PDA

View Full Version : Предупреждение: Тривитаминол!

LiveFlower
12-25-2008, 21:51
Здравейте!
Имам едно предупреждение относно тривитаминола.
Като почти всички момичета тук и аз се запалих по тоя тривитаминол.Близо 2-3 седмици чета аз из нета,по разни форуми за тва "чудо".И аз найвната реших да си го купя с надеждата,че ще ми порасте по-бързо косата(тъй като имах кофти прическа :D ),и след стотиците коментари,които чух за него си го взех.Добре намазах се аз него и отидох да си измия косата,а тя като почна да пада(не е нещо фрапиращо,но...) и аз си помослих,че тва е от процедурата,ама не.На другия ден ставам,а по възглавницата сумати косъмчета,после се нареших и четката да не ви казвам к'ва беше.След къпане,колкото и нежно да я докосвам по ръката ми си остават косми.Първите дни страшно много се изплаших,а бе направо си се шашнах :D :D ,сега гледам вече поспира да пада не е като в първите седмици.Предупреждението ми е,че на различните коси действа различно,може би.Веднага ще ви дам пример:Майка ми се маже с него и ефекта е уооу,а при мене не беше с хубав край.

Искам да ви помоля за съвет,да ми кажете нещо за заздравяване на косата :)

*Липсва описателно заглавие!
Точка 7 от Правила на форума (http://www.teenproblem.net/f/pravila.html).
Редакция на MakeMeLaugh

silver_moon
12-26-2008, 05:51
въй, кофти...аз за това никога не съм го пробвала този травитаминол...за задравяване си вземи стимуланта за коса на "Икаров" и витамините за коса на "Фитовал"...от тях мен страшно много ми се заздрви косата

fiama
12-26-2008, 06:15
Не съм пробвала Тривитаминол, но някъде бях чела, че може да има и негативни последствия от него, и то свързани точно с косопад. Просто не го ползвай вече. Мога да ти препоръчам домашни маски за коса, като например: газ, бадемово масло, жълтък, мед, витамина А. Може да добавяш и други продукти, може някой да не сложиш, в зависимост с какво разполагаш. Понякога мажа косата си само с бадемово масло и корените с витамин А, седя 2 часа и мия косата си - има много положителен ефект. Може да опиташ и маската с хума, кисело мляко и жълтък. Всяка коса е различна, опитай няколко маски и виж коя ще пасне добре за твоя тип коса,

ChOcOlaTEsTar
12-26-2008, 06:49
аз пък четох мн форуми и исках да си го купя но майка ми е фармацевт и категорично каза НЕ.Щом тривитаминола съдържа три витамина само защо не си ги купим от аптеката тях ами се мажем с лекарства за овце??? :-o

shell
12-26-2008, 08:04
Аз си бях купувала тривитаминол,който в маска смесвах с жълтък,свинска мас,ракия и май имаше и оцет.Някакъв особене ефект като по мека коса не видях само дета едвам си измих косата от цялата тая мазнотия :D но косата ми не започна да окапва или нещо подобно.

slim__shadygirl
12-26-2008, 08:37
За заздравяване на косата ти прероръчвам ампулите на Vichy http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=727_793_797&products_id=21048 :)

LiveFlower
12-26-2008, 12:35
Blagodarsko za suvetite.6te opitam ot toq stimulant na Ikarov. :)

GetNasty
12-26-2008, 12:59
За заздравяване на косата ти прероръчвам ампулите на Vichy http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=727_793_797&products_id=21048 :)

Пробвала ли си ги тези ампули и наистина ли имат ефект? ; )

sh3_1s_7h3_0n3
12-26-2008, 21:31
Аз пък съм повече от доволна от тривитаминола. И фризьорката ми, и половината салон си мажат косите с него. Зависи с какво си го замесила предполагам, но от тези, на които съм споделила, няма недоволни.
Нали знаеш, че косата може да пада от много други неща. Силно се съмнявам, че е от тривитаминола при все че това са витамини..абсолютно безвредни. ;)

slim__shadygirl
12-26-2008, 21:39

Пробвала ли си ги тези ампули и наистина ли имат ефект? ; )
Една фр имаше мн големи проблеми с косопада и след като ги използва ефекта е невероятен!Има страхотна коса,а преди тфа беше станала почти плешива. :shock:

