View Full Version : Използвате ли фон дьо тен?
angelcheeee_93
01-27-2009, 18:23
Използвате ли фон дьо тен?
АЗ лично-НЕ,защото не се харесвам толкова гримирана,пък и мисля че нямам какво толкова да прикривам.
При вас как е?
Не използвам фондиотен,но пък използвам фон дьо тен,не съм сигурна,една и също ли е?
мн ми се изчерниха сенките,а съм момче как да ги скрия,че почнаха да загрозяват мн зле?
мн ми се изчерниха сенките,а съм момче как да ги скрия,че почнаха да загрозяват мн зле?
С коректор.
SoFarSoG00d
01-27-2009, 18:37
Вредно е за кожата.
С коректор.
Я дай повече инфо..цена марка ала-бала.Личи ли си ,че съм с грим?И може ли да скрие И малко лунички на носа :Щ
SoFarSoG00d
01-27-2009, 18:45
С коректор.
Я дай повече инфо..цена марка ала-бала.Личи ли си ,че съм с грим?И може ли да скрие И малко лунички на носа :Щ
Ами то винаги си личи,не мисля,че за момче ще е доста подходящо,ако имащ сенк под очите си прави маска с краставица,нарязваш на колелца и слагаш,така около един час,после мажеш с крем и спазваш режим на лягане.
С коректор.
Ами то винаги си личи,не мисля,че за момче ще е доста подходящо,ако имащ сенк под очите си прави маска с краставица,нарязваш на колелца и слагаш,така около един час,после мажеш с крем и спазваш режим на лягане.
Ами то човек пробвах ги тея работи,обаче не става нищо.И луничките не се махат.На мен не ми е за друго,ами защото лицето ми е бяло и едни черни сенки средно големи..все едно съм някъв наркоман дето жулят всеки ден.
Не съм мислел,че ще ползвам грим някой ден,обаче ако само това е начина ще взема нужното 8-)
SoFarSoG00d
01-27-2009, 18:54
Ами не знам,открий причината за тези сенки под очите,гримът е временно решение,после ще ти омръзне....консултирай се с кожен лекар,не знам и аз.Има и избелващи кремове по козметичните магазини,ама не мога да ти препоръчам,тъй като не съм ползвала.
Ползвам нещо по-добро - http://www.bioderma.com/en/the-products/what-s-new/category/53.html Тониран крем, матира кожата, но не запушва порите :)
Използвам рядко и то когато искам да прикрия нещо
Аз не ползвам - за сега не ми се налага.
Това с краставиците,торбичките чай и пр са за торбички под очите,за сенки няма как да помогнат...Избелващите кремове-те по принцип са пигментни петна(вкл и лунички),но за под очите изобщо не са подходящи,агресивни са.Използват се само през зимата,защото агресивността им+слънчевите лъчи през лятото не влияят добре на кожата.Ако изчезнат,може да е нужен крем с УВ фактор,за да не се появят пак...Но спокойно,фон дьо тенът ще ги скрие,ако не искаш да се занимаваш с тези неща.
