View Full Version : Котенцето ми тъжи за свободата
Имам си котенце от 3-4 месеца. Привърза се към нас и ние към нея. Напоследък все по-често почва да ме моли да й отворям вратата за терасата. Иска да гледа през прозореца. Интересни са й птиците,бездомните кучета и котки,които се размотават долу,колите,хората. Току що се качи на парапета и за малко да падне..
Виждам,че й липсва свободата и ми се иска да я пусна някой път пред блока за малко,но се страхувам,че ще избяга или дори да се върне,ще е пълна с бълхи. Преди там беше нейния дом,преди да си я вземем горе. Там не е безопасно за нея. Всеки месец в квартала прегазват животни. А една жена от 2-рия етаж има котка,която по цял ден се разхожда долу,но знае къде е входната врата и вечер се прибира. Аз обаче съм на 7-мия.
Няма да изоставя котето си,но не искам и да го измъчвам затворено вкъщи. Някакви съвети?
Може още да не е свикнало да живее на затворено .
това поведение е нормално за котка-те са любопитни и свободолюбиви,а и тя е още малка. Само че в никакъв случай не я пускай навън. Причини- няма вече да иска да се върне, ше я намериш мръсна и с бълхи, на по-късен етап можеш да я намериш и бременна, набита, а може и да не я намериш.
Wrathchild
01-29-2009, 08:19
Aз имам котка и поведението е напълно нормално. Моята примерно е на 100 години, а още имитира птичките от прозореца. Изчакай още малко време и започни да я пускаш навън, но я ваксинирайте и обезпаразитете. Котките винаги се връщат вкъщи.
SoFarSoG00d
01-29-2009, 08:33
Може да е разгонено.
nefchi_bs
01-29-2009, 13:57
Не е разгонено котето :lol: Аз имам котарак и той излиза постоянно навън няма значение дали е зима или лято и стои на парапета и гледа навън и ако не го пусна някои ден вънка ми се сърди :-D Спокойно нищо не му лупсва...Даже най-вероятно е забравило кога е било улично коте.. :)
Wrathchild
01-29-2009, 16:30
Е, моята котка като е кастрирана, няма как да е разгонена. Защо тогава иска да излиза? Котките са свободолюбиви същества. Пък и се разгонват пролет и есен.
BrokenInnocence
01-29-2009, 17:17
Както казаха по- горе, просто й е любопитно. Няма нищо да й стане ако живее на затворено... виж ако беше куче щеше да е съвсем различно, но на котките не им прави такова впечатление... Гледа птичките, защото си е хищник по природа, това никога не се променя. Ако пък наистина си решила да я пуснеш навън поне я заведи в някоя вет. клиника да й сложат чип, по който после да може да се намери ако я изгубиш... но най- сигурно е просто да не я пускаш. Живея на място, където котките изобщо не ги пускат навън... по улиците е минимален шанса да видиш котка да се разхожда...
Sladkata___
01-31-2009, 11:11
мойто е същото и много обича да гледа от прозореца също се качва и на теравсата но не ме е страх защото съм сигурна че няма да падне не е толко глупав моя рижко :grin: :grin: :grin:
ToniStoraro
01-31-2009, 13:13
ше свикне. Само че се появяват някои забавни работи. Мойта котка много обича да се катери по разни места. Вчера трябваше да я свалям от пердето :D