Влез

View Full Version : Липса на менструация след противозачатъчни

VeSna
12-05-2008, 00:31
Така стана мааааалък гаф - за да си забавя цикъла (сещате се причините) с няколко дни - пиех противозачатъчни (не ми е за 1-ви път да го правя) но малко се поулях (по 3-4 таблетки на ден). Сега 4 ден съм ги спряла, но не ми идва... Секс-а е баз презерватив (не ме е страх, че съм бременна - пази ме и деца от въздуха нестават...) Та въпроса ми е - има ли нещо с което да си предизвикам цикъла?

ПС: От 1 седмица имам ПМС - подуване на стомаха, чувствителни гърди и т.н. , но неможе да ми "пробие"...

Е чакам някакво мнение....

т.7
krem4et0

slash_91
12-05-2008, 00:37
edin savet: spri da go pravish

mi utidi na lekar tva ulivane s lekarstva ne e na dobre

inache izschakai prosto moje da t ise zabavq ot hormunalniq disbalans v tqloto ti qsh ubilno ne se pritesnqvai i priqtelqt t ineka te vuzbujda no bez da te zaduvolqvam zvuchi sadistichno no pomaga

VeSna
12-05-2008, 00:40

inache izschakai prosto moje da t ise zabavq ot hormunalniq disbalans v tqloto ti qsh ubilno ne se pritesnqvai i priqtelqt t ineka te vuzbujda no bez da te zaduvolqvam zvuchi sadistichno no pomaga

Благодаря за бързя отговор - попринцип съм го правила 5-6 пъти за 4 год. (сподер мен не е често), но и ти да си от 3 седмици на сухо (ако водиш редовен полов живот) и да си с него за 4 дни и после пак 2-3 седмици... За мен не е проблем (неказвам, че за него е), но все пак... По добре от мен нали?

slash_91
12-05-2008, 00:52
da prava si ne e chesto no himiqta si e himiq vinagi ukazva nqkakvo negativno vliqnie a i vseki chovek e razlichen i da ne zabravqme che vse pak choveshkoto tqlo se adaptira i promenq ot vunshni vliqniq i primerno dnes edin aspirin ti upravq glavobolieto no ute moje daje da go vloshi za tva po- dobre si utidi na lekar za da s isi napulno spokoina

principno vodq redoven polov jivot no i na suho sum bil 2-3 sedmici kofti e znam :(

samo ne mojah da razbera zashto posle 2-3 sedmici ste na syho
no vse pak si prava po dobre ot teb ot kolkoto ot nqkoq druga ;)

VeSna
12-05-2008, 01:00
da prava si ne e chesto no himiqta si e himiq vinagi ukazva nqkakvo negativno vliqnie a i vseki chovek e razlichen i da ne zabravqme che vse pak choveshkoto tqlo se adaptira i promenq ot vunshni vliqniq i primerno dnes edin aspirin ti upravq glavobolieto no ute moje daje da go vloshi za tva po- dobre si utidi na lekar za da s isi napulno spokoina

principno vodq redoven polov jivot no i na suho sum bil 2-3 sedmici kofti e znam :(

samo ne mojah da razbera zashto posle 2-3 sedmici ste na syho
no vse pak si prava po dobre ot teb ot kolkoto ot nqkoq druga ;)

Така се получи, че сега съм студентка на 400 км от него и за момента (1-2 месеца) няма да успее да се премести да живее при мен (малко работа) и се виждаме съответно по 1 седмица - 10 дни в месеца... Тааа затова (не че аз не съм искала, но ако бях само аз с желание щях да се оправя някак)

Schneeflocke
12-05-2008, 01:04
Какво си пила за потискане на менструацията?

VeSna
12-05-2008, 01:05
Какво си пила за потискане на менструацията?

Противозачатъчни обикновенни (нз какви бяха за 4-5 лв там блистер) има ли значение каъв вид са?

Schneeflocke
12-05-2008, 01:11
Противозачатъчни обикновенни (нз какви бяха за 4-5 лв там блистер) има ли значение каъв вид са?

Не се прави така. Говори с гинеколог за Оргаметрил - това най-често се препоръчва за задържане на менструацията. Второ, сега можеш само да чакаш да ти дойде, което и ще стане, когато тялото ти се съвземе. Има лекарства за предизвикване на менструация, но те се използват в други ситуации (не ти е идвало с месеци, искаш да ти дойде по-рано заради почивка). Ако ми кажеш какво си пила, ще го проверя и ще ти кажа, дали е време да идеш на лекар.

slash_91
12-05-2008, 01:14
mojebi az sum edinstveniq muj koito moje da kaje tova no shtom trqbva shte se chaka ne si zaslujava riska a za men hormuinalni lekarstva s ie golqm risk nezavisimo ot tva oeto kazvat "lekarite" i "farmacevtite" a pritelqt ti bi mogul da se nauchi i da chaka ;)

VeSna
12-05-2008, 01:15

Не се прави така. Говори с гинеколог за Оргаметрил - това най-често се препоръчва за задържане на менструацията. Второ, сега можеш само да чакаш да ти дойде, което и ще стане, когато тялото ти се съвземе. Има лекарства за предизвикване на менструация, но те се използват в други ситуации (не ти е идвало с месеци, искаш да ти дойде по-рано заради почивка). Ако ми кажеш какво си пила, ще го проверя и ще ти кажа, дали е време да идеш на лекар.

