Влез

View Full Version : Проблем с изнасяне...

varnen4e
01-28-2009, 13:31
Аз имам един много сериозен проблем с нашите. В момента съм затворена, под домашен арест, даже и на училище не ходя, защото са наговорили на баща ми глупости за приятеля ми. И сега той прави всичко възможно да не се виждаме- взе ми телефона, само ме дебне да не влизам в скайп, не ме пуска никъде, не ми дава да се виждам с никого. А аз след 2 месеца правя 18 години и искам да се изнеса от вкъщи и да заживея с приятеля си. НО нашите имам чувството, че няма да ме пуснат. Не знам как ще ме спрат, но мисля, че няма да ме оставят намира. Опитах се 1000 пъти да говоря с тях, но те за нищо не ми вярват. Искам да ви помоля за съвет- как да си издействам свободата и да ги накарам поне като навърша 18 да ме оставят намира...
Дори и да трябва да се скарам с тях- все ми е едно.
Моля ви, помогнете ми.

varnen4e
01-28-2009, 14:23
Хайде, дайте ми някакъв съвет, много ви моля..
:(

Darkkiss
01-28-2009, 14:30
Аз имам един много сериозен проблем с нашите. В момента съм затворена, под домашен арест, даже и на училище не ходя, защото са наговорили на баща ми глупости за приятеля ми. И сега той прави всичко възможно да не се виждаме- взе ми телефона, само ме дебне да не влизам в скайп, не ме пуска никъде, не ми дава да се виждам с никого. А аз след 2 месеца правя 18 години и искам да се изнеса от вкъщи и да заживея с приятеля си. НО нашите имам чувството, че няма да ме пуснат. Не знам как ще ме спрат, но мисля, че няма да ме оставят намира. Опитах се 1000 пъти да говоря с тях, но те за нищо не ми вярват. Искам да ви помоля за съвет- как да си издействам свободата и да ги накарам поне като навърша 18 да ме оставят намира...
Моля ви, помогнете ми.

Ваще се грижат за тебе.... какво предпочиташ да те оставят да пропаднеш ли? трябва да си им благодарна за това... И с изнасянето това да не ти е да си купиш рокля с на тати парите бе? Кой ще ви плаща сметките? от къде пари? Къде ще живеете.. на 18 годинки ваще доста мъдро постъпват....
иначе ако приятеля ти найстина е добро момче земи го покани във вас на вечеря заедно с ваще? няма никък да навреди...

DjBaloon
01-28-2009, 15:02
В синьо-жълтия блок зад тебе имаме апартамент,даже се вижда балкона :razz:
От диана бад ли си? 8-)

Та да не се лигавя
да каже нещо смислено по темата
Не знам какви са ти приятелите,не знам какви са ти родителите,но за да реагират така явно смятата че не можеш сама да си определиш средата,подвеждаш се по чуждо мнение,не можеш да разганичиш кое трябва да направиш в дадена ситуация,предполагам,че е заради това. Накарай ги да проумеят че си пораснала и можеш да преценяваш ситуациите и да не се забъркваш в простотии. По-скоро ти нямат доверии,не знам дали си им давала повод да мислят така 8)

UNITED
01-28-2009, 15:58
Ами ако мислиш,че приятелят ти ще те издържа кажи им,че си готова да ги напуснеш и да живееш живота си сама.На мен баща ми така казва,до като не навършиш 18 и аз те издържам ти си длъжен да правиш това което ти казвам :cry:.И аз и това правя,след като заочна да работя сам и да се издържам ще правя каквото си искам.Е не съм като теб де да ме затварят и да ми управляват живота. 8) Таа това е ако мислиш,че няма да имаш нужда повече от тях изнеси се и готово.Желателно е да поговориш с тях без да се карате :) ! Айде късмет,аз да си призная съм почти на 18 и още разчитам на нашите :oops: :lol: 8) 8-) :D :? !

varnen4e
01-28-2009, 18:51
Със сигурност ще се оправя и без тях. Знам как стоят нещата, но не знам как да го постигна това изнасяне.

DieselBlood
01-28-2009, 18:58
на 18 под домашен арест :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

varnen4e
01-28-2009, 19:15
Смятай какви психопати са.

SoFarSoG00d
01-28-2009, 19:29
Всеки родител мисли най-доброто за детето си,при положение ,че са предприели такива мерки,следователно има причина.Няма заради някакви слухове относно гаджето ти да те заключат.

Minerva
01-28-2009, 19:32
Да бе ще се оправиш на 18 сама. Три случая като тебе познавам. Заживяха, скараха се за нула време и после с рев се прибраха при техните. Живей си живота и не се набутвай да переш на някой чорапите и да му готвиш от 18 годишна.

varnen4e
01-28-2009, 21:03
Защо реши, че само ще пера и ще готвя. А и едва ли ще се разделим някога. И + това живота си е мой.
Искам съвет какво да направя, за да убедя родителите си или просто да се изнаеса, а не акъл..

Darkkiss
01-29-2009, 02:39
Защо реши, че само ще пера и ще готвя. А и едва ли ще се разделим някога. И + това живота си е мой.
Искам съвет какво да направя, за да убедя родителите си или просто да се изнаеса, а не акъл..

Нито можеш да готвиш, нито да переш, нито да пазаруваш(така де продуктите трябва да се избират а ти 100% не можеш да направиш разлика междо 2 домата...), нито пък можеш да работиш нещо доходоносно, а нито пък можеш и да мислиш. Всичките хора който познавам на 18 години с мислене като тебе са с по бебе-та на по 1-2 год и са супер нещастни... Пожелавам ти и ти да станеш като тях щом не зачиташ грижите на ваще. Щом искаш да се махнеш е просто бе събираш си куфърите и на вънка... ОПС ма ти искаш мама и тате да ти дават парички иначе сама да живееш.... Наистина си супер просто същество... и DJ даде много добра точка-> Ти не можеш да прецениш кое е добре и кое е лошо за тебе....

Kostadin_682
01-29-2009, 07:17
хм... ако и аз чуя лоши неща от хората за щерка ми много ясно че няма да и позволя да се вижда с него... но бих го поканил на вечеря да го вида що за стока е 8-)
Та по темата:
Да не мислиш, че е много лесно да вземеш живота в своите ръце? ...не е никак лесно... знам го, защото братовчед ми в момента е във Варна с приятелката си и се отдели от баща си, и да ти кажа никак не му е лесно... то са сметки, за телефон, ток, вода, парно ... и всякви глупости... за това не си мисли, че е много лесно... :?

Minerva
01-29-2009, 07:48
все си мисля, че на 18 човек вече поне малко е осъзнал,че морето не е до колене и воденето на самостоятелен живот е сложно нещо. Няма да переш и да готвиш ок- може да си наемете хора за това , щом можете. Ще работиш като....продавачка, сервитьорка- с едно средно избора не е голям. Или ТОЙ е чичко-паричко и няма да се налага и да работиш-хубаво.
Не искаш акъл-пак хубаво. Изнеси се направо. Един ден ще се сетиш какво сме ти писали тук ;)

SoFarSoG00d
01-29-2009, 07:57
Сега си в такава възраст,в която искаш да направиш всичко,което не си направила.Животът е пред теб .Както написах в предходния си пост,ако родителите ти са предприели такива мерки ,следователно имат явна причина.Не си мисли,че ще бъдете с гаджето завинаги,ти тепърва ще израстваш и ще се променяш и формираш като личност,това ,което си мислила днес,няма да мислиш утре.Всеки притежава живота си,но когато не е зрял и не може да взема разумни решения,повлиян от различни фактори,родителите имат функция на регулатори :).Недей да създаваш напрежение в семейството,а се опитай да разбереш вашите.

varnen4e
01-29-2009, 09:21
Аз съм го решила. Не ми е проблем да живея сама без парите им. Парите са ми последния проблем в случая. Истината е, че съм сигурна, че ще съм с този човек цял живот.
И не виждам нищо лошо в младите майки- не винаги са нещастни.

