PDA

View Full Version : Уморих се от всичко това,не знам има ли смисъл.

hooliganka89
11-30-2008, 11:59
Здравейте,всекидневно се опитвам да помагам на съфоръмници с моите обективни мнение,но ето,че идва един момент в който аз се нуждая от съвет или поне това да видя връзката си и проблема в нея през нечий чужди очи.
Е,ще се опитам да бъда максимално кратка и точна за да не затормозявам съфорумниците си с дълги и отекчителни разкази.
Имам си сериозен приятел от година и половина,даже прекалено сериозен,сгодени сме и живеем заедно.
Той наистина направи големи даже прекалено големи жертви за мен,но понякога се замислям,дали това е достатачно!?Когато решихме,че ще живеем заедно проблема беше къде,защото аз съм от България,а той от Германия.Първоначално решихме да сме в Бг,защото аз още бях ученичка.Живяхме в Бг точно 2 месеца и просто не успяхме.
Точно в този период се чуствах виновна,че той е напуснал страната си заради мен,а живота му в Германия е един,а в Бг е съвсем друг.
После живяхме 4 месеца в Германия и накрая за сега сме се установили в Бг за 8 месеца,тай като се записах да уча за сега не мога да мърдам от България.
Приятелят ми е направил толкова много за мен,беше с мен в най-трудния момент от живота ми,когато загубих майка си,за което съм му безкрайно благодарна и благодарение на него съм още едно нормално здравомислещо момиче.
Накратко ви разказах положението на нашата връзка за да може да придобието максимална представа за нашата връзка и горе-долу какви хора сме,за да може да прецените ситуацията.
Почвам направо с корена на проблема.
Вчера имах рожден ден и през деня бях на изпит,посредата на изпита ми се обади да ми каже,че от 2 часа обикалял града и не знаел какво да ми купи за подарък.Е,как може?С мен е от почти 2 години и живеем заедно,а той да не знае от какво имам нужда?Странно нали.Както и да е,това го преживях не е кой знае какво.Казах му,че на следващия ден ще отидем до някой магазин и ще ми купи каквото си харесам.
Излезнахме верта да празнуваме на ресторант,аз моят приятел,неговият брат,една приятелка и един приятел.Пихме ядохме веселихме се и барманката на ресторанта беше една моя стара приятелка от ученическите годинини,следователно аз я поканих на нашата маса и после решихме да отидем на доскотека,но моите гости си тръгнаха и останахме само аз,моят приятел,брат му и барманката.
Вече бях усетила,че приятелят ми прекали с алкохола и бая се беше подкарал,беше изпил половин литър уиски.Отидохме в дискотеката и почнаха проблемите,както си и знаех,че ще стане.Още седнахме на масата и тай като бяхме на вип място трябваше да си поръчаме цяла бутилка алкохол и решихме да поръчаме водка,защото бутилка уиски щеше да ми струва 100 лева, а не можех да си позволя толкова много.Още когато приятелят ми чу,че поръчахме водка супер ми се развика,че той не пиел това,а искал уиски...А и забравих да спомена един голям проблем.Имам брат който е 26 години и с който моя приятел изобщо не се разбира,за което и брат ми има голяма доза вина,но какво мога да направя аз?Все пак той ми е брат,колкото и да е тъп и гаден и какъвто и ще да е,той е мой брат и аз съм длъжна да го обичам.Преди това с пр се бяхме заговорили за брат ми и той веднага се наостри като таралеж,че ако го видел в дискотеката щял да се сбие с него не можел да го понася и аз веднага защитих брат си или поне заех една такава неутрална позиция.След което приятелят ми се развика точно като някой селянин и ме напсува на майка,при положение,че майка ми е починала,естествено тогава ми кипна и си взех чантата и якето и побягнах на вън и си хванах такси към вкъщи.Оставих приятелят ми да плати бутилката водка,а всичките му пари бяха у мен 8-)
Прибрах се,легнах си и приятелят ми връхлетя у нас взе си чантата и парите,и каза "Никога повече няма да се върна в тази къща",на което аз изобщо не реагирах и той си тръгна заедно с брат си с КОЛАТА,при положение,че беше пил половин литар алкохол.
Последния път когато се напи и се скарахме,катастрофира с колата на баща ми и почти не умря,но явно не си е взел поука и отново тръгна безотговорно към волана.Вече е почти 15 часа и нито ми е званнал нито аз на него,и се чудя имали смисъл да продължавам да се боря за такъв човек?Всичките неща които е направил за мен през тези месеци означават много за мен,но мога ли цял живот да се усланям на тях,а той да сере на метеното?Какъв човек е този който твърди,че те обича,а едвали не те кара да избираш между него и между собствения си брат?Нима мога да зарежа кръвта си заради него?Защо трябва да го правя?Не можели просто да ги обичам и двамата?Един ден когато и баща ми си отиде,кой ми остава тогава?Както роднина може да те разбере чужд човек не може,в това съм убедена.До тук приключвам с темата си,защото стана много дълга и следователно много малко хора ще се нагърбят да я прочетът.
Темата ми не е конкретно "Да го зарежа ли?",а по-точно как вие другите вуждате това явление в въпросната връзка,защото вие сте неутрална страна и мисля,че ще дадете своето обективно мнение.
Благодаря на всички които ще прочетът темата и ще напишат своето мнение тук.
Ако има някакво значение,аз съм на 19 година,а той на 23.

blood_dodo
11-30-2008, 12:06
Сама каза че брат ти е в голяма част отговорен за това, защо толкова го защитаваш? Остави го сам да го направи...
И, не знам защо, но явно 80% от тоя форум не смятат алкохола за фактор, но той е...

MakeMeFeel
11-30-2008, 12:11
И аз така бих направила .. Остави го .. като изтрезнее напълно ще разбере грешката си .. надявам се .. ако ли не .. Не мога да ти кажа - ЗАРЕЖИ ГО .. защото щом сте сгодени и живеете заедно няма да е толкова лесно .. но поговори с него ... За алкохола , за брат ти и въобще за всичко, което те притеснява...

hooliganka89
11-30-2008, 12:13
Сама каза че брат ти е в голяма част отговорен за това, защо толкова го защитаваш? Остави го сам да го направи...
И, не знам защо, но явно 80% от тоя форум не смятат алкохола за фактор, но той е...

У нас живеем,аз,брат ми и моя приятел.Апартамента е мой и на брат ми,а приятелят ми както се казва е "Зет заврян".
Да оставя приятелят ми да му се нахварли и да се бият?Това ли се очаква да направя?До колкото ги познавам и двамата и техните физически възможности,брат ми щеше да го спука от бой,след като се намеся да ги разтърва и аз щях да го отнеса(което не е проблем,свикнала съм),и след това брат ми да изгони приятелят ми от нас,след това баща ми да разбере и също да намрази приятелят ми,които между другото работи при татко...И какво става тогава?
Някой има ли бегла представа какво е това винаги да си между чука и наковалнята?Аз винаги съм там.
Бащата на моя приятел е алкохолик и естествено се претиснявам той да не е като него...И наистина приятелят ми когато е пил е много агресивен и аз винаги се опитвам да го възпирам от алкохола,но уви има моменти в които не успявам и стават такива неща,не искам цял жиеот да треперя над бутилките вкъщи.
Иначе мерси за мнението.

F_CK_all_I_need_is_U
11-30-2008, 12:28
"Все пак той ми е брат,колкото и да е тъп и гаден и какъвто и ще да е,той е мой брат и аз съм длъжна да го обичам."

Това като го чета имам чувството,че не държиш особено на брат си.
Аз много добре знам какво е да си между чука и наковалнята,тъй кто майка ми и брат и (вуйчо ми) едва ли не се се мразят и т.н
Аз мисля,че трябва да седнете и да поговорите за всичко...
Целият ти живот е пред теб,трябва да се забавляваш и да бъдеш щастлива, а не да се занимаваш с кавги и глупости.. най-важна си ТИ!

Drebs
11-30-2008, 12:34
Много неприятна ситуация. :[
Ти говорила ли си с него за държанието му,когато пие?
Изключително неприятно е да си постоянно между чука и наковалнята,както ти се изрази. Но аз все си мисля,че приятелят ти,ако толкова те обича,цени и уважава ще приеме брат ти,защото приятелите можеш да си избереш,но не и роднините и родителите.
То не знам и какъв съвет може да ти се даде. Наистина потърси го и се изяснете,кажи му,че следващия път,който се държи така ще е за последно. Това за подаръка не е толкова дразнещо,колкото това,че те е напсувал на майка - наистина е гадно! :S Поговорете - така се решават проблемите,а не с инат ии чакане другия да дойде и да се извини пръв ;]

LovelyGirl
11-30-2008, 12:34
До колкото ги познавам и двамата и техните физически възможности,брат ми щеше да го спука от бой,след като се намеся да ги разтърва и аз щях да го отнеса(което не е проблем,свикнала съм)

И наистина приятелят ми когато е пил е много агресивен и аз винаги се опитвам да го възпирам от алкохола,но уви има моменти в които не успявам и стават такива неща,не искам цял жиеот да треперя над бутилките вкъщи.

С кое си свикнала,че не разбрах много добре?Приятелят ти те бие ли?

Това с алкохола е много сериозно.Ако не пиеше нямаше да е толкова трудно според мен да се оправят семейните истории,но алкохолът винаги оказва огромно влияние.
Аз също имам алкохолици в родата и знам какво прави с тях чашката,че да не кажа бутилката.
Според мен щом е почнал от толкова рано да пие толкова много и щом става толкова агресивен едва ли ще се промени.
Моят съвет е да не го търсиш ти,защото нямаш никаква вина,а да изчакаш и да видиш какво ще направи той.Ако ти се обади и извини,седнете даси поговорите мноого дълго и се разберете.Ако наистина те обича много ще си промени отношението и държанието и ще съумеете да си оправите връзката.

GabisiTa
11-30-2008, 12:43
Останах с впечатление, че приятеля ти те бие и ако е така няма място за съмнение дали да го оставиш! Дали ще можеш цял живот да възпираш приятеля ти да не пие, да го пазиш, за да не налети на брат ти и т.н.?! Вярно, че си между чука и наковалнята, но моят съвет е да помислиш за себе си, дали искаш такъв живот и за напред?! :?

hottie
11-30-2008, 12:48
Тък като търсиш обективна гледна точка на ситуацията ще ти дам моята и тя е следната :
- Това за подаръка --> директно ти го казвам, глупост е! Не се хващай за това. И ние с моя приятел сме се изчерпили откъм подаръци, поради простата причина че си имаме всичко! И в един момент наистина се чудиш какво да вземеш на другия. Това е нормално, някои хора и за пъви подарък не знаят какво да купят!

- Приятелят ти е препил, случва се. Сигурна съм че не го е мислил това за майка ти и алкохола наистина понякога влияе зле. Твоя задача е да му кажеш , че не ти е приятно да пие толкова много и да изпада в неконтролируеми ситуации. Според мен сега не ти звъни от срам или инат.