RIGEVIDON някаква синя опаковка ако не се лъжа... А това другото попринцип по-добре ли е да се ползва? (Чисто любопитство - както казах правила съм го 5-6 пъти за 4 години, немисля че скоро пак ще го правя...)

VeSna
12-05-2008, 01:20
mojebi az sum edinstveniq muj koito moje da kaje tova no shtom trqbva shte se chaka ne si zaslujava riska a za men hormuinalni lekarstva s ie golqm risk nezavisimo ot tva oeto kazvat "lekarite" i "farmacevtite" a pritelqt ti bi mogul da se nauchi i da chaka ;)

Tой ми е забранил да ги пия (по-рано сме говорили) и незнаеше, че пия в случея (нередовен цикъл - няма как да се усети...) - сама съм си виновна, поемем си вината... И, пич, евала ти... Рядко сте такива (повечето дори не са сериозни, камо ли да мислят за момичето...) :)

Schneeflocke
12-05-2008, 01:25
За съжаление не открих листовка на това лекарство. Погледни в упътването колко дена след спиране на хапчето се очаква да ти дойде. Ако са минали повече от 3 дена след изтичане на срока, иди на лекар. Оргаметрил не е противозачатъчно и, поне в това отношение, е по-добро. Споменах го, защото моят гинеколог, който ми е доста близък, ми го препоръча за такива случаи. Но и то се изписва от лекар и се пие по предписание. Следващия път иди на гинеколог.

slash_91
12-05-2008, 01:26
:oops: :oops: blagodarq

za men momichetata sa krehki sashtestva za koito nie momchatata trqbva da se grijim i da pazim

evala i na teb che vse pak mislish za nego ;)
evala i na nego che t ie zabranil da gi piesh :P

damo vschko da e nared s teb i skoro da doide da jiveete zaedno :D

VeSna
12-05-2008, 01:29
Мацка, а нещо за ТRI-REGOL можеш ли да ми кажеш? Чудя се и аз едно от 2-те беше... Овца съм си - знам :lol:

Schneeflocke
12-05-2008, 06:37
Три думи: Марш на гинеколог! Така или иначе, би трябвало вече да ти е дошло. Каквото и да си пила...

traka
12-05-2008, 07:22
Така стана мааааалък гаф - за да си забавя цикъла (сещате се причините) с няколко дни - пиех противозачатъчни (не ми е за 1-ви път да го правя) но малко се поулях (по 3-4 таблетки на ден). Сега 4 ден съм ги спряла, но не ми идва... Секс-а е баз презерватив (не ме е страх, че съм бременна - пази ме и деца от въздуха нестават...) Та въпроса ми е - има ли нещо с което да си предизвикам цикъла?

ПС: От 1 седмица имам ПМС - подуване на стомаха, чувствителни гърди и т.н. , но неможе да ми "пробие"...

ох тъпо си го направила, сми има строги правила за това как се приемат ... незнам не ми се е случвало, дано да не си направила нещо.

Няма как да го предизвикаш, просто чакай.

SINDEL
12-05-2008, 08:17
Вредно е това, което го правиш. Поне като ще пиеш противоза4атъ4ни, пий си ги редовно и по схемата.
Ина4е не знам какво можеш да направиш, 4е да ти дойде, освен да го 4акаш :?

Bubbly
12-05-2008, 13:05
Детенце , тялото и хормоните ти не са играчки. :?

VeSna
12-05-2008, 14:14

Абеее уж не съм дете, ама децки постъпих, заслужени критики - поемем си вината... Знам, че не са играчка (залапена съм по биологията и организмите и имам доста голяма представа какво съм направила...) Така, че :oops: навеждам си главата и си признавам - ВИНОВНА СЪМ...

s3xy
12-05-2008, 21:16

Абеее уж не съм дете, ама децки постъпих, заслужени критики - поемем си вината... Знам, че не са играчка (залапена съм по биологията и организмите и имам доста голяма представа какво съм направила...) Така, че :oops: навеждам си главата и си признавам - ВИНОВНА СЪМ... мила, най-добре не пий нищо повече, тялото ти е стреснато и без това... изчакай, пък то ще си дойде :] щом имаш ПМС няма страшно, просто изчакай :) айде успех :-)

Brei
12-05-2008, 21:32
Та въпроса ми е - има ли нещо с което да си предизвикам цикъла?

