View Full Version : Нещо за гимнастиката,шпагати и др.
insomnia__
11-30-2008, 10:42
Момичета и момчета,имам 1 въпрос.Преди 4 години,когато бях на 10-11 тренирах гимнастика и можех шпагати и бях много гъвкава.Сега обаче се затруднявам и шпагата не го мога вече.Има ли възможност пак да се науча да го правя,при положение,че съм почти на 15,а преди години съм го правила ?
varnen4e
11-30-2008, 10:43
Малко по малко пробвай всеки ден.. Напрягай се по- малко и се получава. Не опитвай от раз.
Ами според мен тогава си можела защото си била в по спортна форма и си тренирала редовно а сега вече си пораснала и може би малко си се "посхванала"..Все пак не знам не разбирам много от тези неща :-D
LovelyGirl
11-30-2008, 10:50
И аз бях така.
На 10 тренирах художествена гимнастика и можех да правя всичко,но вече не :)
Не е късно да се научиш на ново.
Просто трябва да се разягаш и да правиш упражнения,предполагам помниш как си се научили тогава.Сега прави същото ;)
Rebellion_Angel
11-30-2008, 10:57
Ами според мен тогава си можела защото си била в по спортна форма и си тренирала редовно а сега вече си пораснала и може би малко си се "посхванала"..Все пак не знам не разбирам много от тези неща :-D
Направо е ръждясала. :D
Отново ще се научиш разбира се. Разтягай се постепенно.
Xrisenceto
11-30-2008, 11:06
ми прави предна жаба и задна жаба и прожинирай докато не смакнеш краката до доло след това със савсем малко усилия ще направиш и 2та шпагата :) (щом си тренирала гимнастика сигорно знаеш какво представлява предна и задна жаба,иначе не мога да ти го обесня :( )
mynichka
11-30-2008, 11:17
а колко подобно ..и аз можех ..и бях спряла , преди няколко месеца пробах и не мога :( след малко упражнения пак съм си доста пластична и мога да го правя без почти никакви усилия :P
Като по-малка тренирах художествена гимнастика и акробатика. Можех всичко - трите шпагата, мостове, колелета и не знам какво още. Сега не мога нищо, много "по-дървена "съм! Ако загрея правилно ще направя само ляв шпагат. Но да се сгъна на мост - абсурд! Какво да ти кажа - времето и липсата на тренинг си оказват влиянието!
adrenalinkataaa
11-30-2008, 14:14
разтягаи се секи ден е готово
На 16 съм и 1 година съм се разтягал,за да направя шпагат,но ти може да имаш тренинг.Попитай някой приятел или провери в интернет,за такива начини.Но не напрягай краката си много,за да не скъсаш някоя връзка ;)
Като сме по-малки костите ни са по-меки и за това огъването е по-лесно. С времето се натрупват калции, които втвърдяват костите и за твоа след време не можем да се огъваме, както сме можели преди няколко години :)
Имаш възможност да се научиш пак да сядаш шпагат. Като ще се пробваш първо прави малко напъди, за да не си разтегнеш нещо. И така постепенно ще го седнеш. Недей пробва без да си загряла, болката е непоносима, ако го седнеш до долу (личен опит). И не се подпирай на ръце, защото така се спираш, когато те заболи и не го сядаш (отново личен опит)
:)
Pliok0019
11-30-2008, 15:26
И аз като малка съм тренирала гимнастка. Бях на 6-7 годни и тренирах да кажем 2. Сега мога да правя шпагат, но не всичко което можеш преди ми се отдава.
И аз ходих като малка на акробатика но за много малко, можех да правя шпагат и преди година реших пак да се разтягам и за 2 седмици и правех пак шпагат. Ама сега пак не го мога :-D Като се разтягаш всеки ден и пак ще го можеш ;)
виж..ако си била МНОГО ГЪВКАВА забрави идеята ся да не можеш... 4-5 години бях гимнастичка,тренирах до 11 годишна. после сигурно 2-3 години изобщо не съм се разтягала и нищо от сорта... заради бас си седнах безболезнено на шпагат. ако си природно гъвкава не ти тряят разтяжки и глупости...даже не ти тряя и ад си кожа и кости...."
та в твоя случай започни да правиш жабки и напади...постепенно пружинирай в поза за шпагат и би трябвало да стане ;) успех
moni_ladyspears
12-05-2008, 17:53
ами аз тренирам от три-годишна,сега съм на 15! и мога да ти кажа,4е никак няма да ти е лесно,но може и да успееш. само че много внимавай да не направиш беля!
insanity_666
12-05-2008, 20:50
И аз бях така.
На 10 тренирах художествена гимнастика и можех да правя всичко,но вече не :)
Не е късно да се научиш на ново.
Просто трябва да се разягаш и да правиш упражнения,предполагам помниш как си се научили тогава.Сега прави същото ;)
+1
няма да е както преди, но може поне от части да си върнеш формата. аз поне успях ;)
Щом си ги сядала преди, след час загрявка няма начин да не ги седнеш пак. Това за шпагатите. За мостовете нещата стоят доста по различно, така че там по-добре не се пробвай... :D
MisSsKaTa
12-10-2008, 19:20
Момичета и момчета,имам 1 въпрос.Преди 4 години,когато бях на 10-11 тренирах гимнастика и можех шпагати и бях много гъвкава.Сега обаче се затруднявам и шпагата не го мога вече.Има ли възможност пак да се науча да го правя,при положение,че съм почти на 15,а преди години съм го правила ?
има възможност .. аз като бях на 5-6 тренирах балет за около 5 месеца .. и сега съм на 15 и още го мога шпагата :D ...
Би могла да седнеш отново на шпагат.
Просто трябва да започнеш да се разтягаш постепенно,а не да се натовариш изведнъж. Може да ти отнеме повече време,а може и много малко.но това зависи от костите ти и сухожилията (май от тях беше де..)
lorchety995
12-11-2008, 05:30
......не трябва са ядеш и много мисо, то пречи