View Full Version : изправяне на косата с ютия???
paola_Rey
11-07-2008, 17:51
някой изправял ли се е така?как става? :)
Pliok0019
11-07-2008, 17:58
Не си го и помисляй...
Веднъж в автобуса някаква амор-фенка разказваше за това как си изправяла косата с ютия. Като и видях 2та останали проскубани косъма... :S
taNcheto93
11-07-2008, 17:59
Ако косата ти е по-дълга - лягаш на земята разделяш косата и я минаваш няколко пъти с ютията може също и дъската за гладене на мен така ми е по-удобно.Косата става идеално изправена но ще я изгориш мн затова по-добре не го прави:?
Andito0o
11-07-2008, 18:02
една моя фр се изправя така иначе аз с керамична
Абе вие луди ли сте?!
Ютията е за гладене,пресата е за изправяне!
Ама после като си съсипете косите ще осъзнаете!
По-добре дайте повече пари,ама да знаете,че като прайте нещо го прайте как трябва!
*[...straWberry]...*
11-07-2008, 18:03
:-D аз веднъж... ами лесно взимаш една тетрадка с твЪрди корици... използва се за подложка...ако косата ти е по- дългичка добре... ако не ще ти е по-трудно ... внимавай една приятелка си залепи косата така... най-добре си вземи преса... :P
summergir1
11-07-2008, 18:20
по-добре си купи хубава преса на (philips са хубави)
на мен ми се е случвало преди 2 год това с ютията, една приятелка ме изправи и като приключи миришеше на опърлено :D :D :D
направо не искам да се сещам
ElisaDay
11-07-2008, 18:27
Аз съм се изправяла неведнъж с ютия и нищо ми няма на косата.Явно си е баш до косъм.
Лягаш на дъска за гладене и решеш хубаво и гладиш :D
Е, аз вече отдавна не го използвам тоя метод, защото си взех професионална преса. :)
SomeGirl
11-07-2008, 18:30
da, men taka mi q izpravqla 1 pat, predi 4-5g nqkade, az se saglasix no ne znaex 4e 6te e s utiq. prez cqloto vreme miri6e6e na oparleno, lejax na edna masa i 2 priqtelki mi e q izpravqxa (togava imax mn gasta kosa, sega e normalna) az se xilex kato pobarkana i nakraq stana nqkak si. no ne mislq 4e e podxodq6to da se pravi.
Pedigree
11-07-2008, 18:35
Недей!
В стария ми клас една чалга стар се беше изправила един път. Фукфукфук на цялото даскало как се изправила с ютия. После в продължение на цял месец(абсолютно всеки ден) се изправяше така. След месец косата й стана много зле. Даже й е започнала много да пада, на абсолютно нищо не приличаше, така че.. не си и помисляй. ;)
Един от начините да си съсипеш косата. Аз не съм си я изправяла с ютия, нямам и намерение. 8-)
ПП Хубаво е уредите да се използват според тяхното предназначение :lol:
i az sym go pravila,NO UTIQTA NE TRQBVA DA E MNOGO NAGORE6TENA! i vzima6 edna havliena i slaga6 kosata mejdu kyrpata i havliqta i izpyva6.Az taka q izpravqh s izpyvane ne sym q slagala na dyskata
<Alexa>
11-07-2008, 18:42
Аз съм се изправяла неведнъж с ютия и нищо ми няма на косата.Явно си е баш до косъм.
Лягаш на дъска за гладене и решеш хубаво и гладиш :D
Е, аз вече отдавна не го използвам тоя метод, защото си взех професионална преса. :)
8)
ShadowsPrincess
11-07-2008, 18:49
Ау.. Аз съвсем наскоро чух за това "изправяне" с ютия, но не съм чувала някое позитивно мнение, така че недей да си я изправяш... ще си създадеш проблеми. :wink:
SomeGirl
11-07-2008, 18:51
ПП Хубаво е уредите да се използват според тяхното предназначение :lol:
opredeno!!!
