View Full Version : Искам го, обаче как ще стане...
VerliebteteMaedchen
11-13-2008, 22:21
Така... Първо, здравейте всички!
Захващам се с нещо, което нарушава принципите ми по няколко параграфа. Винаги съм се чудела на хората, които си споделят проблемите из форумите. Да де, ама удари и моят час, просто се притеснявам да споделя с който и да е познат. По-нататък ще разберете защо. Дотук с увода, хайде по същество:
Аз съм на 18 и на любовния ми хоризонт има нова звездичка, нов сладур, хубав, добър, умен, забавен, абе момче мечта (както всички знаем, моето гардже е нй-хубаво :) ). Та този сладур, между другото 22-годишен, ми грабна окото още откак го видях, после се оказа, че ще имаме и допирни точки с него, абе лека полека взех да хлътвам. Искам го! По мои и на нищо неподозиращи познати наблюдения, и той не е безразличен към мен, но това са само догадки и ми е доста трудно да преценя ситуацията. Откъде идва проблемът - по стечение на обстоятелствата той ми е преподавател, и то не студент на практика, а редовен учител :( . Затова аз се притеснявам да говоря с него открито, защото ако нещо не се получи по план става много кофти после, от негова страна предполагам са същите мотивите. Последно като се видяхме се бъзикахме нещо, че ще излизаме вечерта, по-късно аз му писах смс да го питам съвсем сериозно, той каза, че се е уговорил вече с някой си и не може. Оттук ми изскачат няколко варианта - наистина да е бил зает, да се притеснява да излезе с мен по гореспоменатите причини, или пък да не иска да има нищо общо с мен по чисто човешки причини... Оф, не знам, знам само, че го искам, а съм с вързани ръце и чакам нещата да се подредят сами, надявам се по скоро.
Благодаря на тези, които ми изчетоха темата, написах я да си излея душата основно, защото няма кой знае какви съвети да ми дадете - половината ще ми пожелаят успех, другата половина ще ми кажат да бягам надалеч. Все пак, ще се радвам да прочета ако имате да казвате нещо по темата. Благодаря още веднъж за търпението. :)
Seducti0n
11-13-2008, 22:30
:) Хъх, не си издигай сами стени между теб и момъкът(:
Разбирам да си непълнолетна, да се замисли дали няма да си наруши принципите, ако излезнете заедно и т.н., но в случая въпроса опира изцяло до това дали той споделя тръпката ти, дали е бил зает/въпрос на който не можеш да отговориш, освен ако директно не го попиташ/
Не се страхувай от това да преследваш това, което ти харесва, не си забранявай нещата/хората/, които истински желаеш, просто се отдай на завладялото те(=
Точно !
Въпросът е :
Дали той споделя тръпката ти.
Може наистина да е бил зает.Уговори се в него.Но най-добре очи в очи.Така ще разбереш дали се опитва да се измъкне, или наистина е зает..
Айде дано стане работата :)
hooliganka89
11-14-2008, 07:22
Е,интересна история.
Моят съвет е щом толкова си падаш по него,продължавай да опитваш да създадеш по-близък контакт с него.
Пожелавам ти успех!
Ако има някакво развитие не забравяй да ни уведомиш :)
Такаааааа ,
от това което казваш значи ти сега завършваш 12-ти клас , а той ти е учител...така ли???
Ако е така и наистина го харесваш толкова, поговори с него на 4 очи. Ако и той споделя чувствата ти , но се притеснява от това, че ти е преподавател, то тогава бихте могли да почактае малко (евентуално) и после да се съберете.Тогава никой не може да ви каже нищо.
Защото в момента , макар да си пълнолетна, той няма право да е стеб.Така може много да си навреди.Това е забранено.-учител да има връзка с ученик.
В случай пък, че той не изпитва нищо към теб..... нищо друго не ти остава освен да се примириш и да продулжиш напред.