Хашо,за сънките под очите консултирал ли си се с лекар?Може да изразяват вътрешен проблем,но може и да са наследствени(виж някой от ваште дали има).За зоната под очите са специално коректорите-това за гримове във формата на молив с телесен цвят.Обаче щом ще скриваш луничките,ще ти трябва и фон дьо тен,а може да стане разминаване между цветовете на фон дьо тена и коректора.По принцип коректора се избира един тон по-светъл от фдт,за да подчертае погледа,но при момче не знам колко е уместно.Най-лесният вариант за теб е да си вземеш фон дьо тен,който да слагаш по цялото лице,включително и под очите.Дали си личи-винаги си личи...По принцип е почти незабележимо,ако намериш точния цвят,но за да прикриеш тези неща,ще ти трябва по-покривен фон дьо тен,а той си личи.Този грим се избира според типа кожа-ако ти е суха-фон дьо тен за суха,ако лъщи-за мазна,ако няма нито едното-за нормална.Отиваш в някой козметичен магазин и казваш,че искаш покривен фон дьо тен(може и да споделиш проблема си-това,което искаш да скриеш) за еди-каква-си кожа(зависи каква е твоята) и продавачката ще ти предложи.Само те съветвам да отидеш в магазин,който има досег до слънчева светлина-не от тези в търговските центрове,за да видиш хубаво и да прецениш,защото аз ей така гледам гримове,уж хубави,а като ги видях на дневна светлина-ужасТ 8-) Цени-най-различни.Започват от около 4-5лв-например Импала,Класикс и т.н.Други-Манхатън(около 8-12лв,зависи от самия фон дьо тен),Мейбълин(ок 12 лв са повечето)-тези марки ги има почти във всеки магазин.Махнатън имат и антибактериален-ако имаш пъпки...
make_me_love_you
01-27-2009, 19:46
Да, аз използвам :)
cherrypezz
01-27-2009, 19:53
АЗ използвам,но един който е супер лек и изобщо не си личи.Използвам го колкото да си прикрия червенинки сининки и сякви такива,защото само с коректор не става.
А иначе не се гримирам много-само това и спирала.
SoFarSoG00d
01-28-2009, 08:06
За млади момичета това не е препоръчително,криете пъпки и там разни неща,но това е една маска,една заблуда,защото вместо да се справите с проблема с лошата кожа,вие задълбочавате този проблем с трупането на най-различни боклуци,които запушват и увреждат кожата.Само като се замислите и каква е цената на повечето такива боклуци-фон дьо тени и разни пудри,внос от Турция,Китай или от къде ли не.Даже някои от тях са канцерогенни....ама то това си е ваш проблем,после ще си търсите кожата.
billytalent
01-28-2009, 08:08
АЗ използвам,но един който е супер лек и изобщо не си личи.Използвам го колкото да си прикрия червенинки сининки и сякви такива,защото само с коректор не става.
Каква марка е?
Не, нямам и особена нужда за щастие 8-)
BlackWings
01-28-2009, 11:55
Ползвам на Мейбълийн - Афинитон , колкото за да си придам равномерен тен на лицето , не толкова за да прикривам нещо. Той не е тежък , съвсем ефирен е , а и не го слагам толкова често така че мисля че не си вредя на лицето по никакъв начин.
miss_survivor
01-28-2009, 14:31
az izpolzvam FDT na Manhattan ot antibakterialnata seriq i pudra na sy6ta6a marka...imam ujasno mn petna ot pypki i za4ervqvaniq zatfa ne sym izlizala navyn bez FDT ili pudra ot okolo 2 godini a sym na 17 ;( i skoro stavam na 18
Swinkenhoffer
01-28-2009, 14:35
Мне... нито мога да го нанеса хубаво, нито искам да се мажа с такова нещо.
Claudette
01-28-2009, 15:22
Ползвам на Мейбълийн - Афинитон , колкото за да си придам равномерен тен на лицето , не толкова за да прикривам нещо. Той не е тежък , съвсем ефирен е , а и не го слагам толкова често така че мисля че не си вредя на лицето по никакъв начин.
И аз ползвам фон дьо тен по същата причина :) А иначе имам "Infalliable" на L'oreal, и мога да кажа, че е наистина хубав. Това е, че като текстура е доста тежък и си слагам доста рядко от него. Повече ползвам Affinitone-a на Maybelline.
tItEufFf
01-28-2009, 15:37
Да, ползвам. Но си е точно моя цвят и никой досега не е разбрал, че слагам ;)
не е вярно че е вреден.. е вече зависи какъв боклук е де аз използвам на максфактор със силикон защото ми е суха кожата...използвам фон дио тен вече 5 години почти и мога да кажа че ако жиееш в сф няма да оцелее и клетка на лицето ти ако си без защитно вещество каквото може да е и фон дио тена, а тва че изглеждаш много нагримиран... :-D :-D :-D :-D :-D пълни глупости.. въпроса е да си достатъчно умен да си избереш цвят, който да се слее с цвета на кожата ти... по този начин ако имаш зачервявния от пупчици и други гадости се махат ... то аз за тва почнах да го използвам на 14
http://www.jivotno.com/wild-angel
cherrypezz
01-28-2009, 17:19
Каква марка е?