Една от най-добрите ми приятелки си изправяше косата с ютия, а и още една приятелка... Ефекта е добър, много добър, но все пак, това е уред за гладене на ДРЕХИ!
lorchety995
07-17-2009, 12:19
Преди 1 седмица една моя приятелка ме изправи така.. ютията не беще силна!! Ефекта беше страхотен .. а на косата ми нищо и нямаше.. аа и след това два дена въобще не се накъдри ;)
с преса толкова много се изгаря ,а ти с ютия
защо не използвате уредите по предназначението им ? :-o
Стойте си с естествените коси, бе момичета... после ще съжалявате... :?
Само веднъж съм се изправяла с ютия , а приятелките ми сиг всеки ден. Да, наистина косата ти се изправя перфектно, нали ако го направиш както трябва, но е глупаво да го праиш всеки ден. То с преса косата се изгаря много, а с ютия и то всеки ден е ужас още се чудя как тея мойте приятелки са им останали коси :? Ако искаш пробвай, но не го прави често, защото е много вредно :)
Стойте си с естествените коси, бе момичета... после ще съжалявате... :?
+1
AnIcHkAtA
07-17-2009, 14:47
Аз съм се изправяла така и останах с впечатлението, че нито ми изправя косата по-добре от пресата, нито я изгаря повече.Все пак не случайно има и преса, и ютия, използвай си пресата за изправяне, за да си сигурна, че няма да имаш проблеми.
после ще видиш кво представлява присаждане на скалп :lol:
Мен много ще ме е страх да си изправям косата с ютия.
Мен много ще ме е страх да си изправям косата с ютия.
+1 :-o
Converse333
07-17-2009, 18:29
Вие трябва да сте болни,за да тръгнете да си изправяте косите с ютия... :?
ем добре изправя само че да - наистина много уврежда косата .. така че по - добре си вземи преса :) 8-)
katerica
07-17-2009, 19:23
аз съм си изправяла косата с ютия няколко пъти ,да наистина става много хубаво но и много гори косата... тфа го прая в случаи когат нямам време с пресата (когато бързам) ,защотото на мен пресата ми отнема около 1 час за да си я изправя като хората а с ютията около 10-15 мин.
П.П. аз не я изправям сама щото немога,ползвам помоща на една фр. :grin: :)
the_best_f
07-17-2009, 21:18
Четейки мнения в тази тема, си помислих, че живея в някой минал век. Дори на съм чувала за изправяне на коса с ЮТИЯ, за пръв път научавам подобно нещо. Но (както писаха и преди мен) уредите си се използват по предназначение. Така че глади дрехите с ютията, но си изправяй косата с преса. :)
blueblue
07-17-2009, 21:54
Една приятелка реши че това е перфектният начин да си развали хубавата коса.Сега е като кокошка в главата :shock: 8-)
UnaBletoLoVeU
07-17-2009, 22:02
Аз го правя..от година може би.
Косата ми долу е толкова права, че хората я мислят за изкуствена.
Не е изтощена, хубава си е.
Просто с преса става бавно, моята не е и много хубава, но сигурно ще искам за рождения ден някаква за 100+ лв и ще спра с ютия.
lovemusic
07-17-2009, 22:34
Ами попринцип не е хубаво,но зависи от косата ти аз моята само с ютия я изправям от 1 година и повече,но си слагам маска и подхранващ балсам и ми няма нищо на косата даже с пресата повече ми се гори пък и с ютията ми е по-удобно :D
j_adore2
07-18-2009, 08:11
Ще си изправяме косите с ютия и ще си гладим дрехите с преса :-o така се получава.
Иначе преди 3-4 години веднъж пробвах,после миришеше на изгоряло и това беше.От тогава насам само с преса ;) Горе долу от набор 89 доо 96-97 като се погледнем след 10 години ако имаме по 10 косъма на главите си ше е добре. ;)
Чета коментарите и още не мога да повярвам :shock: Сигурно след време ще почнем да си правим гофрети с пресата а ще си я къдрим с някой тостер за сандвичи 8) :D аз не съм опитвала и нямам такива намерения :-D
JustBrunette
09-11-2010, 17:56
Хахаха, това е стар, изпитан вариант! Иначе имах приятелка, която се изправяше само така и до толкова се беше специализирала, че го правеше за няколко минути, при това сама. Добре й се получаваше.
