View Full Version : КАндидатстване след 7ми клас 2009.
master_of_disaster
01-10-2009, 18:56
Почвам темата.Да не се спами по целия форум.
Тук задавайте всички въпроси,давайте инфо и т.н.
Та да ви питам-къде да кандидатсвам-
Занимава ми се с реклама,или телевизия,театър.
Искам да работя с хора.Не педагогика или нещо,а нещо ппо интересно?
Идеи?Английски знам горе долу добре за годините си,руският който уча го карам през просото.
И на мен...Някакви идеи за такова даскало :-o
Kallyn4eto
01-10-2009, 20:05
аз лично незнам :-o
може би е добре сега някаква езикова...
аз лично съм се насочила към английска :-o
BlackaTBW
01-10-2009, 22:39
Ако не знаете какво искате в момента (което е напълно нормално що се отнася за гимназии) е добре да е езикова гимназия. Езици винаги ще са нужни добре е да се знаят. Ако знаете английския на добро ниво (или поне едно основно ниво) можете да продължите с друг език, курсове по английски има много, но по други езици се намират доста трудно свестни преподаватели в тези курсове.
Ако не ви вървят езиците и хуманитарните науки като цяло, друг вариант е математическа.
И мисля, че е добър вариант да го обсъдите с родителите. Успех ;]
изберете училището така,че хем да е полезно хем да е що годе приятно.. аз например до 7ми клас учих немски ( 7 години ) ,но просто това не беше моя език,не ми се отдаваше,не ми хресваше.Всички ме съветваха да продължа и в езикова с немски,защото хем ще ми е по-лесно ,хем ще го осъваршенствам.Но аз знаех че това не е нещото което искам да уча.И на пук на всички влязах да уча италиаснки,в едно от най-хубавите училища във Варна.Наистина е добре сега да изберете някаква езикова,а след това вече висшето ще го избирате по някаква специалност или... както по нагоре искаха някой (театър).УСпех на всички кандидатстващи.
master_of_disaster
01-11-2009, 09:51
В испанската как се формира бальт?
В испанската как се формира бальт?
както навсякъде без математическите мисля
оценката по БЕЛ в у-ще+овнката по математика в у-ще+2 пъти оценката по БЕЛ на изпита+2 пъти оценката по математика на изпита
hybavo e da kajete ot kude ste :-o
дам във всички езикови би трябвало да се формира по еидн и същ начин бала... А иначе аз съм от Варна.
дам във всички езикови би трябвало да се формира по еидн и същ начин бала... А иначе аз съм от Варна. Не,това не е вярно.Моето училище е езиково,но аз съм в природоматематическа паралелка има също така и хуманитарен профил.Това означава,че при такива паралелки,балът се сформира по различен начин.
Аз си мислех,че се смята сборът на оценките ти по бел и мат от дипломата и 2. изпита по мат + 2. изпита по БЕЛ ,по принцип е така.То точно за моята паралелка изчисляването на бала е по-различно.За това,когато си видял бала в интернет,си помислих,че има някаква грешка,защото аз го бях изчислила по друг начин. :)
Много винамвайте какви профили си избирате,защото както казах-някои са по-различи от други(става въпрос за езикови паралелки).
BrainlessROCKBABY
01-11-2009, 16:31
Идеи?Английски знам горе долу добре за годините си,руският който уча го карам през просото.
Реклама се учи в Търговска гимназия (поне така ми казаха защото и аз мисля да уча това)
Театър и телевизия се учат като више образование. Ако искаш това бих ти препоръчала Английска гимназия.
nqmamnic
01-11-2009, 16:35
mislq 4e v solomonov e idealnoto za teb daskalo 8)
Kallyn4eto
01-11-2009, 17:47
а примерно в английската нали има и допълнителен език, т.е не се учи само един :-|
п.с защо всички теми за кандидатстване след 7-ми клас не се съберат в една?
vesito13
01-11-2009, 18:47
Аз лично препоръчвам езикова или математическа гимназия . Сега може да искате да се занимавате с едно , но не знаете как ще е след 5 години . А тези двете гимназии дават най-голям избор след това , общо взето където поискате там можете да отидете . :)
а примерно в английската нали има и допълнителен език, т.е не се учи само един :-|
Във всяка езикова гимназия и всяка паралелка с език в другите в 8 клас се кара "подготве" и се учи по 20-22 часа седмично съответния език. После в 9 клас се започва втори език, но той е общо взето за отбиване на номера и в училище не може да се научи.
Аз бих ви препоръчал както каза весито езикова или математическа гимназия, като и в двата случая с език който не сте учили до сега, а втория език на курсове извън училище.
След 7 клас влязох в Софийската математическа с немски, а английския продължих да си го уча извън училище и мога да кажа че съм много доволен.
Относно бала:
В нормалните гимназии и езиковите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +2*оценките от изпитите.
В математическите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +1*оценкиата от изпитите по бел +3*оценката от изпитите по мат.
В класическата гимназия мисля (тук не съм сигурен) че е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +3*оценкиата от изпитите по бел +1*оценката от изпитите по мат.
В по-специалните училища като американския или НПМГ има входни изпити и незнам как се формира балът.
Колкото до тези с рекламата, паралелка с реклама има в търговско-банковата в софия (само ако сте от тук, за другаде не мога да кажа нищо), но тя не е кой знае колко престижна. Къде къде по-добре е да се влезе в езикова гимназия, а рекламата да се учи като висше. (евентуално с частни уроци преди тва.) Същото се отнася и за театъра и телевизията.
vesito13
01-12-2009, 12:01
Във всяка езикова гимназия и всяка паралелка с език в другите в 8 клас се кара "подготве" и се учи по 20-22 часа седмично съответния език. После в 9 клас се започва втори език, но той е общо взето за отбиване на номера и в училище не може да се научи.
Аз бих ви препоръчал както каза весито езикова или математическа гимназия, като и в двата случая с език който не сте учили до сега, а втория език на курсове извън училище.
След 7 клас влязох в Софийската математическа с немски, а английския продължих да си го уча извън училище и мога да кажа че съм много доволен.
Относно бала:
В нормалните гимназии и езиковите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +2*оценките от изпитите.
В математическите в общия случай е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +1*оценкиата от изпитите по бел +3*оценката от изпитите по мат.
В класическата гимназия мисля (тук не съм сигурен) че е 1*оценката бел за годината + 1*оценката мат. за годината +3*оценкиата от изпитите по бел +1*оценката от изпитите по мат.
В по-специалните училища като американския или НПМГ има входни изпити и незнам как се формира балът.
Колкото до тези с рекламата, паралелка с реклама има в търговско-банковата в софия (само ако сте от тук, за другаде не мога да кажа нищо), но тя не е кой знае колко престижна. Къде къде по-добре е да се влезе в езикова гимназия, а рекламата да се учи като висше. (евентуално с частни уроци преди тва.) Същото се отнася и за театъра и телевизията. Напълно съгласна с всичко :) E само за езииците ще каже нещо . Вие си преценявате дали бихте могли добре да научите два езика , ама наистина добре . Ако решите , че няма да се справите . Изберете си езика , който повече ви харесва и мислите , че ще имате по голяма нужда от него , и си залягайте над него . Лично мое мнение , аз не посмях да поема риска , да уча два езика и то сериозно . Иначе през всичко това , вече минах и съм обедена в това , което говоря .
sandetoo
01-12-2009, 13:43
133 СОУ също е хубаво училище.
SinEo4koTo
01-12-2009, 14:14
за всички,които са от Варна да влизат във ВМГ(ТКК) няма да съжаляват :grin:
pifiella
01-12-2009, 16:05
Аз пък тази година влезнах в паралелка бизнес администация.Супер по 13 часа на седмица английски.А от другата година иконимика,счетоводство,биз нес английски.Хареса ми как се съчетават езика и математиката в едно...... :)Учете за изпитите през оставащото Ви време,защото на края на годината няма да имате токова....! :-P
lenito_sf
01-12-2009, 16:25
ГОВОРА САМО АКО СИ ОТ СОФИЯ ( оточнявай)
-----
ами 31-во училище има паралелка с менинджмънт и реклама ако ти се работи с хора може и нещо като с пари примернооо... НТБГ или ако искаш може и технологии примерно джон атанасов или ПГТК (мойто училище :grin: ) или ТУЕС но страшно много зависи от бала ти на изпитите :)
Аз пък тази година влезнах в паралелка бизнес администация.Супер по 13 часа на седмица английски.А от другата година иконимика,счетоводство,биз нес английски.Хареса ми как се съчетават езика и математиката в едно...... :)Учете за изпитите през оставащото Ви време,защото на края на годината няма да имате токова....! :-P
Амм... В кое училище си :-D
Kallyn4eto
01-12-2009, 16:38
bishop, леле колко много ти благодаря :grin:
pifiella
01-12-2009, 17:37
Амм... В кое училище си :-D
ПГ"Велизар Пеев" аз съм от Своге и нямах голям избор,но наистина паралелката е много хубава.......В София не може да няма нещо такова или това което ти иксаш......!!!!
Jus7DreamBoy
01-20-2009, 07:21
Нз. за вас но ако аз не вляза в математическата гимназия просто близките ми ще ме обията... ( поне така се заканиха) !
vesito13
01-20-2009, 10:54
Нз. за вас но ако аз не вляза в математическата гимназия просто близките ми ще ме обията... ( поне така се заканиха) !Ако става въпрос за София , не знам защо толкова държат на това близките ти . В момента може да се каже , че имам познати там , аз уш в по-лошо училище , а това което учим ние е толкова повече от тяхното . Някак си , те нищо не правят и е така си изкарват оценките .
Нз. за вас но ако аз не вляза в математическата гимназия просто близките ми ще ме обията... ( поне така се заканиха) !
ше кажеш на близките да си **** майките,щото ти си решаваш какво да учиш
Испанската... мечта ми е от... пфф, три-четири години.