SoFarSoG00d
01-29-2009, 10:28
Аз съм го решила. Не ми е проблем да живея сама без парите им. Парите са ми последния проблем в случая. Истината е, че съм сигурна, че ще съм с този човек цял живот.
И не виждам нищо лошо в младите майки- не винаги са нещастни.
И аз преди да направя 18 си имах сериозно гадже както теб,бяхме заедно от към 2 години,беше по-голям от мен и си мислех,че това e човекът,нашите не го харесваха,не беше някакъв наркоман,алкохолик или прочие,просто баща ми не можеше да го гледа....постоянно ми го натякваха и ми казаха,че човек ,когато е влюбен е заблуден и не може да мисли трезво и аз нали се мислех за голяма постоянно се карах ли карах,накрая стана така,че те бяха прави за него,връзката ни приключи поради комплексни причини и те се оказаха прави за 1123235345435 път.Родителите имат 6-то чувство,касаещо децата им,те просто правят всичко възможно да не сгрешим и да не се провалим и повярвай ми Винаги са прави,макар,че това осъзнаваме на много по-късен етап,когато се върнем назад във времето.

varnen4e
01-29-2009, 10:52
Не мисля, че е така.
А и така да е.. все пак човек го разбира едва, когато сгреши. А аз съм твърдо решена да го направя.. Въпросът ми е как да подходя.

SoFarSoG00d
01-29-2009, 10:54
Не мисля, че е така.
А и така да е.. все пак човек го разбира едва, когато сгреши. А аз съм твърдо решена да го направя.. Въпросът ми е как да подходя.
Ами както и да подходиш ще нараниш родителите си и ще се скарате,струва ли си?!
Ако толкова си решена си събери багажа и отиди при гаджето си,но мисли добре преди да направиш това,ако мислиш ,че ще се съгласят няма да стане.

varnen4e
01-29-2009, 10:56
Вече ми е все едно дали ще се скараме. Просто те много ме изтормозиха. Знам, че ще ми е гадно и ще ми липсват, но ако се изнеса и след време видят, че съм добре и човекът наистина се грижи за мен мисля, че ще разберат и своята грешка. Но не знам на какво са способни да ме спрат и какво да очаквам от тях.

SoFarSoG00d
01-29-2009, 11:14
Вече ми е все едно дали ще се скараме. Просто те много ме изтормозиха. Знам, че ще ми е гадно и ще ми липсват, но ако се изнеса и след време видят, че съм добре и човекът наистина се грижи за мен мисля, че ще разберат и своята грешка. Но не знам на какво са способни да ме спрат и какво да очаквам от тях.
Ами след като направиш 18 ,нищо не може да направят,понеже ще си пълнолетна.

DjBaloon
01-29-2009, 14:30
Не каза,от диана бад ли си? 8-)

Darkkiss
01-29-2009, 14:55
в този случаи поговорката "Чипик овувка не става" ще ти кажа че ще спра да ти показвам колко си тъпа и не можеш да мисли и ше ти кажа изнасяи се още на минутата!!! да те няма !!!

varnen4e
01-29-2009, 15:28
И защо да съм тъпа?

varnen4e
01-29-2009, 15:28
Ами след като направиш 18 ,нищо не може да направят,понеже ще си пълнолетна.

Да, надявам се нещата да с еполучат. Ще опитам.

varnen4e
01-29-2009, 22:25
Наистина не издържам повече.. писна ми от този затвор. Искам да съм с човека, когото обичам.. Какво да направя?

euph0ria
01-29-2009, 22:36
Бе не знам кво искаш да направиш,обаче като гледам сега времената какви са - еми миличка поне едно висше ще ти трябва за каквато и да е смислена професия.Или искаш да си сервитиорка или продавачка доло на пазара или в кварталния магазин.Моля те замисли се дали е правилно това което искаш сега,за да не съжаляваш после.И все пак покани наистина приятеля си на вечеря,за да видят вашите що за стока е и да не се влияят от чутите лоши думи за него.Бе незнам...

varnen4e
01-29-2009, 22:46
Аз ще продължа да уча... няма съмнение в това.

euph0ria
01-29-2009, 22:52
Ами съветвам те първо да влезеш някъде и тогава да му мислиш.

Darkkiss
01-29-2009, 23:14
АРЕ РАСКАРАИ СЕ ОТ ВАЩЕ БЕ КАКВО ОЩЕ ЧАКАШ!!!
А ВИЕ КАКВО Я ПОДТИКВАТЕ ДА УЧИ БЕ???
НИЕ СЕ НУЖДАЕМЕ ОТ ХОРА КАТО НЕЯ!!!
КОЙ ЩЕ НИ ЧИСТИ БОКЛУКА ИНАЧЕ???

varnen4e
01-30-2009, 09:00
Ами съветвам те първо да влезеш някъде и тогава да му мислиш.
Не искам да чакам до тогава. А и + това не виждам проблем да се изнеса и след това да кандидатствам.

varnen4e
01-30-2009, 09:01
АРЕ РАСКАРАИ СЕ ОТ ВАЩЕ БЕ КАКВО ОЩЕ ЧАКАШ!!!
А ВИЕ КАКВО Я ПОДТИКВАТЕ ДА УЧИ БЕ???
НИЕ СЕ НУЖДАЕМЕ ОТ ХОРА КАТО НЕЯ!!!
КОЙ ЩЕ НИ ЧИСТИ БОКЛУКА ИНАЧЕ???

Чакам да стана на 18. А и имаш грешна преценка. Това, че искам да се изнеса, не значи, че съм малоумна или че няма да уча. Просто искам да отида на мястото, на което ще съм по- добре.

iveetyy
01-30-2009, 09:10
Стига момичето си го е решило няя да й се мешаме.Ами моя съвет е изчакай малко време докато ваште се поуспокоят и псоеле поговори с тях и им кажи как стоят нещата...пък ако не те пускат това е от тревога...пробвай да ги убедиш на пробен период в който да им докажеш,че сте готови за тази крачка,а ако не се справите ще можеш да се върнеш у вас и да опитате след време ;рр

varnen4e
01-30-2009, 09:58
Съдейки по държанието им от 20 и няколко дни насам няма никога да се успокоят и да го приемат.
Не искам да се карам с тях, но не мога да остана тук. Само се съсипвам с всеки изминал ден и гледам да не говоря отсега за това, ами да изчакам още поне 1 месец, но в крайна сметка... объркана съм. Един ми вика да говоря от сега с тях, за да ги подготвя, друг да изчакам и като стана на 18 просто да го направя. Знам, че ще ги нараня, колкото и да не искам, но също знам, че като го направя и им покажа, че съм добре ще се примирят. Как да подходя. Това ме мъчи всеки ден и наистина имам нужда от съвет. Не ми е до упреци сега. Моля ви, подходете човешки и ми дайте съвет. Имам нужда от вас сега.

varnen4e
01-30-2009, 09:59
Родителите ми ме пратиха на психолог и съм ходила 2-3 пъти. От една страна ми е добре, защото жената ме разбира и се чудя как да повдигна въпроса пред нея и да я помоля за съвет.. просто съм отчаяна вече... ;(

m3talmania
01-30-2009, 10:19
Родителите ми ме пратиха на психолог и съм ходила 2-3 пъти. От една страна ми е добре, защото жената ме разбира и се чудя как да повдигна въпроса пред нея и да я помоля за съвет.. просто съм отчаяна вече... ;(
Давай смело. Тя би трябвало да види кой те депресира и заради кой си тъжна. Тя с родителите ти не говори ли? Не им ли казва за здравето на детето им? След като са толкова загрижени за теб, че да си под домашен затвор...

varnen4e
01-30-2009, 10:41
Не знам какво може да направи. Ако поискам може би ще говори с тях.. но не съм сигурна дали може да ми помогне.. все пак съм готова всичко да опитам, но ме е страх от провал.

Axe_vs_Sword
01-30-2009, 10:53
Чудех се нещо - само в скайп ли не ти дават да влизаш? Гледам, че ползваш спокойно форума, та не може ли да си комуникирате чрез някой сайт?

varnen4e
01-30-2009, 11:00
Ние намерихме начин да си комуникираме, това вече не е проблем.