-Има ли сте сериозно минало, той е бил безупречно до теб. Преживяли сте много. Това е много повече отколкото едно напиване. Разбира се ако напиването се случва всеки ден не е нормално. Но сега е имало повод и както всеки нормален човек и той се е напил. На всеки се случва.

Моят съвет е : Гледай по-ведро на нещата, не обръщай внимание само на отрицателната страна на нещата. Мисли си какво сте преживяли заедно и колко много те е подкрепял. Преодолейте трудностите заедно и не им обръщайте толкова много внимание.

Сега горе главата и му се обади ! :-)

hooliganka89
11-30-2008, 12:49
"Все пак той ми е брат,колкото и да е тъп и гаден и какъвто и ще да е,той е мой брат и аз съм длъжна да го обичам."

Аз много добре знам какво е да си между чука и наковалнята,тъй кто майка ми и брат и (вуйчо ми) едва ли не се се мразят и т.н
Целият ти живот е пред теб,трябва да се забавляваш и да бъдеш щастлива, а не да се занимаваш с кавги и глупости.. най-важна си ТИ!

Държа на брат си,но той има толкова много недостатъци за това написах по-горното.Примерно той е 26 и никога не е работил.Всяка петък вечер излиза на дискоте напива се като свиня,взема наркотици и в събота сутринта идват една сурия хора у нас да пият и след всичко това пепеляшка ходи да разтребва помийте на градските тъпаци.
А момента в който казваш,че важната съм аз ми е много чуждо,не искам да се правя на Майка Тереза,но винаги искам да успокоявам създалото се напрежение между моите мъже(Брат ми,приятелят ми и баща ми)

hooliganka89
11-30-2008, 12:53
Много неприятна ситуация. :[
Ти говорила ли си с него за държанието му,когато пие?
Изключително неприятно е да си постоянно между чука и наковалнята,както ти се изрази. Но аз все си мисля,че приятелят ти,ако толкова те обича,цени и уважава ще приеме брат ти,защото приятелите можеш да си избереш,но не и роднините и родителите.
То не знам и какъв съвет може да ти се даде. Наистина потърси го и се изяснете,кажи му,че следващия път,който се държи така ще е за последно. Това за подаръка не е толкова дразнещо,колкото това,че те е напсувал на майка - наистина е гадно! :S Поговорете - така се решават проблемите,а не с инат ии чакане другия да дойде и да се извини пръв ;]

Най-големият проблем е алкохола,когато приятелят ми не пие няма нищо общо с това което съм описала в темата си,но как да го спра да пие?Все пак има празници като моя рожден ден или неговия или нова година,в които няма как да му забраня да пие и тогава идват проблемие.През цялата ни връзка не е имало път ама нито един път да излезнем на дискотека и да стоим там като нормална двойка и да се забавляваме,винаги се скарваме било то заради брат ми или заради нещо друго.Мерси за мнението.

hottie
11-30-2008, 12:55
Може ли да те попитам колко често се напива и на какви поводи?

hooliganka89
11-30-2008, 12:58
До колкото ги познавам и двамата и техните физически възможности,брат ми щеше да го спука от бой,след като се намеся да ги разтърва и аз щях да го отнеса(което не е проблем,свикнала съм)

И наистина приятелят ми когато е пил е много агресивен и аз винаги се опитвам да го възпирам от алкохола,но уви има моменти в които не успявам и стават такива неща,не искам цял жиеот да треперя над бутилките вкъщи.

С кое си свикнала,че не разбрах много добре?Приятелят ти те бие ли?

Това с алкохола е много сериозно.Ако не пиеше нямаше да е толкова трудно според мен да се оправят семейните истории,но алкохолът винаги оказва огромно влияние.
Аз също имам алкохолици в родата и знам какво прави с тях чашката,че да не кажа бутилката.
Според мен щом е почнал от толкова рано да пие толкова много и щом става толкова агресивен едва ли ще се промени.
Моят съвет е да не го търсиш ти,защото нямаш никаква вина,а да изчакаш и да видиш какво ще направи той.Ако ти се обади и извини,седнете даси поговорите мноого дълго и се разберете.Ако наистина те обича много ще си промени отношението и държанието и ще съумеете да си оправите връзката.

Не ме бие приятелят ми,ако го правеше нямаше да имам приятел.
С брат ми имаме голяма разлика в годините и мисля,че от там идват нашите проблеми,когато бяхме по-малко ме спукваше от бой,повечето пъти без причина,но вече съм го превъзмогнала това и както се казва простила съм му.
А колкото до приятелят ми нямам и намерение да го потърся,той рано или късно ще осъзнае грешката си и ще дойде да се извини,но дали това няма да се повтори примерно на нова година,това ме претиснява.
Мерси много за мнението.

hooliganka89
11-30-2008, 13:00
Останах с впечатление, че приятеля ти те бие и ако е така няма място за съмнение дали да го оставиш! Дали ще можеш цял живот да възпираш приятеля ти да не пие, да го пазиш, за да не налети на брат ти и т.н.?! Вярно, че си между чука и наковалнята, но моят съвет е да помислиш за себе си, дали искаш такъв живот и за напред?! :?

Брат ми ме биеше до скоро,приятелят ми никога не ме е удрял.
Не искам такъв живот определено,но когато сложа нещата на кантара мисля,че е направил много повече хубави неща за мен отлкото лоши.
Мерси за мнението.

hooliganka89
11-30-2008, 13:03
Тък като търсиш обективна гледна точка на ситуацията ще ти дам моята и тя е следната :
- Това за подаръка --> директно ти го казвам, глупост е! Не се хващай за това. И ние с моя приятел сме се изчерпили откъм подаръци, поради простата причина че си имаме всичко! И в един момент наистина се чудиш какво да вземеш на другия. Това е нормално, някои хора и за пъви подарък не знаят какво да купят!

- Приятелят ти е препил, случва се. Сигурна съм че не го е мислил това за майка ти и алкохола наистина понякога влияе зле. Твоя задача е да му кажеш , че не ти е приятно да пие толкова много и да изпада в неконтролируеми ситуации. Според мен сега не ти звъни от срам или инат.

-Има ли сте сериозно минало, той е бил безупречно до теб. Преживяли сте много. Това е много повече отколкото едно напиване. Разбира се ако напиването се случва всеки ден не е нормално. Но сега е имало повод и както всеки нормален човек и той се е напил. На всеки се случва.

Моят съвет е : Гледай по-ведро на нещата, не обръщай внимание само на отрицателната страна на нещата. Мисли си какво сте преживяли заедно и колко много те е подкрепял. Преодолейте трудностите заедно и не им обръщайте толкова много внимание.

Много си права и в по-горното си мнение казах,че когато сложа нещата на кантар е направил много повече хубави неща за мен отколкото лоши.Но се страхувам,че това с пиенето ще зачестее преди да се усетя и се чудя той как не се усеща до къде да пие и не му ли се струва,че не постъпва правилно спрямо мен,знам,че този въпрос трябва да го задам на него,а не на теб :)

hooliganka89
11-30-2008, 13:09
Може ли да те попитам колко често се напива и на какви поводи?

Ми така жестоко се напи за последно през януари на един карнавал в Германия.
Сега не искам съфорумниците да останат с грешни впечатление едва ли не,че се лигавя по повод неговот пиене,но наистина ми е неприятно когато пие.
Но примерно през седмицата почти никъде не ходим,стоим си у нас и гледаме филми,но той всяка вечер купува бира да пием докъто гледаме филм,което не мога да го разбера,каква е тая нужда все да се пие,аз мисля,че човек и без алкохол може да се забавлява.
Иначе мерси за мненията ти,сега като ги прочетох ми се стува,че се впрягам за глупости,но все пак не знам какво да мисля.Както се казва "Объркана съм".
Иначе аз няма да му се обадя сега,при положение,че ми развали рожденният ден и,че ме напсува на майка,което много ме заболя,мисля да изчакам той да се обади и определено да се извини.

hottie
11-30-2008, 13:18
Януари е отдавна. И аз мразя като се напие приятелят ми както и той мрази като аз го направя. За щастие се случва рядко :)
Мисълта ми е, че трябва да се успокоиш, защото имаш очевидно един много загрижен приятел, който като всеки един нормален човек прави глупости от време на време и то под влиянието на алкохола. Обедена съм, че като те е напсувал е било под влиянието на алкохола също.

Шом не искам да му звъниш недей, но не се впрягай защото наистина не виждам толкова сериозна причина. Вече като се пооправите му сподели колко ти е неприятно да пие и ако може да се контролира малко. А относно бирите то и моя си пийва биричка ама то си му е за разпускане и нали не се напива от нея - няма проблем ;)

Пожелавам ти да си оправите много бързо отношенията.
А във връзка с брат ти - той не те заслувава като сестра! Не заслужава и да го защитаваш. Някой, който те малтретира не заслужава твоето внимание КАКЪВТО и да е той! Дори да беше баща ти! :-)

hooliganka89
11-30-2008, 13:31
Януари е отдавна. И аз мразя като се напие приятелят ми както и той мрази като аз го направя. За щастие се случва рядко :)
Мисълта ми е, че трябва да се успокоиш, защото имаш очевидно един много загрижен приятел, който като всеки един нормален човек прави глупости от време на време и то под влиянието на алкохола. Обедена съм, че като те е напсувал е било под влиянието на алкохола също.

Шом не искам да му звъниш недей, но не се впрягай защото наистина не виждам толкова сериозна причина. Вече като се пооправите му сподели колко ти е неприятно да пие и ако може да се контролира малко. А относно бирите то и моя си пийва биричка ама то си му е за разпускане и нали не се напива от нея - няма проблем ;)

Пожелавам ти да си оправите много бързо отношенията.
А във връзка с брат ти - той не те заслувава като сестра! Не заслужава и да го защитаваш. Някой, който те малтретира не заслужава твоето внимание КАКЪВТО и да е той! Дори да беше баща ти! :-)

Съгласна съм с всичко казано за приятелят ми,но нека да обсъдим малко брат ми и техните взаймоотношения.
Брат ми наистина цял живот се е държал с мен като с боклук,животно и всякви там гадни работи,но от както се случи това с майка той се промени и от тогава кажи речи почти не ме е бил.
Но приятелят ми го мрази и едва ли не ми забранява да говоря с него,според мен тук не е прав.Той някакси си мисли,че ме защитава от него,но аз възприемам нещата по дриг начин.
Човек който ме обича би ли ме накарал да избирам между него и между собствения ми брат?Ей тва тука ме смъщава,не мисля,че е нормално.

hottie
11-30-2008, 13:41
Приятелят ти сигурно го прави за да те защити, особено ако знае, че брат ти те е засягал. Ако моят приятел знае, че някой мй близък или роднина ме е удрял направо би го направил на 5 стотинки!

