не всички са като негооо
според мен,хората които казват,че не слушат чалга НАИСТИНА не слушат-кво толкоз странно има?!? Не може всички да я харесваме тая музика,не се правим на интересни,не се ограничаваме...
в голяма грешка сте.Накои просто не можем да си избухнем на чалга и тва е нормално-що вие не ходите на хардкор концерти и не правите пого или мош пит Много държа да видя Nam3less3 в подобна ситуация...нали не понася
ограничеността и лицемерието :razz: -нема издържи и 2 минути,въпрос на вкус...опитал си-не ти е харесало и тва е.Не съм съгласна и с
Няма такива неща като някой, дето да не понася даслуша чалга, всичко са комплекси, или анти-купонджийски настроения.може би най-глупавото и ограничено нещо написано в цялата тема :razz: айде да не говоря само в мойта си област,обаче познавам техно маниаци(подчертавам-НЕ позьори) и хора,които слушат поп и т.н,които също не харесват чалга...сега като се сетя на Ибиза какви за комплексари и анти-купонджии,чак мъчно ми става за тях
ае поне мислете преди да пишите

darla
11-03-2008, 18:54
Честно казано, няма да тръгна с момиче, каквото и да е то, ако отказва да ходи по чалга клубове. Не понасям ограничеността и лицемерието. Няма такива неща като някой, дето да не понася даслуша чалга, всичко са комплекси, или анти-купонджийски настроения. Пък и всички приятели ходят в такива заведения.

az ne razbrah oba4e za6to opredelq6 tezi,koito ne si padat po pop-folk kato "anti-kupondjii"?!?!Koi e ograni4eniq v slu4aq-moje bi te ne razbirat pod "kupon" i "dobre izkarana ve4er" da drusat kulki na 4aka-raka(ne ubijdam,davam primer)!

krem4et0
11-04-2008, 08:47
Не, не бих. Няма и вариант човекът да ми е любим или обект на свалки щом е чалгаджийка.

Да, бе да! То тия дето се заричат, най-големите чалга фенове ще си харесат.
А ако 1 ден детето ти слуша фолк? Няма да го обичаш ли?

Айде сега и мъжът ми слуша рок, ама си ме обича и съм му най-скъпият човек на света...Ако музиката ви е критерий, по който избирате любимите си същества.......много тесногръдо.
Аз лично много мразя джаз, но като искам да съм с мъжа, ходим на джаз-прояви. Човек трябва да прави компромис и да не се влияе от такива глупави ограничения при подбора на приятелите си, любимите, обкръжението. Да не говорим, че доста голяма част от обкръжаващата ни среда е "натрапена"-съученици, състуденти, колеги, съседи, роднини.........Дай да не общуваме с тях.

Alderis
11-04-2008, 09:00
А ако 1 ден детето ти слуша фолк?
Нема такъв шанс

Няма да го обичаш ли?
Ша го прибия с камъни пред блока.

Айде сега и мъжът ми слуша рок
Айде ся уточнихме се. Фактът че някой е слушал повече от веднъж nothing else matters не го прави рок фен!

darla
11-04-2008, 09:31
Не, не бих. Няма и вариант човекът да ми е любим или обект на свалки щом е чалгаджийка.

А ако 1 ден детето ти слуша фолк? Няма да го обичаш ли?

Айде сега и мъжът ми слуша рок, ама си ме обича и съм му най-скъпият човек на света...Ако музиката ви е критерий, по който избирате любимите си същества.......много тесногръдо.
Аз лично много мразя джаз, но като искам да съм с мъжа, ходим на джаз-прояви. Човек трябва да прави компромис и да не се влияе от такива глупави ограничения при подбора на приятелите си, любимите, обкръжението. Да не говорим, че доста голяма част от обкръжаващата ни среда е "натрапена"-съученици, състуденти, колеги, съседи, роднини.........Дай да не общуваме с тях.