Darkkiss
01-30-2009, 12:02

дори не ти четох спама ма кога ще доидеш ми измиеш кенефа?

Minerva
01-30-2009, 12:32
хората са готови и за психолог пари да дават. Имаш златни родители. Много хора си мечтаят да имат родители,които са загрижени като твоите.
Между другото сега видях....ходите от 4 месеца :?

varnen4e
01-30-2009, 19:13
Загрижени са за собствените си интереси.

varnen4e
01-31-2009, 11:25

дори не ти четох спама ма кога ще доидеш ми измиеш кенефа?

Много остроумно...

sadsad
01-31-2009, 11:55
Когато станеш на 18 години вече може да си правиш каквото искаш . Родителите ти , ти остават родители , но отговорността пада върху теб . А ти щом искаш да се изнасяш мислила ли си за последиците и за това колко ще ви е трудно на теб и на приятелят ти да се изхранвате ?

cherrypezz
01-31-2009, 12:15
Мда.Нищо няма да стане от теб ако се изнесеш.

kalpazanka
01-31-2009, 12:40
Не мисля, че ще издържиш, че ще се справиш, като се изнесеш. Ще започнеш да се грижиш за сметки, храна, чистене, пране. Още повече си на почти 18, което ще рече, че за капак ще трябва да се подготвяш и за кандидатстване /пропускам факта, че трябва да си намериш и работа/. С толкова дини под една мишница..... Не бързай, не си трови сама живота. Плюс това с пича сте заедно от четири месеца- за толкова малко време надали го познаваш толкова добре, че да си убедена, че ще остареете заедно.

titinkaa
01-31-2009, 12:47
Прочетох всичките мнения по въпроса и виждам,че едни те упрекват,а други ти дават съвети и т.н.
Ти сега си в 11 клас нали или 12?
Та ако си в 11-12 просто не знам как ще си намериш работа ако се изнесеш от вас,защото знаеш че сегашните времена са тежки и едва ли ще те вземе някой на работа някъде.Казвам това,не че не искам да работиш,и не те опреквам,че няма да те вземат на работа,а просто го казвам защото една фр преди да навърши 18 никъде не я искаха на работа,дори сега когато вече завърши не я искат.Ще ти дам пример за нейното положение....Беше отишла в един магазин да пита за работа като продавачка на дрехи,оная и казала че ще говори с шефа и ще й се обади да иде.До тук добре,и кво се оказва че момичето я чака близо 2 седмици и накрая оная й се обади уж да иде,отива тя и й казва идвам за работата и оная й казала бе ква работа писна ми от малки пикли и тя си тръгнала.Представяш ли си кви времена са сега?
Та стига с мойте обяснения.Да говоря вече по твоя въпрос.
Мисля че ваще са доста сериозни и яко те държат под контрол щом дори не ти дават в скайпа да влизаш.Тея хора явно някой доста се е постарал да им поразкаже някоя и друга простотия за твоя приятел,явно е сериозно.Вземи седни довечера при тях на масата когато вечеряте и им кажи че искаш да те изслушат внимателно като хора.Обясни им всичко яко се налага и подробно от началото на ваща връзка с твоя фр,всичко дословно им разкажи.Кажи им също, "Мамо,татко,защо се влияете от чуждите приказки,а не вярвате на мен.Ако има нещо ми кажете къде съм сгрешила"?! и т.н.
Ако не стане с това значи ваще са сериозни ама мн сериозни към твоето бъдеще и няма нищо да се промени.А колкото до изнасянето мисля да не бързаш мн,първо помисли като се изнесеш кво ще праиш,ще работиш,ще учиш,а може би само ще си стоиш в твоя фр и той ще те издържа докато ти не почнеш работа,а и не разчитай само на него,защото колкото и да си сигурна в него не прибързвай,защото не се знае кво може да стане.Помисли си добре.УСПЕХ :)

SlAdKa_ShMaTkA_69
01-31-2009, 12:49
Не е лесно да се оправаш сама на 18 години , но не е и невъзможно!! :) Ще трябва да се подложиш на доста лишения , но това не значи че няма да се справиш .. Все пак трябва да свикваш да се оправаш и сама .. мама и тати няма да са постоянно до теб , така че не виждам нищо лошо да заживееш заедно с приятеля си. :)
А по темата за родителите - поговори с прихолога и му/и обясни за ситуацията , за да може следователно той/тя да поговори с родителите ти по въпроса.
Това е мойто мнение. Желая ти успех. :)

varnen4e
01-31-2009, 13:17
Когато станеш на 18 години вече може да си правиш каквото искаш . Родителите ти , ти остават родители , но отговорността пада върху теб . А ти щом искаш да се изнасяш мислила ли си за последиците и за това колко ще ви е трудно на теб и на приятелят ти да се изхранвате ?

Мислила съм за последиците- да. Обмисляли сме го милион пъти и мисля, че ще се справим, а и аз ще мога да си уча.
Въпроса е, че наистина не знам как да ги накарам да ме пуснат, защото дори и да направя 18 те пак ще ме задържат- на сила.

varnen4e
01-31-2009, 13:18

Защо така мислиш? Има многохора, които по една или друга причина се отделят от семейството си. За да учат в друг град например.

varnen4e
01-31-2009, 13:18
Не мисля, че ще издържиш, че ще се справиш, като се изнесеш. Ще започнеш да се грижиш за сметки, храна, чистене, пране. Още повече си на почти 18, което ще рече, че за капак ще трябва да се подготвяш и за кандидатстване /пропускам факта, че трябва да си намериш и работа/. С толкова дини под една мишница..... Не бързай, не си трови сама живота. Плюс това с пича сте заедно от четири месеца- за толкова малко време надали го познаваш толкова добре, че да си убедена, че ще остареете заедно.

Познавам го повече от добре.

kalpazanka
01-31-2009, 13:21

Защо така мислиш? Има многохора, които по една или друга причина се отделят от семейството си. За да учат в друг град например.
varnen4e, едно е да се изнесеш от вас, за да учиш в друг град, а съвсем друго да се изнесеш да живееш с някого на семейни начала.

Все пак ние само нахвърляхме мнения, ти си решаваш в крайна сметка. Компромисите ще са много, единият от тях ще е образованието- ще работиш и ще учиш задочно, предполагам. А и си в единадесети клас, няма за къде да бързаш. Животът е пред теб. Всяко семейство преминава през критични периоди. Може би не бива да си толкова крайна и черногледа.

varnen4e
01-31-2009, 13:22
titinkaa, за да не цитирам и твоето мнение ще ти обясня 1-во, че съм работила и че финансово няма да имам кой знае какви затруднения- това е най- малкия проблем.
Относно нашите- опитвала съм хиляди пъти да им обясня, но те не ме слушат и това си е. Сигурна съм, че ако успея да изляза така да се каже от вкъщи и да заживея с човекът, с когото искам, те ще видят за какво става дума и евентуално ще размислят. Въпроса е как да ги накарам да ме пуснат като те си знаят своето и не позволяват да се говори с тях...

varnen4e
01-31-2009, 13:23

varnen4e, едно е да се изнесеш от вас, за да учиш в друг град, а съвсем друго да се изнесеш да живееш с някого на семейни начала.
И къде е голямата разлика?

kalpazanka
01-31-2009, 13:25
Ами в единия случай се грижиш за себе си и мама и тате удрят по едно финансово рамо, а в другия случай поемаш домакинство, гладене, пране, чистене, готвене за още един човек. И ученето няма да е пълноценно. Ще ти е трудно да се съсредоточиш, особено ако по цял ден си заета в унито. Разликата е огромна.

varnen4e
01-31-2009, 13:28
Ами в единия случай се грижиш за себе си и мама и тате удрят по едно финансово рамо, а в другия случай поемаш домакинство, гладене, пране, чистене, готвене за още един човек. И ученето няма да е пълноценно. Ще ти е трудно да се съсредоточиш, особено ако по цял ден си заета в унито. Разликата е огромна.

