.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Десетки хиляди ученици на протест в Германия

Десетки хиляди ученици на протест в Германия

[12-11-2008]

Десетки хиляди ученици участваха вчера в стачки в цяла Германия в знак на протест срещу недостига на преподаватели, прекалено големите паралелки и социалното неравенство в училищата. Стачката засегна близо 40 града, като само в Берлин в демонстрацията се включиха над 10 000 души.

Демонстрантите поискаха повече средства за образованието, въвеждане на ограничения в паралелките - да не са повече от 20 души, и призоваха да не се упражнява натиск върху учениците чрез оценки.Учениците се противопоставят и на образователната програма, която предвижда те да избират само на 10-годишна възраст дали да се запишат в общообразователен курс на обучение или в курс на обучение с професионална насоченост.

http://www.novinar.net/?act=news&act...l=Mjc5ODszOA==
    www.priziv.org

УЧЕНИЦИ и СТУДЕНТИ - ЗАЕДНО ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО И КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ

ako nie tragnim na sta4ka i iska me tolkova moje i da ne dojiveem tova ne6to za promqna v obrazovanieto predi bg e bila v parvite darjavi v celiq svqt s nai dobra obrazovatelna programa a sega sme v krainite pozicii .I vs deto kradat darjavata ne mislqt za svoeto pokolenie koeto 6te postrada zaradi tqh a ne samo te ai vs u4enici!!!!!

Град
    Враца
    Тия германци не си поплюват
    еlsy

Град
    Ямбол
    Цитирай Първоначално написано от nicolepcd
    Тия германци не си поплюват
    Нали?

Life's too short.. too short to live it as a bad person!

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Само дето предполагам, че стачката им е незаконна, тъй като попринцип лицата под 18 нямат право да стачкуват, защото се счита, че са нездравомислещи и лесно манипулируеми.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Цитирай Първоначално написано от crazyhair
    ako nie tragnim na sta4ka i iska me tolkova moje i da ne dojiveem tova ne6to za promqna v obrazovanieto predi bg e bila v parvite darjavi v celiq svqt s nai dobra obrazovatelna programa a sega sme v krainite pozicii .I vs deto kradat darjavata ne mislqt za svoeto pokolenie koeto 6te postrada zaradi tqh a ne samo te ai vs u4enici!!!!!
    ами мога ди ти кажа на половината децата учат на майната си, чужбина така че не им пука
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Евала на швабите,знаят си позицийте и ги устояват.Ние ако тръгнем на стачка...Тва никога няма да стане

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си