ot tova,koeto kazva6 za muja si-4e slu6a rok i djaz ostavam s vpe4atlenie,4e e naistina inteligenten muj.pozdravleniq za koeto
a za tova dali deteto ti 6te slu6a pop-folk-vsi4ko se opredel ot semeinata sreda i pritelite mu.vuzpitanieto demek

Wrathchild
11-04-2008, 09:48
Честно казано, няма да тръгна с момиче, каквото и да е то, ако отказва да ходи по чалга клубове. Не понасям ограничеността и лицемерието. Няма такива неща като някой, дето да не понася даслуша чалга, всичко са комплекси, или анти-купонджийски настроения. Пък и всички приятели ходят в такива заведения.Остави ме да позная - падаш си по барбита, които само друсат кючеци. Къде видя комплекс в това човек да не слуша чалга? Много, ама наистина много държа да ми се отговори на този въпрос. Най-готините купони на които съм присъствала са били именно без чалга. Кое му е анти-купонджииското? Значи не може на един купон да се пусне диско, техно, денс...? Пак казвам, милите западняци, нямат си чалгичка и си нямат и купони...

darla
11-04-2008, 09:57
^da,be,jjivi da gi opla4e6! :D

Nam3less3
11-04-2008, 11:07
Честно казано, няма да тръгна с момиче, каквото и да е то, ако отказва да ходи по чалга клубове. Не понасям ограничеността и лицемерието. Няма такива неща като някой, дето да не понася даслуша чалга, всичко са комплекси, или анти-купонджийски настроения. Пък и всички приятели ходят в такива заведения.Остави ме да позная - падаш си по барбита, които само друсат кючеци. Къде видя комплекс в това човек да не слуша чалга? Много, ама наистина много държа да ми се отговори на този въпрос. Най-готините купони на които съм присъствала са били именно без чалга. Кое му е анти-купонджииското? Значи не може на един купон да се пусне диско, техно, денс...? Пак казвам, милите западняци, нямат си чалгичка и си нямат и купони...Говоря за тези, които познавам, и са доста(от тия дето не слушат чалга). А и не търся сериозна връзка, и ми е кеф да ми играят кючеци "барбитата". Лично за мене, чалгата е нещо много полезно, а и стават стабилни купони 8)

DarkKisss
11-04-2008, 11:21
Не си струва заради някой си олигодух да се унижавам сред феновете на тази цигания . Знам това е мое мнение , но просто не понасям чалга . Това според мен дори не е и музика :x

Nam3less3
11-04-2008, 11:24
Не си струва заради някой си олигодух да се унижавам сред феновете на тази цигания . Знам това е мое мнение , но просто не понасям чалга . Това според мен дори не е и музика :xЧе чалгата не е няква възвишена смислена музика, тя е за забавление. Защо като трябва да слушаш нещо, то задължително трябва да е най-качественото? Изобщо сбъркани сте всичките.

tonitoo
11-04-2008, 16:53
Въпреки че слушам пълна противоположност на чалгата - рок,метъл ако приятелят ми има желание да отиде там веднъж в годината заедно с мен защо да не отида? Интересни са ми отрицателните изказвания - какъв е тоя светоглед? Да наистина разни хора, разни идеали, но такива неща като "никога не бих отишъл/а за никого" .. Не си ли давате сметка, че по този начин показвате неуважение към приятеля си? Е наистина чалгата съкс ама майната му за една вечер да му/й направиш кеф - какво лошо? Няма да ви хване болест ..