Защо всички си мислите, че по цял ден ще пера, чистя, готвя и т.н....

kalpazanka
01-31-2009, 13:31
Хм, писах, че ще си заета по цял ден в унито, ако си редовна форма на обучение, а не че по цял ден ще чистиш. Ако е второто, говори че или си тутава, или мизерията е голяма.

varnen4e
01-31-2009, 13:38
Ще си уча редовно. Няма да работя.

krem4et0
01-31-2009, 14:13
titinkaa, за да не цитирам и твоето мнение ще ти обясня 1-во, че съм работила и че финансово няма да имам кой знае какви затруднения- това е най- малкия проблем.
Относно нашите- опитвала съм хиляди пъти да им обясня, но те не ме слушат и това си е. Сигурна съм, че ако успея да изляза така да се каже от вкъщи и да заживея с човекът, с когото искам, те ще видят за какво става дума и евентуално ще размислят. Въпроса е как да ги накарам да ме пуснат като те си знаят своето и не позволяват да се говори с тях...

Ама нали ще си самостоятелна жена? Защо трябва да ги караш да те пускат? Нали като станеш на 18 ще си хванала Господ за шлифера, ще се издържаш, ще учиш, ще си щастлива с мъжа на живота ти......Много си самостоятелна явно, щом трябва да питаш дали може!

Darkkiss
01-31-2009, 14:23
варненке още ли си на гости в софия бе? аре раскараи се от там и да те видя как ще се оправиш. след 2-3 год като почнеш да просиш ще ти предложа ми чистиш кенефите...

varnen4e
01-31-2009, 14:26

Ама нали ще си самостоятелна жена? Защо трябва да ги караш да те пускат? Нали като станеш на 18 ще си хванала Господ за шлифера, ще се издържаш, ще учиш, ще си щастлива с мъжа на живота ти......Много си самостоятелна явно, щом трябва да питаш дали може!

Аз не казвам, че съм самостоятелна или че искам да съм такава. Просто не искам да ме отделят от това, което ме прави щастлива и щом те не го позволяват единствения начин е да се махна от тук.
Нещата не опират до това, че съм си въобразила, че след като съм пълнолетна мога всичко. Просто искам да си следвам интересита, а тези хора ме спират.

varnen4e
01-31-2009, 14:27
варненке още ли си на гости в софия бе? аре раскараи се от там и да те видя как ще се оправиш. след 2-3 год като почнеш да просиш ще ти предложа ми чистиш кенефите...

След като много много не си позволявам да комуникирам с хора като теб, съвсем учтиво ще те помоля да не ми осираш темата и да си намериш друго забавление.

krem4et0
01-31-2009, 14:36
Не хванах грам логика в изказването ти. Не мислиш ли, че може и да са прави. Да, този метод на въздействие не е удачен, но сигурно има защо. С какво толкова си убедена, че ще си с този мъж завинаги? Не мислиш ли, че добрите отношения със семейството са по-ценни от моментна прищявка? Смяташ ли, че имаш път назад, ако се случи така, че нещата ти не потръгнат? Склонна ли си да преглътнеш егото си и да се върнеш при тях, ако не се справяш? Не мислиш ли, че толкова много го обичаш, защото на този етап не можеш да го имаш? Мислиш ли, че като те осигурява финансово, ще успееш да запазиш собственото си аз във връзката и няма да станеш робиня на 1 мъж? Замисли се за много неща, преди да се решиш на тази стъпка. Ако все пак прецениш, че изнасянето е решение, просто го направи.

varnen4e
01-31-2009, 14:37
Замисляла съм се за всичко.
Вие не разбрахте. Не искам съвети ДАЛИ да го правя, а КАК да го направя.

krem4et0
01-31-2009, 14:41
Казах ти-правиш го направо. Обираш си багажа и се махаш. Аз друг начин за изнасяне в твоето положение не знам. Нито питаш, нито даваш отчет. Щом си го решила-просто го правиш!

Jesus
01-31-2009, 14:41
Разбирам писнало ти е от всичко и искаш да се махнеш и да заживеш с любовта на живота ти :) много романтично :)
От кога сте заедно ?

varnen4e
01-31-2009, 14:42
Да, но ме притеснява факта, че стигна ли до входната врата баща ми ще ме задърпа насила обратно.
А ако не им кажа нищо ще стане по- лошо.

varnen4e
01-31-2009, 14:43
Разбирам писнало ти е от всичко и искаш да се махнеш и да заживеш с любовта на живота ти :) много романтично :)
От кога сте заедно ?

От 4 месеца, но връзката ни е на по- различно ниво. Сигурна съм в този човек.
Поне един човек да ме разбира.. не мога да повярвам.

Darkkiss
01-31-2009, 14:44

Аз не казвам, че съм самостоятелна или че искам да съм такава. Просто не искам да ме отделят от това, което ме прави щастлива и щом те не го позволяват единствения начин е да се махна от тук.
Нещата не опират до това, че съм си въобразила, че след като съм пълнолетна мога всичко. Просто искам да си следвам интересита, а тези хора ме спират.

а да ти е хрумвало че ти виждаш щастир в близките 2-3 дена
те виждат нещастие в близките 30-40 години?>

krem4et0
01-31-2009, 14:44
Да дойде приятеля ти де. Да им каже къде и с кого отиваш, да им обещае, че ще се грижи за теб. Нали е мъж-трябва в тази ситуация да те подкрепи. И изобщо един разговор между него и родителите ти няма да е излишен.
Jesus, в подписа й пише че са от 4 месеца и половина заедно. Твърде рано за такива действия, ако питаш мен, ама тя си знае.

varnen4e
01-31-2009, 14:45
И защо смяташ, че е така?

varnen4e
01-31-2009, 14:46
Да дойде приятеля ти де. Да им каже къде и с кого отиваш, да им обещае, че ще се грижи за теб. Нали е мъж-трябва в тази ситуация да те подкрепи. И изобщо един разговор между него и родителите ти няма да е излишен.
Jesus, в подписа й пише че са от 4 месеца и половина заедно. Твърде рано за такива действия, ако питаш мен, ама тя си знае.

Баща ми не може да го гледа. Предполагам, че ако дойде ще стане много тежко. А и баща ми заяви, че не иска да говори с него, аз му предложих, но той отказа.

Jesus
01-31-2009, 14:51
Какво влагаш под по-различно ниво ?
На бащите им е трудно да понесат че малкото им момиченце вече е станало жена и ще напуска дома :)

Прочетох че пиче 4 месеца и нещо, но си помислих че си е направила регистрация само преди четири месеца затова :)

krem4et0
01-31-2009, 14:53
Идеята ми е следната: ставаш на 18 и се изнасяш, нали? Той(гаджето ти) идва, за да ти помогне с багажа и да те вземе. Това е моментът, в който ти ще решиш в действителност връзката ви на друго ниво ли е. Ако той не може да те защити, ако не застане зад теб с цената на някой бой или скандал-не струва. Ти си жена. Колкото и да сме фемизирани имаме нужда от мъжка подкрепа, след като не можем да се справим сами. И по принцип любимите ни хора са за това-да ни подкрепят. Не да ни утешават, че всичко ще е наред, а да правят така, че всичко да е наред. И аз имам много проблеми с родителите си. 100 пъти съм си стягала багаж, а още си живея при тях. Не е въпросът гаджето ми, а други неща. Страх ме е от реакцията на баща ми, когато му кажа, че с моя ще заживеем заедно. Дали това ще стане след месец или година, няма значение. Важното е, че реакцията все ще е огнена. Но мъжо каза, че в този миг ще е до мен и с мен, че ще изтърпи всичко изблици на бащата, че ще застане като мъж пред него. Вярно е, че ние не сме от 4 месеца и половина заедно, а от 4 години и половина. Вярно е, че с баща ми се разбират прекрасно. Но е вярно, че аз и на 30 да стана и да реша да се събера с Димитър Бербатов да речем, баща ми пак ще е против....

След като ти зарязваш семейството си заради него, той може да жертва едното си око в боя...няма да умре.

varnen4e
01-31-2009, 14:58
Да, така е, но защо трябва да става така.

krem4et0
01-31-2009, 15:09
Ами защото явно няма друг начин. Или има.....Забременей-само ще те изгони.