Дадох й само веднъж да пробва на моята коса, но нещо ме хвана шубето и реших да си остана така. По - добре да губя повече време с пресата ( нищо че моята коса си е доста права!) от колкото да се мъча сама с ютията. Предпочитам да използвам ел. уредите по предназначение.
webmast3rche
09-11-2010, 17:57
въй тва ще е голям смях отстрани.
А къдрене на косата с миксер?
А хващане на тен като се навра в печката?
Тва е ужасно бе...
Добре се изправя, НО не го прави.Това го правиха 70% от момичетата в моя клас и сега косите им са като метли. :x
Sladurchoo
09-11-2010, 18:30
купи си преса, темата е стараа
zlatnata_ribkaaa
09-11-2010, 18:48
И аз съм пробвала , нищо няма да ти стане от 1-2 пъти , но ако започнеш постоянно ще си развалиш косата и да ютията не трябва да е много нагорещена .Честно казано , не знам защо всички мислят , че ако дадеш 200 лв . за преса и почнеш едва ли не денонощно да си изправяш косата с нея , нищо няма да ти стане и косата ти ще си остане хубава . Пресите са изключително вредни това е все едно две ютии да ти мачкат косата от двете страни , дори да е най-скъпата преса и да използваш най-скъпите препарати просто гори и унищожава и косата . Не ги използвайте постоянно , ако излезете един пък без изправена коса или на вафлички , никой няма дави върне . Това е лично мое мнение , няма нужда сега 20 фена на пресите да ми се нахвърлят :D :D :D
Пробвала съм, но не ми стана нещо.
Ааа как ще си изправиш косата с ютия? Това е брутално! 8-)
rachel_billson
09-11-2010, 19:25
Ааа как ще си изправиш косата с ютия? Това е брутално! 8-)
След това ще има тема ''Помощ!Косата ми капе"
НЕ си гори косата моля те
Четейки мнения в тази тема, си помислих, че живея в някой минал век. Дори на съм чувала за изправяне на коса с ЮТИЯ, за пръв път научавам подобно нещо. Но (както писаха и преди мен) уредите си се използват по предназначение. Така че глади дрехите с ютията, но си изправяй косата с преса. :)
+1 Направоо паднах като прочетох ''изправяне на косата с ютия'', а и от тези мнения, че косата пада.. :( Аз не се изправям, защото имам най-правата коса, която съм виждала за което всички в училище ми завиждат..Къдря си я с пресата, но за изправяне не я използвам : )
malkataa
09-11-2010, 20:12
Една откачалка от старото ми училище така си изправи косата с ютия и на другия ден цялото даскало я разнасяше, че са й останали 5 косъма на главата.. :lol:
АБЕ ТИ ЛУДА ЛИ СИ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??? :shock: :shock: :shock: всичките мнения с отворена уста ги четох, как така ще си изправяте касата с ЮТИЯ?!?!??? това толкова гори косата, че ще оплешивеете. и не се заблуждавайте от това, че сега ви няма нищо, защото след 10 години ще видите какво ще стане.... :? ютията си е за гладене на ДРЕХИ, пресата за ИЗПРАВЯНЕ на коса! не си правете експерименти така с косата си, омг как с ЮТИЯ бееее лудии аз досега не бях чувала за такова нещо, така де бях, но си мислех, че е бъзик...
foreverr
09-12-2010, 07:13
Една фр си я изправяше преди с ютия, но на няколко пъти се беше изгорила по ръцете, а и косата толкова и се увреди от тази ютия, че взе, че си купи преса и сега по-малко и се уврежда.
BaffaLsc
09-12-2010, 07:22
Имам една приятелка ,която се изправя с ютия и аз редовно й казвам '' днеска изглади ли се ? '' :lol: не е истина просто ..