Съгласна съм с теб! Но за щастие с моя приятел харесваме и слушаме една и съща музика :grin:

Dark_Angel_F
11-04-2008, 16:59
Аз заради мочмето което от няколко месеца е да го кажем обект на чуввствата ми и на луната ми отивам ... да не говорим че постоянно на училище и извън неог съм с пряителки които слушат чалга и не ми прави ниаккво впечатление ... Даже като съм на кеф и танцувам и пея :-D

krem4et0
11-04-2008, 17:29
darla_f, първо-смени си ника, че да не те прецака системата след броени дни.
Второ-майка ми и баща ми не слушат чалга, превключват канала, ако съм оставила телевизора на него(само като уча и готвя им е забранено, защото така се развличам), но двете с кака ми сме големи фенки. Майката на мъжа обожава чалга, а той не слуша.
Трето-аз значи съм слабо интелигентна понеже слушам фолк, след като си направи извода, че мъжът ми е интелигентен, защото НЕ слуша фолк. Разбира се, че съм си го харесала умен, хубав и добър, но по първите 2 параграфа гледам да не ме засенчва :D Ние си имаме 1 максима-аз съм по-хубавата и по-умната половинка(и по-скромната май), а той е по-забавният и по-добричкият.......
И понеже АЗ слушам чалга, не мога да се забавлявам истински с нещо различно. Може да ми е приятно, но не и да изпадна в оня див екстаз, който да речем изживях на абсолвентския си бал преди няколко месеца, и който още ми държи влага........Просто не е същото, защото не ми е на сърце. Днес ходихме с мъжа до Търново(взех си шофьорската книжка) и той пусна "неутрален" диск с някакво ретро. Аз му казах, ако ще и тежка музика да пусне, че ми е все тая. защото просто всичко останало ми е еднакво безразлично....

babity
11-04-2008, 19:15
Може ли изобщо да се говори за любов в тази тема, след като вие дори с музиката, която ще слуша потенциалната ви половинка не можете да направите компромис? Съгласна съм, музиката, която слушат децата най - често е мноого далеч от вкусовете на родителите (освен в случаите, в които е била умишлено натрапвана и прехвалвана). Айде, за филянкишията (както се казва по народному) не е нужно да се "унизявате" тооооолкова много, но заради себе си пък не бива да сте тесногръди. Пак да кажа за всички, на които асоциацията им с думата чалга е простак: познавам много хора, при това възрастни, доказали се не веднъж като интелигентни и способни, но почитатели на чалгата. Да не би това пък по някакъв начин да ги прави по - малко успели, или интелигентни или каквото и да било?

Nefarian
11-04-2008, 19:17
Бръм, бръм някой го сърби патката и се чуди кво да прави

krem4et0
11-05-2008, 07:11
Е, аз сама съм си решила какво да слушам. Никой не ми е забранявал, никой не ме е ограничавал. Обикновено забраненият плод е най-сладък и когато нещо се забранява изрично, провокира любопитство.
А и на народната музика кое му е лошото?
Колкото до западната музика и култура като цяло, това, че е на запад, не значи че е по-добро. за мен по-лошо е на 1 дете да му се натрапва нещо чуждо, отколкото нещо по-близо от нас, да му се показват недостатъците на родното и да се изтъкват предимствата на "западняците". Най-малкото 5 века сме се борили да нямаме чуждо влияние, а сега сами си влияем. И аз не слушам народна музика, но с удоволствие играя хора, мога да се захласна по гласа на Валя Балканска и да се разплача от текста на родопските песни. наскоро глед0ах 1 спектакъл по случай 22-ри септември. Правиха го децата от 1 читалище от съседно село. Казваше се "това е България" и беше разтърсващо. Песни, танци, изгледи от родината. Почувствах се горда от това, че в страната ни има такова фолклорно богатство и е интерпретирано по такъв уникален начин......Кое му е лошото?

