View Full Version : Рано ли е?
sykrovishteto
11-18-2008, 14:40
На 17 години съм и имам приятел от година и половина.Проблемът е в това,че ни е много трудно да го правим с презерватив...не се получава,на него му спада,на мен ми излизат някакви пъпки(явно съм алергична).Искам да започна да пия противозачатъчни,понеже като го правим без предпазни средства ми е мноого притеснено :( Но незнам дали 17 години са ранно за да започна да пия.Ще бъда благодарна ,ако получа мнения :)
Mr_Crowley
11-18-2008, 14:43
Единственото адекватно мнение в твоя случай би било да отидеш на доктор. Той ще ти обясни, предпише и наблюдава. Всичко друго са приказки и алабализми. Това не ти е аспирин, че да си го пиеш ей така, когато ти скимне. :-o :-o :-o
На 17 години съм и имам приятел от година и половина.Проблемът е в това,че ни е много трудно да го правим с презерватив...не се получава,на него му спада,на мен ми излизат някакви пъпки(явно съм алергична).Искам да започна да пия противозачатъчни,понеже като го правим без предпазни средства ми е мноого притеснено :( Но незнам дали 17 години са ранно за да започна да пия.Ще бъда благодарна ,ако получа мнения :)
Ами ако ги взимаш като бонбони тик-так редовно, не само не е нормално, но не е и полезно.
Mastodont
11-18-2008, 14:44
Абе, разбирам да беше "рано ли ми е да се уча да карам колело" ама...Като имате "лекарски" въпроси, що си мислите, че във форума има истински лекари, туй не мога да ви разбера.
Schneeflocke
11-18-2008, 14:51
Като имате "лекарски" въпроси, що си мислите, че във форума има истински лекари, туй не мога да ви разбера.
Щото, ако разгледаш форума, ще видиш, че е пълно с лекари - знаят от какво хората ги болят гърдите, преценяват на какво се дължи обрив по описание и дори знаят, че рождените петна се появяват около 10-тата година. А в една тема даже изписваха противозачатъчни. Да си имаме уважението! На кого му трябва лекар, като има форум?
sykrovishteto
11-18-2008, 14:53
Просто искам да видя мнения,от хора който пият!Хора който са на близки до мойте години!Естествено е ,че като реша да пия ще се съветвам със специалист.Но тук е форум и аз искам просто да получа мнения от Вас! :)
Mastodont
11-18-2008, 14:54
Като имате "лекарски" въпроси, що си мислите, че във форума има истински лекари, туй не мога да ви разбера.
Щото, ако разгледаш форума, ще видиш, че е пълно с лекари - знаят от какво хората ги болят гърдите, преценяват на какво се дължи обрив по описание и дори знаят, че рождените петна се появяват около 10-тата година. А в една тема даже изписваха противозачатъчни. Да си имаме уважението! На кого му трябва лекар, като има форум?
Не бях вникнал дотолкова в същността на въпроса. Призовавам всички, следващи медицина, да се откажат отсега и да си направят перманентна регистрация в този форум. По възможност със ник, който да издаде техния статут на човек, който има правото да човърка други хора, а именно повече никове от типа на "Chi4K0_DokT0rch0" i "GiNeKoLoSuS".
Schneeflocke
11-18-2008, 15:20
Авторката, тези хапчета имат много по-обширно поле на действие от предпазване от бременност. Някои момичета ги пият от 14-годишни, други никога не ги почват. Това са хормони. Те променят цикъла. Организмът задържа повече вода. Някои се изписват при кисти. Затова е измислена професията "гинеколог" - за да има кой да ти каже, дали можеш да ги пиеш. На някои момичета им е противопоказно - например, ако имаш хормонален дисбаланс може да стане лошо. А никой тук не може да прецени това.
ПП: Аз отивам да си купя бисквити и да си бия главата в стената, че си избрах такава безполезна професия.
sykrovishteto
11-18-2008, 15:38
Явно всички тук сте предразположени към нападки! Чувала съм че тези хапчета нормализират цикъла,намалят болките(а мойте са убииствени) и от тази гледна точка искам да събера малко повече информация,но явно на всички им е по-лесно да отговарят така остро.Не мога да разбера едн-Защо като се пускат някакви теми породени от развинтеното въображение на някои хора,винаги се отговаря.А когато човек просто иска да попита ,веднага му се нахвърлят! :o :-o Все пак благодаря за вниманието. Лека вечер!
Според мен не си малка за противозачатачни отиди на лекар посаветваи се с него и да ти предпише някакви :)
Даскалката пита класа "Някой да е спасявал човешки живот?"
Иванчо дигнал ръка, класната му дава думата и той изричаразвълнуван: "Аз, АЗ!"
Г-жата : "Да Иванчо кажи"
Иванчо: " Спасих живат като подмених пративозачатъчните на кака с аспилин!"
Ами ако ги взимаш като бонбони тик-так редовно, не само не е нормално, но не е и полезно.
Ти какво искаш през месец ли да ги пие бе умник?
По темата: Ами квото гинеколога каже, апак и не мисля че на 17 си малка за хапчета.
Rebirthing
11-18-2008, 20:53
Направо отиди при гинеколог той ще ти каже всичко необходимо!Тук няма гинеколози/жки а и да имаше нямаше да ти кажат, няма лекар който да си практикува така безплатно в интернет 8-)
SwEeT_pAiN_F
11-18-2008, 21:27
Наистина, тук всички много остро нападате хората. Контрацептивите са много хубаво нещо, аз откакто ги ползвам съм се родила.. ползвам ги от 4 месеца и съм на 18 години. Не с ималка изобщо за това. Има 1000 вида хапчета така че гинекологът ще прецени кой тип е най-добър за теб. така че не отлагай а отивай на гинеколог. късмет!
Аз приемам Yasmin още от 16-годишна (в момента съм на 17) - много съм доволна, орегулираха ми цикъла (знам точно кога ще ми дойде), вече не е толкова обилен, както преди, и не тече по 7-8 дни, а по 5-6. Даже ми пораснаха гърдите 8-) Друго предимство е, че сексът определено е по-добър, защото я няма гадната гума... И най-важното - няма бебе :grin: Вярно е, че се напълнява - но при мен този ефект беше само за първите 2 месеца, след което килограмите от самосебе си се свалиха.
Струват около 20 лв. (18 и нещо), общо са 21 хапчета, след като ги изпиеш, се прави едноседмична пауза, през която ти идва цикълът, и всичко отначало. В опаковката има много хубава книжка с указания, която силно ти препоръчвам да прочетеш.
И все пак консултацията с гиниколога и задължителна, защото приемането на противозачатъчни не е шега работа и може да си докараш ГОЛЕМИ бели, ако действаш на своя глава!
Надявам се да съм била изчерпателна ;)
Решението за мене е гинеколог.Той ще даде най-компетентно мнение на твоя въпрос.
summerlove66
11-19-2008, 19:13
Tова го решаваш ти .. ам тези противозачатачни съсипват органичзма .. Все пак помисли добре :(
angellove
11-19-2008, 19:26
Абе, не разбрах за какво го нападате момичето...
Принципно може да се взимат хапчета - не ти е рано. На мен са ми предписвали когато бях на 14, но по други причини. Смело мога да кажа, че не напълнях и ми нямаше абсолютно нищо, докато ги приемах. Това, че съсипват организма не е вярно - да, химия са, но затова са лекарите - за да определят кои хапчета точно да вземаш. Има много антибиотици, обаче като си болен отиваш при лекаря, за да ти каже кои да вземаш нали? :)
Така че смело при гинеколога и успех. :)