View Full Version : КАндидатстване след 7ми клас 2009.
Мисля че езиковите дават доста добро бъдеще.Аз искам да вляза в английската гимназия...Но ме спира само това,че там има най-много наркомани.. :(
Нямам приятели, които са в двете английски (ако говориш за София), но според мен тия неща, че имало наркомани и т.н., ги говорят хора, които ги е яд, че не са способни да достигнат нивото, което е там :? ..Имаш ли преки наблюдения, за да го твърдиш?В случай, че просто си го чула от някого, считай, че е 99% лъжа.Още повече наркомани има навсякъде, ако си слабохарактерна можеш да се подведеш, ако не си какво те интересува има ли, няма ли?
Относно притеснението-проблема ми е, че мозъчното съдържание е малко и колкото и да уча, не знам дали е достатъчно :lol:
П.П.:Имам няколко задачки, ама не ми се чака до четвъртък, на някого занимава ли му се да ми ги обесни :D ?
Пусни я групово да я измислим 8-)
BlueDream16
04-08-2009, 08:45
@AnIcHkAtA това за наркоманите в английската си е напълно вярно и никой не злобее,че не може да достигне "нивото" им :D Напротив,точно обратното много малко хора искат изобщо да стъпят до 1ва английска..За 2ра нещата са далеч по-добри,там вече се гони ниво на знания и постижения,и не са парашутисти като в 1ва.. ;)
@alex4e7y съвет от мене:ориентирай се към 2ра,щом толкова искаш английски .. :)
AnIcHkAtA
04-08-2009, 13:52
BlueDream16, склонна съм да ти вярвам, но има някои неща, които не съвпадат много с твърдението.Такава слава на Първа английска й се носи от доста време, ако наистина е така, защо продължава да е на трето място в София?Гаджето ми има доста приятели в там и мнението му далеч не е, че е на ниско ниво и има наркоманчета.По бал 1 АЕГ води с почти 3 единици пред 2 АЕГ на първо класиране, а на второ с повече от 3 (информацията ми е напълно актуална и говоря за минимален бал, но и при максималния нещата са подобни).Все пак изборът си е на Алексчету, аз я съветвам да намери хора и от двете гимназии и да ги разпита много подробно за всичко, само така ще може да знае истината :D .Хайде успехчета.
П.П.:Задачките:
1.Дължините в сантиметри на един разностранен триъгълник са естествени числа, а периметърът му в сантиметри е нечетно число.Намерете дължината на най-голямата страна на триъгълника, ако дължините на другите две страни са 3см и 8см.Запишете отговора в сантимерти.Чертеж няма.
2.(2^3 означава 2 на трета степен)
Решенията на неравенството (x-2)^3 -(x+1)(x^2-x+1)>2x-9 са:
А)х принадлежи (-∞ ; 0)
Б)х принадлежи (едно цяло и две трети ; +∞ )
В)х принадлежи (-едно цяло и две трети ; 0)
Г)х принадлежи (0; едно цяло и две трети )
3.ABCD е квадрат.Точка H принадлежи на BC, N принадлежи на CD и ъгъл AHB=ъгъл AHN.Намерете големината на ъгъл HAN и запишете отговора в градуси. Чертежа:
http://prikachi.com/files/733093o.jpg
Отговори:1.10см; 2.Г; 3.45
Дано да разберете.Който успее да реши някоя задача, нека пише решението като за малоумни :D
Nam3less3
04-08-2009, 15:43
1.Дължините в сантиметри на един разностранен триъгълник са естествени числа, а периметърът му в сантиметри е нечетно число.Намерете дължината на най-голямата страна на триъгълника, ако дължините на другите две страни са 3см и 8см.Запишете отговора в сантимерти.
3тата страна не може да е по-голяма от сбора на другите две(който е 11), и тъй като е най-голямата по условие, значи е или 9 или 10(защото са естествени числа, и 9>8 ). 10 е, защото не може да е 9(ако е 9, сборът на 3те(периметърът) е четно число, а по условие трябва да е нечетно. Може да се запише като решение така:
Нека x е 3тата, най-голяма страна на този триъгълник, и принадлежи на N(множеството на естествените числа, по условие).
P=3+8+x
x=P-11
x принадлежи на (8;11), според правилата по-горе.
При x=9, P=3+8+9=20см., при което P е четно, следователно не е решение.