KarminaBurana
09-12-2010, 07:31
хахахха, луда работа.
alex4et0y
09-12-2010, 08:04
Сестрата на една приятелка се изправя с ютия, защото пресата им се повреди и от скоро се изправя така, но лично аз не мисля, че е добра идея, както казаха момичетата по-нагоре най-добре всеки уред да се използва според предназначението му. 8-)
BeezyJey
09-12-2010, 09:21
Да си изправяш косата с ЮТИЯ ?? Само като четеш това, не ти ли идва да се откажеш бе ??! :shock:
Това с ютията е голяма простотия.. При контакт с кожата е доста болезнено, а да не говорим за косата.. Честно казано най-безвредния начин за изправяне е със сешоар. Както правят във фризьорските салони. Е, вярно че не е толкова трайно, но поне не уврежда косъма толкова, колкото пресите и ютиите.. :D
gret4ety
09-13-2010, 06:11
Да ти кажа честно дали ще я гориш с пресата или с ютията е все едно и също.. Когато пресата ми беше в едни фр пробвах да си я изправя с ютия - не може да се изправи хубаво в корените. :( Бее пробвай ако искаш, но не забравяй да изключиш парата чее... :lol:
n3zabrawiimaa
10-16-2010, 18:54
Пффф... все пишете "няма да ти останат и 2 косъма". Което е напълно грешно, ако си си я изправила 1 път... Офф... все неразбиращи..
shokoladd
10-16-2010, 19:15
По-добре ползвай преса...макар че и тя ще ти съсипе косата :)
francyzoi4ety
10-16-2010, 20:27
момичета това е пълна простотия с тази ютия наистина косата става уникално права,но не си заслужават нервите след това след като вече я развалите по-добре си вземете скъпа преса,но да не се увреди косата толкова както с ютията:)
Преди да я изгладиш с ютия си пъхаш косата в пералнията и пускаш центрофугата- да се измие хубаво и тогава си я изглаждаш. :D Божee, хора, спестете малко и си вземете преса, какви ли чудесии не измисляте!
rosencetooo
10-17-2010, 09:09
При положение , че има преси за изправяне на коса , не ми ясно защо искаш да се изправяш с ютия , искаш да си изгориш още повече косата и да останеш без нея ли ? тцтцц.. :?
anonim4e2
10-17-2010, 09:16
ооо и аз имам познати дето така си съсипват косите.и ти давам пример веднага-съседката редовно в продължение на месец си изправяше така косата и се хвалеше колко перфектна права коса има,след този месец трябваше да отреже поне пет см,за да премахне изгорялото....като нямаш преса ,или си купи или най-добрия вариант е-изобшо не си играй с косата си :-o
shanell1
10-17-2010, 09:54
Предполагам, че след като си прочела мненията на другите си се отказла :-D Това с ютията не е добра идея, наистина е много вредно за косата, има много момичета, които се изправят с ютия, но за отрицателно време косата им се уврежда - МНОГО По-добре дай 100 лв за преса, косата ти пак ще се гори, но в пъти помалко.. Прочетох, че с преса или с ютия ще се изправяш е едно и също - НЕ Е ! :? Стига пресата ти да е качествена :) Повечето момичета не се замислят за последствията на това горене на косата :shock:
ако косата се изправя веднъж максимум на седмица просто ще цъфти повече ефекта на изправяне с пресата всеки ден е същия но на моята коса с преса не може да се изправи каквато и да е пресата ако се изправи стой точно 1 час и край а с ютия стой поне 3-4 дни.. :grin:
FuckingFreak
01-01-2011, 12:34
Е извинявайте... Каква е мощността на една ютия и на една преса. И мен са ме изправяли така - да за 5 минути стана, но пък после за още толкова косата ми приличаше на нищо...
n3zabrawiimaa, ако пуснеш на MAX градусите на ютията не от един, ами от половин път косата ти ще заприлича на метла.. Как мислиш ще изгориш дреха? Просто нагряваш много ютията или я оставяш в/у дрехата. Не е задължително цял месец да я гладиш всеки ден, за да я изгориш. Просто ти давам по-разбираем пример за да видиш, че е абсолютно същото...
