Влез

View Full Version : Болка?

DevilWish
01-16-2009, 20:43
Здравейте, всички.
Може би това е поредната тема без смисъл, но . . има нещо, което ме тревожи. .
Един въпрос, на който не мога да си отговоря. .
Съществува ли любов БЕЗ болка?Или болката винаги я има?Във всяка връзка?Във всяка фаза на връзката?Ето на аз съм щастливо влюбена, обичаме се, не е някаква краткотрайна връзка.8 месеца, сериозни сме.Държим един на друг.Имаме си доверие казваме си всичко.И пак се караме, и пак си причиняваме болка и пак си казваме същите думи всеки пореден път. . :С Болката в любовта винаги ли я има??Кажете ми вашите връзки как са?Безупречни?Без болка?Или и при вас го има?Та да не се притеснявам, че при нас нещо не е в ред?
Мерси, че прочетохте.Поулекна ми . . Не зная дали някой разбра как се чувствам :С

KpucuTo0o92
01-16-2009, 20:51
Първо да ти кажа че никоя връзка не може да бъдя перфектна(поне аз не съм имала или съм чувала за такава) и да мисля че във всяка връзка има болка,може и да е малко но болката я има поне според мен

Whyniser
01-16-2009, 20:52
Ами то къде и да видиш като пояснение на думата любов има нещо положително и отрицателно в нея.Няма друго такова чувство,което да изпитваш едн. болка и радост.Ами то понякога болката ти помага в известен смисъл.Оценяваш някои неща повече от преди.Издигаш се духовно и не помага да не направиш отново същата грешка.

П.П.-Всъщност има такова странно чувство.Когато тая по химия говори нещо.Хем те дразни от една страна,от друга ти ще си пръснеш червата от смях.

DevilWish
01-16-2009, 20:59
Така е.Промених се напълно.В сръвнение с преди съм светица.Точно заради това все се чудих защо пак така се случва, че има нещо, които правя все пак грешно.Но мерси, че ме успокоихте, явно трябва да се подготвям за още много такива случки.
Просто е странно.Как до преди момент този човек те прави толкова щастлива и в следващият момент вече плачих и се чудиш с какво си сгрешил или защо си заслужил тази болка.Следващият ден вече всичко е забравено и любовота е още по-силна и вече си сигурен е сега и това няма повече да правя, сега трябва всичко да е перфектно . . и да перфектно е . . до следващата кавга за нещо малко =))) :С

cherinka
01-16-2009, 21:13
ми май те разбрах, ама съм леко в космоса в момента.
чесно казано до голяма степен си зависи от човека ДО КОЛКО ЩЕ ЗАДЪЛБАВА В ТАЯ БОЛКА И КОЛКО ЩЕ Я ЧОВЪРКА!
все гледам на живота от реалистично-оптимистичната му част, но като дойде период, в който оставям все повече и повече на саме със себе си и осъзнавам някои истини и ме боли не само за любовта, ами и за това, което безпаричието ми причинява (тъй като като няма пари, няма излизания - демек няма разсейване) и си кибича в нас и си изпадам в некви размисли и простотии.
Болка винаги има, не само във взаимоотношенията ни със срещуположния пол, ами във всяка една сфера на живота.
Цаката е да си раняван многобройно пъти, за да дойде момент, в който да спре НАИСТИНА да ти пука за всички мизерии, ставащи около тебе!
......
!!!!!!!!

thelostone
01-16-2009, 21:20
Имам доста дълга връзка и установих, че колкото повече се обичат двама души, толкова повече болка си причиняват, просто защото, колкото по-голяма е любовта, толкова повече забелязваш малките неща, които той прави или не прави за теб(и обратното) и се вманиячаваш в неща на които попринцип не би обърнал внимание.

DevilWish
01-16-2009, 21:27
Имам доста дълга връзка и установих, че колкото повече се обичат двама души, толкова повече болка си причиняват, просто защото, колкото по-голяма е любовта, толкова повече забелязваш малките неща, които той прави или не прави за теб(и обратното) и се вманиячаваш в неща на които попринцип не би обърнал внимание.
Така е.Значи ме разбираш добре.
При мен случаят е малко по различен.При мен се задълбават стари рани . . :С стари грешки се изкарват на показ . .защото просто няма нови.А все трябва да има нещо, заради което да се скараме, да се сдърпаме, да се нараним. . :С Ей това все ще си го има май . . Май ни е в природата това.

