PDA

View Full Version : Десетки хиляди ученици на протест в Германия

prizivzaborba
11-13-2008, 13:11
Десетки хиляди ученици на протест в Германияhttp://smilies.sofrayt.com/%5E/k/flag.gif

[12-11-2008]

Десетки хиляди ученици участваха вчера в стачки в цяла Германия в знак на протест срещу недостига на преподаватели, прекалено големите паралелки и социалното неравенство в училищата. Стачката засегна близо 40 града, като само в Берлин в демонстрацията се включиха над 10 000 души.

Демонстрантите поискаха повече средства за образованието, въвеждане на ограничения в паралелките - да не са повече от 20 души, и призоваха да не се упражнява натиск върху учениците чрез оценки.Учениците се противопоставят и на образователната програма, която предвижда те да избират само на 10-годишна възраст дали да се запишат в общообразователен курс на обучение или в курс на обучение с професионална насоченост.

http://www.novinar.net/?act=news&act...l=Mjc5ODszOA==

crazyhair
11-13-2008, 13:45
ako nie tragnim na sta4ka i iska me tolkova moje i da ne dojiveem tova ne6to za promqna v obrazovanieto predi bg e bila v parvite darjavi v celiq svqt s nai dobra obrazovatelna programa a sega sme v krainite pozicii .I vs deto kradat darjavata ne mislqt za svoeto pokolenie koeto 6te postrada zaradi tqh a ne samo te ai vs u4enici!!!!!

nicolepcd
11-14-2008, 15:07
Тия германци не си поплюват 8-)

scoobydors
11-14-2008, 17:36
Тия германци не си поплюват 8-)

Нали? :D:D:D

Mooo6no
11-14-2008, 20:30
Само дето предполагам, че стачката им е незаконна, тъй като попринцип лицата под 18 нямат право да стачкуват, защото се счита, че са нездравомислещи и лесно манипулируеми. 8-)

DieselBlood
11-14-2008, 21:52
ako nie tragnim na sta4ka i iska me tolkova moje i da ne dojiveem tova ne6to za promqna v obrazovanieto predi bg e bila v parvite darjavi v celiq svqt s nai dobra obrazovatelna programa a sega sme v krainite pozicii .I vs deto kradat darjavata ne mislqt za svoeto pokolenie koeto 6te postrada zaradi tqh a ne samo te ai vs u4enici!!!!!

ами мога ди ти кажа на половината децата учат на майната си, чужбина така че не им пука :x :x :x :-x :-x :-x

hooliganka89
11-30-2008, 10:18
Евала на швабите,знаят си позицийте и ги устояват.Ние ако тръгнем на стачка...Тва никога няма да стане 8-)