Бих погледнала за бала, но не ми отваря сайта.
buttertoast
01-22-2009, 08:43
В езиковите е харабията! Аз съм в 1 ЕГ - Варна и не мога да съм по-доволна. От професионалните гимназии също има много добри,но са много "задължаващи" - учи се по една конкретна специалност,която не се знае дали след 5 г. ще искаш да я работиш. В езиковите просто си учиш езика и после с един курс(а в някои случаи и без) можеш да си работиш навсякъде.
ако не се научиш на елементарен правопис (като например че убия се пише с у) по всяка вероятност няма да стигнеш по далече от кварталката и близките ти ще те 'обият'
bishop, леле колко много ти благодаря Very Happy
Нп, нп
Някой ако може да постне баловете за езиковите в софия ...
Те всяка година са различни.
Но по-принцип -
91 НЕГ ~33
164 "Мигел де Сервантес" ~33
9 ФЕГ ~32
I АЕГ ~33
Jumbie483
01-23-2009, 15:51
Езикова или икономика...
V saita pi6e6e 4e za 2009ta e 32 mai..
И ти ли там? :)
Супееер!! :D
Ама на мен защо не ми отваря сайта? :x
И ти ли там? :)
Супееер!! :D
Ама на мен защо не ми отваря сайта? :x
Amii az ne znam o6te... q dai skype ^^
AnIcHkAtA
01-23-2009, 19:10
Зависи от паралелката и от класирането и ако си късметлия може и с 31.900 да се уредиш в испанската :D .Искате ли да си правим нещо като пробни изпити тука за да си гледаме нивото?Например понеделник всеки си взема вестник "Стандарт" с тестовете.Вторник се уговаряме кой тест от книжката ще правим и имаме време до неделя, като не правим справки в учебниците за отговорите.Понеделник когато излезе следващата книжка всеки си казва точките.Съгласни?
Навита съм! :D
Бай дъ уей, не знам дали можеш да влезнеш с толкова нисък бал в испанската, май само, ако си момче...
пак сме прецакани. :x
AnIcHkAtA
01-23-2009, 20:31
Една приятелка влезе, ама чак на трето класиране, но това си е доста голям риск и общо взето да пак сме прецакани :D
ivenciii
01-23-2009, 21:49
Препоръчвам ви Ег,защото без език не става нищо! :) Аз сега съм подготве и имам 24 часа седмично език,няма да съжалявате.Ученето наистина е много,но послее ..... :) :-) :-P
Бай дъ уей, не знам дали можеш да влезнеш с толкова нисък бал в испанската, май само, ако си момче...
пак сме прецакани. :x naprotiv ot mom4etata iskat po visok bal mai ;DD
a ina4e koi vestnik i koga izliza s testove ii posle kakva knijka :-o
ina4e i az sum suglasna ;D
пак сме прецакани. :x naprotiv ot mom4etata iskat po visok bal mai ;DD
a ina4e koi vestnik i koga izliza s testove ii posle kakva knijka :-o
ina4e i az sum suglasna ;D
хаха за момчетата по-висок бал друг път.Бе ако схващате в час каквото ви говорят няма да имате никакви проблеми да везете,където искате
Da vqrno.. v ispanskata e 31 za mom4etata i 32 za momi4eta :/
Лошо, лошо.
Всъщност, не толкова.
Бал 32 не е никак зле.
Аз очаквах повече... поне 33, 34...
пък и не знам за паралeлката, в която аз искам какъв ще е, май там е най-висок бала.
_SilveR_MooN_
01-24-2009, 17:15
Аз ще съм в ПМГ Габрово с биология :)
.. DeViL mAy CrY ..
01-24-2009, 20:39
мисля че НСОУ има специанлотс със рекламите
А това със вестника и тестовете е Ок good idea 8-) !
Ааа да ви попитам сигурни ли сте че ВСЕКИ понеделник излизат!? :P
master_of_disaster
01-25-2009, 16:54
Днеска някой беше ли на пробен изпит от регалиа?
Аз май е имам 4.53.Беше по гадно от миналия път.
Koga 6te izleze sprawo4nika?
Moje li da mi kaje6 kude prawqt probnite izpiti tiq regalia?
Moje li da mi kaje6 kude prawqt probnite izpiti tiq regalia?
http://www.regalia6.com/ :)
Какво става? вече нещо...никой не пише :( :?
[quote="buttertoast"]В езиковите е харабията! Аз съм в 1 ЕГ - Варна и не мога да съм по-доволна.
Евала, и аз уча там, и съм повече от доволна ! :grin: :grin:
master_of_disaster
02-13-2009, 07:45
Сега почнах втора смяна и ми отиде цялата мотивация-нямам време да свърша нищо.
Мноо гадно се получава.
YouCantStopMe
02-13-2009, 12:07
Аз съм твърдо решена за Езикова гимназия..
Искам А1 .. ще видим!
AnIcHkAtA
02-13-2009, 14:27
Регалия си правят пробните изпити в 119 СОУ, ако вече не си намерила информация.Иначе за книжките-казвайте дали ще правим, за да се организираме и всички да си купят в понеделник.melinor, страхотен избор, наистина Класическата гимназия е върха, аз също исках там, но като знам какви са ми знанията по история, се отказах :D.Вярно ли е, че това, което каза министъра за набор 96 ще важи и за нас (оворя за външното оценяване и по него да ни оформят бала)?Чух го от приятелки и мн се шашнах, защото по бълг. език и по математика нямам грешка, но по разказвателните имам доста пропуски.В сайта на МОН няма отвърден план-прием за учебната 2009/2010 и това ме кара да се замислям.Някой да има 100% сигурна информация?
AnIcHkAtA
02-13-2009, 14:33
Аааа да и още нещо-разбрах, че тази година тестовете по математика ще ни ги пише същия доцент, който ги писа и миналата, и съм сигурна, че пак ще са ужасни, дано не колкото миналогодишните.Някой ще ходи ли на състезанията?Кажете си резултатите после :)
Май нещо съм пропуснала.. какви книжки да се организираме да си купим в понеделник? Иначе за тва дето е казал министъра нищо не знам.
AnIcHkAtA
02-13-2009, 14:42
Май нещо съм пропуснала.. какви книжки да се организираме да си купим в понеделник? Иначе за тва дето е казал министъра нищо не знам.
Във вестник "Стандарт" всеки понеделник издават заедно с вестника и книжки с по 5-6-7 теста в помощ на кандидатстващите след 4,7 и 12 клас.Не е скъпо, мисля, че всеки може да си го позволи, а тестовете не са лесни.Идеята е да си ги купим и после всеки да си каже резултатите и да сравним, защото все пак нас не ни интересува индивидуалната оценка, а колко е висока тя спрямо оценките на останалите кандидатстващи.Надявам се да ме разбра, че както го обесних.. :D
Разбрах. :D В понеделник ще си го купя.
AnIcHkAtA
02-13-2009, 14:48
Значи се разбираме всички, които искат, в понеделник си купуват книжките, за да видим докъде сме стигнали с подготовката :D
И аз ще си ги купя! Не бях чувала за тях преди, но явно има смисъл... Мерси за инфото.
А иначе освен в Регалиа (и там съм ходила на изпити), и във Веди се провеждат пробни изпити в 1 СОУ и в 7 СОУ (София)...Аз ходя там на уроци и съм много много доволна.Всичко е супер.
Само резултатите от пробните изпити ми куцат: БЕЛ - 5.20; Мат - 4.43;
Но се надявам спрямо другите кандидастващи да съм се справила добре... А и до края на годината дано да си вдигна успеха още повече. :?
На Веди пробните в кое даскало са? И къде се намира..
Айде...в понеделник и аз ще си го купя и ще пиша резултатите като имам време :p Мнооого тъпо се получава с тая втора смяна... :-o :?
YouCantStopMe
02-14-2009, 08:57
Аааа да и още нещо-разбрах, че тази година тестовете по математика ще ни ги пише същия доцент, който ги писа и миналата, и съм сигурна, че пак ще са ужасни, дано не колкото миналогодишните.Някой ще ходи ли на състезанията?Кажете си резултатите после :)
Аз ще ходя по БЕЛ.Ще ни кажат кога е в понеделник ( би тряблаво да е някъде 20-27 февруари). Надявам се да се справя.Ще пиша за резултатите.
Аз тия книжки може да си ги купя.
За подготовка аз използвам тези книжки:
БЕЛ - http://store.picbg.net/pubpic/80/4D/f66b446e3c48804d.jpg Много е добра.Вече съм я решила цялата.Остава мит ми само 6-7 въпроса.Състои се от 10 теста по българси език с по 20 въпроса ( повечето със заграждане и няколко със свободен отговор ) Още 8 теста по литература.Този път с 15 въпроса.( пак повечето са със заграждане ) Ииииии... 4 обобщителни тестове ( както са на изпита с 50 въпроса ).
Математика -
http://store.picbg.net/pubpic/FB/A7/4c8ff7bcf8acfba7.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/88/FE/c4bbf26fe25588fe.jpg
Тази поредица е добра.Състои се от четири последователни книжки. ( намерих снимки само на първа и втора част ) Състоят се от 20 теста с по 50 въпроса ( всяка книжка )
Лично аз се притеснявам повече за теста по Математика.Чак като дойде втория срок усетих какво ме чака. 8-) И все пак - НЕ СЕ ПАНИРАЙТЕ. :wink:
Надявам се на съм ви била полезна. :-)
Мисля,че тук е мястото да попитам..Има ли някой,който учи в НТБГ и какъв е бил минималния бал за влизане миналата година?
Много ще съм благодарна,ако ми кажете! :) :)
AnIcHkAtA
02-14-2009, 11:52
Аз ще ходя по БЕЛ.Ще ни кажат кога е в понеделник ( би тряблаво да е някъде 20-27 февруари). Надявам се да се справя.Ще пиша за резултатите.
БЕЛ - http://store.picbg.net/pubpic/80/4D/f66b446e3c48804d.jpg Много е добра.Вече съм я решила цялата.Остава мит ми само 6-7 въпроса.Състои се от 10 теста по българси език с по 20 въпроса ( повечето със заграждане и няколко със свободен отговор ) Още 8 теста по литература.Този път с 15 въпроса.( пак повечето са със заграждане ) Ииииии... 4 обобщителни тестове ( както са на изпита с 50 въпроса ).