NaNa_SladuRana
01-16-2009, 21:31
и аз съм на мнението,че болката е любов,колкото и да се стараеш да не нараниш любимия,го правиш.Просто болката е удоволствието да знаеш,че изживяваш нещо истинско...

AiKaTa
01-16-2009, 21:40
любовта е болка.. понякога сладка, а на моменти не толкова, без болката любовта не е любов. Болката и страданието причиняват интереса, замисли се идеална връзка... ще ти омръзне мноооого бързо!...

PreciousDiamond
01-17-2009, 06:22
Любов без болка е като шопската салата без ракийка 8-)

Kostadin_682
01-17-2009, 06:57
Любов без болка е като шопската салата без ракийка 8-)
+ priqtna kompaniq 8-)

pandelka
01-17-2009, 07:10
В любовта боли винаги .. ! Ясно е ,че не искате да се наранявате , но го правите,но това ви кара да ставате все по-силни и да преодолявате всичко което ви се изпречи. :)

TooLittelTooLate
01-17-2009, 07:32
любовта е болка.. понякога сладка, а на моменти не толкова, без болката любовта не е любов. Болката и страданието причиняват интереса, замисли се идеална връзка... ще ти омръзне мноооого бързо!...

+1

6o6kotooo
01-17-2009, 07:38
във всяка връзка където са вложени истински чувства има болка 1 защото никой не е перфектен .. а ако всичко беше идеално щеше да е скучно и да няма тръпка ддз аз нз връзка без болка ... при мен с бившия ми за 1 година страшно много болка и до днес обичаме се много но се наранява ме страшно много ..обаче просто тая болка си струва заради дори и малкото мигове щастие защото е било 100%-во :)

DevilWish
01-17-2009, 08:13
Така е съгласна съм с всички Вас.Но понякога се чувствам ужасно.Заради нещо, което той не може да забрави, нещо, което е станало преди да се събера с него дори, та заради този факт вчера той ми заяви, че тази болка ще я има завинаги и че трябва да се научи просто да живее с нея и така тя ще изчезне.
Тъпо ми е.Глупаво ми е да зная, че човека, за който всичко ще дам има болка заради мен.Тъпо ми е много.Чудя се понякога егоист ли съм какво съм, че съм с него при полужение, че той е наранен, а след това си викам, но ако го оставя пак ще го боли, той наистина ме обича много.
Какво да правя?Това нормално ли е?Да го оставя ей така от време на време да се сеща за това и да го боли, че и мен наранява много по този начин!? :С

mechtaq_za_teb
01-17-2009, 10:18
Много позната история. Досега не съм имала връзка, в която да няма спорове, разногласия и понякога обидни думи, за които и двамата да съжаляваме после. Няма перфектни неща на този свят.

soul1199
01-17-2009, 10:24
vuv vs vruzka ina karanici,bolka i t.n.,no,kogato dvama se obi4at i durjat edin na dryg,preodolqvat vs :)

SkendY_F
01-17-2009, 22:07
Няма любов без болка!Независимо дали става въпрос за настоящи или минали грешки!Може да боли не само от думите,но и от много други обстоятелства!Представете си чивек,които е лудо влюбен,обича,но трябва да дели половинката си с някой друг!Това също е болка!И то адски голяма!Да обичаш и да знаеш,че си втора дупка на кавала,въпреки всичко,е убийствено!
От друга страна нещата,които са казани несъзнателно и необмислено в яда на някой,дори да не ги мисли,болят и оставят дълбок белег!
Друга е вече темата за характера на човека,до колко умее да прощава,дали натяква стари грешки или си отмъщава за болката!
Независимо от всичко,всеки си е индивидуален и един жест,приказка или действие на някой може да нарани другия,просто въпрос на характер!
Да,любовта е болка,най-сладката болка,която човек познава!Глупаво е,че се борим за тази болка с цената на всичко!Може би е заложено в нас да се самонараняваме (колко по-лесно би ни било да имаме само бройки,за емоцията,без чувства,да няма любов,наранени,обидени,бол а и прочие)!Темата е обширна!
Обичайте се,колкото и да боли,борете се за любовта си,може би това е единственото истинско нещо останало в живота ни!Всеки избира сам за себе си!За мен любовта си струва!Ще се боря,дори и убийствено д ме боли!