LiveFlower
12-26-2008, 22:47
Аз пък съм повече от доволна от тривитаминола. И фризьорката ми, и половината салон си мажат косите с него. Зависи с какво си го замесила предполагам, но от тези, на които съм споделила, няма недоволни.
Нали знаеш, че косата може да пада от много други неща. Силно се съмнявам, че е от тривитаминола при все че това са витамини..абсолютно безвредни. ;)Пак казвам,на различните типове коса различно действа,а ти как го ползваш смисъл директно се мажеш или го смесваш с други работи? :)

varnen4e
12-27-2008, 08:45
Не мисля, че е от тривитаминола. Все пак това са витамини... няма как да ти вреди, освен ако не ползваш много други продукти за коса.

Bianca
12-27-2008, 08:54
Случайно да сте чували, че абсолютно всичко в големи количества е вредно?! Може и тя да не е съобразила дозата.
( :D )

Liar
12-27-2008, 10:34
Така като се замисля,наистина,щом има само три витамина,защо не се продава в аптеките :-o Моля тези,които имат родители фармацевти/лекари да питат има ли му нeщо.Ето му състава:

Активни вещества:
Vitamin A palmitate 1 500 000 IU
Cholecalciferol /Vitamin D3/ 2 000 000 UI
Alpha Tocoferol Acetate /Vitamin E/ 1. 0 g

Помощни вещества:
Chlorocresol
Sunflower oil

sh3_1s_7h3_0n3
12-27-2008, 11:20
Нали знаеш, че косата може да пада от много други неща. Силно се съмнявам, че е от тривитаминола при все че това са витамини..абсолютно безвредни. ;)Пак казвам,на различните типове коса различно действа,а ти как го ползваш смисъл директно се мажеш или го смесваш с други работи? :)

о0о не директно. Някъде бях чела, че е добре да се смесва с други съставки, пък понеже съм много докачлива на тема 'коса' и не съм си позволявала да рискувам без да си направя смес. Аз си слагах 2 лъжици тривитаминол, лъжица оцет и един жълтък. Бъркам, бъркам, бъркам и после си мажех корените. Така веднъж седмично. Заздрави ми се косата, стана по-плътна, гъста, не се накъсва, не цъфти. Аз съм си много доволна. :)

LiveFlower
12-27-2008, 16:55

о0о не директно. Някъде бях чела, че е добре да се смесва с други съставки, пък понеже съм много докачлива на тема 'коса' и не съм си позволявала да рискувам без да си направя смес. Аз си слагах 2 лъжици тривитаминол, лъжица оцет и един жълтък. Бъркам, бъркам, бъркам и после си мажех корените. Така веднъж седмично. Заздрави ми се косата, стана по-плътна, гъста, не се накъсва, не цъфти. Аз съм си много доволна. :)Еми да и аз така я направих.

А купих си този стимулант на Икаров и довечера ще го пробвам да видим дали ще има ефект :)

mixifixi
12-30-2008, 14:37
Lelee... samo dva puti se namazah s tova neshto i...to est. nemoje da ima efekt.. no kydeto stoqh po dva chasa ..i nali v receptata ima rakia.... az slojih i mi izgori glavata.. v momenta se belq kato izrod... mnogo mi pari i skalpa mi e mnogo cherven... napravo neznaq kakvi posledici shte ima.. dano da se opravq... poqvi mi se pyrhut a nikoga prez jivota mi ne sym imala.Napravo nqma da povqrvate ,dori si zaslyjava da se snimam i da vi pokaja to takova chudo nqma.BTw izobshto ne sym sigorna che e ot rakiata..da stiskame palci da ne e to trivitaminola. :(

Liar
12-30-2008, 15:25
Мога да ти кажа,че е точно от нея.Не е трябвало да слагаш толкова много,ракия изсушава все пак!Най-добре си намажи скалпа с масла и със или без Тривитаминол,а след това сложи хидратираща маска.Ще се оправиш,имай търпение.

portokalka1994
12-31-2008, 11:10
Може би си сложила много Тривитаминол.Четох,че като се сложи много и не е полезно за косата.Аз го имам и съм много доволна :) Слагай само по 1 чаена лъжичка в някаква маска за коса(домашна)И не слагай гас или алкохол :? :? И това е ;)