Maybelline нещо с вода :D
DeadSilenceF
01-28-2009, 17:20
da
moni_ladyspears
01-28-2009, 17:27
Това,че фондютенът вреди на кожата,не е вярно! Вече има специални с витамини,които предпазват и подхранват кожата! Аз използват,но в умерени количеста,за да не приличам на плашило! :-D
cvetelinaaa
01-28-2009, 17:51
понякога да, като съм на училище не
blue_ice
01-28-2009, 18:25
много рядко...
Отскоро - да.Преди ползвах само пудра, сега само фдт и от време на време - и от двете по малко.
Ползвам Affinitone на Maybelline - покривен е, но не е толкова забележим, а и хидратира кожата, не е толкова вреден.
zvezdichkaaa
01-28-2009, 19:03
Да,обаче един по-лек и не личи много :)
Lady_Black35
01-28-2009, 19:50
Рядко. Нямам нерви да се занимавам всяка сутрин.
Biskfitka
01-30-2009, 16:15
Не ползвам...
Имам въпрос..... 8-) Може ли да ми препоръчате фон дьо тен...който да не запушва много порите...и се чудя по-тъмен или по-светъл да си взема,защото лицето ми по принцип е светло.. :-o :) За тоя прахообразния на Максфактор маи беше....има ли доволни от него :)
sladur4etyYy
01-30-2009, 16:22
Biskfitka , как ще си взимаш по- тъмен тон отколкото ти е кожата, бре? 8-) ще си като излязла от цирка. :D потърси си цвят, като този на кожата ти (или поне много близък до него)
аз понякога ползвам, само когато имам време да се наглася :D моя е на мейбълин оня с водата, ама му забравих името.
Като не искаш да ти запушва порите-вземи си пудра.
foreverr
01-30-2009, 17:17
Използвате ли фон дьо тен?
АЗ лично-НЕ,защото не се харесвам толкова гримирана,пък и мисля че нямам какво толкова да прикривам.
При вас как е?При мен е точно като при теб.Все пак лицето ми е младо на 16 години съм и няма какво да прикривам.Най-мраза да видя някои момичета колкото мен или по-млаки от мен и да ги видя с 1 тон фон дьо тен който яко си личи и е ужасно и дразнещо и грозно.Поне като използват фон дьо тен да го правят да не се забелязва.Но тяхнотоо е грозно.Като маска на лицето им седи. :razz: :razz: :razz: :smt078 ](*,)
PreciousDiamond
01-30-2009, 17:28
Като не ме мързи да си слагам 8-)
Biskfitka
01-30-2009, 17:35
Biskfitka , как ще си взимаш по- тъмен тон отколкото ти е кожата, бре? 8-) ще си като излязла от цирка. :D потърси си цвят, като този на кожата ти (или поне много близък до него)
аз понякога ползвам, само когато имам време да се наглася :D моя е на мейбълин оня с водата, ама му забравих името.аз точно защото е смешно да си взимам по-тъмен тон питам.... 8-) 8-) 8-) ама щот много пъти са ми казвали че ми било много светло лицето и трябвало да си слагам по-тъмен тон фон дьо тен...и реших да питам 8-)
harabelka
01-30-2009, 17:45
Аз ползвам на Импала 2, защото имам какво да прикривам и плюс това теми ми изглежда по равномерен и предпазва от вредните лъчи
vvaann44eettoo
01-30-2009, 18:22
mi ne samo ako 6e izlizam ne6o na disko ili mehana
Sensuality
01-30-2009, 20:37
Използвам.