krem4et0
11-06-2008, 12:51
Аз обичам боза.
Освен това се имам за модерна млада дама.....какво като у дома си пускам Преслава, а не Whitesnake. Това не ме прави нито по-стара, нито по-демоде. Просто това съм си аз. И искам хората, които ме обичат, да ме обичат заради самата мен. Част от мен е да слушам фолк. Половинката ми не само го е приела, нещо повече-никога това не е създавало проблеми в отношенията между нас. Както аз няма никога да му направя проблем за това, което той обича. А може би, защото не си приличаме, се обичаме толкова много и сме заедно толкова време. Просто не мога да повярвам, че за някои хора това е критерий за подбор. Мислех, че други неща в човека са хиляди пъти по-важни. Пак го повтарям-радвам се, че край мен няма толкова тесногръди хора. Радвам се, че съм приета в дадена среда, защото съм АЗ, а не защото слушам нещо си. Радвам се, че приятелите ме обичат, защото са опознали истинската ми същност. А ми е жал за вас, които ще се лишите от компанията и на доста светни хора, само защото по някои точки имате разминавания. Но да подбираш приятелите си според предпочитаната музика е присъщо на тийновете......За зрелите хора личността като цяло е важна.
global, ти претендираш за зрялост, а всъщност се държиш доста тийнейджърски в това отношение. Пораснете. Музиката НЕ прави човека. Това е просто нещо, което харесва и му е приятно да слуша. Толкова.

krem4et0
11-06-2008, 19:09
За мен слушаната музика не показва толкова много от човека. Показва колкото предпочитаните книги, филми или любимият вестник. Да, имат значение, но когато са общо, а не по отделно. И пак не биха ми влияли в посока поне да се опитам да опозная човека.

Ти влюбвал ли си се?! Върхът на егоизма в любовта е да моделираш половинката по твой вкус. Защото просто това не е любов. Когато обичаш даден човек го обичаш такъв какъвто е. дори и да не е съвършен и да не се висва в представите ти за най-добрият, за теб той е най-добрият, защото го ОБИЧАШ. Не ми пука грам дали приятелят ми слуша Амет или Еминем. Той е човекът, който ме кара да треперя при всеки допир, който разтапя сърцето ми с всеки жест и дума, който мога да съзерцавам мълчаливо с часове и да обожавам тази тишина......

Кой ми е влиял не знам. Предполагам е сестра ми, която ме запали по поп-фолка, но те е доктор по икономика. Едва ли от ВАК са се интересували какво слуша през свободното си време.

Ако даден човек ми постави ултиматум-той или това, което обичам в какъвто и да е аспект, значи не е за мен. В приятелството няма уговорки, ултиматуми, притискане до стената. В тези взаимоотношения всичко трябва да е истинско и искрено, да е от сърце и душа. Аз поне имам такива приятели......

П.С.След като съм такава проста селянка, защо си седнал да се хабиш да спориш с мен?

darla
11-06-2008, 20:04
vijte sega,sprete spora,az su6to ne slu6am pop-folk,ne pose6tava takiva "diskoteki" i horata okolo men ne slu6at tova! NO ako muja mi nastoqva da otidem na takova mqsto ili primerno toi ve4e e tam i me 4aka-estestveno 4e 6te otida!nqma da umra ot kef,no kakvo tolkova-mga da prejalq edna ve4er za da mu e gotino na nego,a i 6tom na nego mu e dobre i na men 6te mi e dobre.!az imam poznati,koito slu6at 4alga-tova ne gi pravi po-malko hora.vqrno,na svetlinni godini sum ot ideqta da im podrujavam no za muja si bih oburnala sveta,tva da ida v takova zavedenie zaradi nego dori nqma da go otbeleja kato ne6to tooolkova otvratitelno!

Ludlamzgull
11-06-2008, 21:33
Понеже тренирам Брейк хвана ли си гадже на което да държа даже и ще се развихря вътре за да се чуства на върха и изобщо никакво внимание няма да обръщам на другите :) . Но половинка нямам. Тъжно но истина. Дано сам помогнал по темата

Niakoitam
11-06-2008, 22:09
Така си мислиш. Аз и да харесам някоя, като разбера, че е чалгаджийка, повече не се занимавам. Ама и такъв случай не е имало да харесам чалгаджийка, защото за мен този момент какво слуша, е от голямо значение.