Jesus
01-31-2009, 15:15
нали си правиш майтап ? :?

varnen4e
01-31-2009, 15:18

Няма да ме изгони.. а мисля, че идеята е глупава.

krem4et0
01-31-2009, 15:20
Ами какво друго да напиша? тя все се върти около едно и също. Щом претендираш да си голяма жена, дръж се като такава. Говори с баща си и майка си, кажи им мнението си, доведи го и той да каже и толкова. Действай като зрял човек. Не като се изнесеш, а като решиш проблема.

varnen4e
01-31-2009, 15:21
Лесно е да се каже.

krem4et0
01-31-2009, 15:24
Знам. Но ако си непреклонна в решението си не е трудно да се направи. Според мен просто не си уверена, че това е най-доброто. Депресирана си, че не можеш да виждаш приятеля си и търсиш методи да се измъкнеш. Нормално. Смяташ, че с едно изнасяне ще решиш всичко и ще ти е по-добре. Уверявам те-няма да ти стане по-добре. След време ще ти е гадно, че си постъпила така.

varnen4e
01-31-2009, 15:28
След време нещата ще се оправят. Въпросът е сега.

krem4et0
01-31-2009, 15:31
Мислиш ли, че на тях ще им е лесно да забравят фактът, че си се изнесла на 18...А защо са против приятеля ти? Толкова и е непоправимо?

kalpazanka
01-31-2009, 15:44
Аха, значи момчето ти ще бере грижа за финансите и сметките. Сега разбирам защо си се разбързала толкова.... Жалко....

Jesus
01-31-2009, 16:03
Мисля че не справедливо е критикувате, тя го обича и той нея (надявам се) и иска да заживеят заедно :)

peteto89
01-31-2009, 16:21
не мога да повярвам колко глупости се изписаха мога да те уверя в наколко неща:
1. ще переш,готвиш,чистиш и ушите ще ти пукат :-o
2.ще те издаржа 1 година... и после с това средно образование няма цял живот да чакаш да ти дава пари нали си голяма жена
3.доколкото за ученето се самнявам ще имаш толкова задалжения че ще ти е само до учене и ще си останеш с желанието за образование
4.и само не ме убеждаваи ама тои е най-добрия най-личния вс. са такива парвите години
не ти го казвам за да те разубеждаавам но аз живях така 2 години и сега съм при майка ми и татко ми с него пак си работя и уча висше ,но сега ми е по-леко затова НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО ПИТАЙ ПАТИЛО

:)

varnen4e
01-31-2009, 16:49
Мислиш ли, че на тях ще им е лесно да забравят фактът, че си се изнесла на 18...А защо са против приятеля ти? Толкова и е непоправимо?

Ще го преодолеят.

varnen4e
01-31-2009, 16:50
Аха, значи момчето ти ще бере грижа за финансите и сметките. Сега разбирам защо си се разбързала толкова.... Жалко....

Финансите и сметките далеч не са от нещата, за които мисля в момента. Не си прави изводи като не познаваш човека насреща.

varnen4e
01-31-2009, 16:51
2.ще те издаржа 1 година... и после с това средно образование няма цял живот да чакаш да ти дава пари нали си голяма жена
3.доколкото за ученето се самнявам ще имаш толкова задалжения че ще ти е само до учене и ще си останеш с желанието за образование
4.и само не ме убеждаваи ама тои е най-добрия най-личния вс. са такива парвите години
не ти го казвам за да те разубеждаавам но аз живях така 2 години и сега съм при майка ми и татко ми с него пак си работя и уча висше ,но сега ми е по-леко затова НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО ПИТАЙ ПАТИЛО

Ако при теб е било така, не значи, че и при мен ще е така. Нямам нищо против да се грижа за домакинска работа, но не си мисли, че ще стана като робиня.
Ще следвам висше, няма да е средното образование само.
Ще имам време да уча. Това ми е по- важно от останалите задължения и ми е на преден план.
Не те убеждавам в нищо.

peteto89
01-31-2009, 21:28

Ако при теб е било така, не значи, че и при мен ще е така. Нямам нищо против да се грижа за домакинска работа, но не си мисли, че ще стана като робиня.
Ще следвам висше, няма да е средното образование само.
Ще имам време да уча. Това ми е по- важно от останалите задължения и ми е на преден план.
Не те убеждавам в нищо.
на мен също не ми пречи дом.работа и си уча (не съм робиня все пак ) и не казвам че и при теб на 100% ще е така :) ) но при повече от случаите е така. мен ежедневоето ме замота в смисал че обичам вс. да ми е подредено и чисто но никога не можех да си организирам времето че да ми стигне за всичко от тази гледна точка ти го казвам а не се заяждам :) :) :)

varnen4e
01-31-2009, 22:03
Това е човек, с който ще живеем наравно. Не си мисли, че ще спазваме някакви остарели патриархални норми, в които жената прави всичко.

hip
01-31-2009, 22:38
Това е човек, с който ще живеем наравно. Не си мисли, че ще спазваме някакви остарели патриархални норми, в които жената прави всичко.

1. Ходите едва от 4 месеца, ти вече искаш да си с него за цял живот...
2. Кой, ако не ваш'те ще ти плащат да учиш? Твоя човек?
3. Докато си финасово зависима от тях е желателно да ги слушаш ;)
4. Да живееш сама не е невъзможно, щото дали ще учи в някой друг град, или ще е с приятеля си няма голяма разлика.
5. Но, да учиш и да работиш едновременно без голяма подкрепа от вашите :neutral: #-o :?

varnen4e
02-01-2009, 00:15
Не искам съвети дали да се изнасям или не.. толкова ли не го разбрахте?!?!?

Darkkiss
02-01-2009, 01:09
аре изнасяй се бе мене кой ще ми чисти кенефите :(

BqlaLiniq
02-01-2009, 01:37
Майка ти ;)
По темата мацка не прави глупости..
От къде си сигурна, че ще живеете цял живот заедно? ;)
Просто говори с родителите ти и им обясни, че това са просто слухове и им предложи да го поканиш на вечеря, за да ги опровергаеш.
А ако не е тайна какви неща са казвали за него..

Darkkiss
02-01-2009, 01:46
Майка ти ;)
Просто говори с родителите ти и им обясни, че това са просто слухове и им предложи да го поканиш на вечеря, за да ги опровергаеш.

оригинална
нещо др не пожа ли да измислиш?

BqlaLiniq
02-01-2009, 01:49
Ми не..щото сме много надути, красиви и богати с телефонче за 1 400лв 8)
Кой съм азз беее..хората ще ми чистят кенефа..мноо високомерен си ;)
Ма мога ти кажа, че мацката пуснала темата е 1000 пъти по интелигентна от тебе и най-много ти да им чистиш кенефа... :o

Darkkiss
02-01-2009, 01:50
Ма мога ти кажа, че мацката пуснала темата е 1000 пъти по интелигентна от тебе и най-много ти да им чистиш кенефа... :o

100%
а после защо мразиме скапаните селяни заиждали в софия... не стига че са прости и неуки ма и ни нападат...

Water_lili
02-01-2009, 09:23
искам само и аз да кажа, че това ще е най -голямата грешка в живота ти да се изнесеш преди дори да си завършила даскало.... много от причините са изредени вече горе.
На мен ми стана много симпатично наивното ти мнение ,че ще живеете с твоя приятел "на равно"... вярваш ли си ,че след като е работил 8 часа като общ работник, например, приятелят ти ще дойде и ще те попита дали да не измие той чиниите :shock: може би първите 3 дена ще го прави и после ще те пита ти за к'во си му само да те издържа ли? Да не говорим ,че след като сте само от 4 месеца заедно и идея си нямате какво е да сте заедно по 24 часа на денонощието...да виждате човека до себе си сутрин като се буди например, преди да се е изтупал специално за срещатата ви...ежедневието може да бъде жестоко за една крехка връзка...
Освен това не каза колко е голям приятелят ти? Той няма ли нужда да учи или е готов да скапе и той бъдещето си за теб?
И на последно място ,но не по важност замисли се дали след 20 години няма да погледнеш на зад и да съжаляваш... така рискуваш да направиш и бъдещите си деца нещастни когато ти самата няма да си доволна от живота си
А относно това как да се изнесеш от вкъщи, просто изчакваш когато родителите ти не са си вкъщи и се изнасяш, ако те заклучват изчакваш докато някога те пуснат на даскало, не може вечно да те държат заключена ... в най критичния случай се обаждаш в полицията и казваш ,че си държана против волята си....