FucKtheSyStem
01-30-2009, 21:38
Ами не,засега съм нямала нужда :)
LiveFlower
01-30-2009, 21:44
Не.
Едно от нещата,които ме отвратяват у едно младо момиче е да го гледам напляскано с ФДТ :?
gabri3lla
01-31-2009, 18:12
Предпочитам да нямам, затова ползвам рядко...
DessieQueen
01-31-2009, 18:18
Вредно е за кожата.
:)
По темата - Не.
Biskfitka, нормално е да си вземеш един тон по - тъмен.Пък и точно от прахообразния можеш да разнасяш с четчицата леко и по врата.Аз също позлвам 1 тон по - тъмен и нямам рязка и забележима граница между цвета на лицето и на гушата.
Много рядко ползвам ФДТ. :)
само в критични ситуаций 8-) ..тоест много много рядко :smt001
sladur4etyYy
01-31-2009, 20:15
Biskfitka, нормално е да си вземеш един тон по - тъмен.Пък и точно от прахообразния можеш да разнасяш с четчицата леко и по врата.Аз също позлвам 1 тон по - тъмен и нямам рязка и забележима граница между цвета на лицето и на гушата.
е защо пък да е по- тъмен? аз ползвам почти съшия като цвета на кожата ми и ми харесва как седи, почти не се забелязва, че съм с фон дьо тен, много естествено седи. :-o
Biskfitka
01-31-2009, 20:20
е защо пък да е по- тъмен? аз ползвам почти съшия като цвета на кожата ми и ми харесва как седи, почти не се забелязва, че съм с фон дьо тен, много естествено седи. :-oмда..купих си на Максфактор Miracle touch ....като цвета на кожата ми е и стои много хубаво :)
kalpazanka
02-01-2009, 08:25
Използвам само за вечерни излизания. Просто кожата ми става идеааааааааална :) Набелязала съм си новия прахообразен фдт на максфактор, някой да знае колко струва?
TasteOfSin
02-01-2009, 09:32
Използвам Maybelline->Affinitone и съм повече от доволна.Много лек, наистина незабележим,страхотен е.
kalpazanka Този на Максфактор съм го виждала за 28лв. :)
kukli4kata001
02-01-2009, 10:39
аз не използвам
seduction1mplex
02-01-2009, 11:10
Да,използвам...Подхранващ,з да не ми прецаква кожата (: Ползвам когато ще ми идва и ме избиват пъпки и лятото,ако изгоря :-)
CryForMe
02-01-2009, 11:14
суупер рядко ...
dorsichh
02-01-2009, 11:30
ми не не използвам
BrokenInnocence
02-01-2009, 15:50
Вече не.
Infinity
02-01-2009, 15:51
Само понякога
zWezdichkaaa
02-01-2009, 15:53
Да, използвам
Може ли да препоръчате някой покривен фон дьо тен, че изобщо не съм наясно с новостите .. :-o
Biskfitka
02-01-2009, 16:32
Използвам само за вечерни излизания. Просто кожата ми става идеааааааааална :) Набелязала съм си новия прахообразен фдт на максфактор, някой да знае колко струва?аз си го купих за 25 лв. :)
My6mYLka
02-01-2009, 16:42
слагам
SoFarSoG00d
02-01-2009, 16:47
Аз изключително рядко използвам,взела съм си за всеки случай,ако имам някакъв повод,да речем по-официална вечеря ей този на Диор,хубав е
http://www.condenast.co.uk/imagelib/320x360/a_c/Cap%20Dior_320.jpg
Carmen_Kass
02-01-2009, 17:32
Да,използвам. Моят е на Виши.Доволна съм.Не запушва толкова порите,а и е с термална вода.