Влюбвал съм се, да, но никога в селянка. Просто като я видя, че е селянка, ще ми се отще. Пък и може би въобще няма да ме привлече. Ще я оставя. Не мисля, че това чувство, любовта, трябва да се пилее за насърчаване на тази простотия. Ето пример с това Нели от телевизията - която е много хубава (не си мисля да ставаме гаджета - не сме един за друг), но и пратихме писмо да се откаже от чалгата (http://edno.info/f/showthread.php?t=929). Но, да допуснем, че я харесвам и искам да сме заедно. Ако тя не се откаже от селянията, няма да сме заедно, колкото и да ми харесва. Да допуснем, че момичето, което в момента обичам, се окаже, че слуша чалга. Ами това ще реши въпроса. Ама ще кажеш, че я обичам. Ами значи съм грешал, че съм я обичал. Ставам и си тръгвам директно ако тя не може да се промени.

Без коментар. :shock:

Извинявай пич ама мислиш доста тъпо,ограничено и повърхностно.

Niakoitam
11-06-2008, 22:18
Ако даден човек ми постави ултиматум-той или това, което обичам в какъвто и да е аспект, значи не е за мен. В приятелството няма уговорки, ултиматуми, притискане до стената. В тези взаимоотношения всичко трябва да е истинско и искрено, да е от сърце и душа. Аз поне имам такива приятели......

Ще си дойдем май на думата за образованието с теб. :-D

Niakoitam
11-07-2008, 07:29
Без коментар. :shock:

Извинявай пич ама мислиш доста тъпо,ограничено и повърхностно.
Тъпа, ограничена и повърхностна е културата и мисленето на чалгаджиите и селяните.

Има доста по качествени и стойностни селяни от теб ГРАЖДАНИНО.

Първо се образовай и се научи най-накрая че селянин и селяндур са две абселютно различни понятия,които НЕ са синоними.

И сега да не ме изкараш чалгаджия или селянин ще ти кажа.Не съм селянин,гражданин съм.Вярно от малък град,но все пак гражданин.И чалгаджия не съм,защото не съм ограничен в границите и слушането само на един стил.Слушам абселютно всичко в това число И чалгата.
В днешно време стана много модерно "умните и интелигентните" хора да не слушат чалга,да не гледат Big Brother и т.н.

slun4evo
11-07-2008, 07:47
Попринцип не слушам чалга, даже понякога ме отвращава, но нямам нищо напротив да вляза в чалга заведение.Все пак трябва да уважаваме и стила на другите.Не мисля,че ще се унижа, а по-скоро ще опитам нещо ново.

slun4evo
11-07-2008, 07:49
Ей ей, хора, не се карайте бе.Как така определихте кой е "гражданин" и кой "селянин" по това какво слуша, айде моля ви се.Уважавайте се, какво толкова като някои слушат чалга други не, та нали живеем в свободна страна.Не правете войни за нещо толкова елементарно. :)

Nam3less3
11-07-2008, 09:05
Младите се забавляват, основно като слушат и ходят по чалга и хаус дискотеки. Който слуша друга стара музика, се цепи от колектива и е като аутсайдер(емота, метъли и т.н.). Хубавите момичета, добрите, веселите компании са по чалга и хаус клубовете. А и за къде сме без малко селяния и кючеци? Такъв е духът на забавлението днес. Който си мисли, че е твърде интелигентен или извисен за подобни низши работи е ограничен комплексар. Хората просто се забавляват, и сега така е модерно. Нито са тъпи, нито са селяни, нито са ограничени тия, дето съм ги виждал в чалга дискотеката. Ограничени са тия, които си мислят че е унижение да ходиш там. Хубавите момичета, готините момчета ходят там. Срамно е да се цепиш от тоя колектив(които не е съставен от "фешъни" и селяни, нито от "куклички"), и да вървиш със странни компаний от разни метъли и т.н., които се мислят за повече от другите, че да не ходят в "просташките" чалга заведения. Поне така е положението в провинцията, в София може да преобладават селяните и "фешъните", но не си правете изводи за общото положение само от ваша гледна точка.
Ние не уважаваме, и се подиграваме на тийнейджъри, цепещи се от колектива, отделящи се в разни други метълски и т.н. компаний.