НО това е мъжко разсъждение.
По принцип няма право да ти казва с кого да се виждаш и какви отношения да поддържаш с него. Тук си много права.
От една страна, както вече споменах приятелят ти иска да те пази, но от друга той ти е брат и е разбираемо, че ти не искаш да го предадеш. Не знам каква дрога взима брат ти, но това сигурно много му влияе на поведението!
Ти си в една много деликатна ситуация и си прекалено млада, за да носиш всичко това на гърба си, осъзнаваш ли това?
Не знам на колко си точно - на около 20 горе-долу, предполагам, но ти вече си захубила майка ти, в същото време на половина и брат ти! И освен всичко това ти трябва да се съобразяваш и с трети човек(приятеля ти).
В този ред на мисли се чудя дали не е редно да се посъветваш с някой? Не знам какви отношения имаш с баща ти?(не разбрах) или дори бих ти препоръчала да се срещнеш със специалист. Аз също съм изминала подобен път и в един момент от живота ми аз посетих психотерапевт(в който не вярвах в началото!) но ме накара да осъзная много неща и наистина ми помогна.
Тези проблеми на са хич леки, ти си преминала през наистина доста травми. Прекалено много е за твоята възраст. Прекалено много изживях и аз за моите години. Но идва момент, в който трябва да се обърнеш и към друг. Пак казвам, колкото и да искаш не може всичко да е на твой гръб.

hooliganka89
11-30-2008, 13:48
Приятелят ти сигурно го прави за да те защити, особено ако знае, че брат ти те е засягал. Ако моят приятел знае, че някой мй близък или роднина ме е удрял направо би го направил на 5 стотинки!

НО това е мъжко разсъждение.
По принцип няма право да ти казва с кого да се виждаш и какви отношения да поддържаш с него. Тук си много права.
От една страна, както вече споменах приятелят ти иска да те пази, но от друга той ти е брат и е разбираемо, че ти не искаш да го предадеш. Не знам каква дрога взима брат ти, но това сигурно много му влияе на поведението!
Ти си в една много деликатна ситуация и си прекалено млада, за да носиш всичко това на гърба си, осъзнаваш ли това?
Не знам на колко си точно - на около 20 горе-долу, предполагам, но ти вече си захубила майка ти, в същото време на половина и брат ти! И освен всичко това ти трябва да се съобразяваш и с трети човек(приятеля ти).
В този ред на мисли се чудя дали не е редно да се посъветваш с някой? Не знам какви отношения имаш с баща ти?(не разбрах) или дори бих ти препоръчала да се срещнеш със специалист. Аз също съм изминала подобен път и в един момент от живота ми аз посетих психотерапевт(в който не вярвах в началото!) но ме накара да осъзная много неща и наистина ми помогна.
Тези проблеми на са хич леки, ти си преминала през наистина доста травми. Прекалено много е за твоята възраст. Прекалено много изживях и аз за моите години. Но идва момент, в който трябва да се обърнеш и към друг. Пак казвам, колкото и да искаш не може всичко да е на твой гръб.

Отношенията с баща ми са прекрасни,аз,той и приятелят ми работим заедно на едно и също място.Смея да кажа,че приятелят ми и баща ми също се разбират,но баща ми е малко особен,все пак е на 49.
Аз вчера навърших 19 години и знам,че всичко това което изживявам е прекалено много за моите години,но няма кой друг да го прави.
Има още много неща от моя житейски път които ме натоварват,но ако тръгнма да ги обеснявам тук...2 дена няма да ми стигнат да пиша,а и не мисля,че някой тук може да ми помогне,специално за онази част от живота ми с която съм се нагърбила след смъртта на майка си,единственият начин да ми се помогне е някой да заеме моето място,което е невъзможно.Това се отнася и за специалиста които ме съветваш да посетя и той едва ли би ми помогнал.
Но другата причина поради която не отивам при психолог или психиатър или психоаналитик и др.е защото в моя град няма такива,а както се предполага нямам много време да ходя при такъв извън града.

hottie
11-30-2008, 13:57
По принцип и аз мислих същото за психолозите(да ги наречем психолози като цяло), но осъзнах че тяхната работа не е да се поставят на мястото ни, а да ни накарат да осъзнаем много неща, които не подозираме и всъщност това ни прави наистина по силни). Но както и да е, щом нямаш възможност разбирам.
Аз се чудя дали ти си поговорила с баща ти във връзка с проблемите между теб и брат ти? Мисля, че е негов дълг да се погрижи за благосъстоянието на брат ти.

Какво друго да кажа..знам ли..комуникация, разговори. Не задържай всичко това в себе си, горе главата и не се притеснявай да разчиташ на близките ти! Те са важна роля в живота ти в момента.

hooliganka89
11-30-2008, 14:05
По принцип и аз мислих същото за психолозите(да ги наречем психолози като цяло), но осъзнах че тяхната работа не е да се поставят на мястото ни, а да ни накарат да осъзнаем много неща, които не подозираме и всъщност това ни прави наистина по силни). Но както и да е, щом нямаш възможност разбирам.
Аз се чудя дали ти си поговорила с баща ти във връзка с проблемите между теб и брат ти? Мисля, че е негов дълг да се погрижи за благосъстоянието на брат ти.

Какво друго да кажа..знам ли..комуникация, разговори. Не задържай всичко това в себе си, горе главата и не се притеснявай да разчиташ на близките ти! Те са важна роля в живота ти в момента.

След смъртта на мама татко много се промени,така да се каже нищо не го интересува.Говорила съм с него,че с брат ми не се разбирам и искам да живеем отделно,защото ние сега живеем в два апартамента,но те са свързани и аз искам да ги разделим,но татко каза,че сега няма финансова възможност за преграждане и ремонти и,че не му се занимава.Когато му каза,че с брат ми сме се скарали,той само казва,че ще поговори с него,което никога няма ефект ама...
Мисля,да спрем дотук,защото много се задълбочихме и след малко и майчиното мляко ще си изпея,а и мисля да дадем вузможност на някой друг да изкаже мнението си макар,че аз вече осъзнавам какво,как и защо се е случило и ако приятелят ми доиде да се извини ще се разберем и така.Благодаря ти много за помоща.

Wrathchild
11-30-2008, 14:08
Понеже част от мнението ми вече Хоти го изрази, аз ще те попитам друго. Със сигурност не е лесно да си под един покрив с 2ма, които не се понасят, на всичкото отгоре мъже, които по природа са си по-агресивни. Най-вече когато единия ти е брат, а другия - годеник. В този ред на мисли, ти казваш, че живееш само с брат си и приятеля ти. Не можете ли да отидете на квартира, а ако нямате възможност - да се изнесете при баща ти?

xercu
11-30-2008, 14:10
Не един път си мислих да напиша някоя глупост тук , но ... след последното диалогче мога само да кажа , че ти се възхищавам за това, че все още имаш сили да вървиш напред ... :?

hooliganka89
11-30-2008, 14:23
Понеже част от мнението ми вече Хоти го изрази, аз ще те попитам друго. Със сигурност не е лесно да си под един покрив с 2ма, които не се понасят, на всичкото отгоре мъже, които по природа са си по-агресивни. Най-вече когато единия ти е брат, а другия - годеник. В този ред на мисли, ти казваш, че живееш само с брат си и приятеля ти. Не можете ли да отидете на квартира, а ако нямате възможност - да се изнесете при баща ти?

Ние също искаме да се изнесем на квартира и когато го заявих на баща си той каза,че няма да стане да има 100 квадрата апартамен и той да стой празен,а ние да плащаме за квартира.Тук ще кажете,че вече съм голяма да се съобразявам с баща си и че живота си е мой,но далеч не е така.Отново всичко се свежда до загубата на майка ми,от тогава на сам моите отношения с баща ми са много деликатни и не мога да си позволя да се противопоставям на волята му.
Сигорно ви се вижда сложно,но е много по-сложно от това което си мислите.
Ох и аз като се замисля,колко ми е сложен живота...Чак на моменти не мога да повярвам се съм част от тази лудница.

А колкото до това да се преместим при баща ми е невъзможно,защото той си отиде да живее на село,а аз там няма да се зачукам.

hooliganka89
11-30-2008, 14:26
Не един път си мислих да напиша някоя глупост тук , но ... след последното диалогче мога само да кажа , че ти се възхищавам за това, че все още имаш сили да вървиш напред ... :?

Защо си възнамерявал/а да пишеш глупост тук?В смисъл темата ми е сериозна,а не от рода на повечето лапежки теми тук,от рода на "Харесвам го,а той дали мен ме харесва",и сякакви такива други простоий.

hottie
11-30-2008, 14:28
Извинявай ако съм задълбочила в темата и съм стигнала до болно място. Просто разсъждавам като човек, който е преживял почти същото и затова погледа на нещата ми е толкова сериозен.

blood_dodo
11-30-2008, 14:30
Аз все още си мисля, че най-големия проблем е брат ти.
По моему имаш чувства към него, породени от криворазбрана роднинска обич.
Щом и след като майка ви е починала, той отново ти е посегнал, макар и по-рядко...

hooliganka89
11-30-2008, 14:31
Извинявай ако съм задълбочила в темата и съм стигнала до болно място. Просто разсъждавам като човек, който е преживял почти същото с 2 загуби и затова погледа на нещата ми е толкова сериозен.

Не,няма проблем.Виждала съм много твои мнения и така да се каже имам някакво положително мнение за теб и не бих имала проблем да ти споделя преживяното от мен,още повече,че май знаеш от личен опит какво преживявам.Но просто не искам тази ми част от живота да става публично достояние,а и едвали другите се инетересуват кой съм погребала или кой съм изродила и т.н.
А и това е малко по-далеч от темата която съм пуснала,иначе няма проблем.

hottie
11-30-2008, 14:36
Извинявай ако съм задълбочила в темата и съм стигнала до болно място. Просто разсъждавам като човек, който е преживял почти същото с 2 загуби и затова погледа на нещата ми е толкова сериозен.

Не,няма проблем.Виждала съм много твои мнения и така да се каже имам някакво положително мнение за теб и не бих имала проблем да ти споделя преживяното от мен,още повече,че май знаеш от личен опит какво преживявам.Но просто не искам тази ми част от живота да става публично достояние,а и едвали другите се инетересуват кой съм погребала или кой съм изродила и т.н.
А и това е малко по-далеч от темата която съм пуснала,иначе няма проблем.

Знам, разбирам и се усетих. Ако искаш мога да изтрия нещо. Иначе ако имаш нужда от нещо съм насреща. Вианги можеш да ми пишеш ЛС. Приятна вечер и успех ! :)

hooliganka89
11-30-2008, 14:36
Аз все още си мисля, че най-големия проблем е брат ти.
По моему имаш чувства към него, породени от криворазбрана роднинска обич.
Щом и след като майка ви е починала, той отново ти е посегнал, макар и по-рядко...

Какво искаш да кажеш с това "Криворазбрана роднинска обич"?
Добре де не се разбираме по принцип с него,не сме и много близки и да има много моменти в които го мразя поради много по-дълбоки причини от това,че ме е малтретирал,но се чуствам виновна и гузна когато го мразя.
Едва ли не си задавам въпроса "Е,що за човек съм аз щом не обичам собствения си брат"?Не мисля,че е нормално да не го обичам при положение,че една майка ни е разжадала.

