View Full Version : Коледната украсаа .. (sUn)
sladkish_14
11-08-2008, 19:41
Доколкото видях има само една темичка за Коледа :shock: Срамота и позор , най - хубавия празник наближава , заедно и с моя любим сезон :-| Така де , темата ми е свързана с украсата за Коледа .. Тааа..
:arrow: Каква украса правите за Коледните и Новогодишните празници ?
:arrow: Украсявате ли къщата ?
:arrow: За каква елха мечтаете :grin:
:arrow: ИИИИ какви са идейте Ви за тази Коледа , какво ще добавите в Коледната кутия с играчки :grin:
Пускам темичката по - рано , защото иначе никога не ми остава време .. Винаги си казвам има време и накрая нищо .. Затова дайте свежи идейки и да почваме с украситееее :grin:
Пускам и линкче към любимата ми коледна песничка , дано да Ви подсети за някой хубав момент от миналата зима 8-)
http://zazz.bg/play:017d31da
TheNewReligion
11-08-2008, 20:04
Задължително украсяваме естествена елха, но само с червени и златни топки, и гирлянди в такива цветове. Към кутията с играчки най-много да добавя нова звезда за върха, нищо по-специално. И въпреки, че празника е малко далечко аз доста се вълнувам. :)
П.П.: Моите любими коледни песни са:
Mariah Carey- All I want for Christmas
Destiny's Child- 8 days of Christmas
:)
Jumbie483
11-08-2008, 20:11
Миии нашите се заемат с окрасата. Честно казано аз не харесвам много, много Коледата :?
Но предпочитам елхата да е бяла със зелени герлянди и червени грамадни топки. Лампички задължително има във всяка стая.. Това са ми единствените условия..друго не ме интересъва 8-)
morkofka
11-08-2008, 20:16
Коледа,Коледа.. Мъррррр
Обожавам я! Още след няколко дни започвам украсата..
:grin: :grin:
Biskfitka
11-08-2008, 20:19
миии имаме една елха (изкуствена) висока около 1.70 и много си я харесвам..имам и една по малка за моята стая...нооо според мен е малко рано заа да мисля за украса 8-) Иначе украсяваме всяко възможно място в къщата 8-)
Аз пък не я обичам.
По телевизията всяка година дават едни и същи филми,всички тогава се сещат за благотворителност,все едно през другото време не може да се правят на добри,вали сняг и е студено,никъде не излизам,щото има сняг до коленете..
Да не говориме пък колко дръвчета се изсичат.
Единственото хубаво е,че не ходиме на даскало.
ElisaDay
11-08-2008, 21:09
Страхотна тема!Поздравления :-)
Мии като за начало ще си окрася моята стаичка с герлянди по стените и надписи на прозорците, а за другите стаи мама отговаря!
Елхата - както всяка година ще е естествена и ще си я окрасим 10 дена някъде преди Коледа със сестричката ми :)
Ще трябва да ходя и на коледен пазар скоро .. да си накупя нови играчки и герлянди и всякакви висулки и дреболиики 8)
PS : Песничката е страхотна! Спомних си прекрасни преживявания с прекрасни хора :)
Biskfitka
11-08-2008, 21:18
Абе пише се Украсявам ! :shock:
То наближава бе.....само 2 месеца има още.
P.S. Как ще си боядисате яйцата за великден ? :-o
NoShTnO_iZkUsHeNiE
11-09-2008, 07:44
Ами моята елха е висока 2.20 и седи в средата на хола,защото той е огромен също.Украсена е със сребристи и сини топки и червени и златни,няма герлянди,а само лампички.Прозорците са със сребристи и златисти прозорци.Всичко е много яко.Ние винаги сме много сплотени на Коледа...иначе не ;( жалко,но и това ми стига,а и се надявам да вали сняг по Коледа
Mrazq koleda ot wse syrce. Trqbwa da se sybiram s tezi otrepki koito mi se narichat rodnini.