П.П Darkkiss от супер много време следя мненията ти и искам да ти кажа, че супер много дразниш с тъпотията си, ако не искаш да помогнеш на хората просто не влизай, никой няма нужда от мнения като твоите. Освен това , повярвай ми има много по велики хора от теб...

BqlaLiniq
02-01-2009, 09:47
Water_lili +1, но може да е сигурна, че ще живее с него вечно, защото ги свързва нещо например..не знам нека тя даде малко повече подробности, за да бъде нашата помощ по-добра ;)

krem4et0
02-01-2009, 09:57
Казах ти го вече-като си сигурна в него викай го да ти помага с багажа и се махай-без обяснения, без отчет, без въпроси. Пък да видим колко широк ще е отворена вратата на връщане. Ти какво друго очакваш да напишем?

Jesus
02-01-2009, 10:11
Казах ти го вече-като си сигурна в него викай го да ти помага с багажа и се махай-без обяснения, без отчет, без въпроси. Пък да видим колко широк ще е отворена вратата на връщане. Ти какво друго очакваш да напишем?
Не съм съгласен с теб, не трябва да се прави напук, това само влошава нещата, трябва да се подходи с разбиране :)

titinkaa
02-01-2009, 10:22
А на мен не ми е ясно защо ваще са такива инат хора и защо баща ти толкова много не може да понася приятеля ти?кво му пречи да го викни във вас и да говорят,защото в тоя случай според мен баща ти е държи се едно е дете и ти му говориш нещо а той напук ти прави така? :(

hottie
02-01-2009, 10:29
Изнеси се в момент в който имаш собствени доходи, а не като свършат след 3 месеца да се върнеш да плачеш на мама и тати, защото не става така. За да направиш тази крачка трябва да си напълно независима. Като за начало ако приятелят ти може да си го позволи може да се изнесе сам на малка квартира и ти често да оставаш при него. Но ако ще е за живеене се изисква много повече, казвам ти го от личен опит.
От една страна - компромиси, от друга пари за наем, ток, вода, отопление, храна, екстри и т.н. Без да забравяш парите за аобучението ти, транспорт, здраве и т.н.

peteto89
02-01-2009, 11:40
Милинка в крайна сметка ти си решаваш какво ще правиш, но диалога е най-добрият начин да им дадеш да разберът че искаш да живееш и да се оправяш сама ако си правите вс на инат до никаде няма да стигнете :?
а и + това в днешно време в никой и нищо неможеш да си сигурна за това подходи с 1 нотка недоверие към твоя приятел и тогава щевидиш патриархат,матриархат или какво точно ще е...Защото в представите на вс ни бъдещето е чудесно ...оххх нз ти си прецени сама в крайна сметка докато не се опариш от някои неща никога не ги проумяваш успех и пиши развразката :) :) :) :) :) :) :) :)

krem4et0
02-01-2009, 11:52
Не съм съгласен с теб, не трябва да се прави напук, това само влошава нещата, трябва да се подходи с разбиране :)

Чете ли какво я съветвах на предната страница? Не ставало с разговор и обяснение. А и сарказмът ми говореше в този пост.

varnen4e
02-01-2009, 11:56
Майка ти ;)

Опитах се да говоря с баща ми и да го убедя да си поговорят- с неуспех...

varnen4e
02-01-2009, 11:57

100%
а после защо мразиме скапаните селяни заиждали в софия... не стига че са прости и неуки ма и ни нападат...

По кое точно съдиш, че съм проста и неука?

varnen4e
02-01-2009, 11:59
искам само и аз да кажа, че това ще е най -голямата грешка в живота ти да се изнесеш преди дори да си завършила даскало.... много от причините са изредени вече горе.
На мен ми стана много симпатично наивното ти мнение ,че ще живеете с твоя приятел "на равно"... вярваш ли си ,че след като е работил 8 часа като общ работник, например, приятелят ти ще дойде и ще те попита дали да не измие той чиниите :shock: може би първите 3 дена ще го прави и после ще те пита ти за к'во си му само да те издържа ли? Да не говорим ,че след като сте само от 4 месеца заедно и идея си нямате какво е да сте заедно по 24 часа на денонощието...да виждате човека до себе си сутрин като се буди например, преди да се е изтупал специално за срещатата ви...ежедневието може да бъде жестоко за една крехка връзка...
Освен това не каза колко е голям приятелят ти? Той няма ли нужда да учи или е готов да скапе и той бъдещето си за теб?
И на последно място ,но не по важност замисли се дали след 20 години няма да погледнеш на зад и да съжаляваш... така рискуваш да направиш и бъдещите си деца нещастни когато ти самата няма да си доволна от живота си
А относно това как да се изнесеш от вкъщи, просто изчакваш когато родителите ти не са си вкъщи и се изнасяш, ако те заклучват изчакваш докато някога те пуснат на даскало, не може вечно да те държат заключена ... в най критичния случай се обаждаш в полицията и казваш ,че си държана против волята си....

П.П Darkkiss от супер много време следя мненията ти и искам да ти кажа, че супер много дразниш с тъпотията си, ако не искаш да помогнеш на хората просто не влизай, никой няма нужда от мнения като твоите. Освен това , повярвай ми има много по велики хора от теб...

Знам много добре какво е да съм по цял ден с него... и мога да те уверя, че е нещо много хубаво... а и връзката ни не е "крехка".
Приятелят ми е на 27 години.
Това с полицията си го помислих.. но не искам да наранявам никого, а това ще е грубо. Не съм такъв човек. Оставям го за най- крайния случай.

krem4et0
02-01-2009, 12:40
И все пак са 4 месеца. На каквото и ниво да ви е връзката, тя е отскоро...

varnen4e
02-01-2009, 13:16
Няма значение от кога е. Аз съмимала връзка година и половина и дори бегло не съм се чувствала така както сега.

krem4et0
02-01-2009, 13:27
Да, той е на възраст за женене, ти малка и наивна. Позната история. Ще те кара да се чувстваш супер много ясно. Нали си търси жена да го пере, да му готви, чисти и роди дете....

BqlaLiniq
02-01-2009, 13:31
Имай в предвид, че все още нямаш 18 > тоест си непълнолетна и ако се изнесеш от вас родителите ти могат да извикат полиция...А като си непълнолетна какво правиш при 28 годишен батко ;)

unknown1
02-01-2009, 13:56
А защо вашите са толкова против него?Какво работи?С какво толкова се е занимавал?В едно твое мнение казваш,че гобели сообствените си интереси...ами,да така е.Хората искат да имаш добро бъдеще.;)И според мен преценката на хора около 40 годишна възраст,най-вероятно е по правилна отколкото на 17 годишно момиче.Замисли се вече в 8 страници почти 90% от хората се опитват да те разубедят,в това число и момичета,които са живели самостоятелно с приятеля си.

kalpazanka
02-01-2009, 14:13
Явно възрастта му ги притеснява на първо място.