Математика -
Тази поредица е добра.Състои се от четири последователни книжки. ( намерих снимки само на първа и втора част ) Състоят се от 20 теста с по 50 въпроса ( всяка книжка )
Лично аз се притеснявам повече за теста по Математика.Чак като дойде втория срок усетих какво ме чака. 8-) И все пак - НЕ СЕ ПАНИРАЙТЕ. :wink:
Ммм, по математика и аз ползвам същите, а по български и без друго вече си изреших моите, моля те, ако си от София кажи къде мога да си я купя тая книжка.
lyyly, имам приятели, които учат в НТБГ и не е чак такъв елит, какъвто я изкарват, но определено е добро ниво и повечето хора вътре са печени.Минималният бал зависи от паралелката, в която искаш да влезеш и от класирането, на което се уредиш-от 26-27 до 30-31
YouCantStopMe
02-14-2009, 13:33
Математика -
Ммм, по математика и аз ползвам същите, а по български и без друго вече си изреших моите, моля те, ако си от София кажи къде мога да си я купя тая книжка.
lyyly, имам приятели, които учат в НТБГ и не е чак такъв елит, какъвто я изкарват, но определено е добро ниво и повечето хора вътре са печени.Минималният бал зависи от паралелката, в която искаш да влезеш и от класирането, на което се уредиш-от 26-27 до 30-31
Не съм от София и не мога да ти помогна.
Ами... не съм сигурнa, но може би ги има в книжарницата в Mall Sofia
YouCantStopMe и аз имам същите сборници по математика само че и другите два и другия на архимед.
YouCantStopMe
02-14-2009, 18:34
YouCantStopMe и аз имам същите сборници по математика само че и другите два и другия на архимед.
До къде си стигнала..
Аз лично реших вече първия.. и сега съм на втората част :-o
До къде си стигнала..
Аз лично реших вече първия.. и сега съм на втората част :-o
И аз съм така.
vesito13
02-15-2009, 08:51
Аааа да и още нещо-разбрах, че тази година тестовете по математика ще ни ги пише същия доцент, който ги писа и миналата, и съм сигурна, че пак ще са ужасни, дано не колкото миналогодишните.Някой ще ходи ли на състезанията?Кажете си резултатите после :) Ако е същия доцент , като от миналата година не ви завиждам . Беше повече от отвратителен теста за мен . Сигурно само на първите 15 въпроса получих отговорите . Останалите 35 бяха по пътя на логиката , но не и на докрай доведено решение :x И между другото опитайте да решите тестовете от миналата година , вярно че няма да са точно същите , защото сте и по друга програма , но и това е опит ;)
vesito13
02-15-2009, 08:55
Математика -
Надявам се на съм ви била полезна. :-) Тези сборници определено помагат , наистина са хубави :) Миналта година учител ми ги е препоръчвал . Ще ви помогнат , доколкото е възможно ;)
Lunatique
02-15-2009, 08:59
И аз съм в 7-ми клас и тази година ще се "пържа в Ада". ;D
Както мнозинството, и аз се притеснявам повече за изпита по Математика.
Някой ще може ли да ми каже кое е издателството на сборника по БЕЛ, чийто линк бяха посочили по-горе?
vesito13
02-15-2009, 09:06
^^ http://www.book.store.bg/c/p-p/m-540/id-27298/testove-po-bylgarski-ezik-i-literatura-vynshno-oceniavane-izpit-sled-7-klas.html - Анубис ;)
Lunatique
02-15-2009, 09:59
Благодаря, че се отзовахте бързо. : ))
А някой ходи ли на частни уроци? Доволни ли сте?
vesito13
02-15-2009, 10:13
^^ Ако си от София , ще ти кажа , че там почти всички ходят на частни уроци . В малките градове не е точно така , но въпреки това се ходи . Много зависи какви са ти целите . Ако там където искаш да отидеш бала е доста висок , по-добре отиди на частни уроци . Обаче те предупреждавам , ако ти се учи частните уроци при добър учител могат да помогнат много , но ако ходиш за отбиване на номер , няма смисъл просто .
Аз ходя на частни уроци и гледам на това като на нещо, без което няма как да успея. Просто това, което се дава като база в училище не е достатъчно... аз като видях колко неща не знам... чудя се как съм се справяла без уроци преди.
Но наистина, ходи ако наистина ще учиш, иначе само даваш пари.
Lunatique
02-15-2009, 11:06
Да, и аз ходя на уроци от началото на учебната година; мисля, че наистина помагат; едно, че усвояваш даденото в училище, друго, че и надграждаш материала.
Към каква гимназия сте се насочили - езикова\математическа, друга?
И аз ходя на уроци. Насочила съм се към езикова гимназия. Иначе по български имам един голям червен сборник на веди и един с примерни тестове на диоген.
От къде мога да намеря теста от миналата година по математика?
Най - вече се притеснявам за него и за преразказа. :-o
vesito13
02-15-2009, 12:31
Теста по математика , има и отговорите и кратки решения
:arrow: http://www.math-mosaic.co.cc/training/izpit-po-matematika-26062008-g/
А за преразказа и аз бях притеснена , но тогава като ни го четоха и запомних всичко до най-малката подробност , имаше покривка с гълъби на нея, пепелници , нещо такова :-D Не е толкова трудно , спокойно ;)
Lunatique
02-15-2009, 12:32
@ iPurple, виж това:
http://mon.bg/opencms/opencms/left_menu/7klas/
LoveYou3
02-15-2009, 12:33
Хора, спокойно, аз кандидатствах преди 2 години, ходих на уроци, наистина, но на изпита по някакъв нереален начин останах абсолютно спокойна и според мен това е най-важното. Ние бяхме първият випуск по новия начин, до последно не се знаеше как ще е. Така че - успокойте се. А да, балът ми беше 34,286 и ме приеха в НЕГ. Препоръчвам я и не е такова Гестапо, както си мислите....
^ НЕГ ми е мечта.
Знаете ли колко точки дава преразказа, теста по български, и теста по математика?
AnIcHkAtA
02-15-2009, 15:32
^ НЕГ ми е мечта.
Знаете ли колко точки дава преразказа, теста по български, и теста по математика?
преразказ-25
тест по български-75
тест по математика-100
@ iPurple, виж това:
http://mon.bg/opencms/opencms/left_menu/7klas/
Забележи, че никъде няма утвърден план-прием за учебната 2009/2010...нещастници само се чудят какво да измислят...
YouCantStopMe
02-15-2009, 15:33
И аз ходя на уроци. Насочила съм се към езикова гимназия. Иначе по български имам един голям червен сборник на веди и един с примерни тестове на диоген.
Можеш ли да дадеш малко повече инфо за тези сборници.Аз моя на Анубис вече го реших... също и няколко тестове,които си бях преснимала и сега не знам с какво да се занимавам по български.
Ти попита и за точките на изпита..
ето
БЕЛ
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/examinational_programs/uip_bel_7kl.pdf
МАТЕМАТИКА
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/examinational_programs/uip_math_7kl.pdf
^Всичко е хубаво да се прочете,защото пише и за съдържанието на самите въпроси,които ще се дават... С кои неща трябва да се подготвим и т.н
Абе аз си спомних нещо.. Преди години братовчедка ми се е готвила по БЕЛ с 21 теми.. Добре,че не сме така.И все пак.. малко ли ни е.. :o
vesito13
02-15-2009, 15:39
Ще кажа за миналата година как беше , за тази не знам .
теста по български език 75т.
преразказа 25т.
теста по математика 100т. ------> като беше на първите 15 въпроса по 1т. , на последните 15 по 3т. и на останалите 20 по 2т.
Ето го 1вия ми сборник http://www.book.store.bg/c/p-p/m-215/id-13885/na-izpit-sled-7-klas-primerni-testove-za-izpita-po-bylgarski-ezik-i-literatura-aleksandyr-panov.html?srchstr=%E1%FA%EB%E3%E0%F0%F1%EA%E8%20% E5%E7%E8%EA%207%20%EA%EB%E0%F1&s=1&sin=1&sinstore=2&lattocyr=0&latconvused=0
и това е 2рия http://vedi.bg/books (тоя червения първия)
имам и една практическа граматика ама тя никва работа не върши ;д
Някой ще ходи ли скоро на пробен?
AnIcHkAtA
02-15-2009, 15:43
Аз в неделя и другата неделя :D .Я си дайте скайповете всички да направим един общ чат ;)
Аз в неделя и другата неделя :D .Я си дайте скайповете всички да направим един общ чат ;)
Да айде.
YouCantStopMe
02-15-2009, 15:48
:)
iPurple .. мерси,че даде инфо за сборниците.. :)
Аз ще ходя на пробен по БЕЛ със сигурност..
ама по Математика нищо не съм чула..
Я,кажете и за пробен по математика... :booooomb:
Аз по математика ще ходя.
А някой от тука ще ходи ли на олимпиадата по БЕЛ-60 въпроса, или на този по математика с 50? 8-)
YouCantStopMe
02-15-2009, 16:30
А някой от тука ще ходи ли на олимпиадата по БЕЛ-60 въпроса, или на този по математика с 50? 8-)
Ъм чи къ.. :D
Аз! :booooomb:
8-)
Lunatique
02-15-2009, 16:54
Че къде без мен... :-D
sweet_bunny
02-15-2009, 18:25
Аз ще ходя на олипиадата по БЕЛ :)
Аз ли нещо не ги намирам тия тестове във в. Стандарт :-o :(
AnIcHkAtA
02-16-2009, 16:15
Аз ли нещо не ги намирам тия тестове във в. Стандарт :-o :(
Неска са само за матури...я си дай скайпа
moraless
02-16-2009, 17:21
вмомента ходя на курсове...всяка събота...ще кандидатствам за паралелка "Банково Дело" 8)
някой може ли да ми каже спорник с анализи по литература (за 7 клас много ясно)
Еми езикова ще ти е от полза, защото език искат всякъде... Или нещо, за което е достатъчно само средно (като стоителен техникум, авто или нещо подобно), за да имаш готова професия ако не успееш да продължиш. А според информацията, която имам хората, хората които се занимават с меди, най-често първо учат в хумонитарна, защото осбено за хората, занимаващи се с медии е много важно добър български и чужд език.