При x=10, P=3+8+10=21см., при което P е нечетно, следователно е решение.
2.(2^3 означава 2 на трета степен)
Решенията на неравенството (x-2)^3 -(x+1)(x^2-x+1)>2x-9 са:
А)х принадлежи (-∞ ; 0)
Б)х принадлежи (едно цяло и две трети ; +∞ )
В)х принадлежи (-едно цяло и две трети ; 0)
Г)х принадлежи (0; едно цяло и две трети )
На първия ред от решението пишем: x^3-6x^2+12x-8-x^3-1-2x+9>0
Това се получи, след като разкрихме скобите при (x-2)^3(чрез формулата за съкратено умножение, която в случая е: (a-b)^3=a^3-2.a^2.b+3.a.b^2-b^3 ). След това частта (x+1).(x^2-x+1) я представяме във вида x^3-1, защото тя е формулата:(a+b).(a^2-a.b+b^2)=a^3+b^3. Знаците накрая стават обратно, защото в условието има минус пред всичкото това. И накрая прехвърлихме частта 2x+9 отляво, като заради това сменихме знаците и.
На следващия ред съкращаваме x^3 и -x^3, и след като извършим действията, се получава: -6x^2+10x>0.
След това, делим неравенството на -2, за да стане в по-удобен вид. Пише се така:
-6x^2+10x>0 |:-2
И става на: 3x^2-5x<0 (сменяме знака на неравенството, защото делим на отрицателно число).
След това вадим общ множител, за да стане лявата част на неравенството във вид на умножение:
x(3x-5)<0
И за да бъде умножението на 2 числа(или части от неравенство) отрицателно, трябва нито едно от двете да бъде нула на първо място, както и само едното да бъде отрицателно. Тъй като не знаем x, пишем:
x=(различно вместо равно, знака е = с права черта, минаваща вертикално на него)0
И 3x-5<0
3x<5
x<5върху3(пет трети, което е едно цяло и две трети).
Взимаме числовата ос:
+++++++++++++++++ - - - - - - - - ++++++++++++
-б__________________0_________петтрети____ ________+безкрайност
Слагаме двете числа и разделяме на три интервала, знака в първия и третия е +, заради знака пред коефициента пред x. Съответно между нулата и пет трети знака е минус, и ние търсим решенията в този знак, защото имаме < в неравенството. Решението е в отворен итнервал, защото нямаме по-малко или равноз. Записваме отговора така:
x(знака принадлежи, подобен е на ръкописно E)(0;едно цяло и две трети(или пет трети))
Май така се записва решението на 2те задачи.
ПС:2рата задача може да бъде решена с проверка. Взимаш -1 примерно, което участва в отговор В, но не и в отговор Г, и го заместваш в x. Ако неравенството стане вярно, значи -1 е решение, и отговор Г би отпаднал :D
Nam3less3
04-08-2009, 16:20
В 3тата задача нямаме дадени числа, заради това трябва да използваме отношенията на страните, за да намерим градуса на някой ъгъл.
Като гледам чертежа, мисля че имаше теорема, че ъгъл AND = ъгъл AHB, или може лесно да се докаже, сега не се сещам. Ако това е така, следователно триъгълните AND и AHB са подобни(2 равни ъгъла(единия е този, за който говоря, а другия ъгъла на квадрата 90градуса)), а на всичкото отгоре имат и равна страна(тази на квадрата)) :D
След като са подобни, отношението на страните им е еднакво. Тъй като AD към AB е 1 към 1(страните в квадрата са равни), следователно и отношението на AN към АH е 1 към 1, тоест са равни.
Сега можем да разгледаме триъгълниците ABH и ANH. Имат равен ъгъл по условие, както и обща страна, както и току що доказахме, че имат други 2 равни страни(AN и АH). Което води до същата пропорционалност, и до един от признаците за подобие, и те са подобни триъгълници. Следователно и ъгъл ANH = ъгъл ABH = 90градуса.
Значи триъгълних HAN е правоъгълен(прав ъгъл ANH), и равнобедрен(AN=AH). И ъгъл AHN + ъгъл HAN + 90градуса = 180градуса, значи тия два ъгли са 90градуса общо, но тъй като триъгълника е равнобедрен, ъгъл HAN = 90:2 = 45 градуса.
Малко грешно написах решението, но такъв е методът, много интересна и забавна задача.
