PDA

View Full Version : Рецепти

aaasdfghjklll
02-19-2009, 21:09
Айде, който готви давайте да правим обмен на рецепти :D

XceSS
02-19-2009, 22:35
Епа не мога да ти кажа некви сууупер добри рецепти, ама преди тва си бях измислил едно сандвичи...АМА СТРАШНИ НАПРАВО !
Значи вземаш 2 филии, мажеш ги с маргарин/масло, и ги пъхаш в едно такова
http://www.business.bg/prdimages/3373-32.jpg

3 минути преди да видиш, че ще станат готови ги поръсваш със СЛАДЪК червен пипер, оставяш да поизгорят МАЛКО, вадиш и ядеш с кисело мляко/айрян
СТАВАТ КЛАСИКА
За мързеливци като мен много помага :)

aaasdfghjklll
02-19-2009, 22:51
О сега като каза филии и аз си права едни много яки, начи зимаш маргарин и го размесваш със сирене докато не стане като крем и слагаш разни подправки червен пипер и чубрица слагам аз или скоро открих едно в едни пликчета розови май шопска чубрица пише на него нещо от сорта и го размесваш сичкото и го мажеш на препечени филии :D

Darkkiss
02-20-2009, 00:15
няма рецепти
правя блиоджи дето ми харесват..

тфа с рецепти е много куцо ;)

marilyn
02-21-2009, 07:49
Аз много обичам да си правя спагети с един мой измислен сос, значи сваряваш си спагетите. А соса: запържваш лук, нарязан на едро, слагаш някакъв колбас при лука (може каквото имаш в хладилника всичко става :D ), чакаш да се поизпържи малко, после слагаш и доматено пюре (то всичко е на око в моите рецепти де) и като изчакаш малко слагаш настъргани кашкавал и сирене. Чакаш да се разтопят малко и после слагаш подправки, каквито ти харесват. Много си я обичкам тая рецепта!

А за филииките, аз обичкам да си правя в такова (някой беше постнал снимка на една скаричка преди мене :D ) та в тва си слагам филиики, намазани с доматено пюре и отгоре настърган кашкавал и 2 мин преди да се изпекат, малко чубрица!

Jumbie483
02-21-2009, 09:40
аз нямам рецепти :D
каквото забъркам, това ядем всички :lol:
не сте ли пробвали да започнете да готвите нещо без да знаете какво е ?
мен винаги ми идва вдъхновението по време на готвеното и крайния резултат винаги е много вкусен, за това не си записвам рецепти :-D

cherrypezz
02-21-2009, 11:15
Хаха на мен ми идва музата обикновено през ваканциите,когато по цяяяял ден няма нищо за правене.
Помня че веднъж бях направила тиквички(нарязани на кръгчета) , подредени в тава и отгоре със сиренце и червен пипер (може и с яйце).Просто,лесно,бързо и вкусно :D

fluffka1
02-21-2009, 18:42
майка ми прави една страхотна салата, мн е вкусна и лесно става :grin: начи: 1, 2 кисели млеак, праз( нз дали ядеж, някой хора не обичат :-D ), и сирене, тва се разбърква хубаво, а може да се сложат и кисели краставички, незнам аз страшно много си падам по тая саладка :P

gree_girl
02-24-2009, 20:16
Ние правим една салата: сваряваме макарони и към тях прибавяме нарязани: сварени яйца, обелени чушки, сладка царевица, грах, шунка ... и може и др неща по избор, сирене, кашкавал ... и майонеза ... мн е вкусноо :)

jon
02-25-2009, 15:49
Бухти:
* 500 г кисело мляко
* 5 бр. яйца
* 1 ч.ч. (200 г) захар
* 5 ч.ч. (1 кг) брашно
* 1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат
* сол
* растително масло за пържене

mysterious93
02-25-2009, 16:21
еми точно рецепти...правя си малки геврчета нз как се казва наподобяваше "ковруче"или нещо такова...дето се закачат по сурвакниците :) взимам готово тесто слагам си малко брашно от време на време на ръцете да не ми се лепи брашното и късам малко тесто и го правя на малко геврече (то наподобява на големина колкото герлянд дано така се пише :D дето е за елхата...аз кат бях 1-2 клас постояно гоям мерак имах да правя..да де не цял герлянд а едното кръгче) ии после слагам във вода преди това обаче се остава да заври леко и пускаш да постои 1-2 мин (то изплува) вадиш и нареждаш в тавата(преди това намазана с олио или мас...зависи кво имаш под ръка) после може да го намажеш с жълтък за да придобие апетитен вид :D тва не е задължително и слагаш да печеш и те кат почнат да златеят значи са готови..на мен ми отнема около 20-30 мин (на 200 или 300 градуса нз :D майка ми се занимава с печката)

