PDA

View Full Version : Спермата може ли да се разпространява във водна среда?

sladkata_sisi
02-22-2009, 12:39
Здравейте,
С една приятелка спорихме :lol: и ми стана интересно:
Спермата може ли да се разпространява във водна среда?
Може да ви се стори глупаво :oops: , ама ...

Moderated by slun4ice
т.7 от правилника

princesa_viki
02-22-2009, 12:45
Мисля,че не.Знам,че сперматозоидите оцеляват единствено в среда с киселинен харакер.Може и да греша. :?

sexyisfunny
02-22-2009, 13:02
категорично не ! например момче и момиче правят секс в басейн момчето свършва във водата, хората които са в басейна вклиучително и момичето немогат да забременеят то е имало такива случай даже

sexykurve
02-22-2009, 13:20
Няма начин да се разпространят ... :oops:

bazzil
02-22-2009, 13:22
Напълно невъзможно е !!

ThePainIsReaL
02-22-2009, 14:01
Няма как да се забременее, ако е свършил във водата и ти си била там... Но ако е свършил в теб, докато и двамата сте били във водата, за съвсем друго нещо говорим и гафът може да стане без проблем.

Nitroglycerin
02-22-2009, 15:18
Един пусна мухата,че не може и всички след него.Айде тогава ми кажете как 70% от спермата е вода,а сперматозидите няма да могат да оцелят във вода?!? След като живота се е създал и развил във водата значи и сперматозоидите ще си живуркат в купа с вода.

ThePainIsReaL
02-22-2009, 18:47
Един пусна мухата,че не може и всички след него.Айде тогава ми кажете как 70% от спермата е вода,а сперматозидите няма да могат да оцелят във вода?!? След като живота се е създал и развил във водата значи и сперматозоидите ще си живуркат в купа с вода.

Пич, абсолютно глупаво мислиш. Сякаш не си учил биология през целия си живот.
1. Спермата НЕ е 70% вода
2. Да, сперматозоидите живеят във вода и плават, и намират яйцеклетката, защото тя отделя специфични вещества (положителен хемотаксис). НО това става при външно оплождане. Но то е характерно за мешести, мекотели, иглокожи, риби и земноводни. Както виждаш не съм написала бозайници, камо ли човек. При бозайниците оплождането е вътрешно. Приципът може да се каже е аналогичен и подобен по много отношения, но ТРЯБВА да има внасяне на сперматозоиди във женските полови пътища.
Офффф.. стига толкова биология. Имали сте учебници някога, да сте го чели.

И сега, сигурно си мислиш, че си го измислих. Ето ти един линк, а и не само на теб:

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=117017

Прочети го и виж каква глупост си написал.

П.П. Моля да ми се прости острият език, но не е честно да се хулят хората, преди да се помисли с главата.

Rofl4e
02-22-2009, 18:54
^ това в въпроса на момичето а не дали може да се оплоди яйцеклетка ако момчето е свършило във водата!
та така спермата може да се разпространява и да плава във водна среда

ThePainIsReaL
02-22-2009, 18:57
^ това в въпроса на момичето а не дали може да се оплоди яйцеклетка ако момчето е свършило във водата!
та така спермата може да се разпространява и да плава във водна среда

Спермата е течност, естествено че ще "плава" във водна среда. Не мисля, че това е поставено под въпрос.

DiabolicalSoul
02-22-2009, 19:15
да може ама само за кратко време - никакъв шанс да забременее човек (жена де)

loonbg
02-22-2009, 19:51
да може ама само за кратко време - никакъв шанс да забременее човек (жена де)

както каза , неможе да оцелее .. все пак не е ли в стерилни условия това е невазможно..

x3eme
02-22-2009, 20:31
Какво разбираш под разпространение?Дефинирай въпроса си.Тя се разпространява навсякаде,отделен е въпроса каква ще е ефективността и.

SiSsKkAa
02-22-2009, 21:13
Не казвам,че съм права,но мисля че ако сперматозоидите са извън половите органи(няма значение на мъжа или жената) те много бързо умират и изгубват оплодителната си способност.Знам ,че в среда наситена с кислород става така,но не съм сигурна дали и във водата умират бързо

AlokiNn
02-22-2009, 21:23
Напълно невъзможно е !!

loonbg
02-22-2009, 22:36
Не казвам,че съм права,но мисля че ако сперматозоидите са извън половите органи(няма значение на мъжа или жената) те много бързо умират и изгубват оплодителната си способност.Знам ,че в среда наситена с кислород става така,но не съм сигурна дали и във водата умират бързо

много добре си запозната :)

SiSsKkAa
02-22-2009, 23:03

много добре си запозната :)

не мога да кажа,че съм много добре запозната просто съм се информирала и чела доста и ми беше попаднало нещо такова