AnIcHkAtA
04-08-2009, 17:46
Nam3less3, мноого ти благодаря!!Само последната нещо не я разбрах, но в решението пише доста неща, които трябва да ми се изяснят подробно и ще изчакам утре господина да ми я обесни. :-)
FancyGirl
04-08-2009, 23:08
Имам въпрос... след време мисля, че искам да следвам медицина ... и сега след 7 клас в какво даскало трябва да се запътя да хоря ... някаква хоманитарна паралелка с Биология ли ? Че малко не съм на ясно... с тези неща
sweet_bunny
04-09-2009, 11:08
FancyGirl,до колкото знам за медицина след 12 клас се кандидатства с биология и химия,така че наистина може да се ориентираш към паралелка с усилено изучаване на биология и/или химия.Аз съм седми клас и също мисля за такава паралелка,но повече ми вървят езиците,затова сигурно няма да отида в такава паралелка.Пък и до 12 клас има много време и може да си харесаме друга професия.
Абе, хора, вие няк'ви справочници взехте ли си, че аз онзи ден проверих на Славейков, но нямаха...
AnIcHkAtA
04-09-2009, 15:31
Габи, още не съм си купувала.По-добре изчакай още един месец, за да ти е напълно вярна информацията.Недей да бързаш за справочниците.Аз намерих в интернет нещо като справочник, в който пише точно всичко.Малко ми е трудно да ви обесня точно какво представлява, а не знам как да го кача в нета, затова ви давам снимка, който иска, нека пише на скайпа, ще му го пратя http://prikachi.com/files/737029G.jpg .
П.П.:Щастлива вест - http://www.kadedaucha.com/?id=1313&aid=4963 , празнувайте :D .Не успях да си намеря едно много хубаво справочниче, за да изчисля по колко паралелки се пада да открият на училище, но не мисля, че ще са повече от 1-2.Все пак това са си 30-50 места!Много се радвамммм :grin:
П.П.П.: http://www.kadedaucha.com/?id=1313&aid=4969 Това някой може ли да ми го разтълкува, че май не разбрах?
fen4e123
04-09-2009, 16:09
Здравейте! Моля ви, отговорети ми на 2-3 въпроса, защото всеки ми казват различно и не знам... Става въпрос за това, листи ли са не знам, където се пишат желанията за кандидатсване. Дано да ме разбрахте...
1. Вярно ли е ,че ако си написал на 1-во желание едно у-ще, на 2-ро друго, и те приемат и в двете, задължителон трябва да отидеш в 1-вото, защото си го написал на по-предно място?
2. Може ли в едно у-ще да кандидатсваш в няколко паралелки?
3. Ако това от първия ми въпрос е така и примерно те примат в това училище, което си написал на 2 място и 1-во класиране, а в това, което си написал на 1-мво място те приемат на 2-ро или 3-то класиране, тогава как става? Всмисъл пак ли отиваш в първото или...
Много неясно ги обясних... :(
А тези справочници откъде се взимат?
YouCantStopMe
04-09-2009, 16:38
Здравейте! Моля ви, отговорети ми на 2-3 въпроса, защото всеки ми казват различно и не знам... Става въпрос за това, листи ли са не знам, където се пишат желанията за кандидатсване. Дано да ме разбрахте...
1. Вярно ли е ,че ако си написал на 1-во желание едно у-ще, на 2-ро друго, и те приемат и в двете, задължителон трябва да отидеш в 1-вото, защото си го написал на по-предно място?
3. Ако това от първия ми въпрос е така и примерно те примат в това училище, което си написал на 2 място и 1-во класиране, а в това, което си написал на 1-мво място те приемат на 2-ро или 3-то класиране, тогава как става? Всмисъл пак ли отиваш в първото или...
А тези справочници откъде се взимат?
Спокойно можеш да напишеш няколко паралелки от едно училище и където те приемат.Лично аз така ще направя.
AnIcHkAtA
04-09-2009, 17:09
Нее, Криси, бъркаш.Тоест, въпроса е зададен зле.fen4e123, не могат да те приемат на едно класиране в две училища.Приемат те само в едно училище, ти решаваш искаш да влезеш там или не и ако си желаещ, отиваш и се записваш, ако не си желаещ-чакаш следващото класиране.