babity
11-07-2008, 09:27
global, виждаме, че си много начетен по всички въпроси... Защо не ни разясниш най - накрая какво отношение има музиката, с която се развличаш, с това колко интелигентен си и въобще що за човек си? Казваш, "добрата свиня яде всичко", не мисля, че нещата стоят така. Това, че повечето любители на чалгата не отричат останалите стилове в музиката не е от липса на вкус, а от толерантност. Нещо, което е напълно непознато за теб и някои почитатели на други стилове музика. Не мога да си обясня кога точно се е случило, но наистина е много дразнещо да видиш млад човек, който се изказва като... не намирам думи какво. Като коне с капаци сте станали! До вчера друскахте гюбеци като "Господи, помилуй", днес вече сте интелектуалци и мразите чалгата. Пффф, аман от задръстеняци, честно!

beb4yy
11-07-2008, 10:18
Е ЕБАТИ ВЪПРОСА НЯМА ДА МИ СЕ НАЛОЖИ ЩОТО НЕ ХАРЕСВАМ ПРОСТИ И МАЗНИ ЧАЛГАРИ :D А СЛАДКИ РАПАРИ КФАТО СЪМ И АЗ В СЛУЧАЯ :)

krem4et0
11-07-2008, 10:23
global,мнозинството от приятелите ми не слушат чалга, а са ми приятели. Защото аз за тях съм по-важна като човек от това, което слушам. Защото те са по-важни за мен като хора, отколкото музикалният им вкус.
И, не, не съм слушала народна музика. Слушам я само по заведения и обичам да играя хора.

Пак те питам-защо спориш с дива, прста селянка? И как реши, (е аз съм такава? Мненията ми селско и простовато ли звучат?

Niakoitam, в темата за образованието се изразих точно. Аз няма да не харесам човек с основно образование. Може и да го обичам(първата ми любов даже основно не успя да завърши). НО разминаването на житейския път и интересите рано или късно ще повлияе. Поне желание за развитие да виждам..другото ще дойде от самосебе си.

Niakoitam
11-07-2008, 10:47
Ooooo не global,в грешка си,не съм чалгаджия.Просто се опитвам да гледам малко по напред от носа си и да се съобразявам с другите...доколкото мога.Просто взе да ми писва вече от тия определения и деления наааа....селяни,граждани,про винциалисти,столичани,инте лигентни,
тъпи,образовани,необразова ни,среднисти,вишисти,циган� �,турци,
българи,негри,американофил и,американофоби,русофили,р� �софоби,
патриоти,непатриоти,чалгад жии,метъли и тем подобни,с които и аз искам не искам се се съобразявам.Писва ми вече от такива тъпи и прости деления като чели всички не са хора и много се дразнят когато някои си гледа само по неговата позиция т.е. не вижда по далече от носа си.

Не ме кефи изобщо даже малко ме дразни това че не искаш и не се опитваш да разбереш хората и мисленето им

Да сега ти се ядосвам на теб и напълно подкрепям krem4et0
На нея пък много и се ядосвах като държеше че човек без висше едвали не е нещо по-малко.
Добре де позамислете се малко и се опитайте да гледате поне малко позадълбочено на нещата.Не става въпрос само за вас двамата,просто вие сега сте ми в полезрението.

Nam3less3
11-07-2008, 10:53
Само метъла ли е алтернатива на чалгата? Няма ли поп за вас?Не. Просто чалгата и хауса са актуални и си имат много предимства, не ми се обяснява. Има толкова приятни чалга песни, като карам често чалга слушам, а и чалгата е повод за социални контакти. Абе хубавите жени са в чалга клуба, накъдето и да погледна само наконтени сладурки виждам. Изобщо става голяма забава, хората, против чалгата не знаят какво губят. Чак ми е жал за тях.

krem4et0
11-07-2008, 10:56
Е, не съм казала, че е по-недостоен. Дядо ми беше със 7-ми клас, а беше изключително възпитан, грамотену интелигентен човек, който аз уважавах безкрайно и обичах безрезервно.....Не само защото ми е роднина. Просто казвам, че е добре във връзката двама да са на 1 ниво. Защото за разлика от музиката, образованието доста променя пътя на развитие на дадения човек. Както и да е-не е за това темата. Аз уважавам всеки и не ме интересува какъв е. Просто, ако градим живота си заедно, искам и да се развиваме заедно.