NightGuardian
11-09-2008, 09:40
Нищо не украсявам това беше преди...
:)
PiruBloodz
11-09-2008, 09:51
ще видим.. всяка година различно.. ся навивам наще за бяла елха :D
любимия ми коледен КЛИП http://zazz.bg/play:7971c6c8 :razz:
soul1199
11-09-2008, 10:42
pak elxata 6e e v moita staq :lol: poneje sestrata pipa :lol: az izcqlo se zaemam s ykrasata,s vsi4ko i maika se vklu4va,ina4e az vinagi q isprevarvam s ykrasata :lol: cqla borba s mene ima :lol: o6e malko i zapo4vam :grin:
Истинска елха!:)
Много какао.:))
Нон-стоп коледни песнички и филмчета.:)))
Украсата - както дойде, нямам традиции в това отношение.
Обмислям да направя много, много неща със салфетна техника и всичко да е коледно. После наш'те ще ме изселят, но какво пък:Д
Харесах си един "тролчета"(така пишеше на етикета) и ангелчета, мога и да си ги взема.
ПП:Вчера, както си нямах нищо за вършене, превърнах кутийката от клечки за уши в едно чудно, чудно, коледно кутишле.
За каква Коледа си мечтая? Снежна и обичлива.
Pedigree
11-09-2008, 11:13
Аз пък си обичам Коледа. От мъничка. И след 15ти декември съм в едно такова настроение.. супер весело.
И обичам големите зимни студове. Искааам много сняг! Мнооого! До коленете, да не можеш да излезеш от вас, да падаш по улиците. Да те налагат моШно със снежни топки.
А аз да ям коледни сладки, да си стоя на топло, да гледам коледни анимацийки.. и да си пускам лигави коледни техно-та. 8-)
Ъммм, а коледните елхи! Ааааа, много искам една огромна в нас. Цялата нашарена с разни играчки. И много бонбони по нея, които да изяждам, а после да ги пълня вътре с хартийки.. уж нищо не съм бутала. ;д И от онези бастунчета, които се смучат. Ауу! *лиги*
И по тавана в стаята ми мнооого герлянди. Шарени. И като спя, някой да падне върху мен, и да ме направи цялата в някакви пухчета.
Да, искрено се радвам на Коледа, но пък и много се дразня на някои неща. Примерно.. на онези дарения по телевизията 'Коледа еее, нека помогнем на малките бедни дечица'. А защо само по Коледа всички се сещат за тях? Или пък това с подаряването на подаръци по задължение. Аз подаръци подарявам, ако ми е на кеф. И не ми трябват поводи.
Никога не си украсявам стаята, родителите ми винаги се заемат с украса на цялата къща, но без моита стая. Много обичам Коледа, но и като дойде винаги се сещам, че ще свърши и се подтискам мн. Като слагаме елха винаги си мисля какво ще е като я махаме и тва ми е гадно.
:(
Marina__
11-09-2008, 14:37
Абе раничко си е за коледна украса все още. Иначе, за мен Коледа е може би най-хубавия семеен празник. Няколко дни, в които имаш възможност да си с любимите хора и да им покажеш какво значат те за теб. Разбира се, ако се сещаме за близките си само по празници, по-добре да не се сещаме за тях изобщо.
Определено не ми допада, че Коледа постепенно се превръща в супер комерсиален празник. А относно коледната украса - духа на Коледа е в нея и винаги къщата ни е украсена във всяко едно ъгълче - любимото занимание на майка ми :-D.