Например имаш бал 32.В НТБГ приемат с 29, а в НЕГ-с 31.Балът ти стига и за двете.Ако си ги насал/а така:
1.НТБГ(29)
2.НЕГ(31),
ще те приемат в НТБГ, независимо че ти имаш бал за НЕГ.Ако си написал/а желанията така:
1.НЕГ(31)
2.НТБГ(29),
ще те приемат в НЕГ, независимо че имаш бал за НТБГ.
Приетите на първо класиране в първо желание автоматично са записани в училището и съответната паралелка и нямат право да участват на второ класиране!!
От първо за второ класиране мястото ти се пази, от второ за трето НЕ СЕ ПАЗИ.
Приетите на 2,3,4,5...желание, първо класиране, които не са се записали в съответното училище до края на срока, автоматично преминават на второ класиране.
От всяко училище можеш да напишеш колкото си искаш паралелки.
Хей, хора, много са важни тези неща, не се бъркайте, че да не останете с празни ръце накрая.
fen4e123
04-09-2009, 19:07
Мерис много :grin:
А откъде се взимат тези справочници?
AnIcHkAtA
04-09-2009, 19:43
Във всяка по-голяма книжарница ги има, ама чак към края на май.
vesito13
04-10-2009, 09:00
П.П.П.: http://www.kadedaucha.com/?id=1313&aid=4969 Това някой може ли да ми го разтълкува, че май не разбрах?
То няма много какво да се обеснява , но все пак . От училище отпада 13 клас , такова чудо няма да има . Материала , който е трябвало да се вземе тогава ще се прехвърли в 12 клас , като ЗИП . Това се прави , защото часовете в 13 клас не се посещават достатъчно . Накратко 13 клас вече няма да има . :)
vesito13
04-10-2009, 09:05
А тези справочници откъде се взимат?1. Не е задължително да влезеш в 1-вото , но ще трябва да изчакаш до второ класиране , където да си напишеш училището поставено на второ място при първо класиране на първо. И тогава вече , ако са останали места в това училище може да влезеш там .
2. В едно училище може да кандидатстваш във всички паралелки , които има , спокойно ;)
3. За 2-ро и 3-то класиране може да направиш ново подреждане на училищата доколкото знам (но не го гарантирам на 100%)
Все пак гледай да си подредиш училищата хубаво за да не разчиташ на 2-ро и 3-то класиране . И да не стане после хора с по-нисък бал от теб влезли , а ти не :?
sweetkiss74
04-10-2009, 10:02
Аз препоръчвам някоя езикова гимназия...аз съм в такава във Варна и уча английски...защото ако знаете език,е мн по-лесно да си намерите и хубава работа след време... :-)
Lunatique
04-10-2009, 14:27
Някой би ли ми разяснил какво по-точно представляват и съдържат тези справочници?
То няма много какво да се обеснява , но все пак . От училище отпада 13 клас , такова чудо няма да има . Материала , който е трябвало да се вземе тогава ще се прехвърли в 12 клас , като ЗИП . Това се прави , защото часовете в 13 клас не се посещават достатъчно . Накратко 13 клас вече няма да има . :)
По дяволите, кога е имало? :shock:
LittlePrincess
04-10-2009, 16:21
Някой би ли ми разяснил какво по-точно представляват и съдържат тези справочници?
Училищата, адреси, минимален бал, брой на ученици в клас, ккоито могат да бъдат приети.. За това се сещам в момента, че имаше в моя справочник.
По дяволите, кога е имало? :shock:
В тухникумите 8-) :-P
MiliVanilly
04-10-2009, 20:57
Ехо хорааа, ако някой от вас ще кандидатства в Гимназия Златарски в София тази година и иска повече инфо да ми пише. Успех на всички, които ще държат приемния изпит утре.
Училището е много яко, е това International Baccalaureate суууупер много се учи, но поне си струва. Иначе инфо за училището си има на уебсайта: www.zlatarskischool.org
Ехо хорааа, ако някой от вас ще кандидатства в Гимназия Златарски в София тази година и иска повече инфо да ми пише. Успех на всички, които ще държат приемния изпит утре.