Ритай се в главата докато изтръпнеш

Schneeflocke
12-05-2008, 21:53
Препоръчвам ти да си направиш тест за бременност, ако още не ти е дошло.

VeSna
12-06-2008, 01:47
Препоръчвам ти да си направиш тест за бременност, ако още не ти е дошло.

Споко - нещата си дойдоха на мястото (т.е. дойде ми - не съм бременна, не че беше проблем но все пак...) благодаря за мненията на всички!!!

palavka89
12-06-2008, 10:54
продават презервативи в аптеките вазползвайте се-:)))няма да имаш подобни проблеми...-:)

Благодаря за бързя отговор - попринцип съм го правила 5-6 пъти за 4 год. (сподер мен не е често), но и ти да си от 3 седмици на сухо (ако водиш редовен полов живот) и да си с него за 4 дни и после пак 2-3 седмици... За мен не е проблем (неказвам, че за него е), но все пак... По добре от мен нали?

traka
12-06-2008, 12:52
продават презервативи в аптеките вазползвайте се-:)))няма да имаш подобни проблеми...-:)

ЧЕТИ ТЕМИТЕ !

VeSna
12-06-2008, 14:19

ЧЕТИ ТЕМИТЕ !

Аз вече се отказвам да обяснявам... Ммисля, че доста конкретно съм казала какво е станало, но пак стават объркваня...

traka
12-08-2008, 06:53
М не. Просто някои хора не обичат да четат, а още по-малко да вникнат в темата, че да дадат адекватен отговор.

darla
12-08-2008, 09:02
1vo-za6to si pila po nqkolko hap4eta na den?tova sa hormoni,ne tik-tak?
2ro-kak taka re6i,4e katopravi6 sex bez rpezervativ i go vadi predi da svur6i,nqma 6ans da zabremenee6?

P.S-kvo li ne pravqt edcata za ediniq sex?!?!?!? :?
Radvam se,4e ti e do6lo,no zaradi ednoto0 ebane ne se gavri taka sus sobstveniq si organizum!!!!

DaniFilth
12-08-2008, 09:09
Направо си прекалила с тези хапчета.Мен ме е страх да ги пия,за това ползвам презерватив!Мисля, че трябва да научиш приятеля си на това, колкото и да не ви се иска.Отиди при гинеколога незабавно и се прегледай, не чакай.

traka
12-08-2008, 09:23
Направо си прекалила с тези хапчета.Мен ме е страх да ги пия,за това ползвам презерватив!Мисля, че трябва да научиш приятеля си на това, колкото и да не ви се иска.Отиди при гинеколога незабавно и се прегледай, не чакай.

Къде за бога видя проблем с презерватив.... Момичето каза, че е искала просто да отложи цикала си малко, за да може да се позабавлява с приятеля си, а не за да не забременее. Моля ви четете въпроса на автора, а не прибягвайте веднага към бърз отговор...

DaniFilth
12-08-2008, 09:27

Къде за бога видя проблем с презерватив.... Момичето каза, че е искала просто да отложи цикала си малко, за да може да се позабавлява с приятеля си, а не за да не забременее. Моля ви четете въпроса на автора, а не прибягвайте веднага към бърз отговор...

Ти си ме разбрала грешно май, защото и казвам да не пие тези хапчета, да иде на лекар и да се научат да ползват презерватив!

traka
12-08-2008, 09:34

Ти си ме разбрала грешно май, защото и казвам да не пие тези хапчета, да иде на лекар и да се научат да ползват презерватив!

Да бе ОК, ама пак казвам нея не я е страх от бременост, нито пита за нея, тя ги е пила за да не и дойде(в такъв случай и презерватива не и помага ако и е първи втори ден), за да може да прави секс... аз и авторката за това говорим :)

Нищо лично не ми се връзвай, но просто прочети внимателно какъв точно е проблема. И аз я пратих на лекар спокойно

darla
12-08-2008, 09:41
^da,de,glupavo e da si tolkova naiven,misleiki,4e s prekusnat polov akt nemoje da zabremenee :?

traka
12-08-2008, 09:44
^da,de,glupavo e da si tolkova naiven,misleiki,4e s prekusnat polov akt nemoje da zabremenee :?