kalpazanka
02-01-2009, 18:11
Използвам само за вечерни излизания. Просто кожата ми става идеааааааааална :) Набелязала съм си новия прахообразен фдт на максфактор, някой да знае колко струва?аз си го купих за 25 лв. :)
Ха-ха! Ужас! Това е 1/3 от стипендията ми! :lol: Ще си карам с QUIZ, евентуално ще видя и Impala /тъкмо чета доста добри отзиви за него/ или Golden rose.
voodoodoll1
02-01-2009, 18:20
Да
Biskfitka
02-01-2009, 18:58
Ха-ха! Ужас! Това е 1/3 от стипендията ми! :lol: Ще си карам с QUIZ, евентуално ще видя и Impala /тъкмо чета доста добри отзиви за него/ или Golden rose. За тоя съм чувала че е хубав и не е скъп http://www.nisea-bg.com/i.php/products/view.html?iid=639&cid=145 :)
galenata
02-01-2009, 19:12
Аз откакто ползвам фон дио тен нямам никакви пъпки,а преди това имах.Не знам дали се дължи на фон диотена....Иначе ползвам,защото имам лунички,и с него лицето ми става идеално гладко. :grin:
Q nqkoi da pokaje snimka na koja s fondio ten
galenata
02-01-2009, 19:20
Q nqkoi da pokaje snimka na koja s fondio ten
Eми на снимката от профила ми съм си сложила стабилно количество.
krem4et0
02-01-2009, 19:24
Ползвам на Импала. Слагам си предимно на клепача, за да траят сенките (вместо основа за грим) и където имам червенинки.
Аз не ползвам ФДТ.Изпозлвам хидратант & защита в едно.Има съвсем леко покритие,което на мен ми върши чудесна работа,а и ми прави кожата много хубава и съм супер доволна :grin: :)
sladur4etyYy
02-01-2009, 19:36
galenata , какъв ти е фон дьо тена?
п.п. и гланца 8-) точно такъв искам.
billytalent
02-01-2009, 19:37
Аз не ползвам ФДТ.Изпозлвам хидратант & защита в едно.Има съвсем леко покритие,което на мен ми върши чудесна работа,а и ми прави кожата много хубава и съм супер доволна :grin: :)
Можеш ли да кажеш каква марка е и на каква цена,защото ми омръзна с тези фон дио тени
Biskfitka
02-01-2009, 20:46
Я кажете какъв крем си слагате на лицето преди да си сложите фон дьо тен..... :) :-D
_crazy_baby_
02-01-2009, 20:51
Използвам но рядко.. няма смисъл на 17 съм на 30 на какво ще мязам в face-a на гъз... 8) :lol:
kalpazanka
02-02-2009, 05:35
Biskfitka, мерси за препоръката. Ще го пробвам, още повече, че е дишащ.
Лично аз преди нанасяне на фдт крем не слагам, защото след два-три часа кожата лъсва отвратително. Същата песен е и ако съм с пудра, но съм нанесла крем преди това.
titinkaa
02-02-2009, 07:05
Аз ползвам ,но рядко
Biskfitka
02-02-2009, 10:43
Biskfitka, мерси за препоръката. Ще го пробвам, още повече, че е дишащ.
Лично аз преди нанасяне на фдт крем не слагам, защото след два-три часа кожата лъсва отвратително. Същата песен е и ако съм с пудра, но съм нанесла крем преди това.Моля :) Еми аз се налага да слагам защото на носа имам черни точки и ако не сложа крем като нанеса фон дьо тена и носа ми почва да се бели :?
Можеш ли да кажеш каква марка е и на каква цена,защото ми омръзна с тези фон дио тени
Ами марката е GIGI (Джиджи).Тва е някаква израелска марка,ама не мога да ти кажа цената ,щото майка ми я намери тая защита и даже нз от къде я взима...Ама утре ще я питам и ще пиша :-) :)
galenata
02-02-2009, 19:52
Гланца е на Golden Rose.. Попринцип не съм им фенка на продуктите,но пък за цвета на кожата най-много ми отива този цвят и откакто го ползвам съм страшно доволна. :P А Фдт май беше на Макс фактор ли беше нещо такова ... с М започва :D
аз съм момче,ще си личи ли?
anonymous497065
02-02-2009, 20:55
Кое? Гланц и фон дьо тен ли? - Неее?!