И имаше един голям проблем когато казах на брат си,че не искам да живеем заедно,той тогава ми се нахвърли да ме бие и приятелата му беше у нас,тя тръгна да ни разтърва след това приятелят ми влезна и стана едно голяма мазало и от тогава приятелят ми мрази брат ми.
Тая история звучи много циганска,дано някой не остане с грешно впечатление от това.

Wrathchild
11-30-2008, 14:38
Виж, мила, знам че е трудно. На баща ти не му е лесно също, изгубил жена си, да се справя с алкохолизираният си син наркоман, а единствената трезвомислеща в семейството да е дъщеря му, която се кани да излети от гнездото. Направила си ми впечатление на силно момиче и знам, че ще се справиш, но държа да ти кажа нещо. Той ти е баща и отлично разбирам, че не искаш да го оставиш. Но поне ти и приятелят ти съберете пари, за да направите ремонт и да вдигнете стена между 2 апартамента. Замисли се, баща ти няма да го има вечно, колкото и да боли от мисълта. А ти се каниш да направиш семейство. Семейството го спохождат деца. Е, как ще живеят те? Как ще живееш ти? Цял живот ти и децата ти ще търпите псувните и побоищата на 'тате и вуйчо'?

blood_dodo
11-30-2008, 14:40
Всичко което казваш поддържа моята теза...

Криворазбрано е най-точната дума, която ми идва на ум. Ти го обичаш, защото ти е кръвен брат... Но той не го заслужава. По това, което пишеш, правя извод, че не е добър като човек, камо ли като брат...
Не знам как по-ясно да се изразя, дано си ме разбрала.
Според мен приятелят ти го мрази с основание...

hooliganka89
11-30-2008, 14:45
Виж, мила, знам че е трудно. На баща ти не му е лесно също, изгубил жена си, да се справя с алкохолизираният си син наркоман, а единствената трезвомислеща в семейството да е дъщеря му, която се кани да излети от гнездото. Направила си ми впечатление на силно момиче и знам, че ще се справиш, но държа да ти кажа нещо. Той ти е баща и отлично разбирам, че не искаш да го оставиш. Но поне ти и приятелят ти съберете пари, за да направите ремонт и да вдигнете стена между 2 апартамента. Замисли се, баща ти няма да го има вечно, колкото и да боли от мисълта. А ти се каниш да направиш семейство. Семейството го спохождат деца. Е, как ще живеят те? Как ще живееш ти? Цял живот ти и децата ти ще търпите псувните и побоищата на 'тате и вуйчо'?

Поласкана съм,че си останала с такова мнение за мен.
По темата:
Аз тайно си се надявам и знам,че един ден ще се разделим,защото и аз казвам това на брат си,че не можем да живеем вечно заедно и че не е нормално,вече сме големи все пак.
Но проблемат е,че едният апартамент е тристаен,а другият двустаен,той не иска да живее в по-големия,защото майка ни е починала там,но пък и не иска в малкия,защото тогава ще е прецакан,че аз съм взела по-голямия.
Апартаментите могат да се разделят и с минимални средста,които с приятелят ми можем да си позволим,но пък нямам съгласието на татко,а все пак апартаментите се водят на тримата.
И виждаш ли каква каша е?

hooliganka89
11-30-2008, 14:47
Всичко което казваш поддържа моята теза...

Криворазбрано е най-точната дума, която ми идва на ум. Ти го обичаш, защото ти е кръвен брат... Но той не го заслужава. По това, което пишеш, правя извод, че не е добър като човек, камо ли като брат...
Не знам как по-ясно да се изразя, дано си ме разбрала.
Според мен приятелят ти го мрази с основание...

Да,сега вече те разбрах какво искаш да кажеш.[i]

Wrathchild
11-30-2008, 14:48
Не, положението ти от една задънена улица влиза в друга. Отвратително е. Не мога да разбера баща ти, все пак би трябвало да гледа и двете му деца да са добре. Лично според мен, хвани баща си да си поговорите за отношенията ти с брат ти и му постави ултиматум - или да се разделят апартаментите или се изнасяте на квартира. Ти поеми разноските, от него трябва само разрешението. И нека той реши кой къде да живее. Рискуваш си здравето по този начин, а си твърде млада да се нагърбваш с всичко това.

hooliganka89
11-30-2008, 14:55
Не, положението ти от една задънена улица влиза в друга. Отвратително е. Не мога да разбера баща ти, все пак би трябвало да гледа и двете му деца да са добре. Лично според мен, хвани баща си да си поговорите за отношенията ти с брат ти и му постави ултиматум - или да се разделят апартаментите или се изнасяте на квартира. Ти поеми разноските, от него трябва само разрешението. И нека той реши кой къде да живее. Рискуваш си здравето по този начин, а си твърде млада да се нагърбваш с всичко това.

И аз от скоро го обмислям този вариянт,да го накарам да избира.
Но просто всеки път когато се заговори за това,че с брат ми не се разбираме татко най-много да каже "Омразна ми от вас,накрая и аз ще умра",рядко казва нещо друго.
Мерси много за помоща ти.

Wrathchild
11-30-2008, 14:57
Няма защо, знам какво е да загубиш единия си родител, макар и не при такива обстоятелства...
Но наистина май това е най-добрият вариант, иначе той няма да се усети. Опиши му всичко с подробности обаче...

F_CK_all_I_need_is_U
11-30-2008, 16:28

Държа на брат си,но той има толкова много недостатъци за това написах по-горното.Примерно той е 26 и никога не е работил.Всяка петък вечер излиза на дискоте напива се като свиня,взема наркотици и в събота сутринта идват една сурия хора у нас да пият и след всичко това пепеляшка ходи да разтребва помийте на градските тъпаци.
А момента в който казваш,че важната съм аз ми е много чуждо,не искам да се правя на Майка Тереза,но винаги искам да успокоявам създалото се напрежение между моите мъже(Брат ми,приятелят ми и баща ми)

Да,ама винаги трябва да гледаш на теб да ти е добре ....

blood_dodo
11-30-2008, 16:30
Да,ама винаги трябва да гледаш на теб да ти е добре ....Не става така... Все някога трябва да погледнеш хората около себе си. Колкото по-често, толкова по-добре.
Макар да съм съгласен, че нейното е прекалено, ти също не си 100% права.

hooliganka89
11-30-2008, 16:34
Колкото и нескромно да звучи от доста време на сам слагам моите интереси на последно място,а най-вече гледам да угодя на въпросните мъже в моя живот.Станала съм толкова отговорна и здравомислеща,че на моменти не мога да се трая.
На 19 години съм,а в повечето моменти от живота си съм прекалено отговорна и зряла за възрастта си.

summer_mo0n
11-30-2008, 16:39
Хей мацка крушата не пада по-далеч от дървото помисли дали искаш живот с алкохолик ... и рано или късно той ще почне да посяга и на теб... И как може да постъпи така на рождения ти ден ... аз лично бих го оставила ... :)

hooliganka89
11-30-2008, 16:46
Хей мацка крушата не пада по-далеч от дървото помисли дали искаш живот с алкохолик ... и рано или късно той ще почне да посяга и на теб... И как може да постъпи така на рождения ти ден ... аз лично бих го оставила ... :)

Ох,знаеш ли колко трудно се отказва човек от толкова дълга връзка с толкова много общи спомени.Никък не е лесно,ако беше до сега да съм го сторила,но не е.
А колкото до крушата,не съм съгласна!
Майка ми беше страхотен човек,не го казвам само защото ми е майка,а наистина беше такава.Баща ми е 3 пъти по-добър от нея,а брат ми няма нищо общо с тях,кажи тук къде е смисълат,че кръшата не пада по-далеч от дървото?[i]

LiRRRa
11-30-2008, 16:52
Още ли не сте се чували и вижали от случката, която разказа ?

nicolepcd
11-30-2008, 16:54
И какво, той потърси ли те?

hooliganka89
11-30-2008, 17:16
Нито ме е търсил,нито си е дошъл до нас,но и аз нямам намерение да му се обаждам.

LiRRRa
11-30-2008, 17:18
Точно така! Дръж се и не го търси, а ако те потърси или се прибере - поговорете (и скрии всичкия алкохол).

hooliganka89
11-30-2008, 17:21
Точно така! Дръж се и не го търси, а ако те потърси или се прибере - поговорете (и скрии всичкия алкохол).

Да,определено ще поговорим за снощата случка.
Това за алкохола не е много уместна шега,не знам дали си прочела цялата тема,но той се напива толкова много на 2-3 месеца веднъж,не е някъв пълен алкохолик,ако беше аз със сигорност нямаше да бъда с него.Иначе мерси за мнението ти.

term0t0
11-30-2008, 17:33
Сигурно ще си отнеса майните..но..Ако не сте се чували от случката..поне се радвай че не си го чула по новините.. :-D Иначе както казаха по нагоре..Ще започне и тебе да бие рано или късно..Не си ли се замисляла..но от четенето от което ме заболяха очите..но което си струваше..си изградих впечетление че ти си най-зрялата в семейството..и ти казвам едно голямо ЕВАЛА :)

LiRRRa
11-30-2008, 17:41
Извинявай за "шегата".Не исках да прозвучи така, просто исках да намекна, че когато разговаряте за случката и за всички останали проблеми, които имате - трябва и двамата да сте трезви, да осъзнавате какво вършите и на какъв етап от връзката си сте, защото дори и една погрешна стъпка или реплика....и всичко може да се разруши.Би било много тъжно.
А иначе смятам, че приятелят ти има право да мрази брат ти.Те нямат кръвна връзка, за да са задължени един към друг да се обичат, както си ти към брат си.Не казвам, че трябва да зарежеш брат си, но трябва да погледнеш сама обективно на нещата.Отстрани според мен, приятелят ти те обича много и пради това не иска брат ти да те малтретира, да ти се кара, бие и т.н.. Човека държи на теб и това, че си е изпуснал нервите може да е било без да иска да те обиди, но после да е станало твърде късно за извинения и да не ти се извинява и обажда от инат или от срам.И все пак, това което се е случило в дискотеката е било много гадно.

hooliganka89
11-30-2008, 17:48
Сигурно ще си отнеса майните..но..Ако не сте се чували от случката..поне се радвай че не си го чула по новините.. :-D Иначе както казаха по нагоре..Ще започне и тебе да бие рано или късно..Не си ли се замисляла..но от четенето от което ме заболяха очите..но което си струваше..си изградих впечетление че ти си най-зрялата в семейството..и ти казвам едно голямо ЕВАЛА :)

Надявам се,че няма да го чуя по новините.Приятелят ми си е отишъл на село при баща си,ако се беше случило нещо лошо със сигорност щяха да ме уведомят.
Защо казваш "Ще започне и тебе да бие рано или късно",кого е набил,че ше бие И мене?И между другото познавам си стоката и зна,че никога няма да ми посегне,а направили го със сигорност няма пусна тема тук и да моля за съвет какво да направя,а моментално ще се разделим.Иначе мерси за мнението.

term0t0
11-30-2008, 17:53
Ами виж останах с впечетление че с брат ти доста се карат..а когато е пийнал малко им остава да се почнат с тупаници..а т'ва за тебе което казах че ще започне да те бия..си е чисто моя простотия и незнам защо съм я написал..Извиняваи ако нещо съм те убидил..Иначе не бъди сигурна..всяка стока се изхабява..