Joanita1973
01-01-2011, 13:21
Това е най-голямата глупост,която съм чувала ПФФФ . Кой би искал да изглежда прекрасно за един момент, но да си увреди косата за цял живот
MegiBoOm
01-01-2011, 13:39
Това е най-голямата глупост,която съм чувала ПФФФ . Кой би искал да изглежда прекрасно за един момент, но да си увреди косата за цял живот
Оооо повярвай ми, има много такива хора! :o
Темата не е ли малко старичка 8-)
MeLikesPie
01-01-2011, 15:53
Късмет в начинанията, ама да не питаш после "къде ми е скалпа?"... :D :D :D
Това е мн тъпа работа да си изправяш косата с ютия :(
Vikito0o
01-01-2011, 16:17
То с преса си я гориш косата,а какво остава за ютия :lol:
Siesnkaa
01-01-2011, 17:53
Да пробвах веднъж,за 5 мин беше идеално права и после веднага се накъдри...всъщност зависи и от косата,тъй като моята не може да бъде изправена в домаша среда...пробвала съм с най-различни преси,също така и със сешуари.Косата ми се изправя за максимум 10 мин и после става на чупки отново.така че колкото и да искам не мога да имам права коса и се примирих с това.Пък това с ютията няма смисъл,след една седмица всекидневно изправяне ще останеш без коса!
zlatit0o
01-01-2011, 18:04
Не.. в никакъв случай не се изправяй с ютия!!
Лелее, една приятелка се изправяше 1 месец така и косата и стана на слама, и се наложи да се подстриже късо :|
Това е много глупаво просто няма смисъл да си изправяш косата с ютия,вярно че става по лесно и по бързо,но тя е предназначена за дрехи не за коса така само ще си съсипеш косата :o и го казвам,защото доста мои приятелки си изправят косата с ютия и е много грозно :o
И аз те съветвам да не изправяш с ютия.Една моя приятелка се изправяше по едно време така и косата и беше ужасна.
на мен пък ми флизиорката ми каза обратното 4е може да се изправя ама на ниска температура и да се сложи фолио върху косата :) макар 4е някои правят то4но обратното :shock: и не са останали без коси :) и аз мисля да пробвам така
zlatit0o
09-18-2011, 08:45
на мен пък ми флизиорката ми каза обратното 4е може да се изправя ама на ниска температура и да се сложи фолио върху косата :) макар 4е някои правят то4но обратното :shock: и не са останали без коси :) и аз мисля да пробвам така
Моля? Да сложиш фолио върху косата и отгоре ютията?!?
sladkalady
09-18-2011, 10:14
^ Или пък слагаш кърпа върху косата и я изправяш с ютията.
Аз съм си изправяла косата с ютия само един път.Резултатът беше много добър и бях доволна,но не бих повторила отново :)
whitebunny
09-18-2011, 11:05
темата е от 2008 :-o
sapphire5
09-18-2011, 11:06
:-o моля? ;/ НЕ....пресите за какво са?
Runaway11
09-18-2011, 11:21
Продължавайте в същия дух! Усещам, че след няколко години перуките ще бъдат на мода :? :?
strawberry88
09-18-2011, 11:58
Ютиите са предназначени за дрехи,не за коса!!! :?
arsenalllbaby
09-18-2011, 12:16
Ахам, да :lol: И дрехите си ги гладя с пресата :lol:
Не го правете! Ще си съсипете косата.. На едно момиче косата й е като слама и не може да си я оправи вече почти година.
P.S.: Темата е от времето на баба ми :grin:
SmilezZz
09-18-2011, 12:31
Добре е уредите да се използват по предназначение. А ютията определено не е за изправяне на косата. Не знам дали си имаш и на идея колко ти гори косата. Недей пробва такова нещо.
xxKiFlAxx
09-18-2011, 13:02
Не. А и имам страх от ютии :D имам преса но използвам рядко. подържам косата сплетена най често и така не губа време :P
Maaggiiee
09-18-2011, 13:03
Вие обаче не сте добре за това са създали пресата за коса хора.А дори пресата гори косата, а с ютията ще е пълен апсурт!!! :? :?
