.
Затворена тема
Страница 1 от 13 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 310

КАндидатстване след 7ми клас 2009.

Почвам темата.Да не се спами по целия форум.
    Тук задавайте всички въпроси,давайте инфо и т.н.
    Та да ви питам-къде да кандидатсвам-
    Занимава ми се с реклама,или телевизия,театър.
    Искам да работя с хора.Не педагогика или нещо,а нещо ппо интересно?
    Идеи?Английски знам горе долу добре за годините си,руският който уча го карам през просото.
    They, they have a way
    A way to make you pay.
    And to make you toe the line.
    Though I sever my ties.
    Because I'm so clever,
    But clever ain't wise.

Голям фен Аватара на melinor

Re: КАндидатстване след 7ми клас 2009.

Цитирай Първоначално написано от master_of_disaster
    И на мен...Някакви идеи за такова даскало
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

аз лично незнам
    може би е добре сега някаква езикова...
    аз лично съм се насочила към английска

Град
    Horrorwood
    Ако не знаете какво искате в момента (което е напълно нормално що се отнася за гимназии) е добре да е езикова гимназия. Езици винаги ще са нужни добре е да се знаят. Ако знаете английския на добро ниво (или поне едно основно ниво) можете да продължите с друг език, курсове по английски има много, но по други езици се намират доста трудно свестни преподаватели в тези курсове.
    Ако не ви вървят езиците и хуманитарните науки като цяло, друг вариант е математическа.
    И мисля, че е добър вариант да го обсъдите с родителите. Успех ;]
    Your pseudo sunshine I don't need.

Мега фен Аватара на Mi6inka
    изберете училището така,че хем да е полезно хем да е що годе приятно.. аз например до 7ми клас учих немски ( 7 години ) ,но просто това не беше моя език,не ми се отдаваше,не ми хресваше.Всички ме съветваха да продължа и в езикова с немски,защото хем ще ми е по-лесно ,хем ще го осъваршенствам.Но аз знаех че това не е нещото което искам да уча.И на пук на всички влязах да уча италиаснки,в едно от най-хубавите училища във Варна.Наистина е добре сега да изберете някаква езикова,а след това вече висшето ще го избирате по някаква специалност или... както по нагоре искаха някой (театър).УСпех на всички кандидатстващи.

В испанската как се формира бальт?
    They, they have a way
    A way to make you pay.
    And to make you toe the line.
    Though I sever my ties.
    Because I'm so clever,
    But clever ain't wise.

Град
    София
    В испанската как се формира бальт?
    както навсякъде без математическите мисля
    оценката по БЕЛ в у-ще+овнката по математика в у-ще+2 пъти оценката по БЕЛ на изпита+2 пъти оценката по математика на изпита

Супер фен Аватара на iPurple
    hybavo e da kajete ot kude ste
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Мега фен Аватара на Mi6inka
    дам във всички езикови би трябвало да се формира по еидн и същ начин бала... А иначе аз съм от Варна.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Цитирай Първоначално написано от Mi6inka
    дам във всички езикови би трябвало да се формира по еидн и същ начин бала... А иначе аз съм от Варна.
    Не,това не е вярно.Моето училище е езиково,но аз съм в природоматематическа паралелка има също така и хуманитарен профил.Това означава,че при такива паралелки,балът се сформира по различен начин.
    Аз си мислех,че се смята сборът на оценките ти по бел и мат от дипломата и 2. изпита по мат + 2. изпита по БЕЛ ,по принцип е така.То точно за моята паралелка изчисляването на бала е по-различно.За това,когато си видял бала в интернет,си помислих,че има някаква грешка,защото аз го бях изчислила по друг начин.
    Много винамвайте какви профили си избирате,защото както казах-някои са по-различи от други(става въпрос за езикови паралелки).

Цитирай Първоначално написано от Kallyn4eto
    аз лично съм се насочила към английска
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Re: КАндидатстване след 7ми клас 2009.

Почвам темата.Да не се спами по целия форум.
    Тук задавайте всички въпроси,давайте инфо и т.н.
    Та да ви питам-къде да кандидатсвам-
    Искам да работя с хора.Не педагогика или нещо,а нещо ппо интересно?
    Идеи?Английски знам горе долу добре за годините си,руският който уча го карам през просото.
    Реклама се учи в Търговска гимназия (поне така ми казаха защото и аз мисля да уча това)
    Театър и телевизия се учат като више образование. Ако искаш това бих ти препоръчала Английска гимназия.

mislq 4e v solomonov e idealnoto za teb daskalo

а примерно в английската нали има и допълнителен език, т.е не се учи само един

п.с защо всички теми за кандидатстване след 7-ми клас не се съберат в една?

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Аз лично препоръчвам езикова или математическа гимназия . Сега може да искате да се занимавате с едно , но не знаете как ще е след 5 години . А тези двете гимназии дават най-голям избор след това , общо взето където поискате там можете да отидете .