ArtOfTrance
11-30-2008, 18:38
Изчетох цялата тема и искрено се надявам нещата за теб да се наредят.Така както описваш нещата, най-лесното за четящия е да каже - премести се с приятеля си и стой далеч от брат си.Но такива сериозни решения, от които зависи бъдещето ти трябва да се премислят много добре.Това, което прочетох за приятеля ти ме обърква.От една страна си го описала като добър човек, но случката на рождения ти ден го разкрива в доста различна светлина.Алкохолът премахва задръжките, според мен хората, които буйстват след като се напият са такива по природа и просто се въздържат.А ти пишеш, че това се случва редовно когато излизате...човекът явно не си взема поука.От друга страна брат ти, който, според описанието, е пълен боклук.Случая, в който си му казала, че искаш да разделиш апартаментите е показателен...ще си спестя коментара за него, защото няма да ти хареса.Такива хора рано или късно си намират майстора.
На мен ми се струва, че да избереш между приятелят ти и брат ти е все едно да избереш по-малкото зло.А това не го одобрявам.И двамата трябва да се променят...което ме съмнява.Ти сама трябва да решиш как и с кого искаш да живееш и сама ще си понесеш последствията от избора...успех.

Dyckaa
11-30-2008, 19:40
Макар и да съм малка не мисля,че ти трябва пиянде! До колкото разбрах те бие?! О господи , аз не бих търпяла!

Naughty_
11-30-2008, 19:43
Аз също изчетох цялата тема и всички мнения и мисля че приятеля ти с основане мрази брат ти,постави се на негово място - на съществото,което най-много обича му посягат ????? :shock: то собствения му брат :shock: :shock: :shock:
Аз също имам дълга връзка - 2 години и половина, късали сме и определено знам колко е тежко да се разделиш с някой, към който си привързан,с който сте преживяли много неща и имате безумно много спомени. От тази гледна точка те разбирам и ще те посъветвам опитай се да спасиш връзката си,само в краен случай го напусни! Вие очевидно много се обичате! Една такава раздяла ще разклати целия ти свят... :( Да не говорим,че няма причина, за да си го причиняваш - ВСИЧКО е поправимо.Ще спре да се олива с пиенето и да кара в нетрезво състояние, каквото и да му коства! Той те обича и ще го направи.Ще видиш :) Мислила ли си за вариант да продадете апартамента и да купите 2 - за брат ти и за теб - както е редно за двете деца по един?

Naughty_
11-30-2008, 19:48
Макар и да съм малка не мисля,че ти трябва пиянде! До колкото разбрах те бие?! О господи , аз не бих търпяла!
Момчето не е пиянде, или не си чела внимателно или не си разбрала, той просто пие по някакъв повод, само грешката му е че незнае кога да спре. А това че постоянно купува биричка за пред ТВ - е голяма работа , по мой лични наблюденя в страшно много от българските семейства телевизионната вечер върви ръка за ръка с алкохол.Това не значи,че са пияндета, надявам се ?!? 8-)

Като цяло за коментара ти мога да кажа - О, Господи, найстина си много мъничка и има бая хляб да ядеш :)

MakeMeFeel
11-30-2008, 19:50
Момчето не е пиянде, или не си чела внимателно или не си разбрала, той просто пие по някакъв повод, само грешката му е че незнае кога да спре. А това че постоянно купува биричка за пред ТВ - е голяма работа , по мой лични наблюденя в страшно много от българските семейства телевизионната вечер върви ръка за ръка с алкохол.Това не значи,че са пияндета, надявам се ?!? 8-)

Като цяло за коментара ти мога да кажа - О, Господи, найстина си много мъничка и има бая хляб да ядеш :)

+1 .. и бих добавила : научи се да четеш ;) Тя не е казала ,че приятелят й й посяга ... ;)

Dyckaa
11-30-2008, 19:52
Хъх .. извинявам се не бях прочела всички коментари ,а само първите ;ss

hooliganka89
11-30-2008, 19:53

Май не си чела достатъчно и наистина си малка за да ми дадеш компетентно мнение по въпроса.

Dyckaa
11-30-2008, 19:58
Май не си чела достатъчно и наистина си малка за да ми дадеш компетентно мнение по въпроса.
Така е ! :)

hooliganka89
11-30-2008, 19:59
Аз също изчетох цялата тема и всички мнения и мисля че приятеля ти с основане мрази брат ти,постави се на негово място - на съществото,което най-много обича му посягат ????? :shock: то собствения му брат :shock: :shock: :shock:
Аз също имам дълга връзка - 2 години и половина, късали сме и определено знам колко е тежко да се разделиш с някой, към който си привързан,с който сте преживяли много неща и имате безумно много спомени. От тази гледна точка те разбирам и ще те посъветвам опитай се да спасиш връзката си,само в краен случай го напусни! Вие очевидно много се обичате! Една такава раздяла ще разклати целия ти свят... :( Да не говорим,че няма причина, за да си го причиняваш - ВСИЧКО е поправимо.Ще спре да се олива с пиенето и да кара в нетрезво състояние, каквото и да му коства! Той те обича и ще го направи.Ще видиш :) Мислила ли си за вариант да продадете апартамента и да купите 2 - за брат ти и за теб - както е редно за двете деца по един?

Наистина с приятелят ми много се обичаме,даже смея да твърдя,че той обича мен повече от колкото аз него.
Само да спомена факта,че като по филмите,той напусна домът си и държавата си и дойде тук заради мен.Той тук няма приятели,има много малко роднини и най-важния му човек с кого в прекарал целият си живот е майка му,а тя е в Германия и той напусна всичко това и хубавата си и престижна работа само заради това да бъде с мен в България.Както казах беше с мен в най-трудният ми момент,когато загубих майка си,казвала съм го много пъти и на вас ще го кажа,че ако не беше той до мен,щях и аз да легна в ковчега редом с майка си,защото тя и той са хората които най-много обичам.Само той ми даде сили да продъла напред и ме убеди,че животът ми има смисъл.
Само това с пиенето е проблем.

hooliganka89
11-30-2008, 20:02
За всички които не са разбрали:Приятелят ми се напива на 3 месеца веднъж,а не е алкохолик.И не ме бие!

Naughty_
11-30-2008, 20:05
Мислила ли си за вариант да продадете апартамента и да купите 2 - за брат ти и за теб - както е редно за двете деца по един? :)

hooliganka89
11-30-2008, 20:10
Мислила ли си за вариант да продадете апартамента и да купите 2 - за брат ти и за теб - както е редно за двете деца по един? :)

Мислила съм,но аз нямам правомощията да взимам такива решения.
И не е само това.Апартаментите са ипотекирани,следователо след като се върне заема могат да се продадът,но пък и ние живеем в два,по-лесно е да зазида стената между двата.

term0t0
11-30-2008, 20:14
Ами зазидайте тая стена..ама примерно ако слуша силна музика или е с приятели които са пияни и крещят като луди..Пак се чува...но с една звуко изолация ще се оправи

aHeJlua
11-30-2008, 20:46
колкото повече чета осъзнавам колко е сериозен проблема.. мисля че долу горе всичко се изчерпа.. и аз като другите направо ти се възхищавам за нервите и смелоста .. честно казано аз не бих издържала.. не мисля че ще се разделите с приятеля ти .. прекалено много неща ви свързват .. просто си определи граница и ако той я премине просто му тегли чертата.. за апартаментите видях че много си мислила по въпроса може би след като изплатите ипотеката да се консултираш с адвокат или някакво правно лице за да ти разясни какво може и какво не и въобще да ти помогне да осъществиш намеренията си .. надявам се да съм помогнала.. но ако не съм съжалявам за изгубеното време :)

hooliganka89
11-30-2008, 20:49
колкото повече чета осъзнавам колко е сериозен проблема.. мисля че долу горе всичко се изчерпа.. и аз като другите направо ти се възхищавам за нервите и смелоста .. честно казано аз не бих издържала.. не мисля че ще се разделите с приятеля ти .. прекалено много неща ви свързват .. просто си определи граница и ако той я премине просто му тегли чертата.. за апартаментите видях че много си мислила по въпроса може би след като изплатите ипотеката да се консултираш с адвокат или някакво правно лице за да ти разясни какво може и какво не и въобще да ти помогне да осъществиш намеренията си .. надявам се да съм помогнала.. но ако не съм съжалявам за изгубеното време :)

И аз ти се възхищавам,че си се нагърбила да прочетеш цялата тема,но не,че защото е моя тема ама моята поне има смисъл и не е няква пвърхностна,а аз наистина имам проблем и то от естеството на реалния живот с който се сблъсках прекалено рано,ама тва не е мой избор.
Благодаря за отделеното време и мнение.

aHeJlua
11-30-2008, 20:53

И аз ти се възхищавам,че си се нагърбила да прочетеш цялата тема,но не,че защото е моя тема ама моята поне има смисъл и не е няква пвърхностна,а аз наистина имам проблем и то от естеството на реалния живот с който се сблъсках прекалено рано,ама тва не е мой избор.
Благодаря за отделеното време и мнение.

да .. твоята тема наистина има смисъл и мисля че наистина нещата ще се оправят между вас .. мисля че всички в този форум те подкрепяме и вярваме в теб.. Успех ! :-)

sweet4esf
11-30-2008, 20:54

suglasna :)

w0sh
11-30-2008, 20:55
Твърде дълго за четене

aHeJlua
11-30-2008, 20:59
Твърде дълго за четене

твърде много мързел .. не че аз съм мн трудолюбива :D

hooliganka89
11-30-2008, 21:01
Твърде дълго за четене

От пък не очаквам съвет за проблем от такова естество.
Ти си от друго тесто замесен.

w0sh
11-30-2008, 21:09
Твърде дълго за четене

аз пък съм силно ерудирана и емоционална личност.

hooliganka89
11-30-2008, 21:15
Твърде дълго за четене

И?Какво трябва да ти кажа?Браво ли искаш?

w0sh
11-30-2008, 21:18
Твърде дълго за четене

И?Какво трябва да ти кажа?Браво ли искаш?

Да. радвам се и на малкото

hooliganka89
11-30-2008, 21:20
Айде моля ти се,не ми е до теб,за разлика от теб някой хора имат истински проблеми.Съвсем сериозна съм.
Ако си беше направил труда да прочетеш темата ми,хич нямаше да ми се правиш на интересен.

w0sh
11-30-2008, 21:22
Айде моля ти се,не ми е до теб,за разлика от теб някой хора имат истински проблеми.Съвсем сериозна съм.
Ако си беше направил труда да прочетеш темата ми,хич нямаше да ми се правиш на интересен.

Да вие имате истински рпоблеми. Аз нямам. Не живея сам в един огромен селски град. Суперско ми е. Работата е че хората се учат да се оправят с проблемите.

hooliganka89
11-30-2008, 21:24

Да вие имате истински рпоблеми. Аз нямам. Не живея сам в един огромен селски град. Суперско ми е. Работата е че хората се учат да се оправят с проблемите.