дано са съм полезен, но и аз нямам опит тъй като съм седми клас :)
sweet_bunny
02-18-2009, 11:49
сборника към учебника на Анубис http://www.books.svetove.com/c/p-p/m-540/id-24219/%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D 1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B8%D0%BF-7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81-%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B8%D 1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D 0%B0.html
P.S.Съжелявам за дългия уеб адрес
Какво стана с тия тестове в Стандарт [-o< А иначе аз съм с тези : http://www.book-bg.com/books_pictures/8220.jpg и http://87.120.102.52/144355z.jpg
Infinity
02-20-2009, 11:59
Тоя сборник на Веселина Димитрова по БЕЛ е супер,аз също го имам и съм много доволна :)
CherryKisS
02-20-2009, 17:58
Утре съм на пробен изпит по български, а в неделя по математика.
Аз още не съм решила къде искам да отида. В езикова ще е , но не знам в коя. За Бургас става въпрос. Някой има ли съвети?
AnIcHkAtA
02-21-2009, 09:08
Току-що се върнах от изпита по български...справих се добре...
затрудниха ме 4-5 задачи най-мн...
Да и мен, но сега погледнах в речника и видях, че още третият върпос е грешен..пазиш ли си отговорите, за да ги сверим?
AnIcHkAtA
02-21-2009, 10:19
3.В кой ред има правописна грешка?
А)Изгнаник, племенник, свещеник
Б)Сигурност, очудване, негодувание
В)отбелязал, изрекъл, донесъл,
Г)Предчуствие, препятствие, предтеча
Аз съм писала А), пък то е Б).Нищо де :D .Изброих си точките на тези, за които съм сигурна и ги докарах до 76, но имам близо 10 въпроса, за които не съм сигурна.Моля ви, вижте ги и ми кажете отговорите
13.Кой от посочените фразеологизми означава разгорещен спор за нещо несъществено?
А)глас в пустиня
Б)буря в чаша вода
В)око за око, зъб за зъб
Г)каквото забя покаже
14.В кое изречение НЯМА пунктуационна грешка при осособената част?
А)Небето, безоблачно и синьо не предвещаваше нито капка дъжд.
Б)Запъхтяна и ядосана жената влезе в стаята.
В)На първия чин седеше Мария усмихната и спокойна.
Г) В градината капят прасковите-узрели и омекнали
28.В кое изречение има пунктуационна грешка?
А)Момчето каза, че ще се върне след час, и тръгна към парка.
Б)Пъргав и труголюбов, той бе работил през целия си живот.
В)Той разбра, че ако не отговори на въроса ще има неприятно последици.
Г)Колко време стоя така, тя не помнеше.
29.В коя от подчертаните думи е допусната граматична грешка?
Пътят (А), който извървя, и вълнуващият (Б) разговор, който проведе с човека (В) от града, го умори (Г) много и затова сега най-много от всичко искаше да поспи.
35.В кой ред отношението между думите е различно от отношението между двойките думи в другите редове?
А) изречение-дума
Б) дума-морфема
В) морфема-звук
Г) звук-буква
46.Кое твърдение НЕ е общо за Вазовите произведения "Опълченците на Шипка" и "Българският език"?
А)Основани са на принципа на антитезата.
Б)принадлежат към един и същ литературен жанр.
В)Водят полемика с хулителите на българското.
Г)Разказват за конкретни събития от българската история.
55.Кои две исторически личности освен Столетов и Сюлейман са назовани в одата "Опълченците на Шипка" от Иван Вазов?
Мноого ще съм ти благодарна ако ми кажеш отговорите.
От къде намерихте въпросите?
35.В кой ред отношението между думите е различно от отношението между двойките думи в другите редове?
А) изречение-дума
Б) дума-морфема
В) морфема-звук
Г) звук-буква
На този отговорих така :] А на 60ти въпрос какво отговорихте? Точно преди олимпиадата една съученичка ни обясняваше какно означава това нещо с П, което вече забравих и то се падна въпрос с него! Отговор Г е :]
AnIcHkAtA
02-21-2009, 12:22
От къде намерихте въпросите?
А) изречение-дума
Б) дума-морфема
В) морфема-звук
Г) звук-буква
На този отговорих така :] А на 60ти въпрос какво отговорихте? Точно преди олимпиадата една съученичка ни обясняваше какно означава това нещо с П, което вече забравих и то се падна въпрос с него! Отговор Г е :]
Не ви ли го дадоха?На нас ни взеха само бланките с отговорите :neutral:
На 60 писах Г, но на 35 мисля, че логиката е едното изгражда другото, тоест думата изгражда изречението, морфемата изгражда думата, звука изгражда буквата и логика не открих само между морфема и звук...ама знам ли, може да не съм права...
Променили ли са тестовете от миналата година :shock:
Привет на всички седмокласници.
Явно тестовете в различните градове са били различни. Ние нямахме такива въпроси. Странно. Не би трябвало да е така, тъй като има следващи кръгове,но... :(
Аз мисля, че се справих горе-долу добре. Бях се притиснила и неволно допуснах няколко грешки, които знам. :lol:
За олимпиада ли става въпрос? Ако е така не би трябвало да бъдат различни....
Забравих да кажа, че сте имали много лесни въпроси. :shock:
Balooon - да! Странно, но факт.
И това е първи кръг??
Ако е първи кръг => с над еди какъв си резултат се отива на 2 кръг..после на 3. Всички трябва да са с еднакви тестове, защото иначе не са равнопоставени. Или вие нещо сте се заблудили или за пореден път се убеждавам какво е това България..
И това е първи кръг??
Ако е първи кръг => с над еди какъв си резултат се отива на 2 кръг..после на 3. Всички трябва да са с еднакви тестове, защото иначе не са равнопоставени. Или вие нещо сте се заблудили или за пореден път се убеждавам какво е това България..
Да, първи кръг е. Гледах коментарите, написани преди мен. Останах с впечатлението, че задачите са разнични. Е да, условията бяха почти същите, но не и отговорите.
Ако въпросите са еднакви, но възможните отговори- не. То тогава е умно направено, за да няма подсказване, но надали някой ще прави хиляда вида отговори...
Едит: А кои отговори- а/б/в/г или дадените отговори от тези, които са го направили? :D Не ги четох внимателно, но като нищо има тук таме грешка...човешко е :D
Бтв един съвет: На изпита по математика не реших сума задачи, защото знаех вече по собствена сметка по БЕЛ и знаех, че решените до сега са ми вярни и общо точките ми стигат за нег...Просто гледах през прозореца да мине времето.. Е не го правете (аз бях 100% сигурна и да наистина всичко беше точно) , но после като те пита някой ти колко имаше и аз като кажа 5,312 и никой не вярва, че нарочно имам толкова малко..Малко, но напълно достатъчно :D Нз що ви го споделям, но решете максимума, за да се радвате после на собствените си умения :-D
YouCantStopMe
02-21-2009, 14:35
:shock:
Наистина май са били различни.. то и мойте тук не бяха като тези въпроси,които посочихте в предишната страница.
Странно.. :-o
Иначе лично за мен не беше толкова трудно..Затрудниха ме.. май 4 въпроса.Сега остава само да чакам,за да ни кажат понеделника ( надявам се ) кой как се е справил
Хора.. на тези,които ще ходят и утре по Математика.. пожелавам късмет! :-)
Na izpita nqma obi4am, ne obi4am
biva me ne me biva :D :D
Stqgai se i re6avai i 6te usee6
Kysmet ina4e :)
emo_girl953
02-21-2009, 15:43
Емм аз ся след 7-ми клас отивам в езиковата паралелка на училището ми а иначе щом ти се занимава с театър първо добре е език а след това отиди в Витис в София аз ще ходя там защото много обичам да съм на театралната сцена :)
И мен в математика хич ме няма. Тоест разбирам задачите, но ги решавам бавно. Трябват ми повече упражнения. :o
Успех на всички утре.
btw Някой знае ли кога ще има резултати по български?
Лелее...Днеска състезанието по БЕЛ беше леко елементарно...а по принцип трябва да е по-сложно от изпита...ако изпита ще ни е по-лесен от т'ва състезание...шестицата ми е в кърпа вързана :lol: .Иначе и аз утре ще ходя на математика...за нея се притеснявам, че не ми е в кръвта особено.И мисля, че резултатите от състезанието днес ще излязат до идния петък.Късмет на всички утре...!
Хей, сетих се за една задача. Ако може някой да ми даде отговор.
Стол- дърво
чаша-..... /писах стъкло/
.......- гривна
:-o
Пътят (А), който извървя, и вълнуващият (Б) разговор, който проведе с човека (В) от града, го умори (Г) много и затова сега най-много от всичко искаше да поспи.
Г-трябва да е "умориХА" :)
Мисля, че беше лесно състезанието, но съм направила мноого глупави грешки. :D Иначе са нужни 90 от 100 точки за следващия кръг :)
Емм аз ся след 7-ми клас отивам в езиковата паралелка на училището ми а иначе щом ти се занимава с театър първо добре е език а след това отиди в Витис в София аз ще ходя там защото много обичам да съм на театралната сцена :)
Къде ще кандидатстваш, като дори не знаеш как се пише, да не говорим, че вече се води НАТФИЗ. :?
И.. Claire1, не мисля, че трябва да е умориха, няма логика.
Всъщност е така, учителката ми по български го потвърди :), плюс това Пътят и разговора можем да ги заместим с ТЕ => Те го умориХА.
emo_girl953
02-21-2009, 18:40
GbSy
Знам че е НАТФИЗ просто предполагам че повечето го знаят като ВИТИС нищо лично
GbSy
Знам че е НАТФИЗ просто предполагам че повечето го знаят като ВИТИС нищо лично
Имах предвид, че се пише ВИТИЗ... :-D
Hurtmore
02-21-2009, 19:10
Аз още не съм решила къде искам да отида. В езикова ще е , но не знам в коя. За Бургас става въпрос. Някой има ли съвети?
