View Full Version : Ужасно объркана съм..
polichka
12-09-2008, 18:40
Проблемът ми е банален и същевременно много належащ( кой ли се учудва..те на всички са такива )..
И така,ето я моята история:
Имам си приятел от близо осем месеца.По принцип сме много щастливи заедно,обичаме се..Но от около месец в живота ми се появи едно друго момче..не е първото,което се е опитало да ме зарибява,докато съм със сегашния си приятел, но този път не се отдръпнах..може би това е основната ми грешка, защото сега той твърди, че е влюбен в мен.Той също не ми е безразличен,но много държа на приятеля си...
От желание да не нараня никого и никой да не страда заради мен,сега не мога да реша какво да правя и наранявам както тях двамата,така и себе си...
Осъзнавам,че само аз мога да си помогна,но просто не искам никой да е засегнат...което е невъзможно. #-o Искам всички да са щастливи..но май няма начин да го постигна...
Знам какво ще ме посъветват повечето от вас: "Постъпи така,както ти смяташ за правилно за себе си." И ако е така мисля да не избирам никой от двамата..за да не се чувства никой по-маловажен :(
Моля някой с по-голям опит от мен да ми даде съвет..просто защото не искам да наранявам никого...и благодаря предварително!
moon_flower
12-09-2008, 18:47
Според мен трябва хубаво да премислиш чувствата си още веднъж.Ако виждаш,че клониш встрани от сегашната си връзка е добре да я прекратиш.Така измъчваш себе си,но най-наранен ще остане приятелят ти ако разбере какво става.
Ако си влюбено в другото момче, а към приятеля си вече не изпитваш онази тръпка, както в началото по-добре се разделете....не е етично да го лъжеш по този начин и то най-вече за чувствата си...аако пък не искаш да се раззделяш с него си дай време, за да осмислиш нещатата, може би ако се отдръпнеш и от двамата ще разбереш кой ти е по-мил :)
xXx_ThePrincess_xXx
12-09-2008, 19:07
имах същия проблем.. доста кофти е, да .. но за всичко има решение :) .. наистина, обмисли какво чувстваш към всеки от тях... Внимавай със избора си, за да не останеш от 2 стола на земята :)
Успех :-)
mimentseto93
12-09-2008, 19:22
Ако бях на твое място бих останала при сегашния си приятел, според мен просто искаш някакво разнообразие и за това си се поддала на другото момче...но ей така да зарежеш приятеля си след 8 месеца без проблеми и най-важното - ти го обичаш..А колкото до това, че ако останеш при фр си .. другото момче ще бъде наранено - ами няма как..винаги трябва да има наранени..такъв е живота за жалост :(
Ми и на мен ми се е случвало само че тогава с приятеля си с който бях бяхме от 4 месеца но се пак супер мн го уважавах ноо един от бившитем ми към който испитвах огроооомна симпатия ( меко казано ) реши че трябва пак да сме заедно...дърпах се дърпах се нооо като го исках ии не можах да му откажа ии зарязах 4 месечния си приятел...емм псува ма малко амаа :) то всичко се връща тей или иначе :) Незнам но ако наистина незнайш кво да прайш по добре неоставяй приятеля си заради неква моментна авантюра пък и тос новия по малко ще бъде наранен от колкото момчето с което ходиш 8 месеца...Ти си знайш! Успех! :-)
Съжалявам, найстина, много глупаво от моя страна, но просто напоследък преживях нещо, и много много прилича на преживяванията на момичето, което харесвам много силно, а същевременно си има приятел ... Теди това ти ли си ?
polichka
12-09-2008, 20:41
Съжалявам, найстина, много глупаво от моя страна, но просто напоследък преживях нещо, и много много прилича на преживяванията на момичето, което харесвам много силно, а същевременно си има приятел ... Теди това ти ли си ?
Не,не съм, но определено й влизам в положението. :(
scoobydors
12-10-2008, 17:22
Когато се появят дори и минимални съмнения в една връзка, по - добре я прекрати, колкото и да държиш на приятеля си. Ако искаш да си с новото момче, защо не ?!
Така или иначе в този случей ще нараниш само сегашния си приятел. А ако ги оставиш и двамата ще нараниш хем себе си, хем и двете момчета.
Реши си сама...
Невинаги трябва да се жертваш за другите, защо просто не следваш сърцето си? :)
Помисли много внимателно.Дали това не е просто да си разнообразиш ежедневието?
Когато си отоговориш на този въпрос, ще можеш да си отговориш и на въпроса към кого имаш по-силни чувства. При всички случаи обаче, наранен ще има.Това е неизбежно. Но това не бива да те води в решението ти.
Но в крайна сметка решението си е само твое.
Ако се замислиш, ще установиш, че при всички положения все ще има някой наранен... Така че тук решението е елементарно - не прави компромиси със себе си, а бъди с този, който обичаш повече, този, с който ти е по-приятно и се чувстваш по-добре, този, който те кара винаги да се смееш и т.н и т.н.