Отишал си да учиш в столицата при това я наричаш село и си мислиш,че тва е някакъв проблем?
Казвам ти пак,прочети ми темата и съм сигорна,че ако имаш малко възпитание ще съжелиш за глупавите си думи.
Лека нощ ти желая надувко.

w0sh
11-30-2008, 21:25
омг да ти имам проблемите

WhenTheLoveIsGone
11-30-2008, 21:30
Такамм .. значи... семейството е най-ценно от всичко.. дори от годеника (съпруга) ти, защото вие все някога може да се скарате (както сега например) и всичко отива по дяволите. Хората в семейството са тези, които винаги ще те приемат и винаги ще са до теб, те не могат да те напуснат или да ти избягат.

Алкохолът също е голям проблем. Баща ми (не е точно алкохолик, но пие доста) е много добър човек, но когато пие става нещо ужасно. Виждам, че и при твоя приятел е така. Според мен когато човек се напие показва истинската си същност. Също съм чувала, че алкохолизмът се предава по наследство, т.е. просто влечението към чашката.

Naughty_
12-01-2008, 08:01
Kak se razviha neshtata ? Obadi li ti se

huligankata
12-01-2008, 08:53
Такамм .. значи... семейството е най-ценно от всичко.. дори от годеника (съпруга) ти, защото вие все някога може да се скарате (както сега например) и всичко отива по дяволите. Хората в семейството са тези, които винаги ще те приемат и винаги ще са до теб, те не могат да те напуснат или да ти избягат.

Алкохолът също е голям проблем. Баща ми (не е точно алкохолик, но пие доста) е много добър човек, но когато пие става нещо ужасно. Виждам, че и при твоя приятел е така. Според мен когато човек се напие показва истинската си същност. Също съм чувала, че алкохолизмът се предава по наследство, т.е. просто влечението към чашката.

Какво значи семейството е най - ценно? Искаш да кажеш, че брат й, който я малтретира е по - ценен от приятеля й, който е дошъл при нея от майната си и я обича повече от всичко? Не мисля точно така. Алкохолът наистина е неприятен фактор в живота на един човек особено ако води до агресивни състояния. На авторката мога да кажа само, че наистина ситуацията в която си е доста неприятна. За алкохола мисля, че е редно да поговорите с приятеля си - обясни му, че като пие много те наранява и т.н. Кажи му просто, че не искаш да говорите за брат ти и да го обсъждате - брат ти е без значение дали приятелят ти го мрази или не. Няма как да промениш факта, че ти е брат. Просто го помоли да не коментирате тая тема. И най - важното наистина неприятно е постъпил, но не мисля, че сега е момента да се инатите. Обади му се ако намериш сили - все пак е доказал, че те обича и не му е все тая за теб, той не е виновен, че алкохола му влияе по тоя начин, от къде да знае, че ще направи тая простотия. Разберете се, сдобрете се, а за апартамента наистина е добре да поговориш с баща ти да го раздели, вие ще си издигнете стената, но му кажи че положението е лошо все пак вие сте сгодени искате да си имате лично пространство, собствено жилище, а не да се съобразявате с трети човек. Пожелавам ти успех от все сърце и дано нещата се наредят !

slun4ice_90
12-01-2008, 09:05
Това,че той ти е помагал и е бил до теб,когато си имала нужда-ок,но това че те е напсувал на майка (при положение,че тя вече не е сред живите,за което съжалявам мила ;( моите съболезнования)...е постъпил непростимо...Чудя ти се и как си го търпяла толкова време... :shock: Аз не бих го търпяла и минута..Особено след тази случка,за която разказваш....Трагично е да разбереш,че след 2 год.човек,който обичаш ще постъпи така с теб...

hooliganka89
12-01-2008, 10:03
Kak se razviha neshtata ? Obadi li ti se

На сутринта си дойде у нас,верочтно да се преоблече за работа.
Мисля,че беше седнал до мен на леглото и ми говореше,че съжелява,ама аз спях и нищо не съм отговорила.
Довечера като се пребе ще си изясним положението.

hooliganka89
12-01-2008, 10:08
Това,че той ти е помагал и е бил до теб,когато си имала нужда-ок,но това че те е напсувал на майка (при положение,че тя вече не е сред живите,за което съжалявам мила ;( моите съболезнования)...е постъпил непростимо...Чудя ти се и как си го търпяла толкова време... :shock: Аз не бих го търпяла и минута..Особено след тази случка,за която разказваш....Трагично е да разбереш,че след 2 год.човек,който обичаш ще постъпи така с теб...

Виж тук не съм описала всички подробности за моята връзка,просто защото е излишно.Едва ли някой се интересува как е спал по гарите в Мюнхен,как се е лишавал от удобства само и само да бъде с мен.
Неговата любов е точно безкористна,обича ме и никога не е очаквал нещо в замяна.
И между другото много хора са ме пцували на майка,без да се усетят,че тя е починала и е гадно.Дори аз самата един път напсувах брат си на майка!Разбираш ли?Човек как се изпуска?

И да ти кажа,нито ти,нито аз,нито приятелят ми,нито нашата връзка е перфектна,но е истинска,както аз и ти сме истински.

LiRRRa
12-01-2008, 10:37
Смятам, че с едно събиране на семейството и на един разговор от твоя страна към тях - всичко ще си дойде на мястото.Особено впечатление ми направи случката, която разказа за сутринта, когато ти се е извинявал.Наистина мисля, че държи много на теб и не иска да те изостави или нещо подобно.Избора е твой, но ако искаш съвет - не го напускай! Този човек те обича истински и навярно би дал всичко за теб.Тогава е бил пийнал и не е знаел какво точно върши.Простимо е.Поговорете сериозно, както насаме, така и през брат ти и баща ти.Тази връзка е здрава и не бива да се оставя на вятъра.Успех!!!

hooliganka89
12-01-2008, 10:45
Смятам, че с едно събиране на семейството и на един разговор от твоя страна към тях - всичко ще си дойде на мястото.Особено впечатление ми направи случката, която разказа за сутринта, когато ти се е извинявал.Наистина мисля, че държи много на теб и не иска да те изостави или нещо подобно.Избора е твой, но ако искаш съвет - не го напускай! Този човек те обича истински и навярно би дал всичко за теб.Тогава е бил пийнал и не е знаел какво точно върши.Простимо е.Поговорете сериозно, както насаме, така и през брат ти и баща ти.Тази връзка е здрава и не бива да се оставя на вятъра.Успех!!!

Да.наистина връзката ни е много стабилна и наистина много се обичаме,и понякога се замислям какъв би бил живота ми без него,и направо не мога да си представя как бих живяла без него.
Понякога имам чуството,че е бил с мен през целият ми живот.
На сутринта си играеше с косата ми и с много тънак глас ми шепнеше,че ме обича и,че съжелява,а като се сетя онази вечер какъв звяр беше и направо...Ако нещо ни съсипе връзката то ще е само алкохола,друго нещо не може да я разлкати.
Благодаря ти за загриженоста.

LiRRRa
12-01-2008, 10:52
Да, алкохола в случая е главния проблем.Но според мен - любовта е над всичко друго.С разговори и дори с други средства (все има начин) може да се предотвратят такива напивания с неприятни случки за напред.

hooliganka89
12-01-2008, 12:25
Да, алкохола в случая е главния проблем.Но според мен - любовта е над всичко друго.С разговори и дори с други средства (все има начин) може да се предотвратят такива напивания с неприятни случки за напред.

Айде,да стискате палци довечера за разговорът ни,дано постигна своето си,и всичко да се нареди.

Erica
12-01-2008, 14:31
Айде,да стискате палци довечера за разговорът ни,дано постигна своето си,и всичко да се нареди.

Стискаме и се надяваме,всичко да мине по мед и масло и да се разберете,без скандали,обиди и неприятни сцени!Успех!

LiRRRa
12-01-2008, 16:36
Стискаме, стискаме!!!

tuzaro
12-01-2008, 17:19
како, како вземи мене. Ще те обичам много :-)

hottie
12-01-2008, 19:08
Айде успех! Поговорете си хубаво и спокойно :)

slun4ice_90
12-02-2008, 09:30

Виж тук не съм описала всички подробности за моята връзка,просто защото е излишно.Едва ли някой се интересува как е спал по гарите в Мюнхен,как се е лишавал от удобства само и само да бъде с мен.
Неговата любов е точно безкористна,обича ме и никога не е очаквал нещо в замяна.
И между другото много хора са ме пцували на майка,без да се усетят,че тя е починала и е гадно.Дори аз самата един път напсувах брат си на майка!Разбираш ли?Човек как се изпуска?

И да ти кажа,нито ти,нито аз,нито приятелят ми,нито нашата връзка е перфектна,но е истинска,както аз и ти сме истински. Разбрирам те...Не ти е и лесно...Надявам се всичко да се оправи,ако имаш нужда да споделиш аз съм насреща.Съжалявам,ако по някакъв начин съм те обидила с мнението си...Лек ден! :)

Niakoitam
12-02-2008, 13:11
Като прочетох това,което си написала в първият си пост бях готов да оплюя приятеля ти и да кажа че е прост селяндур и изобщо не си заслужава да си с него.Но като прочетох цялата тема и уточненията ти след това стигнах до следният извод:
Според мен приятелят ти те обича изключително много и изключително много държи на теб.Той не може да се примири с това че се оставяш брат ти да те матретира и не му позволяваш да направи нещо по въпроса и го е яд че въпреки всичко се държиш все едно му нямаш доверие и заемаш поцията на брат си(насилника),от който той така силно иска да те предпази.Аз мисля че той се чувства безсилен физически или поради факта че насилника е собственият ти брат.Иска да ти помогне,но поради тези и други факти се чувства напълно безсилен.Опитва се в същото време да угоди и на теб и на баща ти.Събира това в себе си и си трае.Когато обаче се намеси алкохола всички задръжки,притеснения и т.н.падат.Човек вече е естествен или такъв какъвто иска да бъде.Маската пада и не може да се закрепи.
Пияните хора според мен са най-истинските и естествени хора,защото въпреки че често са доста лоши,но не се притесняват да показват истинската си същност и да правят това,което им се иска.Да,приятелят ти сигурно и на трезво понякога си е мислел да ти тегли майната,но са го спирали много неща,които като си пиян въобще не ти правят впечатление.И си мисля че си е мислил да те тегли майната на трезво,а ти я е теглил на пияно не защото не те обича,а защото се е почувствал неразбран,както може би и някога на трезво,че се опитва всячески да те защити,а ти постоянно заемаш позицията на брат си и го пренебрегваш(това в неговите очи).И според мен понеже той държи всичко в себе си в случаите,когато се напие стават големите скандали.
Не,алкохолът не е оправдание.Всеки го знае,но си претрайва,защото знае,че може да дойде един момент,когато оправданиети:"Бях пиян/а"
може да му послужи като перфектното оправдание.Напротив,алкохо лът е истина.Той извлича хората от реалността,която ги подтиска,пробужда неща,които са подтиснати от тази реалност и позволява на човека да каже каквото иска,да прави каквото иска,да се държи както иска и т.н. и човека даже и да е близнал съвсем малко,може да каже:"Съжалявам,но бях пиян?а."