zaraaa
01-17-2009, 22:12
От Любовта Боли - мисля, че Любов без болка не е любов!

chester_love
01-17-2009, 22:18
няма перфектни хора..няма и перфектни връзки..няма и любов без болка..ако нямаше болка нямаше да е толкова интересно..чувството нямаше да е толкова дълбоко..

ShaLqLqLqXa
01-18-2009, 11:37
Връзка без болка просто няма! :) Такава е реалността. Както има хубави моменти, така има и лоши.

bogzfaggot
01-18-2009, 12:09
Имам доста дълга връзка и установих, че колкото повече се обичат двама души, толкова повече болка си причиняват, просто защото, колкото по-голяма е любовта, толкова повече забелязваш малките неща, които той прави или не прави за теб(и обратното) и се вманиячаваш в неща на които попринцип не би обърнал внимание.Точно ;],според мен в любовта трябва да има разнообразие не всичко да е розово,пък и все пак не може без караници

cherinka
01-18-2009, 12:18
^moje, be, shto si mislite, che ne moje...

TooLittelTooLate
01-18-2009, 13:59
Няма любов без болка!Независимо дали става въпрос за настоящи или минали грешки!Може да боли не само от думите,но и от много други обстоятелства!Представете си чивек,които е лудо влюбен,обича,но трябва да дели половинката си с някой друг!Това също е болка!И то адски голяма!Да обичаш и да знаеш,че си втора дупка на кавала,въпреки всичко,е убийствено!
От друга страна нещата,които са казани несъзнателно и необмислено в яда на някой,дори да не ги мисли,болят и оставят дълбок белег!
Друга е вече темата за характера на човека,до колко умее да прощава,дали натяква стари грешки или си отмъщава за болката!
Независимо от всичко,всеки си е индивидуален и един жест,приказка или действие на някой може да нарани другия,просто въпрос на характер!
Да,любовта е болка,най-сладката болка,която човек познава!Глупаво е,че се борим за тази болка с цената на всичко!Може би е заложено в нас да се самонараняваме (колко по-лесно би ни било да имаме само бройки,за емоцията,без чувства,да няма любов,наранени,обидени,бол а и прочие)!Темата е обширна!
Обичайте се,колкото и да боли,борете се за любовта си,може би това е единственото истинско нещо останало в живота ни!Всеки избира сам за себе си!За мен любовта си струва!Ще се боря,дори и убийствено д ме боли!

Много точно казано. :)

hisy
05-07-2009, 14:50
Във любовта винаги има болка.. неможе винаги живота да е розов :D

GossipGirl89
05-07-2009, 14:55
Според мен в една връзка винаги има и от двете - и любов, и болка. Хората сме различни и не сме безгрешни. На всеки му се случва да сбърка някъде къде нарочно, къде без да иска... и по този начин да нарани най-близкия си, но за това е измислена прошката, която пък от свя страна общо взето и трудно се дава, и трудно се получава... Кофти е наистина. И при мен е било така - щастлива съм била, но си е имало и наранявания... Както казах според мен това е нормално и тези наранявания и скарвания сплотяват връзката... Разбира се, много зависи за какво става дума... Има неща, които не се прощават толкова лесно или пък изобщо не се прощават... Но въпреки всичко аз съм на мнение, че независимо от болката, си заслужава. Аз лично предпочитам и да съм била щастлива, и да съм била наранена, защото искам да опитам от всичко. Както се казва: "По-добре да срещнеш любовта и да я изгубиш, отколкото изобщо да не я познаеш" ... :)

cinderella_gugutka
05-07-2009, 15:49
няма любов без болка.дори взаимоотношенията ви да са перфектни и никога да не се карате(което си е по4ти невъзможно) все ще се намери нещо друго да ви трови живота.