Училището е много яко, е това International Baccalaureate суууупер много се учи, но поне си струва. Иначе инфо за училището си има на уебсайта: www.zlatarskischool.org
Повече инфо?? Като гледам аз знам повече от тебе за тва умряло училище. :)
Повече инфо?? Като гледам аз знам повече от тебе за тва умряло училище. :)
какво е тва даскало,не го знам..? :-o
kotetokateto
04-11-2009, 09:52
Абе хора възможно ли е да не те приемат никъде на 1-во класиране :( :( :(
LittlePrincess
04-11-2009, 10:01
Да. Една приятелка не я бяха приели никъде, защото беше написала само 3 училища и за трите не й стигаше бала.
AnIcHkAtA
04-11-2009, 17:07
Да. Една приятелка не я бяха приели никъде, защото беше написала само 3 училища и за трите не й стигаше бала.
о.0 Егати ужаса..
Ще ми разясните ли, че нещо не схванах - Ако сложа примерно 91 НЕГ на първо желание, а Френската на второ и ми стига бала и за 2те - мога ли да си избера в коя да се запиша или веднага ме записва с 91 НЕГ?!?!?
^ И аз съм се замисляла за това, защо след като ти стига бала за всички които си запил не можеш да си избереш :-o :-o
И да ви попитам искате ли да си направим нова тема, че тази стана "многолистна" :D
Ако ти стига бала за 2 училища и в двете те приемат и ти си избираш в кое да се запишеш...
Замислям се да сменям желанията...
Ще взема да запиша първа английска вместо испанската... английският е по-търсен, а и испанската ми е по-скоро по презумпция... ще видим.
YouCantStopMe
04-12-2009, 13:00
Ще взема да запиша първа английска вместо испанската... английският е по-търсен, а и испанската ми е по-скоро по презумпция... ще видим.
абе и аз май ще си сменя желанията..
отначало исках английски и немски,но сега..предполагам немски и английцки
Ако ти стига бала за 2 училища и в двете те приемат и ти си избираш в кое да се запишеш...
Мерси за уточнението
А за желанията - аз още не съм решил - първо да изкарам добри оценки пък после ще му мисля :)
Иначе: НЕГ 91; 2ра Немска (73то мисля че); Френска ; Испанска и нататък не съм решил, но смятам да изредя поне 20тина училища 8-)
Някой от тук да е ходил на изпита за Американсния колеж освен мен :D ?
Аз не съм се готвил въобще ама мисля че ще съм в тези 72 които приемат - просто предчувствие (Скромен съм знам 8-) :D )
абе и аз май ще си сменя желанията..
отначало исках английски и немски,но сега..предполагам немски и английцки
Хм, няма лошо, в крайна сметка има още време до изпитите.
AnIcHkAtA
04-12-2009, 15:56
НЕ, НЕ, НЕ, НЕЕЕ, ХОРАА, ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ШИРОКО И ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!Ако някой е написал 70 училища и балът му стига за всички освен първото, в 69 училища ли ще го приемат?!Какъв е смисълът тогава да ги пише под ред желание?!Във всяка паралелка приемат по най-много 30 души, ако на 300 им стига балът за нея, какво правим??ПРИЕМАТ ТЕ В ПЪРВОТО ВЪЗМОЖНО ЖЕЛАНИЕ, ЗА КОЕТО ТИ СТИГА БАЛЪТ!!!!ПРИЕМАТ ТЕ САМО В 1 УЧИЛИЩЕ.МОЖЕШ ДА ГО СМЕНИШ САМО АКО УЧАСТВАШ НА СЛЕДВАЩОТО КЛАСИРАНЕ.ПРИЕМАТ ЛИ ТЕ НА ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ, СМЯНА НЯМА!!!!Майка ми е учителка, от нея ги знам тези неща, убедена съм в правотата на думите си !
AnIcHkAtA
04-12-2009, 15:59
GbSy, аз пък все си мисля, че е по-добре да запишеш език, който почти никога или никога не си учил.Без английски няма да останеш, немислимо е.Моят съвет е да си кандидатстваш в испанската, за да научиш испански перфектно, а английския и без друго ще го научиш.