Е те много неща стават без да искаш, но и мене така са ме пазили и да ти кажа са ме опазили ... вече като искам си стана, така че не ща да давам за и против презерватива, всеки сам си преценява риска и аз за мен си го бях преценила предполагам Весна е с мен :)

VeSna
12-08-2008, 13:29
Маааааалък въпрос... Ако след гафа с хапчетата си направя тест и ми отчете полойителен? При положение, че на листовката пише, че хапчетата не влияят? Ако ми е прокървело за 30-тина мин само ??? Секса дали влияе? Май сси ми грябва генеколог..... малко мнения???

samotna
12-08-2008, 13:57
Изчакай поне 1 ден и след това направи нов тест,по принцип винаги когато си пила някакви хапчета отчита положителен въпреки че пише,че не е така.

VeSna
12-08-2008, 14:04
Изчакай поне 1 ден и след това направи нов тест,по принцип винаги когато си пила някакви хапчета отчита положителен въпреки че пише,че не е така.

Aок не друго - поне малко ме успокой... Аз вече измислих име :lol: :razz: все пак утре съм си на генеколог и ще се разбере, ако е да - сватба :lol:

traka
12-08-2008, 14:18

Aок не друго - поне малко ме успокой... Аз вече измислих име :lol: :razz: все пак утре съм си на генеколог и ще се разбере, ако е да - сватба :lol:

ти в какви филми се вкара :shock:

VeSna
12-08-2008, 14:25

ти в какви филми се вкара :shock:

Eми ако съм - аборт няма да правя... Плаках, смях се... Малко полудях... Утре съм на генеколог, пък каквоо е писано...

traka
12-08-2008, 14:32
ами най-много от утре да ни задаваш въпроси от друго естество на мен и на Дарла :)

krem4et0
12-08-2008, 14:45
Стига сте я шашкали. И аз така се шашнах като свърши в мен(а съм на хапчета с прекъснат полов акт за всеки случай). Обаче те подтискат овулацията и няма как да забременее. Всичко е от това, че е пила повече от 1 хапче на ден. Дори и за тази цел, 1 хапче е напълно достатъчно. Почваш приема 2 дни преди да дойде пича и си караш цял блистер. Е, цикълът ти ще стане към 40 дни, ама....За мен решението в подобен случай е таблетки само с прогестерон-Оргаметрил или Примолут-Нор. А сестрата пие ОК, спира ги седмица преди да се види с гаджето или пие по 2 опаковки без прекъсване.....100 пъти й казвам, че заради диния секс не трябва така да си мъчи организма.....но тя понякога не се вижда с приятеля си по 2 месеца и донякъде я разбирам. Тя е на 31....

sexy_tigar4e_MM
12-08-2008, 19:21

Противозачатъчни НЕ се пият така. Има си схема- 21 дни. След като често ти се налага, почни да пиеш редовно противозачатъчни- по този начин няма да се гавриш със себе си и пак ще имаш възможност да си отлагаш менструацията. И как може по 3-4 таблетки на ден да пиеш :shock: Какви хапчета са били??? Имаш мнооогооо ниска здравна култура :( :( :? :?

mettalium
12-08-2008, 19:26
Та въпроса ми е - има ли нещо с което да си предизвикам цикъла?

Без цикъл е по-добре :D :D :D

traka
12-09-2008, 06:19
[quote="krem4et0"]Стига сте я шашкали. И аз така се шашнах като свърши в мен(а съм на хапчета с прекъснат полов акт за всеки случай). Обаче те подтискат овулацията и няма как да забременее. Всичко е от това, че е пила повече от 1 хапче на ден. Дори и за тази цел, 1 хапче е напълно достатъчно. Почваш приема 2 дни преди да дойде пича и си караш цял блистер. Е, цикълът ти ще стане към 40 дни, ама....quote]

krem4et0, абе по този начин няма ли пак да се прецака, имам предвид нали си има строго правило да се започват от определен ден. Аз като пиех (само 3 месеца издържах, че ми придизвикваха повръщане) трябваше да ги започна от първия ден на цикъла ми... Мисълта ми е няма ли пак вариант да сгавиш със себе си при такъв прием(примерно от средата на месеца)...?

krem4et0
12-09-2008, 08:25
Просто първите 7 дни нямат противозачатъчен ефект, а менструацията ти се отлага... И все пак това е по-добрата опция, отколкото пиене на 2-3-4 наведнъж. Иначе хапчета се почват(за първия блистер) от 1-ви ден на цикъла, за да имат и първата седмица противозачатъчен ефект. Могат да се почнат произволно до 5-ти ден, без да имат ефект 1 седмица...А иначе 2 блистера 1 след друг е препоръка при пропуснато хапче последната седмица. Или спираш блистера веднага и чакаш МЦ, или продължаваш с нов без пауза.....Пия ОК от 17 годишна, а редовно от около 19......

traka
12-09-2008, 08:28
Аха... не че са ми нужни, но е хубаво да знаеш. Мерси :)