DjBaloon
11-09-2008, 14:48
Ние не сваляме украсата
Джуджетата се грижат винаги
Sensuality
11-09-2008, 15:20
Раничко е за Коледа да,но иначе това ми е любимият празник :smt003
Иначе аз и сестра ми украсяваме стаите,елхата,вратата.Коле а наближавааааааааааа :grin:
Нова година е най-якия празник, любимия ми .. както и зимата :grin: за украсата аз я права миналата година елхата беше златиста и червени панделки.Имам си и в мойта стая една малка.Иначе целия апартамент е украсен навсякъде .. Ние момичетата от блока украсяваме всяка година и входа и става жесток купон.За песни mariah carey - all i want for christmas is you
Bobby Helms - Jingle Bell Rock
Bogdana Karadocheva - Nova godina
Last Christmas :-|
Аз пък си обичам Коледа. От мъничка. И след 15ти декември съм в едно такова настроение.. супер весело.
И обичам големите зимни студове. Искааам много сняг! Мнооого! До коленете, да не можеш да излезеш от вас, да падаш по улиците. Да те налагат моШно със снежни топки.
А аз да ям коледни сладки, да си стоя на топло, да гледам коледни анимацийки.. и да си пускам лигави коледни техно-та. 8-)
Ъммм, а коледните елхи! Ааааа, много искам една огромна в нас. Цялата нашарена с разни играчки. И много бонбони по нея, които да изяждам, а после да ги пълня вътре с хартийки.. уж нищо не съм бутала. ;д И от онези бастунчета, които се смучат. Ауу! *лиги*
И по тавана в стаята ми мнооого герлянди. Шарени. И като спя, някой да падне върху мен, и да ме направи цялата в някакви пухчета.
Да, искрено се радвам на Коледа, но пък и много се дразня на някои неща. Примерно.. на онези дарения по телевизията 'Коледа еее, нека помогнем на малките бедни дечица'. А защо само по Коледа всички се сещат за тях? Или пък това с подаряването на подаръци по задължение. Аз подаръци подарявам, ако ми е на кеф. И не ми трябват поводи.
хех аз съм същата :D :grin: мале от тая тема .. леле искам сняг :D :-D
DjBaloon
11-09-2008, 15:30
Хо Хо Хо
Дядо Коледа и БАН обещават снежна Коледа http://s15.rimg.info/cd208f791f4d0696a21ec01c6576c6bf.gif (http://smiles.33b.ru/smile.120191.html)
Ауу, и аз много обичам Коледаа !! От ся почвам да се настройвам. :grin:
Амм, винаги с мама украсяваме, елхата ее не много голяма.. С много играчки ии гирлянди.. Тая година мисля да купя новии.. По стенитее слагам по сякъф ред и начин гирляндии.. Зареждам се с коледни песнички, филми.. Искам сняг ! Много, много сняг!! Да не мога да изляза навън! И да е студено.. А аз на топличко вътре! (devil)
DjBaloon
11-09-2008, 15:35
Радвам се че празника носещ моето име ви носи такава радост http://s15.rimg.info/cd208f791f4d0696a21ec01c6576c6bf.gif (http://smiles.33b.ru/smile.120191.html)
леле от тая тема не мога да престана .. слушам коледни песнички само :grin: и си мисла за яко сняг .. много обичам зимата :-) :oops: :-P :-D
krisiiiiito
11-09-2008, 17:10
уоу.. чак като видях темата преди малко се сетих че и елха трябва да има .. до сега не бях се замисляла много много за тази Коледа.. нито за подаръци нито за украса нито дори че наближава
според мен има време но трябва да се позамисля сега защото и при мен става така.. казвам си още е рано по после не ми остава време за нищо :lol:
та така.. ние не всяка година украсяваме естествена елха но тази година ще накарам баща ми да намери :)
аз и майка се занимаваме с украсата като по-голямата част от нещата правя аз по-простата причина че с наближаването на този празник започвам да се лигавя като малко дете и ми е кеф да се чудя коя играчка къде да поставя..пък и на майка ми не и се занимава толкова
украсяваме я с различни цветове гирлянди като всяка година прибавям по няколко нови топки ( :razz: ).. задължително има и звезда на върха...естесвено украсата не спира до тук... не сядам докато не украся цялата къща със светещи неща..ръчно изработени снежинки..лампични и прочие :razz: абе по това време на годината в нас е пълен ужас... има едно подскачащо еленче което с нетъпение чака великия празник (моя милост :lol: )
хаха .. как се увлякох :razz:
krisiiiiito
11-09-2008, 17:15
аа иначе за коледни песни .. хм..