аз се двуумя между немска и английска (френската мноооооого изпадна), дано ми стигне бала, бтв късмет утре (:
Мисля, че беше лесно състезанието, но съм направила мноого глупави грешки. :D Иначе са нужни 90 от 100 точки за следващия кръг :)
УмориХА го е... Пътят и разговорът са две неща=> глаголът трябва да е в множествено число... :D
Първия кръг на олимпиадата е по-лесен от изпита, но втория вече се доближава :)
CherryKisS
02-22-2009, 10:00
аз се двуумя между немска и английска (френската мноооооого изпадна), дано ми стигне бала, бтв късмет утре (:
Мерси! :)
А бтв на българския се справих добре, но на математиката... :?
Иначе въпросите по БЕЛ бяха лесни.
И на мен задачите ми по български са по-различни от тези, които бяха написани по-горе.
AnIcHkAtA
02-22-2009, 10:02
Аз май доста се изложих...нищо, от утре започвам още по-здраво учене и ако трябва няма да спя, но по български ще е срамота да изкарам оценка под 5.По математика как се справихте днес?На мен ми се стори доста лесно, което не е типично о.0.Е, имаше и задачи, които не затрудниха, но не бяха повече от 5-6 и това адски много ме учуди.Казвайте как ви се стори ;) .
аз бях и на двете състезания (:
по български не беше болка за умиране, но имаше 3-4 въпроса, на които дълго време се колебаех...
по математика поне една четвърт от задачите бяха наистина неприятни за решаване, но... надявам се да успея на мина на областния кръг.
всъщност наистина - кога ще излязат резултатите от състезанията?
Hurtmore
02-22-2009, 14:41
Мерси! :)
А бтв на българския се справих добре, но на математиката... :?
Иначе въпросите по БЕЛ бяха лесни.
И на мен задачите ми по български са по-различни от тези, които бяха написани по-горе.
и при мен беше така, българският ми беше песен в сравнение с пустата математика, ама поне се усетих навреме, че трябва да се стегна, щото не е много кеф да разчиташ само на късмета ;P
Lunatique
02-22-2009, 15:44
хъх, по български бях сигурна за една задача, че ми е правилна, но една патка, която се пише много умна, ме разколеба, и аз заградих нейния ГРЕШЕН отговор, а по-късно, когато си бях тръгнала вече, тя е заградила в листа си моя ВЕРЕН отговор ии супер много ме е яд.
След състезанието тестът го имаше в нет-а и когато отидох на урок, си сверих задачите... ей, ако е така, както го изчислявам, заради тази задача, която споменах горе, няма да се класирам (заради една точка) и сега се ядосвам.
Иначе по математика не бяха много лесни, но не бяха и много трудни. На две-три от задачите откровено си налучках. XD
Мммм...Аз пък си мисля, отговорът тук е (А) ... ама ше видим...като ни ги върнат ше питам класната...
Мммм...Аз пък си мисля, отговорът тук е (А) ... ама ше видим...като ни ги върнат ше питам класната...
Според мен, е А, защото Пътят трябва да е с кратък член, защото не е подлог...
Ама как не е подлог :-D Пътят и разговорът се явяват подлози и са си с пълен член :)
На вас кога ще ви кажат резултатите от олимпиадите? На нас вероятно до края на тази седмица 8-)
AnIcHkAtA
02-24-2009, 09:18
Значи, при упражнение 29. грешката е в (Г) и както обясни Claire1 трябва да е умориХА.На нас ни казаха резултатите и честно казано по математика очаквах по-висок, а по български-по-нисък резултат.
Матекатика-63т.
БЕЛ-78т.
YouCantStopMe
02-24-2009, 15:21
Мхм..
Аз точните точки не си ги знам,защото учителите нещо не помнили на всички.. още не са ни съобщили официално.По математика обаче съм се класирала.. за БЕЛ не знам още :-o
Когато ни кажат ще кажа с точност резултатите.
YouCantStopMe
03-02-2009, 16:07
Aбе защо не пишете вече в темата. :(
САМООО 105-тоооооооооооооооооооооооо
Аз си мислех за езикова гимназия
Или испанската или английската :(
sasheto0o
03-02-2009, 19:37
i az mislq da kandidatstvam v nqkoq angliiska v sofia ... moje bi v 1-va AEG
master_of_disaster
03-02-2009, 20:34
Аз си мисля на първо желание да пиша 1АЕГ,След това НТБГ,НФСГ,Испанската и нататък някви дет са само ако не вляза.
Английската защото с TOEFL се влиза навсякаде.
НТБГ доста ги преебаха с тия униформи.. : )
krisence
03-04-2009, 07:17
Вярно е ама имам едни приятелки дето влезнаха там и те казаха, че почти никой не си носи униформите. Само за да влезнат в училище. :)
аз съм се насочила към ЕГ или гимназия за романски езици ..
я виж в тоя сайт http://education.big.bg/base/gimnazii.htm
аз я знаех как се казва такава гимназия каквато ти искаш ,ама ся ми излезе от главата
САМООО 105-тоооооооооооооооооооооооо :razz: :booooomb: :grin:
BladeDancer
03-04-2009, 17:09
Математическа
Математика + Английски + Информационни Технологии = Перфектна комбинация !
yakumogirl
03-04-2009, 18:30
ииспанската руллсс отсекъде. мойте братя са я завършили и аз натам съм се насочила само дето влизането хич не е лесно. мога да разяснявам за влизането там и за убочението. ако искате питайте :)
iPurple написа:
Да наистина доста гадно...сестра ми влезе там и сега не пирам да и се подигравам за униформата :D
ииспанската руллсс отсекъде. мойте братя са я завършили и аз натам съм се насочила само дето влизането хич не е лесно. мога да разяснявам за влизането там и за убочението. ако искате питайте :)
Разясни. :)
MeTaLfAn
03-08-2009, 15:41
az sam ot sofiq i iskam da vlqza v SPGE "Djon Atanasov",no ne znam kak e formira bala i kolko e :) ako nqkoi znae neka da mi pishe na lichno
YouCantStopMe
03-08-2009, 17:01
Ох.. побърквам се вече..
Искам да дойде т'ва тъп0о лято и да ми минат изпитите.
След това вече да не му мисле..
най-накрая.. 8)
Ех...... :o
MeTaLfAn
03-08-2009, 17:10
az sam ot sofiq i iskam da vlqza v SPGE "Djon Atanasov",no ne znam kak e formira bala i kolko e :) ako nqkoi znae neka da napi6e molq vi se mn e speno :|
AnIcHkAtA
03-08-2009, 19:03
Ох.. побърквам се вече..
най-накрая.. 8)
Криси, аз също, но като гледам колко баавно минават дните, може би това ще ни се сторят най-дългите месеци в живота ни :D .Както виждам тук всички са притеснени, аз също не изоставам от колектива, дори чат-пат си поплаквам от нерви, но все пак съм оптимист и вярвам, че е за хубаво :-D .Някой успя ли да се класира за втори кръг по което и да е състезание?При мен точките бяха крайно недостатъчни, но се стегнах и от последния пробен изпит имам перфектен резултат и ако успея да изкарам толкова на националния конкурс, ще черпя сериозно :D . MeTaLfAn, не съм се интресувала много-много от техникуми, но всичките ми познати от Джон Атанасов са от боклук надолу, съжалявам.Чувала съм, че има 1-2 хубави паралелки, но един Господ ги знае дали наистина са такива.Попринцип там и в Киров, и в Хенри Форд влизат предимно с ниски балове, момчета и то или богаташчета с комплекси и прически тип "Розов гей", или такива, чиито семейства едва връзват двата края.С две думи-малко са нормалните, сериозни момчета оттам.Не отричам, че има и свестни, не искам да засегна никого само изказвам мнение.Майка ми е учителка и почти всяка година записва дежурство когато седмокласниците си подават заявленията и от нея знам, че има училище близо до Младост, което също е нещо от сорта на Киров, Хенри Форд и Джон Атанасов, но там влизат с доста по-висок бал, поинтересувай се.За балообразуването не съм сигурна, но най-вероятно е като при другите "мъжки" техникуми-оценка от изпита по БЕЛ (х1) + оценка от изпита по математика (х3) + оценка от училище по математика + оценка от училище по физика.Хайде ползотворна работа на всички :-)
YouCantStopMe
03-08-2009, 19:24
Ох.. побърквам се вече..
най-накрая.. 8)
Криси, аз също, но като гледам колко баавно минават дните, може би това ще ни се сторят най-дългите месеци в живота ни :D .Както виждам тук всички са притеснени, аз също не изоставам от колектива, дори чат-пат си поплаквам от нерви, но все пак съм оптимист и вярвам, че е за хубаво :-D .Някой успя ли да се класира за втори кръг по което и да е състезание?При мен точките бяха крайно недостатъчни, но се стегнах и от последния пробен изпит имам перфектен резултат и ако успея да изкарам толкова на националния конкурс, ще черпя сериозно :D .
Ох..
ами да..
дано да е за хубаво!
Накрая ако влезна където искам направо ще умра от кеф! :grin:
Ама стига съм мечтала.
Тия последни месеци сериозно трява да залягаме на учебниците.
И при мен се случва това с поплакването..
айде лятооо
Чакам теее :D
AnIcHkAtA
03-08-2009, 19:28
Ох.. побърквам се вече..
най-накрая.. 8)
Криси, аз също, но като гледам колко баавно минават дните, може би това ще ни се сторят най-дългите месеци в живота ни :D .Както виждам тук всички са притеснени, аз също не изоставам от колектива, дори чат-пат си поплаквам от нерви, но все пак съм оптимист и вярвам, че е за хубаво :-D .Някой успя ли да се класира за втори кръг по което и да е състезание?При мен точките бяха крайно недостатъчни, но се стегнах и от последния пробен изпит имам перфектен резултат и ако успея да изкарам толкова на националния конкурс, ще черпя сериозно :D .
Ох..
ами да..
дано да е за хубаво!
Ама стига съм мечтала.