Та ученичка ли си?
sweet4esf
11-14-2008, 11:30
:) Хъх, не си издигай сами стени между теб и момъкът(:
Разбирам да си непълнолетна, да се замисли дали няма да си наруши принципите, ако излезнете заедно и т.н., но в случая въпроса опира изцяло до това дали той споделя тръпката ти, дали е бил зает/въпрос на който не можеш да отговориш, освен ако директно не го попиташ/
Не се страхувай от това да преследваш това, което ти харесва, не си забранявай нещата/хората/, които истински желаеш, просто се отдай на завладялото те(=
:-|
VerliebteteMaedchen
11-14-2008, 22:43
Благодаря ви за мненията, противно на очкванията ми, са положителни и просто не знаете каква подкрепа сте ми, благодаря ви.
Да, ученичка съм и на всичкото отгоре не съм 12. клас, а 11. И да, той ми е учител...
Относно съветите ви, не мога току-така да му изтърся, че имам някакви си симпатии към него, защото го има и момента, в който той няма нищо към мен (силно се надявам да не е така) или пък да се подплаши, защото е учител от 2 месеца и е пресен още. И в двата случая последствията няма да са много добри и за двама ни, няма да можем да се погледнем спокойно, а все пак трябва да имаме някакви служебни отношения още 2 години. Има го и варианта, в който той споделя мислите и чувствата ми и всичко ще е наред, но предишните два ме спират от диретния разговор. Всичко трябва да стане непринудено, малко по малко да разбера какво се крие из мислите му, а това чакане ме убива! Искам го веднага!
Нова тръпка, знаете как е... :)
Абе то всичкото много хубаво.... Ти се притесняваш дали и той има чувства към теб или не, ама замисляла ли си се какво ще стане ако сте заедо?!!? Не говоря ако се разделите след време.
Само ще ти кажа, че според законите преподавател НЯМА право да има връзка със своя ученичка, независимо дали тя е пълнолетна или не.Това може да му докара не проблеми, а уволнение и наказание.Съжалявам, че звучи гадно, но си е факт.
Сега някой ще кажат, че за любовта няма прегради и , че ако трябва можете да се обичате и тайно, но ....... незнам.Може, но за колко време???
Помисли над това!!
VerliebteteMaedchen
11-15-2008, 19:31
Да, замисляла съм се, разбира се. Предполагам ти е ясно, че виждам идилия :-D Не, наясно съм, че няма да е лесно, но за толкова време почти винаги минавам тънко из училище и ме бива в тарикатлъците на дребно. Само ако съм с него... Няма да позволя на институцията да застане помежду ни.
Да, замисляла съм се, разбира се. Предполагам ти е ясно, че виждам идилия :-D Не, наясно съм, че няма да е лесно, но за толкова време почти винаги минавам тънко из училище и ме бива в тарикатлъците на дребно. Само ако съм с него... Няма да позволя на институцията да застане помежду ни.
Аз не казвам да се отказваш.Просто те осведомявам , че има закон срещу това.Но това не значи в никакъв случай, че трябва да се откажеш от чувствата и любовта си.
Казвам само, че за начало трябва много внимателно да разбереш дали и той изпитва нещо към теб, за да не стане конфузно после.И след това евентуално внимателно да обмислите как да стане номера на китайката.Трябва да се действа много предпазливо, защото това може да коства на него работата, а на теб - завършването.
Така че, ако все пак се искате взаимно наистина..... ще се наложи много да се пазите и........ да почакате 1 година и половина , за да сте заедно открито и пред всички.
В крайна сметка ти пожелавам много успех и дано все пак любовта ти да е споделена.Това е най-важното.Всичко друго се преодолява все някак.
НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, А САМО ТРУДНО ПОСТИЖИМИ!!!
DevilWish
11-15-2008, 20:18
Точно !
Въпросът е :
Дали той споделя тръпката ти.
