Влез

View Full Version : Млечна диета?

akinom
12-25-2008, 10:23
Здравейте! Намерих този материал в интернет и се колебая дали да започна тази диета.Понеже съм гладувала известно време и ако започна да се храня ми се иска менюто ми да е нискокалорично ( та да не кача мн. кг.).

Ето и материала:
Млякото е изключително полезно за жената, заради високото си съдържание на калций. Както знаем остеопорозата, артрита, ошипяването и т.н. са типично женски заболявания, които можем да предотвратим само поемайки калций. Ето една приятна диета, която няма да ви накара да гладувате, полезна е и в крайна сметка смъквате килограми.

Понеделник

закуска
Кафе с мляко или само мляко –колкото ви се пие

Обед

Кисело мляко с мюсли –до 3 кофички

Вечря

Картофена салата с мляко ( сварявате колкото ви се ядат картофи, нарязвате ги, добавяте лук, олио (колкото ви се иска) , кисело мляко, сол и салатата е готова. Пригответе си повечко от нея, защото ще има да си я ядете цяла седмица

Вторник

Закуска

Обяд

Вечеря

Макаронена салата с мляко ( варени макарони с лук, олио,сол и кисело мляко) –Много е вкусно и е само 500кл.

Сряда

Закуска

Обяд

Вечеря

Картофена салата с кисело мляко

Четвъртък

Закуска

Обяд

Вечеря

Макаронена салата с кисело мляко

Петък

Закуска

Обяд

Вечеря

Картофена салата с кисело мляко

ПС: целя се да стопя още кг. Тази диета добра ли ще е в моя случай?

raduna
12-25-2008, 11:11
Добре звучи, но няма да е зле да пиеш и някакви витамини или хранителни добавки, както знаем млякото вече е пълно с консерванти и вода и далеч няма толкова полезни съставки. :)

Anf3tamin4o
12-25-2008, 12:14
Олио в Диета :(

Inlofee
12-25-2008, 12:18
Олио в Диета :(
хах и аз тфа се замислих :-o

raduna
12-25-2008, 13:35
Организма има нужда от определено количество мазнини, от което не се дебелее.

Canis_Dirus
12-25-2008, 13:58
Организма има нужда от определено количество мазнини, от което не се дебелее.

количество не е равно на качество.

Диетата е особено подходяща за хора с лактозна интолерантност!

raduna
12-26-2008, 21:11
Така е и все пак ако цял ден си ял млека, салата с олио няма да е фатална за диетата.

Dark_Angel_F
12-27-2008, 08:32
Според мен олиото трябва да се замести със зехтин , но зехтина да е Екстра Върджин , защото е студено пресован и се запазват по- голяма част от полезните съставки...

sladkotykate
12-27-2008, 11:32
dobra dieta,NO tfa mlqko e malko prekaleno vapreki che se kazva mlechna dieta,zashtoto sega ima mn konservanti v nego i moje ot prekalena ypotreba da se izrinesh :X a olioto da se zameni sus zehtin primerno