Niakoitam
11-07-2008, 11:23
образованието доста променя пътя на развитие на дадения човек.

Има отношение музиката към това какъв човек си.

Странно нали?Две различни позиции,защитени по-близък начин.

Или с няколко думи:"Въпрос на вкус,казало кучето,и си облизало гъза." :grin:

krem4et0
11-07-2008, 13:43
образованието доста променя пътя на развитие на дадения човек.

Има отношение музиката към това какъв човек си.

Странно нали?Две различни позиции,защитени по-близък начин.

Или с няколко думи:"Въпрос на вкус,казало кучето,и си облизало гъза." :grin:

Аз смятам, че не са защитени по еднакъв начин. Това, че аз слушам чалга, съвсем не значи, че няма да стана политик, доцент или нещо подобно, за което се иска образователен ценз. Но, за да стана президент, трябва да съм висшист, нали?

global, да И музиката показва нещо, но не САМО. А ти се опитваш да убедиш всички тук, че тя едва ли не определя цялата същност на един човек. Може да влияе, но това си е до човека. На мен ми влияе лично не ми влияе. Щом за 12-13 години не ми е повлияла, едва ли сега, когато съм на 23-4 ще започне да ми влияе.
На хора съм се научила като съм наблюдавала и съм се опитвала.
Да, ти не си го казал, но щом синоним на чалга фенка за теб е селянка и простачка, значи и аз съм такава. Аз на чалгаджийка не се обиждам. Такава съм си и такава ще бъда, докато не се намери нещо, което да ми харесва повече. И да, има доста стойностни песни.....но ти няма как да си ги чувал като не слушаш чалга, нали?
Против попа нямам нищо против. Напротив, има доста хубави неща. Само дето в САЩ това си е тяхната чалга-бозави текстове, разголени клипове, повтаряне на едни и същи теми.........имато дето е различно само и се пее на английски.

FreakPk
11-07-2008, 13:48
Гледаи са чалга вкъщи неслушам просто неме кефи но да бих влезнал в чалга заведение аз кво да направа че 70% от приятелите ми слушат такава музика като отидат на кръчма или диско с такава музика кво да си хвана пътя и да се прибирам ли?По добре да думна 3 водки и да се кефа на всичко ;)

Nam3less3
11-07-2008, 13:50
Това да ми твърдиш, че имало яки чалга песни, абе направо се чудя с какъв човек говоря. Мерси от такива социални контакти, които са станали благодарение на чалгата.Какво по принцип значи яка и хубава песен? Няква със смислен текст и за смисъла на живота ли? Защо всяка музика, която слушам непременно трябва да бъде такава? Чалгата няма високо-извисени текстове, нито мелодията на песните е от висша класа. В нея се пее за купони, жени, изцяло в духа на тийнейджърството, забавлението и т.н. Това е проста музика за маса, за забавления, да пиинеш и да се позабавляваш. Именно за тия цели има много хубави песни, и стари, и нови. Може да не си ги чувал, и заради това да не може да ги оцениш. Ретро и съвременните хитове на чалгата са чудесни по тия критерий, които поддържа чалгата, и с удоволствие ги слушам.

krem4et0
11-07-2008, 13:58
Това да ми твърдиш, че имало яки чалга песни, абе направо се чудя с какъв човек говоря. Мерси от такива социални контакти, които са станали благодарение на чалгата.Какво по принцип значи яка и хубава песен? Няква със смислен текст и за смисъла на живота ли? Защо всяка музика, която слушам непременно трябва да бъде такава? Чалгата няма високо-извисени текстове, нито мелодията на песните е от висша класа. В нея се пее за купони, жени, изцяло в духа на тийнейджърството, забавлението и т.н. Това е проста музика за маса, за забавления, да пиинеш и да се позабавляваш. Именно за тия цели има много хубави песни, и стари, и нови. Може да не си ги чувал, и заради това да не може да ги оцениш. Ретро и съвременните хитове на чалгата са чудесни по тия критерий, които поддържа чалгата, и с удоволствие ги слушам.

