View Full Version : Нека всеки сподели домашна маска за коса :)
miloto_girl_4e
01-02-2009, 14:45
Нека всеки сподели какви домашни маски за коса знае и за какво се ползват :!: :)
При мен лично косата ми пада малко повечко, заради пресата, та си търся някаква подхранваща маска :)
Такаче очаквам от вас, всеки да каже от кои домашни маски и доволен и за какво помагат :)
Аз си правя следната маска : 1 жълтък,няколко лъжици хума и вода.Добре размесвам и си слагам сместа на косата по цялата дължина.Стоя около 20 минути и след това си я изплаквам обилно с вода и резултата е много хубав:мека, блестяща и мнго добре изглеждаща коса :) Хумата подсилва косата и засилва расжета,погата е на много минерали :P
опитах и маската с тривитаминола ,но нещо резултат не беше това,което очаквах и сега не си я правя нея.
Газ, бадемово масло, жълтък, оцет или лимонов сок. Стои се 2 часа и се измива обилно с вода и шампоан. Миналата година с редовната употреба (веднъж седмично) на тази маска ми се спря косопадът.
slim__shadygirl
01-02-2009, 19:36
Аз си правя следната маска : 1 жълтък,няколко лъжици хума и вода.Добре размесвам и си слагам сместа на косата по цялата дължина.Стоя около 20 минути и след това си я изплаквам обилно с вода и резултата е много хубав:мека, блестяща и мнго добре изглеждаща коса :) Хумата подсилва косата и засилва расжета,погата е на много минерали :P
опитах и маската с тривитаминола ,но нещо резултат не беше това,което очаквах и сега не си я правя нея.
Само по дължина ли се нанася или и се втрива в корените?
Ползвам маската с Тривинаминола, но слагам само масла вътре-каквито имам.Останалите съставки ми изсушават косата.Ако имаш косопад газта е много добро решение.Има и една друга маска, която е за мега обилен косопад-чесън-мирише ужасно гадно поне седмица, но резултата е гарантиран.Правила съм я най-много 2 пъти, но спомените ми са ,че помага.А колкото до Тривитаминола-аз не съм от много редовните и въпреки всичко имам резултат.Много е важно обаче да разбереш точно кои съставки са за твоя тип коса :)
varnen4e
01-03-2009, 07:43
Овлажняваща маска за изтощена и суха коса, придаваща блсък:
1/2 юаша майонеза
1 ч. л. пчелен прашец
Стои се 5 мин., след което се изплаква.
Само по дължина ли се нанася или и се втрива в корените?
ами и в корените слагам :) разресвам я добре,навеждам се и слагам получената каша в корените,после по цялата коса-с една дума да има навсякъде и с една шнола се хващам на върха на главата(имам доста дълга вече коса).Можеш да си сложеш и кърпа на врата,защото отначало малко тече хумата,но бързо засъхва :)
miloto_girl_4e
01-03-2009, 11:59
Я ми разяснете за газта... :shock: :shock: :(