- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Котенцето ми тъжи за свободата
Имам си котенце от 3-4 месеца. Привърза се към нас и ние към нея. Напоследък все по-често почва да ме моли да й отворям вратата за терасата. Иска да гледа през прозореца. Интересни са й птиците,бездомните кучета и котки,които се размотават долу,колите,хората. Току що се качи на парапета и за малко да падне..
Виждам,че й липсва свободата и ми се иска да я пусна някой път пред блока за малко,но се страхувам,че ще избяга или дори да се върне,ще е пълна с бълхи. Преди там беше нейния дом,преди да си я вземем горе. Там не е безопасно за нея. Всеки месец в квартала прегазват животни. А една жена от 2-рия етаж има котка,която по цял ден се разхожда долу,но знае къде е входната врата и вечер се прибира. Аз обаче съм на 7-мия.
Няма да изоставя котето си,но не искам и да го измъчвам затворено вкъщи. Някакви съвети?
Може още да не е свикнало да живее на затворено .
това поведение е нормално за котка-те са любопитни и свободолюбиви,а и тя е още малка. Само че в никакъв случай не я пускай навън. Причини- няма вече да иска да се върне, ше я намериш мръсна и с бълхи, на по-късен етап можеш да я намериш и бременна, набита, а може и да не я намериш.
Aз имам котка и поведението е напълно нормално. Моята примерно е на 100 години, а още имитира птичките от прозореца. Изчакай още малко време и започни да я пускаш навън, но я ваксинирайте и обезпаразитете. Котките винаги се връщат вкъщи.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Не е разгонено котетоАз имам котарак и той излиза постоянно навън няма значение дали е зима или лято и стои на парапета и гледа навън и ако не го пусна някои ден вънка ми се сърди
Спокойно нищо не му лупсва...Даже най-вероятно е забравило кога е било улично коте..
![]()
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Е, моята котка като е кастрирана, няма как да е разгонена. Защо тогава иска да излиза? Котките са свободолюбиви същества. Пък и се разгонват пролет и есен.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Както казаха по- горе, просто й е любопитно. Няма нищо да й стане ако живее на затворено... виж ако беше куче щеше да е съвсем различно, но на котките не им прави такова впечатление... Гледа птичките, защото си е хищник по природа, това никога не се променя. Ако пък наистина си решила да я пуснеш навън поне я заведи в някоя вет. клиника да й сложат чип, по който после да може да се намери ако я изгубиш... но най- сигурно е просто да не я пускаш. Живея на място, където котките изобщо не ги пускат навън... по улиците е минимален шанса да видиш котка да се разхожда...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
мойто е същото и много обича да гледа от прозореца също се качва и на теравсата но не ме е страх защото съм сигурна че няма да падне не е толко глупав моя рижко![]()
![]()
![]()
Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq