.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Фен
    Град
    Sofiq

Спермата може ли да се разпространява във водна среда?

Здравейте,
    С една приятелка спорихме и ми стана интересно:
    Може да ви се стори глупаво , ама ...

Moderated by slun4ice
    т.7 от правилника

Мисля,че не.Знам,че сперматозоидите оцеляват единствено в среда с киселинен харакер.Може и да греша.
    offline forever!

категорично не ! например момче и момиче правят секс в басейн момчето свършва във водата, хората които са в басейна вклиучително и момичето немогат да забременеят то е имало такива случай даже
    Обичам те, когато сутрин ти отвориш очите си Обичам те, когато ме прегърнеш и в мечтите си.Обичам те, когато целувам устните ти нежни.Обичам те, даже когато кажеш да сме небрежни.Обичам те, когато хванеш ръката ми гореща.Обичам те, повече от първата ни среща.Обичам те, когато си до мене и си засмяна.Обичам те, даже когато си мъничко пияна.Обичам те, както ти обичаш всяко сладко.Обичам те, когато ти говориш ми накратко.Обичам те, когато в момента труден си до мен.Обичам те, повече от най-слънчевия ден.Обичам те, когато всичко правиш със чувство.Обичам те, като музиката, като това изкуство.....

Няма начин да се разпространят ...

Град
    Между краката на майка ти
    Напълно невъзможно е !!
    За теб аз съм единствен, всеки след мен е пореден!!

Мега фен Аватара на ThePainIsReaL
    Град
    зад ей онова дърво ;)
    Няма как да се забременее, ако е свършил във водата и ти си била там... Но ако е свършил в теб, докато и двамата сте били във водата, за съвсем друго нещо говорим и гафът може да стане без проблем.

.. I`m just a kid .. a kid in love ..

Един пусна мухата,че не може и всички след него.Айде тогава ми кажете как 70% от спермата е вода,а сперматозидите няма да могат да оцелят във вода?!? След като живота се е създал и развил във водата значи и сперматозоидите ще си живуркат в купа с вода.
    Йога и мъдрост

Град
    зад ей онова дърво ;)
    Цитирай Първоначално написано от Nitroglycerin
    Един пусна мухата,че не може и всички след него.Айде тогава ми кажете как 70% от спермата е вода,а сперматозидите няма да могат да оцелят във вода?!? След като живота се е създал и развил във водата значи и сперматозоидите ще си живуркат в купа с вода.
    Пич, абсолютно глупаво мислиш. Сякаш не си учил биология през целия си живот.
    1. Спермата НЕ е 70% вода
    2. Да, сперматозоидите живеят във вода и плават, и намират яйцеклетката, защото тя отделя специфични вещества (положителен хемотаксис). НО това става при външно оплождане. Но то е характерно за мешести, мекотели, иглокожи, риби и земноводни. Както виждаш не съм написала бозайници, камо ли човек. При бозайниците оплождането е вътрешно. Приципът може да се каже е аналогичен и подобен по много отношения, но ТРЯБВА да има внасяне на сперматозоиди във женските полови пътища.
    Офффф.. стига толкова биология. Имали сте учебници някога, да сте го чели.

И сега, сигурно си мислиш, че си го измислих. Ето ти един линк, а и не само на теб:

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=117017

Прочети го и виж каква глупост си написал.

П.П. Моля да ми се прости острият език, но не е честно да се хулят хората, преди да се помисли с главата.

Мега фен Аватара на Rofl4e
    ^ това в въпроса на момичето а не дали може да се оплоди яйцеклетка ако момчето е свършило във водата!
    та така спермата може да се разпространява и да плава във водна среда

Град
    зад ей онова дърво ;)
    Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    ^ това в въпроса на момичето а не дали може да се оплоди яйцеклетка ако момчето е свършило във водата!
    та така спермата може да се разпространява и да плава във водна среда
    Спермата е течност, естествено че ще "плава" във водна среда. Не мисля, че това е поставено под въпрос.

Повече от фен
    да може ама само за кратко време - никакъв шанс да забременее човек (жена де)
    Don't Take Life Too Seriously, You'll Never Get Out Alive!

Цитирай Първоначално написано от DiabolicalSoul
    да може ама само за кратко време - никакъв шанс да забременее човек (жена де)
    както каза , неможе да оцелее .. все пак не е ли в стерилни условия това е невазможно..

Мега фен Аватара на x3eme
    Град
    там някъде в далечината....
    Какво разбираш под разпространение?Дефинирай въпроса си.Тя се разпространява навсякаде,отделен е въпроса каква ще е ефективността и.

Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    Не казвам,че съм права,но мисля че ако сперматозоидите са извън половите органи(няма значение на мъжа или жената) те много бързо умират и изгубват оплодителната си способност.Знам ,че в среда наситена с кислород става така,но не съм сигурна дали и във водата умират бързо

Супер фен Аватара на AlokiNn
    Цитирай Първоначално написано от bazzil
    Напълно невъзможно е !!

Цитирай Първоначално написано от SiSsKkAa
    Не казвам,че съм права,но мисля че ако сперматозоидите са извън половите органи(няма значение на мъжа или жената) те много бързо умират и изгубват оплодителната си способност.Знам ,че в среда наситена с кислород става така,но не съм сигурна дали и във водата умират бързо
    много добре си запозната

Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    Цитирай Първоначално написано от loonbg
    Цитирай Първоначално написано от SiSsKkAa
    много добре си запозната
    не мога да кажа,че съм много добре запозната просто съм се информирала и чела доста и ми беше попаднало нещо такова

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си