Също обичам и спагетите :D Спагетите в завряла вода за около 10 мин (във водата да има и малко сол) пък соса...запържвам малко лук да не е без хич..после и салама запържвам и добавям доматения сок и варя..там добавям и някви подправки (идея си нямам кви..3 вида са и понеже нз майка кво слага и слагам от всичко по малко :D но едното 100% е чубрица :D ) а и черен пипер..и долу горе на око вече ама пак към 10-15 мин го варя...и обожавам вурху спагетите да сложа малко сирене и много кашкавал и така да залея с горещия сос и то се разтапяя ммм...

За палачинките (правила съм 2 пъти) разбърквам с миксера две яйца, брашно около 1 пакет не ги знам по колко са..май по 1 килограм или пък 500 грама..не помня :D,вода към литър (може и мляко даже е по добре :D ) и малко сол..и то после печенето е лесно..слагаш олио печеш палачинката..после кат я извядя пак мажа с памуче с олио и такам цели 2 часа :D
Първия път кат се пробвах да направя сместа стана идеална..късмета на начинаещия.. обаче втория път (вчера) стана ужасна..с доста вода.. така че сместа още ме мъчи :D

кво друго правя..яйца,картофи ама то тва всеки го може :D ся съм мераклийка да разбера как се прави содена питка (знам кви са продуктите ама месенето...бая зор ще видя) и мусака..има време :D

Jumbie483
02-25-2009, 21:37
абе някой от вас боравил ли е в кухнята с игли ?! :D
днес в една приятелка ядох едно страхотно кремче..
то беше бяло, а вътре в него (някъде в средата) имаше лилали отенаци (нещо като герлянди)
като я попитах как го е направила, тя каза, че това е сок от горски плодове, който е вкарала с помоща на игла :shock:

hottie
02-26-2009, 07:29
вероятно със спринцовка :)

cherrypezz
02-26-2009, 08:53
абе някой от вас боравил ли е в кухнята с игли ?! :D
днес в една приятелка ядох едно страхотно кремче..
то беше бяло, а вътре в него (някъде в средата) имаше лилали отенаци (нещо като герлянди)
като я попитах как го е направила, тя каза, че това е сок от горски плодове, който е вкарала с помоща на игла :shock: :shock: :D:D:D

Presley
02-26-2009, 09:46
Наскоро със сестра ми сътворихме едно много яко нещо.Не е нещо необичайно,може и някой да си е правил,ама много ми хареса.Още повече,че нямахме много неща и от нищо,стана нещо. ;]
В тиган се эапържват прясни чушки и някакъв колбас и накрая се добавят спагети (сварени естествено) эа 1 минута да се эапържат эаедно с другите неща.Обърква се хубаво и се добавя малко масло.Мисля,че още нещо сложихме,но не си спомням какво точно ни се намираше.И така.Стана мноого вкусно.

Друго яко нещо,специалитет на гаджето на сестра ми.
Пак от нищо - нещо.
Слага се масло на дъното на тигана.И след това наряэваш няколко скилидки чесън,прясна чушка и съэдарма.Слагаш ги да се эапържат в маслото и накрая чукваш няколко айца и объркваш.Става си като омлет,ама съэдармата и чесънът дават много як вкус.Сетих се,че и праэ лук ако се добави ще е яко :D

Prestigi0
02-26-2009, 14:36
Любимото ми: Земаш кайма и я слагаш се запържи малко в тигана. Може да добавиш гъби. После слагаш доматено пюре, доматен сок, и малко кетчуп, а ако не сложиш доматен сок добави вода. После слагаш МНОГО босилек, чубрица и риган. Оставяш водата да изври и да стане по гъсто и ядеш!!! :grin: :grin: :grin:

Lady_Black35
02-26-2009, 17:01
Аз пък обожавам палачинки. Понеже ме мързи да запомням винаги съотношението на продуктите и понеже това "на око" няколко пъти прецака сместа, та слагам всичко по равно. Примерно: 4 яйца, 4 чаши брашно, 4 чаши мляко и бъркам докато не стане гладко. После на една вилица слагам памук и така мажа тигана с олио. И после е лесно, ама отнема много време, или поне на мен. Лошото е, че аз половината палачинки ги унищожавам почти веднага след като ги извадя от тигана.
Иначе правя сандвичи, ама не са нищо особено. Последната ми усвоена рецепта беше мусаката и много ме измъчи :D

bloodyF
02-26-2009, 18:45
Любимото ми: Земаш кайма и я слагаш се запържи малко в тигана. Може да добавиш гъби. После слагаш доматено пюре, доматен сок, и малко кетчуп, а ако не сложиш доматен сок добави вода. После слагаш МНОГО босилек, чубрица и риган. Оставяш водата да изври и да стане по гъсто и ядеш!!! :grin: :grin: :grin:

това не е ли сос за спагети? :?

по темата:слагам 2 яйца,малко прясно мляко,черен пипер и сирене в пасатора и пасирам. После това нещо се пържи и е супер яко.(поне на мен ми харесва ^^)

hottie
02-27-2009, 06:24
Наскоро със сестра ми сътворихме едно много яко нещо.Не е нещо необичайно,може и някой да си е правил,ама много ми хареса.Още повече,че нямахме много неща и от нищо,стана нещо. ;]
В тиган се эапържват прясни чушки и някакъв колбас и накрая се добавят спагети (сварени естествено) эа 1 минута да се эапържат эаедно с другите неща.Обърква се хубаво и се добавя малко масло.Мисля,че още нещо сложихме,но не си спомням какво точно ни се намираше.И така.Стана мноого вкусно.

Друго яко нещо,специалитет на гаджето на сестра ми.
Пак от нищо - нещо.
Слага се масло на дъното на тигана.И след това наряэваш няколко скилидки чесън,прясна чушка и съэдарма.Слагаш ги да се эапържат в маслото и накрая чукваш няколко айца и объркваш.Става си като омлет,ама съэдармата и чесънът дават много як вкус.Сетих се,че и праэ лук ако се добави ще е яко :D

яко "здравословно" обаче :?

Prestigi0
02-27-2009, 09:38

по темата:слагам 2 яйца,малко прясно мляко,черен пипер и сирене в пасатора и пасирам. После това нещо се пържи и е супер яко.(поне на мен ми харесва ^^)

ХаАха хавна ме :oops: това е любимото ми ядене ;)

gree_girl
02-27-2009, 20:10
Качамак приготвен по следния начин: слага се вода да заври и към нея се прибавя пресято пшеничено брашно. Прави се дупка по средата на купчинката и в нея се слага с лъжичка от врябата вода и се оставя така да ври. След като се сгъсти се маха от огъня и се бърка в една посока докато стане еднородна сместта. Като се разбърка добре се слага в тава и се полива с масло. Аз го обичам с мед. :)

bloodyF
02-28-2009, 17:00

ХаАха хавна ме :oops: това е любимото ми ядене ;)

иначе да си призная и на мен ми харесва :oops: 8-)

Infinity
02-28-2009, 17:41
Това е една рецепта,която видях от Перфектата вечеря и ми се струва много лесна и вкусна
Варени яйца се нарязват през средата и после наполовина.Отгоре се заливат със смес от една кутийка майонеза смесена със кисело мляко.Е поне на мен ми звучи добре. :)

aaasdfghjklll
02-28-2009, 19:41
Качамак приготвен по следния начин: слага се вода да заври и към нея се прибавя пресято пшеничено брашно. Прави се дупка по средата на купчинката и в нея се слага с лъжичка от врябата вода и се оставя така да ври. След като се сгъсти се маха от огъня и се бърка в една посока докато стане еднородна сместта. Като се разбърка добре се слага в тава и се полива с масло. Аз го обичам с мед. :)

Аз качамака го обичам по следния начин: вече след като е готов запържвам олио и червен пипер и сипвам качамака в 1 купичка, натрошавам отгоре сирене и заливам със запърженото олио с червения пипер още докато е горещ..много вкусно става

gree_girl
03-01-2009, 20:16

Аз качамака го обичам по следния начин: вече след като е готов запържвам олио и червен пипер и сипвам качамака в 1 купичка, натрошавам отгоре сирене и заливам със запърженото олио с червения пипер още докато е горещ..много вкусно става

Звучи вкусно ще го опитам :)