сещам се за Bobby Helms - Jingle Bell Rock (класика 8-) )
също и за .. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You ех толкова да и се радвам на тази песничка пък и винаги когато я чуя и ме изпълва с енергия :grin:
Marina__
11-09-2008, 17:57
Заговорихте за коледни песнички, ето и няколко от мен. Една от тях е класика, а другите сигурно не сте ги чували, но пък на мен са ми любими :).
http://www.youtube.com/watch?v=cW7iwxTBjk8
http://www.youtube.com/watch?v=YMG3rPwuxaU
http://www.youtube.com/watch?v=O_vMEvcPDGs
zvezdichkaaa
11-09-2008, 18:59
Ооо обожавам Коледа тая тема,такова настроение ми създаде....Сега обедих братовчедка ми да си направим коледно партии супеееер.Много обичам да украсявам елхата,стайте,всичкоооо.Пр сто това ми е любимия празник.Обичам и подаръците и парите,който ми дават и после харча за дрехи мммм...(обзалагам се,че вече някой приятелки са ме познали само по поста :D )
Така ти завиждам...
аз от години не чувствам Коледа като празник...
защо така вече не я чувстваш като празник?
Pliok0019
11-10-2008, 12:22
Имам бяла изкуствена елха от миналата година. През целия си съзнателен живот съм била против естествените. Аз правя украсата на елхата. Много добре се получава, всъщност. :D
Лампички слагаме на прозовците на хола.
Иначе - ОБОЖАВАМ КОЛЕДА. Тогава обикновено съм извън София, в апартамента на баба ми и дядо ми, има ужасно много вкусотии за ядене, навън е студено,а в нас не, има интересни (макар и еднотипни и американизирани) филми/предавания по телевизията...
И аз като тебе сладкиш смятам че това е най хубавия празник и също обожавам зимата.Ами ние пък окрасяваме елхата с червени и сребристи топки лампички...а и някакви звездички също..а инче из къщата с герлянди и пак лампички... :)
slavito007
11-10-2008, 16:24
Ей обожавам Коледните и Новогодишните празници!
Ако не сложа поне 2 реда лампички на прозореца, просто не съм аз 8-)
Ама ще изчакам поне още месец и тогава ги окичвам. А за играчки - мисля да купя 3-4 нови за елхата, която се надявам, че баща ми ще достави :D и 2-3 гирлянда.
Любимите ми коледни песнички са:
Crazy Frog - Last Christmas
Mariah Carey - All I want for Christmas
п.с. Гледам, че в тукашната Била са сложили елхата и украсата от октомври, а преди седмица сложиха и лампичките :lol:
zvezdichkaaa
11-17-2008, 10:55
А да ползвам темата да ви питам кога започвате да украсявате?Защото аз мисля след 1ви декември да почвам (:
exclusive__16
11-17-2008, 12:37
emmm nie imame mnogo golqma i visoka elxa podarak ni e :) i si q ykrasqvame .. i ku6tata ni e golqma slagame i ot tezi golqmitee i mnogo dr takiva a vsqka godina kopyvame nowi igra4ki za elxata po vratite zvan4eta :) i taka g/d :D az mn obi4am koledaaaa :P :D (party) ...btw pesni4kata ne e losha :P:)
verdjitO
11-22-2008, 11:14
Ми нЗ, то вече в стята ми няма място за елха (естествена) :D
verdjitO
11-22-2008, 11:14
Ми нЗ, то вече в стаята ми няма място за елха (естествена) :D
Biskfitka
11-22-2008, 14:43
оооо ние преди малко украсихме у нас 8-) :grin: :grin: :grin: много е рано ама майка ми :razz:
Първо малко за празника :lol:
1.еми чесно казано Коледа и Нова Година са ми любимите празници :P ,обичам ги дори повече от рожденния си ден :P
2.При нас едва ли ще вали сняг .. от Бургас съм ;(
украса.
