View Full Version : брекети
draki4ka
11-13-2008, 20:56
това според вас вярно ли е освен че изправят зъбките брекетите са мн вредни моята зъболекарка каза че мястото където стои брекета след времето на носенето зъба става гаден самото място стои ""изнесено"" :lol: ако някой ме рабра. Имали хора които носят брекети? Доволни ли сте?
http://www.teenproblem.net/s/1642.html
нищо не им става на зъбите... достатъчно модерни средства са ползват...
:)
chokolate_girl
11-13-2008, 22:25
те ако бяха вредни ,нямаше да ги славгат.ТО точно това им е работата,да изправят кривите зъбчета 8-) :)
Аз имам. Мнооооооого съм доволна. :grin:
tItEufFf
11-14-2008, 16:19
Абсолютни глупости. На мен след една година носене ми се наложи да ми ги махант за известно време и да ти кажа не съм забелязала зъбите ми да са "износени". Най-добре сложи брекети..и си смени зъболекарката ;)
Аз имам и това са пълни глупости...та нали брекетите са за да ти оправят зъбите, а не за да изглеждат износени. Съвет- смени си зъболекарката
glupacheE
11-14-2008, 16:28
СМЕНИ СИ ЗЪБОЛЕКАРКАТА!!!
Не мястото не стои "изнесено" аз в момента нося брекети нося ги от година и даже в момента две брекети ми са отлепени и гледам нищо ми няма на зъбите ама съвсем нищо по нищо не се отличава мястото където е било лепилото явно трябва да си смениш зъболекарката нито имам кариес нито нищо при добра хигиена няма опасност за кариес :)
TheCookie
11-14-2008, 18:10
Боже..... :shock: :shock: :shock: :shock: каква е тая зъболекарка???!?!?!? не..не ..ужас.Разбира се, че не се износват-от какво по-точно да се износят?!
Мога да ти кажа, че брекетите имат страхотен ефект, не могат да се сравняват с шини изобщо.Има някои казват, че шините повече помагали-глупости.Брекетите са най-доброто решение.Макар и скъпи след време няма да съжаляваш :) :) гарантирам ти го :)
firegirlll
11-14-2008, 18:25
Аз имам и това са пълни глупости...та нали брекетите са за да ти оправят зъбите, а не за да изглеждат износени. Съвет- смени си зъболекарката
+1
draki4ka
11-14-2008, 21:53
ами горе долу цената каква им е и на всички зъби ли се слагат защото а зимам нужда само на един зъб :)
Nadelina
11-14-2008, 22:49
Na vsichki zybi se slaga. I osven tova ne se iznosvat zybite. Ama tova e prosto smeshno. Zybolekarkata ti ne razbira mnogo mnogo.
Колко горе-долу струват едни брикети :-o аз съм много навита да си сложа обаче чувам че са доста скъпички :(
Моите са 600лв.. Ама доколкото знам са между 600-800 лв.. Аз нося от година и половина и мн им се кефя :D Сигурно още ще си ги понося, но не ми пречат.. А онова за износването.. Глупостии! Нищо си им няма на зъбите.. Боли само когато се пристягат и то за ден-два. =]
NeverTheSame
11-16-2008, 15:38
моите бяха 1800 и нямах никакви проблеми.
носих ги малко повече от година...майче година и месец..
зъбите ми са си белички и няма и следа ;)
Ако си от София търси ПРОФ.МУТАФЧИЕВ ето ти сайта - www.valortho.com
София 1612
ул.Плиска 54 (в Красно село)
тел.02 9552319
моб. 088 797 12 07
тел./факс 02 9526125
е-майл - info@valortho.com
Най-добрия е ;) Аз ги носех год и половина и са ми ИДЕАЛНИ :) Към 3000 лв обаче ще ти излезне всичко ;pp
Wrathchild
11-17-2008, 08:28
Глупости. Изобщо не ми личи, че съм носила брекети. Ходих при д-р Нинов, като ми излезе към 1800-2000. Това всичко, нали. Обикновенните шини действат много по-бавно, уж са по-евтини, но нито ефекта е толкова добър, а пък и както казах е по-бавно, лечението продължава много време. И накрая се получава, че се дава еднакво като пари.
dark_wings
11-17-2008, 11:33
Ще ти кажа само едно:
Смени си зъболекарката! :!:
InFaTuAtEd
11-21-2008, 12:51
Носила съм преди около 2години...носих ги година и половина почти и е много дагно според мен,защото постоянно трябва да се съобразяваш какво да ядеш,трябва да внимаваш да не ти се отлепи брекет,а пък и ти ги слагат 3часа :?
MissInd3p3nd3nt
12-10-2008, 19:25
аз не съм чувала нещо подобно.иначе и аз имах,но миналата седмица ми ги свалиха-и вече изглеждат се едно че не съм имала брекети