айде лятооо
Вайкаш се, защото мечтаеш да влезеш, аз вече съм си измислила облекло за 15 септември :D :D :D :razz: .
Lunatique
03-08-2009, 19:51
Успех и на всички от мен.
И при мен има проблем с нервите, още повече, че по принцип не съм от спокойните, а сега е някаква лудница около мен. Април и май месец ще настава ад, а за юни месец не ми се мисли. Сега му е майката за учене...
YouCantStopMe
03-09-2009, 13:11
Ох.. побърквам се вече..
най-накрая.. 8)
Ох..
ами да..
дано да е за хубаво!
Ама стига съм мечтала.
айде лятооо
Вайкаш се, защото мечтаеш да влезеш, аз вече съм си измислила облекло за 15 септември :D :D :D :razz: .
:lol:
Е,малко си прибързала,но лошо няма.
Макар че..докато дойде това време ще си го сменила 10 пъти.
Абе няма нужда от толкова много стрес,ама понякога просто ти идва в повече и си го изкарваш на всеки,който ти се изпречи на пътя ( ее.. поне аз де ;Д )
Какво се разприказвах.
Айде,че тестове ме чакат. 8-)
Привет на всички :P
Аз също съм седми клас и ще кандидатствам тази година.Подготвям се като ходя на уроци, слушам внимателно в час и решавам тестове.По-силна съм по български :oops: С математиката просто не се обичаме :? Тъй като ходя на уроци през седмица ми е натоварено, но поне успявам да си почина през уикенда.Ще кандидатствам в езикова с английски :) Надявам се да ме приемат, където искам.На всички успех, а и забравих следя редовно темата и ще ми е приятно да се запозная с други седмокласници :P Казвам се Виктория, приятно ми е :)
Lunatique
03-10-2009, 12:08
А-а, адашка си имам... здравей =Р
Някой знае ли кога са пробните изпити?
NaNa_SladuRana
03-10-2009, 15:04
Минути за самореклама:
При нас в класическата е най-добре :)
MeTaLfAn
03-10-2009, 16:26
nqkoi znae li kolko e bala za ispanskata v sofiq ? :oops:
AnIcHkAtA
03-10-2009, 17:33
Минути за самореклама:
При нас в класическата е най-добре :)
0оооо, наистина е чудесноо :]]]]]]]]].Обичам го това училище.Жалко, че много късно се сетих за варианта и вече няма за кога да наваксвам толкова пропуски по история..
MeTaLfAn, балът, както знаеш, всяка година е различен, но за да имаш някакъв шанс-31-32-33.31 би ти стигнал при много благоприятни обстоятелства, тоест или на трето класиране, или кандидатстващите трябва да се изложат много грандиозно.
AnIcHkAtA
03-10-2009, 17:48
Аз също съм седми клас и ще кандидатствам тази година.Подготвям се като ходя на уроци, слушам внимателно в час и решавам тестове.По-силна съм по български :oops: С математиката просто не се обичаме :? Тъй като ходя на уроци през седмица ми е натоварено, но поне успявам да си почина през уикенда.Ще кандидатствам в езикова с английски :) Надявам се да ме приемат, където искам.На всички успех, а и забравих следя редовно темата и ще ми е приятно да се запозная с други седмокласници :P Казвам се Виктория, приятно ми е :)
Всички сме по-добре по български, дишай :D .
Казвам се Ани, също ми е приятно :].
Lunatique, за какви пробни изпити говориш?
MeTaLfAn
03-11-2009, 06:30
Всички сме по-добре по български, дишай :D .
Казвам се Ани, също ми е приятно :].
Lunatique, за какви пробни изпити говориш?
ne e taka az puk sum po-dobar po matematika. :]
И аз...мн съм зле по БЕЛ
И аз...мн съм зле по БЕЛ
Нормално.Всеки различно.Колко теста решавате седмично по бг и по мат?Защото ми се струва, че леееко изоставам :? Иначе в неделя съм на втори кръг на националното :grin: Да видим какво ще стане.
^ т'ва са глупости..'колко теста решавате на седмица', 'колко часа на ден отделяте по БЕЛ', 'колко десетки задачи по математика минавате дневно'.. :?
По-добре наблегнете първо на това, в което ви бива повече, за да сте сигурни, че ще ви помогне на изпита. :)
Така лично праве аз по български миналата година. Математиката ми куца и се съсредоточих върху българският /е, вярно, че две седмици нямах нет и то малко преди изпита :D и учих много здраво../. Мислете така - тази година яко учене, по-нататък...почивка! 8-)
Успех ви желая, ще следя темата, че ми е интересно.. :D
Деси е права.На мен съо повече ми върви БЕЛ и затова дадох сичко на мах на изпита по бг.По математика реших каквото мога,колкото да хвана 3.
Резултати: 5.55 по БГ
3.21 по Матем.
Просто трябвва да се успокоите максимално и да имате вяра в себе си.А и да не ви пука много много! 8)
Zdraveite sedmoklasnici ! :-)
Moite izpiti bqha minalata godina.Sega kato si spomnqm,az s1shto bqh mnogo pritesnena..osobenno Uni mesec :booooomb: ..
Samo edno shte vi pos1vetvam,ne se panikiosvaite..zashtoto tova moje da vi izigrae losha shega.Shte vidite,che ne e tolkova strashno,kolkoto si go predstavqte...
Uspeh na vsichki ! :-)
I ako ima nqkoi ot Plovdiv..GHP "Sv.sv Kiril i Metodii" -> nai-dobriq izbor! :grin:
^ т'ва са глупости..'колко теста решавате на седмица', 'колко часа на ден отделяте по БЕЛ', 'колко десетки задачи по математика минавате дневно'.. :?
По-добре наблегнете първо на това, в което ви бива повече, за да сте сигурни, че ще ви помогне на изпита. :)
Така лично праве аз по български миналата година. Математиката ми куца и се съсредоточих върху българският /е, вярно, че две седмици нямах нет и то малко преди изпита :D и учих много здраво../. Мислете така - тази година яко учене, по-нататък...почивка! 8-)
Колко изкара на изпитите, ако не съм твърде нахална? Понеже знам, че учиш в Английската, та... ориентировъчно да знам за к'во става въпрос. :)
Не ме разбирай погрешно.Аз решавам толкова, колкото ми се иска просто все пак е важно нали от това кой колко изкарва се определя бала.
Вярно ли е, че общият успех се взима под внимание :shock: :-o :-o
YouCantStopMe
03-12-2009, 18:38
И аз съм неделя на национално...
Колкото повече приближават изпитите,толкова повече се фрапирам.
Мисля,че накрая ще ми изгърмят тотално бушоните.. :lol:
ляляляля..
тестове
лялялял..
решаване на задачи.. :shock:
извинете :oops:
И аз съм неделя на национално...
Колкото повече приближават изпитите,толкова повече се фрапирам.
Мисля,че накрая ще ми изгърмят тотално бушоните.. :lol:
ляляляля..
тестове
лялялял..
решаване на задачи.. :shock:
извинете :oops:
Аз вече смятам, че съм изгърмяла :-o Вчера решавах един тест по математика и си блокирах.Ей така просто.Нещо ме забoля главата и нз :( Дано е било временно.Днес ще решавам тестове по бг само и смятам след малко да започна.За сега приятно ви решаване и на вас :grin: До довечера :)
MeTaLfAn
03-13-2009, 16:47
az reshih izpitite po matem. i bulgarski i na bulgarskiq imam 5.20,a na matematikata 5.30 - smqtate li ,che e dobre ?
YouCantStopMe
03-13-2009, 18:11
az reshih izpitite po matem. i bulgarski i na bulgarskiq imam 5.20,a na matematikata 5.30 - smqtate li ,che e dobre ?
ами добре е..
как!?
Колко изкара на изпитите, ако не съм твърде нахална? Понеже знам, че учиш в Английската, та... ориентировъчно да знам за к'во става въпрос. :)
Хах, не си естествено. :)
5.70 по БЕЛ и 4.60 по математика /без малко/ : )
metaxa, всичко окей, но ако си сигурен в нещо, затвърди го, и знай, че няма да береш грижа с него, ще ти е спокойно и ще можеш да наблегнеш на по-слабия предмет. :)
А, да, нищо чудно на пробните да изкарвате 3-4-5 :D аз по математика ако хванех 4.00 - 4.50 скачах до небето. :)
Същото и с българския - едва 5-ца докарвах.. :)
Абе идвайте в НПГПФ :P
- Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография : )
AnIcHkAtA
03-14-2009, 08:37
Decu, супер оценки си изкарала, ах, аз ако успея да изкарам такиваа :grin: .
Ако всички изкараме такива.... :-D
AnIcHkAtA
03-14-2009, 08:49
Ако всички изкараме такива.... :-D
Прекалено хубаво звучи, за да е истина :D
Дам, дам.
Ани, как си, к'во правиш, как е даскалото?
Я по-добре пиши в Кофата да не ни се скарат за спама. :D
AnIcHkAtA
03-14-2009, 09:24
Дам, дам.
Ани, как си, к'во правиш, как е даскалото?
Я по-добре пиши в Кофата да не ни се скарат за спама. :D
Ако влезеш там, може и да се получи :D
YouCantStopMe
03-14-2009, 14:36
Ох.. как сте бе седмокласници?
:P
Утре на втория кръг..
Успех на всичко,които ще съевят.