Естествено, че няма да си личи. Съветвам те, да опиташ! ;) :razz:
Усетих някаква подигравка,а въпрос ми беше сериозен.Имам да прикривам сенки,а само за фон дъо тена знам,че е ефикасен.
da e i na men mi se poluchavat.. ot bezsynie...
LiveFlower
02-02-2009, 23:53
Естествено, че няма да си личи. Съветвам те, да опиташ! ;) :razz:
Усетих някаква подигравка,а въпрос ми беше сериозен.Имам да прикривам сенки,а само за фон дъо тена знам,че е ефикасен.Оффф кво се пра'ш и ти?Не виждаш ли,че се ебават и естествено,че ще си личи,че ше си с фон фьо тен!!!
Black_Fyed_Peas
02-03-2009, 12:10
не, не използвам. Може и да имам петна и гадорий по лицето но предпочитам да ги махна с нещо което е за тази цел (гелове и тоници). Колкото и да е антибактериален един фон дьо тен пак запиушва порите. ВРЕДНО Е ЗА КОЖАТА!
Гланца е на Golden Rose.. Попринцип не съм им фенка на продуктите,но пък за цвета на кожата най-много ми отива този цвят и откакто го ползвам съм страшно доволна. :P А Фдт май беше на Макс фактор ли беше нещо такова ... с М започва :D
Ааа какъв по - точно ти е гланца ? И на мен много ми харесва. :oops:
Ако можеш да го снимаш и да дадеш номера. :P
hAshoo, купи си термална вода.В интернет има достатъчно обяснения за ефекта от нея и начини за употреба, така че си ги спестявам.
Lorraine
02-04-2009, 06:17
Използвам пак от скоро-останали са ми белези от пъпчици-малки са ,но са едни такива червени и е много гадно,понеже съм с много бяла кожа
mrazqkindergarten
02-06-2009, 08:54
Апф не...тва е гадно иначе др грим да ама малко :lol:
xXlloveXx
02-06-2009, 13:45
ем мн рядко :-D
love_enrique
02-06-2009, 15:08
Не,нито ФДТ,нито пудра.Супер тъпо е да земе някой да ти пипне лицето и цялата ръка после бяла :?
summergir1
02-06-2009, 16:37
Ползвам ФДТ - на Мейбалин - Афинитон ;)
и аз съм с него сега, преди това - лореал, но реших да пробвам и този, в началото не ми харесваше, но всъщност седи мн по-естествено
slun4ice_90
02-06-2009, 16:50
Пудра-да,фон дьо тен-не..... :)
galenata
02-06-2009, 16:54
Ааа какъв по - точно ти е гланца ? И на мен много ми харесва. :oops:
Ако можеш да го снимаш и да дадеш номера. :P
Емии Golden Rose .. 2ри номер..Те са едни такива по-малки.. :D
Ами марката е GIGI (Джиджи).Тва е някаква израелска марка,ама не мога да ти кажа цената ,щото майка ми я намери тая защита и даже нз от къде я взима...Ама утре ще я питам и ще пиша :-) :)
та така де най-накрая питах и майка каза,че го взима от козметичката си и е 100мл-50 лв :) дано да съм ти полезна
dead_princess
02-06-2009, 18:11
Да,изолзвам :-D
Да използвам, но сега съм с такъв, че си слагам съвсем малко и отгоре пудра. =)
111111111
02-07-2009, 11:42
Аз ползвам, защото имам кофти кожа,не че фон дьо тена прикрива много, но се пак е по-д-бре