Всъщност има доста стойностни текстове, в които не се пее за тази неща: Безумна цена, Ах, тези пари, Аз съм с теб, Шампанско и сълзи (само из репертоара на Ивана).

krem4et0
11-08-2008, 09:10
Слушала съм радио Фреш-въртят ми 10 песни непрекъснато, айде моля ти се........

krem4et0
11-08-2008, 10:59
Не, но и най-хубавата песен на 10-тото слушане в рамките на 2 часа писва, нали?

Нямам време да слушам, а щом няма чалга, значи не си заслужава да си губя и без това оскъдното свободно време.

Изненада-не ми пука какво е. Щом не е чалга аз няма да го слушам, или по-точно няма да го ЧУВАМ!

krem4et0
11-08-2008, 11:09
Както намерих чалгата-чух 1 песен съвсем случайно, хареса ми, и започнах.....Иначе истински фен станах покрай първия албум на Рени. Обожавах песните й "Искам те" и "Водопад от любов" и тя е виновна за тази ми страст...

Те случайните неща с най-хубави, а прекрасното не се търси-то само идва!

Nam3less3
11-08-2008, 11:09
Ти нали каза, че ще спреш да слушаш чалга, когато намериш нещо по-добро? Е, как ще го намериш, след като не търсиш? Значи това, което си написала е пълна измама. Ти просто доказа, че си една чалгаджийка и нищо повече.Е, и? Да не е нещо лошо? Мене пък не ме е срам че ходя по чалга заведения с компанията ми. Срамно е да се комплексираш от подобно нещо.

foreverr
11-08-2008, 11:20
Ми зависи-ао този овек ми е много любим-са, но ако не е - не!

Nam3less3
11-08-2008, 11:24
Е, и? Да не е нещо лошо? Мене пък не ме е срам че ходя по чалга заведения с компанията ми. Срамно е да се комплексираш от подобно нещо.
Разбира се, че е лошо.Лошо ли било? За мене лично няма нищо лошо в това, нима не трябва да се забавлявам? Пак ти казвам, аз виждам само ползи в чалгата. Може и като цяло да вреди на младото поколение, но лично за мене е в полза за много неща.

Nam3less3
11-08-2008, 11:37
Аз също се забавлявам, пък без чалга.Положението при мене е такова, че без чалга ще е трудничко. В града има само чалга и хаус клубове, стабилните компаний ходят на чалга клуба, а също и хубавите момичета, а не може да идеш на купон и да няма чалга. Тук или слушаш чалга, или си аутсайдер. А аз слушам чалга защото ми допада, не за да съм като другите. Чалга стилът е в основата на забавлението, и не става дума за селяния.

Nam3less3
11-08-2008, 11:42
Да, лошо.Може за някой да е, но за мене не е лошо, а виждам само предимства в това, не ми се обяснява що.

Nam3less3
11-08-2008, 11:53
Ами най-вероятно, защото си селянин; за момичетата и аутсайдерството разбрахме. Дописах си и предишния пост докато си отговарял.
Само като си спомня какви мадами имаше в софийските дискотеки преди още да имаше чалга... чудя се как е възможно?На село не съм бил повече от 1 месец през целия ми живот умнико. Нито по манталитет и по характер се държа селски. Повечето малки чалгари може да са като селяни, но тук има култура и хората и макар че всички ходят на чалга клуба, не всички се напиват и се държат селски. Я ми кажи твоя високо-обществено градски начин за забавление?