Overpowered
02-01-2009, 14:17

А откъде знаеш,че ще е така?
Заедно си с този човек от 4 месеца-нито можеш да го опознаеш кой знае колко добре за това време,нито нищо...
Защо да не готвиш и чистиш?Ти кво си мислиш,че някой ще те търпи да живееш без пари при него,да не работиш,че и нищо да не прайш :razz:
Първия месец може и да е така,ама после на всеки би му писнало. ;)
Но щом искаш си троши главата,ние просто се опитваме да ти дадем съвет...

peteto89
02-01-2009, 15:00
любовта е сляпа кой каквото и да говори тя няма да си промени мнението "varnen4e" mila за минутка не съм съжалявала че съм с моят вече мъж но задалженията са си задължения

Darkkiss
02-01-2009, 15:12
чакаите чакаите чакаите
аз маи това го пропуснах
какво???
тя е на 17 а той на 28?
11 години разлика?
и тя иска да се изнася при него?
село изнасяи се колкото се може по скоро ма не в София!!! писна ми от пикли като тебе да ми просят по центъра и да ми псуват града...
после защо мисля че си проста
ми как да ти го кажа
99.9% от момичетата дето одат с момче 3+ години по голямо от тях са некфи курвички с 0 стинки мозък в главата
е ти го доказа това в тази тема де...
а неука... ми как ще си ук като не одиш на даскало и не знаеш дори какво те чака... некси...
а по въпроса за тате ти та и аз да съм и аз нема те пусна с некъф 11 години по голям от тебе
та ти се сеш се че той е бил 5-ти клас като си се родила???

Jesus
02-01-2009, 15:16
^^^ Не обиждай хора който не познаваш. Тя е на 18 той на 27 :) Тя реши да сподели, а не всички да е съдят :( И защо тези който ходят с някой по-голям с 3 и повече години да са празноглави пачи ? Мога да ти кажа че тя е момичето мечта :-P

Wrathchild
02-01-2009, 20:05
Хах, мнооого далеч е от момичето мечта.
Аз пък съм съгласна с него, но на 17 смятам, че разлика от 3 години е нормална. Но в най-лошия случай разликата да е 6. Повече не мога да приема...
Варненче, извинявай, но да се изнесеш не е толкова лесно. То е лесно де, обаче когато се наложи сама да контролираш финансите, когато се наложи да изкарваш сама парички, тогава мисли за изнасяне. Ти и сега мисли де, но не го предприемай.
Другото, което е, ти си на почти 18. Тоест нямаш завършено средно образование. Изчакай поне него да завършиш. Вярно е, че познавам жена, която живее със съпруга й от 16-17 годишна, когато той я е издържал, но така е искал тя да учи, повече я е контролирал за успех и от родителите й, които са били причината да се изнесе. И повярвай ми, проблемите при тях са били много по-големи, от колкото с твоите родители. Ако беше случай като нейния, тогава бих те подкрепила, но... в случая мисля, че излишно се лигавиш.

titinkaa
02-02-2009, 06:56
А на мен не ми е ясно защо ваще са такива инат хора и защо баща ти толкова много не може да понася приятеля ти?кво му пречи да го викни във вас и да говорят,защото в тоя случай според мен баща ти е държи се едно е дете и ти му говориш нещо а той напук ти прави така? :(
Отговори ми де каквото те питах ? :o

titinkaa
02-02-2009, 06:58

Добре де кво си работила и колко време и в кво те бива да работиш? :o

Seducti0n
02-02-2009, 13:59
След като навършиш пълнолетие, родителите ти нямат законовото право да те задържат у вас, при изрично ти НЕсъгласие.
Щом си толкова убедена, че ще се справиш финансово изчакай на направиш 18 и се изнасяй.
Не съм в настроение за да ти чета морал или за да ти обяснявам, кое е правилно или не.На твое място нямаше толкова рано да напусна дома си, но сигурно и ти си имаш своите причини, така че няма да те коря за плановете ти.
Успех и късмет ти желая. :wink:

kalashnik
02-02-2009, 14:49
Моля ви, помогнете ми.
Гореща телефонна линия за пострадали от насилие - Фондация "Асоциация Анимус"
Тел. + 359 2 982 76 86

Държавна агенция за закрила на детето
Тел. + 359 2 933 90 50
Факс + 359 2 980 24 15
E-mail: stopech@sacp.government.bg

Infinity
02-02-2009, 16:02
Добре де приятелят ти какъв е толкова,че родителите ти реагират така?Да не би проблема да е в него?!

varnen4e
02-03-2009, 00:06
Еми не знам.. абе ще изчакам още малко, пък ще видим какво ще стане.

Carmen_Kass
02-03-2009, 14:11
Навърши 18...ставай и се махай... Не виждам причина да ти пука...Още по-добре че е на 27,а не примерно на 19...
Аз лично те подкрепям в решението ти.Понеже съм била в такава ситуация.

Firstwave
02-03-2009, 15:26
Като станеш на 18 никой и нищо не може да те задържи против волята ти. Ако си твърдо решила си вземаш багажа и заминаваш. Помисли внимателно за да не направиш грешка и след това смело напред. Докато живееш при родителите и особено като те издържат никога няма да си самостоятелна. Един мой приятел се изнесе с приятелката си когато тя беше на 17 и още си живеят заедно. Като се обичате няма проблеми.

t1n4e7o
02-03-2009, 16:14
И кво.. Той е мъжът мечта, а? Заедно сте от толкова много време.. Цели 4 месеца :grin: :grin: :grin: И кво... Батко знае как да омая малкото момиченце... Прави секс като никой друг и тя е решила, че ще е с него цял Живот.. Не само, че си найвна, ами си и проста! Прави каквото сметнеш за добре, изнасяй се, нарани родителите си, семейството си, нека хората отгледалите и стояли над леглото ти когато си била болна да страдат, а ти се прави на много голяма и самостоятелна и да видим кога ли ще му омръзне на баткото да те ч**ка и ще си намери друга пикла... След като му омръзне да те издържа и да ти плаща Уни-то( в което много се съмнявам :razz: ), ще се върнеш разплакана при мама и при тати... Изнасяй се щом си решила.. На твоя отговорност е.

Jumbie483
02-04-2009, 08:24
Подкрепям t1n4e7o
Иначе по темата: Щом си решила да се изнасяш.. изчакай колкото е нужно за да се успокоят вашите и говори с тях...
Но да ти кажа, няма да ти е никак лесно да учиш, да чистиш апартамента и т.н. НЕ Е лесно, но ти си преценявай...
Не мислиш ли, че е по-добре да изчакаш ПОНЕ още една година ?

Leksi23
02-04-2009, 19:14
Виж знам, че си адски влюбена в момента, ама просто няма как да си затворя очите за простотията която се каниш да извършиш. Първо според мен му имаш прекалено много доверие на това момче, а сте заедно едва от 4 месеца. Второ той ще те издържа, мила тука веднага трябва да ти светне червената лампичка за ОПАСНОСТ , защото ти ще си в ръцете му, ще почне да те ограничава, недай си Боже и да те тормози. И още нещо, щом има повод за съмнения околко личността на гаджето ти е добре да се замислиш, а не да гледаш през розови цаки!!!! Осъзнай се о време, защото много, много може да си изпатиш! Все пак отхвърляш хората които са ти дали живот и са те отгледали, зарди човек в който си влюбена от 4 месеца + съмнителното му поведение (което не разбрах какво е понеже не прочетох всички мнения).

peteto89
02-04-2009, 19:39
Виж знам, че си адски влюбена в момента, ама просто няма как да си затворя очите за простотията която се каниш да извършиш. Първо според мен му имаш прекалено много доверие на това момче, а сте заедно едва от 4 месеца. Второ той ще те издържа, мила тука веднага трябва да ти светне червената лампичка за ОПАСНОСТ , защото ти ще си в ръцете му, ще почне да те ограничава, недай си Боже и да те тормози. И още нещо, щом има повод за съмнения околко личността на гаджето ти е добре да се замислиш, а не да гледаш през розови цаки!!!! Осъзнай се о време, защото много, много може да си изпатиш! Все пак отхвърляш хората които са ти дали живот и са те отгледали, зарди човек в който си влюбена от 4 месеца + съмнителното му поведение (което не разбрах какво е понеже не прочетох всички мнения).
+1 :-o