:)
Здрасти,
Днес бях на втори кръг по БЕ.Не оставих въпрос без отговор :lol: При вас как мина
Някой може ли /ако е намерил/ да пусне задачите по математика от олимпиадата и въпросите от 2 кръг по БЕЛ? :)
Някой може ли /ако е намерил/ да пусне задачите по математика от олимпиадата и въпросите от 2 кръг по БЕЛ? :)
Izvinqvam se za Latinica :( - Olimpiadata po Mat.:
Dadeni sa izrazite:
M=(a+b-1)(a+b-1)-2 + 2a + 2b
N= a.a - b.b - a + b (Na kvadrat sa tia - a.a - ne znam kak da napi6a na kvadrat :D)
a) namerete stoinostite na izrazite M i N, ako "a" e ravno na korena na uravnenieto :
x(x+2)(x+2) - (x+1)(x+1)(x+1) - (1/2 + x)(x- 1/2) +3/4 = 0
"b" e nai-malkoto 4islo, za koeto e izpylneno ravenstvoto:
2|b-3| + 4|b-3| = 24
b) Razlojete na mnojiteli izrazite : M ; N ; M - N
2. Za 4etiriygylnika ABCD e dadeno, 4e BC= CD, <ABD= 30 gradusa i <ADC=2.<ABC. Simetralata na diagonala BD presi4a stranata AB v to4ka M.
a) Dokajete, 4e DM e simetrala na diagonala AC.
b) Namerete dyljinata na diagonala AC, ako toi deli BD na otse4ki - 5sm i 7sm.
3. Skorosta na te4enieto na edna reka e 3km/h. V 8:45 ot A za B po te4enieto trygva Sal, a v 9:05 ot B za A trygva Lodka, koqto se dviji sys skorost 12 km/h (12 km - sre6tu te4enieto ne vadi 3..!!!!). Pri sre6tata im se okazalo , 4e lodkata e izminala 3pyti po golqmo razstoqnie ot Sala.
a) Namerete Razstoqnieto mejdu dvete pristani6ta i v kolko 4asa lodkata i sala sa se sre6tnali.
b) Ako sled sre6tata lodkata pristignala v A, napravila po4ivka ot 20min i otpytuvala obratno kym B, Namerete v kolko 4asa i na kakvo razstoqnie ot B, Lodkata e nastignala Sala
Re6ih vsi4ko - i na urocite kydeto hodq re6ihme zada4ite i vsi4ko mi e vqrno :grin:
Otgovorite sa:
1.a) M=0
N= -2
2.b) 9sm
3. a) S ab = 16 km
Sre6tat se v 10:05
b) v 11:09 lodkata nastiga sala na 8,8 km ot B.
Tova e az ako sym i izpisal vsi4ko pravilno 6te imam 21/21 to4ki :grin:
8)
Значи, при упражнение 29. грешката е в (Г) и както обясни Claire1 трябва да е умориХА.На нас ни казаха резултатите и честно казано по математика очаквах по-висок, а по български-по-нисък резултат.
Матекатика-63т.
БЕЛ-78т.
Matematika - 80 to4ki (Moga pove4e ama sym zaluhar i sym napravil tapi gre6ki, sredno izkarvam 85-90 po mat nai - 4esto.)
Bel- 69 (Zle - poprincip izkarvam po 75-80 po bel..
victoriqq
03-15-2009, 17:33
аз лично незнам :-o
може би е добре сега някаква езикова...
най-добре езикова наистина защото за театър реклама и т.н се учи след 10ти :)
Сладури и сладурани защо така ни замря темата 8-)
AnIcHkAtA
03-18-2009, 14:01
Защото всички са заети да зубкат и най-вече да реват от нерви :D
Тц - грешка - аз не съм пипнал у4ебниците от около 3 дни - само се мотая. :D
Минах на 2ри кръг олимпиадата по мат. :grin:
Как е при вас?
Вие правите ли номера, че някой има РД и се опитвате да отбивате контролни и тн с това оправдание? :lol:
Само аз ли не уча много :shock:
Аз си уча нормално! Не се претоварвам...все пак не са кандидат-студентски изпити... :)
^ Тоя изпит, вашия, е по-тегав. Студентите и да не успеят, могат да се пробват следващата година..
Някой беше ли на пробния по български в Математическа гимназия Пловдив?
YouCantStopMe
03-23-2009, 12:49
Аз си уча нормално! Не се претоварвам...все пак не са кандидат-студентски изпити... :)
Ами и аз не се натоварвам много,много.
Просто..уча си,но не прекалявам.
За сега всичко върви добре..
Ами и аз не се натоварвам много,много.
Просто..уча си,но не прекалявам.
За сега всичко върви добре..
same here.
CherryKisS
03-24-2009, 12:54
Ммм.. аз в събота ще съм на пробен изпит по български. Някой друг??
Къде?
Иначе аз ще съм на 1 и 2... Ама при госпожата ми... А някой от Варна да знае кога ще излязат резултатите от пробния по математика в математическата (миналата неделя) ?
Ммм.. аз в събота ще съм на пробен изпит по български. Някой друг??
Аз в неделя...
Nqkoi da ima skala za opredelqne na ocenkite po to4ki (?)
Ot tipa na 80 to4ki - 5,121 :-o
Ето ги===>>> http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_bel-2007.pdf 8-)
Edit: От 2007 е скалата, но мисля че пак е така :)
master_of_disaster
03-25-2009, 08:13
Някой в събота да е на втори кръг от състезанието по Английски във Враца?
vesito13
03-25-2009, 09:54
Деси е права.На мен съо повече ми върви БЕЛ и затова дадох сичко на мах на изпита по бг.По математика реших каквото мога,колкото да хвана 3.
Резултати: 5.55 по БГ
3.21 по Матем.
Просто трябвва да се успокоите максимално и да имате вяра в себе си.А и да не ви пука много много! 8) Момичета до някъде сте прави , но не изцяло ... Все пак представете си ситуация , искам да вляза в паралелка , в която по важна е оценката по математика , аз съм по-добра по български , цял година се готва по български и накрая изкарвам 3 по математика и 6 по български
3хоценката по математика от изпита + 1хоценката по български от изпита + 1хоценка по математика от диплома + 1хоценка по български от диплома = 3х3 + 1х6 + 1х6 + 1х6 = 9 + 6 + 6 +6 = 27
Друг пример стягаш се малко повече по математика , като по български пак си учиш , но не чак толкова усилено и изкарваш 4 по математика и 5 по български
3хоценка по математика от изпита + 1хоценка по български от изпита + 1хоценка по математика от диплома + 1хоценка по български от диплома = 3x4 + 1x5 + 1x6 + 1x6 = 12 + 5 + 6 + 6 = 29
Тези 2 единици разлика в бала може толкова много да променят , че ви е бедна фантазията . По-скоро се гответе повече по това , което е за вашата паралелка .
А половината тук сте стигнали до национално по български , по математика , а бе все високи резултати , тогава защо мислите , че изпита ще ви се опре . Аз на олимпиадите обикновено бях излагация , изпита си го взех , та вие няма ... :?
CherryKisS
03-27-2009, 12:13
Къде?
Иначе аз ще съм на 1 и 2... Ама при госпожата ми... А някой от Варна да знае кога ще излязат резултатите от пробния по математика в математическата (миналата неделя) ?
Ами в едно училище- Елин Пелин . Аз съм от Бургас .
Аз в неделя...
Успех. :)
CherryKisS
03-27-2009, 13:10
Ето ги===>>> http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_bel-2007.pdf 8-)
Мерси. :) А по математика същата ли е?
Ами...всъщност не съм сигурна, защото когато в Google напиша "оценяване точки 7 клас" ми излиза само това, а по матем. за намира нищо... :-o
Ами...всъщност не съм сигурна, защото когато в Google напиша "оценяване точки 7 клас" ми излиза само това, а по матем. за намира нищо... :-o
I po mat e sy6tata vijdal sym go!
vesito13
03-27-2009, 18:57
Поиграх си докато го намеря , но http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_mat-2007.pdf заповядайте :) Знам какво ви е и с каквото мога ще се мъча да помагам ;)
CherryKisS
03-29-2009, 09:38
Поиграх си докато го намеря , но http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documents/skala_mat-2007.pdf заповядайте :) Знам какво ви е и с каквото мога ще се мъча да помагам ;)
Супер си, много благодаря.
vesito13
03-29-2009, 11:43
Супер си, много благодаря. Моля , моля , пак заповядай :)
ElenorRugby
03-30-2009, 13:24
Абе я се похвалете (който се класирал) кой колко има на националните състезания по БЕЛ и Математика от втория кръг? Аз имам 79 по БЕЛ :grin:
YouCantStopMe
03-30-2009, 13:55
^ И аз някъде толкова..
така ми казаха
обаче не знам със сигурност...
не се радвам
можех и повече..
даже мноого повече
ама..
така е..
яд ме е! :o
Имам 83 точки по БЕЛ, не съм доволна... имам най-висок резултат от целия випуск, де, но все пак...
Колкото до математиката - така и не си разбрах резултата... :-o
FancyGirl
03-31-2009, 07:18
Поразрових се из темата но не видях мн за Варна... ако е имало съжелявам..
та искам да попитам какво ще ме насочите към Варна и как е със бала там кое училище е по елитно... аз съм се насочила към Търговската гимназия но все пак незнам... ще видим та моля ви кажете някой училища и г/д нещо за тях :oops:
та искам да попитам какво ще ме насочите към Варна и как е със бала там кое училище е по елитно... аз съм се насочила към Търговската гимназия но все пак незнам... ще видим та моля ви кажете някой училища и г/д нещо за тях :oops:
Във Варна има доста добри училища, но зависи какво искаш да учиш.От езиковите добри са 1-ва(английски и немски) и 4-та(Испански,френски,англий ки) .Ако искаш математика ПМГ (3-та) или МГ (2-ра).Хуманитарната също е възможност, ако харесваш история или можеш да рисуваш.Всъщност има доооста гимназии 8-) Кажи ми точно какво искаш да учиш, за да ти помогна :)
По БЕЛ за 2-3 точки не се класирам на 3 кръг.. :-D Много ме е яд, но няма как :)
А по математика не съм класирана на 2ри кръг :D
Аз по мат. се класирах за 2ри кръг - но не отидох - бях на изпита за Американския.';;;; Но иначе мисля че щях да отида и на 3ти кръг - мн съм добър там 8-) :P :-P
А по БЕЛ имах 69 точки на първия кръг - Трагедия...
Аз по мат. се класирах за 2ри кръг - но не отидох - бях на изпита за Американския.';;;; Но иначе мисля че щях да отида и на 3ти кръг - мн съм добър там 8-) :P :-P
А по БЕЛ имах 69 точки на първия кръг - Трагедия...