Хмм, аз не мисля, че все ще го науча английския... не знам, все повече започвам да се насочвам към смяна. :D
AnIcHkAtA
04-12-2009, 16:07
Значи пишеш 1 АЕГ и тръгваш на частни уроци по втория език, за да го научиш и да имаш два езика :D
AnIcHkAtA
04-12-2009, 16:25
Край, решено е, с Габриелчи отиваме в Пета ромска девическа :)
YouCantStopMe
04-12-2009, 18:13
Край, решено е, с Габриелчи отиваме в Пета ромска девическа :)
правилно решение,ама дали ще ви стигне бала? 8-)
Не знам, притеснявам се. :(
Lunatique
04-12-2009, 19:49
Хора, вас започнаха ли вече да ви хващат нервите :-o
vesito13
04-12-2009, 20:01
НЕ, НЕ, НЕ, НЕЕЕ, ХОРАА, ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ШИРОКО И ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!Ако някой е написал 70 училища и балът му стига за всички освен първото, в 69 училища ли ще го приемат?!Какъв е смисълът тогава да ги пише под ред желание?!Във всяка паралелка приемат по най-много 30 души, ако на 300 им стига балът за нея, какво правим??ПРИЕМАТ ТЕ В ПЪРВОТО ВЪЗМОЖНО ЖЕЛАНИЕ, ЗА КОЕТО ТИ СТИГА БАЛЪТ!!!!ПРИЕМАТ ТЕ САМО В 1 УЧИЛИЩЕ.МОЖЕШ ДА ГО СМЕНИШ САМО АКО УЧАСТВАШ НА СЛЕДВАЩОТО КЛАСИРАНЕ.ПРИЕМАТ ЛИ ТЕ НА ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ, СМЯНА НЯМА!!!!Майка ми е учителка, от нея ги знам тези неща, убедена съм в правотата на думите си !Напълно вярно ;) И аз това се мъчих по напред да обясня , но май не ми се е получило :-D
Ще ми разясните ли, че нещо не схванах - Ако сложа примерно 91 НЕГ на първо желание, а Френската на второ и ми стига бала и за 2те - мога ли да си избера в коя да се запиша или веднага ме записва с 91 НЕГ?!?!?
Влизаш в немската.
А иначе за желанията : не пишете повече от 6-7-8 училища бе хора ... то просто няма смисъл. Така или иначе ако въобще сте дори и малко близо до най-големите си "пристрастия" може да се пробвате и на втори кръг.
Не, не съм притеснена.
Вчера правих тест по математика и имам 4.50, а имаше и неща, които не съм ги учила, т'ва си е много за мен.
А сега на пробен от Веди имам 5.46 (БЕЛ).
Доволна, доволнааа. :grin:
AnIcHkAtA
04-13-2009, 13:34
Приятелче, ти го догоди бал 32, обаче при мене е 30.180, яко сдухване :D .Не вдигна ли математиката една единица, отивам в Пета ромска девическа, ама сериозно :D .
`Айде да ви питам за една задачка.Две всъщност :D .Решенията давайте като за малоумниОбаче пишете вие, все пак не Неймлесс ще кандидатства!
1.Aко m e параметър, а x е променлива, многочленът, тъждествено равен на израза
A=(x+m)^3-(x+m)(x^2-xm+m^2)+m+3
има коефицент, равен на 6, при m равно на:
А)2
Б)-2
В)3
Г)6
2.От град А за град В тръгнал автобус със скорост 80km/h.15 минути след тръгването си той срещнал лека кола, идваща от град В със скорост 100km/h.Леката кола пристигнала в град А и след престой от 30 минути тръгнала обратно за В.На 10 km от град В тя настигнала автобуса.Разстоянието от А до В в km е:
А)400
Б)380
В)390
Г)370
Отговори:
1.б; 2.в
Едит:Някой може ли да ми даде скала за оценяване на тестовете по БЕЛ? [i]
Не, не съм притеснена.
Вчера правих тест по математика и имам 4.50, а имаше и неща, които не съм ги учила, т'ва си е много за мен.
За оценки нз - ама при нас (Иванови) само точки имаме;
По мат. правих изпита от по миналата година - имам 88 точки
А по БЕЛ закърпвам около 75-80 точки винаги :?
Ако някой компетентен знае горе долу кви оценки са това да сподели :)
88 точки от 100 ли? Това на изпитите за език е Б ... аа иначе на тоя изпит ще е някъде 5 и нещо ... май ... Защо не пробваш тестовете от последните две години, когато си е с тестове?
А за задачите: може да ги реша, ама по-късно, че сега ме мързи :D
88 точки от 100 ли? Това на изпитите за език е Б ... аа иначе на тоя изпит ще е някъде 5 и нещо ... май ... Защо не пробваш тестовете от последните две години, когато си е с тестове?