Neon Black
12-02-2008, 14:33
Загърби глупостите с "ама той ми е брат", "една кръв сме", "семейството винаги е до нас, гаджетата са до време" и прочие..

Когато брат ти/баща ти/майка ти е лайно, той си остава лайно, независимо от това, че във вените ви тече една кръв. В редица случаи съм се убеждавал, че да се довериш на роднина понякога е много по-лошо, отколкото да повярваш на напълно непознат човек.

И да, в нашето семейство също има черна овца. Нито на въпросната овца, нито на нас ни пука особено един за друг. Ако утре чуя, че е загинал в катастрофа, само ще изсумтя презрително и ще си продължа работата.

Твоят приятел е постъпил неправилно. На всеки се случва. Ти го познаваш по-добре от нас и можеш да прецениш дали тези "неправилни" постъпки зачестяват и се превръщат в тревожен фактор за връзката ви.

Иначе напълно го подкрепям в отношението му към брат ти. Какво искаш да кажеш с това, че те кара да избираш между него и роднината ти? Хах, че той твоят човек е върха на търпението бе! Ако бях на негово място, апартаментът щеше да е с само с двама обитатели, вярвай.

Той е твой партнъор. Спътник в живота. Естествено е, когато е видял брат ти да ти посяга, да му е паднало пердето. Честно, да не дава Бог някога да попадна в подобна ситуация, че въобще няма да обърна внимание баща ли й е, брат ли, вуйчо ли, чичо ли. Ще го смажа на място.. И това в единичен случай. При теб копеленцето те малтретира отдавна. И все още го наричаш брат? Боже, да съм го заклал триста пъти досега.

Баща ти също не е прав. Безброй хора по света губят половинките си. Звучи цинично, но нито е първият, нито последният, който ще трябва да се справя без човека до себе си. Тежко е, мъчно е, но има две деца, за които трябва да се грижи. Какво значи "Омръзна ми е от вашите проблеми". Че чии проблеми са му на сърце? Моите? С кого да се занимава, ако не с вас?

Как бих постъпил аз на твое място? Човекът, с когото ще говоря, е баща ми. Обясни му всичко. Как брат ти ти посяга редовно, как единственото му занимание са пръч-партита, след които ти разтребваш, как приятелят ти е разбрал, че онзи дебил те е удрял и сега положението е нетърпимо. Той е зрял мъж, да търси решение за рожбите си - ТОВА е работата му. Да прегражда апартамента или да приеме, че ще се изнесете на квартира, докато се намери по-добро решение.

Ако отново ти отвърне неебателно (както може и да стане, при положение, че синът му е на 26 години, а не го е накарал да свърши работа за 2 стотинки) - събирате си багажа с твоят човек и се изнасяте. Каквото повикало, такова се обадило. Работа в днешно време - под път и над път.

Грижи се за себе си и твоето благополучие - очевидно на останалите не им пука..

hooliganka89
12-03-2008, 07:43
Като прочетох това,което си написала в първият си пост бях готов да оплюя приятеля ти и да кажа че е прост селяндур и изобщо не си заслужава да си с него.Но като прочетох цялата тема и уточненията ти след това стигнах до следният извод:
Според мен приятелят ти те обича изключително много и изключително много държи на теб.Той не може да се примири с това че се оставяш брат ти да те матретира и не му позволяваш да направи нещо по въпроса и го е яд че въпреки всичко се държиш все едно му нямаш доверие и заемаш поцията на брат си(насилника),от който той така силно иска да те предпази.Аз мисля че той се чувства безсилен физически или поради факта че насилника е собственият ти брат.Иска да ти помогне,но поради тези и други факти се чувства напълно безсилен.Опитва се в същото време да угоди и на теб и на баща ти.Събира това в себе си и си трае.Когато обаче се намеси алкохола всички задръжки,притеснения и т.н.падат.Човек вече е естествен или такъв какъвто иска да бъде.Маската пада и не може да се закрепи.
Пияните хора според мен са най-истинските и естествени хора,защото въпреки че често са доста лоши,но не се притесняват да показват истинската си същност и да правят това,което им се иска.Да,приятелят ти сигурно и на трезво понякога си е мислел да ти тегли майната,но са го спирали много неща,които като си пиян въобще не ти правят впечатление.И си мисля че си е мислил да те тегли майната на трезво,а ти я е теглил на пияно не защото не те обича,а защото се е почувствал неразбран,както може би и някога на трезво,че се опитва всячески да те защити,а ти постоянно заемаш позицията на брат си и го пренебрегваш(това в неговите очи).И според мен понеже той държи всичко в себе си в случаите,когато се напие стават големите скандали.
Не,алкохолът не е оправдание.Всеки го знае,но си претрайва,защото знае,че може да дойде един момент,когато оправданиети:"Бях пиян/а"
може да му послужи като перфектното оправдание.Напротив,алкохо лът е истина.Той извлича хората от реалността,която ги подтиска,пробужда неща,които са подтиснати от тази реалност и позволява на човека да каже каквото иска,да прави каквото иска,да се държи както иска и т.н. и човека даже и да е близнал съвсем малко,може да каже:"Съжалявам,но бях пиян?а."

Толкова си прав за ситуацията,че и аз самата не мога да повярвам,наистина.
Проблемите и техните корени са точно такива каквито ги описваш,но явно имах нужда го чуя от друг чужд човек,защото приятелят ми не е много красноречив и не може да се изразява много добре на родният ми език.
Наистина сега имам поглед над нещата от друга светлина и разбирам много по-добре.
Благодаря ти много за отделеното време да напишеш толкова дълаг пост.

hooliganka89
12-03-2008, 08:03
Загърби глупостите с "ама той ми е брат", "една кръв сме", "семейството винаги е до нас, гаджетата са до време" и прочие..

Когато брат ти/баща ти/майка ти е лайно, той си остава лайно, независимо от това, че във вените ви тече една кръв. В редица случаи съм се убеждавал, че да се довериш на роднина понякога е много по-лошо, отколкото да повярваш на напълно непознат човек.

И да, в нашето семейство също има черна овца. Нито на въпросната овца, нито на нас ни пука особено един за друг. Ако утре чуя, че е загинал в катастрофа, само ще изсумтя презрително и ще си продължа работата.

Твоят приятел е постъпил неправилно. На всеки се случва. Ти го познаваш по-добре от нас и можеш да прецениш дали тези "неправилни" постъпки зачестяват и се превръщат в тревожен фактор за връзката ви.

Иначе напълно го подкрепям в отношението му към брат ти. Какво искаш да кажеш с това, че те кара да избираш между него и роднината ти? Хах, че той твоят човек е върха на търпението бе! Ако бях на негово място, апартаментът щеше да е с само с двама обитатели, вярвай.

Той е твой партнъор. Спътник в живота. Естествено е, когато е видял брат ти да ти посяга, да му е паднало пердето. Честно, да не дава Бог някога да попадна в подобна ситуация, че въобще няма да обърна внимание баща ли й е, брат ли, вуйчо ли, чичо ли. Ще го смажа на място.. И това в единичен случай. При теб копеленцето те малтретира отдавна. И все още го наричаш брат? Боже, да съм го заклал триста пъти досега.

Баща ти също не е прав. Безброй хора по света губят половинките си. Звучи цинично, но нито е първият, нито последният, който ще трябва да се справя без човека до себе си. Тежко е, мъчно е, но има две деца, за които трябва да се грижи. Какво значи "Омръзна ми е от вашите проблеми". Че чии проблеми са му на сърце? Моите? С кого да се занимава, ако не с вас?

Как бих постъпил аз на твое място? Човекът, с когото ще говоря, е баща ми. Обясни му всичко. Как брат ти ти посяга редовно, как единственото му занимание са пръч-партита, след които ти разтребваш, как приятелят ти е разбрал, че онзи дебил те е удрял и сега положението е нетърпимо. Той е зрял мъж, да търси решение за рожбите си - ТОВА е работата му. Да прегражда апартамента или да приеме, че ще се изнесете на квартира, докато се намери по-добро решение.

Ако отново ти отвърне неебателно (както може и да стане, при положение, че синът му е на 26 години, а не го е накарал да свърши работа за 2 стотинки) - събирате си багажа с твоят човек и се изнасяте. Каквото повикало, такова се обадило. Работа в днешно време - под път и над път.

Грижи се за себе си и твоето благополучие - очевидно на останалите не им пука..

И ти също си много прав със всоите думи.
Но там където споменаваш,че и в твоето семейство има черна овца и не би ти пукало,ако въпросният човек загине,аз не съм съгласна.
Колкото и да го мразя и да ми вгурчава живота,не му желая смъртта.
Аз съм просто една мъченица на обстоятелствата и в последно време много се замислям,че всичко това което ми се случва не е напразно,а си го заслужавам.Защото всеки получава това което си е заслужил.
Нещата си остават също толкова сложни,но поне вече аз почнах да ги разбирам малко повече,благодарение на вас,защото наистина имах нужда да видя проблема от нечий чужди очи.
Почти всички разбирате какво е отношението на приятелят ми спрямо брат ми и неговите постапки,но аз не мога да го разбера поради няколко причини.Първо:Аз не съм мъж,и начинът ми на мислене е по-различен,второ моят приятел никой не го мълтретира за да го разбера,но всъщост и при нас има нещо подобно като се замисля.
Майката на майката на моя приятел,тоест баба му,много ама много го е мълтретирала когато е бил дете,но след това е починала и без да търся друго мнение по въпроса,аз не я харесвам каква е била и примерно не карам приятелят ми да ходи на нейният гроб,щом е била толкова лоща спрямо него,но пък го карам да ходи на гроба на дядо си,който е бил много по-добър от нея.И та тук има малко сходство и съвсем малко разбирам какво е отношението му към моя брат.
Наистина брат ми е едно много голямо лайно,но не съм виновна аз,а майка ми го направи такъв от прекомерната си любов.
А,и за жалост ние не можем да избираме роднините си.

Wrathchild
12-03-2008, 08:57
каде пише точно какво е направил за теб ? щото ако имам парички и аз мога да пътувам да се кефя да си прекарвам времето с теб в "тежките моменти" и да се обичкаме ? нали така ? така че кажи какво точно е направил за теб че нещо маи си се объркалаТи би ли напуснал семейството си и хубавата си работа, за да отидеш на майната си, където нямаш никого, и то заради човек, който не значи нищо за теб?

Wrathchild
12-03-2008, 09:05
каде пише точно какво е направил за теб ? щото ако имам парички и аз мога да пътувам да се кефя да си прекарвам времето с теб в "тежките моменти" и да се обичкаме ? нали така ? така че кажи какво точно е направил за теб че нещо маи си се объркалаТи би ли напуснал семейството си и хубавата си работа, за да отидеш на майната си, където нямаш никого, и то заради човек, който не значи нищо за теб?