До сега не съм го правила, но става за ВЕДНЪЖ ! Попринцип косата ти става идеално права за дълго време, но ютията гори косата в пъти повече от пресата за коса, няма смисъл според мен.. и все пак колкото и хубава преса да имаш - косата се изтощава, така че мен ако питате - по-добре без никакво третиране на косата ( въпреки, че моята коса я правя с преса по 1-2 седмично, което никак не е малко ) 8-)
Phonique
09-18-2011, 13:08
Глупава работа,едно че ще останеш без коса ами и познавам момичета на които косите им миришат отвратително.... :D :D Да пробваш веднъж става,но да си гориш всеки път косата не е хубаво....
SlowDownBaby
09-18-2011, 13:09
Мен пък ме е страх да пробвам такова нещо :-o ако трябва ще си ходя с начупена коса,ама с ютия никога не бих се изправила... :?
Нищо няма да ви стане, ако опитате 1-2 пъти ( не, че ви предлагам 8-) ) , нали все пак и ютията има регулация на температурата.. а иначе като цяло това си е тъпа работа да се изправяш с нещо такова 8-)
sweet_bunny
09-18-2011, 14:41
Аз нито имам нужда да чуя мнението на някой,който се е изправял с преса ,нито ми е интересно как ще се получи - просто хората вече и без това са измислили хиляди преси за тази цел,защо ми е на мен да откривам топлата вода.А и съм убедена,че ще съжелявам след това.
Вие за преси не сте ли чували ?! :-D
Maaggiiee
09-18-2011, 17:09
Вие за преси не сте ли чували ?! :-D Именно, мацката е права!!! 8-) :)
Моля? Да сложиш фолио върху косата и отгоре ютията?!?
:razz: :razz: Ти да не готвиш, бе моме :)
mrazqkindergarten
09-18-2011, 22:48
Вие за преси не сте ли чували ?! :-D Именно, мацката е права!!! 8-) :)
От пресата косата ми цъфти и става на нищо.. :? Ама чак па с ютия да тръгна да се изправям... :shock:
Коментара на милми ме уби. :lol:
Такава простотия никога не бях чел...
Това с ютията, мацки, е добро. И аз съм го пробвала само веднъж и наистина ефекта е поразителен, но ме е страх от последиците и не продължих, както много други момичета, които сега имат окапали и нацъфтяли коси. Доста си гори косата. Е, то и пресата изгаря, ама с ютия ...доста смело решение...
Ютията е за гладене, има преси по 60 - 70лв., а една коса (поне за мен) - безценна. :smt102
nimfetka7
09-19-2011, 11:49
и аз като малка съм си я изправя;а така. Ефектът е много добър, косата не мърда, но според мен е доста вредно това :(
chereshka7
09-19-2011, 13:44
:shock: :shock: :shock: квоо?? за първи път чувам такова нещо...
По - добре недей... наистина косата се изправя перфектно, но след 2рото изправяне става страшно! Инвестирай в една керамична преса за изправяне, която ще има същия ефект, с много по - малко кофти последици. Но ако твърдо си решила да се изправяш с ютия, недей да се чекнеш да лежиш по земята или на дъски за гладене. Седни си пред огледалото, раздели си косата, дръж една кърпа, под косата, която щ изправяш и мини с ютията отгоре ( но гледай да сгънеш кърпята поне 2 пъти така, че да не се изгориш. И недей да задържаш изобщо, сложи ютията на най - ниската възможна температура.
Kallinnaa
05-08-2013, 06:47
Аз лично съм си я изправяла много пъти с ютия, но си закривам косата с кърпа и след това минавам отгоре с ютията!Така винаги ми е изправена идеално и никога не съм я изгорявала или съсипвала с този метод
И дрехите си ги гладя с пресата
Веднъж ми се наложи по спешност :D