Може наистина да е бил зает.Уговори се в него.Но най-добре очи в очи.Така ще разбереш дали се опитва да се измъкне, или наистина е зает..
Айде дано стане работата :)
И аз така мисля =) Но внимавай да не се разчуе, все пак ти е учител ;)
дам дам вечния въпрос дали и той изпитва същото гадно но САМО ЕДНО ЩЕ ТИ КАЖА В ЛЮБОВТА НЯМА ПРАВИЛА ТАКА ЧЕ НАПРЕД И ДА НЕ ТИ ДРЕМЕ =D>
Ех, защо аз нямах 22-годишни учители едно време...^_^
Колко класа си повтаряло мило момиченце?
Нали знаеш, че на тате няма да му е много приятно да чуе, че се заиграваш с даскала по физическо.
VerliebteteMaedchen
11-16-2008, 20:52
@DimovB, не съм повтаряла нищо, нямам си тате и даскала ми не е по физическо. И изобщо той е моят сладур, не някакъв си даскал, не го възприемам като такъв. Хайде със здраве и без хапливи коментари, моля.
Благодаря на другите за подкрепата, стискайте ми палци да видим утре какво ще стане :)
Колко класа си повтаряло мило момиченце?
Нали знаеш, че на тате няма да му е много приятно да чуе, че се заиграваш с даскала по физическо.
:-D :-D :-D
Все пак говорим за момче на 22год. , а не за някой стар изперкал чичко.
А и това, че е учител , не го прави по-различен от всички- той е човек като всички нас ..... и също има да го харесват.
Все пак авторката ни е на 18год. , а не на 10г.
VerliebteteMaedchen
11-17-2008, 21:28
Хех, смешко, хем му се иска, хем не му стиска :) Днес се видяхме, подхрвърля някакви закачки на няколко пъти и като го питам "Аз като те виках, ти що се правиш на луд?", се прави на разсеян, пък и не бяхме сами да го разпитвам...
Хмм...
skateprinces19
11-18-2008, 11:19
Оле мацка аз сe чувставам малко малка да ти давам съвети точно аз ... но това няма да ми попречи да се опитам да ти дам съвет ... Възможно е да те иска и той , не да не му стиска , а просто защото не сте били сами да не е посмял да направи каквото и да било ... все пак curka87 е права - забранено е учител да има връзка със ученичка .. но от друга страна това , че ти е учител не трябва да те притеснява - за любовта наистина няма пречки , стига и двамата да имате желанието никой и нищо няма да ви попречи ( дори това ,че ти е учител , а и щом те бива по шарлатаниите не се бой - ще го скриете от другите и всичко ще е ок :-) :-) ) успех мацка и дано да съм ти помогнала и аз :-) :-)
Pliok0019
11-18-2008, 11:43
Аз съм от хората, които ще ти пожелаят успех.
Защото го искаш.
Дали ще се получи...времето ще покаже. (:
VerliebteteMaedchen
11-19-2008, 18:32
Благодаря ви за подкрепата, наистина имам нужда от вас. Извинявам се ако на някой му е досадно от цялата работа, защото ползвам форума като дневник, изповедалник, кошче за емоции... както искате го наричайте. Напълно осъзнавам, че ~40% от мненията в темата са моите, и ако това пречи на някой, очаквам да ми сигнализирате, не искам да ставам прекалено досадна :>
Не мога да се позная, върти ми се из главата и не ми дава мира. А как мразя да чакам ако знаете! А пък колко по-гадно е да чакаш неизвестното... Бррр.. Но пък не мога да съм директна, а някой трябва да направи по-директна крачка, защото в момента играем игрички, с които се занимават 12-годишните. Кога, как и защо ще стане, никой не знае още, надявам се да е по-скоро развръзката на цялата история, защото както споменах, мразя да чакам и много ме изнервя това положение...
Ако бях на негово място щех да се занимавам с 5-6 като теб , замисли се .