А да като стана дума за Американския някой друг бил ли е на изпита за АК?
Oтдавна не съм писала.. как сте седмокласници? 8-)
Кааак си?
Я пиши У кофата. 8-)
Lunatique
03-31-2009, 21:38
Хей, хора, как върви подготовката при вас? (:
К'во толкова се притеснявате
Аз с 3.500 по математика и 5.214 по български пак влязах в готино даскало
Където и да влезете ще свикнете и ще се съберете с готини хора :wink:
Detestation
04-02-2009, 09:49
Аз съм от Бургас и уча в Английска. Мога да ви кажа,че Немска изпадна почти толкова,колкото Френска (миналата година минималния бал беше около 25 :? ) Имам приятели и познати от немска,и изобщо (освен заниженото ниво на обучение) 80% от хората и учителите са просто откачалки.
Да ви дам малко инфо за Английска:
Занималнята не е задължителна от миналата година,и според мен е абсолютно излишна,тъй като учителят е пълен галфон. По-добре се подготвяйте сами вкъщи,далеч по-сигурно и полезно е.
Обикновено имаме по 6 часа на ден,с изключение на един,в който имаме 7. Часовете английски на седмица са 19. Правят се доста тестове,с цел проверка на нивото на учениците,а и така е далеч по-лесно да се поправят "инцидентни" оценки. Математиката на седмица е 3 часа,като 1я срок имаме 2 часа геометрия и 1 алгебра,а 2я-обратно. Българския е четири часа.
Часовете по музика,изобразително и физкултура са по един. В училището се провеждат доста извънкласни дейности- (е,тук за екскурзиите вече зависи от класната,на която сте попаднали,ние имахме късмет) различни конкурси,турнири по различни спортове между НЕГ и АЕГ,и разбира се,други гимназии. Има литературен клуб,ученически съвет... Хората са супер готини,свестни и интелигентни. Но в никакъв случай не сме някакви,които си стоят вкъщи и учкат.
Това е в общи линии.
Минималният бал миналата година беше около 29,7 (нисък е за нашата гимназия) но това беше заради драстичното увеличение на броя на паралелките и учениците в тях. Моят бал беше 31,536 с оценки 5,625 и 4,143.
Ако имате някакви други въпроси,питайте. ;)
mim4ety_sara
04-02-2009, 12:26
Чуся се между Математическа и Езикова?!?
Езикова - вървят ми много езиците,но там се учи страшно много на ден и просто няма да успея,а и както ме мързи...
Математическа - преди исках в ЕГ ,но като си помисля,че половината ми клас ще са в МГ :? математиката не ми върви никак,а аз ще се запиша с информатика и английски ..там не се учи толкова
Като порасна :-D искам да се занимавам с хотелиерство,мениджмънт..а е в сверата на хотелите,магазините (големи) ...мечти колкото искаш :oops:
та кажете...МГ или ЕГ
FancyGirl
04-02-2009, 18:51
Във Варна има доста добри училища, но зависи какво искаш да учиш.От езиковите добри са 1-ва(английски и немски) и 4-та(Испански,френски,англий ки) .Ако искаш математика ПМГ (3-та) или МГ (2-ра).Хуманитарната също е възможност, ако харесваш история или можеш да рисуваш.Всъщност има доооста гимназии 8-) Кажи ми точно какво искаш да учиш, за да ти помогна :)
Еми какво можеш да ми кажеш за Търговската или за някоя с която мога да уча Английски и Испански език .... незнам ПМГ със сигурност не искам да е не ми върви математиката ... а за хуманитарни не съм мислела до сега... :oops:
Еми какво можеш да ми кажеш за Търговската или за някоя с която мога да уча Английски и Испански език .... незнам ПМГ със сигурност не искам да е не ми върви математиката ... а за хуманитарни не съм мислела до сега... :oops:
Във Варна си заслужават само 1-ва,2-ра и 4-та.Поне така мисля де.4-та ти я препоръчвам ако искаш испански и английски за търговската нямам впечатления, но ще поразпитам приятели и ще ти кажа :wink:
CherryKisS
04-03-2009, 09:22
Аз съм от Бургас и уча в Английска. Мога да ви кажа,че Немска изпадна почти толкова,колкото Френска (миналата година минималния бал беше около 25 :? ) Имам приятели и познати от немска,и изобщо (освен заниженото ниво на обучение) 80% от хората и учителите са просто откачалки.
Да ви дам малко инфо за Английска:
Занималнята не е задължителна от миналата година,и според мен е абсолютно излишна,тъй като учителят е пълен галфон. По-добре се подготвяйте сами вкъщи,далеч по-сигурно и полезно е.
Обикновено имаме по 6 часа на ден,с изключение на един,в който имаме 7. Часовете английски на седмица са 19. Правят се доста тестове,с цел проверка на нивото на учениците,а и така е далеч по-лесно да се поправят "инцидентни" оценки. Математиката на седмица е 3 часа,като 1я срок имаме 2 часа геометрия и 1 алгебра,а 2я-обратно. Българския е четири часа.
Часовете по музика,изобразително и физкултура са по един. В училището се провеждат доста извънкласни дейности- (е,тук за екскурзиите вече зависи от класната,на която сте попаднали,ние имахме късмет) различни конкурси,турнири по различни спортове между НЕГ и АЕГ,и разбира се,други гимназии. Има литературен клуб,ученически съвет... Хората са супер готини,свестни и интелигентни. Но в никакъв случай не сме някакви,които си стоят вкъщи и учкат.
Това е в общи линии.
Минималният бал миналата година беше около 29,7 (нисък е за нашата гимназия) но това беше заради драстичното увеличение на броя на паралелките и учениците в тях. Моят бал беше 31,536 с оценки 5,625 и 4,143.
Ако имате някакви други въпроси,питайте. ;)
Благодаря ти.
Чуся се между Математическа и Езикова?!?
Ох и аз така. Искам в математическа със английски и информационни технологии. Интересно ще ми бъде да уча информационни, но пък математиката не ме влече. :(
YouCantStopMe
04-05-2009, 06:37
Ей,хора..
Как върви при вас?
При мен т'ва е баси ваканцията..
всеки ден тестове,тестове..
и все пак Българския ми върви повече.. :?
Защо бе?
Тая математика много сложна..
Ама няма как.. тряа да се учи. :)
SummerLoff
04-05-2009, 14:22
в Езикова съм..пък след 12 ще следвам за банкер 8)
AnIcHkAtA
04-05-2009, 16:43
Ей,хора..
Как върви при вас?
Защо бе?
И при мене ваканцията е същата... :D .Последен напън, 10 седмици останаха, аз съм на ръба на нервна криза, не знам смешно ли ми е, плаче ли ми се, вече нямам търпение всичко да минава и да се свършва с това мъчение :D .
Някой може ли да даде линкове за тестове..
Irenchety
04-05-2009, 19:11
аз май няма да кандидатствам след 7ми, може би след 12-ти с нещо свързано с Биология и Химия или пък Литература
kotetokateto
04-05-2009, 20:42
Хора искам да ви питам какво мислите за 2ра Английска, Испанската, Немските /73 и 91/. Аз съм се насочила към някоя езикова :oops:
П.С : от София съм
YouCantStopMe
04-06-2009, 05:59
Някой може ли да даде линкове за тестове..
www.pomagalo.com :)
Здрасти, хора.
Аз пък не съм притеснена и изнервена, още не.
Добре съм, мисля, че всичко ще е наред.
Решавам задачи, правя тестове, пиша есета, уча, чета, повтарям... нормални неща.
Аз обаче и се мотая, излизам, ваканция е.
Споко, ще се справим.
Ей,хора..
Как върви при вас?
Защо бе?
И при мене ваканцията е същата... :D .Последен напън, 10 седмици останаха, аз съм на ръба на нервна криза, не знам смешно ли ми е, плаче ли ми се, вече нямам търпение всичко да минава и да се свършва с това мъчение :D .
Еха...аз изобщо не се притеснявам.....не знам защо, обаче аз всъщност никога не се притеснявам :D . Имам предвид, че не рева от нерви, не се нервирам и т.н. за мен е странно... :-o :-o
alex4e7y
04-06-2009, 19:41
Мисля че езиковите дават доста добро бъдеще.Аз искам да вляза в английската гимназия...Но ме спира само това,че там има най-много наркомани.. :(
kotetokateto
04-06-2009, 19:46
Здрасти, хора.
Аз пък не съм притеснена и изнервена, още не.
Добре съм, мисля, че всичко ще е наред.
Решавам задачи, правя тестове, пиша есета, уча, чета, повтарям... нормални неща.
Аз обаче и се мотая, излизам, ваканция е.
Споко, ще се справим.
Мен пък много ме е страх :oops:
ще кандидатствам, но съм 100% сигурен, че няма да ме приемат и пак не си решавам тестове...
AnIcHkAtA
04-07-2009, 13:55
Мисля че езиковите дават доста добро бъдеще.Аз искам да вляза в английската гимназия...Но ме спира само това,че там има най-много наркомани.. :(
Нямам приятели, които са в двете английски (ако говориш за София), но според мен тия неща, че имало наркомани и т.н., ги говорят хора, които ги е яд, че не са способни да достигнат нивото, което е там :? ..Имаш ли преки наблюдения, за да го твърдиш?В случай, че просто си го чула от някого, считай, че е 99% лъжа.Още повече наркомани има навсякъде, ако си слабохарактерна можеш да се подведеш, ако не си какво те интересува има ли, няма ли?
Относно притеснението-проблема ми е, че мозъчното съдържание е малко и колкото и да уча, не знам дали е достатъчно :lol:
П.П.:Имам няколко задачки, ама не ми се чака до четвъртък, на някого занимава ли му се да ми ги обесни :D ?
anonimencho
04-07-2009, 15:35
Математика -
Аз също за математиката се притеснявам много повече. Купих се такава книжка. В нея има описание как да си изчислиш отценката според проя точки. Помагалото е много добро, но аз по математика не съм добра и като си исчислявам отценката става г-д 4.50, което никак не е добре по български към 5.00 успявам да хвана :)