А за задачите: може да ги реша, ама по-късно, че сега ме мързи :D
"Защо не пробваш тестовете от последните две години, когато си е с тестове?" - Аз това казах - теста от паднал се по миналата година :)
Ааа аз не видях , сори :D Значи ти сега си правил моя тест.
Аз на тоя изпит направо се омазах и имах 4,8 по мат :D Пък решавах всичко като машина :shock: Сега ще се опитам да си изровя резултатите да ти кажа колко точки имах , но не гарантирам че ще ги открия в тоя хаус :oops:
Приятелче, ти го догоди бал 32, обаче при мене е 30.180, яко сдухване :D .Не вдигна ли математиката една единица, отивам в Пета ромска девическа, ама сериозно :D .
`Айде да ви питам за една задачка.Две всъщност :D .Решенията давайте като за малоумниОбаче пишете вие, все пак не Неймлесс ще кандидатства!
1.Aко m e параметър, а x е променлива, многочленът, тъждествено равен на израза
A=(x+m)^3-(x+m)(x^2-xm+m^2)+m+3
има коефицент, равен на 6, при m равно на:
А)2
Б)-2
В)3
Г)6
2.От град А за град В тръгнал автобус със скорост 80km/h.15 минути след тръгването си той срещнал лека кола, идваща от град В със скорост 100km/h.Леката кола пристигнала в град А и след престой от 30 минути тръгнала обратно за В.На 10 km от град В тя настигнала автобуса.Разстоянието от А до В в km е:
А)400
Б)380
В)390
Г)370
Отговори:
1.б; 2.в
Едит:Някой може ли да ми даде скала за оценяване на тестовете по БЕЛ? [i]
1. Когато опростиш израза се получава : " 3x^2m+3xm^2+m+3
Теб те интересува само: 3x^2m+3xm^2 ; Защото коефициента е цифрата пред "x" - следователно ти имаш - 3.m+3.m^2 = 6
Когато стигнеш до това - можеш просто да заместваш с отговорите докато не се получи 6 :)
Да поясня, че имаш 3.м, защото 3-йката си я имаш, а "м" е някакво число ..
2. Надявам се ползваш таблици - иначе кофти ...
Като за начало - камиона изминава някакфо разстояние за 15 мин със скорост= 80 км - следователно намираш разстоянието до тази точка (1вата среща на камиона с колата) - 20 км после, : Колата се движи със 100 км - и изминава тези 20 км - намираш, че го прави за 12 мин.
Сега същината..
Ще сравняваме пътищата - значи "x" ни е времето ...
Камиона се движи - 15 мин до първата точка, после още 12 мин докато колата отива до А и после 30 мин - престоя на колата + "x" - времето което не знаем
Намираме че времето на камиона е 57/60 + "x"
Този път изминат от камиона е равен на : Скоростта на колата умножено по "x" = 100x
Камиона пък има Път равен на = (57/60 + "x").80
Сравняваме ги и ...
100x = 57/60.80 + 80x
20x= 76
x=3,8 часа.
Умножени по 100 км = 380 км, Но ние знаем че 2рата среща е на 10 км от Б следователно .......... 380 + 10 = 390 км
По малоумно не мога да го обясня :D
За скалата по БЕЛ - миналогодишната знам че беше 72 точки - 5.00
86 точки - 5.50
Само тези граници гледам попринцип :D 8)
Не, не съм притеснена.
Ако някой компетентен знае горе долу кви оценки са това да сподели :)1-2 стр. по-назад пуснахме линкове с това точки-оценка :)
И пак да ви попитам искате ли да си направим нова тема(vol.2)?
Не, не съм притеснена.
Ако някой компетентен знае горе долу кви оценки са това да сподели :)1-2 стр. по-назад пуснахме линкове с това точки-оценка :)
И пак да ви попитам искате ли да си направим нова тема(vol.2)?
Все ми е едно, но аз лично свикнах и не мисля че има нужда от нова тема :)
^Имаm предвид на първата страница да сложим важни линкове, а не. както сега например. да се ровиш из цялата тема за 1 линк :]
^Имаm предвид на първата страница да сложим важни линкове, а не. както сега например. да се ровиш из цялата тема за 1 линк :]
аа за това съм твърдо "ЗА"! :-D
Новата тема (http://www.teenid.net/f/viewtopic.php?p=4793185#4793185)