ало чушкитеее , тои е на 23 или там колко години време му е да се отделя от тфа семеиство така или иначе ,работата се сменя щом е кадърен не е проблем , не от любов еми от едно увлечение е способен човек да ги направи тия работи.незнам то е хубаво че е бил с нея когато маика и е починала ама да се напиеш и да псуваш приятелката си на маика в очите след като си и бил на погребението не е ли малко тапо ? само малко ?Никой не е и твърдял, че е умно. Работата се сменя, но не знам дали има нормален човек, който ще зареже хубава, престижна работа за добри пари, защото просто ей така му е щукнало да иде да поживее в друга държава, където може би ще работи за доста по-малко. Поне аз бих си рискувала такава работа за някоя още по-добре платена и ако ми е сигурна. За увлечението не съм съгласна - ти би ли зарязал приятелите си в България, за да идеш до Ирландия например, просто заради 'едно увлечение'?

Wrathchild
12-03-2008, 09:20
Е, че то е голямо мислене за нея. На 26 да не си поглеждал що е то работа. И да пребиваш сестра си, която първо, че е момиче, второ е по-малка, трето ти е сестра... голяма любов.
Но просто с теб имаме различно виждане за нещата. Приятелят й може пък да има трето. И само тя си знае дали той я обича истински. Според мен е така, според теб не е. Те си се познават, а щом тя казва, че действително не е някакъв изрод попринцип, съм склонна да повярвам. Все пак не съм им в къщата, не мога да видя с очите си как стоят нещата.

hooliganka89
12-03-2008, 09:26

ало чушкитеее , тои е на 23 или там колко години време му е да се отделя от тфа семеиство така или иначе ,работата се сменя щом е кадърен не е проблем , не от любов еми от едно увлечение е способен човек да ги направи тия работи.незнам то е хубаво че е бил с нея когато маика и е починала ама да се напиеш и да псуваш приятелката си на маика в очите след като си и бил на погребението не е ли малко тапо ? само малко ?

Добре,щом не ти е ясно какво е направил,ще ти опиша с подробности.
От 10 годишен живее в Германия с майка си и един германец,който го е усиновил и му е дал името си.Следователно той има толкова права в Германия,колкото и някой чистокръвен германец.
Живее и учи там,след това и работи.
Когато нашата връзка почна да съществува,той работеше в Холандия и беше дясната ръка на шефа си.И да по онова време наистина имаше много пари в себе си.Дойде тук за да си изкара книжка и се запозна с мен и така тръгнаха нещата.
Замина си за Германия или по-точно за Холандия и стоя там горе-долу 2 месеца,а аз през това време бях в Африка на лагер.
Момчето решило да ме изненада и да се пребере от Германия преждевременно и да ме изненада на летището,обаче станали едни обърквания с рейсовете в Мюнхен и му се наложило да спи на гарата и същевременно го уграбили,но няма нищо,той като всеки един нормален европеец повечето пари си ги държи в банката,а не в джоба.
Дойде в Бг наехме си една мизерна квартира,а майка ми ни даде нейната автомивка за да работим там и да искарваме пари за прехрана,естествено,че не ни вземаше наем.
Но знаеш ли колко при изкарвахме там на ден?Най-много 50 лева,това бяха хубавите дни,а иначе по 20,като си купим цигари и нещо за ядене оставахме без пари,а като на всички нормални млади хора ни се ходеше ама не го правихме,защото нямхме пари.
Как е според теб да разполагаш с по 100 веро на ден,а на следващата седмица да разполагаш с 10 лева на ден?
След това отново заминахме за Германия,той намери друга квартира само за нас двамата,за да сме отделно от неговата майка,нали все пак младо и старо на едно място не бива.
Исках да почна работа като чистачка или миячка на чиниий,на черно,но той не ми позволи,защото не можел да си представи аз да чистя на някви шваби.
След това си дойдохме в България,седмица две и разбрахме,че майка ми е болна,през това време докато тя боледуваше без да знаем,че болестта й е смъртоносна,моят приятел ръководеше бизнеса на майка ми.Не брат ми,а приятелят ми.Ходеше да зарежда,поддържаше колоата на майка,без да й иска пари за нищо,а той само й носеше обората всеки ден.
Преди няколко седмици беше помена на майка ми,станаха 6 месеца и единственият човек който беше до мен,който ми помага да варя жито и да купувам храна за раздаване беше той.А знаете ли?Брат ми дори не дойде на помена на майка си,а приятелят ми дойде,а той познаваше майка само от една година.
И сега след като не се разбират с брат ми,и няколко пъти си връхлитат на бой,ако бях аз на негово място нямаше да издържа и щях да си хвана пътя за Германия,да ида си устроя живота на ново и хич нямаше да стоя в къща пълна с откачалки,които си изкарват всичко на мен.
Това което той е направил за мен,едва ли ти ще го направиш за някое момиче някога.
И както каза ти,че се е забавлявал,защото има пари,е вече не е така,няма никакви пари и е затънал в борчове които сме направили двамата,но навсякъде пише само неговото име,аз не фигурирам никъде.
А колкото до това,че ме е напсувал на майка,наистина не е кой знае какво,защото аз самата напсувах брат си майка веднъж,при положение,че е починала и,че също е и моя майка.

Ако има още нещо което не ти е ясно,само кажи и аз ще ти уточня.

blood_dodo
12-03-2008, 11:01
Така де... какво стана?
С баща си говори ли? А с годеника?

Niakoitam
12-03-2008, 11:15
Разбирам гаджето ти,защото се поставям на негово място.Както казах според мен му е дотежало и като се е напил се е изпуснал,както и може би всеки път като се напие.И теб те разбирам,защото той ти е брат и решения,които могат да променят живота ти изцяло много трудно се взимат.Не знам защо си запсувала брат си на майка,но това е гадно(може би така съм възпитан).Според мен той те обича,но понякога се дразни на наивността ти и отказва да те разбере.За баща ти мисля че е между чука и наковалнята.А брат ти...незнам защо толкова те мрази или те обича по някакъв си негов "перверзен"начин.
Според мен както го описа,той е едно глезено синче.
Дръж на приятеля си и не го изпускай.Ако всичко,което си мисля е вярно ти можеш да се гордееш че имаш до себе си човек,който те обича истински.Би дал всичко за теб и би се отказал от много неща.Даже би се и пожертвал(ти сама казваш че брат ти може да го смачка).
Мисля че ако го зарежеш той вече никога няма да повярва в любовта или поне изключително трудно и можеби би ще стане от тия ебачите заради голямото си разочарование.

KillSwitchEngage аз заради единият секс не бих рискувал толкова,пък ти ако би, ти казвал евала.

hooliganka89
12-03-2008, 12:31
Разбирам гаджето ти,защото се поставям на негово място.Както казах според мен му е дотежало и като се е напил се е изпуснал,както и може би всеки път като се напие.И теб те разбирам,защото той ти е брат и решения,които могат да променят живота ти изцяло много трудно се взимат.Не знам защо си запсувала брат си на майка,но това е гадно(може би така съм възпитан).Според мен той те обича,но понякога се дразни на наивността ти и отказва да те разбере.За баща ти мисля че е между чука и наковалнята.А брат ти...незнам защо толкова те мрази или те обича по някакъв си негов "перверзен"начин.
Според мен както го описа,той е едно глезено синче.
Дръж на приятеля си и не го изпускай.Ако всичко,което си мисля е вярно ти можеш да се гордееш че имаш до себе си човек,който те обича истински.Би дал всичко за теб и би се отказал от много неща.Даже би се и пожертвал(ти сама казваш че брат ти може да го смачка).
Мисля че ако го зарежеш той вече никога няма да повярва в любовта или поне изключително трудно и можеби би ще стане от тия ебачите заради голямото си разочарование.

KillSwitchEngage аз заради единият секс не бих рискувал толкова,пък ти ако би, ти казвал евала.

И аз съм визпитана и то доста бодре,смея да кажа.И за мен не е нормално да се псува и т.н.Но в случая когато напсувах брат си,беше защото точно тогава се сбихме и той търчеше след мен с юмруци и казваше,че ще ме унижи,аз бягах към стаята си и хлопнах врата и в яда си го насувах на майка при положение,че е починал и,че майка му е и моя майка.Разбираш ли какво искам да кажа?В яда си се изтървах.

hooliganka89
12-03-2008, 12:33
значи псувните по теб са от отчаяние а не от друго , дано се оправите само вие можете да го направите :-o

С приятелят ми се разбрахме за случилото се на рожденният ми ден.
Прекалено дълго е за разказване,но мога да смея да кажа,че постигнах своето си.
Също така ми обеща,че повече няма да пие или ще го прави много рядко и то не до такава степен.

Niakoitam
12-03-2008, 12:54
И аз съм визпитана и то доста бодре,смея да кажа.И за мен не е нормално да се псува и т.н.Но в случая когато напсувах брат си,беше защото точно тогава се сбихме и той търчеше след мен с юмруци и казваше,че ще ме унижи,аз бягах към стаята си и хлопнах врата и в яда си го насувах на майка при положение,че е починал и,че майка му е и моя майка.Разбираш ли какво искам да кажа?В яда си се изтървах.

Не,нямах предвид това.От това което си написала в постовете си ми изглеждаш свестно момиче.И аз псувам понякога.Става въпрос за самото псуване на майка.Познавам братя,който се псуват на майка пък била и тя жива и не изглежда хич добре.Като бях аз малък веднъж напсувах братовчед ми на майка и за малко отървах големият бой от наще,стринка ми разбра и определено време не смеех да я погледна в очите.

Аз с приятеля си трябва да споделяте и да си помагате доста и трябва поне като сте двамата поне помалко да заемаш и неговата позиция,защото това се някога пак може да избие.Сега ти е обещал че няма да пие повече,но не се знае докога ще издържи отново.Човек винаги има нужда да бъде подкрепян особено ако се знае че е прав,а ти определено го знаеш. :)

П.П.Той е доста силен човек,но явно това не е достатъчно за да не се отчая.
Аз мисля че наистина няма да мога да направя всичко това,което той е направил за теб за някое момиче пък било то и любовта на живота ми.Просто съм доста по-слаб характер.

П.П.2 А тоя твоя брат ме уби с това,което ти ми каза.Тичал по теб,едно безпомощно момиче,спрямо него с юмруци и ти разправял че ще те унижи.Той акъл в главата има ли че по този начин унижава само себе си.Аз съм с 4 години по-малък от него ама май вярно имам доста по голямо количество мозък от него.Защо ли след всеки пост тоя човек ми става все по антипатичен.Как издържа гаджето ти незнам.Направо си е герои.

hooliganka89
12-03-2008, 13:26
Благодаря на всички които изразиха мненията си,и ми помогнаха да придобия по-ясна представа за възката си,наистина това понякога много помага.
А,както вече споменах в приятелят ми изяснихме всичко на четири очи,имахме дълга вечер на разговор и искренно се надявам той да е разбрал грешката си,и също така да е разбрал,че това не е той,какъвто е всъщост.
До колкото си го познавам мисля,че преусмисли всичко и разбра,че съм права.
Благодаря още веднъж.