View Full Version : Кой е на диета
t0nit0yy
11-23-2008, 08:14
Кой от вас е на диета в момента и каква е тя :oops: Или какъв здравословен начин на хранене спазвате :)
Диетата на Дюкан е добра :)
Кое и е доброто ?
Кое и е доброто ?
Сваля се бързо.
Кое и е доброто ?
Сваля се бързо.
Гледаш нещата само откъм външен вид... А "диетата" е пълен боклук.
DiScOnEcTeD
11-23-2008, 09:14
Кой от вас е на диета в момента и каква е тя :oops: Или какъв здравословен начин на хранене спазвате :)
az гледам само да с еограничавам от към сладкото и чипсовете
Аз намалих малко сладкото и гледам да избягвам мазното и газираното : :)
Не е най-посходящия период за диети! Точно сега, когато всякакви вируси се разнасят е най-важно да се яде разнообразна и пълноценна храна. Не да я карате на солети или "Дюкан". Но всеки сам преценя как да се грижи за здравето си!
Точно лятото бях на тази въпросната диета на "Дюкян" - напълнах повече ](*,) ... изобщо подлагала съм се на доста диети ... резултат почти нулев :smt022 ... предполагам,че имам някакъв проблем :neutral:
Ако някой е имал хубав резултат от някоя диета да я напише :)
Sasha2k8
11-23-2008, 10:49
Аз намалих хляба и чипсовете. Уж беше и сладкото, но нещо не се получи и си ям редовно.. Но хляба и чипсовете.. най-много веднъж в месеца да ми се случи.. :D
kuklichka_bg
11-23-2008, 10:52
Аз от днеска съм на диетаааааа ](*,)
Sensuality
11-23-2008, 10:58
От как се помня все съм на диета,лятото по принцип и нямам апетит и няма какво да ме искушава,тогава винаги отслабвам,а зимата ми е малко трудно,но успявам някак :-D Не ям хляб от много време може би година,две,сладко сега скоро започнах да ям по често,а пържено избягвам.
Аз съм на здравословно хранене. Половин кило свинско и 15 яйца на ден! И половин пакетче масло (от 250 грама). Мазно рулз форевър!
От няколко месеца карам на тоя принцип и е Е*АТИ ЯКОТО!!! 8-) Ся малко плюскам повече, ама като се гледам нЕма страшно.
t0nit0yy
11-23-2008, 11:39
az puk bqh 1 sedmica samo na kiselo mlqko i mi se otrazi dobre..sega ot 2 sedmici si qm normalno i ne sum ka4ila..nqma6e yo-yo efekt..ama vapros na organizum vse pak..a ot ytre smqtam da se koncentriram varhu plodovete i zelen4ucite.
btw-p0stqq! :D .. :)
az puk bqh 1 sedmica samo na kiselo mlqko i mi se otrazi dobre..sega ot 2 sedmici si qm normalno i ne sum ka4ila..nqma6e yo-yo efekt..ama vapros na organizum vse pak..a ot ytre smqtam da se koncentriram varhu plodovete i zelen4ucite.
хем постиш хем ядеш мляко о.О :-o
Колко свали? :neutral:
Тая тема се превърна в 'За' и 'Против' Дюкан. Мога да Ви кажа, че ако се спазва този хранителен режим и се вземат нужните мерки (редовно приемане на витамини напр.) ням да има нито отрицателен ефект (тва е пълна глупост :D) нито йо-йо ефект, нито здравни проблеми. Но, повтарям,трябва да се внимава, а не някакви 12-13-14г пикли да се жалват после...
Иначе, към дадения момент се храня по моя си версия на Дюкан - белтъчини + плодове (ябълки главно) заради витамините, че да не си изтощя организЪма и имунната ми система да иде 'на кино' през зимата.
За ефект не мога да кажа, има-няма 1 седмица откакто се старая да се придържам към тоя тип хранене :)
kalpazanka
11-23-2008, 13:33
Кое и е доброто ?
Сваля се бързо.
Бъбреците ти надали имат добро мнение за тая диета /е, не само те/.
Тая тема се превърна в 'За' и 'Против' Дюкан. Мога да Ви кажа, че ако се спазва този хранителен режим и се вземат нужните мерки (редовно приемане на витамини напр.) ням да има нито отрицателен ефект (тва е пълна глупост :D) нито йо-йо ефект, нито здравни проблеми. Но, повтарям,трябва да се внимава, а не някакви 12-13-14г пикли да се жалват после...
Иначе, към дадения момент се храня по моя си версия на Дюкан - белтъчини + плодове (ябълки главно) заради витамините, че да не си изтощя организЪма и имунната ми система да иде 'на кино' през зимата.
За ефект не мога да кажа, има-няма 1 седмица откакто се старая да се придържам към тоя тип хранене :)
Хм, какви мерки вземаш за корекция на рН и големите количества азот и урея, ми е мнооооооооооого интересно.
t0nit0yy
11-23-2008, 14:21
Колко свали? :neutral:
ami,spazvah q samo 1 sedmica,za6toto doide rojdeniq den na sestra mi.. :D ina4e zvalih 3 kg..ama praveh i k0remni presi i ti4ah..
t0nit0yy
11-23-2008, 14:22
хем постиш хем ядеш мляко о.О :-o
mlqkoto go qdqh predi 2 sedmici.Postq ot 1 .. i ne qm mlqko! :D :)
В отговор на Kalpazanka:
Уреята е краен метаболитен продукт изхвърлящ се с урината, ако се пият достатъчно течности няма да имаш проблеми с нея. А за какви корекции на pH става дума?
pOiSoN_kIsS_94
11-23-2008, 17:55
От утре съм на плодове,активия,хогаренас, еленчуци....
Последните 2 седмици покрай рожденни дни нещо много ми се отвори апетита :o .... а по принцип не ям толкова много ,а още по-малко калорични храни :(
foreverr
11-23-2008, 19:09
Aз не съм на диета, но последно време имам малко апетит и ям малко/карче неска си ядах нормално за разика от другите дни/До някъде съм против дуетите заради йо-йо ефектът ии защото ако свалиш рязко и после става много объркан цикъла!Една моя приятелка свали много бързо 10 кила и после 4 месеца не и дойде!
GaBiIi__
11-23-2008, 19:12
az qm vsi4ko i mi e perfetkno taka
varnen4e
11-26-2008, 07:02
Аз не съм, не съм, не съм... И на яве и на сън.. :D
pifiella
11-26-2008, 14:18
az hapvam zdravoslovno i svalih 13 kg i prodaljavam vse taka..... :-P
BigFakeSmile
11-26-2008, 16:17
емиии..аз сладко гледам да не ям..месо не ям защото ми е противно...ии не закусвам..ии не вечерям :D
Аз. Ограничавам се от тестени изделия, сладки, и газирани напитки. :)
Никога не съм била на диета и съм си в страхотна форма.
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 13:08
аз от вчера съм на разделно.. ако някой е спазвал и знае дали се сваля да пише :D
аз от вчера съм на разделно.. ако някой е спазвал и знае дали се сваля да пише :D
Каква е идеята? И от къде да се сваля?
ДИЕТИТЕ СА БЕЗСМИСЛЕНИ СЛАВЯ СЕ И ПОСЛЕ КАТО Я СПРЕШ ПАК СЕ КАЧВАТ.... АЗ НЕ СЪМ ЖЕНА И ГО ЗНАМ ТВА А ВИЕ ЖЕНИ СТЕ И НЕ ГО ЗНАЕТЕ... НАЧИНА ЗА ОТСЛАБВАНЕ Е СПОРТ ТВА Е ДР НЯМА И СЕ ХРАНЕТЕ РАЗДЕЛНО
не се сваля но не се и качва от разделно хранене
Дали се сваля зависи от храната и движението. Дали се качва - пак.
KiSs_mY_LiPs
11-27-2008, 13:23
не се сваля но не се и качва от разделно хранене не съм чувала че само запазва килограми.. навсякаде където бях чела пише , че се сваля :?
barbie_94
11-27-2008, 15:27
Аз намалих малко сладкото и гледам да избягвам мазното и газираното : :) +1
kalpazanka
11-27-2008, 18:02
В отговор на Kalpazanka:
Уреята е краен метаболитен продукт изхвърлящ се с урината, ако се пият достатъчно течности няма да имаш проблеми с нея. А за какви корекции на pH става дума?
Уреята зависи от вноса на белтъчна храна, няма общо с консумацията на вода. Част от уреята се резорбира обратно, за да се създадат условия за концентриране и разреждане на урината. А за другия ми въпрос-попитах те на български как се справяш с ацидозата?
Pliok0019
11-27-2008, 18:12
Не. Напоследък имах някакви претенции да се храня здравословно, но не ми се получава. От чипс и месо вечер не мога да се откажа. От Спрайт също.
cHooOpiHka___
11-27-2008, 22:13
iskam i az da po4na no nz o6te kakva... ?s1vet?
mi az zakusvam kafe i biskvitka,obqdvam cola light i plod i ne ve4erqm.Znam 4e e nezdravoslovno,no :-k
voodoodoll1
11-29-2008, 13:01
Никога не съм спазвала диети.Ям всичко каквото ми се яде и нямам проблеми с теглото.
jeni92_abc
11-29-2008, 14:49
Аз.Без чипсове и газирано :D
Zaharinka
11-29-2008, 15:50
И аз съм на диета :grin: :D Само плодове и белтъчини
kalpazanka
11-29-2008, 15:52
Чудите се с какво да си запълвате свободното време май и от свободия правите маймунджилъци!
nikolaich0
12-11-2008, 23:08
С диетата на Дюкан се сфаля бързо но диетата е крайно не здравословна :?
Аз не пазя диети и не ми се е налагало. Но така или иначе съм твърде против и се получава винаги този ефект йо йо. Няма смисъл.
Но си водя здравословен начин на живот.
Сега зимата плувам 2 пъти седмично и тренирам танци + коремни преси всеки ден.
От към храна не ям пържено и не пия газирано.Аз и без това не обичам.Ама хич. Тестено..рядко.И по това не си падам много.
Ами аз съм момче високо 185 см бях 96 килограма и за 3 месеца съм 69 в момента . Една нисковъглехидратна диета която сам си я направих ми помогна пък и не е вредна . И както каза момичето над мене после без пържено и газирано няма йойо ефект ...
Аз съм на някаква протеинова диета и в момента ям само безвкусни неща.. :D
Аз съм на някаква протеинова диета и в момента ям само безвкусни неща.. :D
ще ти отслабне имунната система :?
Ами аз просто не ям много тестено и сладко и спортувам
точно обратното от протеина и белтъците може да се повиш защитата на имунната система