SwEeT_pAiN_F
02-04-2009, 20:57
Момиче,прочетох цялата ти тема...чесно казано...незнам с какъв акъл искаш да го направиш това.Аз съм на 18 години и 4 месеца...имам приятел който е с 3 години по-голям от мен,живее на квартира. Заедно сме от почти 10 месеца. От около 3-4 месеца спя при него 1 вечер в седмицата. Нашите ме пускат. Но извинявай, как с ипредставяш вие да сте постоянно заедно.Че със сигурност вие щ есе изпокарвате,докато почнете да "мелите" брашно заедно.Много компромиси трябват!И невиждам как ще успяваш да съчетаваш всичко, ти трябва да готвиш поне 1 път на ден, едва ли той ще уде 1 манджа цяла седмица.Ще трябва да чистиш къща поне 1 път с демицата /даже е малко/, трябва да пускаш пералня /нали нямате проблеми с това.../ после тряя ги простираш.. след това ти трябва всеки ден въпреки напрежението си където и да било да си с усмивка на уста като го посрещаш.А относно сметки...само с една заплата... колкото и голяма да е... трудна работа се плащат храна за двама,ток,вода,телефон,лека рства,дрехи и таксата ти за университета.А относно това че го смяташ за Човека с главно "Ч" по-хубаво от това чувство няма,но незабравяй че той има 1000000 пъти по-голям опит от теб, и толкова добре знае как да те омае,че свят да ти се завие...и когато се осъзнаеш какво става....вече ще бъде късно. Защото него не го бърка той ще има жена която да опъва,да му готви и да го топли. А за един сам човек,това е напълно достатъчно.
Това просто ти го казах за да поосъзнаеш какво става.Но е вярно че докато не си очукаш главицата няя го проумееш. А за съвет как да избягаш от вас мисля че кремчето ти даде най-добрият съвет! Като заведеш приятеля си при баща си тъкмо ще го изпробваш "колко пари чини" все пак това е един вид проба,ако издържи и те защити и не се огъне,значи наистина го еб* за тебе.Ако не....радвай се че не си заживяла с него. А това да се изнесеш без те да разберат...ако са много консервативни,забрави после д асе върнеш при тях.Те щ ети кажат "щом се изнесе и мислеше че можеш сама да се оправяш...и сега ще успееш,повярвай и успех!" Така че.... не си мисли че като са ти родители....всичко ще ти позволят "иди си-ела си" пък и ти сама казваш че като станеш на 18 и ще си самостоятелна,ако знаеш аз как ревах като станах на 18...нямам думи. Да ревах защото неисках, и неможех да приема че вече решавам сама за себе си, и понасям последствията си. Аз сега като съм на 18 и кво.... пак наще ми казват "От Неделя до Петък да си си вкъщи до 11:30 Събота когато се прибереш стига да знаем къде си и с кого." така че,не си мисли че ще се промени всичко от дата на РД-то ти. така че,като възрастна и голям човек,помисли хубаво,ако трябва си напиши на 1 лист всички плюсове и минуси на живеенето с приятеля ти. Но мисля че тебе ще те оправи само едно: ако заминеш при приятеля ти да се окажи някой... който да те прави н адива и щастлива и тогава да видим...какво ще правиш....не...не ти го желая това...но просто...недей... Рано ви е да сте заедно...моята леля заживяха с приятеля си още от първата им среща заедно и преди ден-два направиха 2 месеца....еми имат проблеми..не е лесно... опознай го... 5-6-7 месеца тогава... тогава можеш да пожевееш например 1 уикенд и после повече..тъкмо да свикнат вашите.
Хайде че направо се улях...
Успех....

Darkkiss
02-04-2009, 23:46
9 страници без деиствие...
като решиш кфо искаш тогава се обади...

Firstwave
02-05-2009, 20:26
Абе винаги е по-приятно да живееш самостоятелно отколкото с родители. Въпроса е кога и на каква цена.

BrokenInnocence
02-07-2009, 15:05
Хм... от една страна мисля, че наистина гледаш доста наивно на ситуацията. От друга страна, знам какво е да си влюбен до степен, в която не можеш да си представиш да не сте заедно до края на живота си, знам също и, че не винаги родителите са прави само защото са родители и са те създали (въпреки, че в твоя случай вероятността да са прави е много голяма).

Ако бях на твое място аз лично щях да им кажа, че вече не съм с него... да спра комуникация за известно време или поне да съм изключително дискретна, така че да се успокоят и да помислят, че "опасността" е отминала... После когато навършиш 18, в най- добрия случай вече ще са започнали да те пускат навън и ще ти е лесно да се измъкнеш... В най- лошия няма да те пускат- звъниш в полицията и казваш, че те държат на сила, а си пълнолетна... и така...

varnen4e
02-08-2009, 12:29
Навърши 18...ставай и се махай... Не виждам причина да ти пука...Още по-добре че е на 27,а не примерно на 19...

Наистина? Един (2-ри де) човек да ме подкрепя. Ти какво направи като беше в тази ситуация?

Darkkiss
02-08-2009, 14:34

Наистина? Един (2-ри де) човек да ме подкрепя. Ти какво направи като беше в тази ситуация?

аре изнасяй се бе боклук
само да не те видя по улиците на София че ще те ритам!!!

varnen4e
02-10-2009, 15:52
Хахахаххахаххахаха... Ще ме риташ.. внимавай ти да не бъдеш ритнатия.

mickelangelo
02-10-2009, 19:04
ммм по добре не прави глупости ... имай търпение .. опитай се да бъдеш дипломатична пред баща си .. срещни ги той и баща ти ... да се видят очи в очи да говорят .. да се опознаят ... но не прибягвай до крайности .. аз лично имам 18 години ( и пак съм от Варна ) но като живея .. при наще .. се съобразявам с тях .. малко или много се грижат за мен .. по принцип не ми се слагат никакви ограничения .. но ми имат и много голямо доверие ..

TheBestFriends
02-12-2009, 21:20
Оф изчетох ти цялата тема :?
определено още не си готова да се местиш да живееш с МОМЧЕ
колкото и да го обичаш и да си го заобичала за тези 4-5 месеца, няма да издържиш с него под един покрив и месец.. и какво ще правиш тогава ? (беж при мама и тате)
я по-добре си стои където си и не бързай да порастваш
явно сега си много влюбена, щом говориш че това е човека с който ще си до края на живота си.. о повярвай ми за да определиш някой така тези 4-5 месеца са нищо.. това се определя с години, не с месеци, моето момиче

а какво аз мога да ти кажа за живота с друг човек.. (който не е роднина)
ТРУДНО Е..
трябва да се плащат сметки, да се справяш някак с досадните изкуфяли баби комшиики, трябва да се събират пари за осветление на блокове, глупости (при нас е така) и още мн др. работи
трябва да чистиш поне три пъти седмично, трябва да готвиш всяка вечер, защото по ресторанти хвърчат пари като за световно
трябва да переш, да простираш кажи-речи всеки ден
трябва да се грижиш винаги в хладилника да има всичко необходимо, трябва да пазаруваш всеки ден, поне през месец трябва да се перат килими и там каквото има
чаршафи се сменят непрекъснато.. а ако са от големите с прането зор ще видиш..
прозорци се мият поне веднъж месечно, пердета също се перат на толкова време
прахта по шкафове, рафтове, закачалки и т.н. се чисти два пъти на седмица..
отделно е прибирането на дрехи, почистването на гардероби, записки за всички сметки, ипотеки, кредити и т.н.... да не забравяме, че ако нещо се повреди трябва да търсиш някой да го поправи или да си купиш ново, при което възниква проблема от къде, за колко пари и какъв модел...
тераса също се мие веднъж на седмица.. цветя ако има се поливат пак на толкова време.. трябва да внимаваш в хладилника да не оставяш прекалено дълго някакъв продукт, защото може да се развали или да замериша и за замеришат покрай него и другите работи..
огледала споменах ли, че се бършат с препарат и мокър парцал всяка седмица ?!
споменах ли, че трябва да се викат хора да пръскат против буболечки ?! защото те са голяма напаст лятото...
прането на дрехи се надявам да знаеш, че става по цветове...

е улях се малко с подробностите, но трябва да знаеш какво те очаква..
ще ме извиняваш но като гледам твоята розова гледна точка, няма да се справиш с почти нищо..
маминка и тати няма да ги има да вършат всичко..
ти също няма да успееш..
помисли какво ще ти се струпа на плещите ако постъпиш толкова безрасъдно и глупаво..
аз минах по този път и както казах ТРУДНО Е.. а за момиче на 18 години е НЕВЪЗМОЖНО