спряхме да купуваме естествена елха щото вече не стават за нищо,с икустевена сме около 1,70 висока .украсяваме я със сякакви топки и гирлянди,имаме и лампички !Украсяваме домът около 8-10 дена преди празниците :-P
voodoodoll1
11-22-2008, 16:07
Обожавам Коледа.Това ми е любимия празник.
Искам сняяг.Мноогоо,мноогоо сняг.Вън да е студено,а аз да съм вътре пред камината(пред климатика в моя случай) иии да гледам коледни филми.
Обожавам да се разкарвам вечер по у лиците,да е тъмно и студено и навсякъде да е украсено с лампички ,гирлянди ии всякакви коледни украсии.
В къщи по принцип украсяваме аз и мама.До миналата година редовно правихме голямаа истинска елха,но тази година май ще си вземем искуствена.Украсяваме с много топки ии мноого,мноого гирлянди-най-различни цветовее.Апартамента го украсявам аз-скагам лампички във всички стаи и отвсякъде висят гирлянди,даже и по цветята слагам :D.
Много обичам да обикалям магазините и навсякъде да е украсено иии това ме зарежда със супер много положителни емоции и коледно настроение.
Аз Коледа по принцип я прекарвам на село.Там винаги има супер много сняг и е много красиво.Там също украсявам голяма истинскаа елха и навсякъде слагам коледни украшения.На втория и третия етаж карам баба да закачва едни много големи лампи и вечер е мноогооо яко.Обожавам,когато с събудя(понеже моята стая е на втория етаж) иии да сляза долу,камината да гори ии да седна до елхата и да разопаковам подаръците.Охх,да идва по-скорооо
pepita87
11-22-2008, 16:36
KOLEDA liubimiq mi praznik!!!Nqma takava trupka... :) Ukrasqvame edna golqqqqma elha,koqto stoi v hola i otdelno edna za staqta mi.Izvajdame i kolednite djundjoriiki,sve6ti,salfet4ici,pokrivki,suveniiri. ..S pomo6ta na ukrasata idva i kolednoto nastroenie.Liubimite mi koledni pesni...sa tezi na koledarite.Kato dete stoqh na praga,slu6eiki gi kak oglasqt ulicite i s ogromno neturpenie ska4ah ot legloto da poglejdam prez prozoreca,dali ne idvat vku6ti...Snqg...ble6tuka6tite koledni lampi4ki i pesnite na koledarite....nqma takuv praznik!!!
roadrunner
11-22-2008, 16:59
1.Каква украса правите за Коледните и Новогодишните празници ?-Ами коледната елха,която я има във всяко семейство.Лампички 2 чифта,с които ограждам хола.Става много екюфектно.На входната врата закчавам венец(защото сме с още една врата преградени и няма кой да го вземе :) ) иии слагам герлнди из останалите стаи :)
2.За каква елха мечтаете?-Винаги съм мечтаела за голяма елха с много играчки под която има много подаръци,но за съжаление нашата елха е малка пък и няма къде да сложа голяма :(
3.ИИИИ какви са идейте Ви за тази Коледа , какво ще добавите в Коледната кутия с играчки? Още незнам. Когато стане време ще изляза из магазините да купя нещо ново за елхата.Това ми е традиция-всяка година взимаме по някоя нова играчка и герлянд :)
Искам да кажа,че за мен Коеда без елха и сняг не е Коледа..Това е един от най-най-хубавиите празници.Окрасата го прави още по-хубав и го съживява