Повече от фен Аватара на bishop

Във всяка езикова гимназия и всяка паралелка с език в другите в 8 клас се кара "подготве" и се учи по 20-22 часа седмично съответния език. После в 9 клас се започва втори език, но той е общо взето за отбиване на номера и в училище не може да се научи.
    Аз бих ви препоръчал както каза весито езикова или математическа гимназия, като и в двата случая с език който не сте учили до сега, а втория език на курсове извън училище.
    След 7 клас влязох в Софийската математическа с немски, а английския продължих да си го уча извън училище и мога да кажа че съм много доволен.
    Относно бала:
    В нормалните гимназии и езиковите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +2*оценките от изпитите.
    В математическите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +1*оценкиата от изпитите по бел +3*оценката от изпитите по мат.
    В класическата гимназия мисля (тук не съм сигурен) че е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +3*оценкиата от изпитите по бел +1*оценката от изпитите по мат.
    В по-специалните училища като американския или НПМГ има входни изпити и незнам как се формира балът.
    Колкото до тези с рекламата, паралелка с реклама има в търговско-банковата в софия (само ако сте от тук, за другаде не мога да кажа нищо), но тя не е кой знае колко престижна. Къде къде по-добре е да се влезе в езикова гимназия, а рекламата да се учи като висше. (евентуално с частни уроци преди тва.) Същото се отнася и за театъра и телевизията.
    Welcome to the end of the thought process.

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Цитирай Първоначално написано от bishop

Във всяка езикова гимназия и всяка паралелка с език в другите в 8 клас се кара "подготве" и се учи по 20-22 часа седмично съответния език. После в 9 клас се започва втори език, но той е общо взето за отбиване на номера и в училище не може да се научи.
    Аз бих ви препоръчал както каза весито езикова или математическа гимназия, като и в двата случая с език който не сте учили до сега, а втория език на курсове извън училище.
    След 7 клас влязох в Софийската математическа с немски, а английския продължих да си го уча извън училище и мога да кажа че съм много доволен.
    Относно бала:
    В нормалните гимназии и езиковите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +2*оценките от изпитите.
    В математическите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +1*оценкиата от изпитите по бел +3*оценката от изпитите по мат.
    В класическата гимназия мисля (тук не съм сигурен) че е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +3*оценкиата от изпитите по бел +1*оценката от изпитите по мат.
    В по-специалните училища като американския или НПМГ има входни изпити и незнам как се формира балът.
    Колкото до тези с рекламата, паралелка с реклама има в търговско-банковата в софия (само ако сте от тук, за другаде не мога да кажа нищо), но тя не е кой знае колко престижна. Къде къде по-добре е да се влезе в езикова гимназия, а рекламата да се учи като висше. (евентуално с частни уроци преди тва.) Същото се отнася и за театъра и телевизията.
    Напълно съгласна с всичко E само за езииците ще каже нещо . Вие си преценявате дали бихте могли добре да научите два езика , ама наистина добре . Ако решите , че няма да се справите . Изберете си езика , който повече ви харесва и мислите , че ще имате по голяма нужда от него , и си залягайте над него . Лично мое мнение , аз не посмях да поема риска , да уча два езика и то сериозно . Иначе през всичко това , вече минах и съм обедена в това , което говоря .

133 СОУ също е хубаво училище.

Град
    Варна
    за всички,които са от Варна да влизат във ВМГ(ТКК) няма да съжаляват

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Аз пък тази година влезнах в паралелка бизнес администация.Супер по 13 часа на седмица английски.А от другата година иконимика,счетоводство,биз нес английски.Хареса ми как се съчетават езика и математиката в едно...... Учете за изпитите през оставащото Ви време,защото на края на годината няма да имате токова....!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Мега фен Аватара на lenito_sf
    ГОВОРА САМО АКО СИ ОТ СОФИЯ ( оточнявай)
    -----
    ами 31-во училище има паралелка с менинджмънт и реклама ако ти се работи с хора може и нещо като с пари примернооо... НТБГ или ако искаш може и технологии примерно джон атанасов или ПГТК (мойто училище ) или ТУЕС но страшно много зависи от бала ти на изпитите

Голям фен Аватара на melinor
    Цитирай Първоначално написано от pifiella
    Аз пък тази година влезнах в паралелка бизнес администация.Супер по 13 часа на седмица английски.А от другата година иконимика,счетоводство,биз нес английски.Хареса ми как се съчетават езика и математиката в едно...... Учете за изпитите през оставащото Ви време,защото на края на годината няма да имате токова....!
    Амм... В кое училище си
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

bishop, леле колко много ти благодаря

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от melinor
    Цитирай Първоначално написано от pifiella
    Амм... В кое училище си
    ПГ"Велизар Пеев" аз съм от Своге и нямах голям избор,но наистина паралелката е много хубава.......В София не може да няма нещо такова или това което ти иксаш......!!!!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Супер фен Аватара на Jus7DreamBoy

:(

Нз. за вас но ако аз не вляза в математическата гимназия просто близките ми ще ме обията... ( поне така се заканиха) !
    СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
    Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
    Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
    Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си